פורום פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיב חלחולתי בודד
    יעל
    07/08/2012

סובלת מכאבים עזים בפי הטבעת. בתעלה קרוב ליציאה בצד שמאל. בבדיקה נראה אזור אדום ולא חלק. קבלתי קורטיפואם. לא מועיל. האם יתכן כי מדובר בכיב? אין לי דימומים כלל. יש לי גם רקטוצל קטן. הסמפטום העקרי הוא כאב אחרי היציאה שנמשך כל היום. (נבדקתי על ידי 2 פרוקטולוגים שטוענים שאין פיסורה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיב חלחולתי בודד

הוספת תגובה

• כיב חלחולתי בודד - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    23/08/2012

מתיאור בעייתך לא ניתן לעשות אבחנה כאן. עלייך להמשיך בבדיקות אצל פרוקטולוג עד שתהיה אבחנה מדויקת ובהתאם לאבחנה לטפל בבעייה. יש מקרים בהם יש כאבים בפי הטבעת מבלי שמוצאים את הסיבה ואז ניתן לטפל במסגרת מרפאת כאב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה
    ל
    07/08/2012

שלום,
    לפני 6 שנים ילדתי את בני הראשון ומיד לאחר הלידה הופיעו טחורים
    קיבלתי מהרופא משחה להרגעה ולאחר טיפול של כמה ימים ושטיפות של המקום הטחורים עברו, אבל כל כמה חודשים הם מופיעים שוב, בגדלים שונים שלעיתים מפריעים לי אפילו ללכת, אני משתמשת כל פעם במשחה להרגעה, אך האם זהו הפיתרון? אני נורא חוששת שזה לא משהו מעבר לטחורים בלבד, יש צורך להבדק ע"י פרוטולוג? או להמשיך בטיפול המשחתי?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    23/08/2012

ל שלום
    את מתארת התקפים חוזרים של טחורים חיצוניים שאלה בעצם היווצרות גודש של דם מתחת לעור תוך יצירת בליטות כואבות. כאשר יש התקףף מטפלים כמו שכתבת באמבטיות ומשחה. כדאי להבדק אצל פרוקטולוג-אולי יש אפשרות לבצע טיפול שימנע או יפחית את ההתקפים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסטולה
    איתי
    05/08/2012

שלום רב.
    לאחרונה אובחנה אצלי פיסטולה באזור פי הטבעת. הפרוקטולוג שבדק אותי המליץ על ניתוח. לאחר קריאה באינטרנט הבנתי שניתוח כזה עלול לגרור פגיעה בשריר הסוגר, מה גם שהחתך נשאר פתוח ונראה לי שזה נורא כואב במקום הזה. יש לי כמה שאלות בנושא.
    כמה זמן החלמה לוקח לניתוח כזה, והאם באמת זה כואב כמו שזה נשמע?
    האם פגיעה בשריר הסוגר ואובדן שליטה עליו היא זמנית לתקופה שאחרי הניתוח או לצמיתות?
    הבנתי שיש טיפולים אחרים לפיסטולה כמו הזרקת דבק, סיטון... האם טיפולים כאלה אפקטיבים והאם זה אפשרי במקום בעייתי זה?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פיסטולה

הוספת תגובה

• פיסטולה - תגובה

ד''ר חגית טולצ'ינסקי
    07/08/2012

שלום רב.
    הטיפול בפיסטולה באזור פי הטבעת הוא אכן טיפול ניתוחי ברב הגדול של המטופלים. קיימים מספר ניתוחים אפשריים בתלות בסוג הפיסטולה, ובעיקר בכמה שריר סוגר היא חובקת בתוכה. ברמה העקרונית ניתוח בו פותחים את תעלת הפיסטולה (פיסטולוטומיה) נעשה רק לפיסטולות "שטחיות" (שחובקות מעט שריר) על מנת להימנע מפגיעה בשריר הסוגר . לפיסטולות "עמוקות" יותר בהן מסת השריר הכלולה היא גדולה יותר סיטון (השמת חוט בתוך תעלת הפיסטולה) והזרקת דבק ביולוגי הינם חלק מהאפשרויות הניתוחיות. לסיכום אגיד שהניתוח צריך להיות מותאם למאפייני הפיסטולה.
    לגבי שאלתך השניה החתך נשאר פתוח וזה אכן כואב למספר ימים.
    ההחלמה תלויה בסוג הניתוח שנעשה ויכולה להיות ממספר ימים עד כשבועיים.
    אם קיימת פגיעה משמעותית בשריר הסוגר בזמן הניתוח אובדן השליטה עלול להיות לצמיתות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים
    שלי
    03/08/2012

