מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח בדיקת דם - קרישיותשירה30/01/2011
שלום רב,
בת 37. בריאה בד"כ. נוטלת ציפרלקס 20 מ"ג ביום. בימים האחרונים ביצעתי כמה וכמה בדיקות מעבדה, כהכנה לקראת טיפול הפריה חוץ גופית.
תוצאות חלק מהבדיקות הדאיגו אותי... אשמח לשמוע חוות דעתך לגבי תקינותם / אי תקינותם, ומה עליי לעשות.
להלן התוצאות:
ANTITHROMBIN-III - תוצאה 72% (ערכי ייחוס 80-120).
PROTEIN C ACTIVITY - תוצאה 86% (ערכי ייחוס 70-130).
PROT-S ANTIGEN (FREE - תוצאה 62% (ערכי ייחוס 53-109).
APCR RATIO - תוצאה 2.7 (תוצאה 1.9-10).
PT-INR - תוצאה 1 (ערכי ייחוס 1.5-4.5).
PT-SEC - תוצאה 11 sec
PT % - תוצאה 98% (ערכי ייחוס 20-100).
יש לציין שבתקופת ביצוע הבדיקות נטלתי גלולות למניעת היריון אורטוציקלין (במשך חודש אחד בלבד).
אודה על תשובתך הטובה והמהירה...
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת דם - קרישיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/01/2011הירידה ברמת AT3 לא משמעותית
התוצאה של APCR מחייב בדיקת F5 LEIDEN PCR
בכל מקרה לפנות לרופא שביקש את הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גדולה, ועוד שאלה קטנה...
שירה31/01/2011תודה תודה על התשובה המהירה!
האם תוצאת APCR אינה תקינה? חשבתי שהיא בתוך הטווח הנורמלי...
ובסך הכל - הבדיקות סבירות לדעתך?
שוב תודה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקת דם - קרישיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי31/01/2011נכון היתה לי טעות בהסתכלות על טוח הנורמלי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז נראה שזה בסדר... נכון?
שירה01/02/2011תודה רבה!
לילה טוב,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבגטרןדד27/01/2011
שלום רב, אני נוטלת קומדין זמן רב ושמעתי על תרופה זו. רציתי לדעת האם היא בשימוש בארץ? האם היא בסל התרופות? אם לא- מה הסטטוס של תרופה זו (מתי צופים כי תכנס לשימוש בארץ?).
תודה,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבגטרן - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/02/2011אם את מקבלת קומדין זמן רב ואת חיה איתה בשלום אין כרגע כל סיבה אובייקטיבית לעבור לתרופה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליציטמיה ורהדוד26/01/2011
בן 61 אובחן לפני שנה בפוליציטמיה ורה. בשנה האחרונה מטופל בהקזות דם ומעקב.
בתחילה WBC לויקוציטים היה 12.
היום WBC לויקוציטים - 15.
המוטוקריט - 50.6.
המוגלובין - 16.2
היום הומלץ (בנוסף להקזות דם) שימוש בכדור יומי- HYDREA 500 .
שאלות:
1. האם נטילת הכדור הכרחית ?
2. מה תופעות הלואי של הכדור ?
3. האם יש טיפול/תרופה חלופית לכדור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליציטמיה ורה - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/01/2011אם המחלה פעילה זה הטיפול עם מעט תופעות לואי קשורות בעיקר לאוברדוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על תוצאת בדיקה לקרישיות יתריעל בר25/01/2011
פרופסור ברבי שלום רב,
שמי בר יעל מאילת לפני כחודשיים הפנית אותי לבדיקות דם לברור קרישיות יתר
קיבלתי את התוצאות : F5 ו- F2 הראו נורמל ,
בדיקה שלישית הראתה :
pcr mthfr_(c677t) homozygote
אשמח לדעת מה זה אומר.
נקבע לי תור אליך לעוד חודשיים אשמח לדעת האם זה מצריך פגישה דחופה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר על תוצאת בדיקה לקרישיות יתר - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/01/2011לא. זה פגם גנטי הקשור ל הומוסיסטאין וניתן לתקן אותו עם חומצא פולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריוגלובולינמיהטלי25/01/2011
שלום רב,
אבי בן 65 חלה לפני כעשרה חודשים בקריוגלובולינמיה. כתוצאה מכך סבל מוסקוליטיס ונוירופתיה קשה. כיום לאחר טיפול כימותרפי ומבטרה שנכשלו נתנו לו שוב כימותרפיה ולאחר 6 פעמים שקיבל כימותרפיה המחלה נסוגה למס' שבועות ולפתע תקפה שנית. החלבון שוב התפרץ וכרגע יש 18% קריו. מה ניתן לעשות במצב כזה? האם יש בתי חולים בעולם שהם ייחודיים מבחינת ההתמחות שלהם במחלה?
תודה רבה טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריוגלובולינמיה - תגובה
פרופ` אלן ברבי25/01/2011לא יודע.
ההמטולוגים שמטפלים בו יכולים לנסות תרופות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מחיצת אף עם חוסר פקטור 7.מיכאל24/01/2011
שלום רב,
אני עומד לעשות ניתוח ליישור מחיצת האף.
בטרום ניתוח התגלו לי בעיות קרישה בדם.
לאחר בירור אצל המטולוג, התברר שיש לי רק 22% של מרכיב הדם פקטור 7.
נאמר לי שאוכל לעשות את הניתוח אם אקח לפני ואחרי הניתוח כדורים (הקסאקפרון). למרות שזה אמור לפתור את הבעיה, הרופא המנתח ממש נבהל והמליץ לא לעשות את הניתוח מחשש לדימום יתר.
אני לא יודע מה לעשות? האם הסיכון הוא כל כך גדול למרות השימוש בכדורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מחיצת אף עם חוסר פקטור 7. - תגובה
פרופ` אלן ברבי25/01/2011מקרה זה חייב להסגר בדיון בן א.א.ג. והמטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפומה מוחית דחוףל.ר24/01/2011
פרופסור רחמילוביץ שלום, לפני כשנה התגלה אצל בן משפחתי ליפומה מוחית nhl הוא בן 45 וקיבל טיפולים כימותרפיים ובנוסף גם הקרנות לאחר הטיפולים ניכר שיש קצת שיפור במצב אבל , יש לו כל הזמן חוסר יציבות הוא לא יכול לעמוד על הרגליים ולפני כשבוע נפל בבית ויש שיתוק קל בחלק הימיני של הגוף רגל ויד וחלה הדרדרות במצבו הוא מטופל בביה"ח הדסה עין כרם והרופאים אמרו לנו שאין יותר דרך לטפל ה אם באמת במצבו לא ניתן לטפל ? עשו גם בדיקת אם אר אי לפני שבועיים והתוצאות הראו שהמוח נקי , רק לאחרונה הוא הרגיש גם כאבי צאוור וגב חזקים ואז זה הביא אותו למצב של חוסר יציבות ואיבוד שיווי משקל ? מה עושים ? אנחנו מאוד מודאגים מהמצב? מה ניתן לעשות ? האם באמת זה הגיע למצב שלא ניתן לטפל? אודה לך מאוד על תשובתך לימור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפומה מוחית דחוף - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ25/01/2011אין ספק שהוא מטופל במחלקה עם המומחיות והניסיון הטוב ביותר בלימפומה של המוח ,
לפי התיאור - ייתכן מאוד והסימנים הנוכחים הם לא כתוצאה מהלימפומה (שאין לו) אלא כתוצאה מהטיפולים שקיבל , הקרנות , כימוטרפיה וכו' . אך על כך מסוגלים לענות הרופאים המטופלים בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Protein S Free נמוך מהנורמהתמר24/01/2011
שלום,
אני בת 28, בהריון ראשון (כרגע בשבוע 16), נשלחתי לבירור של קרישיות בעקבות אפיזודה של הבזקי אור בתחילת הריון (ההשערה היא מיגרנה). בד"כ בריאה.
כל הערכים בתחום הנורמה, פרט ל
Protein S Free
שערכו הוא 53%.
האם יש סיבה לדאגה?
בתודה,
תמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Protein S Free נמוך מהנורמה - תגובה
פרופ` אלן ברבי24/01/2011ערך PS יורד בתקופת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענבר23/01/2011
שלום ..חבר שלי חלה בסרטן הדם בגיל 10 עבר שנתים של טיפולי כימו לא עבר השתלה וגבר על מחלה כיום הוא בן 20 8 שנים של שקט נפשי..אני לא שואלת אותו ..אבל הלב שלי לא שקט ולכן רציתי לשאול מספר דברים ..
1. האם לטיפולי כימו שהוא עבר יש סיבוכים שישפיעו עליו בעתיד ?
2.היתכן שהרופא אומר לו שהסיכוייים שזה יחזור הם אפסיים או שזה בלתי ניתן לחיזוי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` אלן ברבי24/01/2011-1 לא יודע
- 2 10 שנים מסיום הטיפול נחשב כהבראה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענבר24/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוגלובליןטובה21/01/2011
מיקרוגלובלין גבוה בבדיקת דם תוצאה של 2718 מעל לנורמה , מה משמעות ?מה המשך טיפול?- דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרוגלובלין - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/01/2011קשה להתייחס לתוצאה של בדיקה אחת באופן חד פעמי בלי לשמוע יותר פרטים – תולדוות עבר ? האם קיימת מחלה נוכחית ? לעלייה ברמת מיקרוגלובלין כממצא בלעדי אין טיפול . בראש ובראשונה צריך לנסות לברר את הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות ומיגרנות בטיפולי פוריותאירית21/01/2011
שלום,
אני בת 43, סובלת ממיגרנות סביב השינויים ההורמונלים של המחזור החודשי שהחלו מנטילת גלולות למניעת הריון (מינולט) לפני כ-20 שנה.
כעת אני מטופלת בטיפולי פוריות וביצעתי בדיקת קרישיות:
תוצאת ה- Protein C Activity עומדת על ערך גבולי של 83%
ותוצאת Protein S Free על ערך של 60%.
יתר הערכים נמצאים בתוך טווח הנורמה.
רופא הפיריון המטפל בי המליץ על מתן סטימולציה הורמונלית.
לאור התוצאות הנ"ל האם יש מניעה? או שעלי לבצע ברור מקיף יותר לפני כן?
תודה רבה לתשובתך.
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות ומיגרנות בטיפולי פוריות - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/01/2011במידה ובוצעו כל יתר הבדיקות לקרישיות יתר והן תקינות הייתי מציע לחזור על הבדיקה של Potein C+S ואם הממצאים באותו סדר גודל לא הייתי רואה מקום להימנע מטיפולי פוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטיםסנדו מזור20/01/2011
שלום
יש לי טרומבוציטים כל הזמן בסביבות 100000 ההימטולוג עשה לי בירור שיצא תקין ,הוא אומר שבגלל שזה אסימפטומטי אין מה לדאוג,אבל אני דואג ,האם אני צריך לדאוג?
סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוציטים - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/01/2011במידה וכל יתר הספירות (כ.אדומות, לבנות וכו' ) הן בגדר התקין ובמידה ומספר הטרומבוציטים הנמוך יחסית קיים כבר תקופה ממושכת , ואין לכך כל סיבה אחרת , בשלב הנוכחי הייתי מסתפק במעקב בלבד אחת למספר חודשים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור20/01/2011
שלם ד"ר
רציתי לשאול האם זה נורמלי להרגיש בלוטות באיזור הלסת או הגרון?
כלומר לא ניתן לראות אותן אך בעת כיפוף הראש או הטייתו ניתן לחוש בבלוטות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/01/2011קשה לחוות דעה על שאלה זו ללא בדיקה ע"י רופא שיבדוק את משמעות הממצא כולל
שאלות לגבי סיבות אפשריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות ואמצעי מניעהרינה19/01/2011
שלום וברכה, ותודה רבה מראש.
אני בת 31, אחרי לידה שלישית. מתחילה עכשיו מניעה. אני מצרפת פה תוצאות של בדיקה של קרישיות שעשיתי לפני 4 שנים:
ANTITHROMBIN 83.50 % ( 74.00- 114.00) (.*.......)
APCR 2.76 RATIO ( 2.20- 3.50) (...*.....):
MTHFR (C677T) HETEROZYGOT
FACTOR V (DNA) NORMAL
G1691A
FACTOR II (DNA) NORMAL:
G20210A
הרופאה אמרה שכל מה שעלי לעשות זה להקפיד לקחת חומצה פולית כל יום. הבעיה שלא התמדתי בזה עד היום. האם זה בסדר להתחיל עכשיו עם החומצה הפולית ולקחת יחד עם זה אמצעי מניעה (כדור פליים). או שבגלל הקרישיות עדיף להימנע מאמצעים הורמונלים?
יש לציין (ואני לא יודעת אם זה קשור) שלאחרונה יש לי מידי פעם כאבים פנימיים ברגל, כמו כאבי ורידים. במיוחד בשכיבה, ואחרי ישיבה מזרחית, או קיפול הרגליים.
אם לא קשה לך אשמח לקבל גם חוות דעת מקצועית לגבי הכאבים האלה- הם כאבים פנימיים בירכיים, ובאזור המתחת ברך/שוק. לעיתים זה יורד עד הקרסול. כל זאת בחלק האחורי פנימי של הרגל.
תודה רבה
תודה רבה, ויום מצוין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות ואמצעי מניעה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/01/2011א. אין כל בעיה לקבל חומצה פולית מדי יום
ב. לגבי מניעה רצוי להימנע מתכשירים הורמונאליים ולנסות להשתמש באמצעי מניעה
אחרים תוך ייעוץ עם רופא נשים
ג. לגבי משמעות הכאב ברגל לא ניתן לחוות דעה ללא בדיקה פיסיקלית ע"י הרופא
המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה ומיאסטניה גרביסמיכל19/01/2011
שלום רב,
אני חולת מיאסטניה גרביס וכרגע עוברת אבחון עקב אנמיה. ערכי הומגלובין נעים בין 8.5- 10.6 כבר שלושה חודשים. נטלתי עד לפני חודשיים , אימוראן ופרדניזון. כרגע עוברת רק טיפולים של פלסמה פרזיס . רמות הברזל היו גם מאוד נמוכות- 13 וערכי פריטין- 2.9. ערכי טרנספרין- 173 , החומצה הפולית נעה בין 2.2-4. להלן ספירת הדם האחרונה כולל משטח דם וביוכימיה. הייתי רוצה לדעת האם ניתן לראות איזה סיבה לאנמיה בבדיקה, במיוחד במשטח- שאינו מובן לי .
.
ספירת דם-
WBC-3.66
RBC-3.35
HGB-10.07
HCT-30.09
MCV-89.85
MCH.30.1
RBC%-0
NEUTROabs.-1.71
LYMPHOabs.-1.63
MONOabs.-0.28
EOSabs.- 0.03
BASOabs.-0.01
NUCLEATED RBC abs. - 0
reticulocyte count
MCVr- 99.9
RETICULO abs. 27.84
%reticulo-0.8
ביוכימיה בדם
lipemia +
lcterus ++
hemolysis- normal
urea- blood- 20
creatinine-blood- 0.6
glucose-blood- 78
potassium-blood- 4.2
sodium-blood- 141
chloride- blood- 108
calcium- blood total- 9.4
phosphorus-blood-3.9
uric acid- -blood- 3.7
bilirubin- blood total- 0.93
SGOT(AST)- blood- 27
SGPT (ALT)- blood- 31
LDH-blood 147
alkaline phosphatase- blood- 53
protein-blood total- 6.7
albumin- blood- 4.7
globulin- blood- 2
osmolality- 290
manual differential
segument%- 52
lympho%- 40- צעיר בודד
mono%- 5
eos%-2
baso%- 1
atypical lymphocytes- מעטים
ovalocytes-בודדים
polychromazia- בודדים
schistocytes-בודדים
משטח ידני- 15938* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה ומיאסטניה גרביס - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/01/2011א. חסרה תשובת הטסיות PLATLETS. במידה וגם הם נמוכות ייתכן ומדובר בדיכוי מח עצם .
ב. הבדיקות מצביעות בברור על חוסר ברזל למרות שערכי ספירת הדם לא אופייניות. בכל מקרה רצוי לקבל טיפול בכדורי ברזל וחומצה פולית . צריך גם לברר אם אינך מאבדת דם במחזור ? במידה ואין הסבר מניח את הדעת ועדין יש ירידה בכל הספירות(כולל PLATLETS). ייתכן ויש מקום לשקול בדיקת מח עצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- אנמיה ומיאסטניה גרביס
מיכל23/01/2011שלום רב,
תודה על התשובה .
כבר לא היה לי מחזור עוד מעט חצי שנה. בדרך כלל המחזורים שלי לא הכי סדירים, ביומיים הראשונים יש הרבה דם אבל נראה לי בנורמה אבל גם הרבה גושים- מן קרישי דם. רציתי רק לדעת מה אומר המשטח בפני עצמו . תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)