מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבירות תוצאות בדיקות המוגלוביןדודי עמית26/09/2011
בתקופת אשפוזי בביה"ח (כ-10ימים) כתוצאה משבר באצטבולום הימיני (שבר לא מדמם, לא פנימית ולא חיצונית). נמדדו לי בבדיקות מעבדה ערכי המוגלובין כדלקמן:
ביום האשפוז - 13.7
יום אח"כ- 13.2
ואחרי כ-שבוע- 14.2
נוסיף כי תוצאות בדיקות טרם הפציעה ואחרי כן מלמדות על רמת המוגלובין ממוצעת של כ-14.5
האם התוצאות שנמדדו בעת האשפוז הינן במסגרת טעות התקן, דהיינו האם ניתן על סמך התוצאות לשלול כי אחת מהן (לדוגמא: האחרונה) הינה טעות ואינה שלי ?
תודה
דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבירות תוצאות בדיקות המוגלובין - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ26/09/2011כל התוצאות הן בגדר התקין ואינן מצריכות ברור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבק בנייה לאחר השתלת מוח עצםליאת26/09/2011
אמי עברה השתלת מוח עצם מתורם לפני כחודש ממול לביתנו משפצים בניין במסגרת פרוייקט תמ"א 38 אומנם זה כבר בשלבי סיום אך עדיין עובדים שם מנקים את השטח החיצוני והרוב עובדים במרפסות הדירות הרכבות תריסים צבע וכדומה מידי פעם קודחים ומנסרים האם זה מהווה סיכון אחרי השתלת מוח עצם מדובר בבנין מעבר לכביש.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבק בנייה לאחר השתלת מוח עצם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ26/09/2011במידה וספירות הדם תקינות לא צריכה להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוש בסטרואידים אנאבולים?רובי תל-ארי25/09/2011
מבקש לברר האם שימוש בסטרואידים אנאבוליים - דוגמת טסטוסטרון , עשוי לשמש זרז חיובי להליכי ייצור תאי דם במח-העצם? בדגש על תאים מהשורה הלבנה!
האם מוכר השימוש בסטרואידים אנאבוליים בחולי MDS?
אני מגיע לשאלה- מעולם הוטרינריה - בה השימוש בסטרואידים אנאבוליים מוכר לצורך עצירת הליכי ניוון במח העצם, או במיקרים של אנמיה לא רגנרטיבית .
הייתי שמח לשמוע את דעתכם.
תודה
ד"ר רובי תל-ארי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוש בסטרואידים אנאבולים? - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ26/09/2011אנחנו משתמשים בדנזול לטיפול במקרים מסויימים וכן במקרים מסויימים של טרומבוציטופניה על רקע אמוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרומת דםאבי24/09/2011
ידוע שבתרומת דם, AB יכול להיתרם ע"י A או B בגלל של-AB אין נוגדנים נגד האנטיגנים של A או B.
אבל יש משהו שאני לא מבין: נניח ש-A תורם ל-AB, אז בדם של התורם A כן יש נוגדנים נגד B - האם הנוגדנים לא יגיבו עם האנטיגן B אצל AB?
למה חשוב להבטיח רק שלמקבל הדם לא יהיו נוגדנים נגד אנטיגנים מהתורם? מה לגבי הנוגדנים שנמצאים בדמו של התורם ויכולים להגיב עם אנטיגנים בדמו של המקבל?
תודה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תרומת דם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ26/09/2011את סוגי הדם בודקים על מנת למנוע קודם כל יצירת נוגדנים אצל המקבל נגד הכדוריות של התורם שבהם מי שנזקק לדם מקבל כדוריות אדומות כמעט ואין פלסמה שבו נמצאים האנטיגנים והנוגדנים , ועל כן הסיכוי של התורם לגרום לתגובה אצל המקבל הם קטנים .
הבעיה יכולה להתעורררק אם מקבלים הרבה עירויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר השתלת מוח עצם מתורםליאת22/09/2011
אחרי השתלת מוח עצם מאח במשך כמה זמן אחרי ההשתלה יש להמנע מיציאות מהבית ממרכזי קניות וכדומה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר השתלת מוח עצם מתורם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ26/09/2011תלוי קודם כל בהתאוששות ספירות תאי דם ובעיקר בכדוריות הלבנות והטרומבוציטים.
אני בטוח שהרופאים המטפלים נתנו לך את כל ההנחיות המתאימות לגבי הערכים המינימלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ferritinריקי20/09/2011
מה משמעות תוצאת בדיקת erritin 204
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ferritin
ריקי20/09/2011הכוונה לבדיקת ferritin
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהferritin - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ26/09/2011תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות וקרישיותמרינה20/09/2011
שלום, בת 26, לאחר 2 הפלות טבעיות נשלחתי לבדיקת קרישיות יתר, אציין כי הבדיקות נעשו 6 שבועות לאחר ההפלה השניה.
להלן התוצאות:
INR 1.02 RATIO ( 0.80- 1.20) (....*....)
PTT 28.30 SEC ( 21.00- 34.00) (....*....)
PT(%) 103.00 % ( 75.00- 140.00) (...*.....)
PT(SECONDS) 11.00 SEC
ANTITHROMBIN 87.30 % ( 80.00- 130.00) (*........)
PROTEIN C 159.10 % ( 70.00- 140.00) (.........)*
MTHFR (C677T) HETEROZYGOTE
FACTOR V (DNA) NORMAL
FACTOR II (DNA) NORMAL
FACTOR VIII ACT 98.80 % ( 50.00- 150.00) (...*.....)
FACTOR IX ACT 114.20 % ( 50.00- 150.00) (.....*...)
FACTOR XI ACT 87.80 % ( 50.00- 150.00) (..*......)
FACTOR V ACT 113.80 % ( 50.00- 150.00) (.....*...)
FREE PROTEIN S 71.10 % ( 57.60- 125.00) (.*.......)
RVVT SENSITIVE 43.40 SEC ( 29.00- 46.00) (.......*.)
RVVT NON SENSITIVE 33.60 SEC ( 26.00- 34.00) (........*)
RVVT RATIO 1.29 ( 1.05- 1.49) (....*....)
<1.7 ערך תקין עם קומדין
לא מטופל בנוגדני הקרישה נא לחזור על הב
דיקה לאחר 3 חודשים
PTT SENSITIVE 29.60 SEC ( 24.50- 37.00) (...*.....)
PTT NON SENSITIVE 28.30 SEC ( 21.00- 34.00) (....*....)
PTT RATIO 1.03 ( 0.97- 1.20) (.*.......)
<1.14 ערך תקין עם קומדין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מרינה20/09/2011INR 1.02 RATIO ( 0.80- 1.20) (....*....)
PTT 28.30 SEC ( 20.00- 34.00) (....*....)
PT(%) 103.00 % ( 75.00- 140.00) (...*.....)
PT(SECONDS) 11.00 SEC
HOMOCYSTEINE 4.38 UMOL/L ( 4.00- 15.00) (*........)
CARDIOLIP. IGG 3.31 GPL/ML ( 0.00- 10.00) (..*......)
Negative
CARDIOLIP. IGM 4.04 MPL/ML ( 0.00- 7.00) (....*....)
Negative
ANTIPHOS.IGG 4.84 GPS ( 0.00- 16.00) (..*......)
Negative
ANTIPHOS.IGA 9.25 APS ( 0.00- 20.00) (...*.....)
Negative
ANTIPHOS.IGM 6.51 MPS ( 0.00- 22.00) (..*......)
Negative
FREE T4 11.29 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (.*.......)
FREE T3 3.72 PMOL/L ( 2.66- 5.70) (..*......)
TSH 12.20 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (.........)*
האם הבדיקות תקינות? ואם לא- אלו אמצעים יש לנקוט לפני הריון הבא?
תודה מראש וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין לאפלאענת18/09/2011
שלום ד"ר. אני בת 41 ואובחנתי לפני כחמש שנים כסובלת מאפלא ונוגדנים חיוביים ללופוס. הצלחתי להרות באמצעות קלקלסן. לאחר הלידה נאמ רלי כי אין צורך לטפל בה. במקביל אובנה אצלי גם פיברו. לאחרונה היתי אצל רופא בכיר אשר המליץ על קומדין. התחלתי במינון של 2.5 וכעת אני ב7.5 ועדיין הערך הוא 1.5..
הקומדין גורם לי לכאבי ראש וסחרחורות. שאלתי היא האם אלו תופעות לוואי? כמה עוד ניתן להעלותאת המינון? לא נראה שהיא בכלל משנה משהו, וכן האם יש תחליפים לקומדין שהם קלים יותר מלבד הפרדקסה? האם קלקסן בא בחשבון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין לאפלא - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ20/09/2011קומדין איננו גורם לכאבי ראש.
רמת ה- INR המומלצת היא מעל 2.
במידה ואינך מצליחה להגיע לכך יש להתייעץ עם רופא מומחה לבעיות קרישה.
רופאים כאלו נמצאים כמעט בכל בי"ח מרכזי בארץ.
CLEXAN לטווח ארוך בוודאי אינה אלטרנטיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 וקרישיות יתראורית18/09/2011
יש לי קרישיות יתר ומחסור בפרוטאין s. האם זה מומלץ במצבי ליטול אומגה 3? בתודה מראש, אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 וקרישיות יתר - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ20/09/2011אין הוראה בעד או נגד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפול ב- PEדב17/09/2011
עברתי לפני חודש וחצי ניתוח להסרת גוש ממאיר באגן .
במהלך האשפוז התפתח תסחיף ריאה ואני מטופל מאז ב-
Clexane 80mg X 2 per day
לקראת סוף החודש אמור להתחיל בהקרנות וכימוטרפיה .
אני מרגיש בסדר מבחינה נשימתית , עושה הליכות וכו ' .
שאלות :
עד מתי אני צריך בטיפול ב-CLEXANE ?
יש רופאים שאומרים שאני יכול להפסיק טיפול לחלוטין .
יש כאלה שאומרים שצריך לעבור לטיפול בקומדין .
(במידה שזה נכון , לכמה זמן ובאיזה מינון)
אודה לתשובה
דב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך טיפול ב- PE - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ20/09/2011המדיניות במקרה שלך הוא להמשיך טיפול ב- CLEXAN לפחות עד גמר כל הטיפול הכימוטרפי וההקרנות .
לגבי המינון יש להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרוזיגוטיות ל MTHFRשירה17/09/2011
בת 31, לאחר IVF ראשון + 4 הפלות חוזרות נשלחתי לבדיקות קרישיות.
אשמח לקבל הסבר- מה המשמעות של הטרוזיגוטיות ל MTHFR?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרוזיגוטיות ל MTHFR - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ20/09/2011ממצא זה אינו מחייב ברור ו/או טיפול נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pet ctעלומה15/09/2011
שלום
בת 33. סיימתי טיפולים כימו לפני שנה ו8 חודשים להודג'קין לימפומה בדרגה 3B. תוצאות ב CT PET האחרון:
(נערכה השוואה לבדיקה קודמת מ 2.11)
בלוטת לימפה בצואר מימין מאחור לא השתנתה באופן משמעותי בגודלה. עוצמת הקליטה בה מעט נסוגה מ 3.8 ל2.4 SUV. ב CTמודגמות מספר בלוטות לימפה קטנות פרה טרכיאלית מימין בקוטר של 1.3.וכן ב APW ללא קליטת יתר.
בסיכום: הממצא בצואר מימין מאחור יציב. אין לשלול שמדובר בשארית המחלה.
הרופא המטפל אמר שאין מה לדאוג. אך אני לא רגועה כלל. מה משמעות של ממצא עם קליטה בבלוטה שקיים גם בCT הנל וגם בקודם. האם יתכן שאין לו משמעות לחזרת המחלה? ואיך ניתן לוודא זאת אם בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pet ct - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/09/2011צריך להתייחס לסיכום ב PET-CT ולברר היטב הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני15/09/2011
אני אמורה לבצע דיקור מי שפיר - ואני עם זריקות קלקסן 40 כל יום (לאחר 3 הפלות נתגלתה קרישיות יתר).
שאלתי איך זה מתבצע עם הזריקות האם אין סיכון לעובר האם צריך להפסיק את הזריקות לפני הבדיקה ?איך זה הולך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אלן ברבי15/09/2011הגינקולוגים המבצעים את הבדיקה יתנו את האוראות בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרשיות יתרבת14/09/2011
שלום רב
רציתי לדעת האם ערך של506 בבדיקת plt
מצריך אספירין ?לפני שנים נערכו בדיקות לקרישיות יתר בגלל הפלות חוזרות ונמצא תגובה שלילית לפרוטאין c
אני לא נמצאת במעקב המטלוגי כל שהוא בשנים האחרונות השאלה האם זה מסכן את חיי הערך הגבוהה שנמצא בבדיקת דם? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרשיות יתר - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ15/09/2011ערך של 500,000 טרומבוציטים אינו מחייב טיפול באספירין אם אין סיבות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסר ברזל ללא אנמיהעדנה13/09/2011
שלום רב.
אני בת 40 וערכתי בדיקות דם עקב נשירת שיער מאסיבית, עייפות ועצבנות-יתר. בבדיקה הסתבר כי הערכים הנמוכים הם ברזל(38), MCH (26) וחומצה פולית (4.5). שאר הערכים תקינים, כולל B12 (647) ופריטין (95).
שאלותיי:
1. האם ניתן להסביר את התוצאות באמצעות איבוד דם בווסת ו/או חסר תזונתי? יש צורך בבירור נוסף?
2. האם יש צורך בתוספי תזונה של ברזל וח' פולית ומהם המינונים המקובלים?
3. במידה וכן, איזה מהתכשירים הנ"ל עדיפים?
תודה רבה מראש על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר ברזל ללא אנמיה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ14/09/20111. התשובה חיובית
2. כל רופא משפחה יכול לתת את הכדורים הנ"ל ואין עדיפות לגבי תכשיר זה או אחר
אגב מה רמת ההמוגלבין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההמוגלובין 12.3 ועוד שאלה בבקשה
עדנה14/09/2011שכחתי לשאול האם התסמינים שתיארתי (נשירת שיער חריגה ביותר, עצבנות, שינויי מצב-רוח ועייפות) מתאימים לתמונה המתקבלת מבדיקת הדם?
אגב, בדיקות הורמונליות ו-TSH תקינות.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההמוגלובין 12.3 ועוד שאלה בבקשה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ15/09/2011באופן כללי ערכים אלו לא מסבירים את התופעות שציינת קל וחומר עם המוגלובין 12.3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)