מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת tshמיכל24/08/2010
קיבלתי תוצאות בדיקת דם היום
tsh 0.74
t3 3.9
ראיתי שאני בערכים הנמוכים ביותר של הנורמה
אני מרגישה חולשה וכו...
האם אלו ערכים המצריכים טיפול תרופתי?
בברכה ותודה עלתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת TSH
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/08/2010שלום
התפקוד של הבלוטה נקבע בראש ובראשונה ע"י TSH אשר דוקא בהיותו בגבול תחתון לא מצביע על תת פעילות. רמת FT3 אינה בדיקה מאד אמינה.
הבדיקות בסדר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtsh
מיכל31/08/2010תודה על התשובה
הרופאה אמרה לי שאני עדיין בנורמה אך עם מגמה של פעילות יתר
- התוצאות מראות מגמה שכזו המתגברת בשנה האחרונה
האם יש דרך לשנות זאת?
שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר
ד``ר רוזני אברמוף-נס01/09/2010בשלב זה מעקב בלבד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשת הורמונים כגורם להקאהאלן24/08/2010
האם הפרשה מוגברת באופן וקבועה של ההורמונים CCK וסקרטין עלולה להוביל להקאה?
מה בנוגע להשפעת הפרשה מוגברת וקבועה של ההורמון גסטרין על תופעת ההקאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמוני מערכת העיכול
הפרשה מוגברת של גסטרין יכולה לגרום לכיבים מרובים בשל עודף הפרשת חומצה.
איני מודעת לתסמינים ספציפים בשל הפרשת CCK וסקרטין או גידול המפריש אותם.
הקאה הנו תסמין שכיח להרבה בעיות במערכת העיכול ומחוץ לה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך TSH גבוה בהריוןג.24/08/2010
שלום רב,
אני בסוף השבוע ה-5 להריון.
קיבלתי את התוצאות הבאות:
TSH: 4.85
FT4: 14.1
ברצוני לדעת, האם אני צריכה טיפול תרופתי להורדת ה- TSH (אל מתחת ל- 2.5) ?
עליי לציין שבבדיקות עבר, רמת ה- TSH שלי תמיד הייתה בסביבות ה- 4.
רופאת הנשים שלי אמרה לחכות עוד מספר שבועות (עד אחרי האולטרהסאונד) לבדיקות דם נוספות.
האם יש טעם להמתין (עוד מספר שבועות) לבירורים נוספים ?
האם יש לבדוק את רמת ה- FT3 ?
האם יש המלצה לבצע בדיקות דם אנדוקרינולוגיות נוספות ?
תודה,
ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת TSH בהריון
קיימת תת פעילות מאד קלה של בלוטת תריס.
הנטיה של TSH הוא דוקא לעלות בשבועות הבאים ולכן לדעתי כדאי להתחיל טיפול בELTROXIN
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ג.27/08/2010שלום ד"ר אברמוף-נס,
תודה רבה על התשובה המהירה,
ביצעתי בדיקת דם נוספת, שלושה ימים לאחר הבדיקה הראשונית (כעת אני בשבוע שישי של ההריון).
התוצאות הן:
TSH: 3.08 (ירידה משמעותית מלפני שלושה ימים מרמה שהייתה 4.85)
FT4: 13.6 (ירידה קלה מאוד מלפני שלושה ימים מרמה שהייתה 14.1)
האם לקיחת דם בשעות שונות של היום משפיעה על ערכי ה- TSH ?
האם בירידה משמעותית כזו יש טעם לחכות מספר ימים לפני נטילת אלטרוקסין ולראות אם הרמה ממשיכה לרדת או להתחיל לקחת אלטרוקסין בכול מקרה ?
תודה,
ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסר ויטמין D בהריון- לקחת תוסף?הילה24/08/2010
שלום רב,
אני בהריון שבוע 21 .
כשהייתי בשבוע 11– גיליתי שויטמין D הוא ברמה של 45.5 . בעצת הרופאה שלי התחלתי להיחשף לשמש ללא מקדם הגנה במשך כ15-30 דקות ביום . בהתחלה ויטמין D עלה ל69.3 (שבוע 15) , אך אחר-כך ירד ל46.4 (שבוע 17 ) וכיום הוא ירד יותר ועומד על 33.6 (שבוע 21)!!!
היות שאני רואה שהחשיפה לשמש לא עוזרת לי והוויטמין במגמת ירידה למרות החשיפה ואף הגיע לערך נמוך מאוד– רציתי להתייעץ :
1) האם לצרוך ויטמין D כתוסף (כרגע אני לא לוקחת שום תוספי ויטמין D ) ואם כן באיזו כמות?
2) כיצד ומתי לקחת אותו ביחס לתוספים אחרים שאני צורכת? ( אני צורכת גם אלטרוקסין, ברזל וויטמין 12B).
3) האם להמשיך במקביל בחשיפה לשמש?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
הצריכה המותרת היא עד 2000 יחידות ליום. לדעתי1000 יחידות יספיקו .
לא ברורה לי הירידה בויטמין D דוקא בקיץ. חשיפה לשמש אינה מומלצת אלא בשעות מסוימות עקב הפגיעה בעור סכנה לסרטן העור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
הילה26/08/2010תודה על התשובה המהירה.
אני קצת חוששת לקחת מעל 400 יחב"ל של D , שאז הוא עלול להיות טרטוגני. האם במקרה כמו שלי זה בסדר לקחת יותר (1000 יחב"ל) כי יש לי חסר רב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D והריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/08/2010שלום
אין לך חסר רב אלא חסר. לגבי טרטוגניות אין על כך מידע שבמינונים של עד 2000 יחידות ויטמין D טרטוגני. את יכולה גם להתייעץ עם המרכז הטרטולולוגי של משרד הבריאות כדי להיות רגועה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר אחרי אוכלאבי23/08/2010
שלום,
מדי פעם אני חווה תסמינים של היפוגליקמיה, ולאור זאת הרופא המליץ לי לבדוק את רמת הסוכר בגלוקומטר. בפעם האחרונה רמת הסוכר שלי בצום הייתה 94. אבל מה שמוזר זה שבהרבה מהפעמים אני חווה את התסמינים אחרי שאני אוכל. אז רציתי לבדוק מהי רמת הסוכר שלי לאחר שאני אוכל. אז אכלתי מלא דברים מתוקים, וכעבור שעה בדקתי, והתוצאה הייתה 94. כיצד זה יכול להיות שאחרי שאכלתי הרבה מתוקים התוצאה בדיוק אותו דבר כמו בצום??? האם זה בסדר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר אחרי האוכל
ד''ר זהר לנדאו23/08/2010שלום רב,
קרוב לודאי כי התסמינים שאתה חש אינם קשורים לרמת סוכר נמוכה. התסמינים הללו הם מאד לא ספציפיים.
רמת שסוכר של 94 הינה רמה תקינה והדבר מעיד על הפרשת אינסולין טובה וויסות תקין וטוב של משק הסוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהמיכל23/08/2010
שלום , אני בת 29 , לא בהריון , קבלתי את תוצאות בדיקת הדם הבאות:
TSH - 3.2
Prolactine - 1393
Prolactin,monomer estimat - לא נמצאה כמות משמעותית של macroprolactin
LH - Luteinizing Hormone - 7.7
FSH - 4.1
Estradiol (E2) - קטן מ 200 pmol/L
Progesterone - 5.2
HCG-B Qualitative (B) - שלילי
Testosterone Total - 2.6
DHEA-S - 13.1
מה אומרת החריגה ב DHEA-S ? הגבול העליון אמור להיות מקסימום 11.7
כמות הProlactine תקינה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונליות
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/08/2010שלום
רמת פרולקטין מוגברת וגם הDHEAS מעט מוגבר.
לעיתים אלו רק סימנים של שחלות פוליציסטיות אך את צריכה לחזור לגנקולוג/אנדוקרינולוג אשר מטפל בך לבירור מעמיק יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויקטוזה...שרונה21/08/2010
שלום, אני מקבלת ויקטוזה בשל סוכרת, אני מאאמנת במכון כושר ומבצעת אימוני כוח , רציתי לדעת אם הויקטוזה פוגעת ביכולת לבנות ולפתח מסת שרירית.
אם הבנתי נכון הויקטוזה פוגמת ביכולת של השרירים לאגור סוכר, לסכרתיים ...האם גם נפגעת היכולת לפתח את השרירים ?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקטוזה
ד''ר זהר לנדאו21/08/2010שלום רב,
ככל הידוע לי הויקטוזה אינה גורמת לבעיה ביכולת לפתח שרירים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של ויקטוזה
יהודית22/08/2010כפי שרוב משתמשים בתרופה זו יודעים, בגלל שהתרופה החדשה ונכון לעכשיו יודעים להגיד שהיא קשורה לדלקת בלבלב וסרטן בלוטת תריס, יש בוודאי דברים נוספים שאיננו יודעים עליהם נכון לעכשיו. לכן יכול להיות שתהיה פגיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני מודעת בקשר תופעות הלוואי
שרונה22/08/2010לכל תרופה יש מינוס...מה לעשות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוהשואלת21/08/2010
שלום
לפני 3 שנים לערך,עברתי כריתת בלוטת תריס+טיפולים של יוד רדיואקטיבי בעקבות פפילרי.
כעת מנסה להכנס להריון ללא הצלחה.מסתבר כי פרולקטין שלי גבוה מהנורמה.
פרולקטין בסביבות 1000 כנורמה 619 יש לציין כי מחזורים שלי דיי סדירים.כל חודש כמו שעון.
כעת רוצה להתחיל חצי כדור פארילק ליום.
שאלותי:
1 האם פארילק הולך ביחד עם אלתרוקסין?
2 לאור העובדה שמחזורים שלי סדירים ואפילו כמו שעון,האם הפארילק עלול לשבש משהו במחזור הטבעי?
אשמח לתשובות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטלקטין
אין בעיה לקחת פארילאק ואלטרוקסין. כמובן שרמת ה - TSH שלך צריכה להיות מדוכאת.
הפארילאק לא אמור לשבש את המחזורים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםעדי21/08/2010
אני בהריון ונדרשת לעבור העמסה של 100
האם יש נזק לעובר מהעמסה כזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר בהריון
העמסת סוכר אינה גורמת לנזק לעובר.
בארוחה גדולה ועשירה בפחמימות אנו עושים לבד "העמסת סוכר".
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת EMGשולי בק20/08/2010
אני סובלת מסכרת סוג 2 20 שנה בת 47 מטופלת באינסולין וכדורים.
לפני שנה גילו נוירופתיה קלה נוירולוג המליץ על ליריקה וגבפנטין בגלל כאבים הרופא הפנה אותי שוב לEMG ולהלן התוצאות
a study showed sensorimotor axonal polyneuropathy legs - arms sensory - motor it should be noted that some nerves were normal
מה משמעות של תוצאות הבדיקה האם יש החמרה ? מה עלי לעשות?
אשמח לקבל תשובה.
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופתיה סוכרתית
ד''ר זהר לנדאו20/08/2010שלום רב,
הבדיקה מראה על פגיעה בעצבוב המורה כי את סובלת מפגיעה בעצבים התחושתיים.
הטיפול נקבע לפי הביטוי הקליני (כאבים, תחושת שריפה וכו').
מצויין כי יש גם עצבים עם הולכה תקינה.
אין את הבדיקה הקודמת להשוואה כך שלא ניתן לומר אם לפי הבדיקה יש החמרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא ענו לי?מיכל20/08/2010
אם הבלוטת תריס בתת פעילות (tsh 14)איך היא יכולה לייצר את הt3 t4?
איך יכול להיות שהt3 ו t4 שלי תקינים, בנורמה?
תודה, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד בלוטת התריס
TSH מופרש על ידי בלוטת יתרת המוח ותפקידו לווסת את הפרשת ההורמונים מבלוטת התריס. כאשר יש תת תריסיות ה - TSH עולה ו"משדר" לבלוטה להפריש יותר הורמונים. כך מקבלים רמה גבוהה של TSH בנוכחות T4 ו - T3 תקינים.
ברמת TSH כזו מתחילים טיפול באלטרוקסין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לסכרתנתן20/08/2010
שלום לכולם,
כבר כמה זמן שאני סובל מהשתנה מרובה אני הולך להשתין 40 פעם ביום אחרי כל כוס של שתייה,יובש בפה,וגם רעב כזה שלא היה לי פעם אני אף פעם לא מרגיש שבע רוב הזמן
האם זה סכרת או משהו אחר?לפני מספר ימים הלכי לרופא כי קשה לי ביום יום ,והרופא לא נותן לי לעשות בדיקת דם הוא אומר שאני בריא לפי הבדיקה האחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לסוכרת
תלונות של שתיה מרובה, השתנה מרובה ורעב יכולות להתאים לסוכרת.
אנא פנה לרופא שלך ובקש לעשות בדיקת דם ושתן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענת19/08/2010
בהריון שבוע 28
העמסת סוכר 50 מ"ג יצא לי 182.5 mg\dl הבנתי שזה גבוה
1.האם מחייב לבדוק 100?
2.האם יכול להיות שתוצאה שגויה בגלל שאני סיימתי היום שבוע 28?
3.האם יש קשר לכך שנטלתי פרדניזון עד 5 ימים מלפני הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/08/2010שלום
סוכר של 182 כעבור שעה בהחלט לא תקינה.
יתכן מאד וזה הושפע מהטיפול הפרדניזון שקיבלת ודורש ביצוע העמסה מלאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעמיים בחודש?שני19/08/2010
היי
בת 29 , לפני שלושה שבועות התחלתי עם הלטרוקסין
והחודש קרה שקיבלתי פעמיים מחזור , זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות במחזור
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/08/2010שלום
התרופה אינה גורמת להפרעה במחזור.
כדאי להתייעץ עם רופא נשים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלורינףקרן18/08/2010
שלום רב,
האם התרופה Astonin H (פלורינף) הינה סטרואיד?
ומהם תופעות הלוואי בלקיחתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלורינף
ד''ר זהר לנדאו19/08/2010שלום רב,
התרופה הזו הינה ממשפחת המינרלוקורטיקואידים. דומה לסטרואידים, אך שונה בפעולה.
עוזרת באיזון משק המלחים באנשים עם חסר של ההורמון אלדוסטרון.
תופעת לוואי המשמעותית במינון גבוה מידי הינה יתר לחץ דם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)