מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח או טיפול?ליאור07/04/2012
ב"ה
שלום רב
אני בן 30 ומזה תקופה ארוכה שאני סובל מטחורים יש לציין ללא כאבים, לפעמים לאחר ישיבה ממושכת בשירותים ישנה רגישות מסויימת אך לאחר שעה שעתיים הרגישות נעלמת, ישנו דימום שמופיע בהתאם למאמץ ולמשך הישיבה ומגיע למצב של טיפטוף, השתמשתי במשחה ונרות אך לא באופן עקבי ומסודר.
נבדקתי אצל מומחה בכירורגיה כללית שאמר לי כי יש לי טחורים פנימיים בדרגה 3 מתוך 4 והמליץ לי ניתוח , האם יש מקום לטיפול כלשהוא כתחליף לניתוח?
*במידה וכן אשמח אם תוכל לפרט על טיפול זה.
* במידה ולא מה המשמעות ניתוח- טפרים ? התאוששות ? וכו'
בתודה ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח או טיפול? - תגובה
ד''ר רון גרינברג16/04/2012ליאור שלום
ראיתי כי שאלת את אותה שאלה בפורום אחר ועניתי לך.
בקצרה
ניתן למצות עוד יותר את הטיפול השמרני - אולי להקפיד יותר ולהוסיף תרופות חזקות יותר.
ניתן לעבור לטיפול מרפאתיים כמו קשירה על ידי גומיות, הטרשה, אינפרה אדום.
ניתן לבצע פעולות ניתוחיות קלות כמו קשירת עורקי הטחורים על ידי דופלר.
כל אלו אופציות שניתן למצות לפני הניתוח.
כמובן שיש צורך לבדוק אותך ולראות באילו טחורים מדובר - והאם האופציות הללו מתאימות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אין התייחסות? השאלות לא לעניין?חולה04/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למה אין התייחסות? השאלות לא לעניין? - תגובה
ד''ר רון גרינברג16/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין התייחסות? השאלות לא לעניין? - תגובה - תגובה
ד''ר רון גרינברג16/04/2012לאיזו שאלה אין התייחסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין התייחסות? השאלות לא לעניין? - תגובה
ד''ר רון גרינברג16/04/2012לאיזו שאלה אין התייחסות?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיחסות לשאלה על חוקן לפני בדיקה
חולה19/04/2012מתאריך 25.3
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדרינה31/03/2012
שלום. גרד בפי הטבעת כתוצאה מטחורים במה מומלץ להשתמש?ולמה זה מגרד?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד - תגובה
ד''ר רון גרינברג16/04/2012רינה שלום
טחורים יכולים לגרום לגרד על ידי מספר מנגנונים. בין היתר הם גורמים להפרשה מוגברת של הרירית בפי הטבעת וכן הם מונעים את הסגירה ההרמטית - כך שההפרשות הללו גורמות לרטיבות של העור וגרד.
כל משחה לטחורים או נירות או קצף שמפחיתים את הגודל של הטחורים, יכולים לעזור.
במקרים קשים - כדאי להשתמש במשחה או קצף על בסיס סטרואידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנומטריה לפני נתוח שלישיתמרה25/03/2012
שלום. אני בת 63. עברתי פעמיים נתוח פיסורה.
עכשיו פעם שלישית. עשו לי TRUS שיצא לא ברור. נשלחתי MRI יצא תקיו
4 פעמים ביום אני עם נפידיפין. כדי לא לסבול. שאלתי. האם נחוץ גם לעשות מנומטריה רקטלית. במידה וארצה לעבור פעם שלילשית נתוח? תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנומטריה לפני נתוח שלישי - תגובה
ד''ר רון גרינברג16/04/2012תמרה שלום
בהחלט כדאי לבצע מנומטריה רקטלית לפני ניתוח.
צריך למדוד את הטונוס בשרירי הסוגר - אם הטונוס תקין או מוגבר בנוכחות שרירים תקינים - אזי במידה ויהיה צורך בעוד ניתוח תוכלי לבצעו.
אם הטונוס ירוד - אזי לא תוכלי לעבור שוב חיתוך של הסוגר אלא במידת הצורך בניתוח יבחר פיתרון אחר כגון פיסורקטומי או מתלה של רירית.
האם ניסית פעם הזרקה של בוטוקס - זה גם יכול לשפר את תהליך הריפוי?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב חוקן לפני בדיקת פרוקטולוג?חולה25/03/2012
שאלה, האם חייבים לעשות חוקן לפני בדיקת פרוקטולוג?
אם עושים חוקן שעתיים לפני הבדיקה, אז איך אפשרי להגיע לבדיקה
נקיים בלי צורך דחוף לשרותים בדרך? שעתיים הפרש בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב חוקן לפני בדיקת פרוקטולוג? - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו21/04/2012שלום רב,
כפרוקטולוג בכיר ומנוסה, בהחלט איני רואה צורך בביצוע חוקן לפני כל בדיקה.
ישנם מצבים בהם יש צורך בכך ואז המטופל מודרך בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ראשונהדינה24/03/2012
שלום,יש לי בדיקה אצל פרוקטולוג פעם ראשונה נאמר לי לעשות חוקן שעתיים לפני הבדיקה.למה עליי לצפות ?
אני סובלת מכאבים פנימיים במתן צואה רכה.וזה גם שורף מאוד.חוץ מטחורים ופיסורה מה עו דיכול להתפתח במקום?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ראשונה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו21/04/2012שלום דינה,
החוקן שאת מבצעת צפוי לגרום לריקון הצואה מן החלחולת על מנת לאפשר בדיקה טובה של האיזור.
מעבר לאבחנות שציינת,קיימים גורמים נוספים אפשריים לכאבים ואי נוחות באיזור. יתכנו תהליכים זיהומיים, מחלות עור באיזור ועוד. בדיקת פרוקטולוג היא הדרך הטובה ביותר להגעה לאבחנה ולטיפול המתאים ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רושם של אינדורציה של התעלה האנליתאלי17/03/2012
שלום
בן 51 שנים, חולה מזה 11 שנים UC מטופל בראפסל (1 גרם* 3) במשך השנים רוב הזמן במצב רימסיה וללא תופעות.
מזה מספר חודשים יש לי כאבים בפי הטבעת לאחר יציאות שנמשכות זמן רב, הייתי אצל פרוקטולוג שרשם "רושם של אינדורציה של התעלה האנלית" קבלתי טיפול שמרני של נרות ומשחה ללא שיפור, לאחר מכן ראיתי את רופא הגסטרו שמטפל בי והוא נתן לי "PROCTOFAM" עד פעמים ביום וכדורי אדוויל לכאב.
לאחר מספר ימים הבחנתי בשינוי לטובה ומאז אני מטפל בתרופה לסרוגין, יש ימים שאין כאבים אבל הכאבים חוזרים.
הערה: כרגע אני נימצא ברמסיה עם יציאה אחת תקינה לרוב ביום וללא כאבי בטן.
הערה נוספת : בבדיקה נוספת נרשם" רושם של נסיגה באינדורציה בתעלה האנלית"
היו לי כחודשיים הפרשות בצבע שקוף או בצבע חום, כרגע ללא הפרשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רושם של אינדורציה של התעלה האנלית - תגובה
ד''ר רון גרינברג19/03/2012אלי שלום
לא בדיוק הבנתי מה אתה שואל?
לפי מיטב הבנתי היה ממצא של גודש, או דלקת, או אולי טחורים גדושים בפי הטבעת וטופלת באופן סימפטומתי וזה חלף.
אם יש לך שאלה מעבר לכך תנסה לחדד אותה שאוכל להבין בדיוק מה אתה רוצה לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרושם של אינדורציה בתעלה האנלית
אלי20/03/2012בוקר טוב ותודה על תשובתך.
אני אחדד למרות הטיפול במשך זמן רב, יש לי עדיין כאבים לאחר יציאות.
האם מותר להשתמש "PROCTOFAM" לאורך זמן?
האם סוג כזה של כאבים נעלם?
האם לדעתך זה קשור לקוליטיס?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ליציות קלות אחרי נתוחיהלי אור13/03/2012
מאד מבקש לדעת איזה מזון מומלץ לאכול ולשתות אחרי ניתוח בפי הטבעת.
האם נכון גם לשתות הרבה מיצי פרי ללא ציפה (pulp)
אני מודה לכם מראש,
יהלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה ליציות קלות אחרי נתוח - תגובה
ד''ר רון גרינברג19/03/2012אחרי ניתוחים בפי הטבעת - כדאי לשמור על יציאות רכות בתדירות של יציאה אחת או שתיים ביום. עושים זאת על ידי אכילת סיבים תזונתיים מסיסים ולא נספגים ועל ידי שתייה מרובה של מים.
מיצי פרות גם עוזרים, וגם מיים שהושרו בהם שזיפים למשך מספר שעות גם מקילים את היציאה
יש להמנע מהמאכלים שעושים עצירות כמו אורז ובננות וכדומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסורהריבי05/03/2012
שלום
קבלתי לפיסורה גל ניפדיפין 0.4 BASE , ובנוסף קבלתי קרם הנקרא טבעקוטן, שעלי לערבב את שתי המשחןת ולמרוח במקום, אני מדפדפת כאן בפורומים השומים ולא נתקלתי בטיפול שכזה , אני מתלבטת ולא מה לעשות, יכול להיות שיש לי בעיה נוספת מלבד הפיסורה, רשום שהקרם מיועד לדלקות עור.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסורה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו06/03/2012שלום ריבי, הטיפול המקובל הוא משחת ניפדיפין שנספגת דרך עור מסביב פי הטבעת או דרך רירית בתעלת פי הטבעת. מישחה גורמת להרפייה של סוגר הפנימי. עירבוב של ניפדיפין עם משחה אחרת יכול להפחית את הספיגה של התרופה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריריות דם בצואהאילן27/02/2012
ד"ר שלום רב, אני מדמם בצורה ניכרת בעת יציאות (ללא כאבים). מדובר בדם בצבע אדום "בוהק" שממש נוזל מישבני בזמן הישיבה על האסלה. יחד עם הדם ישנם מעיין ריריות דם (נראה שזו המילה- כדורי דם צמיגיים) היוצאות בעת היציאה ובזמן הניגוב ממש ניתן לראות אותן על נייר הטואלט. מה עלי לעשות? האם ניתן לבצע בשלב ראשון רק בדיקות דם ועל מנת לשלול מחלות מעיים? אקדים תודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצורפות תמונות של אותן "ריריות" דם
אילן01/03/2012ד"ר שלום, מצ"ב תמונות של אותן ריריות. הן אין המדובר בצואה כלל! מדובר בגוש דמי וצמיגי מאוד, לעיתים יש מעט צואה (על נייר הטואלט* בצד אותן ריריות.
ושוב, תודה על תשומת ליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת
אילן01/03/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה אחרונה
אילן01/03/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריריות דם בצואה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו03/03/2012שלום אילן,
קרוב לודאי שמדובר בטחורים פנימיים מדממים ויש צורך בבדיקת פרוקטולוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לי אני בחרדותאדווה26/02/2012
שלום, אני בת 26 אני רציתי לדעת אם יכול לקרות משהו מבחינת מחלות אם שוכבים על אותה מיטה שמישהו אחר שכב עליה, הייתי בבדיקה רקטלית ושכבתי על המיטה בלי חלק תחתון והיה שם סדין לא נייר שמחליפים כל הזמן, ואני בחרדות אם לא החליפו לי את הסדין מכיוון שנכנסו כל הזמן אנשים ישר אחד אחרי השני ואני לא חושבת שהיה זמן לרופא להחליף את הסדין, ואני בחרדות שמא אני יכולה לחלות במחלות מסויימות כמו לקבל פטרייה או משהו איידס או לא יודעת כל מחלה אחרת
אשמח אם תוכלו להגיד לי אם זה ניתן דבר כזה כתוצאה מאי החלפת סדין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי אני בחרדות - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו03/03/2012שלום רב,
אין כל סכנה כזאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח טחורים עמוקים בקשישמשה פאיאנס26/02/2012
מדובר בדוד קשיש -בן 93 שסובל מבעיות טחורים. מטופל על ידי רופא פרוקטולוג טוב ומסור.
רוב בעיות הטחורים נפתרו עלידי טיפולים באולטרא סאונד. לפני שנה היה פתאום פרץ של דימום שהכריח את הדוד להגיע לאשפוז בבילנסון, שם שהה כשבועיים וצוות הרופאים התלבט כל הזמן הרופאים האם לעשות קולונוסקופיה או לא.
חשוב ביותר לציין שבשל בעיות דם (ויש לו גם סטנטים) אסור לו בתכלית האיסור להפסיק ואפילו ליום אחד את הפלוויקס שהוא נוטל.
לבסוף שוחרר ללא כל טיפול וחזר לפרוקטולוג האישי שלו לסידרה של טיפולים שעזרו מאוד.
לאחרונה שוב הגיע לביילינסון בשל אותה הבעיה וכעבור יומיים שוחרר לביתו ללא טיפול.
כרגע ממתין לבדיקה של קולונוקופייה וירטואלית (במכון מור) שאינה מצריכה הפסקת הפלוויקס. נותרה הבעייה ואוליי לצוות הנכבד יש רעיון או מחשבה מה עושים ובמקרה שכן מגלים משהו וצריך לעבור לשלב של קולונוסקופיה רגילה או ניתוח רגיל. כיצד אפשר לנתח ולא לרדת מדלל הדם המסויים. שצויין במפורש עלידי הקרדיולוג שלו שבמקרה שלו הוא בבחינת סם חיים. תודה משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח טחורים עמוקים בקשיש - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו03/03/2012שלום משה,
מסוכן מאד לבצע ניתוח בטני תחת טיפול בפלוויקס. חבל בשלב זה לדבר על אפשרויות ללא אבחנה. באפן כללי, כן מבוצעים ניתוחים גם בגיל הזה אצל אנשים בעלי בעיות לבביות ואז נלקחים בחשבון מרכיבים נוספים של איכות החיים ורמת התפקוד.
לאחר שיעבור את הקולונוסקופיה הוירטואלת, יהיה יותר הגיוני לדון בהתאם לממצאים הספציפיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פיסורהאביב26/02/2012
שלום רב
אשתי סובלת מפיסורה מזה חודשיים,שום טיפול לא עזר והוחלט על ניתוח
מה שמוזר לי זה שהפנה אותה הכירורג שלה לאיזה משהו לפני הניתוח היא התקשרה ואמרו לה שזה הסבר כזה ואז קובעים תור לניתוח ולהסבר הזה היא צריכה להמתין חודש וחצי!!! והיא סובלת בכל יום שעובר!! איך אני יכול לזרז את זה גם ככה היא צריכה ניתוח אז למה לחכות כל כך הרבה זמן??שכרוך בכאב יומיומי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פיסורה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו28/02/2012שלום אביב, ישנם בדיקות טרום ניתוחיות שצריך לבצעה. בבתי חולים ממשלתיים מזמנים את המטופלים מספר ימים לפני הניתוח לפגישה עם רופא מרדים, רופא כירורג ואחות של המחלקה. בגלל העומס בבתי חולים ממשלתיים לעיתים תור המתנה ארוך בחודשים.
במידה שקבעתם עם המנתח בבית חולים פרטי אז יודעים מראש את מועד הניתוח.
צר לי על כאב וסבל של אשתך,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס מה זה ????אודי17/02/2012
מה זה קוליטיס ???
מאפיינים ??
תסמינים ??
טיפול ??
תודה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס מה זה ???? - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו22/02/2012שלום אודי,
קוליטיס היא דלקת של רירית המעי הגס.
מתאפיינת בשלשולים, יציאות דמיות וכאבי בטן.
הסיבות קשורות בדרך כלל לתהליכים זיהומיים או משניים לטיפולי קרינה או לבעיות באספקת הדם למעיים או שהסיבה לא ידועה.
הטיפול נקבע בהתאם לחומרת התסמינים ולסיבת המחלה: תרופות אנטידלקתיות, תרופות לאיזון מערכת חיסון ובמקרים קשים וקיצוניים - ניתוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אודי23/02/2012דר ..תודה על התשובות עזרת לי להבין את מצבי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחור מעצבן...כנראהאודי17/02/2012
אני עוסק בספורט -ריצות ארוכות...תזונה נכונה ...אין עודף מישקל ...יציאה קבועה כל בוקר רכה ....מודעות גבוהה שותה מים כל היום ...
לפני יומיים צץ לי גולה-בלוטה בפי הטבעת כאב מאוד כל היום ...לאחר יום נרגע הכאב .(עדיין כאב קל נסבל ..אך עדיין יש בלט בפי הטבעת ...השאלות שלי הן ; האם הבליטה הזאת הנפיחות יורדת ואם כן סדר גודל של זמן ???
האם אני יכול להמשיך בריצות הארוכות? האם זה לא יחמיר את המצב ??האם כדאי להפסיק ריצות למס ימים או שבוע ...?? כרגע עושה שטיפות מים קרים שעזר מאוד מורח פרוקטוגליבנול ומישתמש בפסיליום-מוציויטל לרכך עוד את הצואה ....
תודה על התשובה .
(מה במשחה חוצ מאלחוש עושה טוב לטחור וגורם לו להתכווץ..?
או שזה רק אלחוש להקל בכאב ....???
כמה זמן עד שהנפחות של הטחור יורדת למימדים קטנים יותר ואו שנעלמת לגמרי ....??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחור מעצבן...כנראה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו18/02/2012שלום אודי,
נשמע שמדובר בטחור חיצוני פקוק בשלבי ריפוי. בדרך כלל עובר תוך מספר ימים. לעיתים נשאר קפל עור שאינו כואב או מציק.
הטיפול נשמע מתאים ונכון. במשחות יש בדרך כלל מרכיב לכיווץ כלי דם ולא רק אילחוש.
אין מניעה מהמשך פעילות גופנית שאתה מורגל אליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אודי20/02/2012בזמן שטיפה עם זרם חד של הדוש פגעתי כנראה בטחור מחוסר מודעות והוא דימם ...זה קרא לפני יומיים מאז יש סימני דם אפילו אם יש גזים...הטחור כבר לא כואב ....אבל עדיין יש ממצא בולט ...
כמה זמן עד שסימני הדם אמורים להעלם ???
ושוב חוזר לשאלה -אני רץ ריצות ארוכות האם זה לא סוג מאמץ שיפעיל לחץ על הטחור ?? האם אני לא גורם נזק ?? האם לא עדיף להמתין עד שהטחור יירגע ואולי גם יפסיק להראות סימניי דם ???
תודה על תשובותייך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו22/02/2012יכול לקחת מספר ימים עד שסימני הדם יחלפו.יש לעקוב אחר שיפור.
כאמור,אין מניעה מפעילות גופנית שאתה מורגל אליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)