מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המוגלובין נמוך ותוצאות חריגות אחרותיעל28/04/2011
שלום.
אני בת 30 לא לוקחת תרופות. לאחרונה אני חשה בכאבי ראש, עייפות ונשירת שיער מוגברת. עשיתי השבוע בדיקות דם ואלו התוצאות החריגות:
GOT (AST) = 34
GPT (ALT) =48
BILIRUBIN-TOTAL =1.5
RBC=3.54
HB=10.6
HCT=31.4
הB12 שלי יצא טוב(244) וגם הברזל (66).
רופא המשפחה לא ידע להסביר את התוצאות והמליץ שאעשה את הבדיקות שוב ולאחר מכן אפנה להמטולוג.
האם יש הסבר לתוצאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין נמוך ותוצאות חריגות אחרות - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/04/2011אני מסכים עם רופא המשפחה. לחזור גם על תפקודי כבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיותגידיגל28/04/2011
ratio=1.3 rvvt=58 מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישיות - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/04/2011שאלה לא ברורה.אין מספיק נתונים.
לפנות לרופה שביקש הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת תרופהנטלי27/04/2011
האם אומפרדקס משפיע על קרישת הדם.??
ועלול ליצור קרישים ?.
אני צעירה בת 21 .והתחלתי ליטול את הכדור כל בוקר.
לפעמים יש לי בחילות ברום הבטן לכיוון החזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת תרופה - תגובה
פרופ` אלן ברבי30/04/2011לא ידוע לי.
אולי אין צורך בנטילת התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טיפול יוד מסוכן ?שי25/04/2011
שלום ,
מבקשת שתקרא את ההודעה עד תומה גם אם נראית לא קשורה כי היא אכן קשורה לתחומך. תודה
לאחרונה נתקלתי במאמר המתייחס לסיכון הטמון בקבלת טיפול יוד לחולי סרטן פפילרי בסיכון נמוך:
Rising Incidence of Second Cancers inPatients With Low-Risk (T1N0)ThyroidCancer Who Receive Radioactive IodinTherapy
N. Gopalakrishna Iyer, MD, PhD1; Luc G. T. Morris, MD1; R. Michael Tuttle, MD2; Ashok R. Shaha, MD1;
and Ian Ganly, MD, PhD1
דובר במאמר גם על הגדלת סיכון ללוקמיה
בעלי בן 36 אובחן לפני כשנה עם גידול פפילרי של בלוטת התריס,
עבר ניתוח להרחקה מלאה של הבלוטה. בדו"ח ההיסטולוגי התגלו 2 גידולים בגודל 3 מ"מ ו-7 מ"מ באונה הימנית. התייעצנו עם טובי המומחים בארץ (אנדו וגם אונקולוגים) וכולם המליצו על טיפול יוד של 100 מיליקירי. שאלנו גם על הגדלת סיכון לממאירויות בעקבות טיפול זה ואמרו לנו כי זה לא משמעותי.
בעלי עבר את טיפול היוד כמומלץ.
בימים אלו, שנה אחרי עבר מיפוי כלל גופי ובדיקת תירוגלובולין ב-TSH גבוה ונמצא בריא.
דאגתינו העיקרית עד היום היתה לעקוב אחרי השינות הגידול הפפילרי ונוכח מאמר זה כעת נוסף החשש ממאירויות נוספות תולדת היוד הרדיואקטיבי.
את הנעשה אין להשיב כמובן אבל האם בבקשה תוכל להמליץ על בדיקות מעקב שעל בעלי לעבור כדי לגלות חלילה התחלה של ממאירויות אחרות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם טיפול יוד מסוכן ? - תגובה
פרופ` אלן ברבי25/04/2011לאחר קבלת הטיפול המוצלח אין מה לעשות.
רק לעקוב על ספירות דם באופן רגיל במסגרת בדיקות רוטיניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירה נמוכה - תשובה דחופה בבקשהITP ISRAEL22/04/2011
שלום,
סובלת מ-ITP, מטופלת בפרדניזון מדצמבר.
כרגע לוקחת 10 מ"ג ביום.
בספירה שביצעתי הבוקר PLT 40,000
אמורה לנסוע לטיול בדרום בג'יפ עם שינה בשטח.
האם לבטל את הנסיעה בעקבות הספירה הנמוכה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירה נמוכה - תשובה דחופה בבקשה - תגובה
פרופ` אלן ברבי23/04/2011רצוי! מס' הנמוך לא מונע דימומים ובסוג זה של נסיעה הכל יכול לקראו.
מציע לך לחזור להמטולוג ולתכנן איתו המשך או שינוי טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספלנומגליהקורן21/04/2011
מה המשמעות של "ספלנומגליה קלה" ממצא בבדיקת אולטראסאונד- בטן תחתונה ועליונה, בשל בעיות בכבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספלנומגליה - תגובה
פרופ` אלן ברבי23/04/2011במסגרת מחלת כבד טחול מוגדל מעיד על לחץ פורטלי.
רצוי יעוץ של מומחה למחלות כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטים נמוכיםשילה20/04/2011
שלום,
בתאריך 06/04/11 בצעתי בדיקות דם והתוצאה יצאה: בס"ד 2.6 נוטרופילים 800 ,אני ממוצא תימני,גם בעברסד לויקוציטים נמוכים עד 3000,אך אז הנוטרופילים היו יותר גבוהים,בעקבות כך בוצע סונר בטן-יצא תקין עם תחול תקין בעקבות כך פניתי למיון,
לא היה לי חום וללא סימפטומים רספירטוריים או אחרים, במיון יצא בס"ד 2800 ו- NET 52% +מעקב לבדיקה חוזרת בעוד שבוע
לאחר שבוע בוצע שנית בדיקת דם במרפאה ו- WBC יצא 2.4 HB יצא: 13.3 שוב הפנו אותי למיון באיכילוב, במיון בוצע משטח גם עם מעט לימפוציטים אטיפים בודדים, נויטרופניה קלה, סה"כ משטח תקין ללא עדות ללימפוציטים צעירים, הומטולוג ציין שניתן לשחרר אותי אך יש להפנותי למעקב במראה המטולוגית להמשך ברור
שאלתי היא מה זה יכול להיות ומה ההשלכות לזה? אני קצת מודאגת מהמצב שכן בתקופה האחרונה אני חשה בתופעה של סחרחורות יש לציין שבצעתי את הבידקת דם כבדרך שגרה וככה עלו על הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטים נמוכים - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/04/2011לפני הכל מדובר בלוקופניה אטנית של התימנים. יתכן בנוסף הדבקה ווירלית כל שהיא.
המספרים משתנים בספירות חוזרות .מציע מעקב רגיל אצל רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלויקוציטים נמוכים - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ21/04/2011טוב שציינת שאת ממוצא תימני מאחר וידוע כי אצל תימנים ספירת הדם הלבנה יכולה להיות נמוכה על רקע תורשתי ולא בגלל מחלה כלשהיא. בכל מקרה כדאי להיות במעקב לוודא שאכן הספירה הלבנה הנמוכה היא יציבה וקבועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאלומה נפוצהמלי20/04/2011
הנני חולת MM מזה 6 שנים , שבמהלכן קיבלתי 10 הקרנות בעמוד שידרה לאחר גילוי גידול, וכן טופלתי בסטרואידים ובארדיה.
בבדיקות האחרונות תוצאתה-ESR הייתה 16 כשה-IGA היה 1043. האם אין קשר במחלה זו בין שתי בדיקות אלו? הייתכן שה-ESR נמוך וה-IGA גבוה? על מה זה מורה אם בכלל על משהו? ד.א. ערכי הפריטין, המוגלובין וברזל תקינים אצלי דיים.
תודה וחג שמח
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאלומה נפוצה - תגובה
פרופ` אלן ברבי21/04/2011מיאלומה דורשת מעקב המטולוגי צמוד. רצוי לפנות להמטולוג להשוואה התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה מסוג T cellאיילת19/04/2011
האם המחלה קטלנית האם יש לה סכוי להחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה מסוג T cell - תגובה
פרופ` אלן ברבי19/04/2011מצטער. אין מספיק פרטים נדי לענות.
ההמטולוג המטפל בטח מוכן לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לאחר כריתת טחוליצחק18/04/2011
בשנת 1986 עברתי כריתת טחול עקב חבלה. לא קיבלתי מאז אף פעם חיסון פנמווקס, מסיבות טכניות ולא רפואיות. לא סבלתי ממחלות מיוחדות לאורך השנים.
האם בחלוף כל כך הרבה שנים יש צורך בחיסון הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לאחר כריתת טחול - תגובה
פרופ` אלן ברבי19/04/2011כן. רצוי לקבל פנומובקס כל 5 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הישנות DLBCשי17/04/2011
יש לי מס' שאלות שמדאיגות אותנו בנוגע לבחורה צעירה שהייתה בריאה עד לפני כשנה שהתגלתה המחלה בשלב 2A צוואר ומדיאסטינום- חודש 9 להריון.
התגובה ל rchop נראתה טוב, ולא רק שהחולה המשיכה בשגרת חייה אלא גם הבדיקות היו טובות ולא הייתה קליטה.
ואולם בבדיקת מעקב ראשונה כעבור 5 חודשים הייתה קליטה בפט (תילקח בקרוב ביופסיה) והרופאים מדאיגים אותי מאוד ונראים פסימיים.
רציתי לשאול האם ישנם סיכויי ריפוי טובים במידה ויבוצע כימו והשתלה עצמית? האם החזרה המהירה מנבאת רעות?
בגדול האם יש מקום לאופטימיות או שמחשבות על ריפוי וגידול התינוק והבאת ילדים נוספים הינם בגדר אשליה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות DLBC - תגובה
פרופ` אלן ברבי19/04/2011אפשר לקבל רמיסיות שלמות לאחר טיפול והשתלה עצמית.
בנוגע לפוריות יתכן הפסקת הוסת בזמן הטיפול. לאחר מכן צריך לדון על מועד הריון נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןויקי14/04/2011
שלום,
אני חולת טרשת נפוצה.
לפני כ-3 שנים יצאה לי תוצאת בדיקת דם לא תקינה - אנטי בטא גליקופרואין גבוהה- ערך 27
ומאז התוצאות היו תקינות:
B2 GLYCOPROTEIN LGG-1.1
B2 GLYCOPROTEIN-0.1
אני רוצה לקחת כדור לדחות את הביוץ שנקרא OSETRADIOL שהוא הורמון, האם מותר לי לקחת?
הגינקולוג טוען שהכדור יפתח קרישתיות רק אם אקח אותו לתקופה ארוכה אני מתכננת לקחת אותו לשבוע ימים 4 פעמים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון - תגובה
פרופ` אלן ברבי16/04/2011הבדיקות תקינות.
המלצה של גינקולוג מתאימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר ואומגה 3חגית14/04/2011
שלום רב
אני בת 31 בהריון בשבוע 23. בבדיקת חלבון עוברי נמצא שרמת הבטא בשילייה מאוד גבוהה (5.21). אין לי מושג מה הקשר, אך הרופאים אמרו שאני בסכנה לקרישיות יתר,רעלת הריון וכו'. אני לוקחת אומגה 3 וקראתי שהדבר יכול להשפיע לרעה. האם יש בכך אמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר ואומגה 3 - תגובה
פרופ` אלן ברבי16/04/2011לא יודע.
ממליץ על המשך מעקב של רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה תסחיף ??עירית13/04/2011
אני כבר 3 ימים מרגישה בגב תחושה של מלאות כבדות.לחץ ומיחושים של כאב .האם זה סימן לתסחיף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה תסחיף ?? - תגובה
פרופ` אלן ברבי16/04/2011מציע לך לפנות לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן ברזל דרך הורידריקי13/04/2011
לאחותי המליצו לתת ברזל דרך הוריד עקב iron ופריטין נמוכים (נראה לי שברזל ברמה 9).לאחר מתן הברזל היא הרגישה לאורך זמן רב חולשה נוראית וסחרחורות וכן לחץ דם גבוה.
בקופת חולים נאמר לה שזה לא אופייני .
שאלתי האם התופעות הללו נורמליות, האם היא צריכה בכל זאת לקבל את הברזל ומה לעשות?
תודה, ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ברזל דרך הוריד - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ13/04/2011השאלה 1. למה היא לא מקבלת ברזל בכדורים?
2. מהי רמת ההמוגלובין ? אם אין אנמיה חמורה , אפשר בהחלט להסתפק בכדורים.
3. בדר"כ התגובה המתוארת אינה אופיינית למתן ברזל לווריד. רק אם אין ברירה אחרת ניתן לנסות שוב עם הכנה מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)