פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פעילות יתר בלוטת התריס
    זהבה
    22/08/2007

בהמשך להודעתי מתאריך 20.8.08 שעה 18.22
    התוצאות הן הפוכות אנא שים לב לתאריכים
    22.4.2007 TT3 2.4 FT4 14.0 TSH 0.49
    19/7/2007 TT3 9.9 FT4 57.1 TSH 0.01
    מצפה בכליון לעצתך המקצועית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות יתר בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות יתר בלוטת התריס

פרופ' רפאל לובושיצקי
    26/08/2007

ללא ספק שיש בבדיקות של 7.07 אינדיקציה לפעילות יתר של התריס, מה שלא היה בבדיקות של 4.07.
    פרופ לובושיצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות יתר בלוטת התריס
    שירי
    22/08/2007

שלום רב.
    אני בגיל 51

שאלתי - בשל דופק מהיר ונשירת שיער , הפרעות שינה וחום גוף גבוה במיוחד (כולל הזעה)
    פניתי לבדיקות והתוצאה:
    בשתי בדיקות של בלוטת התריס בהפרש של שבוע התוצאה TSH- 0.03.
    הופניתי למיפוי -
    (יש לי הפניה לאנדוקרינולוג, אך בשל המתח חשוב לי לשמוע דעתך בבקשה -
    ביצוע המיפוי: מופתח בלוטת מגן לאחר הזרקת TC - פרטכנטאט.
    ממצאים: הקליטה בבלוטה מופחתת מאוד
    במישוש: לא נמוש קשר דיסקרטי
    סיכום: קליטה ירודה, יכולת להתאים לדיכוי אקסוגני או תירואידיטיס
    תת חריפה .

מודה מראש לקבלת הסבר
    בשבילי זו ממשש סינית.

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות יתר בלוטת התריס

הוספת תגובה

• פעילות יתר בלוטת התריס

פרופ' רפאל לובושיצקי
    26/08/2007

רמת TSH נמוכה ללא בדיקת FT4,T3 שהם הורמוני בלוטת התריס אינה מעידה על יתר תרייסות.
    החשיבות של המפוי לא ברורה לי באשר לא בדקתי את החולה.יתכן שיש יתר תריסיות זמני על רקע של דלקת בבלוטה ואז יש לטפל רק סימטומטי.חייבים לבדוק FT4,T3 לפני שמגיעים למסקנה כל שהיא.
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת קבוע
    מירי
    21/08/2007

פרופסור שלום רב במשך כשנתיים היה לי דלקת ככל הנראה גרון אבל אולי בבלוטת התריס המון פעמים.
    1.שאלתי היא האם זה יכול לגרום בסופו של דבר לנודול גויטר?
    2. האם ברוב המקרים גויטר מנבא לפעילות יתר/ תת בבלוטת התריס?
    3. האם לחץ נפשי סטרס ומחת וחוסר שעות שינה יכול לגרום לגויטר בבלוטת התריס?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת קבוע

הוספת תגובה

• דלקת קבוע

פרופ' רפאל לובושיצקי
    26/08/2007

דלקת בבלוטת תריס היא ארוע חד פעמי שאינו חוזר. אינה גורמת לגוייטר. כנראה שהיו לך דלקות גרון שאינן קשורות לבלוטת התריס.
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסך בהורמון גדילה?
    עמי
    21/08/2007

שלום!

אני בן 32, סובל בערך מגיל 13 מהשמנה מרכזית בעוד שהגובה שלי לא רע (183) והמשקל - תקין (היה 65 ק"ג והיום 80 ק"ג).במילים פשוטות הגוף שלי רזה מאוד והבטן שמנה (WHR באיזור 1). הרופאים שראו אותי לא הצליחו להסביר למה יש לי השמנה באיזור הבטן, למה גם אחרי חצי שנה של אימונים מפרכים אין שיפור ומה מקור העייפות וחוסר הריכוז אצלי (שאובחן כאבחנה אמפירית כ-ADHD ע"י הטבה חלקית לריטלין).
    ב-INSULIN TOLERANCE TEST שבוצע עקב עייפות התוצאה היא 10 IU/L בלבד, אך הבירור היה בקשר לעייפות עם חשד לאי-ספיקה של האדרנל והתוצאות היו "בתחום האפור לכיוון הלבן", וגם לא הייתה תמונה קלינית של אי-ספיקה כזו פרט לעייפות. על כן, החלטתי לחסוך 800 ש"ח לפגישה ולהפסיק את הבירור...
    בתבחין גלוקגון מ-2002 התוצאה היא 4.1 NG/DL, אך ה-IGF-I בגדר הנורמה, כשבדקתי אותו פעמיים נוספות הוא נע בערך שתי סטיות תקן בתוך הנורמה במהלך חודש אחד (!). כיוון שה-IGF-I תקין לכאורה, הודיע לי הרופא חגיגית ב-2002, לא יוכל לטפל בי בהורמון גדילה למרות שהתוצאות לא טובות לדעתו.
    תבחיני בלוטת תריס תקינות לחלוטין, LH' FSH עקבית תקינים ו-TESTOSTERONE על צורותיו (כולל, חופשי) בטווח התחתון של הנורמה.
    אנדוקרינולוג נוסף הסתכל על התוצאות לפני שנתיים וקבע שוב כי היות ו-IGF-I היה בזמנו תקין הרי שאין טעם לתת טיפול שהבקרה אחריו נמדדת בערכי IGF-i. פרט לכך טען שזה לא בתת-התמחות שלו ושעלי להתייעץ עם מי שמתמחה בהורמון גדילה.
    אינני יודע מה לעשות. האם יש לחזור על הייעוץ? עם מי להתייעץ?

תודה!
    עמי

לקביעת תור
    סגירה
    חסך בהורמון גדילה?

הוספת תגובה

• חסך בהורמון גדילה?

פרופ' רפאל לובושיצקי
    21/08/2007

אני מאד מליץ שתפנה ליעוץ אצל אנדוקרינולוג מנוסה עם סבך הנתונים שהעברת אלי.
    חסר הורמון גדילה נרכש אצל אדם מבוגר שגובהו 180 סמ אינו הגיוני ולא משנה מה בדיקות המעבדה שהעברת.
    נראה לי כי יש לברר סיבות אחרות לנושא כמו מחלת קושינג,היפוגונדיזם או פרולקטינומה.
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השימוטו והשמנה
    טל
    20/08/2007

אני בת 34 אחרי לידה שלישית.( לפני 5 חודשים) בעקבות נפיחות בצוואר וסדרת בדיקות התגלה אצלי השימוטו ברמות גבוהות מאד. התחלתי היום טיפול באלטרוקסין במינון מדורג עד מינון של 700 מ"ג משבוע הטיפול הרביעי.
    האם בהכרח עד הגעה לאיזון תהיה אצלי עליה במשקל? האם יש דברים שניתן לעשות כדי לשמור לפחות על רמת המשקל הנוכחי שלי ( שעדיין לא הגיעה לרמה לפני הלידה?)? האם לאחר הגעה לאיזון נפסקת תופעת העליה במשקל?

תודה על התשובות

לקביעת תור
    סגירה
    השימוטו והשמנה

הוספת תגובה

• השימוטו והשמנה

פרופ' רפאל לובושיצקי
    21/08/2007

השימוטו הוא שם רפואי. הנושא הוא תת תריסיות. לטפול נותנים אלטרוקסין עד שמגיעים לאיזון. מרגע שהגעת לאיזון יש להמתין עוד כ-3 חדשים עד שיעברו כל התסמינים הקשורים לתת תרייסות. אם 3 חדשים לאחר שהגעת לאזון משקלך לא יורד, ברור שאין ההשמנה קשורה לתת תרייסות ויש סיבה אחרת לאי ירידה במשקל.
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות סכרת במבוגרים
    רז
    20/08/2007

שלום,
    איך אפשר לדעת אם מתפתחת סכרת אצל מבוגרים? אבא שלי נושק לשמונים ואוכל מתוקים בלי חשבון. הוא עקשן מאוד ולא מוכן ללכת לבדיקת רופא ולא מדבר על הבריאות שלו אבל בזמן האחרון נראה לי שהוא לא מרגיש טוב ומנסה להסתיר את זה ואולי זה בגלל התזונה שלו.

לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות סכרת במבוגרים

הוספת תגובה

• התפתחות סכרת במבוגרים

פרופ' רפאל לובושיצקי
    21/08/2007

הדרך היחידה לדעת אם יש סוכרת היא לבדוק סוכר בדם בצום.
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות יתר בלוטת התריס
    זהבה
    20/08/2007

בטווח של שלושה חודשים בבדיקת דם נתגלה פעילות יתר בלוטת התירס
    TT3 9.9 FT4 57.1 TSH 0.01 19.7.07
    22.4.07 TSH 0.49 FT4 14.0 TT3 2.4 הופניתי על אינוקרינולג לעשות מיפוי בשל הבלוטה מה שנאמר לי שהתוצאות יגיעו אלי הביתה מאחר והרופא בחופת קיץ עלי לחכות שבועיים , האם זה לא מסוכן. כבר הרבה זמן שאני מרכישה שאני צריכה טיפול, יש לי נפיחות ברגלים עקצוצים באזור הנפיחות (באזור הרגל התחתונה) בליטות באזור העין העפעפים ומתחת לעינים , עצבנות ירידה במשקל חוסר שינה ומה לא?

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות יתר בלוטת התריס

הוספת תגובה

• פעילות יתר בלוטת התריס

פרופ' רפאל לובושיצקי
    21/08/2007

לפי הבדיקות שצרפת נראה כי מצבך משתפר ומפעיךות יתר חזרו תפקודי התריס לתקין. זה תןמך באבחנה של THYROIDITIS . בדכ למצב זה לא צריך טופל.
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאנה
    רחל
    18/08/2007

שלום,
    בת 43 נטלתי 10 שנים גלולות דינה שעצרה לי את נשירת השיער עקב הורמון זכרי לאחרונה הגלולה גורמת לי ללחץ דם גבוה לכן הפסקתי ליטול אותה כמובן שמהר מאוד התחילה נשירה איומה רופא נשים רשם לי אנדרוקור 10 מ"ג ואמר שהכדור יתחיל להשפיע רק כעבור 4 חודשיים .
    האם אנדרוקור עושה את הפעולה של הדיאנה? ייתכן שהוא לא יעזור לי? כרגע לאחר 3 חודשיים אין שום שיפור בנשירה האם הכדור יכול לגרום לי גם ללחץ דם גבוה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיאנה

הוספת תגובה

• דיאנה

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/08/2007

אנדרוקור ודיאנה הם תכשירים שמכילים מרכיב משותף ברכוזים שונים. אנדרוקור ללא אסטרוגנים גם יגרום לדמום. לאור יתר לחץ דם נראה לי שלא מומלץ לקחת אנדרוקור.
    בכל מקרה כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג ולברר את סיבת עדף ההורמון הזכרי.
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גויטר והתפתחותו
    מירי
    16/08/2007

פרופסור שלום רב. לאחרונה שמעתי מבת דודתי רופאה שהתחילה התמחות באנדורקינולוגיה. כי הגויטר כמו שהיה לי מרמז על כך שבעתיד ללא הייתי עוברת את הניתוח הוא היה מתפתח או לפעילות ירת או לתת פעילות. האם זה נכון, באופן עקרוני?
    ושנית רציתי לשאול. אני מאוד מבולבלת הייתי אצל אנדורקינולוג שאמר לי כי התת פעילות שנוצרה לי בעקבות הניתוח היא תוצאה של נוגדנים שהגוף כנגד בלוטת התריס. זה יכול להיות?
    ורציתי לשאול האם זה הגיוני כי הגויטר שהיה לי התפתח ממתח ולחץ נפשי אדיר ו/או תקיפה של מערכת החיסונית את בלוטת התריס לציין שיקעת דם אחרונ אחרי ניתוח היא 43 ולפני הניתוח הייתה אותו הדבר....זה אומר משהו?
    תודה רבה מראש פרופסור על תשובותייך

לקביעת תור
    סגירה
    גויטר והתפתחותו

הוספת תגובה

• גויטר והתפתחותו

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/08/2007

גוייטר לא נגרם ממתח נפשי. תת תריסיות לאחר נתוח גוייטר צפויה והיא פועל יוצא של מסת בלוטת התריס שהוצאה בניתוח. אין שום אינדיקציה שגוייטר ללא תת פעילות יפתח בעתיד תת פעילות של בלוטת התריס.
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SVT
    מירי
    15/08/2007

שלום פרופסור.
    שאלתי היא פשוטה מי שיש לו SVT כתוצאה של פעילות יתר. האם ההפרעת הקצב תעבור ולא תחזור אם טיפלנו בפעילות יתר?

לקביעת תור
    סגירה
    SVT

הוספת תגובה

• SVT

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/08/2007

כן.
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת
    מאיה
    15/08/2007

הילדה שלי בת 5 אסמטית אשר מטופלת בטיפול מונע
    לאחרונה שמנו לב שהיא מרבה לאכול מלח בכל הזדמנות
    חבר אמר שיש קשר בין מלח לסוכרת
    האם נכון הדבר?

אם ברצונך לדעת במה ילדתי מטופלת : היא מקבלת סינגולר באופן קבוע, ונטולין ובודיקרט בהתאם להתקפים
    אודה על תשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת

הוספת תגובה

• סוכרת

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/08/2007

אין קשר בין הדברים. אין הוכחה שאסטמה רשורה בשכיחות יתר של סוכרת.
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חפוש אנדוקרינולוג יועץ
    זוקי
    13/08/2007

אני בת 50 סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ומעוניינת לקבל חוות דעת שניה מופא מומחה אנדוקרינולוג באזור המרכז או השרון . אם יש אפשרות לקבל טלפון ופרטים על המומחה האנדוקרילוג הרבה תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חפוש אנדוקרינולוג יועץ

הוספת תגובה

• כתובות

מירי
    16/08/2007

לודה שלום רב באתר זה תוכלי למצוא רופאים כל תחום בכל איזורי הארץ במירפאות פרטיות
    www.t.co.ilמקווה שזה עוזר לך. ובהצלחה מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חפוש אנדוקרינולוג יועץ

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/08/2007

לצערי לא אוכל לתת טלפונים של מומחים ברחבי הארץ. תפקידי הוא של נענה לשאלות בתחום המקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר פעילות לאחר לידה
    שי
    13/08/2007

שלום.אישתי 4 חודשים לאחר לידה וסובלת מיתר פעילות בלוטת התריס.לפני ההריון הבלוטה לא היתה מאוזנת ואף היתה בתת פעילות.מאתמול ישנה נפיחות באיזור הבלוטה ללא כאבים והיינו מעוניינים להיפגש עם מומחה למרות שאישתי מטופלת בידי אנדוקרינולוג אך איננו שלמים עם החלטותיו, אך משום מה כל תור שמציעים לנו הוא לעוד מספר חודשים. רצינו לדעת עד כמה מסוכן כל העניין והאם תיתכן השפעה על התינוק בהנקה? יש לציין שבצילום אולטראסאונד מלפני שבועיים הבלוטה לא גדלה בהשוואה לצילום קודם מס' חודשים לפני...ובדיקת הדם האחרונה נעשתה בערך לפמי חודש וחצי כך שינה אפשרות שהערכים כבר השתנו?.. תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    יתר פעילות לאחר לידה

הוספת תגובה

• יתר פעילות לאחר לידה

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/08/2007

לאשתך כנראה יש POSTPARTUM THYROIDITIS שמאופיין ביתר תריסיות מספר חדשים לאחר לידה. זהו מצב זמני שאינו דורש טיופל. כיוון שהיתה לה בעבר תת תריסיות,אני מאד ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג שיש לו את הידע והמיומנות לטפל בצרוף מקרים כזה,שהוא חריג מיכולתו של רופא המשפחה.
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדרוקור לפני הריון
    לילי
    13/08/2007

שלום, אני בת 29, מזה 7 שנים נוטלת ברצף, אנדרוקור בשילוב עם גלולות דיאנה, עקב רמות גבוהות מאוד של טוסטסטרון ושאר נגזרות הורמון גברי. (ללא טיפול זה אני סובלת מפצעים חמורים בפנים.).בקרוב אני מתכננת להכנס להריון אך אני חוששת שהטיפול "הצטבר" בגופי ועלול לגרום למומים או שאר בעיות בעובר.
    שאלתי היא כמה זמן אני צריכה להפסיק עם הטיפול לפני שאני נכנסת להריון.
    תודה לילי

לקביעת תור
    סגירה
    אנדרוקור לפני הריון

הוספת תגובה

• אנדרוקור לפני הריון

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/08/2007

אין אפקט מצטבר רעיל לתרופות הנל. להפך הוא הנכון. החמר הפעיל אמור להוריד את רמות הטסטוסטרון.
    בכל מקרה בשל האסטרוגן שבדיאנה לא ניתן להכנס להריון. יש להפסיק את התרופות ולנסות. בדרך כלל לוקח כ-3 חדשים עד לכניסה להריון מהפסקת התרופות.
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלדוספירון
    רחל
    12/08/2007

שלום,
    בת 43 נוטלת כדורי אלדוספירון כבר 8 חודשיים עקב הורמון זיכרי גבוה ללא נטילת הכדור אני מגיעה למצב שלהתקרחות ןאכן התרופה השפיעה 8 חודשיים .לפני כשבוע התחילה לי נשירה איומה למרות הכדור רופא משפחה המליץ לי לעשות הפסקה של שבוע מהכדור כמו דיאנה ואז לחזור לכדור.
    למה הכדור הפסיק להשפיע? האם כדי לעשות הפסקה כדברי הרופא ואז לחזור?האם לרדת ו/או לעלותבמינון כרגע אני נוטלת 100 מ"ג מה הסיבה שהכדור הפסיק להשפיע? האם זה טבעי ואז יחזור להשפיע? הבדיקות תקינות.

לקביעת תור
    סגירה
    אלדוספירון

הוספת תגובה

• אלדוספירון

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/08/2007

צרוף המקרים שתארת אינו מרמז על הפסקת השפעת האלדוספירון. המנון שלקחת עזר במשך 9 חדשים. יתכן שיש גורם נוסף שמשפיע על נשירת השער.
    אני ממליץ להתייעץ עם רופא עור ולברר שאין גורם מזיק בזקיקי השער.
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה