מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי של תרופהעירית12/04/2011
האם שימוש בזנדקס רניטידין 150 מ"ג לנטרול חומציות בקיבה.עלול לגרום לקרישיות של הדם ??
ולקרישים מסוכנים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של תרופה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ13/04/2011לפי מיטב ידיעתי התשובה שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- wbcilana12/04/2011
שלום רב
תומאות בדיקת דם wbc 11.2 k/ul עם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר wbc - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ13/04/2011הספירה גבוהה במקצת .
מהו הערך העליון של הנורמה ? האם יש או היה זיהום ? מה עם יתר ספירות תאי הדם ?
בכל מקרה כדאי לחזור על בדיקת הדם - ובאופן כללי לא צריך לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח.
לולו12/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות וחששותלולו11/04/2011
שלום לד"ר הנכבד,
בת 47 בריאה, נוטלת בקביעות סטטינים 20 מ"ג ביום. דימומים כבדים בזמן מחזור. סובלת לאורך שנים מ"נפילות" ברזל ו-HB אשר טופלו עם כדורים.
להלן תוצאות של מספר בדיקות שנערכו ב-3 תאריכים שונים.
עקב תוצאות הפריטין במאי 2010 נלקחו 3 כדורי EASY IRON ביום למשך 3 חודשים, דבר אשר אכן העלה את הערכים בבדיקה שנערכה חודשיים לאחר סיום נטילת הברזל.
היום לאחר חצי שנה שוב ערך הפריטין נמוך, אך מה שמטריד היא העובדה שה-HB והברזל גבוהים מאשר הנורמה ללא קורלציה לפריטין, וגם רמת האנרגיה בירידה.
עפ"י התוצאות האחרונות האם לחזור ליטול תוסף ברזל על אף התוצאות הגבוהות?
אודה על תשובתך.
הבדיקה 23/5/10 10/10/10 10/4/11
IRON 80 174 162
FERRITIN* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הבדיקות
לולו11/04/2011הבדיקה 23/5/10 10/10/10 10/4/11
IRON 80 174 162
FERRITIN 5.1 33.3 11* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון אחרון...
לולו11/04/2011הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון אחרון... - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/04/2011הבדיקות בסדר גמור !
לא להתייחס לרמת הפריטין שהיא משקפת מחסני הברזל. החשוב רמת המוגלובין !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון אחרון... - תגובה - תגובה
פרופ` אלן ברבי13/04/2011לא ידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמיקי11/04/2011
שלום,
אני בן 23 וחצי, לא מעשן, רזה מאוד (תת משקל).
לפני כשנה וחצי ביצעתי בדיקת דם שהיו בה הערכים הבאים גבוהים:
RBC-Red Blood Cells בערך של 5.61 כאשר הנורמה היא עד 5.6.
Hemoglobin בערך של 17.3 כאשר הנורמה היא עד 17.2.
Hematocrit בערך של 50.6 כאשר הנורמה היא עד 50.
הרופא אמר לחזור על הבדיקה לאחר שתייה של מים, וכך עשיתי. הערכים השתפרו אבל עדיין היו גבוהים יחסית:
RBC-Red Blood Cells ירד לערך של 5.48.
Hemoglobin ירד ל- 16.7.
Hematocrit ירד ל- 48.4.
אבל Monocytes עלו מעל לנורמה : 14.6%.
הרופא אמר שהכל בסדר ושסך הכל הייתי מיובש למרות שגם הערכים האחרונים קצת גבוהים.
שכחתי מהעניין עד שלפני כמה ימים הלכתי לתרום דם ואמרו לי שאני לא יכול לתרום כי ההמוגלובין שמדדו לי היה 18.6 שזה ממש גבוה.
חזרתי למחרת אחרי ששתיתי הרבה מים וההמוגלובין ירד לערך של פחות מ- 18 אבל עדיין היה די גבוה. אני לא זוכר במדויק, נראה לי באזור 17.7.
האם נראה לך שאני צריך להיות מוטרד?, מה נראית לך הבעיה על פניו?, איזה בדיקות אני צריך לדרוש מהרופא?
