מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעילות יתר של בלוטת התריסהוניג ליאור19/06/2009
לפני כחודש התחילה לי מחלת cmv והיה לי שבועים וחצי חום לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם לנוגדנים לבלוטת התריס והתוצאה יתר פעילות של הבלוטה נשלחתי למיפוי . האם יש קשר בין cmv לבין יתר פעילות של הבלוטה עקב דלקת או שפעילות היתר היא מקרית עלי לציין שאין לי כאבים באזור הצואר ושקיעת הדם יצאה נורמלית בשלב זה עד לתוצאת המיפוי כהבחנה סופית אני נוטל 3 גרם אספרין ביום כטיפול לדלקת תודה על התיחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/06/2009שלום
בהחלט יתכן שלאחר דלקת וירלית תהיה דלקת של בלוטת תריס אם כי לאו דוקא CMV קשור לכך.
אני מבינה שהנוגדנים ותפקודי בלוטת תריס גבוהים (שניהם). עליה של נוגדנים לבלוטת תריס עם תפקודי בלוטת תריס תקינים (הווה אומר TSH FT4 FT3 תקינים) אינה דורשת המשך בירור. במידה ואכן קיימת פעילות יתר של בלוטת תריס אז המיפוי יכוון את הטיפול. חשוב לעשות בדיקת דם לתפקודי בלוטת תריס בסמוך למיפוי (יומיים שלושה לפני עד אחרי המיפוי).
מאחר ואין לך סימפטומים לא חובה לדעתי לקחת אספירין, אלא הייתי מחכה עד תוצאת המיפוי ובדיקת דם חוזרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה וחוסר איזון הורמונלישירה19/06/2009
אני בת 29 וסובלת מאקנה מאז גיל 14. טופלתי בכל סוגי הטיפול, רואקוטן, אנטיביוטיקה גלולות וכו'. הרואקוטן עזר לזמן מה אך העדפתי להפסיק לקחת את הגלולות והאקנה חזר, גם אנטיביוטיקה לא עוזרת או כל סוג של טיפול
עשיתי בדיקת שחלות פוליציסטיות ונאמר לי שאין בעיה מיוחדת למרות שזה קיים במשפחתי. (הרופא מצא 9 זקיקים, האם זהו מספר נמוך?)
ביצעתי בדיקת איזון הורמונלי ביום החמישי למחזור ויצא שרמת האסטרוגן היא 111 והפרוגסטרון 3.7
לפי מה שהצלחתי להבין לא מדובר במצב מאוזן
האם לדעתך זה מה גורם לאקנה? והאם יש לכך פתרון חוץ מגלולות?
אשמח מאוד לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ACNE
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/06/2009שלום
מחזור שהוא סדיר הוא די עדות לסביבה הורמונלית תקינה.
בדיקת אסטרוגן ופרוגסטרון נראות תקינות. מה הנורמה של PROGESTERONE לשלב הפוליקולרי לפי המעבדה בה עשיתי בדיקות?
הבדיקה החשובה לגבי ACNE ושיעור יתר היא רמת TESTOSTERONE ולא ציינת אם זה היה תקין או לא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך..........אהרון18/06/2009
וגם ה SHBG שלי מאוד נמוך האם זה אומר משהו על העייפות שלי? והאם זה קשור לתת פעילות הבלוטה? תודה אהרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס ו - CPK
ד''ר זהר לנדאו18/06/2009שלום רב,
בתת פעילות של בלוטת התריס אכן יכול להיות CPK גבוה. CPK הינו אנזים במצוי בשרירים.
CPK גבוה במצבים נוספים כמו גם לאחר פעילות גופנית מכל סוג שהוא. כמובן שיש סיבות נוספות ל - CPK גבוה, כמו למשל שימוש בתרופות להורדת כלוסטרול (סימוביל, למשל).
במידה וערכי הורמוני בלוטת התריס שלך תקינים, כנראה שהסיבה ל - CPK הגבוה אחרת. במצב כזה יש צורך בבדיקה גופנית, לבדוק איתך מה התרופות שאתה נוטל ולקחת עוד בדיקות דם.
לגבי ה-SHBG: מדובר בחלבון הנשא של הורמוני המין. ההורמונים הפעילים הם אלו הבאים בצורתם החופשית (כמו free testosterone), חשוב לראות את רמת הטסטסטרון החופשית כדי להבין אם יש בעיה בציר הורמונאלי זה..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך........ בלוטת התריס וCPKאהרון18/06/2009
גם יש לי CPK גבוהה 350 . אני מבין שזה יכול להיגרם מתת פעילות של בלוטת התריס. האם כשזה נהיה מאוזן הCPK צריך לחזור לטווח הנורמה או שזה אף פעם לא ישתנה, אפילו אחרי שאני מאוזן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת תריס וCPK גבוה
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/06/2009שלום
לגבי הCPK במידה ואתה מאוזן (הווה אומר TSH תקין) כבר לא צריכה להיות עליה ברמת CPK.
האם אתה נוטל תרופה להורדת כולסטרול? תרופות אלו יכולות לגרום לעליה בCPK
בנוסף כדאי לבדוק בדיקות קודמות: האם תמיד CPK היה גבוה או מדובר בבדיקה בודדת כי אז יתכן עקב פעילות גופנית.
לגבי העייפות. צריך לחפש סיבות נוספות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לTSH נמוך - בדיקות דם חדשותעטר17/06/2009
שלום דוקטור
לפני כיומיים בצעתי בדיקות דם נוספת בהמלצת רופאת המשפחה הממצאים מצביעים על :
4.20- 0.35 mIU/L <0.03 TSH
6.5 - 3.5 pmol/L 7.9 T3- FREE
20.0- 10.0 pmol/L 22.3 T4- FREE
40.00- 0.00 IU/ml <20.0 THYROGLOBULIN Ab
35.00- 0.00 IU/ml <10.0 ANTI THYROID PEROXID
כמו כן בבדיקה הקודמת כלפני שבוע נמצא
4.20- 0.35 mIU/L 0.12 TSH
6.5- 3.5 pmol/L 5.9 T3- FREE
20.0- 10.0 pmol/L 18.8 T4- FREE
אשמח אם תעזרי לי להבין את פשר הממצאים .
בתודה מראש
עטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH נמוך
ד''ר זהר לנדאו17/06/2009שלום רב,
הבדיקות ששלחת מצביעות על יתר פעילות של בלוטת התריס (בהנחה שאתה לא מטופל באלטרוקסין).
יש לשקול טיפול לפי הבדיקה הגופנית, דופק, ל"ד ותלונות נלוות. לעיתים יש צורך בבירור נוסף כמו אולטרה סאונד ו/או מיפוי בלוטת התריס.
אנא פנה לרופא אנדוקרינולוג כדי להחליט על הדברים הללו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת fsh על הקולטנים ל L/H ?גיל17/06/2009
שלום רב, השאלה שלי קצת מורכבת אבל אני ממש מיואש ועצוב כ"כ ממצבי ואודה באם אקבל חוות דעת מקצועית למצבי.....לא מזמן קראתי מחקר בו גילו שאצל גברים אשר טופלו באסטרוגנים כתוצאה מסרטן הערמונית חלה ירידה של יותר מ 50% בקולטנים ל L.H לאחר חצי שנת טיפול - אני עצמי קיבלתי לפני כמה שנים טיפול אסטרוגני משולב עם עוד כמה הורמונים ע"י רופאת המשפחה שלי לאחר שחשבתי שאני טרנסג'נדר (כיום ברור לי שטעיתי מאוד) ולפי המצב שלי כיום נראה לי שיש לי פגיעה חלקית ב leydig cell ואני מסיק זאת מדלדול מסה, אוסטואופניה למרות שלילה של גורמי רקע, אבדן ליבידו ורמת LH גבוהה שנמשכה מספר חודשים לאחר תום הטיפולים (14) כיום הטסטוסטרון שלי בטווח הנורמה 16.7 nnmo/l או 5.5 ng/ml וחלק מהרופאים אומרים שזה בטווח הנורמה ולכן אין לי בעייה והם אינם יודעים להסביר את הדלדול עצם ומסת שריר לפני כשלושה חודשים קיבלתי זריקת אוביטרל שהעלתה לי את הטסטוסטרון ל כמעט 11 ng/ml ופרופסור סובול מסורוקה שהייתי אצלו אמר לי אתמול שזה מראה שאין לי נזק בלתי הפיך לאשכים (לא הבנתי אותו כ"כ) וכעת המליץ לי על שלושה חודשי טיפול בפרגניל 5000 IU A פעם בשבוע. היום קראתי שFSH מגדיל את הקולטנים ל LH a באשכים - האם דבר זה נכון והאם כדאי לי לשלב את זה עם הטיפול בפרגניל (שוב, לא למטרת פוריות אלא ל"החייאה" אפשרית של leydig cell מנוונים? מה דעתך הכללית על מצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם אחרונה
גיל17/06/2009
- IU/L 5.0 LH
- IU/L 5.1 FSH
1 375- 45 mU/L 153.2 PROLACTIN
37- 9.4 nmol/L 16.7 TESTOSTERONE- TOTAL
9.2- 2.0 nmol/L 6.2 ANDROSTENEDIONE
690- 138 nmol/L 494.0 CORTISOL-BLOOD
85- 11 23 SHBG
80- 28 73.57 FREE ANDROGEN INDEX
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בהריוןלי17/06/2009
שלום רב,
לפניי כמה ימים כתבתי בפורום על כך שאני בשבוע הרביעי ותוצאת ה TSH 4.6 ו T4 13.5. ההמלצה הייתה להתחיל ישר בטיפול, ורופאת המשפחה רשמה לי 50 מ"ג אלטרוקסין *7 ימים.
התחלתי לנטול את התרופה בשבת וביום שלישי ערכו לי בדיקה נוספת ויותר מפורטת ואלו תוצאותיה:
3.04 TSH
4.6 T3- FREE
16.6 T4- FREE
7.91 THYROGLOBULIN
<20 THYROGLOBULIN Ab
<10 ANTI THYROID PEROXID
שאלתי היא, ראשית אם אפשר לייחס את השינוי לכדור בזמן כה קצר (4 ימים) וכן האם עליי להעלות את המינון כבר כדי להיות מתחת ל 2.5.
שנית, אני ביקשתי הפניה דחופה לאנדורקאינולוג והתור היחיד שהיה הוא לעוד שבוע, האם אני יכולה להמתין (ב20 לחודש אני אהיה בשבוע חמישי).
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בהריון
עדיין אין צורך לשנות את המינון. יש לחכות לבדיקה נוספת בעוד כ - 10 ימים ואז לשקול את ההמשך.
בכל אופן, מדובר בבעיה קלה מאד, כך שקרוב לודאי שאין בעיה לחכות לביקור לעוד ימים מספר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחידות הזרקהאסתר16/06/2009
אשמח להבהרה
האם יחידת לנטוס "חזקה" כמו יחידת לבמיר?
האם זה משפיע על סוג הטיפול המותאם לחולה או על מספר ההזרקות היומיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחידת אינסולין
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/06/2009שלום
באופן עקרוני יחידת אינסולין אמורה להוריד סוכר באותה מידה. מאחר וLANTUS וLEVEMIR הנם סוגי אינסולין ארוכי טווח וכדי שיהיה שחרור איטי של אינסולין המולקולות של האינסולין בנויות אחרת.
אמנם במעבר בין LANTUS לLEVEMIR משתמשים בהעברה: 1:1 מחקרים הראו שנדרשות כמויות גגדולות יותר של LEVEMIR להגיע לאותו איזון לעומת LANTUS.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר זה אומר
אסתר17/06/2009שצריך להזריק יותר לבמיר מלנטוס כדי להתאזן?
האם בגלל זה הלנטוס מוזרק רק פעם ביום והלבמיר בד"כ מוזרק פעמיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבמיר ולנטוס
בדרך כלל לנטוס ניתן לתת פעם ביום. יש מטופלים אשר נזקקים לשתי זריקות של לבמיר, אך יש צורך לפצל רק לאחר שמנסים להעלות את המינון עד שמגיעים לערכי סוכר תקינים בצום.
נקודה נוספת - אין חשיבות למספר היחידות הנדרשות, הדבר החשוב הוא מידת האיזון המושג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לא הבנתי למה לפצל זריקות?
אסתר21/06/2009אם עולים במינון של הלבמיר בהדרגתיות עד להשגת איזון אז למה יש צורך בכל זאת לפצל את ההזרקה ואי אפשר להזריק רק פעם אחת ביום כמו עם הלנטוס?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטוס ולבמיר
ד''ר זהר לנדאו21/06/2009שלום רב,
בחלק מהמטופלים יש צורך לפצל את הלבמיר לשתי זריקות מאחר והשפעתו פגה ואינה נמשכת 24 שעות. אצל רב המטופלים ניתן לתת לנטוס פעם אחת ביום.
צריך לבדוק כל מקרה לגופו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי, תודה
אסתר22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת ואלטרוקסיןציפי16/06/2009
לצוות הרפואי שלום!
