מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 22רעות13/09/2011
שלום, התוצאה של בדיקת שקיעת דם שעשיתי הינה 22, כשגבולות הנורמה הם 20-0.
אני בת 30 ואני נוטלת אלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס.
האם יש לכך משמעות?
שאר הבדיקות ההמטולוגיות יצאו תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 22 - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ15/09/2011ש.דם - 22 היא עדין בגדר התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה אגרסיבית של תאי Bנטלי12/09/2011
לפני שנה אובחן אבא שלי בגיל 67 עםDLBCL בלב ובאגן. האבחנה ארכה חודשים הוא היה עם חום-ירידת משקל וחולשה.בשנה האחרונה קיבל מ"ס פרוטוקולים כשכל הזמן עוברים מאחד לשני למעט הפרוטוקול הראשוני, R-CHOPאותו השלים מלא 6 מחזןרים . אחרי 3 חודשים חזר החום והכאבים בחזה ובלב וגילו בלוטה חדשה במדואסטינום וקליטה מחודשת בשריר הלב . החלו לE SHAP שניתן באישפוז לאחריו MINE אחד, המטרה היתה להביאו להשתלה אולם מכיון שהמחלה מתפרצת בכל פעם כך רואים בפט סיטי והוא גם תסמיני עם כאבים וחום משהים את ההשתלה"
כעת קיבל גימזר ואוקסיפלטין אחד לפני 10 ימים!!! ומחכים לפט נוטסף השבוע לדעת מה לתת לו.
אתמול !שוב הופיע חום לילי וכאבים בחזה ובלב, יש לצין שהדמיה מלפני 3 שובועת הראתה עוד 2 בלוטות פעילות במיצר שלא היו לפני חודשים.
מה עושים? האם יש עוד פרוטוקולים לתת לו? הוא לוקח טרגין לכאבים...
מה ניתן לעשות כשהמחלה כ"כ עקשנית ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה אגרסיבית של תאי B - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ14/09/2011אין ספק שהוא קיבל את כל הטיפולים הידועים ולכן השאלה קשה מאוד !
במספר מקומות יש מספר פרוטוקולים נסויים אך לשם כך צריך לראות את החולה ולקבל את כל הפרטים על מנת לוודא אם הוא מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין הדברים.שרה12/09/2011
שלום רב.
אני חווה לצערי הפלות חוזרות וכולן מתרחשות בשבועות הראשונים להריון.
ביצעתי בדיקות גניקולוגיות מקיפות שיצאו תקינות.
בביקת הקרישיות נמצא כי-
vwf-von willebrand factor 34%
נמוך מן הנורמה.
האם יש לתוצאות אלו קשר עם ההפלות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין הדברים. - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/09/2011לא ידוע לי קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסיות נמוכותרחלי צאיג11/09/2011
שלום רב
אני בשבוע 15
בדיקת דם נערכה לפני כחודש וחצי
רמת הטסיות בדם הורתה על 126
יש לי תור להמטולוג אבל רק בעוד חודש
האם העניין קריטי ודחוף?על מה מורה הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות נמוכות - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/09/2011ספירה של 126000 טסיות אינה מדאיגה וניתן בהחלט לחכות לבדיקה הבאה בעוד חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתראמא של D11/09/2011
שלום רב,
נשואה +בן (בן שנה ושלושה חודשים).
אני 6 שבועות לאחר לידה שקטה. שבוע 41+5. IUFD. מהלך הריון תקין כולל דיקור מי שפיר תקין.
נלקחו דמים בבית החולים לבדיקת זיהומים וגם APLA.
טרם התקבלו תוצאות בדיקות דם ונתיחה (כולל פתולוגיה של השליה).
בעברי נבדקתי גנטית ל- פקטור 5 , פרוטרומבין (פרטור2)- יצאו תקינים.
MTHFR- הטרוזיגוטית.
הסטוריה הרפואית- טרומבוציטופניה על רק ITP. (סביב 90K PLT). בוצעו בעבר 2 בדיקות ללופוס- יצאו שליליות. בהריון הראשון- PLT הגיע ל- 60K. ללא שום טיפול סטרואידי אי פעם. בעלת Rh שלילי.
אם עם לופוס מגיל 50. טרומבוציטופניה ידועה מגיל 3.
לבן שלי טרומבוציטופניה- 115K PLT. קיבל מיד לאחר הלידה 2 מנות IVIG
האם יש סיכוי לתוצאות חיוביות לטרומבופיליה?
ובמידה ואכן אמצא חיובית לטרומבופיליה- מה יהיה הטיפול בי בהריון הבא?
האם קלקסן הוא אופציה ראלית במקרה כמו שלי?
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/09/2011יש כאן יותר מדי שאלות כדי לענות במספר שורות .
אני ממליץ להתייעץ עם המטולוג המתמחה בנושאי קרישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוציטיםאנה11/09/2011
עשיתי בדיקות דם ובבדיקה יצאה 17.04 ליקוציטים רצית לדעת מה זה אומר ?
למרות זאת לני כי 3 שבועות רמת ליקוציטים היתה 11.02* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוציטים - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/09/2011האם יש איזה מחלה ברקע, זיהום כלשהוא?
תרופה כלשהיא ?
במידה ואין כדאי לחזור על הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מח עצםא11/09/2011
שלום רב,
נשלחתי לביופסית מח עצם עם חשד ל-HCL. היום קיבלתי את התוצאות.התור לרופא רק ב16/9. אשמח אם תוכל לעזור לי בפיענוח. לא הבנתי אם יש לי HCL או לא, והאם מאוד דחוף להגיע לרופא או אפשר להמתין עד 16/9. תודה מראש, להלן התוצאות
cellularity: 50-60%
red cells: normoblastic
white cells: active with complete maturation
megakaryocytes: increased showing mild cellular atypia
lymphocites: no increase
reticulin fibers: no increase
collagen fibers: absent
hemosiderin: absent
other cells: none
bone: normal
other changes: none
immunostains: CD20 highlights few scattered
small B lymphocytes in the interstitium
these lymphocytes are t-bet possitive
but DBA-44 negative
the TRAP and Annexin A1 are non contributory
though
the B lymphocytes are possitive for t-bet theit number is too small for
evaluation
diagnosis: normocellular bone marrow
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מח עצם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/09/2011לפי התוצאות הנ"ל אפשר בהחלט לחכות לבדיקה אצל הרופא בתאריך שנקבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה הקשורה בחוסר בG6PDאריק09/09/2011
שלום רב,
שמי אריק בן 26 ויש לי חוסר בG6PD(מחלת הפול).
מאז שאני קטן אמא שלי תמיד הזהירה אותי שאסור לי בקום פנים ואופן לאכול פול(הגיוני!) אך היא גם תמיד הוסיפה ואמרה כי אסור לי לשתות משקאות דיאטטים המכילים אספרטיים וגם אסור לי לאכול חסה בגלל הסיבה שיש לי חור בG6PD.
רציתי לשאול האם באמת למי שיש חוסר בG6PD אסור לשתות משקאות דיאטטים ולאכול חסה או שזהו רק מיתוס של אמא שלי ?
לתושבתך אודה. :9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מישהו?
אריק12/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאני09/09/2011
אני בהריון שבוע 17 נוטלת קלקסן 40 כל יום פעם ביום. בנוסף לזה אני נוטל אלטרוקסין 100 כל יום עקב תת פעילות כבר שנים. אני צריכה לקחת גם ברזל והביאו לי "ברזל קומפלקס" שזה כולל גם B12 גם חומצה פולית גם ויטמין C וגם ברזל -שאלתי : הכדור ברזל הזה שכולל גם את שאר הויטמנים שציינתי לא יכול להזיק שאני עם הזריקות קלקסן זה לא נוגד או משהו כזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/09/2011התשובה היא שלילית .
אין בעיה לקבל את כדור הברזל שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס לימפוציטים נמוךבת09/09/2011
שלום רב
בבדיקות דם אחרונות התוצאה של הלימפוציטים היתה 19% כשזה מתחיל מ20-40 תמיד אצלי זה 22 מה יכול להיות הדבר? המגולובין 12.8 בת 44 האם לחזור על הבדיקות שוב בעוד שבועיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס לימפוציטים נמוך - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/09/2011אין צורך - ממצא של 20% למפוציטים עדיין בגדר התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ללימפוציטים נמוכים
בת12/09/2011תודה על התשובה אך רציתי לומר שוב שהערך שיצא לימפוציטים הוא 19% לא עשרים האם עדין זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בקרישת דםבת09/09/2011
שלום רב
בת 44 סובלת מקרישיות יתר עברתי ברורי קרישת דם לפני שנים רבות בעקבות הפלות רבות וגילו לי תגובה שלילית לפרוטאין c הייתי במעקב מידי פעם אצל המטולוג של א המליץ על אספרין באופן קבוע היות ואני עדיין מקבלת מחזור כל שלושה חודשים בערך עושה מעקב ספירת דם לאחרונה עליה בplt
ערכים גבוהים 506 כשהערך הוא עד 450 כרגע לא יודעת מה לעשות? האם זה מסכן אותי? האם צריך אספריין לדילול דם,האם לקבוע תור לרופא להתחלת טיפול כלשהוא אני בלחץ תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בקרישת דם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/09/2011השאלה האם כך הטרומבוציטים עלו או שמא יש עלייה גם בכדוריות אדומות ובלבנות - והאם יש לכך סיבה ?
ערך של 500000 טרומבוציטים עדין לא סיבה להתחיל טיפול באספרין אם אין גורמי סיכון נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבלירון09/09/2011
שלום לשכנה שלי גילו לא מזמן לוקמיה קשה ..והיא בבידוד אך אפשר להיכנס אליה כל פעם איש אחד ..רציתי לדעת האם להיות איתה במגע או בסביבתה זהו הדבר המדביק אותנו ,וממה זה נגרם ?
האם זה נגרם פתאום מוירוס שהאנשים סביבה יכולים להידבק גם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/09/2011הבידוד הוא על מנת למנוע שהחולה תדבק ע"י אחד המבקרים שלא שומר על על כללי זהירות מקובלים ולא להפך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מבלבלות ב pet ctגל08/09/2011
שלום,עברתי לפני כמה חודשים קולונוסקופיה,התגלה גידול במעי עם דלקת מאוד חריפה,לאחר ביופסיה התברר שיש לי לימפומה(large b cell)עברתי בדיקת pet ושם נראתה קליטה בשתי בלוטות במפשעה.האחת בימין והשנייה בשמאל.הגידול במעי שממנו נלקחה הביופסיה לא הוזכר כלל.ואז התחלתי בטיפולים הכימותראפיים לאחר השלישי עשיתי שוב pet ושם מצויין שהבלוטה בימין נשארה כמו שהייתה ובשמאל נעלמה,ושוב אין התייחסות לגידול במעי.האם יש אפשרות לקחת את ה תוצאות למפענח פרטי?באילו צעדים לנקוט?הרופא חושב שהטיפול לא משפיע.אבל קשה להתייחס לזה בלי האפשרות לראות מה עם הגידול במעי.האם קולונוסקופיה בשלב כזה יכולה ליצור סיבוכים?ושאלה אחרונה,הדלקת שהתגלתה במעי לא טופלה כלל באנטיביוטיקה והיא עדיין נמשכת לפי תחושתי,האם עלי לבדוק אפשרות לאנטיביוטיקה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מבלבלות ב pet ct - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/09/2011הסיפור לא ברור - האם יש למפומה או אין למפומה במעי ? ואיזה סוג לימפומה והאם פרט לבלוטות במפשעה אין עדות למחלה במקום אחר (כולל מח עצם)
יש בארץ מספיק מומחים לטיפול בלימפומה ויש להתייעץ עם אחד מהם כולל בדיקת הצילומים כדי לראות מה לעשות בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לוינה.בתיה06/09/2011
שלום רב,
אני נוטלת אספירין במינון של 100 מ"ג באופן קבוע, שבוע הבא אני אמורה לטוס לוינה, האם זה מספיק לצורך טיסה זו ?
לתשובתך אודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לוינה. - תגובה
פרופ` אלן ברבי07/09/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עליי לחשוש עקב התוצאות הבאות?מוריה06/09/2011
בבדיקות דם שעשיתי גיליתי שהנוטרופילס שלי מאוד נמוך ואילו הלימפוסיטיס מאוד גבוה (מחוץ לטווח- 3.48 K/uL) . האם זה מצביע בהכרח על גידול סרטני? הרופא התקשר אליי אחרי שקרא את תוצאות הבדיקה, ניגשתי אליו כי חשתי עייפות וחולשה ואכן הוא אמר, כי קיים חוסר B12 וחוסר ברזל. הוא לא אמר דבר על גידול. אבל התחלתי לחשוש לאחר שקראתי מעט באינטרט,עליי לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכים המדוייקים הינם
מוריה06/09/2011הערכים הינם:
Neutrophils - 45% ; 3.62 K/uL
Lymphocytes - 43.3% ; 3.48 K/uL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עליי לחשוש עקב התוצאות הבאות? - תגובה
פרופ` אלן ברבי07/09/2011הנתונים שאת מוסרת לא מאפשרים להוציא מסכנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)