מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחסור בפקטור X וגלולותעדי12/12/2011
שלום,
בת 30. אובחנתי כבעלת מחסור בפקטור X בינוני (3). א-סימפטומטית. טרם האבחנה הפסקתי ליטול סרזט מלחץ שמדובר בקרישתיות יתר. האם אני יכולה לשוב וליטול סרזט לאור הממצאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בפקטור X וגלולות - תגובה
פרופ` אלן ברבי13/12/2011כן.חוסר פקטור 10 לא קשור לקרישיות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה היתה לחוסר בפקטור 11
עדי19/12/2011זו אותה התייחסות נכון? אין בעיה ליטול גלולות???סליחה על הטעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה היתה לחוסר בפקטור 11 - תגובה
פרופ` אלן ברבי23/12/2011נכון. אין קשר לקרישיות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרובוציטים נמוכיםגילי11/12/2011
שלום ד"ר,
בעוד כמה ימים אני אמורה לעבור הפלה באמצעות כדורים, מה שיגרום לדימום במשך שבועיים (ב3 ימים הראשונים דימום די חזק). ערכי הטרומבוציטים שלי הם 138,000, מעט נמוכים. ושאלתי היא, האם יש סיבה לדאגה? האם זה שהטרומבוציטים נמוכים ויהיה לי דימום, יכול לגרום לסיכון ולנזק כלשהו??
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרובוציטים נמוכים - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/12/2011מס' תר' בגבול תחתון של הנורמה ללא משמעות קלינית חריגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים למושתלי מח עצםורד11/12/2011
שלום,
האם לאחר השתלת מח עצם עצמית יש חיסונים ש:
1. אסור לקבל?
2. צריך לחזור עליהם?
3. מומלץ לעשות?
אם כן, איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים למושתלי מח עצם - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/12/2011שאלה לשאול לרופאי מחלקת השתלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוריאה גבוההצחון09/12/2011
ערך הקראטינין שלי בסדר.בדיקת האוריאה שלי 53 בסקלה של 17-43.ברצוני לציין ששתיתי 2 כוסות מים ממש לפני הבדיקה אך הייתי בצום 12 שעות האם הערך שחוזר על עצמו במשך שנים לא יורד ולא עולה צריך להדאיג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריאה גבוהה - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/12/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת igmצחון09/12/2011
קיבלתי תוצאת igm300 בסקלה 40 -230תוצאה זו חוזרת על עצמה כבר 3 שנים והרופא אומר לי כל פעם שכנראה יש לי דלקת וזה ירד ושאחזור על הבדיקה עוד חודש אני חוזר ומקבל אותה תוצאה.אני שואל האם יש לי מקום לדאגה?מה לעשות?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת igm - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/12/2011אין משמעות קלינית לתשובה זו.
אפשר לבדוק פעם בשנה במסגרת בדיקות כלליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VWFסשה09/12/2011
שלום ד"ר,
בשל סימנים כחולים חוזרים עשיתי בדיקת VWF.
התוצאה - 187.
מה המשמעות,
לאיזה רופא עלי לגשת להמשך טיפול...
תודה, שבת שלום, שסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VWF - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/12/2011לא יודע מה ערך הנורמלי של המעבדה.
לפנות לרופא שביקש הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות אחרי טיסה - דחוף מברזילאלינור09/12/2011
שלום!
נחתי היום חרי 18 שעות טיסה והרגליים נפוחות נורא, ממש בצקת מהכף רגל ועד הברך בשתי הרגלייםץ
לפני כחודשיים גיליתי שאני נוטה לקרישיות יתר לאחר בדיקה של הומוטולג
לא שמעתי בהמלצתו לקחת קלקסן- קניתי את הזריקה אך נורא חששתי והשארתי אותה בבית.
מה לעשות?אם מצבי מסוכן?
קניתי אספירין אך איני יודעת מה המינון שאני צריכה לקחת.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות אחרי טיסה - דחוף מברזיל - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/12/2011יתכן שמדובר בבצקת רגילה .
לפנות לרופא שיבדוק אם לא מדובר ב DVT(פקקת ורידית)
אפשר לקחת קלקסן בטיסת חזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרשיות- תיקון הודעה!שואלת,08/12/2011
שלום ד"ר, לאבא שלי יש קרשיות , דופלקס צוואר:
בצד ימין - וריד הג'וגולריס הפנימי חסום במוצאו עד לחלקו האמצעי עם קריש טרי.
חלקו המרוחק פתוח על ידי קולטרל שמספק אותו.
הוא לוקח קלקסן של 60 מ"ג פעמיים ביום.
הרופא נתן לעשות מס' בדיקות דם, (רשמתי רק את מה שאני לא יודעת מה אומרת התשובה.
LAC-CONFIRM-RVVT טווח 27-35 תוצאה: 38
DNA (ds) Ab תוצאה : 1>
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) תוצאה: Negative
A.B2 GLYCOPROTEI IgG תוצאה: 1.4 Negative
A.B2 GLYCOPROTEI IgM תוצאה: 1.0 Negative
בדיקה ראשונה, לא תקינה תוצאה: 38, מה משמעותה?
בדיקה שנייה תוצאה: 1> , מזה אומר?
שלוש בדיקות אחרונות, האם תקינות?
אודה לך את תענה לי במפורט..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרשיות- תיקון הודעה! - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/12/2011לא ברור אבל גם לא רואה משמעות קלינית לתוצאות הללו.
לפנות לרופא שביקש הבדיקות להסברים וקבלת הנחיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה שאלה נוספתאני04/12/2011
תודה על המענה המהיר. האם תוכל לפרט בבקשה מה הבעיה?
לפי מה שאני קוראת באינטרנט לנשאים לא אמורה להיות בעיית קרישיות...
היעוץ שלי להמטולוג רק בשבוע הבא ותשובתך הקודמת די מדאיגה אותי. אנא הסבר לי במה מדובר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה שאלה נוספת - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/12/2011מצטער אבל זו שאלה כללית ורצוי לחקות למפגש עם ההמטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני04/12/2011הבנתי שאני צריכה להזריק קלקסן החל מהחזרת העוברים :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיותאני04/12/2011
שלום רב,
עקב כשלונות IVF נשלחתי לבצע בדיקות לקרישות יתר.
כל הבדיקות יצאו תקינות עד כה מלבד הבדיקות הבאות:
Hetrozygote
mutation
Factor V Leiden
mutation - blo
Prothrombin Normal
mutation 20210 - b
Hetrozygote
mutation
MTHFR (Methyl Tetra
Hydrofolat
אשמח לדעת האם יש לי בעיית קרישיות.(הטרוזיגוטית לפקטור V ו MTHFR)והאם מומלץ על קלקסן לקראת החזרת עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/12/2011כן יש בעיה. צריך לפנות לרופא שביקש הבדיקות או לרופא נשים לקבלת הנחיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת בנוגע לתוצאות ספירת הדםפרופ` אלן ברבי04/12/2011
היי,
אני בשבוע 9 להריוני. אני מעט מוטרדת בנוגע לתוצאות ספירת הדם שביצעתי, מכיוון שהפרמטרים בהם יש לי חריגה מעידים על תלסמיה. האם יש לי את זה? האם אני נשאית של זה?..... האם יש סכנה לתינוק שלי?....
להלן תוצאות ספירת הדם:
WBC-Leucocytes 8.4 10*3/micl
RBC-Red Blood Cells 5.47 10*6/micl
Hemoglobin 13.3 g/dl
Hematocrit 40.5 %
MCV-Mean Cell Volume 74 fl
MCH-Mean Cell Hemoglobin 24.3 pg/cell
MCHC-M.Cell Hb cont. 32.8 g/dl
RDW-Red Cell Distri.Width 19.6 %
Platelets 232 10*3/micl
MPV-Mean Platelet Volume 11.1 fl
Neutrophils % 71.2
Lymphocytes % 20.1
Monocytes % 6.8
Eosinophils % 1.5
Basophils % 0.4
Neutrophils # 5.98
Lymphocytes # 1.69
Monocytes # 0.57
Eosinophils # 0.13
Basophils # 0.03
אשמח לעזרה......
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי תלסמיה? - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/12/2011לא נראה לי.
צריך לבקש בדיקת אלקטרופורזה של המוגלובין בנוגע לאבחנה של טלסמיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתן כסימפטום של ללוקמיהע.02/12/2011
אני בת 42, בריאה, אם לשלושה. בבדיקה שיגרתית שעשיתי לאחרונה התגלה דם בשתן וכך גם בבדיקה חוזרת. הממצא התגלה רק בבדיקה מיקרוסקופית ולא נראה בעין. בדיקות הדם ושאר המדדים היו תקינים. הופניתי לאורולוג שהמליץ בשלב זה על בדיקה חוזרת בעוד חודשיים. ממרפאת המשפחה נאמר לי טלפונית כי דם בשתן עלול להעיד על סוג מסויים של לוקמיה, שאינה מתגלה בדרך אחרת. בחיפוש באינטרנט לא מצאתי עד כה כל מידע לגבי הסימפטום הספציפי הזה.
האם הטענה הזאת נכונה, ואם כן, איזה בירור נוסף נדרש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן כסימפטום של ללוקמיה - תגובה
פרופ` אלן ברבי02/12/2011בכלל לא נכונה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמחפשת תשובות30/11/2011
אביה של חברה שלי חלה בשנים הארונות במחלת דם כלשהי שיכולה להוביל לסרטן הדם,
הוא לקח 2 סוגים של כדורים ושניהם לא הועילו ובאחד הסתבר לאחר מכן שהיה אלרגי אליו.
הרופאה המליצה על עוד כדור אך יש סיכוי שהוא עלול להיות מסוכן וכלל לא יעבוד.
השאלה שלי היא אם יש אפשרות לשבת עם מומחה, לפרק את חומרי הכדור ולפי בדיקות שיעשה אביה לדעת אם הכדור מסוכן או אם יכול לעזור.
תודה רבה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` אלן ברבי01/12/2011מצטער אי אפשר לענות לפנייה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANA positive ופריוןורד28/11/2011
שלום רב,
אני עוברת טיפולי IVF PGD עקב נשאות לקונקסין.
לאחר 4 כשלונות חוזרים ביצעתי היסטרוסקופיה (תקינה) ובדיקות לקרישיות יתר.
אין לי בעיה של קרישיות יתר ואף ילדתי לפני שנתיים (גם IVF, טיפול שני, עקב בעית זרע )
בבדיקות של הקרשיות יצא שיש לי נוגדנים אנטי נוקלארים (ANA positive) אין ערך כמותי
וערך קרדיוליפין גבולי IGM 8.7.
האם מומלץ לי ליטול פרדיזנון ובייבי אספירין עוד לפני הטיפול הבא?
קראתי ש ה ANA יכול להיות סיבה לחוסר הצלחה להרות. שהגוף מייצר נוגדנים נגד התפתחות העוברים ולכן הם לא משתרשים.
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ANA positive ופריון - תגובה
פרופ` אלן ברבי28/11/2011לא נראת לי בעיה המטולוגית !
צריך לחזור על בדיקה ANA ולבקש ANTI DNA AB
אולי יעוץ אימונולוג/רופא פנימי יכול לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Multiple Myelomaשמואל27/11/2011
שלום
לקרובת משפחה מקנדה גילו
Multiple Myeloma, a rare blood cancer, and she is in a rarer subgroup (T414 chromosome) which does not respond well to the known Myeloma treatments.
הם שמעו שיש מחקרים וטיפול נסיוני בארץ
להיכן ניתן להפנות אותם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Multiple Myeloma - תגובה
פרופ` אלן ברבי28/11/2011אין טיפול ניסיוני "ישראלי" ל מיאלומה אלא ישראל משתתפת לפרוטוקולים בן לאומיים
שבטח נמצאים במרכז של קרובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)