פורום פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהריון וטחורים....
    שלי
    22/12/2011

שלום רב
    יצאו לי טחורים חיצוניים שהתחילו קטן וגדלו, אך טיפלתי שבוע ברקטוצורין וזה דיי עבר, למה אני אומרת דיי? כי נשאר עור כזה קטן כמו הסוף של הטחור, האם להמשיך למרוח או שאשאר עם זה עד סוף ההריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בהריון וטחורים....

הוספת תגובה

• בהריון וטחורים.... - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    26/12/2011

אם זה לא מפריע אין לך מה למרוח. הם לא נעלמו בגלל המשחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז כיצד עברו אם לא בעזרת המשחה?

שלי
    26/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז כיצד עברו אם לא בעזרת המשחה? - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    26/12/2011

חלפו עברו בדרך הטבע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה RAR?
    מירי
    22/12/2011

ד"ר נויפלד שלום,

ענית לי כאן בנושא ניתוח הסטפלר- לצניחת רירית -שהייתי אצל 3 רופאים בכירים- שמתנגדים לניתוח, ואצל פרופ' פיקרסקי- שדווקא בעד.

כתבת לי בתשובתך האחרונה, כי זה אינו הניתוח היחיד למצבי- והזכרת קשירה/תפירה עם או בלי דופלר.

רציתי לשאול:

1. נאמר לי שאם "כבר לעשות משהו" - ואם אני לא מוכנה לחיות ככה- עם הצב כפי שהוא, אז זה רק ניתוח סטפלר. כי דופלר- מטפל רק בדימום, אך לא בצניחה. - ואצלי עיקר הבעיות הן מהצניחה. ( אמנם לא בעת פ"מ, אבל- הרירית/טחור כבר צנחו לפי הטבעת- ולא מקובעים יותר לתעלה- כמו שהסבירו לי).

בגלל זה יש לי גם גרד מידי פעם- מאד מציק, ולעיתים- דמם.(קל ברובו).

האם נכון שדופלר לא מתאים לצניחה?

2. מה זה RAR? אחד הרופאים אמר שזאת כן אפשרות- ושזה נעשה בשילוב דופלר?

האם תוכל להסביר מה זה? והאם הפרוצדורה הזאת נחשבת קלה יותר מהסטפלר?

3. נאמר לי שצניחה לעולם לא "תירפא/תעבור לבד"... כך שגם הסדרת היציאות כבר לא יעזרו לצניחה- כי זה כבר שינוי אנטומי שקרה...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה RAR?

הוספת תגובה

• מה זה RAR? - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    22/12/2011

RECTO-ANAL RECONSTRUCTION
    עוזר למשוך הטחור פנימה.
    אם את באה עם תשובות מוחלטות אז למה השאלות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר נויפלד

מירי
    22/12/2011

איזה תשובות מוחלטות?

בסה"כ הבאתי דברים -שהרופאים אמרו לי- ואני לא בטוחה לגיבהם- ולכן רציתי לשאול אותך. כי חשבתי שאולי לא הבנתי נכון את דברייך או את דבריהם.

אני פשוט מאד מבולבלת: האם תוכל אז לסכם ולומר האם חוץ מסטפלר יש עוד אפשרויות עבורי, ומדוע לא הציעו לי אותן? לא נתנו לי שום אופציות פרט ל: או ניתוח סטפלר- כשרק פיקרסקי מוכן לעשותו לי- מאחר ורק הוא בעד, או- "כלום- ותחיי כך"- כל השאר...

סתם דוגמא מחיי היומיום שלי: לפעמים- במיוחד בשעת מחזור- יש לי לעיתים שלשולים...- וסליחה על התיאור. לכל בחורה "רגילה" כאשר יש שלשול פעם ב- לא קורה דבר. אצלי- זה ישר מוביל לדימום. - מפי הטבעת. שאמנם נעצר , אך עדיין- האם זאת "איכות חיים" סבירה/טובה להתרגל לחיות עם גרד ודימומים מעת לעת?

איכשהו נשמע לי שאם 3 רופאים בכירים מייעצים לי לא לעבור הניתוח הזה- אז הם כנראה חושבים שיחסית למצבי- לא שווה לקחת הסיכון שבניתוח.

ואני מפרשת זאת- שכנראה הניתוח הנ"ל לא כ"כ מוצלח, וכנראה שגם לא צפוי כל כך- מבחינת הסיבוכים. לרב הניתוחים יודעים לומר מה אחוז הסיבוכים, ועד כמה הם שכיחים. לגבי הסטפלר- הטוווח כנראה מאד קיצוני..

אלה "אמירות" - אך הכוונה שלי- היא לשאול לדעתך.

מצטערת אם בגלל הניסוח שלי - נשמע כאילו אני כבר באה עם תשובות.

אני באמת מתכוונת לשאול אותך. ולא להשמע כאילו אני יודעת.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר נויפלד - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    26/12/2011

סיכום העצות המכובדות הן 3:1. תעשי את את החשבון.
    למה הציעו לך או לא הציעו לך אופציות אחרות, אין באפשרותי לענות כי אין באפשרותי לדעת.
    נשמע לי שאת מחפשת לכפותצ הר כגיגית.
    את צריכה להחליט ולחיות עם ההחלטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גושים באזור פי הטבעת
    מודאגת
    21/12/2011

שלום!
    כמה שנים שאני חושדת שיש לי טחורים פנימיים ו/או חיצוניים - בגלל שיש לי גושים באזור שבין פי הטבעת לאיבר המין. בגלל שזה לא ממש על פי הטבעת חשבתי שזה ייעלם, איכשהו אבל זה לא קורה.
    אין לי כאבים בד"כ ואין לי עצירויות חריגות (אולי פעם בחודש עצירות קלה), אין לי דם ושוב - ללא כאב
    אי נוחות לעומת זאת, קיימת, אני מרגישה שאין הטבה כמה חודשים או כבר שנים...
    לאחרונה היה לי DVT מסיבה גנטית (ללא עישון) הפסקתי גלולות.
    האם יש קשר בין השניים? האם התיאור שלי מתאים לטחורים חיצוניים?

לקביעת תור
    סגירה
    גושים באזור פי הטבעת

הוספת תגובה

• גושים באזור פי הטבעת - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    22/12/2011

אין לי מושג.
    את צריכה להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה
    דנה
    21/12/2011

ברצוני לברר מה ידוע על שיטה של איחוי פיסורה ע"י לייזר המבוצעת ע"י דר ברונו סיגל.

לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה

הוספת תגובה

• פיסורה - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    22/12/2011

תשאלי את ד"ר ברונו סיגל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה גסות.היא שאלה לחוות דעת לליזר

אייל
    23/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה גסות.היא שאלה לחוות דעת לליזר - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    26/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה שאלה דחופה
    אדווה
    20/12/2011

שלום הייתי אצל רופא כירורג פרוטולוג, ורציתי לדעת מזה החומר הזה שהוא מחדיר עם היד שלו לפי הטבעת? הרגשתי כמו רטוב כזה שהוא הכניס לי את האצבע כאילו הוא שם חומר שם נוזלי, ורציתי לדעת אם זה נגרם נזק לנרתיק לאיבר מיני מכיוון שכשניגבתי את האזור שם אחרי השהייה בשירותים, זה ניגב גם את האזור הקדמי של איבר מיני אזור הנרתיק
    ולדעת האם יכול להגרם נזק עם הג'ל הזה עובר לאזור המין? אשמח אם תענו לשאלתי בהקדם כי אני מאוד לחוצה שמא יהיה לי פטריה עכשיו בנרתיק או משהו אחר

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה שאלה דחופה

הוספת תגובה

• בבקשה שאלה דחופה - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    21/12/2011

למה לחוצה?
    את לא האישה הראשונה שעוברת בדיקה כזו.
    הג'ל הוא לסיכוך והוא מסיס במים כך שנשטף ברחצה ולא עושה כל נזק בווגינה - נהפוך הוא. הוא גם משמש לסיכוך ווגינלי במקרים של יובש וכאבים בעת מגע מיני.
    הסירי דאגה מליבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בחזרה- רק עוד שאלה אחת בבקשה

אדווה
    24/12/2011

אהה אוקיי תודה רבה על התשובה המהירה, ורציתי לדעת הרופא בדק אותי ואמר שיש לי כפלי עור כאלה שלא אמורים להפריע שאם רוצים אפשר לחתוך אותם מבחינה אסטטית, הוא אומר שזה לא טחורים, יכול להיות דבר כזה שיהיו כפלי עור כאלה שהם לא טחורים?
    אז למה זה מגרד כזה מציק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בחזרה- רק עוד שאלה אחת בבקשה - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    26/12/2011

משחק מילים. יש (בעיקר אלה שלא עוסקים בנושא) המכנים זאת טחורים חיצוניים.
    משמעותם היא בעיקר אסטטית והיגיינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך קצר

מירי
    19/12/2011

תודה רבה לך- על ההתייחסות הרצינית!

שני דברים- רק כתגובה:
    1. גם אני הייתי מוכנה לנסות עוד קשירה, אבל: הרופא שעשה לי את הראשונה( והוא מאד מאד מנוסה בכך)- "מפחד" לגעת בי- וזה ציטוט שלו! לדעתו- אני רגישה- והגוף שלי ממש רגיש- והוא אמר "שזה שוב סיפור שלא ייגמר"- הקשירה. - מה זאת אשמתי??!! שדיממתי? ושהוא לא הצליח להתגבר על הדמם- אלא רק אחרי חודש וחצי של דמם לסירוגין- הוא סופסופ החליט לצרוב- וזה עזר!
    ביקשתי שיקשור שוב- ואז כשאמר "שמפחד" , אז אני בעצמי אמרתי לו שאם אדמם- אז שיצרוב....
    הוא לא רצה.
    דבר נוסף: רופא אחר- אמר שלא ניתן לקשור כרגע. כי הרקמה- טחור/רירית מאד נמוכים. ולא ניתן לקשור כשזה כ"כ למטה- וקרוב לפתח פי הטבעת.- שלא עושים כזה דבר.

2. כל הרופאים- שהזכרתי ( פרט לד"ר גרינברג)- אמרו שאם ניתוח: אז רק ה סטפלר. כי כל השאר- דופלר וכ'ו- לא מטפלים ברירית צנוחה/עודפת.

ושאצלי צריך גם משהו שמכונה: RAR. ???

כך שלמעשה- כרגע, אין לי כתובת לטיפול. פיקרסקי= ניתוח סטפלר.
    כל השאר= "לא לעשות כלום".

אז מה אני אמורה לעשות? לחכות עד שאדמם כל פעם? ורק אז מישהו יואיל בטובו לטפל בי? או שאז יגידו לי- "טוב- לכי לניתוח סטפלר".

אגב: איך ניתן להגיע אלייך- במידה וארצה? ( כללית "מושלם"? ביטוח פרטי - "הראל" ?- האם יש אפשרות בדרכים אלו- ואם כן- כיצד?).

תודה שוב!!!

ושאלה אחרונה: האם מותר לי לעשות ארובי? קפיצות וכ'ו? או שזה עלול להזיק למצבי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה pph
    מירי
    18/12/2011

שלום ד"ר,

יש לי דילמה די גדולה: אני סובלת ממצב שאובחן ע"י מס' רב של רופאים- גסטרואנטרולוגים וכירוגים כ"צניחת רירית קלה+טחורים".

3 רופאים ובינהם: פרופ' רייסמן, פרופ' רבאו, ד"ר גרינברג, ורופא גסטרו מומחה לבעיות רצפת האגן, המליצו לי שלא לעבור ניתוח סטפלר כרגע. לטענתם- מדובר ברקמת רירית עודפת- קלה בלבד, ובטחורים - שדרגתם משתנה- מ1 ל 2. ( בעת יציאה אני לא צריכה לדחוף משהו חזרה פנימה). לעיתים יש לי דימומים, לעיתים גם גרד. המצב מתנדנד- יש תקופ' "שקטות" יותר-שאין סימפטומים כלל, ויש תקופ' שיש גרד ו/או דימומים קלים.

הדילמה היא: רופא נוסף- פרופ' פיקרסקי- המליץ לי כן לעבור את הניתוח הנ"ל- הסטפלר. הוא גם היחיד שאמר שדרגת הטחורים היא 3. ( למרות שכאמור אני לא מחזירה משהו לאחר יציאה)- וכנראה הגדיר כך את הדרגה- בגלל רקמת הרירית העודפת.

מיותר לציין שעברתי את כל הבדיקות האפשריות בתחום.

אני מאד במצוקה:

אני בחורה צעירה, והייתי מאד רוצה להיפטר מהבעייה הזאת- ולא לסבול כלל מסימפטומים. אך ההמלצה של 3 רופאים כאלו, ומנגד- רק כירוג אחד שבעד הניתוח, די מפחידה אותי.

המתנגדים טוענים כי הניתוח כרוך בסיכונים, ואף לעיתים עלול להביא להחמרה במצב. וכי יש לבצעו רק במקרי "אין ברירה" - כאשר אני לא נכללת בהגדרה זו לטענתם.

מצד שני- לטענתם קשירה אינה אפשרית כי הטחור/רקמת הרירית נמוכה מידי.

פיקרסקי-מנגד- טוען כי הניתוח כלל לא בעייתי. ואין בו כ"כ הרבה סיכונים. וגם אלו שיש- כגון דמם, או זיהום- ניתנים לטיפול- ונפתרים, וכי אין סיכוי שניתוח כזה עלול להחמיר את מצבי הקיים.

אני די משתגעת. האם מדובר בניתוח שעלול לגרום לנזק בלתי הפיך?- אני שואלת כי אף אחד לא היה מוכן להסביר לי למה ההתנגדות שלהם כה נחרצת?

האם נתקלת במקרים שהגיבו באופן קשה לאחר הניתוח הזה? האם תוכל לפרט מה המקרה הגרוע/החמור ביותר שאתה נתקלת בו כמנתח?

האם יש סטטיסטיקה באשר למידת הצלחת הניתוח הזה בארץ? מה הם אחוזי הכשלון?

מה הסיבוך הגרוע ביותר שנתקלת בו?

קשה לי להבין את התנגדות 3 רופאים לניתוח שהם מגדירים "כפרוצדורה קלה יחסית לביצוע". אם כך- מדוע ההתנגדות כה עזה?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה pph

הוספת תגובה

• דילמה pph - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    19/12/2011

קודם כל - את מגזימה - לא צריך להשתגע.
    פרוצדורה לטחורים מבצעים כדי לטפל בסימפטומים ולא במימצא.
    את צריכה לתת לעצמך דין וחשבון עד כמה הטחורים מפריעים לך והאם מיצית את האופציות הטיפוליות שאינן ניתוח. העם היציאות שלך מוסדרות נכון, שאם לא כן זה יגדיל את הסיכויים לחזרה.
    אין בארץ מערכת מעקב אחרי תוצאות של ניתוחים ולכן אי אפשר לדבר על הסטטיסטיקה המקומית אבל העולמית מדברת על 10-15% חזרה בטווח הארוך של ניתוחי PPH.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ותשובה לד"ר נויפלד

מירי
    19/12/2011

ראשית, תודה על התייחסותך.

שנית- לא נתנו לי אופציות טיפוליות- שאינן ניתוח. זאת בדיוק הבעייה!

עברתי קשירה אחת. שהביאה לדימומים. כאשר הדמם התגבר- ולא פסק- גם אחרי חודש וחצי מהקשירה, בסופו של דבר צרבו לי את הכיב/ כלי דם שנשאר פתוח. זה עזר. אך כאמור- אני סובלת מדימומים מידי פעם. ומגרד.

וזה מה שמשגע אותי. הייתי רוצה לא לסבול כלל בחיי מהתופעות האלו. כפי שעד הלום- גיל 34 - לא סבלתי. כאשר אני רואה דמם באסלה אני נורא נורא מזדעזעת ומפחדת.

באשר ליציאות: הן בדר"כ סדירות: בבוקר- פעמיים. ( בהפרש של חצי שעה בין פעם לפעם). אח"כ: לפעמים עוד יציאה- בערב/ אחה"צ, או בכלל לא.

לפעמים אני חשה תחושת מלאות ולחץ בבטן- וכמו צורך ליציאה. אך לא מצליחה. ו"משתדלת לעזוב את זה".

