מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שואלת שוב מאחר ולא קיבלתי מענהבת מודאגת26/10/2011
השנות של מחלהבת מודאגת07:00 24.10.11שלום רב,
אבי חלה לפני כשנה ב- dlbcell מפושט . עבר 6 מחזורים של r-chop והקרנות לאשךונמצא נקי.
לפני כחודש הסתבר בעקבות pet כי המחלה חזרה וכי הפעם היא שלחה גרורות גם לקיבה.
לאור מצבו הרפואי הירוד של אבי הוחלט כי לא יעבור סבב נוסף אלא יטופל פומי בpep-c
אודה לכם אם תוכלו להרחיב מעט על אופי הטיפול הנ"ל ועל הסיכויים להצלחה.
תודה רבה
ורפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב מאחר ולא קיבלתי מענה - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2011לא יודע מה הרכב של טיפול זה.
אבל חשוב להקפיד על הוראות של ההמטולוג שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך - תגובהdrnestor25/10/2011
שלום לך,
ניתן להעלות את רמת ההמוגלובין בגוף גם על ידי תוסף ברזל נוזלי בשם פלורדיקס.
פלורדיקס עשוי מחומרים טבעיים בלבד ואינו מכיל אלכוהול, חומרים סינטטיים, כימיקלים, חומרים משמרים, או צבעי מאכל. וכיוון שמדובר בנוזל, ספיגתו בגוף אופטימלית, ובכך עוזר להעלות את רמות ההמוגלובין.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין נמוך - תגובה - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת מח עצם-סוג דםיוסי25/10/2011
שלום
מה המשמעות שלאחר השתלת מח עצם לחולה לויקימיה סוג הדם החדש אינו של התורם -נשאר אותו הדבר.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת מח עצם-סוג דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2011יתכן שלתורם היה אותו סוג דם
בכל מיקרה לשאול למשתילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרוזיגוט לפרוטרומביןהילה25/10/2011
שלום, אני גרה בארה"ב ועושה טיפולי פוריות בארץ ובארה"ב.
עשיתי 10 טיפולי פוריות, מתוכם החזרת עוברים אחת בוטלה והיו לי 2 הפלות.
הפלה ראשונה בשבוע 18 של תאומים, הייתה פתיחה וירידת מים. העוברים היו תקינים.
שנה לאחר מכן עברתי הפלה של עובר אחד בשבוע 5-6, היה שק אבל לא הגעתי לשלב הדופק.
אחרי ההפלה השנייה עשיתי בדיקות קרישיות ונמצאתי הטרוזיגוטית למוטציית פרוטרומבין.
ההמטולוג בארץ הסביר לי שאסור לי לקחת גלולות ובטיפולי פוריות בזמן קבלת אסטרוגן עלי להזריק קלקסן בגלל הסיכון של קרישי דם.
אני עושה עוד טיפול אחד בארה"ב כי יש לי פה עוברים מוקפאים, רופאת הפוריות (RE) פה אמרה לי שאין סיכון לקרישי דם עם המוטציה הזו כאשר לוקחים אסטרוגן אלא רק בפקטור 5.
היא הסכימה לתת לי מדלל דם (levenox) כפי שהומלץ לי בארץ אבל אמרה שלדעתה לא צריך ואם כן אז אפשר להתחיל רק אחרי החזרת עוברים ולא עם תחילת מתן אסטרוגן. האם זה נכון שבמקרה שלי אין סיכון לקרישי דם בזמן טיפולים עם אסטרוגן?
אם אכן יש סיכון, איך יכול להיות שבאחד מבתי החולים הכי טובים בארה"ב אומרים לי שאין?
לקחתי גלולות במשך 10 שנים ועשיתי 10 טיפולי פוריות בהם האסטרוגן שלי היה מאוד גבוה בעקבות גירוי יתר, האם זה רק עניין של מזל שלא היה לי קריש דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרוזיגוט לפרוטרומבין - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2011יתכן. יש דעות שונות בנוגע למתן קלקסן בזמן טיפול פוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוךח.ז.23/10/2011
שלום רב,
בעלי אושפז עקב הומגלובין נמוך- 7.3. נתנו לו עירוי של דם וערכו לו בדיקת קולוסקופיה שיצאה תקינה ולאחר מכן שוחרר לביתו (אציין כי הוא שוחרר עם הומגלובין 9.3). הוא נטול כדורי ברזל חזקים וכשהגיע לביקורת לאחר כשבועיים מהאישפוז התברר כי ההומגלובין לא עלה ונשאר 9.3 והכדוריות דם גבוהות. הזמינו אותו שוב לביקורת בעוד שבועיים ובמידה וההמוגלובין לא יעלה יחלו במתן עירויים. האם לא צריך לערות בדיקות נוספות כדי להגיע לשורש הבעיה? אציין כי הוא חלש, עייף וצהבהב. מהם המחלות אשר יכולות לנבוע מכך?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין נמוך - תגובה
פרופ` אלן ברבי24/10/2011אני מקווה שהוא נמצא במעקב מסודר בב"ח .
צריך לשלול המוליזה ואני בטוח שהרופאים משלימים הבירור כראוי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לתפקודי קרישהאנונימית22/10/2011
שלו אני בחורה בת 20 . ביצעתי לאחרונה בדיקות דם ויש לי כמה שאלות לגביי הן...
רציתי לדעת מה זה אומר pt sec - 10.7 _יש לציין שאני נוטלת גלולות למניעת הריון וגם צורכת כל יום שותה מיץ נבט חיטה ואוכלת לא מעט ירקות ירוקים).
רציתי גם לשאול מה זה אומר
RBS 4.13
BAS-0
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת תשובה לשאלתי,חשוב לי לדעת
אנונימית23/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לתפקודי קרישה - תגובה
פרופ` אלן ברבי24/10/2011אין משמעות קלינית לנתןנים אלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם-חריגותשרונה21/10/2011
שלום, אני בת 20 רציתי לקבל את דעתך בנוגע לתוצאות החריגות בבדיקות הדם שקיבלתי.
Glucose (B)- 101
ALT (GPT)- 42
Fe - Iron- 25
Hemoglobin A2- 2
ESR 1 hour- 40
RBC-Red Blood Cells- 5.21
Hemoglobin- 10.8
Hematocrit- 35.4
MCV-Mean Cell Volume- 68
MCH-Mean Cell Hemoglobin- 20.7
MCHC-M.Cell Hb cont.- 30.5
RDW-Red Cell Distri.Width- 17.8
C.R.P - 1.7
תודה,
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם-חריגות - תגובה
פרופ` אלן ברבי22/10/2011יש אנמיה קלה מחוסר ברזל
צריך להגיע לרופא המשפחה להשלמת הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Essential Trombocytosisאריה20/10/2011
שלום.
האם ניתן להשפיע על התקדמות המחלה בעזרת שינויי תזונה?
לאחרונה קראתי ששתייה מתונה של בירה מועילה, האם זה נכון?
בברכה
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Essential Trombocytosis - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/10/2011לא ידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופן מיקרופיריןצביקה20/10/2011
בן54
נוטל מיקרופירין עקב היצירות קרוטיס 25%צד אחד
השבוע לפתע הופיע ביד פס אדום מהאמה עד כמעט הכתף נפיחות קלה בכף היד וכאב בזמן ישור היד
הרופא אמר שזו דלקת ב וריד היד ורשם לי אטופן 400 7 כדורים
וביקש ממני להפסיק זמנית את נטילת המיקרופירין
הרוקח אמר שאינו רואה בעיה בהמשך לקיחת מיקרופירין בזמן הטיפול באטופן
רוקח נוסף אמר דבר דומה
השאלה איזו דעה נכונה הרופא או הרוקח? מה מקובל לעשות במקרה כזה?
כיצד עליי לנהוג?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופן מיקרופירין - תגובה
פרופ` אלן ברבי20/10/2011מציע לשמוע את הוראות הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין קרישת דם להפלות שעברתישפרה18/10/2011
שלום רב,
אני בת 30. אחרי הפסקת הריון אחת והפלה טבעית.
ההפסקת ההריון נעשתה בשבוע 17 עקב מום בעובר (לא התפתחה אצבע ביד שמאל), כאשר היועצים הגנטים שהתייעצנו איתם העלו אפשרות שמדובר כתוצאה מאי ספיקות זמנית של דם.
ההפלה השניה נעשתה בשבוע 7, כאשר העובר היה בגודל של שבוע 5.
מבדיקת דם שעשיתי בהריון הראשון נמצא ערך HbF של 1.2% (לא בטוחה שזה קשור)
האם לדעתך יש קשר בין ההפלות לקרישיות דם? האם עלי לעשות ברור מקיף יותר בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין קרישת דם להפלות שעברתי - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/10/2011יתכן.
רופא נשים צריך לשלוח אותך ליעוץ המטולוג-קרישה בבלינסון או תהש"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופאין משפיעה על תוצאות בדיקת דם?מיכאל17/10/2011
שלום
האם שתית כוס תה (ללא ממתיק כלשהוא) בתוך 12 השעות של הצום לפני בדיקת דם יכול להשפיע על רמת השומנים/טריגליצרידים בדם? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופאין משפיעה על תוצאות בדיקת דם? - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/10/2011לא נראה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםדנה16/10/2011
לימפוציטים ירדו מ 43.60 ל 36.80 מ 4.26 ל 3.42
המוגלובין ירד מ 15 ל 14.30 וMCV עלה מ84 ל 86 .30 רציתי לשאול אם הירידות נורמליות או חדות תוך בדיקות שנעשו בהפרש של כמעט חודשיים ומה אומרת עליה כללית ב MCV תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/10/2011אין משמעות קלינית לתוצאות אלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת נוספתיעקב16/10/2011
שלום רב
אימי בת 79 לאחר טיפול כימוטרפי 6 טיפולים פעם אחרונה היה במאי 2011 אובחנה עם לימפומה בקיבה לאחר לקיחת ביופסות נראה היה שהם שפירים אבקש לציין שאימי סובלת מתת תזונה קשה לה לאכול רמת המוגלובין בון 9.5-10.8 בבדיקות שנערכות לה כל שבועיים יש לה חוסר בברזל היא מקבלת דרך הוריד ברזל גם פעם בשבועיים נעשה לה אנוסקופיה בבטן והורופא אמר שזה ניראה לא טוב נילקחו ביופסות רבות כדי לקבל תשובה יותר מדוייקת כמו כן ההמוטולוגית אמרה שהיא לא ממליצה לעשות כימוטרפיה כי אימי לא תחזיק מעמד שאלתי היא האם יש לך המלצה על רופא/ה האיזור חיפה שאפשר לקבל ממנו חוות דעת נוספת לגבי הטיפול והכדורים שאימי לוקחת או שיכולה לקחת במקום ובאיזה תחום התמחות הרופא צריך ליהיות פנימאי/גסטרולוג או מתחום ההמוטלוגיה /אנוקולוגיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת נוספת - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/10/2011צריך קודם לכבד את הדעה של ההמטולוג שלה.
בנוגע ליעוץ פרטי יש רשימה של המומחים בצפון ובמרכז בכל הקופות ואפשר להזמין תור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסויים לנוטל קומדיןשרית16/10/2011
שלום רב,
בעלי עבר לפני כשנה ארוע DVT ברגל ומאז נוטל קומדין 5 מ"ג ביום
ומאוזן על 2.5 INR.
האם ניתן לנוטל קומדין לעשות עיסויים?
תודה מראש
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסויים לנוטל קומדין - תגובה
פרופ` אלן ברבי16/10/2011המלצה יותר לגרב אלסטי.
להתייעץ עם כלי דם על הפסקת הקומדין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ציינתי שזהו מקרה שני של DVT
שרית17/10/2011לכן, ככל הנראה את הקומדין הוא לא יפסיק.
העיסויים שהוא מעוניין לעשות הם, מסאג' בספא, לשם תענוג ולא לשם טיפול.
האם אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטתלימפהדני16/10/2011
במישוש ובבליעה כאב בבלוטת לימפה צווארית מצד ימין,בביקור אצל רופא משפחה ניתן טיפול באוגמנטיןלמשך שבוע.הדבר המטריד אותי ביותר שממש אין סיבה לכאב בבלוטת לימפה,לא כאביגרון ולא כל דבר אחר של זיהום האמור למיטב הננתי לגרום לגדילה וכאב.במישוש הבלוטה מעט מוגדלת אבל קשה וכואבת,לאחר 2 ימי טיפול השיפור כלל לא משמעותי.האם לא להמתין ומיד לגשת לרופט א.א.ג או שאני סתם מלחיץ אץ עצמי ואת המערכות בהסקת מסקנות נמהרות שמה מדובר בסרטן הבלוטות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטתלימפה - תגובה
פרופ` אלן ברבי16/10/2011רצוי להתייעץ עם א.א.ג
יתכן שבדובר בסטימת בלוטתת רוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת לימפה
דני23/10/2011אחרי שבוע של טיפול באוגמנטין בבלוטה כואבת בצורה חריגה ובדיקה אצל א.א.ג שלא מצא ממצא חריג רופא המשפחה המליץ על טיפול נוסף של עשרה ימים בזינט.השיפור אינו משמעותי ומדאיג כי אין סיבה נראת לעין לכאבים והגדלת הבלוטה.האם להמתין עד לסיום המחזור הנוסף של האנטיביוטיקה או שמה יש צורך בבירור מקיף יותר.?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דני25/10/2011אני מקפיץ את השאלה הנוספת מאחר ולא קיבלתי תשובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת לימפה - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/10/2011כן להמתין ולהגיע לבדיקה נוספת של א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)