מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אאוזינופיליה, ממה מתחילים בירור?אוסנת14/03/2011
שלום. אני בת 43, אחות במקצועי , בריאה בד"כ, s\p Rt.Adrenalectomy d\t benign tumor (2005 סובלת כעת מחולשה וא- מנוריאה מזה 4 חודשים, בירור גיניקולוגי הורמונאלי-תקין רק ששמתי לב שבתקופה האחרונה יש לי עלייה מאסיבית באאוזינופילים: מ-10.5% ב- 2004, 29% ב- 2005, וכעת 44.5%. ללא סיפור של תולעים בצואה או נסיעה לאיזורים אנדמיים. הגיניקולוג ששלח אותי לבדיקות דם המליץ טלפונית שאתחיל בירור. למרות שאני אחות, לא ממש ברור לי ממה מתחילים? מה כיוון הבירור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאוזינופיליה, ממה מתחילים בירור? - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ15/03/2011מומלץ לפנות למרפאה המטולוגית ע"מ לבצע ברור לאאוזינופיליה הכולל שלילת זיהומים , אלרגיות , ברור מצב תאי דם , תפקודי כבד וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- INRאיריס14/03/2011
שלום
לביתי בת 10 חודשים עשו בדיקת קרישת דם עקב בירור התפתחותי
בבדיקת קיבלנו ש INR : 1
האם זה תקין?
PT (Seconds) = 11.2
PTT = 26.6
ועל מה זה מצביע?
תודה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר INR - תגובה
פרופ` אלן ברבי14/03/2011זה נראה לי בתחום הנורמה .
להראות גם לרופה שביקש הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיות יתר וגלולות סרזטהילה14/03/2011
שלום ד"ר
לאחר בדיקות של קרישיות יתר לפני לקיחת גלולות
נמצא כי בבדיקה של ה- ANTI CARDIOLIPIN IGM
יצא גבוה 14.9
בהתאם לכך האם זה תקין / או עדיף שלא
לקחת גלולות סרזט המכיל DESOGESTREL ( פרוסטגרון נקבי) בלבד
והאם עלי לבדוק את הנושא לעומק אצל הומטולוג?
אודה לתשובתך
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרישיות יתר וגלולות סרזט - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ14/03/20111. כדאי לדעת את הגיל
2. מה הערך הנורמלי של IGM במעבדה ?
3. מציע ייעוץ אצל המטולוג העוסק בקרישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה - אנא הכוונתך
הילה14/03/2011גיל 31 וחצי
הערך עליון הינו 12
בין 0-12
- האם גלולות המכילות הורמון נקבי בלבד
אמורות להיות בטוחות לנושא הקרשיות
האם להפסיק אותן? עד לקבלת ייעוץ מהומוטלוג?
אני בחפיסה הראשונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה - אנא הכוונתך - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ15/03/2011כדאי להתייעץ עם המטולוג
אפשר להמשיך עם הגלולה מספר ימים - לא צריך להשפיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - תוצאות מחוץ לטווח הנורמהיוהנה12/03/2011
בדיקת דם שנערכה לבעלי בן 84, סכרתי (ללא אינסולין) המקבל 10 מ"ג Zyprexa ליום (בגלל דכאון) הראתה תוצאות כדלקמן:
PLT - 78, RDW - 13.9, HGB - 11.2, RBC - 3.6, Urea 80.1, Iron - 39, Ferritin - 11. כל התוצאות שלא בטווח הנורמה.
"במשטח ידני לאימות התוצאות נראו קבוצות טרומבוציטים בהם נראו לימפוציטים ראקטיבים ופתולוגים. נראו גם מונונוקלארים ריאקטיבים".
עלי לציין כי המטופל נמצא מרבית הזמן במיטה, סובל מחולשה גופנית ועצירות, בקושי רב הולך, וזאת למרות שתזונתו מסודרת והוא מקבל גם 2 פחיות Glucerna מדי יום.
מה התרשמותו של ההמטולוג מן הנתונים האלה ? האם קיימת סכנה מוחשית ? איזה סוג של בירור מומלץ בהתחשב בגילו של המטופל. תודה מראש עבור תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תוצאות מחוץ לטווח הנורמה - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/03/2011בהתאם לתוצאות יש אנמיה קלה מחוסר ברזל מספר PLT נמוך מהנורמה אך בגלל קבוצות שרואים במשטח.
בגיל זה,אפשר להוסיף ברזל בסירופ פריפל 1סס' פעמים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי מיום 12 דנא:
יוהנה15/03/2011לא הבינותי תשובת פרופ. ברבי בהתייחסותו לתוצאות המשטח הידני, כפי שפורט.
"במשטח ידני לאימות התוצאות נראו קבוצות טרומבוציטים בהם נראו לימפוציטים ראקטיבים ופתולוגים. נראו גם מונונוקלארים ריאקטיבים".
מה המסקנה העולה מתוצאות המשטח הידני ?
תודתי מראש נתונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי מיום 12 דנא: - תגובה
פרופ` אלן ברבי18/03/2011המשטח מראה שיש יותר תסיות ממשמופיע בספירה וזה בסדר.בנוגע ללימפוציטים
זה יכול להיות תגובה לזיהום וירלי כלשהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דםלאה11/03/2011
שבת שלום
אני מועמדת לניתוח לפרוסקופי לכריתת ממצא שחלתי - ציסטה בגודל 5.5X6.5
(dermoid).
בבדיקות שביצעתי לקראת הניתוח נמצאה בעיה בקרישת הדם:
בדיקה ראשונה:
PT (Seconds) | Sec. 11.6
I.N.R 1.1
PTT sec.24.8
נשלחתי לבצע את הבדיקה בשנית ואלו התוצאות:
PT (Seconds) | Sec. 11.5
I.N.R 1.1
PTT sec.25.2
האם קיימת מגבלה לביצוע הניתוח בעקבות תוצאות קרישת הדם?
בתודה מראש ושבת שלום
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישת דם - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/03/2011אין סטנדרטים של המעבדה
נראה לי שהINR מוגבר במקצת אל לפי דעתי ללא משמעות קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גלובוליןצחון10/03/2011
בבדיקת גובולינים יצאו 2 תוצאות חורגות.אלבומין בי-אפ 55.1 בסקלה 55.8-66.1.גלובולין אלפא 2 12.3 בסקלה 7.1-11.8.יתר הגלוביני ם בסדר גמא-17.1 בסקלה 11.1-18.8.אלפא 1 - 4.7 בסקלה 2.9-4.9.בטא 1-6.1 בסקלה 4.7-7.2.בטא -2 -4.7 בסקלה 3.2-6.5.תוצאות אלו היו גם לפני חצי שנה ושנה.הבדיקות ניתנו לי כי ערכי הwbc לי מזה שנים 13-14 בסקלה של 4.8-10.8 .שאלתי למכובדי האם יש בעיה בגובולינים המצריכה טיפול? אגב אני מעשן כבד בן 63.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גלובולין - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/03/2011עישון כרוני כבד יכול בהחלט לגרום ללוקוציטוזיס.
אני לא רואה בעיה בתשובה של חלבוני הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למשתמשי הפורוםITP ISRAEL09/03/2011
שלום,
מישהו מכיר פורום תמכיה של חולי ITP?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למשתמשי הפורום - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/03/2011אפשר לשאול פר' דוד ורון בהדסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- igmצחון09/03/2011
במשך שנתיים כל חצי שנה אני מבצע בדיקה של נוגדנים התוצאות זהות בכל התקופה אין לי דלקת בגוף.igg 1120 בסקלה 700-1600 .iga 170 בסקלה 70-500.igm 300 בסקלה 40-230.שאלתי היא האם הערך הגבוהה בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר igm - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/03/2011לא ! בשלב זה מומלץ על מעקב בלבד כל 6 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!רז09/03/2011
יש לי עבודה על לוקמיה..
ואשמח בבקשה ד"ר אם תוכל לעזור לי - מה האפידמיולוגיה של לוקמיה (ALL) פה בישראל?? (או אם תוכל להפנות אותי לאיפשהו, כי הסתבכתי וחשבתי אולי אתה תול לעזור לי..)
תודה רבה! מאד יעזור..=)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום! - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/03/2011לא ידוע לי על מאמר ייחודי בנושא .
אפשר לחפש תחת השם של פרופ' גידי רכבי, פרופ' עמוס תורן שהם המטולוגים המטפלים יתכן ויש להם פרסומים על הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pt=12משה09/03/2011
שלום דר' בבדיקה שגרתית יצאה התוצאה החריגה הנ"ל אבקש לדעת במה מדובר בבקשה בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pt=12 - תגובה
פרופ` אלן ברבי12/03/2011תשובה לא מספקת להוציא מסכנות.נראה זמן מעט מאורך.
לחזור על הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה על בדיקות הדםאני09/03/2011
שלום,
עשיתי בדיקת דם לתפקודי טסיות (אגרגציה). בעלי הלך איתי ולקחו לו דם לקונטרול.
האם הבדיקה גם בודקת את תפקודי הטסיות שלו? לא נתנו לנו תשובה לגבי בעלי ואני תוהה אם עליי לצלצל למעבדה לוודא שגם אצלו הכל בסדר? (אני משערת שאם היה לא בסדר היו אומרים לנו?)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה על בדיקות הדם - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ09/03/2011הבדיקה בודקת אגרגציה של טסיות . במידה ויש בעיה ממשיכים בברור של תפקודי טרומבוציטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתסנדו מזור09/03/2011
שלום
אני בן 55 לפני 10 ח היה לי התקף לב קטן נמצא קריש שנשאב והושתל סטינט בלתי מצופה ,מאז אני מקבל חומצה פולית 5 לאחרונה רופא המשפחה עשה לי בדיקת דם התברר שיש לי 19,3 חומצה פולית ובנוסף B12 550 האם צריך להמשיך בחומצה פולית?
תודה סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ09/03/2011אין כל מניעה לקבל חומצה פולית כל יום . הסיבה במקרה שלך היא קרוב לוודאי בעקבות הרס אפשרי של כדוריות אדומות על סטינט ולשם וצריך חומצה פולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אגרגציהאני09/03/2011
שלום,
עשיתי היום בדיקת תפקודי טסיות (אגרגציה) בבית חולים.
קראתי באינטרנט שהבדיקה לוקחת יום שלם, אך עובדת המעבדה שעשתה לי את הבדיקה צלצלה אליי שעה אחרי שלקחה ממני ומהקונטרול דם, ואמרה שהתוצאה תקינה.
איך זה יכול להיות שהבדיקה נעשתה כל כך מהר? האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על אגרגציה - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ09/03/2011בדיקת אגרגציה של טסיות לוקחת לא יותר משעתיים. המידע באינטרנט במקרה הנדון אינו מדוייק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ תודה! אז שעה לאגרגציה זה תקין?
אני09/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ רחמילביץ
אני09/03/2011פרופ',
תודה רבה על תשובותיך.
האם זה תקין שבדקו לי אגרגציה תוך שעה מלקיחת הדם?
עובדת המעבדה אמרה לי שהטסיות "צריכות לנוח" ולכן הבדיקה לוקחת זמן בדרך כלל.
האם שעה זה מספיק? היא אמרה שעבדה מהר ואין לי מה לדאוג. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות על ITPITP ISRAEL08/03/2011
שלום,
חולת ITP מזה כ-3 חודשים, מטופלת בקורטיזונים.
בכל פעם שיורדת במינון מתחת ל-30 מ"ג ליום מתחילה ירידה משמעותית ב-PLT (סביבות ה-50,000). שתי שאלות:
1. היום התחלתי לקחת 20 מ"ג פרדניזון, עד עכשיו פיצלתי לבוקר וערב (בכדי למנוע כאבי ראש) האם יש טעם להמשיך לפצל מינון כל-כך נמוך?
2. הרופאה מתחילה לדבר על אופצייה של כריתת טחול, האם החלטה כזו מתקבלת בכזה שלב מוקדם? (פעם ראשונה שאובחנתי כ-ITP, בעבר כנראה היתה הסטוריה של לפחות ירידה אחת בערכים שלא טופלה). האם אין עוד אופציות ביניים?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות על ITP - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ09/03/20111. בת כמה את ? האם יש מחלות רקע נוספות ? האם היתה נטייה לדמם? האם ברור שמדובר באירוע חוזר של ITP ? מתי ? וכיצד הסתיים?
כל המידע הזה חיוני לפני שמקבלים החלטה כל כריתת טחול . עקרונית - אם מדובר באירוע חוזר של ITP ואם קיימת תלות של מס' הטרומבוציטים בקורטיזון במינון של 30 מ"ג ולא למטה מזה - האופציה של כריתת טחול סבירה ביותר.
2. פיצול המינון היומי בהחלט בא בחשבון - רצוי לא על בטן ריקה ולא מאוחר בלילה - עקב הגדרת סימני הערנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות
ITP ISRAEL09/03/2011אני בת 34, לפני מספר שנים כנראה שהיה ארוע של ITP (70,000 שהסתיים ללא טיפול (הרופא לא שם לב לבעיה בבדיקה). אושפזתי עם טרומבוציטים 10,000, שטפי דם תת עוריים ודימומים חוזרים מהאף (יש חשד שבעקבות CMV).
לפני מספר שבועות הגעתי למינון של 20 מ"ג פרדניזן והספירה ירדה ל-25,000 לכן הוחלט להעלות שוב מינון ל-30. השבוע שוב הורידו ל-20 ואני מחכה לתחילת שבוע הבא לראות מה תהיה ההשפעה.
ברקע יש חוסר בברזל.
למה לא מדברים על אפשרות של אימונוגלובולינים תוך ורידיים (IVIG) או אנטי-D ? האם זה לא עדיף מכריתת טחול?
ומה לגבי טיפולי קו שני? דנזול, אימורן, וינקריסטין, וינבלסטין, ציקלופוספמיד או ציקלוספורין?
ושאלה אחרונה, כמה זמן ניתן להיות על מינון של 20 מ"ג פרדניזון?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות - תגובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/03/20111. כל הטיפולים שציינת כולל IVIG ניתנים במקרה שאין כל תגובה לסטרואידים ו/או כשיש צורך במינון גבוה ו/או קיימות תופעות לוואי.
2. לכל הטיפולים הנ"ל תופעות לוואי חמורות קל וחומר כשיש צורך לתת אותם לתקופה ממושכת .
3. ניתן להמשיך לקחת 20 מ"ג פרדניזון במשך חודשים ואפילו יותר , אבל במשך הזמן - קיים סיכון להתפתחות תופעות לוואי.
4. מאחר ומדובר באירוע שני של ITP - מומלץ על כריתת טחול , מאחר ויש סיכוי סביר למדי שהמחלה לא תחזור ולא יהיה צורך בשום טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע DVT לפני מספר שנים, ובדיקות ?פיפה08/03/2011
שלום
לפני כ9 שנים עברתי אירוע של DVT בכתף השמאלית, ביצוע לי צנתור בכדי לשחרר את "הסתימה", לאחר מעקב ולקיחת קומדין , הובהר שאני רגיש לקומדין ולכן אני צריך לקחת מינונים מאוד קטנים. (מוטציה כלשהיא )
כיום ללא טיפול תרופתי, ביצתי תפיקודי קרישה
כל התוצאות הם בנורמה , רק חלבון S יצא בגבול העליון (114%).
אני מודע לכך שנטיה לקרישיות מצביעה על ערכים נמוכים
אך האם לערכים גבוהים ישנה חשיבות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע DVT לפני מספר שנים, ובדיקות ? - תגובה
פרופ` אלן ברבי08/03/2011ממצא ללא חשיבות קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)