אני סובלת מטחורים כרוניים כבר נה וחצי. בגלל שאני מנסה להכנס להריון הפרוקטולוג אליו הלכתי אמר לי לא להסיר אותם עד לאחר ההריונות אולם החיים שלי ממש בלתח ניסבלים כרגע. אני עדיין לא בהריון ומעוניינת להסיר אותם. במידה ובהריון מופיעים שב טחורים, האם לא אוכל להסיר אותם בפעם השניה? האם הסרת טחורים גורמת לנזק בלתי הפיך? אם טחורים חוזרים - ומסירים אותם שוב, האם זה אומר שלא ניתן להסיר אותם?

לקביעת תור
    סגירה
    טחורים

הוספת תגובה

• טחורים - תגובה

ד''ר חגית טולצ'ינסקי
    07/08/2012

שלום שלי
    ההגיון שעומד מאחורי ההמלצה של הפרוקטולוג אליו הלכת הוא שבעת ההריון והלידה הטחורים עלולים לגדול שוב. במידה והחיים שלך בלתי ניסבלים כרגע וניסית טיפול לא ניתוחי שלא צלח אין מניעה מלהסיר אותם כעת. במידה ובהריון מופיעים שוב טחורים, ניתן להסיר אותם בפעם השניה, אך ניתוחים חוזרים באזור פי הטבעת עלולים לגרום לסיבוכים שונים בטווח הקצר והארוך. ברב הגדול של המקרים הסרת טחורים לא גורמת לנזק בלתי הפיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסטולומיה והכנסת סיטונים לניקוז
    מיכאל
    02/08/2012

שלום רב! אני בן 60. לפני כשבוע עברתי ניחות בפיסטולה ורופא מנתח הכניס סיטונים לניקוז. אני לא מרגיש כאבים חזקים אבל בכל זאת הרגשה מאוד לא נעימה עקב הפרעות של גוף זר ודאגה שהמצב ישאר לתקופה ערוכה. רזיתי להבין: לכמה זמן בממוצע נישארים סיטונים, איך, מתי ומי מוריד את הסיטונים, כמה זמן יהי דימום באיזור הכנסת סיטונים, האם אפשר לתפקד : לעבוד, לטייל וכו' עם סיטונים, מה הגבלות והמלצות?

בתודה רבה על יעוץ מיכאל

הוספת תגובה

• פיסטולומיה והכנסת סיטונים לניקוז - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    26/08/2012

למיכאל שלום
    ניתן לחיות חיים רגילים עם הסיטונים להוציא את אי הנוחות הקלה ולעיתים הפרשה הכרוכה בנוכחות סיטון. בד"כ ניתן להוציאת את הסיטון כעבור מספר חודשים כאשר העיתוי נקבע על ידי הרופא לפי סוג הפיסטולה, אם יש מחלת רקע והמצב המקומי .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות עם ריר בצבע חום
    מיכל
    30/07/2012

היי
    מזה כחודש היציאות שלי אינן מסודרות (בערך שלוש פעמיים בשבוע) וכמעט בכל יציאה בזמן הניגוב יש ריר בצבע חום.
    יש לציין שזה התחיל לי לאחר שחזרתי מטיול בהודו.
    מה זה יכול להיות? יש לציין שמידיי פעם יש לי קצת כאבי בטן (יותר אי נוחות), נפיחויות וגזים.

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות עם ריר בצבע חום

הוספת תגובה

• יציאות עם ריר בצבע חום - תגובה

ד''ר חגית טולצ'ינסקי
    01/08/2012

שלום מיכל
    את צריכה לגשת לרופא המשפחה לתאר לו את התלונות ולבצע תרביות צואה.
    במקביל לאור התלונות שאת מתארת נראה לי שכדאי לגשת ולהיבדק על ידי גסטרואנטרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה ויציאה קשה
    לילך
    30/07/2012

