מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בירור קרישיות יתרקרן27/11/2011
שלום,
הופניתי לבירור קרישיות יתר עקב הפלות.
הרשימה שקיבלתי אינה כוללת את הבדיקות PT, PTT, Fibrinogen, Thrombin Time.
הבנתי שאלו בדיקות המוגדרות "מבחני קרישה בסיסיים". האם הן אכן מיותרות במקרה שעושים את הבדיקות הרשומות למטה?
APCR
Antithrombin Activity
Protein C Activity
Protein C Global
Protein S Free Antigen
Lupus Anticoagulant
Antib2 GPI IgG and IgM
Coagulation Factor VIII
Factor V Leiden Mutation
Prothrombin Mutation 20210
Anti Cardiolipin IgM + IgG
Homocysteine* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור קרישיות יתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי27/11/2011נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- WBC נמוך בבדיקות דםפרופ` אלן ברבי26/11/2011
שלום רב
עשיתי בדיקות דם לאחרונה והתוצאות
WBC 2.6 הייתי חולה שבוע עם חום בלבד.
מעבר לכך בביקות קודמות הערכים היון ביום 25/10 WBC5.3
וביום 6/10 3.9
בנוסף באופו קבוע RBC נמוך בין 3.2-3.8 לאורך מס חודשים.
מה המשמעות ? כדוריות הדם הלבנות ממש מדאיגות אותי.
תודה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WBC נמוך - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/11/2011אם את ממוצא תימן מעוט של לוקוציתים היא תופעה אטנית ידועה.
אם לא רצוי להבדק על ידי ההמטולוג אזורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיותנועה25/11/2011
שלום,ערכתי בדיקות שם
ונמצא כי ערך הטסיות שלי הוא 137,000
הנורמה בין 150,000 ל 450,000
הערכים שלי משנים קודמות היו תמיד 150,000 , 155,000 ,160,000
ופתאום יש ירידה דרסטית כזו.
האם עליי לבדוק את זה ?
בנוסך אני מרגישה מן סחרחורות , חוסר ריכוז ומיקודיות .. שלא הרגשתי בעבר כאילו הראש לא מחובר . האם זה קשור ??
תודה,נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/11/2011אין משמעות קלינית למס' זה של טסיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתפוצציות של כלי דם ברגלייםנטלי25/11/2011
שלום לד"ר
אני סכרתית מאוזנת סוג שתיים בת 25 מזה שנים אני מרגישה כמו קור בכפות רגלים וחוץ מיזה מופיעות נקודות קטנות קטנות שחורות חומות זאת בעיה שמופיעה מעל חמש שנים ליפעמים יותר נקודות ליפעמים פחות הלכתי לרופא של כלי דם עברתי בדיקות של ורידי העורקים הכל תקין ובדיקת דופלר עורקים גם תקין עברתי אקו לב ובדיקת מאמץ הכל תקין היום אחד הרופאים ראאה ואמר כנירא בעיה המטולוגית
האם יכול להיות הדבר נכון ? לחוצה וחוששת הנקודות מופיעות בכפות הרגלים העליונות לאורך לרוחב ולכיון הקרסול בדיקת טסיות הדם מ2007-2011 נמוכות מ150(plt)בתיקווה שזו הבדיקה פעם אחרונה בחודש עשירי 128 יצא
בתודה מראש..
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתפוצציות של כלי דם ברגליים - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/11/2011צריך להראות הכתמים לרופה משפחה או רופא עור . אם יחליטו שצריך יעוץ המטולוגי
אז ללכת . אבל עם ס' תקין של טסיות אני לא חושב שזו בעיה המטולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה חדשה במקום קומאדיןמרינה לייבמן24/11/2011
מטופלת ב-קומאדין כתוצאה של שני דברים
? PE
? Factor V (Leiden)
?
קבלתי מידע שבעוד מספר חודשים יצאה תרופה חדשה במקום קומאדין,
שישפר משמעותית איכות חיים, ואני לא אצתרך לעשות בדיקת דם על בסיס שבועי.,
אפשר לקבל יותר פרטים על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה חדשה במקום קומאדין - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/11/2011מדובר בתרופה המאושרת לאירועים תרומבוטיים חוזרים במח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםשלומפי24/11/2011
בבירור עקב כאב בצוואר ונשירת שיער נערכו בדיקות דם:
בתוצאות נראית עליה במספר תאי הדם האדומים, (RBC: 3.94 במאי, 4.14 בנובמבר)
נלקח ברזל וחומצה פולית בתוסף כדורים.
עם זאת, ירידה בMCHC: מ34.4 בינואר ל32.7 במאי וכעת, נובמבר - 31.7)
עליה בWBC מ4.5 במאי ל-6.1 בנובמבר.
MCV ערך 92.7
נשימות שטוחות ותחושה של חוסר חמצן.
האם נחוץ המשך בירור (ואם כן - איזה?) או שנראה תקין על פניו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/11/2011אני לא רואה משמעות קלינית לתוצאות הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת קרשיות יתרשלי23/11/2011
האם הערכים האלו תקינים או מעט נמוכים, ואם כן מה זה אומר?
FACTOR VIII ACT 65.80 %
( 50.00- 150.00) (*........)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקת קרשיות יתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/11/2011זה עדיין בטחום הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם ברגלייםמאי22/11/2011
שלום ד"ר תופעה מוזרה תמיד בחורף אני שמתי לב גם לפני שנה כאשר אני הולכת עם גרביונים ואני הולכת הרוב עם גרביונים מתחילים לי לצאת על הרגליים שטפי דם קטנים עד בינוניים האם יש קשר בין הדברים
תודה רבה מראש .......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם ברגליים - תגובה
פרופ` אלן ברבי23/11/2011לא רואה קשר אבל צריך לבדוק אם אין גומיה לוחצת וגם על אזא סוג של שיטפי דם מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטפי דם?
מאי23/11/2011סליחה ד"ר מה זאת אומרת איזה סוג של שטפי דם לא הבנתי ........?
עשיתי בדיקת דם ובבדיקת קרישת דם וברוך ה' יצא תקין
כדאי ללכת שוב להמטולוג לברור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטפי דם? - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/11/2011בקיצור צריך לראות את הכתמים.
לפנות לרופא משפחה רופא עור או המטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוכרומטוזיס - עודף ברזלמודאג22/11/2011
שלום רב,
מתנצל אם הודעתי היא במקום לא נכון בפורום, אך לא ידעתי היכן לשאול את שאלתי. רציתי בבקשה לשאול, האם עודף ברזל (217 בבדיקה האחרונה) הוא נתון מספיק כדי להבין שישנה מחלת המוכרומטוזיס?
רב תודות ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוכרומטוזיס - עודף ברזל - תגובה
פרופ` אלן ברבי23/11/2011התשובה היא לא !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתאים לתרום מח עצםשמש21/11/2011
בקשה חשובה מאד ודחופה. בני החייל אותר ע"י עמותת "עזר מציון" מתוך המאגר כמתאים בסבירות גבוהה לתרומת מח עצם וכמובן נענה בחיוב. אולם כיוון שאימו נפטרה לפני 12 שנה מלוקמיה - נאמר לו שתהליך הזריקות להגברת ייצור המח (תהליך מקדים לתרומה) עשוי להיות מסוכן עבורו בגלל הקרבה הראשונה למי שנפטר. א. האם זה נכון?? ב. מה התהליך החלופי לתרומה? ניתוח? ג. קצת מוזר שקרוב מקרבה ראשונה לחולה עשוי להיות בסכנה.. לא?? הרי רב התורמים הפוטנציאליים הם קרובי משפחה.. אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת מח עצם
פרופ' יצחק ינ22/11/2011שלום שמש
אני מהל המחלקה להמטולוגיה ואונקולוגיה ילדים במרכז שניידר ומשמש גם כמנהל הרפואי של מאגר התורמים ואשמח לענות לשאלתך:
היו 3 מקרים בהם תוארה התפתחות של לויקמיה בתורמים שתרמו לאחים שלהם שהיו חולים בלויקמיה. בעקבות זאת נעשה סקר גדול בעשרות אלפי תורמים שלא הראה שום סיכון יתר לזריקות. בכל זאת כאשר במשפחה הקרובה היה מקרה של לויקמיה קיימת אפשרות תאורטית שיש רגישות יתר לחומר הזרקיה ולכן במקרים אלה אנחנו ממליצים לתרום מח עצם. בתרומה כזו אין צורך בזריקות ואין בה סיכון. תוכלו לקבל מדע מפורט בפגישה אישית עם רופא לקראת הסכמה על תרומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שמש23/11/2011תודה רבה על התשובה העניינית. עוזר מאד, מכיוון שהרצון לתרום ולעזור גדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןשואלת20/11/2011
שלום, אני מזריקה לאבא שלי קלקסן. רציתי לשאול לגבי השימוש בקלקסן, בהוראות כתוב
1) להזריק בצידי הטבור ימין/ שמאל
4 ס"מ לצד מהטבור, לאסוף עור (כמו צביטה) ואז להזריק.
2) ויש אומרים שאפשר להזריק 4 ס"מ מהטבור לימין/ שמאל ללא איסוף עור (כמו צביטה)
רק ככה.
יש לי שתי שאלות:
---האם שתי הדרכים נכונות להזרקה מבחינת יעילות הטיפול, או יש עדיפות כלשהי?
---לפעמים ( פעם ב..) בזמן הזריקה יוצאת נקודת דימום מהדקירה, זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/11/20112 השיטות בסדר.
לנקודת דם אין משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,נאוה18/11/2011
אני נוטלת מזה 10 שנים קומדין, בשל מסתמים מלאכותיים בלבי. כמו כן, בהמלצת קרדיולוג מטפל, אני נוטלת גם פלביקס.
רציתי לדעת האם אוכל לצרוך זרעי צ'יה שיש בהם יתרונות בריאותייים רבים.
אודה על קבלת תשובה,
נאוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב, - תגובה
פרופ` אלן ברבי19/11/2011לא ידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר - האם הבדיקות תקינות?פרופ` אלן ברבי18/11/2011
שלום רב
אני בת 37.5 אחרי שתי הפלות בהפרש של 4 שנים לאחר IVF ולידה לפני 9 שנים.
להלן תוצאות בדיקות שבוצעו כחודש ושבוע לאחר סיום הריון :
PT-INR 1.03
APTT-SEC 25.2 SEC
CONTROL PTT 27.5 SEC
FIBRINOGEN 412
PROT-S ANTIGEN FREE 50%
PROTEIN C ACTIVITY 86%
ANTITHROMBIN -III 91%
LAC-DRWT-RATIO 1.01
LAC-SCT-RATIO 0.98
APC RESISTANCE 3.05
PCR F-V LEIDEN - תקין
PCR MTHFR-C677T הטרוזיגוט
PCR F -II MUTATION תקין
A.B2 GLYCOPROTEL IGG שלילי 0.51
A.B2 GLYCOPROTEL LGM שלילי 1.50
ANTI CARDIOLPIN IGG 3.2
ANTI CARKIOLIPIN LGM 3
ANA PATTERN 1:160 NEGATIVE
בדיקות חוזרות אחרי חודש כלומר חודשים וחצי אחרי סיום הריון:
PT -INR 0.99
APTT -SEC 25.5
CONTROL PTT 27.5
FIBRINOGEN 434
PROT S ANTIGEN FREE 59%
האם הבדיקות תקינות? אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/11/2011טוב הPS מתקרב לערך התחתון של הנורמה.
יש MTHFR HETEROZ. ללא משמעות קלינית
צריך להראות את כל התשובות לרופא שביקש הבדיקות להנחיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טלסמיהתמר17/11/2011
הבן שלי בן 9 חודשים.
לפני כחודש וחצי הוא היה חולה עם חום גבוה, ובתוצאות של בדיקת דם שערכו לו ערך הברזל iron עמד על 2(!!! כשהטווח הוא בין 40 ל-100)
מאז הוא מקבל 15 טיפות ברזל כל יום.
לפני כשבוע ערכנו לו בדיקת דם נוספת. רציתי לדעת - האם יש לו טלסמיה?
התוצאות שהתקבלו מבדיקת הדם האחרונה הן:
FERRITIN 26.10 NG/ML
HEMOGLOBIN F 2.70 %
HEMOGLOBIN A2 2.80 %
מצ"ב שאר התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת טלסמיה - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/11/2011בדיקה זו לא מתאימה ל טלסמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות לאחר השתלת מוח עצם מתורםפז14/11/2011
לאחר איזה תקופה מהשתלת מוח עצם מתורם ניתן להיכנס לחנויות, קניונים, מרכזי קניות, וכדומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לאחר השתלת מוח עצם מתורם - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/11/2011בדרך כלל המומחים נותנים את ההנחיות !
נראה שכאשר הפרמטרים של הדם תקינים ואין סימני דחייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)