אודה לך על חוות דעתך בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/04/2011הערכים בתחום העליון של הנורמה . זה דורש מעקב. לסדר תור אצל ההמטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין גבוהקטי10/04/2011
שלום. אני בחורה בריאה בת 27. לפני כשנה בבדיקת דם רמת ברזל גבולית גבוהה (150mcg/dl). היום בתרומת דם רמת ההמוגלובין שלי היתה 15g/dl. אינני מעשנת ואינני לוקחת כדורי ברזל. האם יש סיבה לדאגה והמשך בירור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין גבוה - תגובה
פרופ` אלן ברבי11/04/2011זה באמת ערך מוגבר לאישה צעירה יתכן בגלל שתייה לא מספקת.
רצוי לחזור על הבדיקה אחרי שתיית חצי ליטר מים. לעיתים הצום של הלילה גורם להתייבשות וריכוז גבוה של המוגלובין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפה burkitיואל10/04/2011
התחיל טיפול כימותרפי
מה ניתן לעשות בכדי להוריד/להפחית בצקות ברגלים ובידים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפה burkit - תגובה
פרופ` אלן ברבי11/04/2011אין מספיק פרטים. יתכן בצקות מלחץ הבלוטות או בעית לב או כליות. רצוי לפנות לרופא שמטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםמור10/04/2011
צהריים טובים לכל הרופאים,
אני בשבוע 30+5 להריון ראשון .
בספירת דם שנערכה נמצא ש:
RBC -(כדוריות אדומות)- 3.87
HGB- ׁהמוגלובין - 11.2
PLT- 118
הרופא שלי שלח אותי להמטולוג .
ברצוני לקבל את חוות דעתכם , אני חוששת מאוד גם לעובר.
מה זה אומר בכלל ??
* במיוחד לגביי הטסיות דם הנמוכות מה אני צריכה לעשות כדי לשפר את המצב
אולי לצרוך מאכלים או תרופות כלשהן, הבנתי שלא נותנים אפידורל מתחת ל100 ואני נורא חוששת
תודה מראש ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי10/04/2011יש ירידה קלה בתסיות קשורה לעיתים רחוקות להריון.
בשלב זה אין משמעות קלינית.
כן להבדק ע" המטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם כחוליםחוששת09/04/2011
בס"ד
שלום..
לביתי בת החמש וחצי לפני כשבועיים הופיע מעל העין מעין מכה יבשה בצבע כחול. זה עבר תוך מס ימים. היום הופיע מעין שטף דם מתחת לשפה התחתונה מבלי שקיבלה מכה. על מה הדבר יכול להעיד ? והאם צריך לעשות בדיקות מסויות ואלו? תודה. ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם כחולים - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/04/2011לפנות לרופא ילדים שיבקש ס.ד ובדיקות קרישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- r-chop תופעות לוואי?גילי09/04/2011
אמי התחילה טיפול בלימפומה דיפוזית תאי בי גדולים לפני6 ימים. ביום הראשון קיבלה מבטרה ובשני טיפול כימי. האם אופייני שיש לה כאבים דיי חזקים בבלוטות מזה יומיים?
האם תחושה של חוסר טעם היא אופיינית? האם כשמתרחקים מהטיפול תופעות הלוואי מוקלות?
האם תופעות הלוואי מחמירות מטיפול לטיפול?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר r-chop תופעות לוואי? - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/04/20111- יתכן אך הכאבים חולפים
2-כן
3-כן
4לא. אבל יש תופעות מאוחרות מצתברות כגון נשירת שער ונורופתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרוטאין C אקטיבכוכבה09/04/2011
פעם ראשונה שעשיתי את הבדיקה PROTIN C ACTIV מה בודקת הבדיקה?
הערכים שהתקבלו הם 161. מה הדבר אומר לגבי הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פרוטאין C אקטיב - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/04/2011מדובר בפקטור של הקרישה החסר גורם לקרישיות יתר.
אצלך זה כנראה מעל הנורמה ללא חשיבות קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לסרטן הדםאור07/04/2011
שלום רב!
רציתי לשאול עד כמה טיפול כימותרפי יכול להועיל לאדם מבוגר (גיל 80),
האם זה שווה את הסבל? או/והאם עדיף לתת תרופה לכאבים ללא כימותרפיה?
אודה מאד לתשובתכם המהירה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לסרטן הדם - תגובה
פרופ` אלן ברבי08/04/2011תלוי באיזי גידול מדובר. למשל לימפומה יכולה להגיב לטיפול מופחת עם נסיגות ממשעותיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MTHFR הטרוזיגוטדינה07/04/2011
שלום רב,
האם MTHFR הטרוזיגוט מעיד על קרישיות יתר או שזהו מצב נורמאלי?
לי יש MTHFR הומוזיגוט ולבעלי הטרוזיגוט. אני נוטלת חומצה פולית.
האם עליו ליטול תרופה כלשהי או שאינו מוגדר כבעל קרישיות יתר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MTHFR הטרוזיגוט - תגובה
פרופ` אלן ברבי08/04/2011לקיחת ח' פולית בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשואלת06/04/2011
אימי בת 76 בערך, מצבה טוב מתפקדת טוב, לפני 4 שנים עברה צינתור ומצבה הלבבי טוב ויציב, נוטאלת תרופות בעניין הלב וגם נוטלת נורמיטן במינון מינימלי.
עשתה בדיקות דם כלליות.
התוצאות הרלוונטיות:
WBC 7.1 ׁ(נורמה 4.5 - 11)
RBC 4.05 ׁ(נורמה 3.8 - 5.2)
המוגלובין 10.7 (נורמה 11.7 - 16.1)
פריטין 200 (נורמה 10-120) - הבנתי שתקין
(נורמה 0-31) 20 ALT ׁ(GPTׂ
AST (GOTׂ 21 (נורמה 10-31)
יתר התוצאות בגבולות הנורמה.
מה משמעות הבדיקות הנ"ל?
מה עשויה להיות הסיבה לפריטין הנ"ל ולהמוגלובין הנ"ל? האם מסוכן?
האם משהו מסכן חיים חלילה?
או שניתן לפתור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי08/04/2011יש אנמיה עם רמת פריטין יחסית גבוה.
זה יכול להתאים למחלות כרוניות או למיאלודיספלזיה שמאבחנים בבדיקת מח עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין גבוהרחלה05/04/2011
היי
אני רוצה לשאול שאלה שמטרידה אותי מאוד
בני בן 18 וחצי התגייס עתה לצבא
בני סובל מאז היותו קטן משיעול טורדני ואלרגייה למספר דברים.
השבוע בקרנו אצל פרופסור מומחה לריאות שאמר שלא מדובר באסטמה ועם זאת נתן לו תרופות שמשמשים חולה אסטמה.
לפני כשבוע נערכו לו בדיקת דם.
יש בשנה האחרונה עלייה בהמוגלובין שלו כשהפעם ההמוגלובין הגיע ל19
הפנו אותי להמטולוג
רציתי לשאול האם יש בעיה ומה יכולה להיות הבעיה?
האם היא קשורה לריאות?
כיצד יטפלו בו בצבא?
האם זה מסוכן?
תודה בתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין גבוה - תגובה
פרופ` אלן ברבי08/04/2011זאת תשובה חריגה וצריך באמת להגיע להמטולוג להשלמת הבירור של פוליציטמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קרישה האם מותר לבצע ביופסיה?אילי31/03/2011
שלום אבקש לדעת האם בתוצאות בדיקות הבאות מותר לעשות ניתוח? בד"רכ נוטל קומדין והמדדים לאחר החלפה לקלקסן לפני הניתוח.
PTT-42 נורמה (25-35)
INR-1.28
PT-65 נורמה (75-135)
תודה מראש על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קרישה האם מותר לבצע ביופסיה? - תגובה
פרופ` אלן ברבי01/04/2011זה בכיוון של איזון הPT.
לבדוק שוב לפני הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)