שלום,

בשלוש שנים האחרונות (כיום אני בת 22.5) אני סובלת לסירוגין מפיסורה שלא עוברת לאחר כול הטיפולים השמרניים למינהם. הכירורגית שמטפלת בי אומרת שהמצב אינו מצריך ניתוח כרגע ולרוב אני מצליחה להתמודד עם הבעיה ללא יותר מידי כאבים. אני מקפידה על תזונה עשירה בסיבים תזונתיים ומשתדלת להוסיף כול יום סובין חיטה לאוכל שאני אוכלת. בזמנים קשים במיוחד מבחינת הכאב אני משתמשת במרכך צואה (פגלקס). בזמן האחרון קורה לי הרבה פעמים שממש קשה לי אבל רק בהתחלה... זאת אומרת ... היציאה קשה ממש בקצה ואז, מכאיבה לי מאוד כך שהיא לא נותנת למקום להתרפא ובהמשך היא רכה ולא כואב לי כלל.... למה זה קורה? איך אני יכולה למנוע את זה מבחינה תזונתית? או כול בחינה אחרת?

תודה,
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה ויציאה קשה

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים לי? אשמח לתושבה בבקשה

לילך
    07/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה ויציאה קשה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    26/08/2012

לילך שלום
    את מתארת מצב של פיסורה כרונית. אם טיפול תרופתי לא פתר את הבעייה יש מקום לניתוח פיסורה. זהו ניתוח קצר, קל ואחוזי הצלחה הנושקים ל100%
    בהצלחה
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילומה או פפילה?
    סטודנט
    30/07/2012

שלום רב,

אני גבר בן 30.
    לפני שלושה חודשים הפרוקטולוג אבחן אצלי קונדילומות בתעלה הפנימית בפי הטבעת והמליץ על ניתוח. בחרתי להימנע מניתוח ולקחתי תרופה נטורופתית (נוזל צמחי דרך הפה) והיבלות אכן נעלמו. פרוקטולוג שני (אחר) אישש שאין כלל קונדילומות באמצעות אונוסקופיה.
    לאחרונה צצה לי שוב בליטה דומה מאוד, ולאחר ביקור אצל הפרוקטולוג הראשון (זה שאיבחן לראשונה את הקונדילומה) הוא קבע שמדובר בפפילה בעקבות יחסי מין אנאליים.

השאלה שלי: האם יש סיכוי שהוא התבלבל בין קונדילומה לבין פפילה באחת הבדיקות? האם מדובר בדברים שנראים דומים, כך שניתן להתבלבל ביניהם, או שמא הסיכוי לכך קלוש? אני שואל זאת משום שהוא הסביר לי שהפפילה נמצאת בקו המשונן שמרוחק 1 ס"מ מפי הטבעת, אבל אני רואה אותה ממש בקצה, כמעט בחוץ.

תודה ומצטער על האריכות.

לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה או פפילה?

הוספת תגובה

• קונדילומה או פפילה? - תגובה

ד''ר חגית טולצ'ינסקי
    30/07/2012

שלום רב
    פפילה וקונדילומה עשויות להראות דומות, למרות שפרוקטולוג מנוסה יכול בדר"כ להבדיל ביניהן.
    מקור הפפילות הוא אכן בקו המשונן. לעיתים פפילה גודלת וצונחת ולכן יכולה "לצאת" מחוץ לפי הטבעת או להיות מאד קרובה לפי הטבעת.
    הצעתי לך היא להיבדק שוב על ידי פרוקטולוג בעוד כחודשיים שלושה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים חיצוניים כולל דימום וכאבים
    שירן
    23/07/2012

היי,
    האמת שנראה לי שהבעיה שלי כבר במצב חמור.
    כמה שנים שסבלתי מדימומים בעת יציאות, הטחורים היו כנראה פנימיים.
    מאז ההריון הטחורים יצאו החוצה, בהריון הם כאבו מאוד ומיד אחרי הלידה הלחץ ירד ולכן הם הפסיקו לכאוב.

נכון להיום הם לא כואבים לי רוב הזמן, יש לי בערך 3-4 טחורים שיצאו החוצה וזה כבר נהיה כמו חתיכות עור שפשוט נמצאות שם.

בעת התרוקנות זה מאוד מפריע שכן הטחורים מפריעים לנקות בצורה יסודית.

בנוסף בימים האחרונים יש לי שוב דימומים בעת יציאות.

אני מתביישת ללכת לבדיקת פרוקטולוג ויודעת שאין מנוס.

מאמינה כי המצב אצלי מצריך ניתוח-
    אשמח לשמוע על סוגי הניתוחים, זמן החלמה, כאבים ועוד...
    יש לי 2 תינוקות בבית ואני מתלבטת בגללן.

הוספת תגובה

• טחורים חיצוניים כולל דימום וכאבים - תגובה

ד''ר חגית טולצ'ינסקי
    25/07/2012

שלום שירן

לפי מה שאת מתארת יתכן שיש לך שילו של טחורים פנימיים וחיצוניים.
    השלב הבא הוא, כמו שציינת, להיבדק אצל פרוקטולוג.
    אם את מתביישת להיבדק על ידי פרוקטולוג יש נשים פרוקטולוגיות.
    לאחר הבדיקה בהתאם לממצאים ניתן יהיה ליעץ לך על הטיפול המתאים.
    קיימים מספר סוגי ניתוחים, שוב, הניתוח מותאם לבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך למנוע מטחורים לצאת?
    אנונימית
    21/07/2012

שלום,
    כבר מעל שנה יש לי טחורים פנימיים. מדי כמה חודשים- הם יוצאים החוצה לכמה ימים וחוזרים בעצמם (בלי טיפול). הטחורים יוצאים מדי פעם אחרי שאני מטילה צוואה, אבל נכנסים מעצמם.
    אני שבוע הבא נוסעת עם החבר שלי (שלא יודע על הטחורים) לשבועיים לחו"ל ואני מפחדת שדווקא אז הטחורים יצאו ולא יכנסו. איך אפשר למנוע את זה? חוץ מתזונה נכונה, מה אפשר לעשות? והאם סקס אנאלי מגדיל את האפשרות שהם יצאו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איך למנוע מטחורים לצאת?

הוספת תגובה

• איך למנוע מטחורים לצאת? - תגובה

ד''ר חגית טולצ'ינסקי
    21/07/2012

שלום רב
    את יכולה לנסות למנוע את צניחת הטחורים בטיפול "שמרני" הכולל תזונה עם סיבים, שתיה מרובה, נסיון לטיפול בנרות. אם הטיפול שציינתי נכשל ועדיין קיימת צניחה עליך להיבדק על ידי פרוקטולוג.
    סקס אנאלי לא אמור להגדיל את האפשרות שהטחורים יצאו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה- הפסקת יציאות
    יעל
    17/07/2012

תיאורטית, אם אדם אוכל מעט מאוד, וכלכלה דלת שארית ועל ידי כך נמנע כמעט לחלוטין מיציאות, האם זה לא יכול לעודד פיסורה להרפא? אחכ אפשר לקחת משהו על מנת לרכך את היציאה הראשונה....

לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה- הפסקת יציאות

הוספת תגובה

• פיסורה- הפסקת יציאות - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    23/08/2012

כדי שתהיה יציאה רכה רצוי לאכול כלכלה עשירה בסיבים ולשתות הרבה. ניתן להשתמש במרככי צואה. כלכלה דלת שארית עלולה לגרום לצואה קשה ולהשיג את ההיפך מהרצוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב קשה
    יעל
    15/07/2012

לפני 5 שנים עברתי ניתוח רקטוצלה ומאז אני עם כאב כרוני. הכאב הפך נסבל עם השנים ועם משככי כאב. לאחרונה התווספו שני פיסורות בפי הטבעת. נרפאו עם משחת נפידפין. אך נותר כאב חד מאוד קצת יותר פנימה (לא באזור הניתוח). כירורג שבדק ידנית אמר שהוא מזהה נקודה כואבת לפי תגובתי אך שאין שם פיסורה , כי פיסורה ניתן למשש. אמר שאין טעם בבדיקה עם אנוסקופ, ושאקח משככי כאב, כי טיפול אין.
    האם כך הדבר? האם אם לא מדובר בפיסורה, אך יש כאב חד בנקודה ספציפית בתעלה האנאלית, אין לרפואה פתרון? לא יתכן סוג אחר של פצע? הכאב דומה לכאב של אפטה רק ברקטום. קשה לי להאמין שפרוקטולוגיה זה רק פיסורה טחורים או פיסולה.... והכאב ממש בלתי נסבל.
    אשמח לכל רעיון. (והאם באמת אין צורך בבדיקה פנימית עם אנוסקופ כשלא מרגישים דבר חריג במישוש?)

לקביעת תור
    סגירה
    כאב קשה

הוספת תגובה

• כאב קשה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    26/08/2012

ליעל שלום
    כדי להבין מה סיבת הכאב יש צורך בבדיקה מדוקדקת והשלמת בדיקות נוספות לפי המלצת פרוקטולוג. יש לך כאב כרוני ממוקם באיזור בו עברת ניתוח לא שגרתי וייתכן והוא נובע מפגיעה עצבית. אם בכל הבדיקות לא יימצא גורם הכאב יש מקום להפנותך למרפאת כאב לטיפול בכאב כרוני.
    בברכה.
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות גירודים וצואה
    נדב
    13/07/2012

הבעיה שלי היא שקורים לי מקרים, באמצע היום, out of nowhere, מופיעים לי גירודים מטרידים בפי הטבעת ו/או סביבו, וכשאני הולך לשירותים, לראות מה קורה שם, אין לי כלום מלבד מעט שאריות של צואה (ואני כן מקפיד לנגב היטב בתום כל יציאה), וכן יש לי פצע, שאיני יודע מה טיבו, אבל זה מוציא מעט דם.
    ת'אמת, זה מייאש אותי, כי זו בעיה של מס' חודשים ואולי אף מספר שנים...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות גירודים וצואה

הוספת תגובה

• בעיות גירודים וצואה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    26/08/2012

נדב שלום
    פנה לבדיקת פרוקטלוג לאבחון מדויק וטיפול. יש צורך לשלול פיסטולה
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה במתן צואה
    עמית
    12/07/2012

שלום ד"ר,
    אני בחורה בת 25 ויש לי את הבעיה כבר למעלה משנה.
    נורא כואב ומדמם בעת מתן הצואה, ויש גם בליטות עור סביב פי הטבעת.
    ניסיתי לשנות תזונה וכעת המצב השתפר, לרוב לא כואב ולא מדמם, רק מידי פעם, אבל הבליטות נשארו.
    רציתי לשאול האם הן יעלמו לבד או שאני צריכה ללכת לרופא, האם מדובר בטחורים?

בתודה מראש
    ע.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה במתן צואה

הוספת תגובה

• בעיה במתן צואה - תגובה

ד''ר מוריס ונטוררו
    16/07/2012

שלום רב,
    כאב ודימום ביציאה כמה שתיארת נובעים בד"כ מסדק (פיסורה) בפי הטבעת. מדובר בפצע או כיב שנגרם מיציאות קשות ויבשות. כאב שמתחיל בזמן יציאה לעיתים יכול להימשך שעות. מהלך קליני של פיסורה מתאפין בתקופות עם כאב ודימום כאשר פצע פעיל ותקופות של רגיעה כשפיסורה נירפאה. בליטות או קפלי עור בפי הטבעת מופיעים משנית לתהליך דלקתי שנוצר באזור הפיסורה. סיבה נוספות להיווצרות קפלי עור הן טחורים מוגדלים, תהליכים דלקתיים או טראומטיים. מדובר בריקמת עור בריאה שלא מצריכה טיפול רפואי ובצד שני היא לא נעלמת. דרך יחידה להתפטר מקפלי עור היא בניתוח. בלבד. כידאי להבדק ע"י רופא כירורג-פרוקטולוג על מנת לאמת את ההאבחנה ולדון על אפשרויות הטיפוליות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב אשכים אחרי צואה
    סהר
    12/07/2012

שלום רב
    בשבוע האחרון כל פעם אחרי יציאה בשירותים מתחיל לי אחרי זמן קצר כאב באשכיים הם פשוט הופכים לרגישים מאוד כואב גם מעל האשך וגם מתחת , שק האשכים נהיה קשה הכאב גורם לי חוסר יכולת לזוז בגלל הרגישות ואחרי מנוחה ,התופעה נעלמת תוך שעה -שעה וחצי כאילו לא היה דבר .
    ,בגלל שזה רק אחרי יציאה אני לא יכול לקבוע תור בשעה מסיויימת לרופא שיראה מה קורה לאשכיים .
    מה בגדול יכול להיות קשר בין צואה לכאב אשכיים ?חשוב לציין שאני לא סובל מעצירות או כל קושי במתן צואה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב אשכים אחרי צואה

הוספת תגובה

• כאב אשכים אחרי צואה - תגובה

ד''ר חגית טולצ'ינסקי
    22/07/2012

שלום סהר
    לא אמור להיות קשר בין מתן צואה לבין כאבים או/ו רגישות באשכים.
    באם התלונות שאתה מתאר נמשכות, כדאי להיבדק על ידי אורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה