מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת סינקטן טסטחנה25/09/2007
שלום מה אומרת התוצאה של בדיקת קורטיזול שהיא פחות מ-400 הרצוי ומהיא בדיקת סינקטן טסט
בתודה חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סינקטן טסט
פרופ' רפאל לובושיצקי05/10/2007בדיקת קורטיזול חד פעמית אם נמוכה אינה מצביעה בודאות שחסר קורטיזול ולכן נחוץ מבחן גרוי שנקרא מבחן סינקטן.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חנה
חנה06/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך ל-TSH נמוך נמוךמרים25/09/2007
צפוי שרמת ה-TSH תהיה כל כך נמוכה??? 0.043??? חשבתי שהמצב מראה על חוסר איזון. אמנם בכיוון ההפוך, אבל חוסר איזון. רמת ה-T3 היא 7, ו-T4 היא 16.7, פחות או יותר בנורמה. זאת אומרת שאני מאוזנת למרות ה-TSH הנמוך מאוד???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך ל-TSH נמוך נמוך
פרופ' רפאל לובושיצקי25/09/2007רמת הFT4 היא תקינה,ולא פחות או יותר בנורמה. זה מה שקובע. יש מערכת הזון חוזר בין TSH וFT4. החשיבות המערכתית היא לFT4 שבא מבלוטת התריס ולא להורמון הטרופי TSH שמופרש מההיפופיזה. לTSH אין חשיבות בהשפעה על מערכות הגוף.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לפצעי סכרתמירב25/09/2007
איזה משחה מומלץ לשים על פצעי סכרת ברגל ?
האם אפשר לשים משחה פסטה דרמהגרן B ? והאם מומלץ לשטוף את הרגל פעמיים ביום כי הפחד שלי הוא שמרטיבים את הרגל הפצע נפתח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לפצעי סכרת
פרופ' רפאל לובושיצקי25/09/2007כלל חשוב הוא לנקות את הרגל במיים וסבון כל יום. כל משחה מתאימה כולל וזלין.העיקר שהרגל הסדוקה והעור היבש יהיו יותר מוגנים. אם יש דלקת או זהום יש לפנות לרופא מיד לשים משחה אנטיביוטית ולטפל בהתאם.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יתר סידן?מיטל24/09/2007
שלום רב,
הנני בת 30 ,אני צורכת משקה סידן ומגנזיום של גרמזה כל יום כף המכיל 450 מ"ג סידן, האם כל אחד יכול לצרוך סידן ללא קשר למצב הרפואי , ולמה זה יכול לגרום ?
אני צורכת זאת עקב מחסור קטן של מגנזיום שנמא בערכי הדם שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה יתר סידן?
פרופ' רפאל לובושיצקי25/09/2007לא ברור לי ממכתבך מה היא רמת סידן הדם אצלך והאם אכן גבוה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH נמוך נמוךמרים23/09/2007
שלום רב,
לפני כחצי שנה התגלה אצלי TSH גבוה (10.5) כשהייתי בהריון. מאז אני לוקחת אלטרוקסין במינון של 100 מיקרוגרם ביום, ונכון ללפני שלושה חודשים הייתי מאוזנת. היום אני כבר לא בהריון ובבדיקת דם היום קיבלתי תוצאה מפתיעה, ה-TSH - 0.043,
T3 - 7
T4 - 16.7
בחודש האחרון הורדתי את המינון ל-50 מיקרוגרם ביום ובבוקר הבדיקה לא לקחתי אלטרוקסין. בנוסף, אני מרגישה טוב ולא סובלת מחולשה או עייפות.
מה דעתך??? כיצד יתכן שרמת ה-TSH כל כך נמוכה? האם יכול להיות שאני מאוזנת, ולא צריכה לקחת אלטרוקסין כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH נמוך נמוך
פרופ' רפאל לובושיצקי25/09/2007זה צפוי עם אלטרוקסין שיהיה TSH נמוך. החשוב שיהיה FT4 תקין.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעותלוואייהודית23/09/2007
שלום
נוטלת 10 חודשיים אלדקטון ללא תופעותלוואי כשהרופא העלה ל-150 מ"ג התחילה לי פריחה עם גרדת האם בגלל העלאת המינון? או שאם אני אלרגית לכדור אז גם במינון נמוך היה צריך להופיע פריחה? האם סתם צרוף מקרים והפריחה לא מהכדור? ואם מהכדור האם כשאני ארד במינון הפריחה תחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעותלוואי
פרופ' רפאל לובושיצקי25/09/2007יש לנסות לרדת במנון האלדקטון כגורם לתופעות לואי. המנון גבוה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלדקטון ופריחה
יורם22/07/2008אני חולה כבד הלוקח 50 מ"ג אלדקטון ליום כדי למנוע מיימת. הרופא העלה את המינון ל 100 מ"ג ביום ואז הופיעה פריחה בצורת נקודות אדומות קטנות על החזה והגב אשר מגרדות בצורה חזקה. השאלה שלי האם הגורם לפריחה הוא המינון של 100 מ"ג או שזו סתם אלרגיה למשהו אחר ? הייתכן וזהו חלק ממחלת הכבד ( תפקודי כבד ירודים עקב שחמת ). ? האם התופעה נמצאה בחולים אחרים המשתמשים באלדקטון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיורם
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין23/07/2008התאור שאתה מתאר בהחלט יכול להתאים לתגובה אלרגית. בגלל סמיכות הארועים זה בהחלט יכול להיות מהאלדקטון. הייתי מתייעצת עם רופא אלרגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי סכרתמיטל23/09/2007
שלום
אבי חולה סכרת ( בן 60 ) ולאחרונה יש לו מעין פריחה באזור הקמור של שתי כפות הרגליים פצעים אלה מגרדים מאוד ופצעים קטנים אחרים שנראים כאילו קילוף עור מדממים בחלק התחתון של הרגל ( איפה שהגרב) אבי מתגרד מהם מאוד וסובל מזה כבר כחודשיים, האם יכול להיות שאלה פצעיי סכרת או אלרגיה למשהו ? איזה בדיקות עליו לעשות ? ..האם יכול להיות שזה כתוצאה משימוש בגרביים חדשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי סכרת
פרופ' רפאל לובושיצקי23/09/2007בהחלט זה קשור לסוכרת כולל אי התאמת הגרביים החדשות. יש לטפל דחוף בפצעים ולהתאים גרביים ונעליים מיוחדות שלא יגרצו לשפשוף או לפצעים.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ עשב חיטה/שעורהעדנה19/09/2007
אנו מגדלים ומכינים מיץ עשב חיטה/שעורה
מחזק את המערכת החיסונית
עשיר במרכיבים תזונתיים
לפרטים מייל[email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ עשב חיטה/שעורה
פרופ' רפאל לובושיצקי19/09/2007יפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס לאחר לידהנאוה18/09/2007
שלום.
אני שנה לאחר לידה. לאחר הלידה היו אצלי ערכים גבוהים של בלוטת התריס וכן ANTI THYROID PEROXID של 1500 ו-THYROGLOBULIN של 120. טופלתי במשך כמה חודשים עם אלטרוקסין והפסקתי לקחתם לפני חודשיים. כיום בבדיקה חוזרת ה- ANTI THYROID PEROXID ירד ל-290 וה-THYROGLOBULIN ל-23 (בנורמה). האם משמעות הדבר שהיה מדובר בדלקת כרונית של הבלוטה לאחר לידה או שמא עדיין מדובר במחלת האשימוטו עקב הערך הגבוה של הANTI THYROID PEROXID .
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס לאחר לידה
פרופ' רפאל לובושיצקי19/09/2007כנראה שמדובר במחלת השימוטו. לא ציינת מהם תפקודי התריס כעת לאחר 2 חדשים ללא טפול.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נאוה19/09/2007ראשית, תודה על תשובתך. כעת ה-TSH מאוזן (2.91) חודשיים ללא טיפול. האם יש מקום לקוות שלא מדובר בהאשימוטו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מוזרהגד18/09/2007
פרופסור שלום רב אני יודע כי שאלתי תהיה טיפה מוזרה וגם קצת "מפחידה" אבל תנסה לענות עליה בפשטות.
רציתי לשאול אם יש מצב שאדם סובל מפעילות יתר בבלוטת התריס ואינו מעוניין לקבל טיפול לזה. כמה זמן יקח עד שהוא יסבול מאי ספיקת לב או איזה בעיה לבבית קשה?
ושאלה שניה וקצת דומה. נגיד ויש אדם שסובל מתת פעילות והוא אינו מעוניין גם כן לקבל טיפול. כמה זמן יקח לו עד שהוא יסבול ממחלת האישימוטו ויהיה מרותק למיטה ועל סף מוות?
אני שואל את השאלות האילו משום שאני מדריך רוחני באירגון של ילדים שסובלים מדיכאונות ועם נטיות אובדניות.
בכל מקרה אם תוכל לענות ולספר לי קצת יותר על כל התהליך ממה הם יסבלו בפעילות יתר או בתת פעילות וכמה זמן עד שזה יגיע למצב ממש קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מוזרה
פרופ' רפאל לובושיצקי19/09/2007קשה להעריך כמה זמן יקח לאדם ללא טפול עד שיופיעו הסיבוכים. זה אינדיבידואלי ותלוי בצב הקליני של המחלה ולא המספרים.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף סידןאן18/09/2007
אובחנה אצלי בעיה של עודף סידן, בינתיים קיבלתי הסבר ראשוני ולא ממצה ונאמר לי בו שזה מגדיל את הסיכון שלי לחלות באוסטיאופורוזיס. מבחינה הגיונית זה נשמע לי הפוך כי אני יודעת שזאת מחלה של פחות מדי סידן, איך זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף סידן
פרופ' רפאל לובושיצקי19/09/2007עדף סידן נובע מסיבות שונות ומגוונת. יש לערך 20 מחלות שונות. חלקן קשור בעלית סידן הדם וירידה של צפיפופת העצם
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותנינה16/09/2007
יש לי שחלות פוליציסטיות ואני סובלת מהשמנה והמחזור שלי לא סדיר. לא הצלחתי להבין מההסבר של רופא הנשים איך הכל קשור ואיך השחלות משפיעות על ההשמנה. הבנתי שזה קשור לאנדוקרינולוגיה ולכן אני פונה לכאן לראות אם זה נכון ואם אשר לקבל הסבר לשאלה שלי.
תודה רבה,
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות
פרופ' רפאל לובושיצקי17/09/2007נשים עם שחלות פוליציסטיות הן לר שמנות. המנגנון אינו קשור ישירות לשחלות אלא לתהליכים הורמונלים הקשורים בעדף אנדרוגנים עדף אינסולין והשמנה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין, אלוורה ותזונהנומה14/09/2007
אני לוקחת אלטרוקסין 50 מ"ג X 5 פעמים ובשבוע, ויומיים 100 מ"ג על הבוקר על קיבה ריקה. המאמן שלי ממליץ לשתות משקה אלוורה (פקק מהול במים) דבר ראשון על הבוקר. האם אלוורה לא יכולה להפריע בתפקוד התרופה אם אני שותה את הכדור עם המיץ?
האם באמצעות תזונה נכונה אפשר להיפטר מהיפותירואידיזם? שמעתי שפירות ים מלאים ביוד ואילו ברוקולי, לדוגמא, מדכא את הבלוטה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין, אלוורה ותזונה
פרופ' רפאל לובושיצקי16/09/2007אלטרוקסין ניתן כשבלוטת תריס אינה עובדת. מזונות שמכילים יוד אינם פתרון כי הבלוטה אינה מסוגלת ליצור הורמון מהיוד שבמזון. לקחת אלטרוקין בבקר בצום ואפשר אלוורה רבע שעה לאחר מכן.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה במשפחה שליליאן13/09/2007
חולי סוכרת ומתו מהתקפי לב.
זה חייב להיות תורשתי? יש לי סיכון לחלות בסוכרת? והאם אני צריכה להפסיק לאכול מתוקים וסוכר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה במשפחה שלי
פרופ' רפאל לובושיצקי16/09/2007אלו אכן מחלות עם נטיה משפחתית. יש גם גורמים סביבתיים. לא ניתן לראש לאמר מי יחלה ומי לא. כדאי לערוך בדיקות בהתאם אצל רופא המשפחה.
םרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוטו וגרדתמי13/09/2007
שלום,
אני בת 62 וסובלת כ5 שנים מגרד מטריף.תוצאות כל הבדיקות היו תקינות.יש לי השימוטו 12 שנה ומטופלת באלטרוקסין ויש איזון.בזמן האחרון העלו סברה שהגרד כתוצאה מהאשימוטו.האם נכון ומה בכל אופן אפשר לעשות על מנת להקל ולו קצת.כמו כן יש לי קולסטרול רע מאד גבוה,אך אני יכולה ליטול סטטינים שמחמירים מאד את הגרד.
תודה,תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוטו וגרד
פרופ' רפאל לובושיצקי16/09/2007יש שכיחות של בעיות אימונולוגיות המאופיינות בגדר ומחלת השימוטו שאף היא בעיה אימונית. יחד עם זאת הטפול במחלת השימוטו אינו פותר ומסלק את בעית הגרד. הקשר הוא נסיבתי ויש לטפל בגרד באפן סימפטומטי בנפרד.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשימוטו גרד
תמי16/09/2007שלום ותודה על תשובתך המהירה.
האם יש לך איזה שהיא עיצה ,ולו קטנה,איך לטפל בבעית הגרד הנורא.
ניסיתי פעם את המשחה שמקבלים להרפס: v-ral והיא עזרה במעט.
האם כדאי לנסות את הכדורים שמקבלים נגד הרפס?
האם מותר להשתמש בצורה מתמשכת במשחה הנל?
תודה,תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)