אני אוכלת קווקר כל יום בערב- וזה מספיק לי. כאשר אני מוסיפה גם בנפייבר בבוקר- יש לי יותר מידי יציאות. שזה גם לא בריא, לא?

זהו זה.

אם הניתוח לא היה כזה מסובך, וכמו ששניים מהפרופ' הבכירים הללו אמרו לי: "זה עלול גם להיות יותר גרוע אחרי הניתוח". אז הייתי רצה לעשות אותו.

פשוט- אין לי כח יותר לחיות עם טחורים.

הרופאים הבכירים הללו, הכניסו בי כזאת חרדה , פחד ואף זעזוע מהניתוח הזה- וגרמו לי להבין שהוא "לא כזה מוצלח" - עד שאני נחרדת מהמהחשבה לעשותו. וגם פרופ' פיקרסקי שהוא היחיד שהמליץ לי "ללכת על זה" - נתפס ( בעיני חלק מעמיתייו, ולכן גם בעיני)- כ"נלהב מידי לנתח"... או ככזה שממליץ על ניתוח בכל מצב ולכל אחד. ולכן- אני נורא מפחדת.

האם תוכל אתה לאמר לי כמנתח מהו המקרה הכי גרוע שבו נתקלת לאחר הניתוח הזה?

כך אני מוצאת עצמי נעה על רצף שבין "גרוע" ל"גרוע יותר".

ואני רוצה לחיות שוב טוב!

מה עושים??

אגב: הפרופ' שמתנגדים- אותם ציינתי, חושבים שאני מגזימה בתיאור הפגיעה באיכות חיי, -יחסית למה שהם רואים בבדיקה. הם חושבים כי "לא נורא לחיות עם דמם מידי פעם או גרד". וזה עדיף על ניתוח. הם רק המליצו על תרגילים לחיזוק רצפת האגן.

כך שהכל יחסי. אני מאד רגישה- ואני חושבת שאיכות חיי מאד נפגעת מהמצב הזה- במיוחד מחוסר היציבות: פעם טוב, ופעם רע. זה מעייף נורא. ונמאס לי.

אבל כ"כ הפחידו אותי מתוצאות הניתוח הנ"ל- עד שאני מבינה שיהיה בטוח גרוע יותר אחריו. ולכן- גרמו לי להבין שעדיף לי להסתגל למצבי היום- ולקבלו- וללמוד לחיות איתו.

בגלל זה אני משתגעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ותשובה לד"ר נויפלד - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    19/12/2011

אם אני מסכם - חייך כרגע לא נוראים אם כי בעיניך כן.
    להסדיר היציאות עם בנה פייבר זה טוב ומומלץ. העיקר לא לשבת הרבה בשירותים ולא ללחוץ.
    החיים הם לא פרפקט ולפעמים צריך לחיות עם מה שיש.
    זה שהיה לך פעם דימום אחרי קשירה לא מעיד על כך שיהיה גם בפעם הבאה. זה מאד תלוי בנסיונו של המבצע. אפשר לשקול להוסיף גם צריבה באינפרא-אדום לקשירה.
    בנוסף - PPH הוא לא הניתוח היחידי למצבך, אפשר לשקול גם תפירה/קשירה של הטחורים, עם או בלי שימוש בדופלר. זה גם יכול לטפל בבעיה כמו שלך.
    מעבר לכך אינני יכול להוסיף מכיוון שלא בדקתי אותך.
    בכל ניתוח יש סיבוכים אפשריים. חומרתם שונה כפי שגם תדירותם.
    את חייבת להסתכל בראי ולתת לעצמך דין וחשבון על מצבך נעכשוי וחומרתו האמיתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות מפי הטבעת
    בת אל
    18/12/2011

יש לי טחורים ולפני מספר חודשים עברתי קשירה- כעבור פחות מיומיים הגומיה נפלה והחל דימום מסיבי מהטחורים, הרופא המטפל אמר שזה טיבעי ויעבור תוך כמה ימים. אכן כעבור כמה ימים הדימום פסק. כיום עברו בערך 5 חודשים ישנם ימים שהטחורים מדממים אבל מה שיותר רציני הוא שיש לי הפרשות מפי הטבעת. יש כתם של רטיבות באזור בתחתונים ותחושה של צריבה לא נעימה- מה זה אומר? מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות מפי הטבעת

