מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גוייטרדליה18/08/2010
אני בגיל55 ,עם משקל עודף של 10 קג. TSHתקין
בחודש האחרון אני חשה כבדות ברגליים.קשה לי לעלות במדרגות,בבוקר כאשר יורדת מהמיטה בקושי הולכת.מה זה יכול להיות? אין לי בצקות ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבדות ברגליים
ד''ר זהר לנדאו19/08/2010שלום רב,
התופעות שאת מציינת יכולות להגרם מסיבות שונות ומגוונות, כמו: דלקת פרקים, עודףמשקל, בעיה בלב ועוד רבות.
את צריכה לדבר עם רופא שיראה את התמונה הכוללת ויחליט לאיזה כיוון לעשות בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה פתאומיתמיכל18/08/2010
שלום!
אני בת 34.משקל קודם 60 קילו. בצורה פתאומית עליתי במשקל ל70 קילו.
בבירור: TSH 4.5
ANTI THYROID PEROXID-536
איסוף שתן לקורטיזול -148.
FREE SAMP-30
יש לציין שיצא לי כמות שתן של 5 ליטר ב24 שעות .נתתי מכל צנצנת דגימה ומסרתי בציון של כמות . אך כנרא שהשיטה היא להערבב את כל הכמות.
יש לציין שגובה שלי 1.60
קיימת תסמונת שחלות פוליציסטיות תחת טיפול של גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/08/2010שלום
כמובן האיסוף שתן לא בוצע כראוי וצריך לחזור על כך.
לעיתים מתן של כמויות שתן גדולות עלולות להטות את רמה של קורטיזול בשתן כלפי מעלה אך קיימות שיטות אחרות לאשר או לשלול מחלת CUSHING'S
ממליצה שתתיעצי עם אנדוקרינולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שאני אוכל משהו סוכרי........ארתור17/08/2010
כמה זמן לוקח לרמת הסוכר בדם לעלות לשיא שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר בדם
השיא של עלית רמות סוכר לרוב כעבור שעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh גבוה וt3 t4 בנורמהמיכל17/08/2010
שלום!
לפני כחודש גיליתי לראשונה בבדיקת הדם כי הtsh שלי גבוה (11,68),
היום (לאחר חודש), עשיתי בדיקת דם נוספת ויצא 14,32 tsh. (יש לציין שה t4 t3 בתחום הנורמה).
אני ממתינה לתור לאנדוקרינולוג ובינתיים לא התחלתי טיפול.
מה עלי לעשות ?
מה נראה לך הבעיה ?
מה המשמעות ש- t4 t3 בתחום הנורמה כאשר tsh גבוה ?
תודה מראש, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת תריס
קיימת תת פעילות קלה של בלוטת תריס והטיפול המומלץ הוא עם ELTROXIN/
כדאי לפנות לרופא משפחה/אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה קטנה
מיכל18/08/2010אם הבלוטת תריס בתת פעילות איך היא יכולה לייצר את הt3 t4?
איך יכול להיות שהt3 ו t4 שלי תקינים, בנורמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Somatomedin C (IGF-1) Testosteronמנחם17/08/2010
שלום,
נשלחתי לבדיקות ע"י האנדקרינולוג שלי.
נמצאו שני ערכים מעבר לנורמה:
Somatomedin C (IGF-1) 432
Testosterone Total 7.1
אני גבר מעל גיל 30.
האם עלי לחשוש מהתוצאות החריגות?
יש לי תור רק בעוד שבוע ימים לאנדוקרינולוג ואני מעט חושש לאור התוצאות.
בברכה,
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IGF-1 מוגבר
IGF-1 מוגבר (לא ציינת מה הנורמה) יכול להצביע על גידול ביותרת המוח המפריש הורמון גדילה.
לא ציינת גם נורמות של TESTOSTERONE אך במידה ובNMOL אז הערך הוא נמוך .
ממליצה שתדבר עם האנדוקריונוג המטפל לגבי המשך בירור
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים
מנחם18/08/2010ציינתי ערכים:
432 הורמון גדילה
7.1 לטוסטרון
האם יתכן כי למרות שעברתי ניתוח להסרת הגידול, הגידול חזר לאור התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מעבדה
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/08/2010שלום
הכוונה לערכי הנורמה באותה מעבדה.
במידה והניתוח היה לא מזמן לקוח כ6 שבועות עד שרמות IGF-1 יורדות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוצים-סכרת 2ענת16/08/2010
בעלי בן 59 מטופל בכדורים ל: סכרת 2, לחץ דם ושומנים בדם. בתקופה האחרונה מרגיש עקצוצים לא נורמלים ברגל שמאל. מה זה אומר ואיזה טיפול נותנים להפסקת העקצוצים?? הוא חבר בקופ"ח כללית ויש לו בטוח מושלם. הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוצים
קיימות תרופות רבות אשר יכולות לעזור לטפל בעקצוץ אך קודם כדאי לבצע בדיקת EMG ובדיקה של רמות B12, רמת TSH סידן וPH
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת תפלה- דחוף!!!שי16/08/2010
שלום,ביתי בת החודש נולדה בשבוע 35 עם שפה וחיך שסועים אמצעיים {אח שלי נולד עם שסע חד צדדי והמקרה היה מבודד}. שבוע בערך לאחר הלידה בעודה עוד בפגיה גילו אצלה את הסכרת התפלה בעקבות השתנה מרובה. רמות הנתרן היו בסביבות ה147, רמת האיי די אייג' היתה כמעט אפס על כן סברו הרופאים שהיא איננה מייצרת את ההורמון וייתכן וזה קשור לשסע המרכזי. היא טופלה תרופתית בנוסף לפורמולה מיוחדת שאני לא יודעת אם נמכרת בארץ {אנחנו בארה"ב} ונקראת פי אמ 60 40. היא היתה יציבה במשך שבועיים בפגיה אז שיחררו אותה עם התרופה {פעמיים ביום} והפורמולה המיוחדת שלה הוספתי מעט מים על פי ההוראות של האנדוקרינולוגית {1 סיסי לכל 9 סיסי}. במהלך השבוע שהיתה בבית החלה לפלוט כמויות גדולות, מה שייחסתי לרפלוקס אך כעת מסתבר שבמהלך השבוע הזה הנתרן שלה צלל מסיבה לא ברורה והביא למצב של פירכוסים!! כשהשתחררנו מהפגיה קיבלתי הפנייה לבדיקת הנתרן בדיוק שבוע לאחר מכן וכמה שעות אחרי הבדיקה התקשרו אליי להגיע מיד למיון מכיוון שהנתרן הגיע ל 108!! במשך יממה העלו לה את הנתרן עד שייצבו אותה וכעת היא במעקב צמוד בבית חולים ורמת הנתרן התייצבה בסביבות ה144 145 עם התרופה והפורמולה המיוחדת והמדוללת. כל האנדוקרינולוגים בבית חולים נדהמו מרמת הנתרן הנמוכה שצללה תוך שבוע ואין להם הסבר כיצד הנתרן ירד כך אם הבעיה שלה בהתחלה היתה נתרן גבוה. באשר לפליטות המרובות, הסבירו לי שדווקא הנתרן היה אמור להיות גבוה יותר. בעיה נוספת היא ששלושה ימים אחרי שהיא התייצבה וחזרה לעצמה הופיעו אצלה שוב פירכוסים וכעת היא מטופלת תרופתית גם לכך. אולטראסאונד של הראש היה תקין ומחר עושים לה אמ אר איי. היא אמנם בהשגחה צמודה בבית חולים אך אני מרגישה שאני חייבת לבדוק איך הנתרן הגיע לרמה כזו והאם ייתכן שנגרם לה נזק שגורם כעת לפירכוסים...אני מתכוונת לקבל חוות דעת נוספת מאנדוקרינולוגים מבית חולים אחר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת תפלה
ד''ר זהר לנדאו16/08/2010שלום רב,
הבדיקה של נתרן 104 אינה מתאימה לסוכרת תפלה אלא אם היא קיבלה מינון גבוה מידי של התרופה (וזופרסין). בכל אופן צריך להעריך את המצב ללא התרופה ולראות מה קורה.
לגבי הפירכוסים - בהחלט יכולים לקרות בשל הנתרן הנמוך. אבל יש צורך לעשות MRI לראות אם יש בעיה אחרת העלולה לגרום לפירכוסים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת הריוןדניאל15/08/2010
שלום רב,
הונחתי לבצע 6 בדיקות סוכר לאורך היום -
1. בצום (בדיקה ראשונה בבוקר)
2. שעתיים לאחר ארוחת בוקר
3. לפני ארוחת צהריים
4. שעתיים לאחר ארוחת צהריים
5. לפני ארוחת ערב
6. שעתיים לאחר ארוחת ערב
מהם הערכים הרצויים במעקב אחר סכרת הריון בכל אחת מהבדיקות?
להבנתי,פרט לבדיקה הראשונה בבוקר שהינה בצום של כ-8-9 שעות שאר הבדיקות לא נחשבות בצום משום שלפי התפריט שהומלץ לי יש לאכול גם בין הארוחות המרכזיות.
מהם הקריטריונים להחלטה האם לטפל באינסולין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון סוכרת בהריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/08/2010שלום
המספר הרב של בדיקות נדרש לאיזון סוכרת הריונית ובמידה ודיאטה לא מספיקה לעמידה ברמות הסוכר הנדרשות אז עוברים לטיפול באינסולין.
גם אם לא חלפו 6-8 שעות רוצים שרמות הסוכר לפני ארוחות תהיה תקינה וששעה לאחר הארוחה לא תעלה על 140 ושעתיים לא מעל 120.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת הריון
דניאל15/08/2010מה המדדים שאמורים להיות לפני ארוחה מרכזית שהרי בטווח בין 2 ארוחות מרכזיות יש ארוחות קטנות שמן הסתם מעלות את רמת הסוכר מעל הנורמה לצום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותמנחם14/08/2010
שלום,
אני בן 33. עברתי לפני כחודשים ניתוח היפופיזה.
רמת הפרולקטין לפני הניתוח הגיע ל12,000 !!!וכיום חודשים לאחר הניתוח עומדת על 567.
הטסטוסטרון הינו 7.1.
tsh=2.07
LH=2.2
FSH-8.6
שלושתם בנורמה.
מה אומרים הערכים של פרולקטין וטסטוסטרון?
כיצד מטפלים בזה? האם אתן צופות בעיות פוריות?
כמו כן, אני נוטל חצי כדור ליום של פרניזדון 5 מ"ג כחודשיים. מרגיש ששמנתי,סובל בתקופה האחרונה ממצבי רוח וגם יש לי בעיות בשינה. האם תועפות הלוואי הללו הגיוניות?
תודה,
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח היפופיזה
ברור שקשה לייעץ על גבי האינטרנט.
האם אתה נוטל DOSTINEX?
חשוב לבדוק גם FT4 ולא רק TSH וכמובן להיות בקשר הדוק עם האנדקורינולוג שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לשאלתך
מנחם16/08/2010לא אני לא נוטל דוסינק.
נטלתי קבותרים חצי כדור פעם אחת אבל זה גרם לי לתופעות לוואי חמורות ולכן בעיצה עם האנדוררינולוג הפסקתי והמשכתי עם הפרנידזון.
אודה באם תוכלי לענות לי לגבי הפרנידזון 5 מ"ג
חצי כדור ליום במשך חודשיים וחצי שאני נוטל
אני לא ישן טוב, עצבני, סובל מצבי רוח ושמנתי מאד. (בעבר לא הייתי כך)
האם יש קשר ישיר בין נטילת התרופה לבין התופעות שציינתי?
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/08/2010שלום
מינון של 5 מ"ג PREDNISONE אינו מינון גדול . אני מתארת לעצמי שאתה נוטל אותו בבוקר.
קיימות תופעות כאלו עקב טיפול בסטרואיאידים אך איני בטוחה שזה נובע מזה.
המינון שציינת (5 מ"ג) הנו מינון תחליפי מקובל אשר לרוב נע בין 5-7.5 מ"ג ליום.
ממליצה לשוחח על כך עם האנדוקרינולוג המטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן בבוקר, תודה על המידע
משה16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קורטיזול גבוההטארו14/08/2010
שלום לכולם
עשיתי איסוף שתן לקורטיזול 24 שעות התוצאה הייתה גבוהה מאוד כפול 2 מהנורמה אני מאוד מודאגת מזה מה יכול להיות ?
קבעתי תור לאינדוקרינולוג אבל התאריך מאוד רחוק
וכן יכול להיות שלא דייקתי בבדיקה כי התחלתי את האיסוף ב7 בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסוף שתן לקורטיזול
אני מתארת שהיתה סיבה לכך שהבדיקה בוצעה. תוצאה לא תקינה דורשת אימות ע"י איסוף שתן חזור או בדיקה אחרת לשלילת עודף קורטיזול. אלו דברים שצריך לדון עם האנדוקרינולוג שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבלוטת התריסרון12/08/2010
מדי פעם אני מרגיש כאבים קלים באיזור בלוטת התריס. ולפעמים גם יש דפיקות שמגיעות מהבלוטה. אני מטופל באלטרוקסין במינון של 50 ביום, ובפעם האחרונה שנבדקתי (חצי שנה) זה היה מאוזן.
מה זה יכול להיות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצוואר
לעיתים יכולה להיות תחושת כאב בצוואר. כדאי להבדק ע"י רופא אאג
דפיקות לב יכולות להופיע גם אצל אנשים ללא בעיות עם בלוטת תריס. לעיתים מדובר בהפרועות קצב. ניתן להתעייץ בעניין עם רופא משפחה או קרדיולוג. הדבר הכי חשוב הוא לבדוק מהו קצב הלב בזמן התחושה באמצעות HOLTER אשר רושם את פעילות הלב משך 24-48 שעות או לעיתים ניתן לשדר למוקד תרשים אקג בזמן הפרעת הקצב במידה ואלו באות לעיתים נדירות יחסית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ללקטוז וסכרת סוג 2רקפת12/08/2010
שאלה:
יכול להיות שגוף רגיש ללקטוז יפתח סימפטומים כמו של סכרת סוג 2?
כלומר...גןף אדם שנמצא באופן קבוע במצב של אי סבילות ללקטוז יכול להיות באופן קבוע ברמות סוכר שבין 130-170?
או שגם אדם כזה שאכל מוצרי חלב ב 10 בלילה, יתעורר אחרי 10 שעות ובבוקר מדידת הסוכר תהיה 126-129
האם זה מצב הגיוני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ללקטוז
ד''ר זהר לנדאו12/08/2010שלום רב,
הסימנים של רגישות ללקטוז הם כאבי בטן, שלשולים וכו'.
ככל הידוע לי ללא השפעה על ערכי הסוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא חולה סוכרתשחר10/08/2010
שלום
אבי בן 67 חולה סוכרת 5 שנים מאז יצא לפנסיה.
קשה לו מאוד עם העובדה שהוא אינו בריא, השיניים שלו במצב לא טוב ולאחרונה החלו לו כאבי רגליים.
הרופא המיץ לו להזריק אנסולין, האם יש תחליף להזרקת אינסולין או זלא כדי להתחמק מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא חולה סוכרת
ד''ר זהר לנדאו10/08/2010שלום רב,
מנסיוני אין צורך לחשוש מזריקות האינסולין.
אם הרופא של אביך המליץ על כך כנראה שיש בכך צורך.
אנחנו נוטים היום לטפל בסוכרת באינטנסיביותולא לחכות שיהיו סיבוכים ובעיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH נמוך T3 וT4 בתחום הנורמהוaukv10/08/2010
שלום,
עברתי הפלה בשבוע עשירי, לפני שלושה חודשים,
בהריון נתגלה לי היפר פעילות של בלוטת התריס, וגם הערכים של הT3 והT4, עד לפני חודש היו גבוהים,עכשיו הTSH עדיין קטן מ0.03,
והT3 וT4 בתחום הנורמה, הייתי אל הרופאה האנדוקרינת לפני שלושה חודשים, והיא אמרה לי לבדוק שוב, ואם עדיין יש בעיה, לעשות Ts (נראה לי שזה מיפוי של הבלוטה), אני כל הזמן דוחה את זה כי הייתי בטוחה שזה מההריון, ואחרי זה ה T3 וT4 הסתדרו, אז אמרתי לעצמי שכנראה גם ה TSH יסתדר, וזהו שהוא לא מסתדר......
השאלות שלי:
מזה אומר שרק הTSH נמוך? (הTSH נמוך בלי שהT3 וT4 גבוהים כבר חודש, אבל קודם הם גם היו גבוהים)
האם אני כן צריכה ללכת למפוי, או עדיין להמשיך לעקוב? ואם עדיין להמשיך לעקוב עד מתי?
עשיתי גם בדיקה של ?? יצאANTI THYROID PEROXID????788.00 IU/ml??
מה הנוגדנים אומרים?
תודה מראש!!!!
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא ענו לי?
aukv11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/08/2010שלום
TSH מדוכא עם רמה תקינה של FT4 וFT3 מצביעים על פעילות יתר קלה מאד.
המיפוי במידה ואת לא בהיריון יעזור לאבחן את הסיבה לפעילות יתר אך בערכים כפי שאת תארת לרוב לא מטפלים אלא עוקבים בלבד. בטרימסטר הראשון להריון קיימת לעיתים פעילות יתר אשר משתפרת בטרימסטר השני אך 3 חודשים לאחר הפלה היינו מצפים במידה וזה נבע מההריון שזה יחלוף .
ממליצה להיות במעקב וטיפול אנדוקריני ועל כך להסתמך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותdean10/08/2010
שלום. אני די חדש בנושא וקצת מבולבל.
מזה מספר חודשים אני מקבל גלוקומין, כדור אחד ביום. בבדיקה האחרונה בצום התוצאה היתה 114. בבדיקה בבוקר בלי צום התוצאה 130. האם זה אומר שהכדור לא משפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקומין
ד''ר זהר לנדאו10/08/2010שלום רב,
רמה של סוכר בצום 114 מעט גבוהה. כמובן חשוב לדעת מאיפה התחלת.
רמה של 130 שלא בצום הינה תקינה.
בכל אופן, צריך לשקול עם הרופא שלך האם להוסיף טיפול או להעלות מינון. דרך הפעולה תלויה במספר גורמים כמו הגיל שלך, בעיות רפואיות נוספות, סיפור משפחתי, משקלך ועוד.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)