מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשךשואלת04/08/2010
שלום,
בהמשך להודעתי למטה....
האם לאור הממצאים שכתבתי לגבי רמת ה-TSH... שהחלה מ- 6.54 וכעת עומדת על סביב ה- 4 ( כמעט 5), יש צורך להתחיל באלתרוקסין ? או עדיין לא?
אני רושמת את נתוני הכולסטרול שלא הצלחת לראות בקובץ:
VLDL- 50.2
LDL- 95.8
HDL-37
טרגליצרילים- 250 !
כולסטרול כללי- 183 !
NON HDL- 146.... אין לי מושג מזה.
ולגבי שאלתך.. אני לא נוטלת גלולות. אני אומנם לא מנהלת אורח חיים הכי בריא של ספורט ותזונה מושלמת, אך אין הצדקה לנתונים כאלה גרועים! אני בסך הכל בת 21 והנתונים האלה תואמים גוף של אדם בן 40 בעל משקל יתר. זה אולי גנטי מאחד ההורים או הסבים? האם צריך כבר להתחיל טיפול תרופתי נגד הכולסטרול והשומנים בדם?
האם דיאטה מסודרת בהשגחת דיאטניצ תעזור כאן ? צריך דיאטנית מיוחדת ?
אני שואלת את כל זה כאן כי אני גרה בעיר שאנדוקרינולוג מגיע פעם בכמה חודשים ובפעם האחרונה נאלצתי להמתין חצי שנה לתור, לא פחות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/08/2010שלום
הכל בגנים!
דיאטה בהחלט תעזור. עדיין מוקדם לטיפול תרופתי.
כדאי לעקוב אחר תפקודי בלוטת תריס ולהתייעץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- תודה. אבל אני שואלת
שואלת05/08/2010לגבי התחלת טיפול באלתרוקסין... האם לאור הממצאים לדעתך יש סיבה להתחיל בטיפול התרופתיתי או להמשיך לעקוב ? אני פשוט רוצה לשמוע עוד דעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/08/2010שלום
אני לא אוכל להמליץ לך על גבי האינטרנט לגבי טיפול או לא מבלי לבדוק את הנתונים וגם אותך.
ממליצה שתפני לאנדוקרינולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרלימור03/08/2010
כעת ערך הסוכר בצום בהריון הוא 88 אך בצום יש צורך למדוד לא בצום????
מציינת שוב פעמיים אחרי ה 150 לא בצום נמדד לא בצום 110 ו 85 אני בלחץ כי אמי קיבלה שבץ מוחי בגזע המוח בגלל סכרת לא מטופלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/08/2010שלום
קיימת חשיבות גם לערך סוכר לא בצום ולכן מבצעים העמסת סוכר.
שוחחי על כך עם הגינקולוג שלך לגבי הצורך בכך. החשיבות של אבחון אולי מצב סמוי כעת הוא לגבי ההריון ולאו דוקא לגבי הסיכון שלך אישית לעתיד .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שאלתיתאביה03/08/2010
שלום...
אני לאחר חצי שנה שעשיתי קיצור קיבה מסוג השרוול
השאלה היא כזאות...
ואני בהרבה מצבים מרגישה עייפות וסחרחורת...
היום לדוגמא, הרגשתי לא טוב כגון כפי שאמרתי קודם, וחשבתי לעצמי שאולי יש בעיה של ירידת סוכר....
מר?
הכנתי נס קפה עם שתיים וחצי כפיות סוכר+2 עוגיות מרוקאיות דקות כאלה...
ולאחר מכן הרגשתי יותר טוב....
מה זה אומר?
אכן יש ירידת סוכר....?
שבוע טוב
אביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידות סוכר
ד``ר רוזני אברמוף-נס03/08/2010שלום
כדאי לבדוק ערכי סוכר בזמן ההתקף הנ"ל כדי לאשר או לשלול ירידות סוכר.
ממליצה להתייעץ עם אנדוקרינולוג אישית בנושא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת מאוד!!שואלת03/08/2010
שלום,
אני בת 21 בעלת עודף משקל קל. לפני מעל חצי שנה בעקבות תחושה של חולשה וכאבי ראש הגעתי לרופא המשפחה ששלח אותי לבדיקות דם. בבדיקה התקבלו הממצאים הבאים: TSH 6.54 ו-- T4 ו- T3 תקינים לחלוטין... כמו כן התקבלו טרגליצרילים גבוהים (173) וכולסטרול 172..
בבדיקה נוספת לאחר כחודשיים וחצי התקבל : TSH 4.33 , כולסטרול עדיין גבוה וטרגליצרים נושק ל- 200.
בבדיקה שעשיתי היום התקבלו הממצאים הבאים: TSH 4.68 ו- T3 ו- T4 תקינים.
אך מה שמבהיל אותי הכי הרבה זה המדדים המפחידים של הטרגליצרים שהגיעו ל- 250 !!!! וכולסטרול של 183!!! אני מצרפת קובץ על המדדים של זה.
ראשית, האם לאור הממצאים של החודשיפ האחרונים(ההפרש בין כל בדיקה לבדיקה היה בין חודשיים לשלושה חודשים) האם עליי להתחיל טיפול של אלתרוקסין? (יש לציין שגם אימי מטופלת באלתטרוקסין בגלל תת פעילות).
ושנית מה העניין עם הכולסטרול הגבוה והטרגליצרילים?? האם זה בגלל בלטות התריס? האם עליי להתחיל טיפול תרופתי להורדת הכולסטרול והשומנים בדם? אני ממש ממש מפחדת וחוששת מבעיות בעורקים אחר כך וכו'..... מה עליי לעשות? רופא המשפחה שלי לא מתייחס לעניין הכולסטרול והשומנים בדם ברצינות. אני חשה מדי פעם נימול ביד שמאל.. האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לגבי הסוכר
שואלת03/08/2010בבדיקה הראשונה התקבלו ערכים של 90 ומשהו לגבי הסוכר...
בבדיקה השניה היה גם 90 ומשהו
ובבדיקה שעשיתי היום הסוכר התייצב ל- 83.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
רמת הTSH מעט מוגברת והשינוי אינו משמעותי ואינו אחראי על העליה בTRIGLYCERIDES
במידה ואת נוטלת גלולות אז הן עלולות להעלות רמת TG
לא יכולתי לקרוא את שאר בדיקות הדם.
כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג כדי שיראה את כל התמונה וגם יוכל לייעץ לך לגבי פרופיל שומנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת היריוןאיבון03/08/2010
שלום רב לדוקטור..אני בשבוע 31, וערכי הסוכר שלי בבדיקה ביתית בין 100 לבין 111.. הרופא המליץ על טיפול באינסולין.. למרות שרמת המוגלובין יצא A-1C 5 .ובבדיקת מעבדה 97,.הוא הוסיף שיש תרופות שניתנות לסכרת בהיריון שהם בטוחות.. מה דעתך?? עדיף תרופה או אינסולין??? או בכלל בערכים כאלה אין צורך בטיפול.??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריוניות
ד``ר רוזני אברמוף-נס03/08/2010הערכים שלך בצום גבוהים יחסית.
לא מסתמכים בהריון על AIC מאחר והוא משתנה כל 3 חודשים וזהו זמן ארוך יחסית להריון.
הטיפו המקובל היום הוא אינסולין למרות שנמצא שטיפול פומי בטוח אך עדיין לא רשום לכך.
אני בנושא הזה הייתי מסתמכת על הרופא שמטפל בך בסוכרת הריונית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת המשך סליחה...לימור02/08/2010
שוב לא הבנתי בצום תמיד היה לי עד 85 88 לא היה לי 110 בצום רק לא בצום היה פעם אחת 110 ופעם אחת 150 .
האם זה מצריך בירור???? עם הריון או בלי הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר
יש הבדל בין בדיקות בהריון ולא בהריון דוקא בכוון שבהריון מחמירים יותר.
85 ו88 אלו ערכים תקינים.
לגבי 150 לאחר האוכל : יתכן ותקין תלוי כמה זמן לאחר האוכל נמדד.
תבדקי ערכי סוכר כעת שאת בהריון ותתיעצי עם הגינקולוג שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכר המשך...לימור02/08/2010
ד"ר שלום
לגבי השאלה הכללית ששאלתי אני רוצה להיות יותר מדויקת היום אני בהריון שבוע 13 את הבדיקת סוכר לא בצום נעשתה לפני שלוש שנים במקרה נתקלתי בה סוכר בצום תמיד תקין עוד פעמים ראיתי שעשו לא בצום היה 110 ו 85 האם זה מצריך בירור אמא חולת סכרת
ואם אני עושה בדיקת העמסת סוכר בשבוע 24 מדובר רק על סכרת הרייונית האם זה מצביע על סכרת אמיתית אני לא מבינה את ההבדל אשמח אם תסביר לי ותאמר לי אם יש צורך בבירור בגלל ה 150.... ( אם ה 150 לא מיד לאחר ארוחה ולא בצום אני לא זוכרת כמה זמן לפני אכלתי )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר והריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/08/2010שלום
יותר מחמירים לגבי איזון סוכרת בהריון. סוכר בצום של 110 אינו תקין לא בהריון ולא בהריון.
ממליצה שתעשי בדיקות בצום ותייעצי עם הרופא נשים לגבי הצורך בביצוע העמסת סוכר מוקדם יותר משבוע 24.
כל אבחון של סוכרת אשר מתרחש בהריון דורש בדיקה לודא אם נמשך או עבר לאחר הלידה. בכל מקרה אישה אשר סובלת מסוכרת הריונית הסיכון שלה לפתח סוכרת בעתיד הנו מעל 50%.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכריוסי02/08/2010
שלום בבדיקות דם שאני עושה, רמת הסוכר היא בן 110-116. בבדיקה האחרונה - 114 לאחר 12 שעות צום. האם ישנה בעיה של סכרת? אגב אני בן 62
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום סוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/08/2010שלום,
הערך של סוכר אינו תקין אך עדיין לא עונה על הקריטריון לאבחון סוכרת.
כדאי לבדוק רמות AIC אשר בודק את איזון ערכי סוכר בשלושה חודשים אחרונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסאמאמא02/08/2010
תהיתי האם יש מצב בו יש תת פעילות ש"עוברת" מעצמה?
עשיתי בדיקות דם לפני כחודשיים שהראו TSH-7.07 , FT4-10.7
לא הותחל טיפול. חודש לאחר מכן עשיתי בדיקת אולטרסאונד לבלוטת התריס ובה נכתב:
"בלוטת המגן אינה מוגדלת. בעלת מבנה בלתי אחיד עם איזוריים תת הדיים לא מוגדרים מפוזרים דיפוזית. ללא נגע פוקלי מוגדר. זרימת דם בתירואיד אינה מוגברת. "
הוזמנתי למעקב בעוד חצי שנה.
לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם חוזרת ולפיה, הכל תקין. התוצאות הן TSH - 4.52, FT4- 11.7
האם יתכן שהיתה טעות באחת מבדיקות המעבדה או שמלכתחילה לא היתה תת פעילות? (אז מה זה כן היה?)
אשמח לתובנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת תריס
את סובלת מתת פעילות קלה של בלוטת תריס. הבדיקה האחורנה טובה יותר אך ערך תקין באופן עקרוני הנו פחות מ-4. כדאי להמשיך לעקוב : לחזור על הבדיקה בעוד 6 חודשים יחד עם בדיקת נוגנדנים לבלוטת תריס.
איני יודעת את גילך אך במידה והנך מתכננת הריון אז יש אפילו מקום לטיפול בערך זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהיוסי01/08/2010
הופנתי עי רופא המשפחה לאנדרוקרינוגליה בעקבות איסוף שתן ויצא לי דומפין ברמה גבוה יחסית מה זה אופר ואילו בידקות ובאיזה אופן הרופא עושה את האבחנה ולשם מה פונים לרופא אנדרוקרינוגליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסוף שתן
בדיקת איסוף שתן לקטכולאמינים מטנפרינים שבתוכם כלול גם הדופמין אינה בדיקה שגרתית. צריך לדעת מה היה החשד של רופא המשפחה כאשר הזמין את הבדיקה. בהחלט במקום להתייעץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתלימור31/07/2010
בדיקת סוכר בצום תמיד יוצא לי 80 עד 85 אני בת 36 אך לפני הרבה זמן פעם אחת בדקו לי בערב ללא צום והיה 150 ופעם אחת גם בערב ללא צום 110 האם זה תקין ה 150 קצת מפחיד..
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות סוכר
ד''ר זהר לנדאו01/08/2010שלום רב,
מדובר בערכים תקינים לאחר ארוחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתלהב30/07/2010
נאמר לי שעם כדורים מסוימים יכול לקרות מצב שהלבלב אינו מתפקד ואז מכדורים עוברים לאינסולין
השאלה אם אחרי כמה זמן אפשר לחזור לכדורים או שהמצב הוא קבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר זהר לנדאו01/08/2010שלום רב,
אכן יש תרופות מסויימות הניתנות דרך הפה הגורמות לירידה בהפרשת האינסולין מהלבלב.
בכל אופן, ירידה ביכולת הפרשת אינסולין מהלבלב הינה המהלך הטבעי של סוכרת.
לעיתים ניתן לנסות להעביר טיפול מאינסולין לתרופה אחרת, תלוי במספר שנות המחלה, בתרופות אשר נלקחו ובבעיות הרפואיות הנוספות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי
להב01/08/2010אני חושב על זה ואני אולי לא ממש מבין אבל במצב כזה לא עדיף לתת לחולה אינסולין כמה שנים לפני שהמצב זה קורה? שוב, אני לא הכי מבין ואולי יש הגבלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ליתיום יכול לטפל באנטי תירואידאלמוני29/07/2010
הייתי אתמול אצל אנדרוקרינולוג
ומסתבר שהליתיום שקבלתי במשך 10 שנים דכא את בלוטת התריס ומהרגע שהפסקתי אותו גרם לי ליתר פעילות,
רציתי לדעת אם חזרה לליתיום במינונים נמוכים יכולה להיות עדיפה על פני שימוש במרקטפיזול/PTU מבחינת תופעות לוואי?
ספירת הדם שלי גם ככה נמוכה לאורך התקופה סביב 3.6-4.1 ואני יודע שתרופות אנטי טירואיד עלולות לפגוע במערכת החיסון
אז חשבתי על פיתרון יצירתי שכמובן יהיה מותנה באישור האנדרוקינולוג/פסכיאטר
רציתי לשאול למי עלי לפנות במצבים אלו לאישור חזרה לליתיום אם רמות T4 T3 יצאו מהתחום? האם אך ורק לפסיכיאטר או גם אנדרוקרינולוג יכול לאשר?
כרגע אני בהמשך מעקב בדיקות דם והאנדרוקרינולג אמר שרק במידה והתוצאות של T3 T4 יצאו מהתחום אזדקק לטיפול.
הTSH שלי אגב היה נמוך מ 0.03 זה 3 חודשים. בזמן הליתיום הTSH במשך שנים רבות היה סביב 1.4-1.6
אשמח לתגובתך הנושא הזה מאוד מעסיק אותי לאחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/07/2010שלום
במידה ואתה זקוק לליתיום לא נראה לי בעיה לקחת. לטיפול יתר בבלוטת תריס זה אינו מהווה טיפול מקובל אך ממליצה שתשוחח על כך עם אנדוקרינולוג שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא זקוק לליתיום אבל חשבתי
אלמוני30/07/2010שאם יכול לאזן את הבלוטה,חשבתי שמבחינת תופעות לוואי עדיף על פני מרקטפיזול/PTU
שעלולים לפגוע במערכת חיסונית ותפקודי
אני מתסכל על עלות תועלת,זאת דילמה לא פשוטה
חבל שאין פסיכיאטר שהוא גם אנדרוקרינולוג אולי הוא יכול להיות הכתובת לבעיה זאת.
שהייתי עם לתיום עדיין היו לי תנודות קלות במצבי רוח,כמו שאני עכשיו,אבל לא היתה פעילות יתר בלוטת התריס,שהסימפטומים הם הזעת יתר,דופק גבוה
אני כולי תקוה שגם T3 יכנס לתחום,כרגע רק T4 נמצא בתחום.
אני שואל שאלה זאת כי מתלבט למי עלי לפנות פסיכיאטר או אנדרוקרינולוג במידה ובבדיקה הקרובה T3 T4 יצאו מהתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפותירואידיזם?יעל28/07/2010
שלום, אני בת 26, סובלת מעייפות כרונית ומנשירת שיער חזקה מזה כמה שנים, לאחרונה ניגשתי לרופאה לנסות שוב לברר זאת והיא שלחה אותי לבדיקות דם:
TSH 7.78 ( גבוה)
FT4 13.8
פריטין 17 (נמוך)
ברזל 75
B12 314
כולסטרול 179
טריגליצרידים 66
HDL cholesterol- 49.7
non HDL129
LDL115.7
בבדיקות דם קודמות הTSH היה תקין. (מהסוף להתחלה:
2007-2.89 2007-4.11 2007-3.31 2006-4.33 2005-3.1 2004-3.15 2001-3.78 י)
אציין את מה שמתקיים אצלי מתוך רשימת סימפטומים שמצאתי באינטרנט:
אני כל הזמן עייפה וחסרת כוח. הרבה כאבי ראש.
בתקופת הצבא היתה תקופה של כאבי פרקים חזקים בכל הגוף (גם אצבעות) (איבחנו את זה כגמישות יתר.. ) בנוסף היתה לי דלקת בגיד ביד (כאבים ונימול בכף היד ובכתף)
תמיד הייתי מאוד רגישה לדלקות גרון.
(חוץ מזה היתה תקופה ארוכה בצבא של שיעול חזק מאוד עם ליחה וכאבים בחזה)
הפרעת קשב (מאובחנת מלפני 4 שנים)
זיכרון גרוע
כ4 שנים שיווי משקל פחות טוב, לאחר שפעת. בהתחלה היו כמה פעמים שהייתי צריכה להחזיק בקירות כדי להגיע לשירותים בלילה, עכשיו זה בעיקר בתנועות חדות.
תמיד הייתי מאוד רגישה בחילות בנסיעות, לפעמים עד למצב של כמעט התעלפות.
הדופק שלי דווקא מהיר, לחץ דם נמוך יחסית
אני רזה, לאחרונה עליתי כ2 קילו, אבל ניסיתי בכוונה לעלות.
עור יבש
ווסת סדירה וכבדה יחסית.
יכול להיות ששכחתי משהו..
קבעתי תור לאנדוקרינולוגית, אבל הוא רק לעוד חודש.
אודה מאוד על חוות דעתכם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס
ד''ר זהר לנדאו28/07/2010שלום רב,
לפי הבדיקה יש לך תת פעילות קלה של בלוטת התריס.
את מציינת סימפטומים רבים שאינם ספציפיים למצב זה, אך יכולים להופיע בתת תריסיות.
בעבר TSH תקין, כך שלהבנתי התלונות שהיו אז לא שייכות לבלוטת התריס.
בכל אופן מקובל במצב כזה לשקול טיפול באלטרוקסין ולראות אם יש שיפור בהרגשה הכללית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר ללקיחת אלטרוקסין
יעל30/08/2010תודה על תשובתך.
היום הייתי אצל האנדוקרינולוגית והיא רשמה לי חצי כדור אלטרוקסין ליום למשך חודשיים ואמרה שאעשה בדיקה שוב בתום התקופה ואחזור אליה.
השאלה האם זה נשמע סביר שרושמים את התרופה הזאת ללא כל בדיקות נוספות. הבדיקה שבה מצאו לי TSH גבוה נערכה לפני חודשיים. אולי הTSH כבר ירד מעצמו מאז ואז יהיו לי תופעות לוואי של מינון יתר? לא היה עדיף לעשות בדיקה לפני שאתחיל לקחת את התרופה?
בנוסף- האם התרופה עלולה לגרום לתלות?
שוב תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלטרוקסין
ד''ר זהר לנדאו31/08/2010שלום רב,
מדובר במינון נמוך מאד שלא יכול להזיק.
לא מתפתחת תלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרוושקץ28/07/2010
דוקטור שלום,עשיתי בדיקת סוכר מהאצבע בשעות הערב ויצא 123. האם זה גבוה? האם הטווח המקובל לרמת הסוכר מתייחס לבוקר לפני האוכל או שהתוצאה צריכה ליפול בטווח ולא משנה שעת הבדיקה?אני בן 43, בריא ועוסק בספורט.תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר
ד''ר זהר לנדאו28/07/2010שלום רב,
בדיקת סוכר ברמה כזו תקינה לגמרי לאחר ארוחה.
בדרך כלל מתייחסים לרמת סוכר בבוקר לאחר צום של לילה, אז הרמה התקינה הינה עד 100.
מציעה לחזור על בדיקה בבוקר בצום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)