מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרישות יתר לילדיםדינה30/03/2011
שלום רב,
עפ"י בדיקות דם שלי (אמא לשניים, בת 33) יש לי קרישות יתר- MTHFR הומוזיגוט ופקטור 5 ליידן הטרוזיגוט.
ערכנו בדיקת דם לילדיי ונמצא כי לבני (בן 4) יש גם כן MTHFR הומוזיגוט ופקטור 5 ליידן הטרוזיגוט ולבתי (בת 3) יש רק MTHFR הומוזיגוט.
קבעתי תור להמטולוגית ילדים בכדי שתנחה אותי הלאה אך התור רק בעוד חודשיים.
לבינתיים רציתי לדעת האם מותר לי לתת לילדים נורופן או אקמולי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישות יתר לילדים - תגובה
פרופ` אלן ברבי01/04/2011אקמול כן.
נורופן רצוי לא לילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומהשרי29/03/2011
אימי אובחנה עם לימפומה נון הוז'קין דיפוזית של תאי בי גדולים.
זה התחיל עם כאבים מתחת לצלעות, כעבור חודש צצו תוך יומיים בלוטות בצוואר שכאבו מאוד.
לאחר מכן עשתה ct חזה שם הודגמו בלוטות רבות מוגדלות.
שאלתי -האם הבלוטות בצוואר שצצו תוך יומיים אומרות שצמח גידול תוך יומיים?
האם זה הגיוני? או שיש איזשהי נפיחות נוספת או בצקות או זיהום בבלוטות בנוסף לתאי הלימפומה?
מאז שנשלחה לעשות ביופסיה צווארית ועד שביה"ח עשה את הבדיקה ועד לתוצאות חלפו יותר מחודש, ואני חוששת מאוד שחודש זה המון זמן ואולי בינתיים המחלה הוחמרה.
מה דעתך?
דבר נוסף - האם שיעול הוא סימפטום אופייני ללימפומה?
מודה מאוד על תשובותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה - תגובה
פרופ` אלן ברבי01/04/2011נראה לי זמן ארוך מדי.
צריך לפגוש ההמטולוג ולבקש סיכום התוצאות והמלצות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דםרחל29/03/2011
אני בת 32 אם ל- 3 ילדים,
לאחרונה יוצאים לי (בערך פעם בחודש) שטפי דם פעם באדומים פעם כחולים לכל מיני אזורים מבלי לקבל מכה, האם צריך לייחס לזה חשיבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי01/04/2011כן .
לבצע ספירת דם ובדיקות קרישה PT PTT
לפגוש המטולוג עם התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אני קצת בלחץ
רחל02/04/2011חלילה אם התשובה לא טובה מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה צריך לעשות?
רחל02/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ESRאילנית28/03/2011
שלום, היום עשיתי בדיקת ESR 1 HOUR והתוצאה יצאה 60. הבנתי שהגבול העליון הנורמלי הוא 20. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר esr הערך של הבדיקה הוא 80
רחלי15/08/2011אני סובלת מ f .m.f האם יש קשר מהתוצאה הגבוה של השקיעת דם כי באותו חודש היה לי התקף בקרסול ברגל המוגלובין שלי הוא 11.1 אני לוקחת קולכיצין שתי כדורים בערבהאם יש לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ESR - תגובה
פרופ` אלן ברבי01/04/2011זה לא בידיוק המטולוגיה !
צריך לפנות לרופא המשפחה לצורך השלמת הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסחיף ראיתי האומנם?קר28/03/2011
שלום שמי קרן לפני כשבועים וחצי ילדתי בן מקסים בלידה רגילה
זוהי לידה שניה שבראשונה הכל התנהל כשורה
והלידה הנוכחית היתה תקינה בדיקות תקינות ההריון הנ"ל הינו הריון עם טיפול הורמונלי בסופו הצליח בפעם השלישית דרך הזרעה
לאחר שהשתחררתי מבית החולים הגעתי הביתה וחשתי קצת משהו לא נוח בנשימה
הגעתי למיון ושם קיבלו אותי ועשו לי סיטי שבצילום הסיטי ראו משהו בגודל 9 ממ משהו מאוד קטן ולא ברור בעורק הצדידי
למחרת כבר התחילו טיפול מסיבי של קסילוקסן 100 ויום למחרת התחילו לשלב קומדין
ואז בא רופא ואמר שהסיטי לא כל כך תקין והם בכלל לא בטוחים שהיה תסחיף אולי בשל בעיה תכנית של הסיטי עם החומר ניגודי וזה היה מאוד קטן והציע לי לעשות צילום חוזר של סיטי
בצילום החוזר של הסיטי היה תקין לחלוטין עשו לי גם צילום של הגפיים ולא ראו כלום הכל היה תקין , מכאן החליטו לרדת מהטיפול לקסילוקסן 40 מ"ג והפסיקו את הקומדין ואמרו הטיפול הוא רק מניעתי ל 4 שבועות
הרופא שמטפל בי להמטולויגיה לא מבין את משמעות הדבר היה או לא היה תסחיף ?
עם היה אז איך זה נעלם לאחר 3 ימים
הכל לא ברור בכלל ואני לא יודעת עם אני מקבלת את הטיפול הנכון
כי אם אין כלום אז הכל בסדר שמטפלים בי ל4 שבועות ויפיסיקו לי את הקסילוקסן
ואם היה משהו אז אולי הטיפול שאני מקבלת לא מספיק טוב
חשוב להגיד שאני מרגישה טוב כרגע שזה גם צריך לקחת בחשבון
מהם ההשלכות של כל הטיפול הזה ואיך מפסיקים את הטיפול
והאם זה נכון שלא אוכל לטוס בעתיד
אני מאוד מוטרדת מאי בהירות הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לאורך כל הכיתוב לקלקסן
קר31/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסחיף ראיתי האומנם? - תגובה
פרופ` אלן ברבי01/04/2011טוב שיש לך המטולוג שמטפל בך.
בסך הכל הבירור הייה סביר וגם ההחלטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות בבדיקות קרישהיריב_123427/03/2011
שלום רב ,
בבדיקת קרישה נתקבלו 2 תוצאות די חריגיות ורצינו לדעת האם יש לגשת לרופא (המטולוג) בדחיפות (יש לנו תור אצלו לעוד חודש וחשבנו אולי יש צורך להקדים).
fibrinogen-496
protein s free-37
ptt (sensitive to Lupus Anticoagulant)- 51.50
מדובר באשה בת 27 בהריון בשבוע 23 שמקבלת קלקסן 80 מ"ג פעמיים ביום עקב DVT בצוואר שהתגלה בשבוע 10.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חריגות בבדיקות קרישה - תגובה
פרופ` אלן ברבי01/04/2011לחקות לתור. להמשיך בקלקסן.
ה pr.s נמוך בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין וברזלצחון26/03/2011
אני מטופל בפלויקס ואספירין מזה שנתיים הברזל שלי נמוך קצת וני לוקח כדור ביום קראתי שספיגת הברזל עם אספירין בעייתיתמה לעשות? אגב ההמוגלובין שלי 14.5 הפיריטין בטווח כמו כן גם הב-12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין וברזל - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/03/2011עם המ' 14,5 אתה באמת לא צריך תוספת ברזל !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםלימור24/03/2011
Fe - Iron 44 micg/dl 60 - 180 *(..........).
Ferritin 37 ng/ml 10 - 120 .(.*........).
יוניש לח 6.9.10 םוימ ,בל םיש
.סוחייה יכרעב
Vitamin B12 1000 pg/ml - מ לודג 211 - 911
רישכמ-םד תריפס-היגולוטמה
WBC-Leucocytes 7.3 10*3/micl 4,50 - 11,0 .(...*......).
RBC-Red Blood Cells 4.56 10*6/micl 3,80 - 5,30 .(....*.....).
Hemoglobin 12.6 g/dl 11,70 - 16,0 .(.*........).
Hematocrit 38.7 % 35,00 - 47,0 .(..*.......).
MCV-Mean Cell Volume 85 fl 79 - 97 .(..*.......).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 27.6 pg/cell 27,00 - 34,0 .(*.........).
MCHC-M.Cell Hb cont. 32.6 g/dl l 31,00 - 36,0 .(..*.......).
RDW-Red Cell Distri.Width 12.3 % 11,60 - 15,0 .(.*........).
Platelets 256 10*3/micl 150,00 - 450, .(...*......).
MPV-Mean Platelet Volume 10.3 fl 8,5 - 12,9 .(...*......).
ןוכדעל בל םיש 4.11.08-מ לחה
.סוחייה יכרע
Neutrophils % 56.3 % 40 - 75 .(....*.....).
Lymphocytes % 30.0 % 22,0 - 43,0 .(...*......).
Monocytes % 6.9 % 3 - 13 .(...*......).
Eosinophils % 6.5 % 0 - 6 .(..........)*
Basophils % 0.3 % 0 - 2 .(.*........).
Neutrophils # 4.09 # 1,80 - 7,70 .(...*......).
Lymphocytes # 2.18 # 1,00 - 4,80 .(..*.......).
Monocytes # 0.50 # 0,00 - 1,10 .(....*.....).
אני הומוזיגוטית ל MTHFR חודש וחצי אחרי לידה לקחתי עד היום גם לא בהריון חומצה פולית 5 מ"ג ו B12 לאחר הלידה הרופא נתן לי טריקרדיה שיש בו גם ויטמין B12 וע"פ הבדיקה אני ראוה שיש לי עודף B12 שאלתי מה אני צריכה לקחת?? האם להמשיך טריקרדיה או לקחת פולית 5 מ"ג או לא לקחת כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/03/2011נראה לי ש ח' פולית מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DVTטלי23/03/2011
שלום רב,
אני בת 20, לפני כחודשיים גילו אצלי DVT ברגל שמאל על רקע שימוש בגלולות דיאנה35.
אושפזתי בערך לשבוע ימים וטופלתי בגלקסן וקומדין.
כעת אני לובשת גרב אלסטית וממשיכה ליטול קומדין.
עוד לא התבצעו בדיקות במכון ההמטולוגי, אך בכל זאת יש לי כמה שאלות חשובות שאשמח לקבל עליהן תשובה..
א. האם שימוש בכל סוג של גלולות למניעת הריון הינו פסול אוטומטית בגלל האירוע שעברתי או שהוא תלוי בבדיקות ההמטולוגיות? האם במידה והבעיה הינה נרכשת ואינה גנטית יש סיכוי שאוכל להשתמש בגלולות במינון נמוך?
ב. לגבי הגרב האלסטית - במה תלוי הזמן בו עלי להיות כל היום עם הגרב? לפי מה יכול להחליט רופא להגיד לי להפסיק ללבוש אותה?
ג. האם אפשרי לשלב נטילת קומדין עם נטילת תרופת רואקוטן במינון נמוך?
ד. לפני הארוע היתי מאד פעילה גופנית, מתי אוכל לחזור לעשות ספורט?
מצטערת על ההודעה הארוכה מידי,
תודה רבה על תשומת הלב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DVT - תגובה
פרופ` אלן ברבי26/03/2011אני מבין שאת נמצאת במעקב מסודר.
מקובל לתת טיפול בקומדין לפחות 3 ח' ולבצע בדיקות לקרישיות יתר.
בהתאם לתוצות ינתו הנחיות .
גרב אלסטי לפחות עד ירידת הנפיחות, בסוף הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה נפוחות בצווארמרי23/03/2011
שלום רב,
אתמול חשתי ב 3 בלוטות לימפה נפוחות באזור הצוואר: 2 באזור קדמת האוזן ואחת בצוואר עצמו. אחת מהן כואבת במגע, כולן "בורחות" אם לוחצים עליהן.
לא חשתי בשינוי בהרגשה הכללית, והיום הנפיחות לא ירדה אך גם לא נראה שהן גדלות עוד ולא חשתי בבלוטות נוספות.
האם יש צורך בהגעה דחופה לרופא או שכדאי לחכות ולראות האם המצב משתפר לבד?
מה יכול להיות מקור הנפיחות אם אני לא חשה בזיהום גלוי כלשהו ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה נפוחות בצוואר - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/03/2011כדאי ללכת לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה קטנה
מרי23/03/2011קבעתי תור לרופא ליום ראשון, האם יש נחיצות להקדים ?
תודה רבה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולציטמיה ורהטלי22/03/2011
ערב טוב,
בת 37 מאובחנת בפולציטמיה ורה כ 4 שנים,
מטופלת ע"י הקזות דם ואסיפרין 75
שאלתי היא האם אפשרי להכנס להריון ולהמשיך בטיפול הנ"ל או שהנושא מהווה סכנה כלשהי?
אשמח לשמוע דעתך בעיניין,
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולציטמיה ורה - תגובה
פרופ` אלן ברבי22/03/2011לפי דעתי אספירין והקזות דם לא מתנגדות למצב של הריון.
אבל זה תלוי בפעילות המחלה ורצוי מעקב קפדני של המטולוג ומרפאת הריון לסיכון גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשה בהריון עם DVT ,מותר לטוס לאילת?יריב_123422/03/2011
או שעדיף לנסוע ברכב ולעשות עצירה כל שעה ?
נ.ב - הטיסה עצמה היא 35-40 דקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה פרטים נוספים לגבי האישה
יריב_123422/03/2011קריש הדם נתגלה בצוואר לפני 3 חודשים ומאז מטופלת בקלקסן 80 מ"ג פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשה בהריון עם DVT ,מותר לטוס לאילת? - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/03/2011אין בעיה לטוס לאילת בנתונים הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת רק בלילהאורי22/03/2011
שלום לחברי הצוות !
מבקש מאוד את התייחסותכם : יש מדי פעם הזעות רק בלילה ולא באופן תמידי ודבר כבר כמה שנים ולא התייחסתי לזה בכלל .
שאלתי : האם זה יכול להיות עקב בעיית פולציטמיה ורה ואיך עלי להתייחס לזה ?
ב) אני נוטל כדור הידראה 500 מ"ג מדי יום כחדשיים ימים בערך והגירודים אחרי מקלחת עדיין נמשכים . האם זה מראה שיש להגדיל את המינון ואו שבכלל התרופה לא משפיעה ?
אודה על התייחסותכם המהירה ?
בברכה רבה .
אורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת רק בלילה - תגובה
פרופ` אלן ברבי22/03/2011הטיפול בפוליציטמיה חייב להימשך ע" המטולוג שלך.
בקשר להזעות לילה "הרבה שנים" אין לי תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעת לילה
אורי22/03/2011שלום רב !
תודה על תשובתך ד"ר .!
אני רוצה להוסיף דבר שלא ציינתי והוא : הזעת הלילה הינה רק מהראש ועד החזה בלבד וכמה שזכור לי זה מספר שנים ולא כל יום .
האם זה יכול להיות גם עקב חרדות ולא ? להזכיר שאני עם פולציטמיה ורה .
איזה בירור עלי לעשות ?
המון תודות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אספירין.עדי21/03/2011
האם נטילת אספירין עלולה לטשטש קיום של מחלות כגון לוקמיה או דלקת פרקים.
האם ה"טישטוש" בא לידי ביטוי גם בספירת הדם?
אם כן, כמה זמן לפני בדיקת דם רצוי להפסיק שימוש באספירין?
בתודה מראש,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אספירין. - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ22/03/2011לגבי השאלה הראשונה - התשובה לא
לגבי השאלה השנייה - התשובה - לא
השאלה השלישית - התשובה אין צורך, יש לשקול הפסקת אספירין לפני ביצוע בדיקות לברור קרישת הדם ו/או לפני כל פרוצדורה ניתוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהיעלה21/03/2011
שלום
אתמול עשיתי בדיקות דם ובינהם גם ספירת דם. יש שמה כמה ערכים שנראים לא תקינים ואשמח אם תוכלו להסביר לי מה משמעותם
WBC- הטווח הוא בין 4.8-10.8. התוצאה שאני קבלתי היא 19.4
MYELOCYTES% DIF- הטווח הוא בין 0-0.1 ותוצאה היא 1
METAMYLOCYTES% DIF - הטווח הוא בין 0-0.1 והתוצאה היא 0.5
NEUTROPHILS% DIF- הטווח הוא בין 40-70 והתוצאה היא 86.2
LYMPHOCYTES % DIF- הטווח הוא בין 20-40 והתוצאה היא 7.2
Neutrophils abs dif- הטווח בין 1.9- 8 והתוצאה שלי היא 16.7
שאר הבדיקה בערכי הנורמה. אני סובלת מלופוס ומטופלת במתתרוקסט 15 מ"ג בזריקה ומלפני שבוע וחצי בפרדניזון 20 מ"ג. האם החריגות נובעות מהלופוס או מהטיפול התרופתי? האם זה מצריך בירור וטיפול מיוחד?
לציין גם שבספירת דם רשום גם ANISOCYTOSIS +. הבנתי שזה קשור לגודל לא שווה של כדוריות הדם. האם זה מסוכן? בחיים לא היה לי דבר כזה
אין אנמיה או חסר ב B12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ22/03/2011העליה בכדוריות הלבנות יכולה להיות בעקבות הטיפול בפרדניזון .
במידה והמינון יופחת או יופסק - כדאי לחזור על הספירה על מנת לאמת את ההנחה הנ"ל.
לגבי שאלתך האחרונה - ממצא זה איננו מסוכן בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)