מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביאטהרחל גם24/11/2007
אני חולת סכרת מסוג 2. לאחרונה התחלתי לקבל את התרופה ביאטה. היא עוזרת לי מאוד באיזון ערכי הסכרת, אך גורמת לי להקאות בלתי נסבלות. איך אפשר להתגבר על ההקאות הקשות? זה יהיה חבל מאוד אם בשל כך לא אוכל להשתמש בתרופה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביאטה
פרופ' רפאל לובושיצקי25/11/2007אכן יהיה חבל, אך תרופה שגורמת לתופעות לואי משמעותיות יש להפסיקה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון22/11/2007
בעקבות הדיווחים האחרונים שיש משדר אלחוטי רציתי לדעת האם למי שיש משאבה עם תוכנה למד רציף צריך רק לקנות את הסנסור 400ב שקל או צריך עוד ציוד נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' רפאל לובושיצקי25/11/2007צריך רק לקנות את הסנסור ולתאם בין המשאבה והסנסור שיקראו את השפה.
פרום לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילותדנה20/11/2007
שלום רב!
לפני כחודש, הייתי בטיפול אצל רופא שיניים שמטרתו היתה עקירה של שן טוחנת לאחר שהמקום הורדם התחלתי לחוש ברע, תחושת חנק שארכה כ-40 ד'.
שבועיים לאחר מכן חזרה שוב אותה ההרגשה, הרופא הפנה אותי לעשות בדיקות דם ובבבדיקות נמצא כי רמת הTSH הינה9.52, T4 -17.1, B12-289.
לפני שבוע במהלך העבודה התחלתי לחוש שוב את אותה הרגשת החנק, עד לכדי מצוקה של ממש ופוניתי לביה"ח. ומאז כל השבוע אני חשה בתחושה מאוד לא נוחה בגרון, ובאזור העורף, לחצים ותחושת מחנק, עייפות חולשה וירידה במשקל.
הרופא שלח אותי לעשות אולטרה סאונד לבלוטה והתוצאה היא: אונה ימנית 4.2*1.8*1.4 ס"מ, אינה מוגדלת.מרקמה אינו אחיד. עם מספר קשריות היפואקגניות בקוטר מירבי עד 0.4 ס"מ.
אונה שמאלית:4.2*1.6*1.5 ס"מ, אינה מוגדלת, מרקמה אינו אחיד, עם מספר קשריות היפואקגניות בקוטר מירבי עד 0.5 ס"מ. איסטמוס: אינו מעובה, אינו אחיד, בחלקו הימני נצפה גוש היפואקוגני מוצק מוגדר היטב במימדים של 1 ס"מ, עם נביעה מרכזית בהפעלת דופלר צבע.
כיצד עלי לנהוג כעת? והאם התופעות שתיארתי אכן מתאימות להתנהגות הבלוטה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות
פרופ' רפאל לובושיצקי21/11/2007ישנן מספר אפשרויות שיסבירו את תחושתך כמו זפק רב קשרי. דלקת בבלוטת תריס ותת תרייסות. יש לבדוק פיזית ולהתרשם אילו מהאבחנות מתאימה יותר.
פני לאנדוקאינולוג להערכה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה22/11/2007א. תודה רבה על תשובתך.
ב. פניתי לרופא אנדו' אך תשובתו היתה כי אין שום קשר בין מה שאני חשה לבין מצב הבלוטה, הוא המליץ לי לחכות(/"לסבול") עוד חודשיים, ולעשות בדיקה חוזרת ע"מ לעקוב. עוד הוא המליץ לי לעשות ניקור בבלוטה כדי לבדוק את הגוש בגודל 1 ס"מ.
מה עלי לעשות כרגע, וכיצד מתבצעת הבדיקה של 3 המקרים שהזכרת, אם אכן יסכים האנדו' לבצע את הבדיקות? האם טיפול באלקטרוסין אמור להיטיב את מצבי?
תודה רבה מראש, עזרת לי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
פרופ' רפאל לובושיצקי25/11/2007האפשרויות התיאורטיות שהעליתי נעשו ללא בדיקת החולה. אין באשםרותי להציע לך יותר מבלי לבדקך.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל"ד נמוך.אינסולין נמוך וסודיום נמוךדנה20/11/2007
בת 38. סובלת מל"ד נמוך מאד (80/50) ותשישות.
עשיתי בדיקות, ועד שיגיע התור לאנדוקרינולוגית, אשמח לשמוע מה דעתך על הבדיקות. ומה עלי לעשות הלאה.
תודה.
להלן הבדיקות
HbA1C 5.2% טווח 4-6.1
גלוקוז בצום 94 mg/dl טווח 70-100
אינסולין- מתחת ל2 µIU/ml טווח 6-27
אינסולין מאד נמוך, גם כללית וגם יחסית לגלוקוז בצום שלא נמוך.
