פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שאלה
    בת אל
    07/09/2010

TSH 4.85
    Free Thyroxine 13
    Triiodothyronine Free 5.73
    Thyroid Peroxidase Ab 63.9
    Thyroglobulin-TM 98.3
    Thyroglobulin Ab 20 IU/ml-קטן מ

אני יודעת שה tsh אצל נשים בגילי (23) אמור להיות סביב הטווח של ה 2 לערך. יש לציין שהרמה של הtsh הכפילה את עצמה ב4 חודשים האחרונים האם יש לשקול טיפול? יש לציין שאני סובלת מעייפות כרונית בחודש האחרון האם יש קשר?
    בנוסף ערכי הבדיקה Thyroid Peroxidase Ab 63.9 הם כמעט פי 2 מהנורמה מה המשמעות והאם אני צריכה לפנות לאנדוקרינולוג ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• TSH מעט מוגבר

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/09/2010

שלום
    לאור הכפלת הTSH ממליצה לחזור על הבדיקה בעוד חודשיים. במידה ואת מתכננת הריון אז קיימת אינדיקציה לטיפול.
    ממליצה על יעוץ אנדוקריני מסודר
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tsh גבוה
    מאיה
    07/09/2010

שלום,

אני מטופלת באלטרוקסין 50 מ"ג כל יום, הייתי מאוזנת עד שלאחר הלידה הפך מתת ליתר ואחר כך שוב תת פעילות בערך 60 שזה ממש גבוהה, התחלתי שוב את הטיפול במינון הישן כבר חודשיים ועדיין ה tsh 12.5 יש לי תור רק בעוד 3 שבועות, אני יודעת שצריך להגדיל את המינון, האם בינתיים תוכל לתת לי עצה, אולי לקחת בוקר וערב 50 מ"ג? או על הבוקר 100 מ"ג.
    האם יש קשר בין תת פעילות לכאבים בעצמות בברכיים? נעשו בדיקות דם ושקיעת דם הכל תקין. אולם יש לי כאבים מאוד חזקים בבירכיים שמקשים עליי אפילו בהליכה.
    אשמח על תשובה מהירה
    חג שמח ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    tsh גבוה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/09/2010

שלום
    שיבושים באיזון בלוטת תריס שכיחים לאחר הלידה.
    רמת TSH 12 אינה מסכנת אותך ואינה אחראית לכאבי עצמות.
    ממליצה להמשיך מעקב ושינויים עם האנדוקרינולוג המטפל
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוד רדיואקטיבי - שאלה די דחופה..
    רועי
    06/09/2010

למשיבים בפורום שלום רב.

שמי רועי, אני סטודנט בן 27. לפני 3 וחצי שנים אובחנה אצלי פעילות יתר בבלוטת התריס,
    כתוצאה ממחלת גרייבס. טופלתי במרקפטיזול, עד שהוחלט להרוס את הבלוטה ביוד רדיואקטיבי.
    עברתי את הטיפול לפני קצת יותר מ24 שעות, וכעת אני נמצא בבידוד בבית.
    אני מתכוון להישאר בבידוד למשך 3 ימים, אך לא הצלחתי להשיג מידע חד-משמעי לגבי
    התקופה שאח"כ, ואני קצת אובד עצות. זה המקום לציין שקיבלתי מינון של 20 מיליקירי..
    אני יודע שעלי לשמור על מרחק סביר מנשים בהריון וילדים קטנים, במידת האפשר.
    שתי שאלות שמדאיגות אותי במיוחד:

1). החל מיום שבת הקרוב, ה11.9 (שישה ימים לאחר נטילת היוד) חברתי ואני אמורים לבלות
    שני לילות בצימר. נאמר לי כי אין סכנה בלינה משותפת ואף ביחסי מין, כשבוע לאחר הטיפול.
    אך בכל זאת, מדובר ב48 שעות במהלכן זוגתי תהיה קרובה אלי באופן אינטנסיבי יחסית.
    האם הסכנה בדבר אכן כה מועטה עד כדי כך שאין מקום לשקול לבטל את החופשה?
    במידה והתשובה חיובית, האם שינה משותפת ללא יחסי מין אפשרית? האם נשיקות ו/או יחסי
    מין ללא שפיכה אפשריים במרווח זה של שישה ימים מנטילת היוד?

2). רבות מדובר על הבידוד מאנשים אחרים, מומלץ לשתות הרבה מים, להתקלח הרבה ע"מ
    להפריש את החומר במהרה, לנקות את השירותים אחרי השימוש ולכבס בנפרד.
    רציתי לשאול - מה לגבי שהיה של אנשים אחרים בחדרי (בו אני מעביר את הבידוד), לאחר
    שלושת ימי הבידוד? לאחר שבוע? מה לגבי מגע של אנשים אחרים או שלי בחפצים איתם
    אני בא במגע במהלך הבידוד? האם חדרי אינו מסוכן יותר מחדרים אחרים, גם כשבוע
    ויותר לאחר הבידוד? (איני יודע מה זמן מחצית החיים של האיזוטופ, אך בכל אופן ייתכן מגע
    של זיעה עם חפצים כמחשב אישי, עכבר מחשב, שלט טלויזיה, ספרים וכו').

אני יודע שההנחיות האמריקאיות השתנו אי שם ב1997 והפכו פחות מחמירות, על אחת כמה וכמה
    למינון נמוך יחסית כמו שקיבלתי אני. ובכל זאת, יש הרבה מידע סותר, ואין לשכוח שעסקינן
    בנושא רגיש כחשיפת יקיריך לרדיואקטיביות. אודה מאד למי שיהיה מוכן "לקחת אחריות" ולייעץ
    לי בנושא בהקדם האפשרי, מה גם שאני מבין שחוות דעתו של יחיד אינה תורה מסיני.

תודה ושנה טובה,

רועי

הוספת תגובה

• טיפול בI131

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/09/2010

שלום
    כאשר אתה יכול לצאת מן הבידוד פרט לנשים בהריון וילדים קטנים לא קיימת מגבלה.
    לגבי חפצים וכו כאשר אתה יכול לצאת מן הבידוד לא קיימת סכנה בחפצים שהשתמשת ואחרים יכולים לגעת בהם פרט ל דברים בהם היתה הפרשת רוק או שתן.
    אתה יכול לפנות למכון רפואה גרעינית שנתן לך את הטיפול מאחר והם אלו אשר אמונים על בטיחות קרינה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי, תודה רבה על התגובה

רועי
    07/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סיון
    06/09/2010

האם אפשר לקבל סוכרת סוג 2 מאכילה מרובה של ממתקים? אם כן על איזה כמות ממתקים מדובר? (אני רגילה למשל לאכול מעדן וכמה עוגיות או עוגה למשל לאחר ארוחות צהריים וערב, זה נחשב הרבה?) בנוסף רציתי לשאול האם מישהו בתת משקל שאוכל הרבה ממתקים יכול גם לקבל סוכרת?
    אודה לתשובה...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• סוכרת מסוג 2

ד''ר זהר לנדאו
    06/09/2010

שלום רב,
    1. רב חולי סוכרת מסוג 2 בעלי עודף משקל ( כ- 85 - 90% מהם). אך סוכרת מסוג 2 יכולה להתפתח גם באנשים בעלי משקל גוף תקין או אף בתת משקל.
    2. תזונה לא נכונה המכילה פחמימות פשוטות רבות עלולה להביא להתפתחות סוכרת, בקיום גורמים נוספים כמו עודף משקל, טיפול משפחתי ורקע רפואי מתאים. אני מציעה להתייעץ עם דיאטנית לגבי התזונה.אכילה פעמיים ביום של כמות גדולה של פחמימות פשוטות אינה רצויה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת
    יפעת
    06/09/2010

לבעלי יש סוכרת נעורים ואני חוששת שאולי גם לבני החלו סימנים ראשונים לסוכרת ורציתי לדעת למה כדאי לשים לב

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת

הוספת תגובה

• סוכרת

ד''ר זהר לנדאו
    06/09/2010

שלום רב,
    הסימניםלסוכרת הינם: שתיה מרובה, שתיה מרובה וירידה במשקל.
    מציעה שבמידה ויש אחד מהסימנים לבדוק רמת בסוכר, מיידית.
    לעיתים בזמן האבחנה יש מצב הנקרא חמצת, אשר עלול להיות מסוכן.
    מצב זה מתפתח כאשר יש ערכים מאד גבוהים של סוכר.
    כדי להמנע ממצב זה כדאי לבדוק במידה ויש סימן כלשהו.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרולקטין גבוה השימוטו והפלות חוזרות
    אלה
    06/09/2010

אשמח לעזרה
    בת 35 ללא ילדים 3 הפלות ברציפות בשליש ראשון-שבועות שונים
    בבירור בעיית קרישה-מקבלת טיפול.
    ברקע השימוטו עם TSH תקין.
    בפרופיל הורמונלי התגלו רמות פרולקטין גבוהות מעל 1500- מחזורים תקינים למעט ההפלות
    שהבנתי שייתכן קשר עקיף.
    רופא המשפחה נתן לי כדור פרליאק להורדת רמות הפרולקטין-אחרי יומים טיפול רמת הפרולקטין ירדה לנורמל אולם רמות FSH הכפילו את עצמן ערך 14.1 ביום רביעי למחזור.
    האם עד עכשיו שרשמות הפרולקטין היו גבוהות הFSH נשמר תקין?
    האם יש לי סיבה לדאגה שעכשיו רמות FSH שלי חריגות?
    יש לציין שכל ההריונות הקודמים שלי נכנסתי בקלות אבל לא הצלחתי להחזיק אותן.
    אשמח לעזרה ועצה?
    תודה

הוספת תגובה

• PRL

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/09/2010

שלום
    איני רואה קשר בין הורדת PROLACTIN לעליה בFSH. יתכן עליה בFSH התקינה במשך המחזור.
    ממליצה שתתיעצי עם אנדוקרינולוג .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!מנסיון נוסף שעשיתי קיים קשר

אלה
    07/09/2010

בעצת הרופא שלי לקחתי יום כן יום לא את הפרליאק בדיקת דם יום אחרי שלא לקחתי רמות פרולקטין 900 רמות FSH ירדו ל10 -יום שישי של מחזור
    ביום הרביעי של המחזור עם טיפול רמות פרולקטין 200 רמות FSH 14
    היכן אני יכולה למצוא האם קיים היזון חוזר בינהם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PROL וFSH

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/09/2010

שלום
    הדבר החשוב הוא לודא שרמת PRL תקינה ולבדוק אם המחזור סדיר ואם קיים ביוץ.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בד סוכר
    משה
    05/09/2010

שלום יש לי בוסתן בעיקר תאנים .בחודשים אלו במשך שעתיים שלוש מגיע לגן אוכל המון תאנים , שלפעמים הארוחה היחידה ביום + ( כמה שקדים שלא יעלה וירד מהר הסוכר ) .קניתי מכשיר לבדיקת סוכר כדי לדעת אם מזיקה ארוחה כזו . פעם פעמיים בשבוע. אחרי כמה זמן צריך לבדוק רמת הסוכר? ומאיזה זמן ?. מהביס הראשון ?או רק בגמר ארוחת פירות כזו אחרי שעתיים ? מה הטווחים הסבירים שמעבר אליהם יש פה בעיה? תודה מראש להתיחסות דן אם צריך קצת רקע: בגיל שלושים בערך , בצום , בבדיקת דם שיגרתית היה ערך סוכר בערך 100 ומשהו . בגיל 40 נעשיתי טבעוני . לצורך עיניננו : לא אוכל סוכר בשום צורה אבל המון פירות. וערכי הסוכר ירדו עם השנים בבדיקות צום רוטיניות בבוקר בגיל 51 ערכי סוכר בבוקר בצום -היו 90 ומשהו -- בגיל 53---:80 ובגיל 57 היו 70 . למה יורד ? עם הגיל? או שטבעוני ? האם קשור לסוכר ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בד סוכר

הוספת תגובה

• בדיקות סוכר

ד''ר זהר לנדאו
    05/09/2010

שלום רב,
    נראה כי משק הסוכר שלך תקין לגמרי ולכן לא נראה כי אתה צריך למדוד.
    כנראה הירידה בערכי הסוכר וכך שסוכרת לא התפתחה במשך השנים נובעים מאורח החיים הבריא שאתה מנהל.
    באופן עקרוני בודקים רמת סוכר כשעתיים לאחר הארוחה.
    אך שוב, לא נראה כי אתה צריך זאת.
    שנה טובה. בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PCO, נטילת מטפורמין ותוצאת אינסולין
    willbe
    02/09/2010

שלום,
    מזה כחודש וחצי נוטלת מטפורמין 850 מ"ג/ 2 ביום עקב שחלות פוליציסטיות.
    ביקשתי מהרופאה הפנייה לבדיקת רמות אינסולין.
    התוצאה: קטן מ- 2 mIU/L, נבדק פעמיים.
    יש לציין שלא הפסקתי ליטול מטפורמין לפני הבדיקה.

מה משמעות התוצאה?
    אגב, הגלוקוז יצא תקין, 88

תודה!

הוספת תגובה

• אינסולין

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/09/2010

שלום
    אינסולין נמוך עם סוכר תקין זהו סימן שאין תנגודת לאינסולין.
    בד"כ בPCOS הרמה בגדר הנורמה או מעט מעל.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת סוכרת משמינה?
    נגה
    02/09/2010

האם יש סיכוי שהתחלתי להשמין בגלל גאלבוס?
    אני חולת סוכרת סוג 2 ולאחרונה עליתי במשקל (3 ק"ג).

לקביעת תור
    סגירה
    תרופת סוכרת משמינה?

הוספת תגובה

• galvus

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/09/2010

שלום
    גלווס היא תרופה נאורטלית מבחינת המשקל. יתכן ועקב איזון טוב של סוכרת פחות סוכר יוצא בשתן או מסיבה אחרת אך לסביר שמן התרופה עצמה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר 100 בבקשה תשובה
    רננה
    02/09/2010

נשואה+1

ברקע אבא וסבא עם בעיות של סוכר ולב

אחרי 4 הפלות - 3 טבעיות בשבוע6-7, אחת יזומה בשבוע 13 (בשל אומפלוצלה ועורף מעובה)

כרגע בהריון - שבוע 5 מקבלת כל יום זריקה של קלקסן 40 מ"ג (קרישה גבולית)

עשיתי בשלושה חודשים אחרונים מספר בדיקות דם של סוכר לאחר צום התוצאה היתה 95,

נשלחתי לעשות העמסת סוכר 100 גרם

להלן התוצאה

צום - 95

אחרי 60 דקות - 109

אחרי 120 דקות - 81

אחרי 180 דקות - 89

האם התוצאה תקינה ?

למה אחרי צום יש לי רמת סוכר גבוהה יחסית?

איך אפשר להוריד את רמת סוכר בבוקר/לאחר צום?

האם יש לי סכרת הריון?

לקביעת תור
    סגירה
    העמסת סוכר 100 בבקשה תשובה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/09/2010

שלום
    הערכים תקינים אך הרמה בצום גבולית ולכן כדאי להמשיך לעקוב.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות בלוטת התריס בהריון -שאל המשך
    יעל
    01/09/2010

תודה על תשובתך.
    כתבת לי כי קיימת ירידה בערך FT4 בשבועות הריון מתקדמים, אך אצלי דוקא ה FT3 נמוך.

הנה התוצאות לשבוע 32

TSH - 1.82 (טווח 0.35 עד 5.5)
    FT4 - 11.9 (טווח 10.3 עד 19.7)
    FT3 - 3.21 (טווח 3.5 עד 6.5) מתחת לנורמה

האם יש משמעות לירידה ב FT3?
    תודה

הוספת תגובה

• FT3

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/09/2010

שלום
    FT3 הנה בדיקה אשר פחות מדויקת בכלל. הבדיקות אשר קובעות הן הTSH וFT4.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות בלוטת התריס בהריון
    יעל
    01/09/2010

שלום

אני בשבוע 32. אלו תוצאות בדיקות דם אחרונות של בלוטת התריס:

TSH - 1.82 (טווח 0.35 עד 5.5)
    FT4 - 11.9 (טווח 10.3 עד 19.7)
    FT3 - 3.21 (טווח 3.5 עד 6.5) מתחת לנורמה

רציתי לציין שלאורך ההריון TSH היה תקין לגמרי, ובשונה מהבדיקה הנוכחית דוקא FT4 היה בגבול התחתון ו FT3 תקין.
    (אינני מטופלת בתרופות.)

האם התוצאות תקינות?
    תודה

הוספת תגובה

• TSH בהריון

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    01/09/2010

שלום
    קיימת ירידה של FT4 בשבועות היריון מתקדמים . מה שחשב זה שה TSH תקין.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tsh בעליות וירידות.
    לילי
    31/08/2010

שלום רב.
    במהלך השנה וחצי האחרונות היו לי עליות וירידות ברמת ה tsh.
    לפעמים הוא היה גבולי, לפעמים נורמלי ולפעמים מעט גבוה, האנדוקרינולוגית אמרה לחכות כי בחריגות קלות כאלה אין טעם להתחיל טיפול, בבדיקת דם האחרונה יצא לי tsh 6.80
    שאלתי היא האם יש טעם להתחיל טיפול ? יש לציין שאני סובלת מעודף משקל וקושי להרזות.

לקביעת תור
    סגירה
    tsh בעליות וירידות.

הוספת תגובה

• TSH 6.8

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    01/09/2010

שלום
    קיימת תת פעילות קלה של בלוטת תריס.
    במידה והTSHנשאר גבוה גם כעבור חודשיים ניתן לשקול טיפול .
    לשיחה בינך לבין האנדוקרינולוג
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי תודה

לילי
    01/09/2010

כן ה tsh ברמה הזאת בערך כבר שנה+ כל הזמן בעליות וירידות קלות, היום הייתי אצל הרופאה והיא ראתה בבדיקת דם שכמות הנוגדנים כפולה, בקיצור היא איבחנה את זה כהשימוטו,
    השאלה הנוספת שלי היא, אני סובלת בערך אותה תקופה מקוצר נשימה שהגדירו כ- copd,
    ההרגשה היא כאילו הקנה נשימה נהיה ממש צר ויש סוג של צואר בקבוק שמקשה על אוויר להיכנס, זה קורה לפעמים ללא טריגר או גירוי מסויים וכל הבדיקות אצל כל הרופאים כולל רופא ריאות הראו שהכול תקין, זה בעיקר תוקף אותי בלילה אך גם ביום לפעמים, האם יכול להיות שיש קשר בין ההשימוטו לקוצר הנשימה, האם יכול להיות שהבלוטות המוגדלות הקשו על כניסת אוויר?
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH=6 לפני כניסה להריון
    שי
    31/08/2010

שלום,
    בבדיקה הורמונלית יצא הערך TSH = 6.1
    בדרך כלל התוצאות הן גבוליות (סביבות 4.3) ולכן לא טיפלתי בעניין מעבר לטיפול נטורפתי ותזונאי.
    כרגע אנחנו מנסים להביא ילד, האם התוצאה הנ"ל בעייתית מאוד? האם ניתן לחכות לבדיקה בעוד חודשיים או שמא הסטיה עלולה לפגוע בסיכויים להיכנס להריון (אנחנו מחכים כ-7 חודשים) או חלילה לפגוע בעובר במידה ונצליח להיקלט החודש?

לקביעת תור
    סגירה
    TSH=6 לפני כניסה להריון

הוספת תגובה

• TSH 6

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    01/09/2010

שלום
    לאור העובדה שלרוב TSH בגבול עליון של הנורמה ואתם מנסים להרות הגישה שלי היא להתחיל טיפול בELTROXIN . רמת TSH הרצויה בטרימסטר הראשון להריון היא פחות מ-2.5 ומאחר וגם קודם לא היו לך ערכים כאלו אני בעד טיפול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלה

שי
    01/09/2010

האם לאור המצב היית ממליץ למנוע הריון עד השגת איזון או שמא אין סכנה לעובר או לי כאשה הרה?
    דבר נוסף הבנתי בפורום הנ"ל שגלולות עלולות להחמיר תת פעילות של בלוטת התריס, האם כדאי היה לשקול התקן תוך רחמי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    01/09/2010

שלום
    הייתי מטפלת ובמקביל מאזנת.
    במידה וקיימת עליה של TSH עם גלולות מטפלים בELTROXIN איני רואה סיבה לא לתת גלולות אלא אם לאותה אישה עדיף התקן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בפה וחולשה
    אהרון
    30/08/2010

שלום,

בזמן האחרון אני סובל מיובש בפה וחולשה. לפעמים זה יותר גרוע מפעמים אחרות, אבל ככל שרמת היובש עולה כך גם מחריפה החולשה.

שמעתי שיובש בפה יכול להיגרם מסיבות אנדוקריניות. ומכיוון שאינני לוקח תרופות הגורמות לתופעה זו, חשבתי שאולי זאת יכולה להיות הפרעה אנדוקרינית.

אז רציתי לדעת מה הם הגורמים האנדוקריניים ליובש בפה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    יובש בפה וחולשה

הוספת תגובה

• יובש בפה

ד''ר זהר לנדאו
    31/08/2010

שלום רב,
    יובש בפה יכול להגרם מסיבות שונות.
    מבחינת הסיבות האנדוקריניות, חשוב לבדוק את רמת הסוכר בדם מאחר ובסוכרת יתכן יובש בפה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה