מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום יש לי טרומבוציטניה .בר חליפה25/05/2011
בחופש זה התחיל כשהייתי צריך לקחת אסטרואידים כדי לשפר את מצב הטרומבוציטים שלי כי הייתי צריך לעשות ניתוח להורדת התוספתן.
עשיתי מספר בדיקות אחר כך וגילו שהטרומבוציטים קיימים אצלי בכמות ממש קטנה (25).
אמרו לי לקחת אסטרואידים כדי לשפר את המצב (בפעם הקודמת זה עזר).
אמרו לי שאם המצב לא השתפר יצטרכו להוריד לי את הטחול.
השאלה שלי מהו תפקידו של הטחול האם זה יגרום לחוסר תפקוד במקרה של הורדתו,
האם זה יגרום לי להספיק לעשות פעילות מסויימות ושאלה אחרונה האסטרואידים פעלו פעם קודמת האם יש סיבה שהם לא יפעלו הפעם?
מחכה לתשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יש לי טרומבוציטניה . - תגובה
פרופ` אלן ברבי25/05/2011כריתת טחול מומלצת כאשר טיפול בסטרואידים נכשל.
אפשר לחיות טוב גם בלי טחול. להקפיד על חיסונים לפני הניתוח
ולקבל הנחיות מהמטולוג בנוגע לטיפול בזיהומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לילדפיני25/05/2011
בני בן 8.ספורטאי מצויין וילד עירני.ההיסטוריה שלו כוללת עד גיל 5 שימוש
במשאף בגלל עם בודיקורט ובריקלין כתוצאה מקצת סטרידו ואסטמה.כשהוא חולה בשפעת או מצונן יש לו הרבה מאוד ליחה שהרבה פעמים היא ירוק וצמיגה וגדולה.
בחצי שנה האחרונה היה לו פעמיים סטרפטוקוקוס A והוא טופל גם באנטיביוטיקה וזה עבר.
כרגע הוא גם מאוד מצונן ויש לו ליחות ושיעולים ועשינו לו בדיקות דם.
אלה התוצאות ויש בהן חריגות.הייתי שמח לקבל תשובה מהירה והתייחסות לתוצאות אלו.
חשוב לציין שחלקן כבר היו גבוהות לפני שנתיים ושלוש בגילאי 4 ו5.
|
WBC-Leu יהלי | 24/05/11 | 10*3/micl | (
4.5 )
13.5 *
16.1
|
%
| המלט יהלי | 24/05/11 | % | *
22.5 (
33 )
48
|
% | המלט יהלי | 24/05/11 | % | (
0 )
5 *
15.9
|
#
| המלט יהלי | 24/05/11 | # | (
1.8 )
8 *
8.8
|
#
| המלט יהלי | 24/05/11 | # | (
0 )
0.6 *
2.55
|
• מבוטח נכבד, עם קבלת תוצאות הבדיקה, נא פנה לרופא לקבלת הסבר על משמעותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם לילד - תגובה
פרופ` אלן ברבי25/05/2011כאן זה פורום של המטולוגיה למבוגרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AML בהריוןגלי23/05/2011
שלום רב
אני בהריון שבוע30 ,בשבוע 22 גיליתי שיש לי מחלת לוקימיה מילואידית חריפה, עוד לפני ההריון ביצעתי טיפולי לייזר להסרת שיער , במשך תקופה של כמה חודשים סבלתי מכאבי גב , דמם רב בזמן טיפולי שיניים,
עכשיו אני מקבלת כימוטרפיה , האם יכול להיות שלייזר גורם למחלה , או שיש קשר להריון ? או מה יכולה להיות הסיבה למחלה? איך זה משפע על העובר?
מה הסיכויים להחלים מהמחלה ?
תודה רבה
ובכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AML בהריון - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/05/2011רופאי הנשים מודעים היטב מה יש לעשות במקרים של הריון ולוקמיה חריפה כאשר השיקול הוא לשמור על בריאותך במקום ראשון. בדרך כלל אין סיבה ברורה ללוקמיה חריפה . יש מספר גורמים שעשויים להשפיע אך לשם כך צריך לדעת הרבה יותר פרטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת טסיות גבוהה אחרי אוטם שריר הלבלוי22/05/2011
שלום,
אני בן כ 50 לאחר אוטום שריר הלב ושני צינתורים וסטנדים. מטופל בפלביקס, אספרין ולפיטור.
בס.ד. מאז ההתקף כ 8 חודשים רמת טסיות מעל 500K בדיקה אחרונה 632K.
ללא עליה בלויקוציטים,המגלובין והמטוקריט תקינים, דיפרנציאל תקין.ברזל נמוך אבל פרטין תקין. ללא עדות למוטציה ACB-ABL JAK2 .
סונר בטן ללא הגדלת בלוטות לימפה, טחול או כבד.
ערכי LDH מוגברים במיספר בדיקות דם.
מה דעתך? האם יש מקום להמשך הברורים ובאזה כיוון? האם יש מקום לתרופות נוספות להורדת רמת הטסיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת טסיות גבוהה אחרי אוטם שריר הלב - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/05/2011נראה לי שעברת ברור יסודי ביותר והבדיקה הנוספת היחידה שבאה בחשבון היא בדיקת מח עצם.
במידה ומספר הטסיות ימשיך לעלות בשלב זה אתה מטופל היטב במדללי דם ואיני רואה צורך בתרופות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישי דם בלידהשרון22/05/2011
מיד אחרי הלידה יצאו מהרחם המון קרישי דם אחרי 12 שעות עברתי אטם שריר הלב האם זה שכיח שיש קרישי דם בלידה ? האם זה לא אמור היה להדליק נורה אדומה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישי דם בלידה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/05/2011שאלה זו יש להפנות למיילד כולל הבהרת קשר אפשרי עם הופעת אוטם בשריר הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכדוריות דם לבנותיעל21/05/2011
יש לי ירידה בכדוריות הלבנות יש לי 1.3 והטווח הנורמה הוא מ5 הציעו לי לעשות בדיקת מח עצם האם זה חשש ללוקמיה? תענו לי מהר יש לציין שאני אנורקסית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בכדוריות דם לבנות - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ23/05/2011אם אין כל הסבר אחר והממצא מחמיר ניתן לשקול בדיקת מח עצם
1. השאלה האם זוהי בדיקה חד פעמית- מה עם נוספות?
2. יתר ערכי הספירה ? האם יש מחלות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ITPITP19/05/2011
שלום,
בת 34 מטופלת בפרדניזון כחצי שנה.
כרגע לוקחת 10 מ"ג - 5 מ"ג לסירוגין
ספירה אחרונה שנלקחה ביום ראשון 40,000 PLT
נמצאת במלון ורוצה בבקשה לשאול האם יש מניעה לעשות מסאז'?
או להיכנס לג'קוזי
בתודה
ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/05/2011למנוע מסג'
ג'קוזי לא נראה לי בעייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן חיובי או משהו מקרי???נטע19/05/2011
שלום פרופסור רחמילביץ
אמי מאובחנת כחולת CLL. בשלב שלדברי ההמטולוג כבר מצריך טיפול. בשמונת הימים האחרונים קרו הדברים הבאים. עירוי דם מנה אחת בשל אנמיה רצינית, והתפתחות ברונכיט שמטופלת באנטיביוטיקה זינט. בספירת דם מאתמול, ירד מספר כדוריות הדם הלבנות שלה ב-50% ומספר הלימפוציטים ב-50% לעומת בדיקה קודמת לפני שלושה שבועות באותו מיתקן. האנמיה השתפרה במעט מאוד.
לפני שלושה שבועות WBC 64.43. LYMPHOCYTES 58.63
בדיקה אתמול WBC- 35.36 YMPHOCYTES 30.06
איך אפשר להסביר?
תודה נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן חיובי או משהו מקרי??? - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/05/2011לבדוק שוב ס.ד !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריש דםshai19/05/2011
בתאריך 9.3 השנה נמצא אצלי קריש דם טופלתי בזריקות קלקסן וקומדין היום אני מטופל רק בקומדין 2 כדורי 5 מ"ג ביום
עברתי היום אולטראסאונד דופלר ורידים עמוקים ונמצא שאין לי כריש לצערי הרופא המטפל בחופשה ואני צריך לדעת האם ישר להפסיק בקומדין או חובה בהדרגה למעשה האם צריך בכלל עוד קומדין כי יש טוענים שזה לכל החיים העניין הוא האם יש סיכוי שהקריש יחזור ?
ולמה השריר התחתון שבו נמצא הקריש עדין נפוח ומאוד קשה לעומת השריר התאום לא ברגל השניה??
תודה רבה מראש לכל מי שיענה לי לשאלות הרבות האלה יומטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריש דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/05/2011הפסקת הקומדין לא צריכה להיות אדרגתית, אבל
רצי להגיע לרופא משפחה בקשר להנחיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאר
שי23/05/2011ומה עם שאר השאלות שלי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת INRעאטף17/05/2011
תוצאה 4 האם זו תוצאה גבוהה ואיך מורידים מיידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת INR - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/05/2011להפסיק יום-יומים לבדוק שוב ובהתאם להמשיך עם מינון יותר קטן
בנתיים אפשר להוסיף ירוקים באוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמשה17/05/2011
שלום
בבדיקת דם שערכתי לאחרונה נמצאו ערכים נמוכים בתחום ההמטולוגיה :
75.7 FERRITIN
44 IRON
202 TRANSFERRIN
4.48 RBC
12.2 HB
37.6 HCT
אני בן 62
האם יש מקום לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/05/2011רמת המוגלובין בגבול התחתון של הנורמה.
לעקוב.
לבצע ס.ד חוזרת בעוד חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקרח לאילחוש בזמן הזרקת קלקסןענת16/05/2011
שלום
אני בהריון שבוע 24 ויומיים אחרי IVF עם תאומים , בת 38 . ההמטולוג המליץ לי לעבור מנטילת אספירין 100, אותו נטלתי מתחילת ההריון, להזרקת קלקסן 40 עד הלידה וגם במשכב הלידה (הטרוזיגוטית לפקטור 5 לידן עם סיפור משפחתי, לי אישית לא היו הפלות קודמות זה הריוני הראשון)
שאלתי:
1. האם ניתן להשתמש בקרח לאילחוש המקום לפני ההזרקה
2. האם הזרקה במותן היא תקינה, האם יש צורך לשנות את איזור ההזרקה עם התקדמות ההריון
בתודה מראש
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בקרח לאילחוש בזמן הזרקת קלקסן - תגובה
פרופ` אלן ברבי17/05/20111- כן
2- גם כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע למחלה המוכרומטוזיסעדן15/05/2011
ברצוני לדעת בנוגע למחלה זו, מה התופעות של המחלה? למה היא גורמת?
האם שקרים הם משהו שיכולים לקרות בעקבות המחלה?
והאם למישהי שחולה במחלה הזו וגילה הוא 16 קיימת סכנת מוות?
תודה מראש, עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע למחלה המוכרומטוזיס - תגובה
פרופ` אלן ברבי16/05/2011שאלתך קשורה לספרות על המחלה ואפשר לקרוא באינטרנט
בנוגע למחלה זו בגיל 16 הביעה קרוב לודאי גנטית והמטולוג ילדים המטפל יעזור לך בנוגע לטיפול ולפרוגנוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- protein c deficiencyגלית14/05/2011
שלום, אני אישה בת 29 הנמצאת כ4 שני בביור רפאי עקב נימול והירדמות של חצי גוף.
לאחרונה גיליתי שבמשפחתי הקרובה נדים סובלות מprotein c deficiency
יש לציין שבעברי הריונות תקינים, ושימוש ארוך בגלולות.
האם יתכן שאני סובלת מתרומבופיליה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר protein c deficiency - תגובה
פרופ` אלן ברבי16/05/2011אפשר לבדוק דכך רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקות דם של תינוקשירי.א14/05/2011
שלום רב,
יש לי תינוק בן 11 חודשים, לפני חודש וחצי אושפז ל4 ימים כי רמת הליקויציטים שלו היתה 40000 היה לו גם חום אך לא נמצאה שום מחלה . השבוע אושפז ל3 ימים מאותו סיפור ו9% תאים אטיפים ללא מקור , שוב בדקו ולא מצאו כלום, אתמול שוחרר עם ספירה של 17000.
הם לא יודעים מה לומר לי האם יכול להיות שזה סתם ולא צריך כל פעם לאשפז אותו? מה יכולה להיות הביה אם לא מצאו שום דלקת או זיהום כבר פעמיים?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בדיקות דם של תינוק - תגובה
פרופ` אלן ברבי14/05/2011מציע לך שיחה עם המנהל מחלקה או לחפס המטולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)