סודיום בדם 138.9mEq/L טווח 136-145
סודיום בשתן: sample 41 mEq/L טווח54-150 / 24שעות mEq/24hr 70
טווח54-190
פוטסיום בשתן מעל הטווח. פוטסיום בדם ב1/3 התחתון של הטווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל"ד נמוך.אינסולין נמוך וסודיום נמוך
פרופ' רפאל לובושיצקי21/11/2007הנתונים מחשידים בקיום אי ספיקת קורטקס האדרנל. יחד עם זאת יש לברר את רמת אשלגן בדם וכן לבצע מבחן ACTH שיאשרו את האבחנה או ישללו אותה. בהתאם טיפול.
פרוםפ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- thyrogloblin abליאת19/11/2007
התוצאה של הבדיקה חיובי 160.מה זה אומר לגבייי איך עליי לפעול כעט בעיקר שהרופא המשפחה לא נתן לזה צומת לב.מה יכולים להיות התסמינים ואיך זה בעצם נקרא .אני בת 35 מאז ההריון לפני 3 שנים נתגלו אצלי קשריות בצואר ועברי בדיקה אמא שלי יש לה הישמיטו והיא מקבלת אלקטוקסי ןץהייתי שמחה לדעת יותר כי אני עם משקל עודף של 19 קילו מאז ההריון ולא מצליחה לרזות ותחושה של עיפות ועצבנות תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר thyrogloblin ab
פרופ' רפאל לובושיצקי20/11/2007נוגדנים חיוביים כפי שאצלך מרמזים שתיתכן מחלת השימוטו. יש בדיקת נוגדנים הרבה יותר ספציפית שכאי לעשותה והיא TPO=THYROID PEROXIDASE ANTIBODIES.
כן יש לבדוק את תפקודי התריס.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וסוכרתss18/11/2007
שלום רב, אני חולת סוכרת שמתכננת להיכנס להריון בזמן הקרוב. כיצד עלי להכין את עצמי? האם יש מגבלות שחלות עלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וסוכרת
פרופ' רפאל לובושיצקי20/11/2007תצרי קשר עם מרפאת סיכוני הריון שיעקבו אחר אזון הסוכרת לכשתהיי בהריון. עד אז צמשיכי בטפול שאותו את מקבלת כעת.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליספטמור15/11/2007
שלום!!!!! קראתי בעלון לצרכן של התרופה פוליספט (לחיטוי זיהומים ודלקות בעור, בפצעים וכוויות שטחיות)שרשום שאין להשתמש בתרופה מבלי להיוועץ ברופא לפני תחילת הטיפול אם הינך סובל/ת או סבלת בעבר מליקוי בתפקוד בלוטת התריס. מדוע? זו לא משחה סטנדרטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליספט
פרופ' רפאל לובושיצקי20/11/2007איני מכיר תכשיר בשם פוליספט. האם ידוע לך מה שם החברה המייצרת. האם יש בתכשיר יוד?
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?אבירן14/11/2007
אני בן 64 ומשקלי 79 ק"ג.
רמת הסוכר עלתה אצלי באופן איטי והגיע ל 124.
לאחר בדיקת המסת סוכר - 273
לקחתי כדור אחד מטפורמין במשך חודש וחצי. בבדיקת דם ביתית לאחר צום 8 שעות 117.
מה מומלץ לעשות:
- האם לקחת עוד כדור?
- לשנות לכדור אחר?
- להמשיך לקחת רק כדור אחד?
- טיפול אחר?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתוספת להודעתי הקודמת
אבירן14/11/2007HBA1C=6.1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות?
פרופ' רפאל לובושיצקי20/11/2007הסוכר בצום אינו גבוה במיוחד. פרושו שאפשר עם דיאטה קפדנית ופעילות גופנית והורדה קלה במנשקל להשיג תוצאות טובות.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה...אתי14/11/2007
שלום,
מה אומר הממצא הבא:
"שני קשרים בצד שמאל של בלוטת התריס בגודל 4 מ"מ"
התור לרופא רחוק והחשש גדול...
מה הכוונה "קשרים"?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה...
פרופ' רפאל לובושיצקי20/11/2007קשרים בבדיקת US פרושם אזורים בעלי הדיות צפופה. מאחורי המלים הללו יש חשד חגדול. להתייעץ עם אנדוקרינולוג.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת גידול ממאיר מבלוטת התריסלימור13/11/2007
שלום רב,
התגלה אצלי גידול בבבלוטת התריס באונה הימנית, הגידול הוא ממאיר (לפי דיקור ובדיקת FNA).
בבדיקת FNA של האונה השמאלית - התוצאה תקנית ללא סימני ממאירות ובגודל של 1.4X 2 X 4).
שאלתי , מניסיונך הרב, האם בניתוח יש מקום להסיר את כל הבלוטה או שאת הבלוטה השמאלית ניתן להשאיר. והאם יש קשר בין גודל האונה הימנית לבין הסרת האונה השמאלית שאינה פגועה.
