מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכרתמוטי15/11/2010
בשנים האחרונות רמות הסוכר שלי בצום הם כ-120 (HAc 5.9) ואני מטופל בגלוקומין 850 מג' כדור אחד ביום . ( לפני לקיחת הכדורים רמת הסוכר היתה כ-140). לאחרונה עשיתי בדיקת העמסת סוכר והתוצאות היו לאחר שעה 250 ולאחר שעתיים 99 (תוצאות דומות קיבלתי מס' פעמים גם בבדיקה עם מד הסוכר שברשותי) הרופא המטפל שלי לא מתרגש מהתוצאות וממליץ להמשיך בטיפול הנוכחי . אשמח לקבל חוות דעת נוספת המתיחסת לתוצאות ולטיפול שאני מקבל . בתודה , מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/11/2010שלום,
הבדיקה החשובה היא AIC אשר הנו תקין.
במידה והבדיקה של העמסת סוכר בוצעה ללא טיפול בMETFORMIN אז היא אינה מצביעה על סוכרת. אין כל כך משמעות לביצוע העמסת סוכר תוך טיפול תרופתי.
חשוב לאזן ל"ד ושומנים בדם במקביל לאיזון הסוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדרוקוראתי15/11/2010
שלום, אני בת 30 סובלת מנשירת שיער, משתמשת בדיאנה כ 3 שנים, רופא עור המליץ לי להוסיף אנדרוקור פעמים ביום עלאץ שרמת הטסטסטרון שלי תקינה. שאלתי האם יש תופעות לוואי לגלולה הזאת ? השפעה הורמונלית שלילית בעתיד (הריון וכו) והאם אכן עוזר לצמיחת שיער מחודשת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדרוקור - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/11/2010שלום,
אני אישית לא משתמשת באנדרוקור ולרוב הטיפול בDIANE מספיק במיוחד כאשר רמות TESTOSTERONE תקינות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר פעילות בלוטת התריסבני זליג15/11/2010
אני בן 61,5 מזה שנה וחצי מטופל בפרופיל תיוצל בתחילה 2 ליום וכיום 1 ליום, התוצאות של בדיקות הדם כל הזמן משתפרות בבדיקה אחרונה הכל תקין, האם יש סיכוי שהבעיה נפתרה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר פעילות בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/11/2010שלום
תלוי מה הסיבה לפעילות יתר. במידה ומדובר בקשר "חם" בבלוטה אז לרוב הבעיה לא חולפת לעומת זאת במידה ומדובר בGRAVES לעיתים המחלה חולפת. עוד גורם אשר יכול להשפיע הוא חשיפה ליוד אשר יתכן וגרם/המחיר פעילות יתר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימניםיהודית שבתאי15/11/2010
מה הסימנים הראשונים לסכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים לסוכרת
ד''ר זהר לנדאו15/11/2010שלום רב,
הסימנים הראשונים לסוכרת הם: שתיה מרובה, השתנה מרובה, ירידה במשקל. סימנים נוספים יכולים להיות יובש בפה, פטרת באיזור הנרתיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןלימור15/11/2010
ד"ר שלום
אני בת 36 עם סכרת הריון שמאוזנת בדיאטה ערכים בצום ממוצע 77 לאחר ארוחה שעה 110 אציין שב 2 הריונות קודמים לא היתה סכרת הריון
בדיאטה הנ"ל אני אוכלת כל שעתיים מנת פחמימה ומנה העיקרית 3 מנות פחמימה שמתוכה אחת היא שוקולד כמעט באופן קבוע קשה לי להימנע ועדין ערך הסוכר נישאר אותו דבר 110 אולי 120
האם יש איזושהי הימנעות על סמך נתונים אלו משוקולד???
קשה לי מאוד לוותר אך ברצוני לוודא שלא יגרם חלילה נזק
התחלתי את ההריון עם עודף משקל ואמי לקתה באירוע מוחי קשה עקב סכרת לא מאוזנת.
תודה מראש לימור
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריון - תגובה
ד''ר זהר לנדאו15/11/2010שלום רב,
נראה שאת יכולה להמשיך לאכול כפי שאת עושה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יותר אפקטיבידורין15/11/2010
פרוגינובה או אסטרופם (מדובר באישה טרנסקסואלית).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר יחס?
דורין17/11/2010גם תשובה שלילית תתקבל בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יותר אפקטיבי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/11/2010שלום,
שתי התרופות מכילות אותו מרכיב ולכן השוני הוא במינון: אסטרופם משווק במינון של 1,2 ו4 מ"ג ופרוגינובה 1 ו2 מ"ג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת לא מאוזנתמירי15/11/2010
בת 60 , מזה כ-5 שנים מטופלת בגלוקומין למניעה עקב סכרת קלה שהחלה בעקבות טיפול בסטרואידים והייתי מאוזנת לגמרי . לאחרונה, למרות שאני מתאמנת כולל הליכות ושמירה על דיאטה קפדנית, ירידה במשקל (כ-5 ק"ג) יצאתי מאיזון וערכי הסוכר גבוהים רק בבוקר. מה הסיבה?(היסטוריה משפחתית של סוכרת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת לא מאוזנת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/11/2010שלום
סוכרת היא מחלה שמתקדמת ולרוב עם השנים יש צורך בצירוף תרופות. במידה והנך נוטלת סטרואידים זאת סיבה נוספת לעליה בערכי סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוה בחודש תשיעי להריוןאורית14/11/2010
שלום,
בבדיקה אחרונה שעשיתי נמצא שיש לי פרלקטין ברמה גבוהה מאוד של 7000.
יש לציין שאני סובלת מזה שנים בבעיה של עליית הפרולקטין ומקבלת באופן סדיר דוסטינקס.
כמובן בתחילת ההריון הפסקתי עם הכדורים הנ"ל.
האם פרולקטין גבוה משפיע על מהלך הלידה?האם יש סיכון בלידה במקרה כמו שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין גבוה בחודש תשיעי להריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/11/2010שלום,
אני ממליצה שתמשיכי את המעקב של האנדוקרינולוג המטפל.
לפרולקטין מוגבר אין השפעה על הלידה ולאחר מכן על ההנקה. במידה ואת מחדשת את הטיפול בDOSTINEX לאחר הלידה לא תוכלי להניק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אולטראסאונד גרוןסיון14/11/2010
שלום,
נשלחתי לעשות אולטראסאונד בגרון עקב תת פעילות בלוטה. המשפט הראשון אומר:
"שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס הודגמו בגודל תקין, מרקם היפואקוגני, לא הומוגני, ללא קישריות. הפתיחת דופלר צבע הודגמה היפרמיה ניכרת בכל התיירואיד."
היות והכל ג'יבריש בשבילי ואני לא רוצה להילחץ סתם מהמילים הגדולות. האם יש משהו מהנ"ל שמעורר חשש? אגב אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני בהריון שבוע 10
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח אולטראסאונד גרון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/11/2010שלום,
אין דבר חשוד בבדיקת הUS. המרקם נובע ממחלת הרקע: תת פעילות בלוטת תריס והחשיבות של הUS הוא לאתר קשריות אשר בתאור שלך לא קיימות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כ"פ לא יכול להועיל?אלי13/11/2010
ד.נ.
אנא השיבי לשאלתי העקרונית מ-5.11. שבוע טוב. אליעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כ"פ לא יכול להועיל? - תגובה
ד''ר זהר לנדאו13/11/2010שלום רב,
התייחסתי לפני מספר ימים לשאלתך.
אין נתונים לגבי חומר זה בטיפול בטרום סוכרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכ"פ - לא ענית לשאלתי המורכבת
אלי19/11/2010ד.נ.
אומנם כתבת שאין נתונים על יעילות התוסף באיזון סוכר בטרום סוכרתיים, וכתבת דברים נוספים כהנה וכהנה בעניין זה. אולם, לצערי, ובכל הכבוד, לא ענית לשאלתי מ-5.11, שהייתה מורכבת יותר. אבקשך לעיין מחדש בה ובהיבטיה השונים ולהתייחס אליה בהתחשב בהם.
שבת שלום. אליעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכ"פ - לא ענית לשאלתי המורכבת - תגובה
ד''ר זהר לנדאו21/11/2010שלום רב,
אין ביכולתי לתת לך תשובה מורכבת יותר בעניין זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןדפני11/11/2010
שלום
אכלתי אטריות ביצים ושתיתי בטעות כוס של פפסי שחשבתי אותו בטעות לפפסי מקס.
אני בשבוע 20 עם סכרת הריונית ומאוזנת בדיאטה ואינסולין NOVOMIX30 פעם ביום 12 יחידות.
האם עשיתי נזק לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריון - תגובה
ד''ר זהר לנדאו11/11/2010שלום רב,
באירוע חד פעמי אין נזק לעובר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH נמוך בתחילת הריוןרינת11/11/2010
אני נמצאת בתחילת הריון (שבוע 8) ובבדיקות הדם שנערכו לי נמצא כי:
TSH=0.04/ T4=19.9
לא היו לי בעבר בעיות עם בלוטת התריס
אני חוששת להתפתחות העובר ולא יודעת מה לעשות
1. האם אצטרך לקחת כדורים לאיזון?
2. שמעתי שמי שמתחיל טיפול צריך להמשיכו כל החיים, האם זה נכון?
3. מה לעשות
בתודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH נמוך בתחילת הריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/11/2010שלום,
TSH נמוך מצביע על פעילות יתר קלה של בלוטת תריס. דבר זה הנו שכיח יחסית בטרימסטר הראשון להריון ולרוב חולף ומשתפר בטרימסטר השני.
נדרש מעקב בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת סוכר גבוהה בהריוןמיכל11/11/2010
שלום רב,
בת 37, בהריון רביעי, שבוע 8.
בצעתי בדיקת סוכר בצום וערכי הבדיקה: 101.
יש לציין, שלפני חמישה חדשים ערכי הסוכר בצום היו:90.
משקלי 48 ק"ג ואני מקפידה מאד על תזונה ופעילות גופנית.
האם ערכים אלו מעידים על סכרת הריון, ומה עליי לעשות.
בברכה,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סוכר גבוהה בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/11/2010שלום
ממליצה שתפני לגינקולוג/אנדוקרינולוג לביצוע של העמסת סוכר. ערך של 101 אינו תקין במיוחד צריך לבדוק כאשר מדובר בהריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון של היפותירואידיזםדניאל11/11/2010
שלום רב, סבתי סובלת מפרפור עליות ואי ספיקת לב, יתר לחץ דם (כללי וראתי) ואסטמה ,בשנים האחרונות עייפות ותשישות רבה, דיכאון וחרדות, הפרעות זיכרון ,בלבול בדיבור ולאחרונה גם הזיות (חושבת שלא נמצאת בביתה ורוצה לצאת), קול צרוד לעיתים, אי סבילות לקור,משקל גבוה ,קצב לב נמוך, בצקות ברגליים, רופא המשפחה ייחס את הסימנים לבעיית הלב (אם כי תפקוד סיסטולי תקין באקו) ואירועים מוחיים קטנים, שאלתי האם כדי לבדוק תפקודי תירואיד ומה הסבירות שסובלות מהיפותירואידיזם, האם בדיקה של תפקודי תירואיד יעילה וספציפית כשיש מחלות אחרות ברקע ודבר אחרון איזה בדיקה מומלץ לעשות (FT4,TSH), תודה רבה על התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון של היפותירואידיזם - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/11/2010שלום,
מאד סביר להניח שTSH נבדק אצלה. זוהי בדיקה די שגרתית. במידה ולא מומלץ לבצע בדיקת של TSH וFT4. שתי הבדיקות יחד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 בדיקות דם בהפרש של שבועמאיה10/11/2010
שלום
לפני 3 שנים כריתת בלוטת תריס פפילרי
ו2 טיפולי יודרדיואקטיבי.
בוצעו 2 בדיקות דם בהפרש של שבוע.
אך תוצאות שונות לחלוטין.
(לא שיניתי מינון אלתרוקסין)
בדיקת דם לפני שבוע:
TSH 0.92
T4 18
T3 4.2
THYROGLOBULIN 1.65
8 ימים אחרי ,שזה היום 10/11/10שוב בדיקת דם:
TSH 1.66
T4 14.4
T3 3.7
THYROGLBULIN 3.59
1 מדוע יש קפיצה?ייתכן ששכחתי יום אחד כדור?
2 האם מחלה חזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 בדיקות דם בהפרש של שבוע - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/11/2010שלום,
ההסבר ההגיוני הוא שיתכן ולא נטלת את הELTROXIN כמו שצריך או יתכן ונטלת אותו יחד עם כדור אחר אשר מפריע חלקית לספיגתו (OMEPRADEX,ברזל, סידן).
רמת THYROGLOBULIN לאחר כריתה מלאה של בלוטת תריס וטיפול ביוד רדיאואקטיבי אמורה להיות אפס ולכן ממליצה שתתיעצי עם אנדקורינולוג בהקדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)