מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספירת דם והרגשה כלליתאלעד14/11/2011
אשתדל למקד את הנתונים:
1] בן 33.5. ברקע סובל מOCD לא מעט שנים ומטופל תרופתית כעת ע,י לוסטרל 250 מ"ג וטופמקס 200 מ"ג ליום.
2] לאחרונה מרגיש תסמינים של חולשה, כאבי ראש, חוסר מיקודיות במחשבה, עייפות מוגברת, קשיי עיכול וחוסר תיאבון, רעידות משמעותיות בידיים ובכלל הרגשת תשישות מעבר לעומסים הרגילים של הגוף.
בבדיקות הדם עד כה נצפתה חריגה בתחום השומנים בדם בעיקר ותחילתה של אנמיה מסוימת.
4] בבדיקה מאתמול ניצפתה עליה בהמוגלובין אך ירידה קיצונית בPLT
מ360,000 ביולי האחרון ל119 אתמול.
האם אין כאן ממצא חריג משמעותית בצירוף החולשה הכללית?
תודה רבה ובשורות טובות.
מצ"ב הספירת דם מאתמול:
WBC 8.20 K/UL ( 4.00- 10.00) (.....*...)
NEUTROPHILS 6.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (.......*.)
NEUTROPHILS % 75.20 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
LYMPHOCYTES 1.48 K/UL ( 1.10- 3.50) (*........)
LYMPHOCYTES % 18.10 % ( 15.00- 45.00) (*........)
MONOCYTES 0.45 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)
MONOCYTES % 5.40 % ( 2.00- 9.00) (...*.....)
EOSINOPHILS 0.09 K/UL ( 0.00- 0.60) (*........)
EOSINOPHILS % 1.05 % ( 0.00- 6.00) (.*.......)
BASOPHILS 0.02 K/UL ( 0.00- 0.15) (*........)
BASOPHILS % 0.26 % ( 0.00- 1.50) (.*.......)
RBC 4.69 M/UL ( 4.30- 6.00) (.*.......)
HEMOGLOBIN 14.40 G/DL ( 13.50- 17.50) (.*.......)
HEMATOCRIT 40.50 % ( 38.00- 50.00) (.*.......)
MCV 86.40 FL ( 80.00- 98.00) (..*......)
MCH 30.70 PG ( 27.00- 33.00) (.....*...)
MCHC 35.60 G/DL ( 32.00- 35.50) (.........)*
PLATELETS 119.00 K/UL ( 150.00- 400.00)*(.........)
MPV 9.20 FL ( 6.50- 11.50) (....*....)
RDW 14.20 % ( 11.00- 16.00) (.....*...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם והרגשה כללית - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/11/2011זו ירידה קלה בתסיות.
רצוי לחזור על הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה גבוה של תרומבוציטיםמיכל13/11/2011
שלום,
אני בת 35 שנה לאחר לידה , בעיקבות בדיקת דם שגרתית ראו רמה של 459 (הבדיקה נעשתה פעמים בפעם הראשונה הערך היה 457 טווח של 5 ימים בין הבדיקות) תרומבוציטים כל שאר ספירת הדם יצאה תקינה כולל בדיקת דם לברזל , כולסטרול , כבד וכליות הערכים יצאו תקינים.
לפי ההיסטוריה של שנים קודמות בד"הכ הערכים של התרמבוציטים היו מעל 450 מקסימום 470 . והרופאים לא שלחו אותי לבירורים נוספים
הפעם הרופאה שלחה אותי לבדיקות נוספות משום שבשנת 210 ערכי התרומבוציטים היו הרבה יותר נמוכים בין 240 - 400. אציין שבשנה זו עשיתי לפחות 4- 5 בדיקות דם מכיוון שהייתי בהריון..
היה לי מאוד מוזר שהפעם הרופאה שלחה אותי לבדיקות נוספות (כבד, תחול והומוטולוג) ואני מאוד חוששת.
האם יש קשר בין הריון לירידה ברמת התרומבוציטים ?
האם יש קשר למחזור החודשי ?
האם עלי לחשוש , הפחד שלי במיוחד ממחלות ממאירות ?
כמובן שאעשה את כל הבדיקות אבל עד שאקבל תוצאות אשמח לקבל תגובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה גבוה של תרומבוציטים - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/11/2011אין משמעות קלינית לשינויים הללו.
בסך הכל מדובר בגבול עליון של תרומבוציםים. צריך לעקוב ולראות המטולוג אם יש עליה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית קרישה וטיסהעדי09/11/2011
שלום,
בת 30, רווקה ללא ילדים. בבירור המטלוגי לגבי שאלת קיום הפרעה בקרישת דם.
ללא מחלות ידועות, אך סובלת מצרבת. מיועדת לבדיקת גסטרסקופיה בקרוב. בגלל צרבת וכאבים בחזה נבדקתי במיון ושם יצאו ערכים מוגברים של PTT. עברתי ברור קרדיאלי שנמצא תקין.
אין לי נטייה לדמם ספונטני, אך נחבלת בקלות. אין דימום חריג של וסת ואין סיפור משפחתי של נטיה לדמם (אם כי לאבי ייתכן ויש תרומבוציטופניה). אני ממוצא פולני ותורכי.
בבדיקות מעבדה בוולפסון נמצא ערך מוגבר של PTT במיוחד בראגנט אקטין FS, וערך תקין של PT.
הבנתי שממצא זה מרכמז על חוסר של פקטור קרישה 11, אך שיתכנו גם מצבים אחרים שיש לשלול אותם כמו LAC. קבעתי כבר תור לבדיקות הנחוצות לקרישה וללופוס.
שאלתי: אני אמורה לטוס בשבוע הקרוב לפראג (טיסה של 5-6 שעות), ואני חוששת מכך על רגע חוסר הוודאות באבחנה שלי. במידה ואכן יש לי LAC, (ובהתאם לכך נטייה לקרישתיות), האם אני מסכנת את עצמי? אני לא טסה הרבה כך שאין לי אינדיקציה גם איך אני בטיסות.
מה דעתך? תודה, לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קרישה וטיסה- מידע נוסף
עדי09/11/2011D-DIMER במיון היה 830 ולמחרת ירד ל-290
בבדיקה עדכנית לפני שבוע במחלקת המטולוגיה בוולפסון נמצא הערך הזה 500 (הטווח התקין הוא בין 0-500)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית קרישה וטיסה - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/11/2011מדובר בטיסה קצרה יחסית.
אפשר לשתות, להזיז הרגלים, ולקום פעמים להליכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיות יתרעינב09/11/2011
שלום
בת 29 עם ילד, עברתי לאחר מכן 3 הפלות ברצף.
נשלחתי לבדיקת קרישיות יתר ולהלן התוצאות:
שם הבדיקה תוצאה טווח הנורמה
ANTI CARDIOLIPIN IgA 0.00 U/ml 0.00-10
ANTI CARDIOLIPIN IgG 2.15 U/ml 0.00-12
ANTI CARDIOLIPIN IgM 12.50 גבולי
A.B2 GLYCOPROTEI IgG 0.05 U/ml 0.00-12
A.B2 GLYCOPROTEI IgM 6.01 U/ml 0.0012
PROT-S ANTIGEN (FREE 88 % 50-120
PROTEIN C ACTIVITY 125.0 % 70-130
ANTITHROMBIN-III 86 % 80-120
APCR RATIO 1.9 2.1-6
PTTFS 30 Sec 25-35
PTT(FSL) 32.2 Sec 28-45
PTT(FSL)/PTT(FS) 1.06 0.8-1.6
LAC-SCREEN-RVVT 38 Sec 37-46
LAC-CONFIRM-RVVT 30 Sec 30-40
SCR RV/CONF RV 1.27 0.8-1.4
APCR RATIO
בוצע פעמיים
SCR RV/CONF RV
נא לחזור על הבדיקה
חודשים 3 בעוד
בדיקת לופוס אנטיקואגולנט
בוצעה ע"י ערבוב פלסמת
הנבדק עם פלסמה תקינה
האם הכל תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרישיות יתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/11/2011צריך להרות התשובות לרופא שביקש הבדיקות קבלת הנחיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר השתלת מוח עצם מתורםפז08/11/2011
כמה זמן לאחר השתלת מוח עצם מתורם אסור להכנס למקומות כמו חנויות, קניונים, בתי קפה וכדומה
שאלה נוספת האם להמנע משמש מדובר באי יציאה מהבית בכלל כשיש שמש או שניתן למרוח קרם הגנה על הפנים (כמובן שלא מדובר על ישיבה בשמש אלא לתנועתיות בכלל)
תודה מראש על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר השתלת מוח עצם מתורם - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/11/2011עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- G6PD ותרומת מח עצםארז08/11/2011
שלום רב,
האם חסרי G6PD יכולים לתרום מח עצם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר G6PD ותרומת מח עצם - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/11/2011שאלה למומחים בתחום !
לפי דעתי אם יש התאמה שלמה ואין ברירה אחרת למה לא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ארז16/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים כחולים בעור ונקודות אדומותמאי08/11/2011
שלום רב לך ד"ר
כבר המון זמן שמופעים לי סימנים כחולים ברגליים בלי שום סיבה
הייתי אצל המוטולוג לפני כחצי שנה והוא ראה את בדיקות הדם בדק אותי ואמר שזה בעיה אסטתית בלבד והבדיקות תקינות +ספירת דם +קרישת דם
לאחר הפגישה עם הרופא תקופה קצרה זה התחיל להופיע לי יותר בידיים וגם נקודות אדומות קטנות מתחת לעור מופיעות ונעלמות כל פעם מחדש
האם עליי להיות מודאגת מה עלייי לעשות התופעה לא חולפת ומלחיצה אותי מאאוד .....
תודה מרא ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים כחולים בעור ונקודות אדומות - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/11/2011צריך לראות על מה מדובר , בעיקר אצל רופא עור.
אם הספירה תקינה יש פחות דאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרשיותשואלת07/11/2011
שלום, ידוע שיש קריש דם בג'גולאריס מימין.
עשיתי בדיקות דם עקב קריש דם בצוואר ווריד גוגולרי.
בדיקת קרשיות PT ו PTT תקינים, מה אומרות שלושת הבדיקות האלו?
מזה NEG ומזה at work? ומה אומרת תוצאת הבדיקות, תקינות?
ANTI CARDIOLIPIN IgA תוצאה NEG
ANTI CARDIOLIPIN IgG תוצאה at work!
ANTI CARDIOLIPIN IgM תוצאה at work!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרשיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי08/11/2011תוצאות negative זה בסדר
at work אין עדין תשובה
רצוי לפנות לרופא שביקש הבדיקות להסברים והנחיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם -שאלהחנית06/11/2011
במידה ויש לי תוצאנ של בבדיקת דם כך שהLYM- יצא 17% והטווח הוא מ-20 ל-40
וה- MEUT יצא73.9 אחוז והטווח הוא בין 40 ל-70 אחוז מה זה אומר.
?
ממתינה לתשובה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם -שאלה - תגובה
פרופ` אלן ברבי08/11/2011אין משמעות קלינית לשינויים הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב לאחר הריוןשירי06/11/2011
היי
אני 5 שבועות לאחר לידה
הייתי מטופלת בקלקסן 80 במהלך כל ההריון, ואמורה לסיים שישה שבועות של קלקסן לאחר לידה.
הייתי בהתייעצות לפני ההריון אצל פרופ' זליקסון שהוא זה שהמליץ לי לקחת את הקלקסן בעקבות פקטור 5 ליידן ואירוע DVT בעבר בעקבות גלולות.
האם לאחר סיום הקלקסן אני צריכה איזהשהו מעקב המלוטלוג. האם יש עוד בדיקות נוספות שאני צריכה לעשות לאחר סיום הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
שירי07/11/2011האם מותר במצבי לשים התקן תוך רחמי והאם מותר לי ליטול כאמצעי הגנה את cerazette שמכיל PROQESTIN ONLY ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב לאחר הריון - תגובה
פרופ` אלן ברבי08/11/2011את נמצאת במעקב מצוין והרופאים ידריכו אותך היטב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם מדאיגות אצל ילדלימור05/11/2011
שלום,
בני הוא ילד בן 6. לאור הופעת כתמים אדומים/ חומים ברגליים ערכנו לו בדיקות דם. בבדיקה ראשונה יצאה תוצאה של plt 64. כיום לאחר 5 ימים עלה הערך ל- 113 אך ערכים אחרים ירדו. האם הכל בסדר או שיש בעיה וצריך להתייעץ עם המטולוג?
להלן תוצאות בדיקת הדם של היום
CountBH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
WBC K/uL 9.58 5 (...*.....) 15 BD1
RBC M/uL 4.61 4 (....*....) 5.2 BD1
HGB g/dL 13.0 11 (.....*...) 14 BD1
HCT % 37.9 34 (.....*...) 40 BD1
MCV fL 82.2 75 (....*....) 87 BD1
MCH pg 28.2 24 (.....*...) 30 BD1
MCHC g/dL 34.3 31 (....*....) 37 BD1
PLT K/uL 113 150 *(.........) 450 BD1
RDW-SD fL 40.2 39 (.*.......) 46 BD1
RDW-CV % 13.5 11.6 (......*..) 14 BD1
PDW fL 11.5 9 (..*......) 17 BD1
MPV fL 10.4 7.8 (.....*...) 12 BD1
P-LCR % 28.3 BD1
DifferentialBH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
Neutrophils % % 27.2 40 *(.........) 80 BD1
Lymphocytes % % 57.0 20 (.........)* 40 BD1
Monocytes % % 7.3 2 (.....*...) 10 BD1
Eosinophils % % 8.1 1 (.........)* 6 BD1
Basophils % % 0.4 0 (...*.....) 1 BD1
Neutrophils K/uL 2.60 1.5 (.*.......) 8 BD1
Lymphocytes K/uL 5.46 6 *(.........) 9 BD1
Monocytes K/uL 0.70 0.2 (.....*...) 1 BD1
Eosinophils K/uL 0.78 0.1 (......*..) 1 BD1
Basophils K/uL 0.04 0.02 (.*.......) 0.1 BD1
Coagulation TestsBH1
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערותMY_SUBTITLE
PT (sec) sec 10.6 9.2 (...*.....) 12.3 BD1
PT (INR) INR 0.98 0.86 (....*....) 1.1
תודה ויום טוב, לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם מדאיגות אצל ילד - תגובה
פרופ` אלן ברבי08/11/2011רצוי המשך מעקב של ס.ד ורמת plt
מציע לך לפנות לרופא ילדים לניתוח התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוחלת חיים סרטן מסוג טי סל לימפומהחנית05/11/2011
ד"ר שלום רב אמא שלי כבת 59 גילו לה סרטן מסוג טי סל לימפומה היא מטופלת
ממש בהתחלה בכימוטרפיה +מבטרה אשמח שתענה לי בכנות בלי להתחמק ולאור
הידע והמחקרים שרכשת במהלך השנים על מספר שאלות :
1. מת תוחלת ההחיים בממוצע של אישה שגחו לה סרטן כזה יש לציין שאמרו לה
שהדיאגנוזה טובה
2. האם זה חוזר ?
והאם יש מחקרים על אנשים שקבלו סרטן כזה וחיו מעל 10 או 15 שנים?
מודה לך מראש וממתינה לתשובות קונקרטיות
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוחלת חיים סרטן מסוג טי סל לימפומה - תגובה
פרופ` אלן ברבי05/11/2011אין לי מספיק פרטים בכדי להביע דעה.
אך ההמטולוגים שמטפלים באימה יכולים בהחלט!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבי סל לימפומה
חנית05/11/2011ד"ר אבקשך לענות באופן כללי לאור המחקרים שאתה מכיר כמו שאמרתי דאגנוזה טובה דרגה 3 בי אשמח לדעת האם אתה מכיר אנשים שחיו עם המחלה יותר מ-10
שנים אני מדברת במחקרים או אנשים שטפלת בהם ממתינה לתשובך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבי סל לימפומה - תגובה
פרופ` אלן ברבי08/11/2011מצטער הפורום לא מיועד למטרה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולה גם כן
איילת14/11/2011אשמח ליצור קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן ברזל דרך הוריד בהריוןרעות03/11/2011
שלום. אני בהריון ראשון שבוע 35, לפני מס שבועות התאשפזתי עקב צירים מוקדמים למשך יומיים ושם הומלץ לי על מתן סונר, ברזל דרך הוריד בקהילה, מכשחזרתי לרופא המשפחה שלי לקבל ברזל דרך הוריד הוא אינו המליץ לי על כך כיוון שלטענתו בשבועות כאלו ישנם תופעות לוואי קשות ועדיף לא לקחת ולהמשיך עם הכדורי ברזל שאותו אגב אני לוקחת כבר כ-חודש וחצי 3 פעמיים ביום. כך גם הרופא נשים אמר לי והמליץ להמשיך עם הכדורים. אני אובדת עצות מה עליי לעשות כדורים או סונר?
מצ"ב בדיקות דם מלפני שבוע:
Fe - Iron :42 (
Ferritin 8 (
Transferrin 361.4
RBC-Red Blood Cells 3.43
*
9.6 Hemoglobin**
*
30.6 Hematocrit*
תודה,
רעות
0506825479* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ברזל דרך הוריד בהריון - תגובה
פרופ` אלן ברבי05/11/2011אני לא מציע טיפול בברזל בוריד בהריון.
מציע לך להמשיך בכדורים -רצוי פרוגרדומט 1 ליום לפני אוכל עם כוס מיץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רעות06/11/2011ביום חמישי בקרתי אצל המטולוג והוא המליץ לי על ברזל דרך הוריד... אבל בכל מקרה אקשיב לעצת רבים ולעצתך אמשיך עם הכדורים...
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מקומדין לקלקסן לפני הריוןדלית03/11/2011
היי,
אני בת 26 לפני 6 שנים עברתי אירוע דום לב ותסחיף ראייתי בעקבות שימוש בגלולות נוצר לי קריש דם בראייה השמאלית ומאז אני על קומדין עברתי בדיקות לקשריות יתר ונקבע עבורי לקחת קומדין לכול החיים , ועכשיו אני מתכננת להכנס להריון רק שאף רופא לא יודע לתת תשובה מלאה מה ניתן לעשות המליצו לי לקחת ויטמין K ולמחרת להתחיל להזריק קלקסן ברגע שאני מגלה הריון האם זה נכון? או שאפשרי לעבור ישר מקומדין לקלקסן ללא שימוש ויטמין K??אבקש לקבל תשובה ברורה לשאלתי אני גם מתזכרת שאין היסטוריה משפחתית לנושא הנ"ל וביקרתי שניי פרופסורים מומחים וניתנו לי תשובות שונות המתן לתשובתך תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מקומדין לקלקסן לפני הריון - תגובה
פרופ` אלן ברבי05/11/2011כמובן החלטה טיפולית בידים של רופא משפחה/נשים.
אפשר לעבור מיד לקלקסן עם מתן ויטמין ק'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיותשואלת02/11/2011
שלום, לאבא שלי היה פורט בבית החזה צד ימין, הפורט לא היה בשימוש כשנה, (הוציאו לו את זה עכשיו). (הוא עשה טיפולים בנזופרנקס כולל בלוטות לימפה).
בUS צוואר מלפני חודש נמצא קריש דם בוריד גגולרי מימין מורחב עם קריש בתוכו ללא זרימה. הוא טופל בקלקסן 60 מ"ל כפול 2 ליום, עכשיו בוצע דופלר והתוצאה : חסום RT-IJV לחלחקו האמצעי עם קריש טרי. בחלקו המרוחק פתוח, ע"יקלטכל שמספק אותו.
יש לי מס' שאלות:
1) זה אומר שהמצב החמיר? (לפי מה שהבנתי).
2) הקלקסן לא עזר? ממשיכים כרגיל 2 קלקסן ליום?
3) ממה לדעתך נוצר הקריש דם ? (פורט לא בשימוש שנמצא ליד
הקריש, הקרנות שהיו לאיזור?
4) האם מתרפאים מהבעיה של הקרשיות, עד כמה זמן יכול להיות
טיפול?
5) והאם מותר לקחת כדור של פעם בחודש לאוסטאופורוזיס- אקטונל,
וויטמין D , בזמן טיפול הקלקסן?
(אני שואלת פה כדי לדעת חוות דעת, כמובן שאנו ניגשים לרופא, פשוט התור לעוד שבועיים)
אודה לך אם תענה לי באופן מסודר, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי05/11/2011בסדר!אז ההמטולוג יענה לכל השאלות.
בנתיים להמשיך בקלקסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)