הוספת תגובה

• הפרשות מפי הטבעת - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    18/12/2011

צריך לבדוק אם אין צורך בעוד קשירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה ומרחיב אנאלי
    שי
    15/12/2011

שלום,
    היום אובחנתי על ידי פרוקטולוג שיש לי 2 פיסורות.
    הטיפול שנתן לי כולל החדרת "דילדואים" בשם DILATAN על מנת להרחיב את פתח התעלה האנאלית.
    בתור טיפול זה נראה לי קצת מוזר, מה גם, שלא ניתנה לי שום משחה רק קרם להקלת החדרת העצמים.
    בכל מקרה הטיפול גורם לי לאותם כאבים שיש לי עם בזמן היציאות, ככה שבמקום להפחית את הכאבים אני מוצא את עצמי מכאיב לעצמי עוד. אני רק השתמשתי בזה פעם אחת וככל הנראה יש צורך בשימוש רציף, אבל בכל זאת הייתי רוצה לקבל דעה נוספת לגבי שיטת טיפול זאת, ומהי יעילותה...
    וכלל, באילו מיקרים מוצעת שיטה זאת? מדפדוף באתרים רבים לא ראיתי ששיטה זו כזאת "פופולארית"...

מחכה לתשובה מהירה ככל האפשר,
    בתודה מראש, שי

לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה ומרחיב אנאלי

הוספת תגובה

• פיסורה ומרחיב אנאלי - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    18/12/2011

שיטת טיפול מקובלת בעבר. אין לי מספרים להגדיר יעילותה.
    לא מקובל כיום ברוב המקומות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחה טבעית לטחורים ופיסורה
    פיסורה
    15/12/2011

שלום לך

רציתי בבקשה לדעת האם המשחה טראומפלנט והמשחה והטיפות הפלא ופלא אכן עוזרים לטחורים ופיסורה או שסתם חבל על הזמן והמאמץ (האם יש משהו טבעי אחר מומלץ?). כמו כן, האם אפשר למרוח את המשחה בנוספת למשחה נפידיפין ג'ל שהפרוקטולוג נתן לי.

הבעיה שלי היא שהפרוקטולוג קודם מטפל בפיסורה ואחר כך בטחורים אבל עכשיו הטחורים כואבים לי ואני חייב משהו שיעזור באופן מיידי, האם יש צורך בטיפול שונה?

תודה רבה

הוספת תגובה

• משחה טבעית לטחורים ופיסורה - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    18/12/2011

לא מכיר המשחה והטיפות שאתה מציין.
    גם אינני יודע מה זה טיפול טבעי.
    אולי לשקול ניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות כלליות לגבי מע' העיכול
    אורטל
    11/12/2011

1.מהו מס' היציאות הנורמטיבי לאדם בוגר ? האם 2-3 יציאות ביום (בהפרש של מס' שעות זו מזו)הוא נורמלי או דורש בדיקה?

2.האם צואה בצבע חום בהיר וכהה זה נורמטיבי?

3.אני בת 22,כבר מס' שנים סובלת מכאבים קלים באזור הבטן התחתונה אך כל פעם שהתלוננתי על כך-הרופאה נתנה לי הפנייה לבדיקת דם ובדיקת צואה ותרבית צואה ומאחר ולא גילו דבר חריג-הניחו שמדובר כנראה "רק בגזים" (למרות שבתקופה האחרונה אני נמנעת מלשתות מוגז ולאכול מאכלים פיקנטיים למיניהם ועדיין יש לי מדי פעם כאבים).לפני כשנה וחצי עשיתי בדיקת אולטרסאונד כללית ולא נמצא דבר חריג.כמו כן,לפני כשנתיים עשיתי בדיקת נשיפה להליקובקטור-התוצאה תקינה.
    האם מדובר בקיבה רגישה או ישנו חשד קל למחלת מעיים(כגון קרוהן)שמסתתרת לה בין דפנות המעי?חשוב לציין-לאחר שאני נוטלת כדור פרוביוטיקה הכאבים נחלשים,הצואה שלי סדירה-אין שילשולים או עצירויות פתאומיות ויש לי יציאות פעמיים-שלוש ביום.

