מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כריתת פיסורהבר17/02/2012
שלום ד"ר,
בת 32, בריאה בדר"כ.
יש לי פיסורה מזה כחמש שנים - שלא חלפה עם המשחות המקובלות
הייתי השבוע אצל פרוקטולוג שהמליץ לי על ניתוח לכריתת הפיסורה
בדקתי המון באינטרנט וגם באתר ואני בהחלט רואה שהניתוח הזה פחות מומלץ ומקובל,
ויותר מדברים על חיתוך השריר
עכשיו אני חוששת
אשמח לדעתך, מה הסיכוניים והסיכויים בכל שיטה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת פיסורה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו18/02/2012שלום בר,
פיסורה שאינה מגיבה לטיפול שמרני במשך חמש שנים היא בהחלט אינדיקציה לניתוח.
הניתוח המקובל הוא חיתוך חלקי של הסוגר הפנימי על מנת להשיג הרפיה.
הניתוח הוא יעיל מאד. כאשר מבוצע על ידי פרוקטולוג מנוסה, נחשב בטוח יחסית.
ישנם מצבים, לאחר זמן ממושך של פיסורה ללא ריפוי, עם היווצרות זיהום ומורסה בקרקעית הפיסורה. במקרים אלה, אני מבצע תיקון מקומי לפיסורה עצמה,
קיימות טכניקות לכריתת הפיסורה ולסגירת הפצע שכיום פחות בשימוש, ולכן רצוי לדון עם הרופא המנתח לגבי הטכניקה הספציפית שהציע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך ועוד שאלה
בר18/02/2012הפיסורה החלה לפני כ5 שנים -חודשיים טופלתי בטיפול השמרני.
הייתה הטבה, הדימום והכאבים חלפו ועזבתי את זה. אולם נותרה באיזור פיסת עור בולטת ומעיין סדק שמגרד ומציק לאחר יציאות, ובכלל
ולכן פניתי שוב לרופא (לאחר 5 שנים שבהם בכלל לא טופלתי)
הוא בכלל לא הזכיר שוב לנסות את המשחה -שווה לבקש?
ובקשר לפצע שנותר לאחר הכריתה הוא אמר שהוא לא תופר כי האיזור ממילא מזוהם -נותנים לזה להגליד עם אמבטיות ושטיפות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך ועוד שאלה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו18/02/2012שלום בר,
לא ברור מה בדיוק מתכוונים לעשות בניתוח. יש להתיעץ שוב עם המנתח על מנת לקבל הסבר מפורט. האם יש פעולה נוספת חוץ מכריתת הפיסורה כגון הרחבת פי הטבעת או חיתוך חלקי של הסוגר פנימי? המנתח אמור להסביר בדיוק את התכנית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה? אני נורא מפחדתאורה17/02/2012
שלום אני בת 22. אני אספר הכל על מנת שתוכלו לתת לי תשובה שתרגיע אותי לפחות קצת.
לפני חודשיים יצאו לי הרבה קונדילומות (וירוס הפפילומה) עשיתי 3 טיפולי לייזר ומאז אין לי כלום מה שכן יש לי מכבר חודש זה משהו קטן ונפוח ליד פי הטבעת. עד שלשום זה לא כאב לי ובכלל לא דאגתי כי הייתי בטוחה שמדובר בעוד כוויה כתוצאה מהלייזר, אבל הכוויות עברו, והגולה הזאת שם עדיין, אין לה צבע מיוחד, לפני יומיים כשהיא כאבה לי פתאום שמתי לב שזה כמו וריד קטן קצת נפוח שיוצא מפי הטבעת, אין לי דם, ביומיים האחרונים לא כאב לי ביציאות אבל מאוד כאב בניגוב ולפעמים גם בישיבה (לעיתים רחוקות), תיארתי לעצמי שזה טחורים השתשמתי בתרופת סבתא שאמרו לי שעוזרת, תפוח אדמה נע למשך הלילה על האזור, אחרי פעם אחת נפסקו הכאבים אבל זה עדיין נפוח ולא כואב... אני הסתכלתי בתמונות של טחורים ואצלי זה לא נראה נוראי ככה, אז אין לי מושג אם זה אכן טחורים.. מה זה יכול להיות? כמו וריד קטן בולט היוצא מפי הטבעת ללא צבע מיוחד כאבים או דימום...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה? אני נורא מפחדת - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו18/02/2012שלום מילי,
התיאור מתאים לטחור חיצוני פקוק. ברוב המקרים חולף עם טיפול שמרני של שטיפות מרובות והימנעות מעצירות.
לעיתים סטרס נפשי, כמו למשל סביב הטיפול שעברת בקונדילומות, יכול לגרום לתופעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורה18/02/2012תודה על המענה.
רציתי לדעת האם יש קשר בין טחור הפקוק לשילשולים? בתקופה האחרונה יש די הרבה...
כמו כן מהו טחור פקוק? מה ההבדל בינו לבין טחור חיצוני פשוט? אני צריכה לפנות לרופא? כמו כן האם יש קשר בין טחור פקוק לדיכאון? חוויתי בחצי שנה האחרונה דיכאון וחרדות...
תודה מראש ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו22/02/2012טחור פקוק הוא בעצם התרחבות של כלי דם בתוך טחור חיצוני שנוצרו בו קרישי דם.
שלשולים בדרך כלל אינם גורמים לטחור פקוק.
בהחלט יש קשר בין סטרס נפשי להופעת טחור פקוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי הידרוקולוניקליאור14/02/2012
ב"ה
שלום רב,
קראתי קצת על טיפולי הידרוקולוניק ונתקלתי בתגובות חיוביות של אנשים שעברו את הטיפול אך הבנתי שבקופות החולים אין את הטיפול הזה והוא לא זוכה לאהדה בקרב רופאים , אפשר לדעת למה? האם מדובר בעוד גימיק עם סיכון בריאותי?
בתודה ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי הידרוקולוניק - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו18/02/2012שלום ליאור,
ברפואה יש אינדיקציות ברורות לביצוע חוקנים. חוקן הוא פרוצדורה פולשנית שיש בה סיכונים ולכן יש לבצעה רק על פי צורך.
טיפולי הידרוקולוניק אינם נתמכים על ידי מחקר וספרות המקצועית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור שלום ממה אני סובל?פדניק12/02/2012
יש לי פעם בכמה שנים דימום (טרי) בצואה, כשאני מתאמץ בעיקר.
אני בן 36 בדיקות הדם שלי תקינות וגם עשיתי בדיקה ביתית לצואה בדם שיצאה שלילית.
מאז ומתמיד יש לי יציאות רכות או קשות או מעי רגיש.
אני חייב לציין שאין לי כאבים או דברים מיוחדים, רק לאחרונה קצת אי נוחות. אני גם יושב הרבה ולא עוסק בספורט.
את התמונה צילמתי במאמץ רב!!! בשביל שיהיה לך קל לראות. זה לא נראה ככה ביום יום.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור שלום ממה אני סובל? - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו14/02/2012שלום רוני, בתמומונות רואים טחורים פנימיים שבולטים החוצה מפי הטבעת. זו תמונה אופינית אחרי ישיבה ממוכת בשירותים או אחרי מאמץ ממושך. במידה שתהיה יציאה קשה, יהיה דימום טרי עם טיפטוף לאסלה.
ממחיץ:
שתיית מיים מרובה, כלכלה עתירת סיבים,\אמבטיות ישיבה עם מיים פושרים,
משחות לטחורים,
להימנע מישיבות ארוכות על אסלה והתאמצות קשה במהלך יציאות,
ואחרון לפנות לרופא גסטרו שיבצע סיגמואידוסקופיה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור תודה על התשובה ומספר שאלות.
פדניק14/02/2012קודם כל באמת תודה על התשובות והסבלנות.
אני אוהב את עידן האינטרנט שאפשר לעלות תמונה :) ולקבל תשובה.
1
לדעתי אני "סובל" מאמצע גיל עשרים מטחורים פנימיים.
שמתי את סובל במרכאות כי אני לא באמת סובל... אולי אפיזודה פעם בכמה שנים וגם היא לא משביתת חיים. זה בעיקר כשאני מתאמץ. לא הציק לי אז לא הלכתי לרופא מעולם...אני חרדתי וזה מקרין על הקיבה שלי. יציאות רכות או קשות וכדומה
2
קראתי מהי הבדיקה שאתה ממליץ עליה. אני רואה שיש לך נטיה לשלוח כל אחד לבדיקה כזאת . בכל מקרה אם לא הגעתי לרופא עד היום קצת קשה לי להאמין שאתן למישהו לחטט לי שם... במידה וכן אחליט. אני בקופת חולים. הפניה למי אני מבקש מרופא המשפחה. רופא גסטרו או פרוקטולוג? זאת קופת חולים.. אני יכול לדרוש מרופא גסטרו את הבדיקה שהמלצת עליה ככה איך שאגיע? הוא לא ישלח אותי לפרוקטולוג קודם. בטח תור לבדיקה כזאת לוקח בין חודש לשבע שנים :)
מה הבדיקה בודקת? גידולים או חשד לסרטן? אם אני עובר בקרוב בדיקה במכון של איכילוב של סרטן במשך שלוש שעות שכוללת בדיקת דם לסרטן המעי הגס זה לא מספיק? עשיתי גם בדיקה בבית לצואה בדם שעושים בבית ולא נמצא כלום.
תודה ורק בריאות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור תודה על התשובה ומספר שאלות. - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו22/02/2012בהחלט נכון שבכל מקרה של דימום אמליץ לבצע סיגמואידוסקופיה על מנת לאבחן את מקור הדימום.
ההליך המומלץ הוא בדיקת פרוקטולוג ועל פי ממצאי הבדיקה שלו, ידריך ויפנה אותך להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יש לי???דנה2509/02/2012
שלום,
שמי דנה, בת 26....
לאחרונה הייתי חולה, והרופאת משפחה הביאה לי אנטיביוטיקה (אוגמנטין).
לאחר 4 ימים, התחיל לי גרד בפי הטבעת, וכאב ביציאות (אני לא סובלת מעצירות, והכאב הוא נסבל). ביום הראשון הייתה לי טיפה של דם, אבל זה עבר.... חשבתי שהתחילו לי טחורים, וקניתי את המשחה- פרוקטוגליבנול. כמובן שגם יום למחרת הלכתי שוב לרופאת משפחה, ולפי התיאור שלי, היא חשבה שמדובר בפיטריה (בעיקבות האנטיביוטיקה).
הלכתי לרופאת נשים, ואכן יש לי פטריה בנרתיק.....
אני ממש מפחדת שזה בעצם טחורים- אומנם אני לא מרגישה שום דבר בולט, ולא כואב לי במהלך היום ולא מציק לי שום דבר.
אבל בזמן יציאה זה קצת מציק ושורף, וממשיך לשרוף גם אחרי 5-10, והיום שוב הייתה טיפה של דם.
האם פטריה מהנרתיק יכולה לגרום לפטריה באיזור האנוס? (מבחינת מיקום זה הגיוני)
והאם אלה תסמינים של פטריה באיזור האנוס? (מה שתיארתי)
המון המון תודה- דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יש לי??? - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו12/02/2012שלום דנה, אני מסכים עם ההאבחנה של רופא משפחה. שימוש של אנטיביוטיקה מאד חזקה לעיתים גורם לצמיחת יתר של חיידקים וגורמים חלשים. אני מכווה שהפסקת את האנטיביוטיקה. הגרד בד"כ עובר לאחר הפסקת אנטיביוטיקה. התסמין העקרי של טחורים פנימיים בהתחה, הוא דם טרי ביציאות ללא שום כאב או ממצא בולט מי פי הטבעת או כאב. מח' פטרת בנרתיק יכולה להתפשט לאזור פי הטבעת ולגרום גירוי, אודם וגרד בפי הבעת. לעיתים יש זיהום פטרת ממאכלים (כמה סוגים של גבינות מכילות כמות גדולה של פטרת).
יש להשתדל להימנע מלגרד את המקום ולשטוף במיים פושרים. לגרד את המקום מפזר את הזיהום וגורם לפצעים עמוקים יותר.
ישנן משחות לטיפול מקומי של פטרת בפי הטבעת, ניתן להסיג עם מרשם בלבד,
תרגישי טוב,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים חודש תשיעי לפני לידהאור06/02/2012
שלום דר,
אני בחודש תשיעי, שבוע לפני תאריך הלידה המשוער.
לפני כשבועיים יצאו לי שני טחורים, שלא הכאיבו, רק הציקו בנוכחות שלהם, והתחלתי למרוח משחת פרוקטו אובלפיכה.
לפני שלושה ימים אחד מהם התנפח מאוד, נעשה אדום וצורב עד כדי כך שאינני יכולה לשבת, אלא רק לשכב במיטה.
אתמול בלילה הוא אף התחיל לדמם, וכך במהלך היום הוא מדמם לא בכמויות גדולות.
שאלותי הן-
האם יש טיפול שניתן לבצע עכשיו, כשבוע לפני הלידה, על מנת למנוע החמרה?
האם צפויה החמרה בכל מקרה בלידה עצמה?
האם כדאי לי לשקול ללדת בניתוח קיסרי על מנת למנוע החמרה?
תודה מראש,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים חודש תשיעי לפני לידה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו06/02/2012שלום אור,
"טחור חיצוני פקוק" מתאפין בממצא בולט ורגיש בפי הטבעת. זה נפוץ אצל נשים הורות (לקראת סוף הריון). לעיתים יכול לווצר מצב של נקב בעור של הטחור ואז קרישי דם מתנקזים החוצה. הניקוז של דם וקרישים יכול להקל על כאב ואי נוחות.
הטיפול המומלץ הוא:
1) להימנע מעצירות: שתיית מיים מרובה כשני ליטר ביום, כלכלה עתירת סיבים (פירות, ירקות, דגני בוקר ותוסף סיבים תזונתיים),
2) מקלחות עם מים פושרים או אמבטיות ישיבה,
3) מישחות מקומיות,
בד"כ אין שום צורך להתערבות כירורגית וזה מגיב יפה לטיפול שמרני.
אין צורך לחשוב או לתכנן ניתוח קיסרי בגלל הבעיות הקשורות לטחורים,
תקפידי על טיפול שמרני שהמלצתי,
מאחל לידה קלה וטובה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר מוריס
אור07/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוזיות בבדיקת רקטוסקופיהאלי05/02/2012
אני בן 34 ובריא לגמרי.
בעקבות דימום שהופיע בצואה פניתי לפרוקטולוג אשר בתחילה איבחן כטחורים ונתן לי טיפול בנרות. בנוסף לכך הפנה אותי לבדיקת רקטוסקופיה ע"מ לשלול מקורות דימום אחרים.
בבדיקה היה דימום במקום ונראו ארוזיות ועל כן נלקחה ביופסיה (הפרוקטולוג אמר שיש דלקת).
טרם קבלתי את תוצאותיה, אך אני מודאג מאוד כיוון שקראתי חומר בנושא ונראה שסיבות נפוצות לארוזיות הן מחלות דלקתיות כרוניות (קרוהן וקוליטיס).
ברצוני לשאול, האם ישנן סיבות אחרות לארוזיות אלו שאינן מחלות כרוניות? האם ייתכן שמדובר בדלקת מקומית הניתנת לטיפול או שמה אני צפוי לטיפול מורכב וארוך טווח?
אשמח לקבל התייחסותך,
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוזיות בבדיקת רקטוסקופיה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו06/02/2012שלום אלי,
דלקת ברירית של חלחולת (פרוקטיטיס) מתאפינת בד"כ ביציאות דמיות ולעתים הפרשה של ריר בפי הטבעת מלווה בכאב ואי נוחות בפי הטבעת וכאב בבטן תחתונה או באגן. ישנן סיבות רבות להתפתחות פרוקטיטיס ובחלק לא מבוטל מהמקרים לא מצליחים לגלות את הגורם העיקרי. לא צריך לחשוב מיד על דלקת כיבין או מח' קרוהן.
לעיתים עצירות קשה והתאמצות יתר ביציאות יכולים לגרום לסוג של ארוזיה ודימום מהרירית.
אני ממליץ שתיבדק ע"י רופא גסטרו שיבצע בדיקת סיגמואידוסקופיה על מנת לאשר את האבחנה, ויש לחכות לתשובה פתולוגית.
ישהם טיפולים מקומיים והם יעיחים מאד. אני מאמין שמדובר בגירוי מקומי שניתן לטיפול ולא מדובר במח' מעי דלקתית,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים ואימון שריר הpubococcygeusמנונימיס05/02/2012
שלום, רציתי לדעת עם אימון שריר הpubococcygeus יכול להחמיר\לעזור במקרה של טחורים בדרגה הכי מינימלית שלהם (אני יודע שיש לי אבל לא מרגיש בכלל, רק בליטה קטנטנה בתוך פי הטבעת אחרי יציאה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים ואימון שריר הpubococcygeus - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו06/02/2012שלום רב, השריר שציינת הוא אחד שרירים של רצפת האגן. ישנם תרגילים של רצפת האגן למטרות שונות אצל גברים ונשים כולל מניעה של צניחת איברי אגן אצל נשים, לשפר התרוקנות כיס השתן אצל נשים וגברים ושיפור תפקוד המיני של גבר.
התרגילים ממושכים ומאומצים של רצפת האגן יכולים לגרום לגודש קל של חורים בעת המאמץ אך לא נחשבים כגורם להתפתחות של בעיות הקשורות לטחורים.
אפשר להמשיך בתרגילים ללא דאגה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים לא עובריםשמוליק03/02/2012
שלום ד"ר
אני סובל מתחורים כבר שנים.
לאחרונה יש לי תחורים מזה חודש ואינם חולפים..
קיבלתי מהכירורג לעשות קומפרסים עם מגנזיום שלא עוזרים..
האם העובדה שהטחורים לא עוברים צריכה להדליק מנורת אזהרה?
הרופא בדק ואמר שהם טחורים גדולים והזמן צריך לעבור טרם ניתוח.
\העניין שהם יוצאים בכל פעם שיש לי עצירות ומזה זמן רב..
חודש...זה לא מוגזם?
אני מיואש כבר!
לא קיבלתי שום דבר לטיפול חוץ מהקומפרסים.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים לא עוברים - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו06/02/2012שלום שמוליק,
לטחורים ישנם מרכיב פנימי וחיצוני. טחורים חיצוניים לעיתים מתנפחים וגורמים כאב חזק בפי הטבעת מלווה בממצא בולט ונפוח. עצירות כרונית, ישיבות ארוכות בשירותים או מאמץ גופני קשה יכולים לגרום לנפיחות בטחור חיצוני (טחור חיצוני פקוק בקרישי דם). הטיפול מומלץ הוא אמבטיות ישיבות, כלכלה עתירת סיבים, שתיית מיים מרובה ומשטות לטחורים. הטיפול מצליח ברב המקרים ללא צורך להתערבות כירורגית.
טחורים הפנימיים יכולים לגרום בהתחלה לדימום ביציאות עם דם טרי שמטפטף לאסלה בזמן יציאה ללא תסמינים נוספים. כל עוד שטחור פנימי גדל, הוא מתחיל לצנוח החוצה מפי הטבעת ואז מתחיל כאבים. בדרגה הכי מתקדמת של טחורים פנימיים, לא ניתן להחזיר את הטחור לתוך פי הטבעת.
לדעתי אתה סובל ומטחורים פנימיים דרגה 3 או 4. הרטבות עם מלח אנגלי (מגנסיום) בדרך כלל לא מספיק. ישנם טיפולים נוספים. במידה שטיפול שמרני מיטבי לא מצליח, אז יש לתכנן ניתוח לכריתת טחורים.
אני ממליץ שתיבדק ע"י כירורג - פרוקטולוג על מנת להגיע לאבחון מדויק וטיפול מתאים,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחורים לא עובריo
שמוליק07/02/2012ראשית תודה על התגובה המלאה.
יש לי עוד שאלה(לצערי..).
במידה ואני אהיה סבלני והדברים אינם משתפרים...
אילו תסמינים כן צריכים להדאיג ומחייבים Second opinion ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחורים לא עובריo - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו12/02/2012שוב שלם שמוליק,
התסמין המדאג ביותר הוא דימום. גם במקרים שאני בודק ומשוכנע כמעט ב 100% שמדובר בדימום מטחורים, ממליץ על ביצוע קולונוסקופיה על מנת לשלול מקור דימום אחר,
בברכהת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולהסיון01/02/2012
שלום רב .... ראשית כל לפני שאשאל את השאלה .... אני רוצה לציין שאני רק רוצה לשמוע חוות דעת בפורום (טובה עד כמה שניתן ) אבל ברור שהדבר לא בא כתחליף לטיפול בעיניין .
אני בת 26 וסובלת מדלקת כיבית של המעי הגס , עם ספק פיסטולה ספק פיסורה לפחות 3 שנים אם לא יותר ...
יש לציין , שבעבר הרחוק טופלתי במחלת המעי הדלקתית בכדורי אימורן .. אך כיום לא .
לאחרונה , בעקבות ביקור חוזר אצל פרוקטולוג, נאמר לי באופן חד וחלק שיש לי פיסטולה (מאוד מוגלתית וכואבת ) וגם(!) פיסורה
השאלה שלי היא כזו :
1. אם היתי לוקחת כדורי אימוראן , האם יתכן שכדורים האלו היו מהוים תרופה לפיסטולה ופיסורה שלי ? (כי אני יודעת שאימוראן זו תרופה שמדכאת מערכת חיסון ).... כלומר לא אמרתי לרופא שהפסקתי עם האימוראן , היה ניראה לי שולי באותו רגע
2. הומלץ לי על בדיקה רקטלית תחת הרדמה , ושם יראו את מצב הפיסטולה . עד אותה בדיקה , האם אמבטיות פולידין יכולות לעזור ? (או שאולי לא כי הרי יש גם פיסורה )
אשמח למענה בעיניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו02/02/2012שלום סיון, מספר נקודות שחייב לציין לפני התשובות לשאלות שלך. איני יודע התסמינים הקשורים לפי הטבעת. בפיסטולה מדובר בתעלה מזוהמת בין שני פתחים. פתח הפנימי בדרך כלל נמצא בתעלת פי הטבעת שמזין את הזיהום ופתח חיצוני בנקודה מחוץ לפי הטבעת ומימנו יוצה הפרשה מוגלתית. בפיסורה ישנו כיב או סדק בפי הטבעת שגורם לכאב או תחושת שריפה ולעיתים דימום בעת יציאה.
פיסורה ופיסטולה נחשבות כמאפינים של מחלה דלקתית מסוג מח' קרוהן. אצל מטופלים עם מח' קרוהן, הופעת פיסורה או פיסטולה נחשבת כהתלקחות של מחלה ומקובל לטפל בתרופות שמפיעות על מערחת החיסונית על מנת להרגיע את תגובה הדלקתית.
בדלקת כיבית הופעת פיסורה ופיסטולה לא מהבא אינדיקציה לאימורן.
כדי לתכנן את טיפול בפיסטוךה ישנן מספר בדיקות אנוממליצים. הכל כדי למפות את הפיסטולה. בדיקות הן: סונר דרך פי הטבעת (TRUS), תהודה מגנתית של אגן (MRI), ובדיקה אנלית תחת הרדמה כללית. הכל צריך בתיאום עם רופא גסטור שלך,
בהצלחה בכל הטיפולים,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לגילוי קונדילומות בפי הטבעתאורנית31/01/2012
שלום רב,
ייתכן ויש לי קונדילומות בפי הטבעת ורופאת העור נתנה לי הפניה לפרוקטולוג.
שכחתי לשאול אותה ואני גם לא מעוניינת להרים אליה טלפון כי היא נוראית ומאוד קרה, האם יש צורך בהכנה כלשהי? בזימון תורים אמרו לי שבמקרה של טחורים, 3 שעות לפני הבדיקה, לעשות חוקן של פליט אנמה בגודל רגיל אבל לא הרגשתי נח לפרט בטלפון את הצורך לבדיקה. תוכלו לעזור לי? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לגילוי קונדילומות בפי הטבעת - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו31/01/2012שלום רב, בדרך כלל לפני בדיקה של פרוקטולוג של קופה לא דרושה הכנה מסוימת. ניתן לבדוק אותך כולל בדיקה רקטלית ואנוסקופיה ללא הכנה. במידה שרופא פרוקטולוג שאתה פנית אליו דורש הכנה - חוקן ניקוי, יש לבצע,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים רקטלים לאחר יציאהאברי29/01/2012
סובל בתקופה האחרונה מכאבים רקטלים המתחילים לאחר יציאה. בהתחלה 20 דקות שורף ולאחר מכן הכאבים עוברים לשרירי הישבן. הכאבים יכולים להמשך לפעמים כל היום, נרגעים בלילה וחוזר חלילה. ישנה הרגשה של דלקת, התכווצות פנימית, כאילו כל הרקטום זז אך לא רואים דבר. אין עצירות, אין דימום, משחות נגד טחורים או פיסורה לא עוזרות. משהו כמו "פרוקטלגיה" אך זה לא התקפי ויכול להמשך כל היום. לפני 8 שנים הייתה הפרעה כזו, עברתי אז את כל הבדיקות האפשריות והטיפולים כולל הזרקת בוטוקס שלא עזרה ליותר משבועיים ולא נמצאה הסיבה והדרך לטיפול. התופעה נרגעה בהדרגה לשנים עד שבתקופה האחרונה חזרה שוב. מה אפשר לעשות במצב כזה והאם התחדש משהו בשנים האחרונות שיכול לעזור כגון תרופה יותר ספציפית או משהו אחר? האם ההפרעה מוכרת יותר? בתודה אדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים רקטלים לאחר יציאה - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו31/01/2012שלום רב, כאב שמופיע בעת יציאה ולעיתים נמשך שעות אחרי מתאים בד"כ לתסמינים של סדק בפי הטבעת. אני מבין שנושא נבדק נשלל מספר פעצים וטיפול לא צלח. ואני מבין שזה מאד מתסכל. עדיין באבחנה מבדלת במקום ראשון אני חושב על סדק בפי הטבעת כי ישנם מקרים שמופיע סוג של זיהום עד פיסטולה (תעלה מזוהמת - נצור) ליד פי הטבעת. זיהום בפיסורה מתאפיים בתחושת שריפה או כאב בפי הטבעת. לגבי אבחנה של פרוקטלגיה, בד"כ כאב הוא חזק ופתאומי שמופיע במנוחה והרבה פעמים באמצע הלילה, בד"כ אין קשר עם יציאה, זה נמשך שניות או דקות.
גם קשה לי ליחס את התלונות שלך לגבי כאב של רקטום, תהליכים דלקתיים ברקטום גורמים לריבוי יציאות של הפרשה דמית.
אני מאמין שבוצעה בעבר קולונוסקופיה והכל תקין, במידה שלא, יש לבצע.
ישנן בדיקות לפיזיולוגיה של רצפת האגן כולל מנומטריה, סונר של תעלה אנלית ופי הטבעת, ודפקוגרפיה.
אני ממליץ בדיקה חוזרת אצל כירורג - פרוקטולוג, ולשלול במקום ראשון תהליך זיהומי שנוצר באזור אפיסורה (סדק). ובהמשך יהיה צורך לבצע את הבדיקות שציינתי כדי לנסות לאבחן את הבעיה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטחורים מדממיםרחל28/01/2012
שלום,
אני בת 52 ובעלת היסטוריה די ארוכה של בעיית טחורים החל מלידת בני הבכור. בתחילה עברתי ניתוח הרחבה בשל סדק בהריון של ביתי השנייה עברתי 2 קשירות ולאחר הלידה של בני השלישי עברתי ניתוח להסרת הטחורים. הבעיה שמהר מאוד אני חוזרת לבעיית הדימומים הרבים ולפני מספר ימים בשל בעיות אנמיה קשות אושפזתי בבית חולים ושם עברתי שוב קשירה ונאמר לי שיש לי לפחות עוד 2 קשירות אך בעיית הדימומים ממשיכה.
קראתי על שיטה של טיפול בקרישה באינפרא אדום והייתי מעוניינת לדעת האם השיטה מתאימה לבעייה שלי ? ואילו פרוקטולוגים מומחים בשיטה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בטחורים מדממים - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו31/01/2012שלום רב, צריבה של טחור בלייזר (אינפרה - אדום) מגבילה לקשירת טחורים. קשירת טחורים מיועדת לטחורים פנימיים שטחיים (דרגה 1 או 2) ומדממים. היתרונות של קשירה ולייזר, אין צורך להררדמה או הכנה, ניתן לבצע במרפאה, והתאוששות מהירה. הקצב וכמות הדימום אצלך מעידים על טחורים גדולים יותר ויתכן לא מתאימים לקשירה וללייזר.
אני ממליץ מאד להבדק שוב ע"י כירורג פרוקטולוג כדי לבהון שוב השיטת טיפול מתאימה.
יש מעט רופאים שמשתמשים בשיטת לייזר, שוב אני מדגיש שאין הוכחה בספרות רפאוית שהשיטת לייזר יעילה יותר מקשירת טחורים,
תרגישי טוב ורפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםאורנית19/01/2012
הייתי אצל רופא כללי ואמר שיש לי 0.8 שעה 10 טחורים ללא דימום
נתן משחות נרות לא עזר
ברצוני לשאול עד שהגיע לרופא בעוד כשבועיים יש תור
יש לי יציאות סדירות שותה מים סיבים תזונתיים
האם יש סיכוי שהבליטה תיכנס פנימה ניסתי לדחוף עם היד לא עזר
יש סיכוי שיכנס כבר שבוע ימים יש לי עדיין לא נכנס
לפי הנסיון שלך זה נכנס או נשאר בחוץ
אייך ייכנס פנימה
מה עלי לעשות
יש לי מגבונים מיוחדים לטחורים אחרי שאני מנגבת צריך לנגב בנייר טואלאט כי אחרת
המקום רטוב מהמגבון
תודה בא לי צרה חדשה
אצל רופא משפחה ונתן לי הפניה לפרטולוג בעוד כשבועיים וחצי
הרופא אמר יש לי 0.8 שעה 10 אין לי דימום
ברצוני לשאול אם הבליטה אמורה להכנס פנימה לפני הנסיון שלך
יש לי את הבליטה כבר שבוע ימים אני מנסה לדחוף עם היד לא עוזר
אני שותה הרבה אוכלת סביבים תזונתיים אייך יכנס אם בכלל
יש לי מגבוניםמיוחדים לטחורים אני מנגבת בזה אבל עם המגבונים עדיין המקום רטוב
לייבש אחרי המגבונים עם נייר טואלט שהמקום יהיה יבש או מספיק מגבונים
מה עלי לעשות שייכנס פנימה אם בכלל
נתנוו לי משחה ונרות לא עזר מה לעשות לבנתיים בבקשה
אני אמורה לנסוע לחו"ל בעוד שלושה שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו21/01/2012שלום אורנית,
לטחורים ישנם מרכיב פנימי וחיצוני. הגדלה של טחור חיצוני מתאפיינת בבליטה באזור פי הטבעת שלא ניתן להחזירה פנימה לתעלת פי הטבעת. זה נקרה טחור חיצוני פקוק ובדרך כלל מלווה בכאב. הסיבות להתפתחות טחור פקוק הן עצירות, פעילות גופנית מאד מאומצת ולעיתים סטרס נפשי.
יש להקפיד על שתייה מרובה וכלכלה עתירת סיבים כדי לשמור על יציאות רכות. אמבטיות ישיבה עם מיים פושרים או שטיפות מקומיות במקלחת יכול לשחרר את כיווץ הסוגרים ולהקל על כאב. ואחרונה מישחות לטחורים, יש להקפיד למרוח לפחות פעמיים ביום.
אני ממליץ להיבדק ע"י רופא כירורג ומומחה בפרוקטולוגיה על מנת להגיע לאבחנה נכונה וטיפול מתאים,
בברכה,
ד"ר ונטוררו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב חמור של טחורים- דחוףמיקי18/01/2012
שלום רב,
אני בת 39, לפני כשבוע יצאו לי טחורים לראשונה בחיי.
מדובר בחתיכת בשר עגולה (בגודל של מטבע) אשר נמצאת כל הזמן בחוץ
ואיננה נכנסת חזרה.
הטחורים התחילו משום מקום, אינני סובלת מעצירות, נהפוך הוא, אני נכנסת לשרותים בין 3-4 פעמים ביום.
מה שכן, עברתי החודש טיפול פוריות (IVF) מס' 5 ולשמחתי הרבה גיליתי לפני יומיים שההריון נקלט.
אני מניחה שבשלב זה של ההריון, אין קשר לטחורים.
שאלתי היא האם אני צריכה לגשת לרופא ולאיזה רופא?
למרות שאין לי "ניסיון" בטחורים, לפי מה שקראתי זה נראה כמצב די חמור.
מה עליי לעשות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מיקי18/01/2012שכמובן מדובר בכאבים חזקים מאוד.
קשה לי לשבת, ללכת ושלא לדבר על מה שקורה בזמן יציאה.
עד לפני יומיים מרחתי משחה להקלה, שלא ממש עזרה וכעת אינני משתמשת בשום דבר כי אינני יודעת במה מותר להשתמש בהריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב חמור של טחורים- דחוף - תגובה
ד''ר מוריס ונטוררו19/01/2012שלום רב, קרוב לוודאי מדובר בטחור חיצוני פקוק. המצב כמו שתיארת גורם לכאב חזק וממושך מלווה בבליטה שלא ניתן להחזיר לפי הטבעת. הגורמים בד"כ עצירות, או שלשולים, פעולה פיזית מאד מאומצת ולעיתים סטרס נפשי. מדובר בהתרחבות כלי דם בתןך טחור החיצוני והופעת קרישי דם בתוך כלי דם הקטנים. ברוב המקרים ניתן לטפל באופן שמרני וללא צורך התערבות פולשנית - כירורגית.
המלצות באופן כללי:
1) כלכלה עתירת סיבים, שתיית מיים מרובה כשני ליטר ביום,
2) אמבטיות ישיבה או שטיפות מקומיות עם מיים פושרים ולשמור על היגינה של המקום,
3) משחה לטחורים (פרוקטוגליבנול, רקטוצורין או פרוקטוצורין - אחד מיהן) למרוח לפחות פעמיים ביום.
במקרים שטיפול שמרני לא מצליח ומטופל ממשיך לסבול מכאב חזק, ניתן בהרדמה מקומית להוציא את קרישה דם שיכול להקל על הכאב באופן מיידי.
באבחנה מבדלת, ישנם תהליכים זיהומיים מאזור פי הטבעת עם הצטרות מורסה.
כדי לאמת את האבחנה מומלץ להיבדק ע"י כירורג - פרוקטולוג,
תרגישי טוב ובהצלחה בכל הטיפולי פוריות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
מיקי19/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)