במהלך העשור האחרון ערכי הסוכר שלי נעו סביב ה105-115{אני בת 44 ועם עודף משקל 10 ק"ג}
לאחרונה התחלתי ליטול אלטרוקסין 600 מ"ג לשבוע בגלל תפקוד ירוד של הבלוטה.
לאחרונה בדקתי ערכי סוכר והם 125-130 וכמובן מנסה לרדת במשקל,צועדת כל בוקר 40 דקות.
שאלתי י:האם ערכי הסוכר עלו בגלל האלטרוקסין ? {מלבד האלטרוקסין אני נוטלת 20 מ"ג אנלפריל,
ו20 מ"ג סימוביל}
האם יש דרך להוריד את ערכי הסוכר מלבד טיפול תרופאתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין וסוכרת
ד''ר זהר לנדאו16/06/2009שלום רב,
אין קשר בין הטיפול באלטרוקסין ורמות הסוכר שאת מציינת.
תת תריסיות, טיפול באלטרוקסין ובעיות במשק הסוכרים הינם בעיות שכיחות ביותר.
ערכי סוכר בצום מעל 126 ביותר משתי בדיקות מעידות על סוכרת.
כמובן שיש מקום לשמירה על דיאטה, ירידה במשקל ופעילות גופנית, יחד עם זאת אני מציעה שתפני לרופא שלך כדי לשקול הצורך בטיפול תרופתי להורדת ערכי הסוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עלתשובתך
ציפי16/06/2009לד"ר שלום רב!
עד לפגישה אצל הרופא שלי ,אני אאמץ את דיאטת הלחם{של אולגה רז} אשר בעבר
הורידה לי את ערכי הסוכר,ערכי הסוכר שציינתי הם אומנם בצום בבוקר אך לא אחרי 12 שעות צום,
לעיתים אחרי 6-8 שעות ובבדיקה האחרונה A1C לפני חודשיים היתה 5.5 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אולטרסאונדאלי15/06/2009
אסטמוס מעובה בעל מרקם מגורגר רוחב 0.7
אונה ימנית: מוגדלת בגודל 4.5*3.2*3 מרקמה בילתי אחיד,מגורגר.
עם מספר קשריות היפו והיפראקוגניו.חלקם מסויידות הגדולה בקוטר כ 1.2 ס"מ במעבר לאסטמוס.
אונה שמאלית: מוגדלת בגודל 4.5*3*3 מרקמה בילתי אחיד מגורגר עם מס קישריות בגדלים שונים בעל מרקם מעורב הגדולה בקוטר 1 ס"צ במעבר לאסטמוס.
ללא עדות לבלוטות לימפה מוגדלות לאורך שרשרת ג'וגלרית משני הצדדים.
אשמח לשמוע דעתך לתוצאות בדיקה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרה סאונד
בבדיקה שתיארת יש קשריות בבלוטת התריס.
לרב מדובר במצב הנקרא מחלת האשימוטו, בה יש ממצאים דומים.
נוהגים לבצע דיקור של הבלוטה כאשר יש קשריות הגדולות מ - 10 מ"מ.
עליך לפנות לאנדוקרינולוג כדי להחליט על המשך הטיפול והמעקב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות mriדניאל15/06/2009
שלום!
אני בשנות השלושים לחיי וסובלת בחודשים האחרונים באופן תמידי מכאבי ראש לאחרונה הופנתי מבי"ח לבצע בדיקת mri וקיבלתי היום את תוצאות הבדיקה ואודה לקבלת קצת מידע, בממצאים כתוב מוקד הפראנטנסי מימין בחלקו האחורי של הבלוטה בגודל 4 מ"מ חשוד למיקרואדנומה.
אודה לקבלת קצת הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
הממצא שאת מתארת לרוב הינו ממצא מקרי, חסר משמעות מבחינה קלינית.
קרוב לודאי שזו אינה הסיבה לכאבי הראש.
כדאי לקחת בדיקה של מספר הורמונים (בלוטת התריס, הורמונים המופרשים מבלוטת יתרת המוח ומשפיעים על מערכת הרביה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US של הצווארעטר15/06/2009
לרופאה שלום רב לפני מספר ימים שלחתי תוצאות בדיקת דם
TSH 0.12 FT3 5.9 FT4 18.8 נישלחתי לUS וניראה לי מפחיד
אונה ימנית בקוטר AP1.7 ס"מ לא הודגמו גושים או קישוריות נראה מעט היפואקוגני מהרגיל
אסטמוס אינו מעובה
אונה שמאלית בקוטר AP1.5 ס"מ נראה מעט היפואקוגנית מהרגיל ,הודגמה קישורית איזואקוגנית כ0.6 ס"מ
מאחורי אונה שמאלית הודגמה קישרית איזואקוגנית כ0.6 ס"מ,ללא זרימה בתוכה לאחר הפעלת דופלר.החשד לPTA. אין קישרי לימפה חשודים לאורך הצוואר משני הצדדים
לסיכום תמונה סונוגרפית יכולה להצאים לזפק דיפוזי
אבא מודאג של עטר, אם אפשר תשובה(כמובן שבמקביל נלך לרופאת המשפחה)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US צוואר
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/06/2009שלום
אין שום דבר נטריד בUS הנוכחי.
המצאות של קשרים בבלוטת תריס הנו דבר שכיח. לא מצויין מה גודל הקשריות מימין. משמאל קשריות קטנות מ-1 ס"מ אשר לרוב דורשות רק מעקב של US.
מאחר וקיימת גם "נטיה" לפעיות יתר (רמת TSH מדוכאת) ניתן לשקול גם ביצוע מיפוי.
צריך לבוא עם כל הנתונים ובדיקת TSH FT4 FT3 עדכניות לאנקודרינולוג ולדון איתו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת הריון??אורי14/06/2009
שלום,
אני בהריון ראשון שבוע 25+4.
שבוע שעבר עשיתי העמסת סוכר 50 גר' ויצא לי גבולי- 141.6
הומלץ לי לעשות את ה100 גר' על מנת לשלול סכרת הריון.
חשוב לציין שאין סוכר בשתן ושבצום הסוכר שלי 80.
אני מאוד לא שלמה עם ביצוע הבדיקה וההתלבטות עצומה.
אני יודעת שזה מכה ללבלב לקבל כזו כמות של סוכר ושזה בעצמו עלול להוות טריגר להתפרצות סוכרת.
האם ברמת הסוכר הזו זה חובה לבצע את ה100 גר'?
מה הסיכוי שיש לי סוכרת הריונית עם תוצאה כזו?
אני בכל מקרה התחלתי ואמשיך להקפיד על תזונה נכונה בהתאם לסוכר..
מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
כאשר בבדיקת סקר רמת סוכר מעל 140 אז מומלץ על ביצוע של העמסה מלאה של 3 שעות
הבדיקה אינה מכה של סוכר ללבלב. זה מקביל לאכילת פיתה שלמה אשר הנו דבר אשר מתבצע לא לעיתים נדירות.
יתכן ובדיקת העמסת סוכר תהיה תקינה במיוחד לאור ערכי סוכר בצום סביב 80.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה,הרבה בריאות
עטר15/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובונורם והשפעתו על הלברועי14/06/2009
שלום ד"ר
האם לנובונורם יש השפעה לא טובה על הלב ? (וזאת לא טעות כתיב, אני מתכוון ללב ולא ללבלב).
כמו כן, מלבד אירועי היפו והשמנה מהן עוד תופעות הלוואי של הכדור ?
תודה, רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובונורם
תופעות הלוואי שציינת הן תופעות הלוואי המוכרות של נובונורם: היפוגליקמיה ועליה קלה במשקל.
לא ידוע לי על בעיות לב עם נטילת התרופה.
בבכרה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fn1שמואל14/06/2009
שלום דק אני בן 43 הברטי טיפול של רדיוכרוגיה ברוש הכב [מניגיומה] ולהחר אופנתי לבדיקת של בלוטת מגן אונה ימנין 9ממ וקשר נוסף 6ממ וקשר באיסטמוס לאחר מימצה זה אופנתי לניקור שאודגם אונה ימנית בהנחית סונר התקבל דם מעט מאוד קולואיד ומספר קבוצות של תאים פוליקולארים ל מה פרוש של הבדיקת צריך לקבל אזו תיפול או לחזור לרופה [אנדוקרינולגיה] או אין צורך יש לי לפמים קושי בליה תודה דק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקור קשר בבלוטת התריס
ד''ר זהר לנדאו14/06/2009שלום רב
נראה כי הבדיקה תקינה ואין מקום לדאגה.
בכל אופן, כדאי לחזור לאנדוקרינולוג שהפנה אותך כדי שיראה את התשובה באופן מסודר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)