הוספת תגובה

• מס' שאלות כלליות לגבי מע' העיכול - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    12/12/2011

א. המלה היא "נורמלי" ולא "נורמטיבי".
    ב. נראה לי שהפנית את שאלתך בפורום הלא נכון. את צריכה פורום גסטרו אנטרולוגי שעוסק במחלות מעיים.
    ג. אין בעיה כשיש שתיים שלוש יציאות ליום והצבע נקבע עפ"י התזונה.
    ד. מחלת קרוהן לא "מסתתרת בין דפנות המעי". אם קיימת - יש סימפטומים.
    ה. יכול להיות מצב שיש מחלה בתחילת התהוותה אבל את מספרת על סיפור של שנים...
    ו. לנשים צעירות יש נטיה לכאבי בטן - בד"כ קשור איכשהו למחזור החודשי.
    ז. על פניו - לא נשמע שיש מקום לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה לפני ניתוח
    יהב
    11/12/2011

שלום ד"ד נויפלד

אני סובל מפיסורה 4 חודשים ולאחר טיפול בנפידיפין, ולאחר מכן רורוגסיק המצב לא משתפר .

רגע לפני הזמנת ניתוח רציתי לשאול בדעתך האם שווה לנסות בוטוקס לפני ניתוח או לוותר על השלב הזה וללכת ישר לניתוח ומהם הסיכויים להצלחה.

תודה מראש

יהב

לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה לפני ניתוח

הוספת תגובה

• פיסורה לפני ניתוח - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    11/12/2011

א. עולה כסף.
    ב. הסיכוי לשפר את מצבך כ- 20%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה
    טל
    11/12/2011

מזה כ 7 שבועות אני סובלת מפיסורה שאובחנה ע"י פרוקטולוג.
    בתחילה טופלתי ע"י ניפדיפין עם קורטיפוהם ומזה כשלושה שבועות אני מטופלת עם ניטרוגליצרין 0.2% פעמיים ביום והקצף פעם אחת.
    הכאבים לא מרפים.
    מרגע ההשכמה ועד שעות אחר הצהריים אני פשוט חווה סבל בלתי יתואר.
    ניסיתי להיעזר באופטלגין, אתופן, אבל דבר לא מרגיע.
    יש לי עסק לנהל, 3 ילדים קטנים ואני בקושי מתפקדת מרוב כאב.
    יש לכם איזה רעיון?
    הפרוקטולוג שלי אמר לי להמשיך בטיפול עוד 3 שבועות. עד מתי???
    הכאב יחלוף מתישהו?

לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה

הוספת תגובה

• פיסורה - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    11/12/2011

אם אין תגובה לטיפול - הפתרון הוא ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי כמה זמן?

טל
    11/12/2011

אחרי כמה זמן ניתן לקבוע כי אין תגובה ויש לעבור ניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי כמה זמן? - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    11/12/2011

תלוי בכוח הסבל והרצון להמנע מניתוח.
    בד"כ שבועיים שלושה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בשיטת Thiersch
    דויד
    08/12/2011

שלום רב לדוקטור הנכבד,

חותני בן 87 סובל מ- Prolaps, טחורים חיצוניים והרחבה של פי הטבעת ל- 3 אצבעות וללא טונוס. הוא מועמד לניתוח לתיקון ה- Prolaps ע"ש אלטמאייר.

שאלתי: האם ניתן לתקן את התרחבות פי הטבעת במהלך הניתוח? כירורג אחד אמר שאפשר לתקן בשיטת Thiersch. כירורג שני אמר ששיטה זו מיושנת, אינה בשימוש יותר ואת ההתרחבות לא ניתן לתקן.

בברכה ובתודה

דויד

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בשיטת Thiersch

הוספת תגובה

• ניתוח בשיטת Thiersch - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    11/12/2011

הכירורג השני צודק חלקית. זה ניתוח גרוע שמעניק פתרון זמני יותר לכירורג מאשר לחולה.
    בניתוח אלטמייר מהדקים השרירים אבל לא תמיד זה עוזר ולא תמיד זה מחזיק.
    כמה מפריע לו הפרולפס? האם חייבים לנתח? עד כמה הוא סובל מעצירויות? בגיל הזה כמעט ואי אפשר לתקן התופעה.
    האם סובל מבריחת צואה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרת פי הטבעת במהלך ניתוח אלטמאיייר

דויד
    11/12/2011

שלום דוקטור,
    תודה על התשובה. לשאלותיך:
    כמה מפריע לו הפרולפס? - במידה כזו שהוא מבקש לבצע את הניתוח כמה שיותר מהר.
    האם חייבים לנתח? - כרגע הוא מתפקד עם הבעיה, כך שחייבים זה עניין יחסי.
    עד כמה הוא סובל מעצירויות? - מזה שנים. יש לו יציאה אחת לכמה ימים. הרבה לפני שהוא התלונן על ה- Prolaps (לפני מספר חודשים).
    האם סובל מבריחת צואה? - במידה לא קיצונית.

שאלת הבהרה: האם קיימת שיטה שהינך ממליץ להשתמש בה להצרת פי הטבעת במהלך ניתוח ע"ש האלטמאייר?

בתודה ובברכה
    דויד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרת פי הטבעת במהלך ניתוח אלטמאיייר - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    11/12/2011

אם מאד מפריע לו - אפשר לעשות ניתוח. הצרת פי הטבעת היא חלק מהניתוח. הצלחה - ככה, ככה. השפעה על השליטה - 20%.
    לקחת בחשבון שמקור הבעיה כנראה בעצירות ולכן סיכוי טוב שזה יחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה שחורה
    אנונימי
    04/12/2011

לפני יומיים התחיל כאב בטן וגם אני לא יודע אם זה קשור הייתה לי עצירות,ואתמול הכאב בטןוהעצירות עברו... אבל התחילה להיות לי צואה שחורה וזה בחיים לא היה לי האם זה דורש ללכת לרופא או שזה אמור לעבור לבד? (אני בן 15)

לקביעת תור
    סגירה
    צואה שחורה

הוספת תגובה

• צואה שחורה - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    04/12/2011

שאלה מענינת.
    אם זה מתמיד - ודאי שצריך לפנות לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום רקטלי
    LG
    02/12/2011

שלום,

אני בן 25 וסובל מטחורים חיצוניים כבר כמה שנים. בכל ישיבה בשירותים הם יוצאים ובדרך כלל חוזרים לבד פנימה אחרי שעה-שעתיים, מלבד התקפים בודדים שנמשכים כמה ימים.

סבלתי בעבר מדימומים אבל הם עברו מעצמם אחרי יום או יומיים.

בשבועיים האחרונים אני סובל מדימומים וכאב מוגבר ביציאות. הצואה עצמה לא קשה באופן יוצא דופן, אבל יש ממש דם שנוזל ונפסק רק כעבור דקה או שתיים אחרי הקימה מהאסלה (וגם זה אחרי הרבה ספיגה של מגבונים לחים). הדם אדום בוהק וממש מטפטף החוצה. ניסיתי לשנות את התזונה למזונות רכים ולהוסיף סביבים ואני גם עושה אמבטיות אחרי כל ישיבה אבל גם זה לא עזר.

התייעצתי עם רופא והוא אישר שיש לי טחורים חיצוניים בדרגה 3 והפנה אותי לסיגמודוסקופיה אבל יש שבועיים עד הבדיקה ואני קצת בלחץ מהדימום שלא נפסק.

האם יש סיבה להילחץ ולנסות להקדים את הבדיקה, או שאלה באמת תסמינים של טחורים מדממים ולא משהו יותר גרוע?

לקביעת תור
    סגירה
    דימום רקטלי

הוספת תגובה

• דימום רקטלי - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    04/12/2011

קודם כל ממה להלחץ? יש סרטן המעי במשפחה? שבועיים זה לא הרבה זמן.
    שנית - טחורים חיצוניים לא מדממים ואין להם חלוקה לדרגות. הסברתי זאת כבר בעבר.
    אתה בעצמך תיארת נכון - אלה טחורים פנימיים שצונחים ביציאה ואז כואבים או מדממים או שניהם גם יחד. אם חוזרים מעצמם - דרגה 2 ואם אתה צריך להחזיר בעצמך - דרגה 3..
    עליך לפנות לפרוקטולוג כדי לקבל פתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה