מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנמיה המוליטיתרועי07/01/2012
שלום,
שאלה כללית: האם אנמיה המוליטית מתאפיינת בהפועת שתן כהה?
לפי מה שקראתי הבילירובין הבלתי מצומד עולה - והוא אינו מסיס במים ולכן לא אמור להיות בשתן. במקום אחר קראתי דווקא כן על שתן כהה. אשמח להסבר האם השתן עשוי להיות כהה ולמה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה המוליטית - תגובה
פרופ` אלן ברבי07/01/2012בגלל הפרשה אורובילינוגן שנבק בבדיקת שתן רוטינית.
סיבה שכיחה מאוד לשתן כהה: שתייה מעטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספיס בית לחולה AMLדליה07/01/2012
אבי חולה מאד, בן 84, מחלה ממארת וסופנית.
הומלץ להוספיס בית.
רצונו להית בבית לא להגיע לבית חולים.
אנו משתדלים לכבד אותו.
לי זה מאד קשה. זה מלחיץ אותי ברמות גבוהות.
רופא ואחות באים לבקרו בביתו מעת לעת, אבל כל הרגעים הקשים שלו כשאין לצידו צוות רפאי זמין. (למרות שתמיד ניתן להתקשר לאחיות... זה לא מרגיש נוח לעשות זאת באמצע הלילה למשל)
והפחד הנוראי מהמוות שפתאום יגיע.........
והמחשבה שהמוות יהיה בבית. גם הקושי הפיזי בטיפול וגם הקושי הנפשי.
יש איזו עצה או דרך להתמודד ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספיס בית לחולה AML - תגובה
פרופ` אלן ברבי07/01/2012אתם עושים הכל לפי רצונו להשאר בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות וקרישות יתרעמית06/01/2012
שלום, קוראים לי עמית ואני בת 18.
יש לי נטייה (תורשתית) לקרישות יתר, ואני מאוד רוצה להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון, בעיקר כדי לטפל בבעיית שיעור היתר שלי.
כמובן ששילוב בין קרישות יתר וגלולות הוא מתכון לאסון, אבל רציתי לדעת אם יש אפשרות של לקיחת כדורים לדילול הדם וגלולות נגד הריון בו זמנית, או כל כדור אחר שיכול לעזור עם בעיית קרישות היתר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות וקרישות יתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי06/01/2012התשובה היא לא.
במקרה שלך(שנראה כא חמור!) צריך להגיע לרופא נשים שיתיעץ עם ההמטולוג במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת דםמרדכי05/01/2012
שלום,
1. האם יש תרומה בריאותית בתרומת-דם? אם כן, כל כמה זמן אתה ממליץ לתרום?
2. כמה זמן מרגע התרומה מתחדש מלאי הדם על מרכיביו השונים?
בברכה,
מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי06/01/2012אם רמת המוגלובין שלך תקינה אפשר לתרום פעמים בשנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשילה05/01/2012
שלום, לבני, חייל בן 21 , יש צליאק - אך ככל הידוע לנו היא מאוזנת. ידוע לי שאינו אוכל "טוב". תוצאות בדיקות דם:
פריטין - 13.7 (הטווח הנמוך הוא 28)
RBC - 4.45 ׁ(הטווח הנמוך הוא 4.60)
HCT% - 41 (ׁהטווח הנמוך הוא 42)
MCH - 31.5 (הטווח הגבוה הוא 31)
RDW - 11.1 (הטווח הנמוך הוא 11.5)
MPV -7.5 (הטווח הנמוך הוא 7.8)
כל השאר תקין.
מה זה אומר? אני בהסטריה, כבר יש לי ילד שעבר לימופמה.
תודה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי06/01/2012בסך הכל תוצאות סבירות . יש חוסר ברזל קל שאפשר לתקן בדיאטה או בכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!
שילה12/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Immunoglobulin A גבוהמודאג04/01/2012
שלום רב,
אני מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה.
עשיתי בדיקות דם שגרתיות לאחר תקופה ארוכה מאד שלא נבדקתי ויצא Immunoglobulin A עם ערך גבוה של 554 כאשר המקסימום זה 400.
Immunoglobulin G ו-Immunoglobulin M יצאו תקינים.
עשיתי שוב את הבדיקה לאחר כ-3 שבועות ויצא 508.
רציתי לדעת על מה יכול הדבר להעיד?
אני סובל מאלרגיה לחתולים (ומגדל חתול...) וגם קצת לאבק ובכלל מנוזל בצורה זו או אחרת רוב השנה. בחודשים האחרונים התחילו לי קצת תסמינים של קוצר נשימה (לא חמור) במהלך היום שלא היו עד עכשיו ועייפות קצת יותר מהרגיל.
האם יכול להיות שיש קשר לבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Immunoglobulin A גבוה - תגובה
פרופ` אלן ברבי05/01/2012יכול להיות קשור לרקע אלרגי נשימתי.
בכל מקרה לשינויים אין משמעות קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישת דםalisa03/01/2012
האם הבדיקה תקינה?
pt-inr-1.12
pt-sec -15.4
pt% -84
fibrinogen-231* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי05/01/2012צריך להשוות להערכים נורמלים של המעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן כשנוטלים פלביקסירון03/01/2012
שלום,
אני בן 60. מקבל תרופות ביניהן פלביקס.
מתוכנן לעבור עקירת שן.
האם חובה להפסיק הפלביקס ?
ולכמה זמן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן כשנוטלים פלביקס - תגובה
פרופ` אלן ברבי05/01/2012אפשר להפסיק יום לפני ולחדש יום אחרי העקירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה כאן באתרמערכת beOK02/01/2012
שלום לכולם
את מוזמנים ל[a href='http://www.beok.co.il/Groups-20/Group-42/קהילת+לוקמיה+-+קבוצת+תמיכה' id='link']קהילת לוקמיה - קבוצת תמיכה[/a] החדשה בה תוכלו להכיר, לחלוק, לתמוך, לשתף ולהתייעץ עם אנשים המתמודדים עם המחלה.
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה כאן באתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי05/01/2012בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- facebook ליצירת קשר בין חולי ITPITP ISRAEL31/12/2011
שלום,
פתחתי FACEBOOK ליצירת קשר בין חולי ITP
נקרא - ITP ISRAEL
אשמח ל"חלוק חוויות" עם חולים אחרים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר facebook ליצירת קשר בין חולי ITP - תגובה
פרופ` אלן ברבי01/01/2012בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתמיכל31/12/2011
ושאלה נוספת-
אם היא הייתה בהריון איתי כשהיה לה כבר לוקמיה כרונית (בשנת 1988) מה הסיכוי שבעתיד אחלה גם בלוקמיה? היא אובחנה כחולה במחלה חודשיים לפני מותה, אך אינני יודעת אם היא לא נשאה אותה במהלך תק' ההריון.
כיום בדיקות הדם של כדוריות הדם הלבנות שלי תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/12/2011בערך 23 שנים עברו וזה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמי נפטרה מלוקמיה כרונית,אודה על סימיכל31/12/2011
שלום,
אמי נפטרה מלוקמיה מיאלואידית כרונית עוד במהלך אסון צ'רנוביל. למעשה כשהיא נפטרה היא שהתה באסטוניה וחיה חיים רגילים לגמרי, באוקראינה המקום בו אירע האסון היא הייתה לפני שלוש שנים למותה (בשנת 1986, חצי שנה, וכשאסון צ'רנוביל החל ב-1986 אחרי חצי שנה עזבה).
שאלה 1: הבנתי ששלבי המחלה מתפתחים תחילה ע"י השלב היציב שיכול להימשך 5 שנים, היא למעשה החלה להרגיש את המחלה חודשיים לפני מותה, אז האם ניתן לא לעבור את השלב היציב? אם כן באיזה שלב היא הייתה?כי המחלה התגלתה חודשיים לפני מותה, מדוע? בנוסף לא רק היא נחשפה לצ'רנוביל באוקראינה, גם יתר המשפחה שלי שגרה שם נחשפה,ויתר המשפחה נחשפה במימון גבוה בהרבה יותר ממנה,אך החשיפה שלה הייתה מלפני שלוש שנים ומאז הם עברו ישר לאסטוניה מקום מוגן מכימיקלים, כשהיא הראשונה שעברה. דרך אגב- אציין את גילה במותה- גיל 26, ייתכן וזה משמעותי, כששאר המשפחה יותר מבוגרים, מלבדי ומלבד בן דוד שלי שהיו צעירים ממנה. באסטוניה היא חיה, למדה עבדה והתפרצות המחלה שהייתה שבועיים לפני מותה הייתה בשעת לחץ קיצונית אצלה. לפני החודשיים האלה היא עשתה בדיקות כל הזמן (היא גם הייתה בהריון אז היא נאלצה לעשות בדיקות) ובאף אחת מהבדיקות לא התגלה שיש לה סרטן. רק פתאום כשהיא הייתה במצב לחץ קיצוני התגלה סרטן הדם.
שאלה 2: האם יכול להיות שהיה לה עוד סרטן כשהיא הייתה בהריון איתי (אני נולדתי בשנת 1988 והיא נפטרה בשנת 1989) ולא גילו? אני הבנתי שזה לא מועבר בתורשה, אך האם במקרה כזה זה יכול להיות מועבר בתורשה או להגביר לי סיכון למחלה? או לגרום לי לתופעות לוואי אחרות?
שאלה 3: האם לחץ קיצוני, כי היא הייתה הרבה בלחץ גם במהלך ההריון וגם לאחריו יכול להגביר סיכון ללקומיה, או יכולה להיות סיבה ראשית ללקומיה כי אחת מהרופאות המרכזיות אז אמרה שזו הסיבה הראשית למותה- הלחץ הגדול שבו נמצאה, למרות שבדו"ח כמובן רשמו לוקמיה כרונית למרות שאינני יודעת עד כמה היא כרונית היות והיא נתגלתה חודשיים לפני מותה, אז היכן היא כרונית בדיוק?
אני אציין שלא היו לה שום מחלות, והיא הרי הייתה בהשגה רפואית כל תקופת ההריון שהייתה בשנת 88 ולא גילו אצלה לוקמיה, כשבשנת 89 היא נפטרה, לוקמיה זה הרי תהליך מתמשך, לא מתפרץ בהפתעה,נמצא בגוף ובהריון עושים את כל הבדיקות הנדרשות. ובכלל בשנת 88 בהריון היא חיה באסטוניה כבר משנת 87. אודה לכם על קבלת מענה לשאלותיי ושולחת החלמה מהירה לכולם, הרבה כוח..:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמי נפטרה מלוקמיה כרונית,אודה על סי - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/12/2011סיפור ארוך ועצוב
1- יתכן מקרה בודד במשפחה כולה חשופה.
2- בהריון עושים בדיקות שיגרתיות ואפשר לאבחן כל שינוי בס.ד
3- לוקמיה יכולה להתפרץ בלי סימנים מקדימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליציתמיה ראשוניתאירית31/12/2011
שלום רב
שמי אירית ואבי חולה בפוליציתמיה ראשונית מזה שנים . הוא מקבל כדור הידרוקסיאוראה מזה 4 שנים במינון משתנה ובנוסף מבצע הקזות דם בעת הצורך.
עד כה במהלך שנה ביצע הקזת דם אחת אך בחודש האחרון ביצע פעמיים במהלך חודש וקיבל מינון של 2 כדורים ביום של הכדור הידרוקסיאוראה . בעקבות עליה ברמת הכדוריות האדומות גם דימם מהאף מס' פעמיים.
רמת הכדוריות האדומות בדמו - 50.
ברצוני לשאול - האם הכדור שאבי מסוכן במהלך השנים ויכול לגרום ללוקמיה.?
האם הרמה של הכדוריות האדומות בדמו (50) גבוה ומעידה על משהו שמתפתח? לוקמיה??
אני מודאגת מאוד ואשמח לקבל את תשובתכם
מודה לכם ובברכת המשך יום טוב - אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליציתמיה ראשונית - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/12/2011מחלת PV איטית מאות ועוברת ישירות ללוקימיה, לעיתים רחוקות.
בדרך כלל אחרי שנים של מעקב וטיפול יש טרנספומציה למיאלופיברוזיס .
רמת המוגלובין לא מעידה על בעייה משפחתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לפוליציתמיה ראשונית
אירית01/01/2012ברשותך לא הבנתי את תשובתך.
התכוונת לומר כי פוליציתמיה ראשונית PV - איטית ואינה עוברת ישירות ללוקמיה????
מה המשמעות של טרנספומציה למיאלופיברוזיס ????
בהקשר למה רשמת רמת המוגלובין לא מעידה על בעייה משפחתית???
מודה לך מאוד על הסבלנות והרצון לעזור
בברכת המשך יום טוב - אירית סלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לפוליציתמיה ראשונית - תגובה
פרופ` אלן ברבי07/01/2012לקראו שוב תשובתי זה ברור.
לשאלות נוספות לפנות להמטולוג מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאלומה נפוצה ודם טבוריהגר30/12/2011
אימי אובחנה כחולה במיאלומה נפוצה והתחילה אתמול טיפולים.
אני כעת בהריון, בחודש רביעי.
האם ישנה אפשרות שהדם הטבורי של בני יסייע באיזשהו אופן לאימי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאלומה נפוצה ודם טבורי - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/12/2011לא. אבל יש תכנית לתרומה למאגר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מח עצם לאחר השתלה מתורםפז29/12/2011
כיצד קורה שאחרי שמח העצם הראה בבדיקה שלאחר השתלה מתורם 100% דונור ירדו האחוזים בבדיקה שלאחר כמה חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מח עצם לאחר השתלה מתורם - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/12/2011כמובן השאלה למשתילים. יתכן סמני דחייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)