מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרישיותרחלי12/05/2011
אובחנתי כהטרוזיגוטית לפקטור 5 בגלל סיפור משפחתי . לא מטופלת במדללים.
אני בת 60 ומתכננת בשבוע הבא לטוס לאירופה . האם כמניעה לקרישיות בטיסה אפשר להשתמש באומגה 3.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי14/05/2011לא במיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה לא מוסברתיעל12/05/2011
שלום!
אני בת 30. בעקבות סחרחורות, עייפות ונשירת שיער כבדה עשיתי בדיקות דם בהן יצא שרמת ההמוגלובין נמוכה (הברזל טוב וכך גם בלוטת התריס והB12). רופא המשפחה שלח אותי לבדיקה נוספת כעבור שבועיים והתוצאות יצאו פחות או יותר זהות:
הבדיקה תוצאה
WBC 4.5 K/µl
RBC 3.87 M/µl
HB 10.8 g/dL
HCT 34.00%
HCT/HGB Ratio 3.1
MCV 88.0 fl
MCH 28.0 pg
MCHC 31.9 g/dl
RDW 13.00%
MPV 7.2 fl
PLT 377.0 K/µl
MACRO% 0.3
MICRO % 0.8
HYPER% 0.2
HYPO % 10
MICRO%/HYPO% 0.1
CH 27.5
NEUT% 52.90%
LYM% 31.30%
MONO% 9.60%
EOS % 1.20%
BASO % 0.80%
LUC% 4.40%
LYMP.abs 1.4 K/µl
NEUT.abs 2.4 K/µl
MONO.abs 0.39 K/µl
EOS.abs 0.1 K/µl
BASO abs 0.03 K/µl
LUC abs 0.24
ESR 24 m"m/1h.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה לא מוסברת - תגובה
פרופ` אלן ברבי14/05/2011סיבה לאנמיה בגילך או חוסר מרכיבי ברזל בדיאטה או דימום רב ממחזור.
לנסות תוסף ברזל אחרי יעוץ גינקולוג ודיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות EOSINOPHILSרינה12/05/2011
בני בן השנה וחמישה חודשים נשלח לבדיקות דם בגין המוגלובין נמוך, לאחר שקיבל ברזל. תוצאות הבדיקה הראו על רמה של 7 ב- EOSINOPHILS, אני יודעת שזה קצת מעל הנורמה, האם זה נחשב גבוה מאוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות EOSINOPHILS - תגובה
פרופ` אלן ברבי14/05/2011לחזור על הבדיקה ולפנות להמטולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישתיות יתראחת...12/05/2011
אני לפני ivf ראשון {לבעל אין תאי זרע} עם תת פעילות של הבלוטה שמטופלת ב800 מק"ג אלטרוקסין בשבוע {כנראה השימוטו}
אני מתיעצת בקשר לבדיקות קרישתיות נרחבות.
לאחותי נתגלה בבדיקות פרפור בלב ועקב זה היא מופנית לבדיקה הכוללת מכות חשמל ובדיקה בהרדמה מלאה דרך הוושת, נאמר לה שיש חשד לקריש דם בלב- בנתיים ניתן לה לטיפול מדללי דם.
לפי 3.5 היה לה חשד לתסחיף ריאתי.
אבא שלי חולה לב וסכרת ועבר כמה פעמים צינטורים.
במשפחה של אימי {כולל אימי} יש הסטוריה של הפלה אחת לכמה מבנות {לפי מה שידוע לי} בסוף השליש הראשון תחילת השני להריון. לסבתי היו מספר הפלות.
לסבא שלי היתה בעיה עם הקרישה בדם אבל אני חושבת שכאן זה היה ההפך וזה היה דם שלא נקרש.
לכולנו יש מכות כחולות גדולות תמיד מכל מכה קטנה {אפילו כאלה שלא זוכרים} ואנמיה תמידית לחלקן הברזל נמוך {לי יש 23} ולחלקן ההמוגלובין נמוך {סביב ה8}
רציתי לדעת אם כדאי לי לעשות בדיקות דם לקרישתיות יתר הנרחבות {ptt עשיתי ויצא בסדר}
אני ממש מפחדת להכנס להריון ובסוף שיפול לי בגלל בעיות קרישתיות כי אני חוששת שאולי בקבוצת סיכון וחשוב לי לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישתיות יתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי14/05/2011סיפור של אחותך לא קשור
ליתר הפרטים רצוי לתת אנמנזה מפורטת לרופא משפחה/נשים/המטולוג איזורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקות דם לאחר ונופריעלי07/05/2011
שלום רב
שמי יעל
אני בהריון עם תאומים זהים, שבוע 24
ילידת הארץ, בריאה בדרכ, ללא מחלות רקע במשפחה
בעקבות סחרחורות, התעלפות אחת ותחושת חולשה עזה נשלחתי לבדיקות דם, לפני כחודש- בדיקת ספירת הדם היתה תקינה אך נמצא חוסר בברזל:
המוגלובין 8.1
ברזל 12
פריטין 9
ויטמין בי 12- 224
בעקבות המלצת הרופא התחלתי ליטול כדורי B12 ולקבל עירויי ברזל (ונופר) פעמיים בשבוע. לפני כשבוע וחצי היה העירוי האחרון.
תוצאות בדיקות הדם שנעשו כעת על מנת לבחון אם יש שיפור מספק נראו חריגות בהרבה מדדים, חלקם העידו להבנתי עדיין על חסר ברזל/B12 ואת חלקן לא הבנתי (דוגמת הפריטין המאד גבוה ובדיקות נוספות)
אודה מאד להתייחסותך המהירה מאחר והתור שנקבע לי לרופא הינו רק לעוד שבוע:
להלן ממצאי בדיקות הדם האחרונות:
LDH- 448
FE- 142
TRANSFERIN 366
FERITIN- 221
B12- 191
MCHC-30 (נמוך מהטווח)
RDW- 22 (גבוה מהטווח)
RBC- 3.7
HEMOGLOBIN- 10
HEMATOCRIT- 33
MCV- 90
MCH- 27
לימפוציטים %- 21 (נמוך מהטווח)
רטיקיוליציטים #- 0.1 (גבוה מהטווח)
רטיקיוליציטים- 2.6 (גבוה מהטווח)
משטח מקרוסקופי:
ANISOCYTOSIS
POIKILOCYTES
כל יתר בדיקות הדם תקינות
מתנצלת על אורך ההודעה
אודה מראש להתייחסותך
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי בדיקות דם לאחר ונופר - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/05/2011אין ספק שהייתה תגובה לטיפול וצריך סבלנות .
אין צורך יותר במתן 12 B .
אין צורך בהמשך קבלת ברזל דרך הוריד.
ניתן להוסיף חומצה פולית כדור ביום (5מ"ג).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתסנדו מזור06/05/2011
שלום
אני בן 56 שנה אחרי התקף לב עם צינטור והשתלת סטינט הייה טרומבוס שנשאב,בזמן האישפוז הייתה לי אנימיה ,וB12 בגבול התחתון של הנורמה מאז אני מקבל חומצה פולית 5 מג וזריקת B12 פעם בחודש .
בדיקות דם לפני שבוע:
HB 13.1
HCT 40
B12 625
חומצה פולית 18.3
האם אני צריך להמשיך בחומצה פולית ,ולכמה זמן.?
הרופא המטפל אומר שזה לא מזיק כזה גבוה.
מודה מראש
סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/05/2011אין כל מניעה לקבל חומצה פולית .
ספירת הדם תקינה לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת דם ומח עצםלימונית06/05/2011
לרופאים שלום,
אני מעוניינת לדעת האם יש מניעה ממי שיש לו תסמונת גנטית לתרום דם או מח עצם?
לפני כשנתיים התגלה שיש לי תסמונת גנטית נדירה - 2q37 del - (למרות שיש לה אצלי ביטויים רפואיים ופגם חזותי בולט באצבעות הרגליים), אם כי גם FV LEIDEN ו-proteine c resistens, ומאז אני דיי מבולבלת בקשר לתרומות, לא ברור לי אם ייעשה שימוש בדמי?
לפני כן, נהגתי לתרום דם באופן קבוע (כאשר את בעיית קרישת הדם ידעתי שנים רבות, ונאמר לי שהיא לא מהווה גורם מפריע לתרומת דם רגילה).
בהתרמת הדגימות האחרונה למח עצם הזדמן לי לתת דגימה, ובשאלון לא עלתה שאלה האם יש לתורם תסמונת גנטית כלשהי, פרט לשאלה ספציפית שנשאלה לגבי המופיליה, ולא נדרש פירוט אחר, של משהו שלא נשאל.
האם קיומה של התסמונת אמורה למנוע ממני לתרום?
האם זה לגבי שני סוגי התרומות? האם רק לגבי תרומת דם רגילה? האם רק לגבי תרומת מח עצם?
אודה מאוד לתשובתכם, כדי שאדע איך להתנהג בעניין התרמות.
בתודה,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת דם ומח עצם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/05/2011את השאלה הזו יש להפנות לבנק דם ו/או למתרימי מתנדבים למח עצם.
לעניות דעתי תרומת מח עצם לא מומלצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
לימונית08/05/2011פרופ' רחמילביץ שלום,
ראשית, תודה על תשובתך.
אבקש לדעת מה הבעיות שיכולות להיגרם לנתרם מבעיה כמו שהצגתי, כיצד התסמונת יכולה יכולה להשפיע עליו?
עד כמה שידוע לי אין אפשרות לשינויים גנטיים באדם, לכן זה מעניין אותי להבין את זה קצת יותר לעומק - האם בהתרמה כן יכול להתחולל שינוי גנטי? אם לא - אז מדוע שישפיע ?
דבר שני, שאלתי פעם מתרים דם, כתבתי גם הודעה לבנק הדם, זה היה לפני כשנתיים, ועד היום לא נענתי, אבל אני מניחה שהם יודעים פחות ממך, ופחות מהגנטיקאים, שגם איתם התייעצתי בנושא וגם הם לא ידעו לענות לי על כך.
דבר שלישי - מה לגבי תרומת דם רגילה? האם ישתמשו בה לצרכי תרומה?
האם עליי לדווח על זה גם אם אין שאלה בנוגע לתסמונת גנטית?
בתודה,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לפר'פ' רחמילביץ - ועוד שאלה
לימונית21/05/2011פרופ' רחמילביץ' שלום,
1) אשמח אם תוכל להתייחס לשאלות ההמשך בהודעה האחרונה שלי, לעיל.
2) האם במקרה של קבלת תרומה למי שיש לו חסר גנטי כמו שהצגתי, חשוב גם לקבל ממישהו עם אותו חסר?
כלומר, אם למשל אני אצטרך, חס וחלילה, תרומה של מח עצם או דם, האם אז זה חשוב שיימצא מישהוא עם החסר הזה כדי להוות עבורי תורם?
או, במילים אחרות, במידה ויימצא מישהו מבני משפחתי שגם הוא בעל אותה התסמונת, ובמידה, וחס וחלילה, בעתיד יצטרך תרומה, האם אז זה כן יתאים שאני יהווה עבורו תורמת?
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מח עצםמיה05/05/2011
חולה ב-CLL כבר קרוב לשנתיים. הומגלובין נמוך מאוד וניתן לי להבין שהגיע זמן טיפולים.
אני פוחדת פחד מוות מבדיקת מח עצם. הפחד הוא ברמות שממש מדיר שינה מעיני וגורם לי לסערת רגשות רק כשאני חושבת על זה.
יש תוצאות ZAP 70 יש תוצאות FACS . עד כמה הכרחי ממש ממש אחרי כל הבדיקות האלו שאעבור בדיקת מח עצם?
האם אני יכולה להתנגד ולעבור ישר לטיפול?
הבנתי שלא כל המטולוג דורש זאת כתנאי מקדים
.תודה מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מח עצם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/05/2011א. אין סיבה לפחד מבדיקת מח עצם . מקבלים זריקת טשטוש ועוברים אותה ללא בעיות.
ב. בדיקת מח עצם חשובה מאוד על מנת להחליט על סוג ועיתוי הטיפול - בין היתר בדיקת כרומוזומים שגם היא חשובה לקביעת מדיניות טיפולית ועל כן אני ממליץ לבצע את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת לבדיקות קרישהע.א04/05/2011
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 24+5 ובשל דימום רב לאחר הלידה הקודמת (לפני 5 שנים) הוחלט לשלוח אותי לבדיקות מעבדה שתוצאותיהן הן:
PT (Seconds) | Sec. | 9.7
I.N.R 0.9
PTT 23
Platelet Agg.-ADP 71
Platelet Agg.-Collagen 76
Platelet Agg.-Epinephrine 67
Platelet Agg.-Ristocetin 73
VWF-von Willebrand Factor 199
אודה לתשובתך אם התוצאות הנ"ל תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת לבדיקות קרישה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/05/2011השאלה היא מה התחום הנורמלי של בדיקות אלו במעבדה בה בוצעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- G6PD - האם יש להמנע מפריחת פול?מיכל04/05/2011
שלום,
בני בן השמונה ללא אנזים G6PD.
ללא תגובות מיוחדות עד כה, לא אוכל פול אך היה בקרבת פול מבושל ללא תגובות כאמור.
נתבקשתי על ידי בית הספר לברר האם יש סכנה בקרבה לפריחת הפול מאחר והילדים יוצאים מחר לטיול באזור כפרי אשר יתכן וקיימת בו פריחה של פול.
האם ניתן לאפשר לו לצאת לטיול או שעדיף להמנע?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר G6PD - האם יש להמנע מפריחת פול? - תגובה
פרופ` אלן ברבי04/05/2011לא נראת לי בעיה ביציאה לטיול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CLL וגרדמאיר03/05/2011
אני מאובחן כחולה CLL עם טחול מוגדל , אך עדיין ללא צורך בטיפול.
לאחרונה התפתח אצלי גרד בשורש האצבע בגב כף היד.
אזור הגרוד הוא אדמומי עם שלפוחיות קטנות ועור נוקשה .
האם יש קשר בין המחלה לגרד או שעלי לפנות לרופא עור לטיפול בגרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CLL וגרד - תגובה
פרופ` אלן ברבי03/05/2011יש במחלה רגישות יתר לעקיצות איתושים ועוד.
אצלך נראה לי יותר מין אלרגיה. אפשר לנסות קרם סטרוידים דרך רופא משפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון קליקסןהיפא01/05/2011
שלום אני בהריון של תאומים אחרי טיפולי פוריות התחלתי לקבל קליקסן מיום החזרת העוברים היון אני בשבוע ה 15 להריון מקבלת מינון 40 של קליקסן קראתי באינטרנט שצריך להעלות את המינון של הקליקסן רציתי לברר המינון במה קשור האם זה קשור ב מספר העוברים או במשקל אם במשקל אני שוקלת 83 ק"ג ובכל מקרה צריך להעלות אם קן מתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון קליקסן - תגובה
פרופ` אלן ברבי02/05/2011קשור במשקל ו 40מג בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת טחולרמי01/05/2011
אני מוכר כ-chronic itp משך כשנתיים עם רמה של 8000-10,000 תרומבוציטים.
טופלתי בעבר בסטרואידים פרדניסון ןדקסאמתזון אולם ללא תגובה.
כמו כן טופלתי במבתרה אולם במקרה הנ"ל לא חל כל שנוי ברמת התרומבוציטים.
טופלתי לאחרונה לאחר שאושפזתי עקב דימום מהאף ב-IVIG וזה העלה את רמת התרומבוציטים ל-135,000 .
יש לציין כי עברתי בדיקת מח עצם וסיטי חזה ובטן לשלול בעיות אחרות(שלשמחתי לא נתגלה
בבדיקות הנ"ל בעיות אחרות).
בשיחה עם הרופא המטפל נאמר לי שלא יהיה מנוס מכריתת טחול.
1.מבקש לדעת האם אכן כך או שניתן לטפל ע"י טיפול תרופתי אחר?
2.במידה ולאחר כריתת הטחול רמת התרומבוציטים לא תעלה ,מה המשמעות להמשך החיים?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת טחול - תגובה
פרופ` אלן ברבי02/05/2011גם אני ממליץ על כריתת טחול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לדילול הדם?ע.30/04/2011
שלום,
אבי בן 83 חולה במחלה ריאתית , ברונכיאקטטית קשה.
כמוכן, סובל מפרפור פרוזדורים כרוני, ברזל נמוך (32) והמוגלובין נמוך (11.4).
לאחרונה המליץ הקרדיולוג על טיפול נוגד קרישה כמו אספירין , קומדין וכו'. אבל התרופות לדילול הדם, גם במינון נמוך, גרמו לליחה דמית.
האם תוסף בשם נאטוקינז אינו גורם לתופעות לוואי (כמו ליחה דמית) ?
חשוב לציין, אבי אדם פעיל ועובד, אינו לוקח תרופות, מלבד מולטי ויטמין ו- B12.
אשמח לתגובתכם.
תודה
ע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לדילול הדם? - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/04/2011אין לי נסיון בתרופה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ITPנעם28/04/2011
שלום,
לבתי ,בת 20, בריאה סה"כ אך חולת ITP עם ספירות PLT בין 40-100 , התגלו טיטרים מאוד גבוהים של אנטיקרדיוליפין ולופוס אנטיקואגולנט. הועלתה אפשרות של מתן קבוע של אספירין 100 מ"ג תחת מעקב ספירת דם.
האם נדרש? מה ההשפעה על הטסיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/04/2011ממליץ לחזור על הבדיקות
מקרה זה צריך להיות בידים של המטולוג שיקבע אם מדובר ב ITP או APLA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)