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת גידול ממאיר מבלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי14/11/2007בניקור יש חשד חגדול ממאיר שמצדיק ניתוח. התשובה הסופית והנכונה היא רק בבדיקה פתוחוגית בניתוח. במהלך הניתוח אם בבדיקת חתך קפוא יש חשד לגדול לרוב יש מקום להוציא את כל בלוטת התריס.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קורטיזול 8AM למי שהשעון שונהדנה13/11/2007
אני בת 37. הופניתי לעשות בדיקות קורטיזול ב8 בבוקר.
קראתי שעושים זאת כי אצל רוב האוכלוסיה שיא הפרשת הקורטיזול הוא ב 6-8 בבוקר.
אני, כל יום בשנתיים האחרונות הולכת לישון בערך 1:00, וקמה בערך ב 10:00. אז אולי אצלי השעון היומי אחר?
האם להעיר עצמי עם שעון שעתיים-שלוש לפני הזמן הרגיל שלי, כדי לעשות את הבדיקה,
או שמבחינת הגוף שלי זה כאילו אמצע הלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קורטיזול 8AM למי שהשעון שונה
פרופ' רפאל לובושיצקי13/11/2007כן, תעירי את עצמך. השעון הביולוגי ושעות השינה שלך אינם זהים למקצב הפרשת הקורטיזול היומי.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת?!עומר12/11/2007
בבדיקת דם התגלו החריגות הבאות
גלוקוז 125
urea 57
creatinie 1.28.
אני בן 19.5
אם וכשאר יאומלתתו הערכים בבדיקה נוספת מה הדבר אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת?!
פרופ' רפאל לובושיצקי13/11/2007סוכר=125 הוא ערך גבוה. בדיקה חד פעמית אינה אומרת כלום. יש לחזור על הבדיקה של סוכר בצום לפחות עוד 2 פעמים ולראות האם הערכים חוזרים גבוהים.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הבהרהדניאלה12/11/2007
אבל האם חייבים לעשות את ct חזה עם חומר ניגוד????????
בכדי למצוא בלוטות מדיאסטינליות?
לא מספיק שרואים ירידה בתריגלובולין???????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת הבהרה
פרופ' רפאל לובושיצקי13/11/2007אם יש ירידה בתירוגלובולין זה טוב. כדי לראות גרורת שקולטות יוד יש לעשות מפוי גוף כללי ולא CT.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה לב - סוכר?יוחאי11/11/2007
שלום ד"ר .
עברתי לפני 10 שנים אוטם ואני מקבל את התרופות : ליפיטור , איזיטרול , אספרין ונורמיטן .
בבדיקות האחרונות שלי לסוכר התקבל חריגות בתחום העליון כמו:
GLUCOCE-B=116(70-105)
A1C-HEMOGLOBIN=5.84(4.5-5.7)
האם לדעתך יש לי סוכר , האם התרופות גורמות לכך כי כל השנים רמת הסוכר הייתה בנורמה .
האם אני צריך טיפול תרופתי מחוץ לדיאטה שאני עושה .
אשמח לקבל את דעתך כרופא.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה לב - סוכר?
פרופ' רפאל לובושיצקי12/11/2007לא מדובר אצלך במחלת הסוכרת אלא במצב מקדים שנקרא אי סבילות לסוכרים. הטיפוול המומלץ הוא דיאטה, פעילות גופנית והורדה במשקל בלבד. לא מומלץ על טפול תרופתי.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עידכון שלא נענה..מיה07/11/2007
עידכון איריס
06.11.07 16:16
כפי שציינתי,עברתי לפני 3 חודשים מיפוי כל גופי אחרי קבלת יוד רדיואקטיבי
והיוד קלט במדיאסטינום ובשארית מיטת בלוטת בתריס
תרגלובולין לפני קבלת יוד ואחרי ניתוח-350
תרגלובולין תחת אלתרוקסין-13.5
חודש אחרי, תריגלובולין תחת אלתרוקסין ירד ל 3.5
דהיינו ירידה משמעותית...
לכן מתעקשים שחייבים למצוא בלוטות מדיאסטינליות
וכפי שהבנתי אין אף בדיקה אחרת שניתן לעשות ללא חומר ניגוד?
מוכנה גם לבדיקה פרטית תמורת תשלום
תתקן אותי אם אני טועה?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידכון שלא נענה..
פרופ' רפאל לובושיצקי08/11/2007הנתונים מעודדים ומראים על ירידה יפה. כדאי להמתין ולחזור על תירוגלובולין בעוד 3 חדשים ולצפות לירידה נוספת ורצויה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה!
דניאלה08/11/2007אבל האם חייבים לעשות את ct חזה עם חומר ניגוד????????
בכדי למצוא בלוטות מדיאסטינליות?
לא מספיק שרואים ירידה בתריגלובולין???????.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)