פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה ודיכאון - המוחמרים אחרי תרופות
    שורי
    15/12/2008

אני לקראת גיל חמישים. אני סובל מחרדה ודיכאון קל כבר שנים. לפני כמה שנים התופעות החמירו, פניתי לרופא שרשם לי ציפרלקס, אחרי נטילת הכדור הראשון, חלה החמרה גדולה בתופעות החרדה והדיכאון (הרגשתי חולה נפש "על באמת"). לא המשכתי בטיפול. לשמחתי אחרי כמה שבועות (כשהמקור הפסיכולוגי להחמרת החרדה עבר) הכל עבר ובמשך שנה וחצי התהלכתי כבריא כמעט לגמרי ללא תרופות ורק עם טיפול מסיבי נגד עצירות. לפני כמה חודשים נכנסתי שוב למצבי חרדה ודיכאון בעקבות כנראה בעיה גופנית (סחרחורות וחולשה), שוב פניתי לרופא שרשם לי פלוטין, נטלתי את הכדור במשך שלושה ימים, ביום השלישי חזרה אותה תופעה כמו אחרי הציפרלקס, הפסקתי מיד והמשכתי לסבול מהתרופה עוד במשך כשבוע.אח"כ חזרתי למצב שלפני הטיפול בפלוטין. אני מניח שיש לי רגישות גדולה לתרופות מהמשפחה הזו. שאלתי: האם טיפול בגרייה מגנטית יכול לעזור לי? האם לא קיימת אותה סכנה כמו אחרי נטילת התרופות הללו? האם הטיפול ממש מרפא, או שרק מטפל בסימפטומים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גרייה מגנטית

ד''ר אירנה נתנאל
    15/12/2008

שלום לך,

גגרייה מגנטית יכולה מאוד לעזור לך. מידע נוסף בנושא ניתן לקרוא בכתבה:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצב ללא חשק לחיות יותר
    מלי
    15/12/2008

שלום, אימי נפטרה לפני כ 5 חודשים , אני בת 33 אני מאוד קשורה לאימי , קשה לי לכתוב עליה בזמן עבר, כשאני נזכרת שהיא לא פה בא לי למות , לפעמים אני מדמיינת את עצמי מתה בלי רגשות תלויה . הכאב כל כך רב, מרגישה מועקה ומחנק, אני מעשנת המון הסיגריות כבר לא עוזרות עושות לי יותר גרוע אבל בכל זאת אני מעשנת. אימי סבלה בשנה האחרונה לפני שנפטרה, כשאני רואה את הפנים המיסכנות שלה מול העיניים אני לא יודעת מה לעשות יורדות לי דמעות לבד. נחנקת מהמועקה. בבקשה מי יכול לעזור לי??? אני מחזיקה את עצמי בכוח.

לקביעת תור
    סגירה
    עצב ללא חשק לחיות יותר

הוספת תגובה

• עצב ללא חשק לחיות יותר

ד''ר אירנה נתנאל
    15/12/2008

שלום לך,

צר לי על הרגשתך. ללא ספק מאוד קשה לך, אין מילים לנחם אדם שנפרד מאדם קרוב. מוות של אדם יקר ואהוב מאוד קשה לעיתים קרובות ולוקח זמן רב לעבד את האובדן. 3 שנים זו תקופה מאוד ארוכה של אבל שעדיין לא נגמר. ייתכן ומצבך הנפשי כעת ניתן להגדיר כאבל פתולוגי משום שבדרך כלל כעבו שנה האדם מצליח להתמודד, להתגבר ולחזור לשגרת חיים תקינה. אני מציעה לך לפנות לפסיכולוג שמומחה לאבל כדי לעזור לך לאסוף כוחות ולהמשיך חיים טובים ואיכותיים. האם יש בקרבתך אנשים קרובים שתומכים בך? משפחה? ילדים? משהו יכול למלא את חייך ובעיקר למלא את הריק שנוצר. את יכולה לנסות לגייס כוחות פנימיים כדי להמשיך בדרכך.

שלא תדעי עוד צער!!!

נ.ב. יתכן וכדי לעזר בתרופות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אירנה

מלי
    16/12/2008

תודה שענית לי. אני חושבת שלא הבהרתי את עצמי נכון, אמא שלי נפטרה לפני 5 חודשים. אירנה יש לי שאלה נוספת אם תוכלי לענות לי, בנוסף לרגשות הקשות , יש איזה שכן שהיה מציק לנו כשאמא שלי הייתה בחיים הוא היה צועק עליה ומפחיד אותה. אמא שלי הייתה מאושפזת עקב התקף לב שעברה בגללו, וגם ביום האחרון שלה שלא היה אמור להיות אחרון אם הוא לא היה צועק עליה ומפחיד אותה אז היא לא הייתה מקבל התקף לב. כל פעם שאני רואה אותו יש לי כעס פנימי אני רוצה שהוא ימות, לא מגיע לו לחיות בגללו אנחנו ככה עכשיו. אירנה מה לעשות כל פעם שאני רואה אותו אני עוברת בשקט למרות שהוא עדיין זורק מילים ומתגרה בי, ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למ

ד''ר אירנה נתנאל
    16/12/2008

ראשית, אני ממש מתנצלת שהתבלבלתי בזמנים. 5 חודשים הפצע עדיין טרי ומאוד כואב. השנה הראשונה הכי קשה, כול דבר עדיין קשור לזכרונות. כפי שכבר ציינתי עד שנה האבל נחשב לנורמלי והדמעות הן הסימן הטוב מכולם שאת בדרך הנכונה.
    לגבי השכן, לא ברור לי מה מצבו הנפשי. לפי ההתנהגות שאת מתארת. נראה לי שאדם בריא בנפשו לא יעשה דברים כאלה ואם האדם לוקה במחלה כול שהי לא צריך לכעוס עליו או להתיחס עליו כי הוא פשוט לא שולט במצבו או לא מבין התנהגויות חברתיות ואת לא תוכלי לחנך אותו.
    גם אם את חושבת שאמאך נפטרה בגללו באופן עקיף או ישיר כדי להגן על עצמך ולא להיפגע ממנו תנסי להתעלם או אולי להבהיר לו בצורה אסרטיבית (לא תוקפנית) מה את מרגישה כלפיו ושאת מבקשת שלא יפנה אליך יותר (אני לא יודעת עד כמה הוא יכול להבין).

שוב סליחה על הטעות,
    בברכה,.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה או דבר נורמלי

מלי
    18/12/2008

שלום אירנה מאז שאימי נפטרה נשמתה עדן, אין לי חשק לעשות כלום, אני רוב היום במחשב באתרים של עולם הנסתר והעולם מעבר, מנסה להבין לאן לקח אלוקים את אימי, מקווה שהיא רואה אותי. בבוקר אני קמה בשביל זה המעט כוחות שיש לי אני משקיע בזה מנסה לפתור חלומות שאני חולמת בלילות, דרך אתרים, עד שהעצבים שלי מתוחים ואני לא מרגישה טוב לאחר מכן. כל יום אני אומרת יותר אני לא אכנס לאינטרנט אבל זה מושך אותי אני רוצה לדעת הכל על העולם הבא. אין לי כלום בעיניים אין לי חשק לחיות כבר העולם הבא מושך אותי עד כדי שאם אני אמות לא יהיה לי איכפת, האם זה נורמלי ? העולם החומרי הזה ירד לי מהעיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה או דבר נורמלי

ד''ר אירנה נתנאל
    23/12/2008

שלום לך וסליחה שעניתי באיחור,

אנשים רבים מנסים להבין את העולם כדי למצוא תשובות או הסברים (אם יש בכלל). אין שום בעיה כשהתעניינות זו פוגעת בעיסוקים האחרים בחיים, לא על חשבון דברים אחרים שחשובים ולא מנהלת את כול החייך. נראה, שאצלך ההתעניינות בעולם הבא תופסת את כול החיים ומנהלת אותך ללא שליטתך בעניין. לכן, נראה לי שכדאי שתשימי לעצמך גבולות בעניין. יש דרכים רבות לעבד אבל ולכן, חשוב שתפני לעזרה מקצועית כדילהקל על סבלך ולעבור את תהליך עם סיוע.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגשות מעורבים

מלי
    25/12/2008

שלום דר' עברו מספר חודשים מאז שאמא נפטרה זה כאילו היה אתמול, איך הזמן טס, אני מתגעגעת לאימי נשמתה עדן. תיראי אני בת 33 רווקה , כשאני מסתכלת על בחורות בגילי עם כמה ילדים אני מתחילה לקנא, ממש מתוסכלת, למרות שאני מרצוני האישי בחרתי בחיים האלה, מאוד קשה לי, אני גם לא מתכוונת להכיר מישהו בטוח שלא בשנה הקרובה, אולי אף פעם לא אכיר, לא יודעת, מה שקורא למה אני מקנא ככה בבחורות אחרות, הרי אני בחרתי בחיים האלה אף אחד לא כפה עליי? עכשיו אין לי גם אמא, שהייתי קשורה אליה מאוד מאוד, לא יודעת מה לעשות אין לי כיוון בחיים, כשאימי הייתה בחיים עוד היו לי מטרות ושאיפות עכשיו אין לי כלום. מה אני צריכה לעשות כדי לא לקנא באחרות? אני בן אדם מת, יש לי המון כעסים גם על אנשים שעשו לנו רע. מה לעשות אני כל כך מבולבלת, הייתי מעדיפה למות באמת! כשאמא שלי הייתה חיה הייתי מדברת איתה והיא הייתה עוזרת לי מה אני אעשה עכשיו? אין לי כסף לפסיכולוג, אני לא עובדת ולא חושבת שאעבוד בזמן הקרוב. מבקשת את עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגשות מעורבים

ד''ר אירנה נתנאל
    25/12/2008

מלי שלום,

כנראה, אמך היתה מקור תמיכהעיקרי ומשענת היחידה בחייך . כול עולמך היה סובב סביב אמך. במוותה איבדת גם את העוגן היחיד שהיה לך. כעת כדאי לפתח מיומנויות שיאפשרו לך התמודדות יעילה עם החיים. מאוד חשוב למצוא עניין שימלא אותך, להציב מטרות, למצוא עיסוק (לא בהחרך מסגרת העבודה) ובעיקר לקחת אחריות על חייך ולא להרפות ידיים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זודורם וראיה
    מיכל
    14/12/2008

האם התרופה זודורם (הניתנת לצורך שינה)יכולה לגרום בשימוש ממושך לירידה בראיה או להופעת צילינדר בעין?

לקביעת תור
    סגירה
    זודורם וראיה

הוספת תגובה

• זודורם וראיה

17/12/2008

תשובה קצרה- לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה על ציפרלקס
    צחי
    14/12/2008

מישקלי 90 ק"ג ואני לוקח 2 ציפרלקס ביום אחד בבוקר ואחד בערב ,האם בגלל שאני אדם שמן אז צריך לעלות את המינון ? האם ב 2 כדורים ביום [20 מ"ג] זהו האפקט המקסימלי שאפשר להוציא מהכדור? כדור וחצי בבוקר וכדור וחצי בערב זה מוגזם?? תודה רבה התשובות חשובות לי מאוד מאוד..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה על ציפרלקס

הוספת תגובה

• שאלה חשובה על ציפרלקס

17/12/2008

לצחי שלום
    תרופות פסיכיאטריות לא ניתנות לפי משקל. במצבים מסוימים בהם האדם לא מגיב לטיפול ניתן להתייחס לעובדה של ה BMI -השפעה של גודל. צ'יפרלקס נתן במינונים של עד 30 מג ליום. מינון גבוה מזה נחשב לחריג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    קובי
    13/12/2008

שלום רב, האם מחרדות,דיכאון יכול להיות הרגשה של פעימות לב מהירות למהלך כמה פעמים ביום? והתעסקות יתרה בגוף עד רמה של היפוכנדירה ובנוסף בחילות? בתודה יוחנן

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    14/12/2008

יוחנן שלום,

ההרגשה בגוף שאתה מתאר יכולה להתאים לסימפטומים של התקפי חרדה. טיפול משולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מאוד יעילה בהתמודדות עם מצבים אלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס.. מה לעשות?
    אביחי
    13/12/2008

בעקבות מספר שנים של הרגשת דכדוך ומשבר כתוצאה מהשירות הצבאי פניתי לטיפול פסיכולוגי שבעקבותיו הופנתי לפסיכיאטר שנתן לי כדורי ציפרלקס. אני סובל מחרדה חברתית ומדיכאון.לקחתי 4 ימים חצי כדור ציפרלקס ולאחר מכן 24 יום כדור שלם. לא הרגשתי שום הטבה במצבי פרט לכמה ימים בודדים רצופים ולעיתים אני עדיין סובל ממחשבות אובדן בעקבות המלצת הפסיכיאטר עליתי לכדור וחצי. תליתי את כל תקווותי בכדור ואני מיואש מאי הצלחתו. האם יש סיכוי שהעלאה ל1.5 כדור תשנה את מצבי?? אני זקוק לשינוי בהקדם. הםא יש תקווה??.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס.. מה לעשות?

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    14/12/2008

אביחי שלום,

צר לי שאינך מרגיש הטבה משמעותית. שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית הוכיח את עצמו כמאוד יעיל במצבי חרדה ודיכאון. אני ממליצה לך לפנות לטיפול המשולב במהלכו תלמד מיומנויות להתמודדות יעילה עם מצבך..

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מינון0.75 מ"ג של קלונקס ממכר
    גבי
    12/12/2008

אני נוטל אפקסור225 מ"ג ו 0.25 מ"ג קלונקסשלוש פעמים ביום. האם מינון כזה של קלונקס ממכר לאחר זמן ממשך?

הוספת תגובה

• אני לא רופאה,אבל מנסיון אישי

אלישבע טל
    13/12/2008

הגוף מתרגל וזה פשוט לא משפיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דור
    12/12/2008

שלום , אני בדכאון קל או אולי תגובה דכאונית למחלת עור שיש לי. אני מרגיש שאני במצב רוח ירוד בגלל זה. רציתי לדעת למי אפשר לפנות על מנת לקבל סיוע? אני לא חושב שאני במצב חמור, אני צריך עזרה וכלים כדי לצאת מזה. למי כדאי ומתאים לפנות? פסיכולוג? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אתה יכול לפנות דרך קופת חולים או

אלישבע טל
    12/12/2008

לפנות למגזר הפרטי ששם המחירים מגיעים עד 1200 ש''ח ומנסיון שלי כולם אותו דבר, אני סובלת מדיכאון וחרדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל או פקסט
    נתי
    12/12/2008

אני סובל מחרדות ודיכאון בעבר נטלתי פקסט אך בהמלצת רופא עברתי לרסיטל, כי יש לה פחות תופעות לוואי. משום-מה אני מרגיש שרסיטל פחות חזק מפקסט (במינון דומה), ויש פחות השפעה. האם פקסט נחשב לתרופה יותר "חזקה" כנגד חרדות?

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל או פקסט

הוספת תגובה

• רסיטל או פקסט

12/12/2008

לנתי שלום
    אין תרופות חזקות או חלשות יותר! יש תגובות אישיות שונות לתרופות. לא ציינת את המינון של הרסיטל שאתה נוטל. אפשר לעלות עד 60 מג ולבדוק האם אז עוזר יותר. אחרת צריך לשנותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האים יש מוצאה
    יוסי עזרא
    11/12/2008

במשך שנתים אני סובל מהתקפי חרדה בילבול וסחרחורות היו סיבות לכך היום אני לא רואה סיבה מדוע. הבעיה הגדולה שלי הם היתכוצויות בגב שמלובים בסחרחורות.טופלתי בכול סוגי הכדורים האנתי דיכאונים ושום דבר לא עוזרלי באמת אני לא מבין את הקשר ביין דיכאון לבין כאבי תופת בגב והכי מצחיק שאני לא חש דיכאון הדבר היחיד שמקל עלי זה 3עד4 לוריון ביום וחצי כדור פקסט שאין לי מוסג מה השפעתו באמת לכן אני ישמח אים מישהו יוכל לעזורלי באמת ולתתלי הסבר מה קורלי באמת והאים יש מוצאה

לקביעת תור
    סגירה
    האים יש מוצאה

הוספת תגובה

• יש מוצא

ד''ר אירנה נתנאל
    12/12/2008

יוסי שלום,

צר לי שאתה סובל. לעיתים קרובות מאוד קשיים נפשיים (חרדות, דיכאונות, מתחים, לחצים וכו') מלווים בכאבים גופניים או בסימפטומים גופניים אחרים כמו התכווצויות של שרירים, קוצר נשימה, לחץ בחזה, דופק מהיר, סחרחורת וכו'. פקסט הינו תכשיר אנטי דיכאוני. ידוע כי תרופה בשם סמבלתה מקלה על דיכאון / חרדה שמלווים בכאבים גופניים.

תרגיש טוב,
    אשמח לענות על שאלות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    דור
    11/12/2008

שלום רב, חרדה חברתית- למי אני יכול לפנות ? פסיכולוג קליני?פסיכותרפיסט? לאיזה סוג של מטפל? יש כללים שיכולים להנחות לאיזה מטפל לפנות בעניין החרדה החברתית? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

ד''ר אירנה נתנאל
    12/12/2008

ניר שלום,

כדאי שתחפש מטפל בגישה התנהגותית - קוגניטיבית. זה יכול להיות פסיכותרפיסט, פסיכולוג או פסיכיאטר לא כול כך משנה. מה שחשוב שתחפש מי שמתמחה בגישה התנהגותית - קוגניטיבית
    (CBT).
    תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון התאבדות
    פפ
    11/12/2008

בתי בת18 נסתה לפני שבוע להתאבד. לקחה 20 כדורי אקמול, שתתה כוסית וודקה בלילה לאחר שיחה עם חבר. לשמחתנו הכל נגמר בטוב, למרות האישפוז של 3 ימים ואינפוזיה עם אנטידות. אני מאוד מפחדת שזה לא יחזור. נראה לי שיש כאן גם אלמנט של דיכאון. הייתי מאוד רוצה לשמוע מה דעתכם ולמי לפנות באיזור הצפון. ועוד שאלה: איך להתנהג בקשר לגיוס - יש כבר תאריך בעוד חודשיים. אנו גרים קרוב לנהריה.

לקביעת תור
    סגירה
    נסיון התאבדות

הוספת תגובה

• נסיון התאבדות

12/12/2008

לפפ שלום
    ניסיון אובדני הינו מעשה שתמיד צריך לקחת ברצינות. לדעתי על ביתך להיבדק על ידי איש מקצוע. יש בצפון מרפאות ציבוריות או רופאים פסיכיאטרים או פסיכולוגים בקופות. השאלה של השרות הצבאי מאוד משובה והיא פועל יוצא של המצב הנפשי שלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון עם סף גירוי נמוך !
    מקס
    11/12/2008

שלום רב לפני שבועיים התחלתי לקחת בהדרגה 5htp . התחלתי להשתמש מאחר ותרופות הרגילות שטופלתי ב-10 שנים האחרונות לא הובילו להטבה משמעותית. אני סובל מדיכאון מג'ורי שכולל:עצבנות ,התפרצויות , חוסר אנרגיה ,חוסר מוטיבציה ,סף גירוי נמוך , מרגיש מאוד ל ח ו ץ . לא נעים להיות בחברתי במצבי העכשווי ואתם יכולים לתאר מדוע ובנוסף אני סובל כבר שנים מ- IBD. כרגע ברגיעה . גם ההיפריקום (לא מיועד לדיכאון מג'ורי) לא עזר והייתי חייב להפסיקו לאחר 10 ימים עקב כאבי ראש שחלפו רק עם הפסקתו (רמוטיב). התחלתי ( 5htp)ב-30 מ"ג ליום ואחרי 5 ימים 50 מ"ג, לאחר 8 ימים 100 מ"ג ולאחר 10 ימים 150 מ"ג . * נלקח עם האוכל כדי למנוע תופעות לוואי כמו כ.בטן. כבר בהתחלה הייתה חוסר נוחות בבטן עם הגדלת המינון התחיל כאב בטן חזק יותר ויותר עד שנאלצתי להפסיק לקחת ולמחרת חזרתי ל-30 מ"ג. פרט לכאבי בטן המיותרים לא הרגשתעי עדיין הטבה במצבי הנפשי ואפילו הייתי יותר עצבני בימים שהמינון היה 100 מ"ג ומעלה . האם לדעתכם אני צריך להפסיק או להמשיך ולהאמין או לקוות שזה יפסק מעצמו עם הזמן ? בקשר לטריפטופאן שדומה במבנהו ל-5htp 'האם חלק מתופעות הלוואי שלו הם כאב בטן ? האם המיתיונין \ תירוזין היא ח.אמינו שאמורה לטפל בדיכאון? במקביל אני לוקח תוסף של B-50 ,מולטי ויטמין ,אומגה 3 - 2.5 גרם ליום. שותה חליטה לפחות פעם ביום של קמומיל גרמני. האם ההשפעה של חומצות אמינו מסויימות כגון אלה שציינתי מביאים לשיפור במצב הרוח באופן מיידי ( דקות \ שעות ) ? @ לא מעשן , לא שותה , ממעיט מאוד בצריכת קפאין ( לא מוותר על 2 כוסות תה ירוק) , משקל נורמלי , מקפיד על תזונה בריאה . לא נוטל קורטיזון . תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון עם סף גירוי נמוך !

הוספת תגובה

• דיכאון עם סף גירוי נמוך !

12/12/2008

למאיר שלום
    השימוש בחומצות אמינו בטיפול בדיכאון הוא מאוד וותיק. האמת היא שקיימת מעט מאוד ספרות מבוקרת על יעילותם. -5HTP הינו החומצה שנוצר בגוף אחרי שהטריפטופן עובר מטבוליזם. הוא נחשב ליותר יעיל מהטריפטופן. החומצות האמינו האחרות שאתה מזכיר לא ברור עד כמה הם עוזרות אבל עולות הרבה כסף. ותכן ואתה צריך להתייעץ עם מומחה לדיכאון ולבדוק איתו האם יש דברים שטרם נוסו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון עמיד
    מיכל
    10/12/2008

אני חולה בדיכאון עמיד ורציתי לדעת אם יש אנשים שלא יוצאים מדיכאון עמיד? אני נורא בסבל ומאוד מפוחדת.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון עמיד

הוספת תגובה

• דיכאון עמיד

ד''ר אירנה נתנאל
    12/12/2008

מיכל שלום,

צר לי על מצבך. האם ניסית את כול המגוון הרחב של הטיפולים הקיימים לדיבאון עמיד? ECT (ניזי חשמל), TMS (גרייה מגנטית), שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT?
    מידע נוסף על טיפול בדיכאון עמיד ניתן לקרוא בכתבות: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה בדכאון
    נעמי
    10/12/2008

חברתי מזה 40 שנה (אנחנו בנות 60) סובלת מדכאון וחרדה ומטופלת בכדורים (ציפרמיל)ומתפקדת בצורה סבירה למדי .לאחרונה בשל הדרדרות קשה במצב הכלכלי של המשפחה, פשיטת רגל, אובדן בית וכו הורע מצבה והיא מדברת על מוות מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    חברה בדכאון

הוספת תגובה

• חברה בדכאון

12/12/2008

לנעמי שלום
    משברים אישיים, משפחתיים, כלכליים, רפואיים, ועוד מאוד יכולים להשפיע לרעה על מצב הרוח ועל החיים. בדרך כלל התגובה היא חזקה הרבה יותר בהתחלת המשבר. עם הזמן ועם מציעת פטרונות, המצב משתפר. כמובן שהדיכאון יכול גם להחמיר כתוצאה מהמשבר ואז עזרה מקצועית על ידי עלייה במינון התרופות או שינוי של התרופה מאוד יכול לסייע בהתמודדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה