מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכרתנחמה מאיר09/08/2010
עד כמה עוזר מילון מר האם אפשר להשיג בארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר זהר לנדאו09/08/2010שלום רב,
איני מכירה את המילון המר.
התייעצי עם דיאטנית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת-פעילות של בלוטת התריס בהריוןרות09/08/2010
שלום וברכה!
איך מטפלים בבעיה של תת-פעילות בהריון?
TSH= 7,78
מותר להתחיל טיפול ב-אלטרוקסין בתחילת הריון?
היתה לי כבר הפלה לפני שנתיים שה TSH שלי היה כ-12.רופאת נשים אמרה שזה קשור מאוד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות בהריון
ד''ר זהר לנדאו10/08/2010שלום רב,
יש להתחיל טיפול באלטרוקסין.
מציעה לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רות10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסאני09/08/2010
מה המשמעות שכבר מספר חודשים ללא שיפור בבדיקות דם TSH נמוך מהנורמה , FT3 נמוך מהנורמה ו - FT4 בתחום הנמוך של הנורמה? יש לציין שאני גם מטופל באלטרוקסין (למרות שנראה עם תוצאות כאלו שמהו לא תקין).
איך מפרשים תוצאות כאלו ואיך ניתן לפתור זאת (אולי פיתרון יכול לשפר את החולשה וחוסר הריכוז וכ"ו...) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
אנו ממליצים על מינון אלטרוקסין לפי רמת TSH. במידה והמינון גבוה מידי TSH נמוך.
התייעץ עם הרופא שלך לגבי הצורך לשנות את מינון האלטרוקסין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת התריס
אני09/08/2010שלום,
לא ברור לי משהו לפי מה שאני הבנתי האלטרוקסין הוא בעצם T4 והמטרה של T4 זה ליגרום לגוף לייצר T3 וה- T3 הוא למעשה זה מקובע את חילוף החומרים ??
האם T3 הרבה מתחת לנורמה לא בעייתית למרות שה- TSH גם מתחת לנורמה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נס קפהאפרת09/08/2010
היי
רציתי לדעת האם קפה (נס קפה - לא נטול ) יכול להעלות רמת סוכר, ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נס קפה
ככל הידוע הקפה עצמו לא מעלה את רמת הסוכר. החלב כן מעלה את רמת הסוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות באזור בלוטת התריסמיכל08/08/2010
שלום רב
אימי סובלת מסוכרת ותת פעילות בלוטת התריס
לפני 3 חודשים התחילה לקבל טיפול תרופתי ב:
1. גלוקומין- פעמיים ביום + גלובן- חצי כדור, פעם ביום
2. אלטרוקסין, 50 מ"ג, פעם ביום
3. סימבקור 40 מ"ג, פעם ביום
לאחר בדיקת הדם האחרונה ב-23.07 נראה שיפור בתוצאות:
TSH 4.02 (קודם היה 8.01)
גלוקוז- 93 (קודם היה 183)
עקב התוצאות, רופאת המשפחה ביטלה את החצי כדור גלובן
ובערך מאז הופיע כתם אדום על הצוואר, בגודל של אגוז, באור הבלוטה.
האזור לא כואב, אך אדום.
מה עליה לעשות?
תודה רבה, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/08/2010שלום
איני רואה קשר בין המחלות לבין הממצא בצוואר. ממליצה שתראי לרופא המשפחה ולרופא עור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת A1Cדניאל08/08/2010
אני צריכה הסבר מה צריך או לא צריך לעשות לפני בדיקת A1C ראשונה
צריך להתכונן? לעשות משהו מיוחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת AIC
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/08/2010שלום
בדיקת AIC יכולה להלקח בצום או לאחר האוכל ובכל שעה של היום. היופי בה היא שלא דרושה שום הכנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דניאל10/08/2010כלומר אין בעיה להזריק את האינסולין הבזאלי שמזריקים פעם ביום בסמוך לבדיקה (לנטוס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת A1c
ד''ר זהר לנדאו10/08/2010שלום רב,
יש להמשיך להזריק האינסולין כרגיל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד על המוג' מסוכרר
אלדד10/08/2010ד.נ. האם בדיקת A1c נעשית ורלוונטית גם באנשים שאינם סוכרתיים? אם כן, מאיזו רמה של A1c תיחשב התוצאה כ"טרום סוכרת"? תודה. אלדד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת?מאיה08/08/2010
אני בשליש הראשון להריון. עם ההריון חלה החמרה בתחושת יובש בפה הנגרמת ממיעוט רוק. לציין שאני סובלת מתחושה זו באופן קבוע והיא רק הוחמרה בעקבות ההריון. אני יודעת שמיעוט רוק הוא אחד הסימנים של סכרת. רמת הסוכר בצום שלי תקינה- ביצאתי שתי בדיקות, בהפרש חודשיים והתוצאות היו 75 ו 80. אני שותה שלושה ליטר מים ביום.
האם בכל זאת יכול להיות שיש לי סכרת שאינה מזוהה על ידי רמת סוכר בצום? האם כדאי לי לבקש בדיקה כלשהי בשלב הנוכחי, מעבר להעמסת סוכר שתיעשה בהמשך במסגרת מעקב הריון רגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/08/2010שלום
יובש בפה יגרם כאשר רמות סוכר מאד גבוהות.
הסוכר שלך תקין ולא סביר שהיובש נגרם ע"י סוכרת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות פסיכאטריותשרית07/08/2010
שלום האם תרופות פסיכאטריות מחמירות שחלות פוליצסטיות?
אובחנתי עם שחלות פוליצסטיות אחרי אולטרסונד וטוסטסטורון גבוה והרבה תופעות של שיעור,השמנה ,בעיות במחזור וכו..אך שאר הבדיקות ההורמונליות היו תקינות לחלוטין.
לאחרונה התחלתי לקחת כדורים לדיכאון והרגעה וההורמון שנקרא פרולקטין עלה מאוד ,הרופא אומר שזה מהכדורים.בגלל שהם עוזרים לי מאוד ,רציתי לדעת אם הכדורים הפסיכאטרים מחמירים שחלות פוליצסטיות?כי אני לא רוצה להחליף אותם(ניסתי הרבה אחרים לפני)
ושאלה נוספת-הרופא נתן לי לעשות שוב בדיקות דם ואולטרסונד.אני יודעת שלפני הבדיקות צריך להפסיק אותם אבל גם לפני האולטרסונד צריך להשתדל להפסיק זמנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פסיכיאטריות
ד''ר זהר לנדאו07/08/2010שלום רב,
יש קשר בין תרופות אלו ותסמונת השחלות הפוליציסטיות וכן רמה גבוהה של פרולקטין.
במידה והתרופות שאת נוטלת עוזרות לך מבחנה נפשית כדאי שלא להפסיקם ולבדוק אם יש מקום לטיפול נוסף הורמונאלי לפי הצורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוג' מסוכררלימור07/08/2010
ד"ר שלום
האם הבדיקה המוג' מסוכרר היא בדיקה אמינה לגילוי סכרת??
האם היא אמינה אם אישה בהריון שבוע 13 עושה אותה ?
והאם סטרס יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין מסוכרר
ד''ר זהר לנדאו07/08/2010שלום רב,
ניתן לאבחן סוכרת ברמת המוגלובין מסוכרר גבוהה מ - 6.5%.
עבור אשה בהריון בדיקה זו אינה מספיק עדינה ויש צורך בביצוע העמסת סוכר.
בדיקת המוגלובין מסוכרר מבטאת את רמת הסוכר במשך 3 חודשים אשר קדמו לבדיקה ואינה מושפעת מסטרס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתה בבקשה -אורלי05/08/2010
שלום רב,
שאלתי שאלה זו לפני כיומיים,
ענה לי 'אורון אופק'. האם הוא גורם מוסמך העונה בפורום?
האם אפשר בבקשה לקבל גם תשובה מהד"ר?
תודה רבה!
מצב השאלה -
סכרת וכאבים ברגל אורלי 12:58 04.08.10
שלום רב,
אני בת 67 סובלת מסכרת 10 שנים, בין 200 ל 250. מטופלת בתרופות גלוקומין , גלובן וג'נוביה.
בנוסף מטופלת בכדורים ללחץ דם - טריטקס ולפיטור לשומנים בדם.
בשנתיים האחרונות סובלת מכאבים ברגל ימין, מרגישה זרמים ותחושת 'שריפה' וכאבים בכל הרגל (מהירך עד לכף הרגל).
עברתי בדיקת הולכת זרמים, סתימת עורקים שהיו בסדר.
בנוסף, יש לי פריצת דיסק בגב מלפני 4 שנים בחוליות 3,4 ו - 5.
האם יתכן שהכאבים ברגל הן כתוצאה מהסכרת?
איזו בדיקה עושים על מנת לדעת שהכאבים הם מהסכרת?
האם יתכן שהכאבים מוקנים מהגב?
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/08/2010שלום
ניתן לעשות בדיקת EMG והיא יכולה להצביע על בעיה הקפית או הנובעת מע"ש. במידה והבעיה היא הקיפית אז סביר להניח שמדובר בסוכרת לאור הנתונים אך צריך להתייעץ עם רופא סוכרת או נאורולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים לחולה סכרתליאור05/08/2010
שאלה :היום התיצבתי אצל רופא עיניים לשם בדיקה תקופתית של חולה סכרת של כלי הדם
הגעתי מוכן עם משקפי שמש היות מבדיקות קודמות תמיד הזליפו לי טיפות להרחבת העישונים
לפני הבדיקה.מאוד הופתעתי שלא נעשה כן ,וכששאלתי את הרופא הוא אמר שאין צורך והמכשיר והניסיון שעומדים לרשותו מספיקים לשם ביצוע הבדיקה וחוסכים מהחולה אי נעימות .
שאלתי האם באמת אפשר לעבור בדיקה זו ללא הרחבת עישונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עיניים
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/08/2010שלום
איני מספיק מומחית בתחום עיניים לענות על השאלה הזאת. צילומי עיניים מתבצעים ללא הרחבת אישונים אך לדעתי להפנות את השאלה לרופא עיניים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת עיניים לחולה סוכרתי
ד''ר זהר לנדאו05/08/2010שלום רב,
יש מכשור המאפשר ביצוע בדיקת קרקעית העיניים ללא הרחבת האישונים.
כמובן שהנסיון גם כן חשוב מאד.
איני יודעת לגבי המקרה שלך, כדאי להתייעץ אם הרופא אם הבדיקה מספקת או שיש צורך בבדיקה נוספת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בת 50 ושומרת מאדסמדר05/08/2010
המשקל +ספורט ולמרות זאת יש לי עודף משקל שאני לא מצליחה להוריד.אני לוקחת כל יום 2 אלטרוקסין 100 ובבדיקת הדם האחרונה תוצאת ה-tsh הייתה 0.14 .האם זו הסיבה לאי הירידה במשקל?איזה מינון עלי לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל, ספורט
ד''ר זהר לנדאו05/08/2010שלום רב,
נראה כי מינון האלטרוקסין טוב ומתאים לך.
קרוב לודאי כי זו לא הסיבה לאי הירידה במשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר מיוחדתמתוק04/08/2010
שלום ותודה רבה.
אני בן 34 לפני חצי שנה הרגשתי חולשה וסתם בבדיקה של דם באצבע היה לי 46 ומיד אכלתי סוכר ועלה ולא הזעתי או תופעה אחרת רק חיוור קצת .והרופא טען שזה לא אמין ולחץ וסטרס מוריד סוכר. ובכל הבדיקות סוכר בצום היה לי 83 .והHbA1C היה 5.6 וכך עבר חצי שנה ושוב לפני שבוע היה לי חולשה לא בצום באצבע היה לי 71 וגם 63 והוא שלח אותי לבדיקות סוכר בצום ששל 12 שעות שיצא 83
אינסולין 7.9 .
1145C-Peptide
והרופא טען שאין לי היפו .אך מאחר ששוב חשתי חולשה הוא שלח אותי היום להעמסת סוכר מיוחדת בה לקחו דם בזמן 0 בצום של 9.5 שעות ואז אכלתי במעבדה ארוחת צהריים רגילה שלי .ולא שתיתי סירופ סוכר .ולקחו כל חצי שעה דם והנה התוצאות. נא דעתך המלומדת ותודה מראש.
0 - 79.
30 - 125.
60 - 108.
90 - 107.1 .
120 - 95.
150 - 85.5
180 - 87 .
אני bmi 35 בערך 97 ק"ג וגובה 172.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר מיוחדת
ד''ר זהר לנדאו04/08/2010שלום רב,
הבדיקה תקינה ואין בה עדות להיפוגליקמיה.
נראה כי הסיבה לחולשה אינה היפוגליקמיה. בכל אופן אם האירועים הללו ממשיכים כדאי להמשיך לברר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ואלטרוקסיןחגית04/08/2010
שלום,
ילדתי לפני כשבועיים.
עם תחילת ההריון התחלתי ליטול אלטרוקסין עקב תת פעילות סאב-קלינית של בלוטת התריס.
הרופאה אמרה שכדאי שאמשיך ליטול את האלטרוקסין וארד במינון בהדרגה במידת האפשר.
האם מותר להניק וליטול אלטרוקסין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וELTROXIN
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/08/2010שלום
אין בעיה להניק עם ELTROXIN
לאחר הלידה הדרישה לELTROXIN יורדת בצורה משמעותית.
כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג לגבי המינון כעת ולבצע בדיקת TSH FT4 FT3 חוזרת בעוד 6 שבועות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- T3 נמוך בהריוןלימור04/08/2010
שלום
אני בשבוע 12 להריון, גילו לי תת פעילות של בלוטת התריס בתחילת ההריון, אני לוקחת כרגע 50 מ"ג אלטרוקסין כל יום מלבד יום אחד שאני לוקחת 100 מ"ג, בבדיקות שעשיתי אתמול ה TSH יצא 3.06
T3= 3.4 (מתחת לטווח)
T4=13
האם אני צריכה להעלות את המינון ובכמה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ELTROXIN בהריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/08/2010שלום
רמת FT3 לעיתים נמוכה אצל נשים המטופלות בELTROXIN
ערך הTSH הרצוי בטרימסטר השני הוא פחות מ-3 ולכן צריך להעלות מינון ELTROXIN
על כך את צריכה לדבר עם האנדוקרינולוג המטפל בך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)