פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אורית
    10/10/2010

שלום. כמה זמן לאחר הפסקת ההנקה אפשרי לעשות העמסת סוכר 75 ? בהריון סכרת שטופלה בכלכלה בלבד. וכרגע גם יש לי היפו בבלוטת התריס התחלתי טיפול באלטרוקסין. מה עלי עוד לבדוק כדי שהתוצאה לגילוי סכרת תהיה אמינה, חוץ מהעמסת סוכר יש עוד בדיקות? אודה על תשובה לשתי השאלות. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    11/10/2010

שלום
    העמסת סוכר לאחר הלידה מתבצעת כ6 שבועות לאחר הלידה ללא קשר להנקה.
    העמסת סוכר היא הבדיקה הרגישה ביותר לאבחון סוכרת.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת אלטרוקסין לאחר הלידה על תינוק
    me
    10/10/2010

שלום רב,

אני בשבוע 37 להריוני.

אני במעקב אנדוקריני ונוטלת אלטרוקסין, 650 מק"ג בשבוע.

עד לא מזמן נטלתי 550 מק"ג בשבוע אך המינון הועלה כי ה-TSH עמד על 2.35 בשבוע 35 להיריון ולדברי האנדו' הרמה צריכה להיות מתחת ל-2.

אציין כי התחלתי ליטול אלטרוקסין, אף שהייתי בנורמה של קופ"ח, משום שנאמר לי שבהיריון ה-TSH צריך להיות בסביבות ה-1-1.5.

אני יודעת שלעובר (כבר תינוק בשלב זה...) יש בלוטה משלו שמפרישה את ההורמונים.

אני מאוד לחוצה מהמינון הגבוה (יחסית, בשבילי) ונאמר לי שאצטרך להפחיתו לאחר ההיריון ל-550 מק"ג שגם הוא מינון גבוה עדיין.

השאלה היא: מדוע תינוק צריך לקבל כ"כ הרבה הורמונים (אלטרוקסין) בהנקה דרך החלב שלי? האם זה לא יגרום לבלוטה שלו להיות "עצלנית" משום שהגוף שלו מקבל את המינון הדרוש לו מבחוץ? האם זה לא כבר השפיע על תפקוד הבלוטה שלו?

כמה עובר בהנקה?

מה עליי לעשות לאחר הלידה? האם לא צריך להפחית בצורה ניכרת מאוד את המינון, נניח ל-350 מק"ג בשבוע.

אודה לתשובה מפורטת!

בתודה מראש,
    מי

הוספת תגובה

• השפעת אלטרוקסין לאחר הלידה על תינוק - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    10/10/2010

שלום,
    הרמה של TSH הרצויה בטרימסטר הראשון להריון היא פחות מ2.5
    המינון של ELTROXIN שאת נוטלת נקבע לפי ערכי הTSH. לרוב נהוג לאחר לידה להוריד את המינון של ELTROXIN ולעקוב, מאחר צפויים שינויים בערכי TSH ומינון של ELTROXIN.
    חלק מזערי של הT4 עובר בחלב , רמת הT4 אצלך אם את מאוזנת זהה לרמה אצל אישה בריאה, ולא מהווה בעיה כלשהי בהנקה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    דניאל
    09/10/2010

שלום רב! לפני כחודש וחצי אובחנתי ע"י רופאת המשפחה שלי כסכרתי או אולי טרום סכרתי (תוצאות בדיקות: HgA1C: 6.6 העמסת סוכר 75g: בדיקה ראשונה בצום: 129 בדיקה שנייה לאחר שעתיים: 173) מכיוון שאני חולה לב, היא הוסיפה לכדורים שאני לוקח למחלה הלבבית, כדור גלוקומין 850 מ"ג, פעם אחת ביום. מאז, אני מקפיד מאוד על תזונה מתאימה והיום ערכי הסוכר שלי הם: אחרי לילה, זאת אומרת בצום: הם יכולים לנוע בין 82 ל-96. שעה אחרי ארוחה: נעים בין 106 ל-126. שאלותיי הן: האם יש מקום, עם המעקב המתאים כמובן, להפסיק ליטול את הכדור? האם היו מקרים בהם אנשים הפסיקו לקחת גלוקומין?
    ושאלה נוספת: האם הגלוקומין יכול לגרום לירידה בלחץ הדם ו/או להאטה בדופק?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    09/10/2010

שלום רב,
    נראה כי חל שיפור משמעותי בבדיקות שלך הודות לתזונה המתאימה והגלוקומין. אני מציעה בשלב זה להמשיך ליטול את הגלוקומין. נמצא כי לטיפול זה השפעות מגינות על הלב וכלי הדם מעבר להשפעה הטובה על ערכי הסוכר.
    גלוקומין אינו גורם לירידה בלחץ הדם או בדופק.
    יתכן ותופעות אלו קשורות לירידה במשקל.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל
    סוזן
    08/10/2010

שלום .רציתי לדעת מה ההבדל בין פרדניזון לדקסמטזון(מקבלת למחלה רמטולוגית).
    קבלתי בתחילה דקסה ועכשיו מתחילים לי פרדניזון.
    בגלל שקבלתי זמן רב דקסמזון ,אז אני במעקב אצל אנדקרינולוג והבדיקות ההורמונליות לא יצאו טוב וכן הסוכר.
    כעת צריכה לעשות שוב בדיקות.האם הפרדניזון ישנה את התוצאות של בדיקות הורמונליות, ואיך?
    מה ההבדל בנהם מבחינה הורמונלית בעצם?

לקביעת תור
    סגירה
    הבדל

הוספת תגובה

• הבדל - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/10/2010

שלום
    שתי התרופות הנן קורטיזון. משך הפעולה של DEX ממושך יותר ולכן גורם ליותר תופעות לוואי לעומת PREDNISONE אשר משך הפעולה שלו עד כ-8 שעות.
    אפשר לצפות לשיפור מסוים בתופעות אך כמובן תלוי במינונים אשר אינם מקבילים: ז"א 5 מ"ג של PREDNISONE הם בעלי פעילות/חוזק פחות מאשר 5 מ"ג של DEX .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס
    חסויה
    07/10/2010

שלום רב!
    יש לי הפרעות אכילה מזה שלוש שנים שבעקבותן נוצרה לי תת פעילות בלוטת התריס.
    אני מעוניינת להתחיל בתרופה אלטרוקסין ולאזן את הבלוטה .יש לי כמה שאלות...
    1.האם אני אוכל לרדת במשקל אם אני אתחיל לקחת את הכדור(כרגע יש לי תפריט של 1600 קלוריות שאיתו אני לא עולה ולא יורדת במשקל אבל ברצוני להשיל כמה קילוגרמים)האם אקח את התרופה אוכל לרדת במשקל עם התפריט הזה שיחסית לגובה ולמשקל שלי קטן -גובה:1.76 משקל: 63 ?
    2. תוך כמה זמן התרופה משפיעה על פעילות הבלוטה ?

תודה רבה מראש,אשמח לקבל תשובה :)

לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/10/2010

שלום
    תת פעיות בלוטת תריס אינה נוצרת מהפרעות אכילה אך לעיתים מחלות קשות יכולות לגרום להפרעות בתפקוד הבלוטה.
    אני לא יודעת רמת התת פעילות . לעיתים קיימת ירידה במשקל בשל הגברת מטבוליזם בעקבות טיפול אך שוב בהתאם לרמות TSH וFT4.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להתנפחות שפתיים וסוכרת אבי
    אבי
    07/10/2010

שאלתי כיצד לנהוג מחר בבוקר במידה והנפיחות לא יורדת? האם לתת לו את ההאיסטון
    יחד עם הכדורים שהוא לוקח לפני הארוחה? והאם עליו להזריק לעצמו מחר בבוקר כרגיל?

הוספת תגובה

• המשך להתנפחות שפתיים וסוכרת אבי - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/10/2010

שלום
    לא ניתן לתת יעוץ כה פרטני דרך האינטרנט מבלי לבדוק את החולה.
    רופא המשפחה הוא הכתובת לשאלות אלו.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנפחות שפתיים וסוכרת
    אבי
    07/10/2010

לאבי התנפחו מאד השפתיים במהלך היום.הוא עבר שלשום ביום ב סיטי-מוח ללא זריקה היום בסבביבות השעה 10 בבוקר הוא אכל אורז סיני עם עשבי תיבול.ידוע לי שהוא אלרגי לדגים.הזמנו רופא הביתה בסבביבות 21.00 בערב הגיעה הרופאה והורתה לפנות למיון.
    אולם אבי סירב. בלית ברירה נתנה לו הרופאה 2 כדורי אהיסטון הערב ושניים מחר בבוקר.
    אבי חולה סכרת ומקבל שתי זריקות ליום בוקר וערב.נוסף לכך 3 כדורי גלוקומין.
    בבוקר חצי שעה לפני הארוחה הוא מקבל:חצי כדור פוסיד+ כדור אחד טריטייס+ כדור אחד
    סינמט.הערב הוא לא הזריק לעצמו אינסולין משום שבגלל הנפיחות בשפתיים הוא לא יכול לאכול. הוא מדד ויש לו 155 סוכר.
    שאלתי כיצד לנהוג מחר בבוקר במידה והנפיחות לא יורדת?

אבקשכם לא להתייחס לשאלה הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה
    התנפחות שפתיים וסוכרת

הוספת תגובה

• התנפחות שפתיים וסוכרת - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/10/2010

ראה תשובה מטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת ופחד מבתי חולים
    רוחמה
    06/10/2010

בעלי בן ה80 סובל מסכרת ומקבל זריקות אינסולין.במשך הזמן סובל בעלי מאלרגיה שמתבאטת בנפיחות בשפתיים ובלשון אשר היתה מופיעה לחצי יום ואז יורדת ונעלמת.
    שמנו לב שהוא מגיב לדגים בנפיחות זו. היום אכל בעלי שקית אורז של קנור וזמן קצר אחרי הסעודה הופיעה שוב האלרגיה והפעם סירבה להיעלם.הנפיחות היא עד כדי כך גדולה אבי מסרב לשמועשבעליאיננו מסוגל והכניס אוכל ושתיה לפיו ואיננו מסוגל כתוצאה מכך להזריק אינסולין לדמו. רופאה של קופת חולים שהזעקנו הביתה הורתה וניסתה לשכנע אותו להתפנות לבית-חולים בדחיפות אולם אולם בעלי מסרב לשמוע על בית-חולים בכל תוקף.
    עלי לציין שעד היום בעלי סירב בכל תוקף לבדוק באיזה סוג מזון מקורה של האלרגיה.
    שאלתי היא לאור העובדה שבעלי נמצא בסכנת חיים ממשית כיצד אנחנו יכולים לשכנע אותו להתפנות לבית חולים במהירות הכי אפשרית והאם במרה הצורך ביכולתנו לכפות עליו למרות שהדבר בניגוד גמור לרצוננו.עלי לציין שבעלי סובל גם ממחלת הפרקינסון וחלה אצלו
    גם ירידה קוגנטיבית קלה.

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת ופחד מבתי חולים

הוספת תגובה

• סכרת ופחד מבתי חולים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/10/2010

שלום
    כמובן הדרך הטובה ביותר היא לשכנעו.
    איני בקיאה בהבטים המשפטיים של סוגיה זו.
    לגבי האלרגיה כמובן כדאי לו להדק אצל אלרגולוג ולבצע בדיקות ובמידה ומסרב ניתן לפי תדירות ההתקפים לשקול מתן תרופה אנטיאלרגית אך גם זה לדיון עם רופא המשפחה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NPH כטיפול בסכרת שאלה מאד חשובה
    מיכל
    06/10/2010

רופא אנדוקרינולוג המליץ לי להמיר את הטיפול בNPH לטיפול בלנטוס.
    מה ידוע על הטיפול בלנטוס והאם נכון שהטיפול בלנטוס חסר השפעה על המשקל בניגוד לNPH?
    אני אשמח לקבל תשובה מהירה, העניין חשוב לי.

תודה מראש!

הוספת תגובה

• NPH כטיפול בסכרת שאלה מאד חשובה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/10/2010

שלום
    LANTUS עובד מספר רב יותר של שעות לעומת NPH וחסר הפיק אשר לעיתים גורם להיפוגליקמיה/רעב ועליה במשקל.
    ההחלטה לעבור ללנטוס הוא שיקול רפואי הקשור לאיזון הסוכרת ולפי ערכי הסוכר .
    אני אישית מאד מרוצה מן ההצלחה הטיפולית בלנטוס.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת הריונית - האם נדרש טיפול באינס
    סיג
    06/10/2010

שלום,
    אני בת 36 , בהריון שלישי עם סכרת הריניות . מזה כחמישה שבועות מטופלת בדיאטה ובבדיקות דם יומיומיות . הערכים מאוזנים למעט בבדיקות שלאחר הלילה(צום).בשלושה שבועות האחרונים 50% מהתוצאות בצום הן עד 95 , ה - 50% האחרים הן בין 97 ל - 100. הרופאה המטפלת טוענת שזה גבולי והיא מעוניינת שאזריק אינסולין בלילה.אני כמובן לא מעוניינת בזה. לגבי הערכת משקל עובר , היום בוצעה כזו והיא 2.040 ק"ג.מהדעתכם לגבי השימוש באינסולין בהתייחס לנתונים אלה?
    בתודה מראש,
    סיג.

הוספת תגובה

• סכרת הריונית - האם נדרש טיפול באינס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/10/2010

שלום
    כאשר ערכי המטרה של איזון סוכרת לא מושג (וזה המצב עם ערכי הסוכר שלך בבוקר) אז מתחילים טיפול באינסולין ויתכן ובמקרה שלך זריקה אחת תספיק.
    הערכה לגבי משקל עובר וכו לא יכולה להנתן על גבי האינסטרנט אלא ע"י רופא גינקולוג המומחה לתחום.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת נעורים
    איה
    06/10/2010

אצל בני התגלתה סוכרת נעורים. הומלץ על שימוש באינסולין לנטוס. הייתי רוצה לדעת עליו מעט יותר פרטים בשפה פשוטה יחסית. תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת נעורים

הוספת תגובה

• סוכרת נעורים - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    07/10/2010

שלום רב,
    מדובר בתכשיר אינסולין אשר פועל במשך 24 שעות. ללא שיאים בפעילות ולכן גורם פחות להיפוגליקמיות מתכשירים אחרים.
    הנסיון שלנו עם טיפול בלנטוס מצויין.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי כוחות להתמודד עם הילד שלי
    מיכל
    05/10/2010

שבוע שעבר חגגנו לו 8, אמור להיות כבר בוגר מספיק לקלוט שזה לא צחוק
    מנסים להסביר לו כמה חשוב לשמור על איזון עם הסכרת שיש לו.
    כלום לא עובד איתו. הוא מסרב לעכל שיש לו צרכים מיוחדים והנטל גדול כל כך ומעייף מאד.
    היום שמעתי שהטיפול שהוא מקבל, מטופל בכדורים(פומי)
    שוחק את הלבלב, זה מה שהיה חסר לי.
    כבר אין לי כוחות לכל התהליך העתידי עכשיו
    אוף.. אין לי כוחות לבירורים. מה האלטרנטיבות? בבקשה, צמאה ליעוץ מועיל יעיל ונוח.
    שונאת קופות חולים בשלב זה.שחוקה

הוספת תגובה

• אין לי כוחות להתמודד עם הילד שלי - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    07/10/2010

שלום רב,
    בדרך כלל בגיל זה מדובר בסוכרת נעורים. הטיפול בסוכרת נעורים, כיום, מחייב מתן אינסולין בזריקות או על ידי משאבה.
    אני מציעה לפנות למרפאת סוכרת נעורים. בכל המרפאות יש פסיכולוג/עובדת סוציאלית אשר מאד עוזרים עם ההתמודדות הרגשית עם הסוכרת.
    אין תחליף לשיחה פנים מול פנים עם רופא המתעסק בתחום זה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ ומתח נפשי
    ונסה
    05/10/2010

שלום רב

האם בלוטת התריס יכולה להיות מושפעת בין היתר מלחץ ומתח נפשי?
    בזמן האחרון הבלוטה שלי משחקת בבדיקת דם אחרונה יצא:
    tsh >0.005
    t3free 3.7
    t4free 1.5

אני לוקלת אלטרוקסין 3 ימים 150 ו4 ימים 100

יכול להיות סיבה נפשית?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ ומתח נפשי

הוספת תגובה

• לחץ ומתח נפשי - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    05/10/2010

שלום רב,
    בהחלט יש השפעה של מתח נפשי על בלוטת התריס.
    אנא התייעצי עם הרופא שלך לגבי שינוי המינון.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוגלוקמיה בילוד
    פז
    03/10/2010

שלום רב,

גיסתי ילדה לפנות בוקר של ה-26/09/2010, שבוע 39, תינוק במשקל 3700 ציון אפגר 9/10. הריון תקין לחלוטין לידה רגילה ותקינה.
    לאחר כמעט 40 שעות מרגע לידתו חלה אצלו ירידת סוכר, טרם האירוע הילוד היה באי שקט במשך כשש שעות כל הזמן בכה ולא היה רגוע גם לאחר הנקה, בסביבות 3 לפנות בוקר גיסתי קראה לאחות והיא אמרה שהכל תקין בסביבות 6 לפנות בוקר גיסתי שמה לב שמשהו לא תקין עובר על הפעוט, ודרשה מהאחות לבצע איזושהי בדיקה כשהאחות הואילה בטובה לבדוק רמת הסוכר שלו הגיע ל-20.
    תוך כדי טיפול הוא החל לפרכס והנשימו אותו, הוא הועבר לפגיה ושם היה הכל תקין במשך 24 שעות, לאחר מכן הוא הועבר לתינוקיה להשגחה מלאה ושם חל מקרה חד פעמי של ירידת סוכר אך לא לרמה מאוד נמוכה ולאחר הנקה רמת הסוכר שלו אוזנה.
    בליל שבת לפנות בוקר הילוד היה באי שקט במשך כשעתיים (לדברי הצוות) ולאחר מכן הוא ביצע דום נשימתי והכחיל ביצעו בו הנשמה, ברוך השם ליל אמש עבר בסדר.

אשמח לקבל את חוות דעתם האם יכולה להיגרם לו פגיעה מוחית כתוצאה מאירועים אלו? ומה הכוונה למצב היפוגלוקמיה ארוכה? מה זה ארוכה מבחינה רפואית?
    האם אני נמצאת בפורום המתאים בכלל?
    גיסתי רוצה לפנות לרופא פרטי אם כן לאיזה תחום ברפואה עלי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    היפוגלוקמיה בילוד

הוספת תגובה

• היפוגליקמיה בילוד

ד''ר זהר לנדאו
    03/10/2010

שלום רב,
    יש מספר סיבות להיפוגליקמיה בילוד ועל התינוק יהיה לעבור בירור בשל כך.
    צריך לקחת בחשבון דברים כמו מהלך ההריון והלידה, מחלות של האם, מחלות במשפחה, בדיקה גופנית של הילוד ועוד.
    בפגיות מנוסים מאד בבירור של היפוגליקמיות ובמידת הצורך מתייעצים עם אנדוקרינולוג ילדים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה קודמת
    דני
    03/10/2010

בדיקה נוספת שבוצעה עם בדיקת הסוכר היום HEMOGLOBIN A1C %
    תוצאה - 5.4 %

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך להודעה קודמת

הוספת תגובה

• רמת סוכר בצום

ד''ר זהר לנדאו
    03/10/2010

שלום רב,
    מדובר ברמה גבולית. נהוג לכנות מצב זה כ"טרום סוכרת". בשלב זה מומלץ מאד להגיע למשקל גוף תקין ולעשות פעילות גופנית.
    בהתאם להסטוריה הרפואית שלך ולסיפור המשפחתי ניתן לשקול טיפול תרופתי.
    אולם, העיקר הינו לסגל אורח חיים בריא כדי לדחות ואף למנוע הופעת סוכרת בהמשך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות לתשובתך

דני
    03/10/2010

שלום רב,
    תודה על התשובה.
    בהיסטוריה המשפחתית שלי לא ידוע לי על מקרים של סוכרת.
    אני סובל מיתר לחץ דם ועודף כולסטרול תורשתי אשר מאוזנים תרופתית.
    משום שאני צעיר יחסית (34) אינני מעוניין בטיפול תרופתי נוסף על זה שאני מקבל.
    האם משתנה המלצתך,בהנחה שאעשה מאמץ לבצע פעילות גופנית?
    באיזה תדירות את ממליצה לבצע מעקב סוכר והאם יש צורך לדעתך בביצוע העמסת סוכר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת סוכר בצום

ד''ר זהר לנדאו
    03/10/2010

שלום רב,
    בשל גילך הצעיר נראה כי יש מקום לבצע העמסת סוכר ואז להחליט.
    בכל אופן נכון יהיה להגיע למשקל תקין ולעשות פעילות גופנית.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך

דניאל
    03/10/2010

איזה סוג של העמסת סוכר אני אמור לבצע?
    שמעתי שיש 50,75,100.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות לתשובתך

דני
    03/10/2010

שאלה נוספת -
    האם מספיק לבצע 2 בדיקות סוכר בהפרש זמן של חודש כדי לקבוע מצב של "טרום סוכרת"? האם אין צורך במעקב קצת יותר ארוך?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות לתשובתך - תגובה

ד''ר זהר לנדאו
    04/10/2010

שלום רב,
    העמסת סוכר של 75 גרם גלוקוז.
    לשם שינוי באורח חיים בריא יותר אין צורך בבדיקות נוספות.
    לגבי החלטה על טיפול תרופתי כדאי לעשות ההעמסה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה