פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• tms
    שלומי
    18/02/2009

שלום האים ידוע לכם על מחקר שאפשר להצטרף אליו. סובל מדיכאון ממושך כבר שנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    tms

הוספת תגובה

• מחקר

צחי
    18/02/2009

יש מחקר בהדסה עין כרם .תתקשר לד"ר איסרלס 0542000797

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tms

20/02/2009

תתקשר לבית החולים שלותה או לבאר יעקוב או להדסה י-ם למחלקה הפסיכיאטרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בנוגע לאימי
    רינת
    18/02/2009

שלום, רציתי להתייעץ בנוגע לאימי. היא נמצאת במצב של דיכאון עמוק המלווה בחרדות וכן אובחנה כסובלת מocd.מצב זה נובע עקב התרחשויות בילדותה.לפני כ15 שנים גם כן סבלה מדיכאון אך יצאה מהמצב בקלות כאשר טופלה בפרוזק אחד ביום ושיחות כפעם בחודש. כעת היא שרויה במצב הדיכאון והחרדה כ9 חודשים והמצב רק הולך ומחמיר. מטופלת במירו ולוריבן וכן בתרופות נוספות ושיחות כ2 בחודש לערך אך כל זה לא נראה כבעל השפעה בכלל. רציתי לשאול מה יכול להיות הטיפול המתאים עבורה שיניב תוצאות ושיפור.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בנוגע לאימי

הוספת תגובה

• טיפול

ד''ר אירנה נתנאל
    18/02/2009

רינת שלום,

כדי להבין מה הטיפול הנכון עבור אמך חשוב לעשות אבחנה מעמיקה, מקצועית ומדוייקת תוך הכרות עם אמך. אם את חושבת שהטיפול הנוכחי לא מניב תוצאות כדאי לפנות לחוות דעת שניה אצל פסיכיאטר. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם דיכאון, חרדות ו OCD. לפי מה שאת מתארת ומתוך התרשמות שטחית, נראה, שהטיפול התרופתי הנוכחי לא מספיק, הוא בוודאי לא מכסה לגמרי את הדיכאון וללא ספק לא "מדגדג" את החרדות ואת ה OCD. הדיכאון של אמך יכוול להיות תוצאה נלווית של חרדות ושל OCD (משני לחרדות), כאשר יטופלו החרדות הדיכאון יחלוף, ויכול להיות שאמך סובל גם מדיכאון וגם מחרדות. לכן, חשוב לאבחן את מצבה תוך הכרות ממשית עם אמך. חשוב שתבדקו שוב את הטיפול התרופתי!!!

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרס גופני ונפשי
    בת 25
    17/02/2009

הבעיה התחילה לפני כחמש שנים - כן , התחילה אחרי שהרופא אמר לי היום את חופשית ממיני ! את סיימת כל הטיפולים והניתוחים האפשרים שבידיי ! את לא צריכה לבוא הנה עוד ! ... נו , באמת , האם כך נפרדים ?! אחרי 15 שנה - טיפולים שונים ואישפוזים מתמשכים וביקורי במרפאות - כך נגמר הכל - !!! מאז הילדות ולא זוכרת את עצמי אלא בבה"ח ( נכוויתי מגיל 5 מאש גלויה ב60% מגופי ) אני רואה את עצמי מכורה לבה"ח - כאב זה חלק ממני שבלעדיו לא יכולה לחיות , אז כך נגמלים ?!... הבעיה היא כך - מאז זה ואני "הורסת את עצמי" ! עושה "שטיות" כדי ללכת לבה"ח . מזיקה לעצמי רק כדי להתאשפז . עושה הכל כדי לצחוק על הצוות הרופאי אפילו אם זה מלווה בכאב ! איזה כיף לראות את הרופאים תוהים במצבי !אפילו רופאים בכירים ופרופ' קשה להם לאבחן את "מחלתי" ! ממש נורא לראות רופאים צוערים וקטנים מזיזים את ראשם ואומרים בקיצור לא יודעים ! אפילו לקיחת דם והכנסת עירוי זה כמעט בלתי אפשרי בדרך הרגילה !... אוקי - זה הוא סיפור קטן מהסיפורים שלי - אבל שיושבת לבדי וחושבת על כך - אז, מתחרטת על הכל , איזה טיפשות עשיתי ? האם נזק והרס עצמי זו חוויה גדולה ? בא לי לצעוק בקול רם " נמאס לי, מספיק , די אני מצטערת על הכל - בא לי להגיד לרופאים סליחה אני זאת שגורמת לגופי ונפשי את הכאב והסבל הרב הזה , ... " את האמת , נמאס לי מהשטיות שאני עושה , בא לי להפסיק הכל , אבל לא מצליחה... אפילו לספר למישהו לא יוכלה ולא חושבת שאני אעיז ...

לקביעת תור
    סגירה
    הרס גופני ונפשי

הוספת תגובה

• הרס גופני ונפשי

ד''ר אירנה נתנאל
    17/02/2009

שלום לך,

התופעה שאת מתארת מוכרת בתחום הרפואה. אומנם, לעיתים קרובות לרופאים קשה לזהות במה מדובר, אבל בסופו של דבר רופאים פקחים מבינים שמדובר בהפרעה נפשית. ההפרעה שכיחה הרבה פחות מהפרעות אחרות אך ידועה ויש טיפול. אני מציעה לך לפנות לאבחון פסיכיאטרי ולהתחים בטיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מרגישה פשוט רע
    בת-אל כהן
    17/02/2009

אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי כי אני לא יודעת כבר מה לעשות אני בלחצים כל הזמן אני מאוד מפוחדת ומרגישה תיסכול עצום אני מרגישה חוסר אונים וחוסר חשק לצחוק

לקביעת תור
    סגירה
    אני מרגישה פשוט רע

הוספת תגובה

• אני מרגישה פשוט רע

ד''ר אירנה נתנאל
    17/02/2009

מה עם טיפול???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עטרה
    17/02/2009

שלום אבא של בעלי סובל ממאניה דיפרסיה ורציתי לדעת האם המחלה עוברת לקרובי המשפחה כתורשתי? ואיך אפשר לאבחן בן משפחה שגם הוא לא סובל ממאניה דיפרסיה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מניה דפרסיה

ד''ר אירנה נתנאל
    17/02/2009

עטרה שלום,

לצערי המחלה אכן עוברת בתורשה. הסימנים הבולטים של ההפרעה הם תקופות של דיכאון ותקופות של מניה. הסימנים של מניה הם:
    v הערכה עצמית גבוהה מאוד
    v פחות צורך בשינה (יספיקו לו 3-4 שעות שינה)
    v מדבר יותר מהרגיל
    v מחשבות רצות ובעקבות זה דיבור מהיר ולא תמיד מאורגן.
    v אובדן ריכוז
    v הגדלה משמעותית בפעילויות
    v חיפוש אחר פעילויות מרגשות (קניות בלתי מרוסנות, השקעות לא נבונות, פעילות מינית).

מידע נוסף על ההפרעה ועל הטיפול בה ניתן למצוא באתר של מיינד קליניק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון וחרדה אצל נער מתבגר
    איתמר
    16/02/2009

א.אשפוז בבי"ח פסיכיטרי אינו ממומן ע"י קופות החולים. האם מימון האישפוז נופל על ההורים? ב.האם אשפוז של נער בשל חשש לפגיעה בעצמו משפיע על עתידו בקבלה לתיכון ואוניברסיטה? ג.האם להורים זכות להוציא את הנער מביה"ח בכל עת אם החליטו כי טובת הנער היא מחוץ לכותלי בית החולים?

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון וחרדה אצל נער מתבגר

הוספת תגובה

• דכאון וחרדה אצל נער מתבגר

20/02/2009

לאיתמר שלום
    אשפוז פסיכיאטרי הוא ללא עלות. בישראל אין כיום אפולו צורך ב ט' 17 כדי להתאשפז.
    אשפוז פסיכיאטרי לא פוגע בעתיד של אדם. חומר רפואי נהנה מחיסיון רפואי אבל יש מסגרות מסוימות שיכולים לדרוש על ויתור הסודיות הרפואית כתנאי לקבלה. זה לא כולל אוניברסיטה.
    אשפוז פכיכיאטרי הוא מרצון אלה עם האדם מסוכן לעצמו או לסביבה ואת יש חוקים מאוד ברורים בנושא של אשפוז כפוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    קובי
    15/02/2009

לאיראנה שלום רב, תודה על התשובות,אז תחושות של קשיי נשימה במהלך כל היום הבנתי שכן יכול להיות משהו נפשי, הקטע אם החום נראה לי שהוא קשור ללחץ שלי כי לפני אירוע משפחתי או משהו חדש לי אז יש לי חום ולאחר מכן כבר אין.בזמן האחרון חודשיים אחרונים שאני מאד מבולבבל ולא מרוכז.ומרגיש שאני תייכף הולך ומשתגע.זה נראה לי שהחרדות שלי רק מתגברים.למרות שסוף סוף התחלתי לעבוד. הייתי אמור להתחיל לקחת כדורים בשם מירו אבל החשש שהתופעות לוואי יהיו לי יותר גרועים מהחרדות עצמם.האם שווה להכנס לטיפול התנהגותי קונטגיבי כאשר רק התחלתי לעבוד. זאת אומרת האם להיזרק למים או לחכות כמה זמן כדי שזה לא יהיה אנטסיבי עבורי הטיפול. האם זה מצריך תמיכה מצד הבית ? היש גם בבקרים את הטיפולים? בתודה רבה בני

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    16/02/2009

בני שלום,

תחילת עבודה במקום חדש מלווה במתח ולחץ שקשורים להסתגלות למקום, צוות, עבודה וכו'. מצב זה יכול להעצים את התחושות הגופניות שלך. חשוב שתבין, אף אחד בעולם לעולם לא השתגע מהתקפי חרדה גם אתה לא הולך להשתגע. מה שאתה מרגיש מאוד לא נעים אבל ממש לא מסוכן. טיפול CBT קצר וממוקד יחזק אותך, יעשה לך סדר במחשבות כדי שלא תהיה מבולבל, ויתן לך כלים להתמודד עם לחצים בעבודה בצורה יעילה כדי שחרדה לא תפגע בתפקודך בעבודה ולא תקשה על התמודדות במקום חדש. תמיכה מצב הבית לא הכרחית, אם הוריך ירצו ללמוד כיצד ניתן לעזור לך הם יכולים לעשות זאת במהלך הטיפול. בבקרים אולי רק במרפאות חוץ של בית חולים פסיכיאטרי. אני יודעת על טיפול CBT במסגרת ב"ח אברבנאל בבת ים ובאר יעקב ברחובות.

נשמח לעזור לך אצלינו בקליניקה בתל אביב בשעות הצהרים והערב.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה?
    אבי
    15/02/2009

שלום רב דר רציתי בבקשה לדעת מה ההבדל בין תרופת אלטרול לאלטרולט . והאם הם אותו השפעה ותופעות לוואי .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה?

הוספת תגובה

• אלטרול לאלטרולט

ד''ר אירנה נתנאל
    15/02/2009

אבי שלום ,

אלטרול לאלטרולט זה אותו דבר. אין הבדל. תופעות לוואי שכיחות הן: עייפות, צורך מוגבר לישון, הזעה, טשטוש בראייה, הסמקה, עילפון, יובש בפה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה
    קובי
    15/02/2009

שלום רב, יש לי שני שאלות אני סובל מחרדות ובמהלך כל היום,כחצי שנה ואפילו שנה,יש לי הרגשה כאילו אני לא נושם טוב או לא נושם כראוי אין לי קוצר נשימה כמו של חולי אסתמה.האם זה יכול להיות כתוצאה של לחץ,תשישות,חרדות? ושאלה נוספת אני רואה שאם אני במצב של לחץ אז החום גוף שלי עולה ל37.8 שאלתי את הרופאה שלי אם זה הגיוני והיא טוענת שאין מצב .אבל אני רואה שזה ככה יוצא כי במצבי פניקה ושאני לחוץ אז פתאום נהיה לי חום ואחר כך שאני נרגע זה עובר. האם זה הגיוני? בתודה בני

לקביעת תור
    סגירה
    נשימה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    15/02/2009

בני שלום,

אחד הסימפטומים של לחץ / חרדה הוא תחושת מחנק, נשימה לא סדירה, קוצר נשימה, לחץ בחזה. לא סבחר שבמצב לחץ החום עולה. כן, מרגישים גל של חום או של קור בגוף, תחושה של זרמים חמים, הזעה חמה או קרה. יכול להיות שהחום עולה ללא קשר למצב של לחץ או שאתה נלחץ כתוצאה מעליה בחום גופך. החום לא עולה בגלל לחץ / חרדה.

טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם חרדות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאת מינון ציפרלקס אחרי תשעה חודשים
    אורלי
    14/02/2009

אני מטופלת כ-9 חודשים בציפרלקס כדור אחד ליום 10 מג עקב חרדות

הכדור עזר לי מאד עד כי שקלתי להפסיקו כי הכל היה בסדר .

בשבוע האחרון חליתי בשפעת וחשש לדלקת ריאות ואז התחילו לי התקפי חרדות בעקבות הפחד מדלקת ריאות .
    אז חיכיתי אמרתי אולי זה יעבור העיניין שהחרדות ממשיכות להציק
    למרות שאני שותה כדור אחד ליום אבל החרדות לא עוברות
    שאלתי היא האם אני צריכה להעלות את המינון של הציפרלקס
    כרגע הרופא שלי הפרטי נמצא בחול ואני חסרת אונים .

המון תודה על העזרה

תודה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    14/02/2009

אורלי שלום,

לא כדאי לעלות את הכדור לבד. כפי שאת מתארת החרדות התגברו בעקבות החשש מדלקת ריאות. המצב מראה, שבעצם אין לך כלים להתמודדות עצמית עם התקפי החרדה העתידיים שיכולים להתעורר כתוצאה מטריגרים שונים (למשל, חשש ממחלות גופניות). אני מציעה לך ללמוד מיומנויות של התמודדות עצמית עם חרדות. כלים אלה יכול לספק הטיפול המשולב של תרופות (ציפרלקס) ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות עי היפנוזה
    אורלי
    14/02/2009

שלום רב, האם טיפול בחרדות יעי היפנוזה יעיל ומקל על החרדות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחרדות עי היפנוזה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    14/02/2009

הטיפול המשולב של CBT (תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית) ותרופות הוכיח את עצמו כהכי יעיל בהתמודדות עם חרדה. טיפול CBT קצר, ממוקד ומאפשר ללמוד מיומנויות של התמודדות עם החרדה העכשיוית וגם למנוע התקפים עתידיים. כדאי להפסיק לחפש "פטנטים" חיצוניים כמו היפנוזה או תרופות בלבד ולגייס כוחות על מנת לקחת אחריות אישית על המצב. הדבר לא קל אך אין בררה אחרת. מי שמחפש פתרונות קלים ישאר עם ההחרדות שילכו ויחמירו עם הזמן. לקיחת אחריות אישית הינו מפתח להצלחה בהתמודדות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה של "חוסר פוקוס" וחוסר עירנות
    פלוני
    13/02/2009

שלום למומחים! כבר כמה ימים שאני מרגיש כזה "מנותק", בכאילו אני נמצא במקום אבל לא 100% שם. ממה זה יכול לנבוע? אם זה משנה, אז אני עישנתי חשיש בפעם הראשונה והאחרונה בחיי לפני שבוע. מאז נלחצתי מהעובדה שזה יכול לפגוע לי בנפש. האם העובדה שאני חושב ומריץ "סרטים" בראש כל היום גורמת לי להיות "מנותק" כזה, בכאילו אני לא חד, לא מפוקס, מדבר עם מישהו אבל "מסתכל מהצד", כמו במציאות מדומה כזאת? איך אני יכול לפתור את הבעיה הזאת?

הוספת תגובה

• הרגשה של "חוסר פוקוס" וחוסר עירנות

ד''ר אירנה נתנאל
    14/02/2009

שלום לך,

ההרגשה שאתה חווה היא תוצאה של עישון חשיש שכנראה, שינה את האיזון הכימי במוח או הפעיל אזורים מסוימים במוח שגורמים לתחושה זו. הדבר בהחלט עלול להיות אפילו מעישון חד פעמי. כדאי לפנות להתיעצות פסיכיאטרית. לא כדאי לעשן סמים שוב!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבוהל לחלוטין.

פלוני
    14/02/2009

זה משהו תמידי? =[ איך מתמודדים עם זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למפוחד

ד''ר אירנה נתנאל
    14/02/2009

הדבר הכי לא יעיל זה לפחד ולהתרגש מהמצב. מה שאתה מרגיש מאוד לא נעים אבל לחלוטין לא מסוכן. כדאי שפסיכיאטר יבדוק אותך. אפשר לטפל בזה בהחלט. הטיפול יכול לוריד את עוצמת הסימפטום, להרחיק זמן בין התקפים של תחושת אי נוחות שאתה חווה עד שזה יעלם. הכי חשוב אל תתרגש מזה כי לחץ, מתח והתרגש מוסיפים דלק למצב ואז אתה מרגיש לופים חדשים של תחושות הלא נעימות ונדמה לך שזה לא יגמר ולא יעזוב אותך. מחשבות אלו גם מוסיפות דלק למצב וכך אתה מוצא את עצמך במעגל הקסמים בלתי פוסק. הפתרון הוא לתת לזה לעבור. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי משולב עם תרופות מאוד יעיל בהתמודדות עם מצבים כאלה. במהלך הטיפול ניתן ללמוד כלים ומיומנויות של התמודדות יעילה שבסופו של דבר תביא לצמצום משמעותי בסימפטומים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דה פרסונליזציה

פלוני
    16/02/2009

קראתי על תופעה שנקראת "דה פרסונליזציה", ואני חושב שהתחושות שאני מרגיש, כל הניתוק, חוסר מיקוד, בכאילו "מציאות שונה" מאוד דומות לתסמינים של הדה פרסונליזציה. האם יכול להיות שיש לי את זה? אם כן, האם זה עובר? איך אפשר להעביר את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דה פרסונליזציה

ד''ר אירנה נתנאל
    16/02/2009

ייתכן וזאת התופעה. ניתן לטפל בה על ידי טיפול תרופתי בשילוב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך הטיפול תלמד כלים ומיומנויות של התמודדות יעילה עם התופעה. זה עובר בעזרת טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקסל
    אנונימית
    13/02/2009

אני כבת 33 מטופלת מאז התקף פסיכוטי חד פעמי בגיל 22.הרבה שנים אני מטופלת בזיפרקסה,ועקב תקופות דיכאון וחרדות טופלתי במספר רב של כדורים אנטי דיכאוניים. מזה 5 חודשים אני מטופלת באקסל100 מג.יש שיפור ניכר בעיניין החרדות ,אולם מזה חודש התחלתי לחוש דיכאון שמתבטא בשינה מרובה ,חוסר רצון להתעורר ותחושות לא נעימות של כבדות ,שמפריע לי לתפקד כרגיל.רציתי לדעת האם כדאי להעלות את האקסל למינון של 150 מג.האם מינון כזה אפשרי באקסל?האם עלולות להופיע תופעות לוואי?

לקביעת תור
    סגירה
    אקסל

הוספת תגובה

• אקסל

ד''ר אירנה נתנאל
    14/02/2009

שלום לך,

המינון המקובל הוא כ-100 מ"ג ביום: 50 מ"ג בבוקר ו-50 מ"ג בערב. בעניין הדיכאון, כדאי לדווח לרופא המטפל. עקרונית, אקסל הוא כדור מצוין שמטפל גם בדיכאון וגם בחרדה. אני מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין ציפראמיל לציפלקס
    ליאת
    11/02/2009

שלום רב, הייתי שמחה לדעת מה ההבדל בין ציפראמיל לציפרלקס, ואיזו תרופה עדיפה מבין השתיים. איריס

הוספת תגובה

• ההבדל בין ציפראמיל לציפלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    12/02/2009

שלום לך,

ציפרלקס תרופה יותר חדשה מציפרמיל, בהשוואה לציפרמיל, היא פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. היא נסבלה טוב יותר על-ידי המטופלים. ציפרלקס נוחה לשימוש ונלקחת פעם ביום. תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש.
    חשוב להבהיר שהתאמת התרופה לטיפול הינה אישית מאוד. לאדם אחד ציפרלקס היא תרופה מצויינת ולאחר דווקא עושה בעיות ועם ציפרמיל מסתדרים יותר טוב. תסמכי על התרשמות הרופא. תתחילי לקחת אחת מהן שהרופא המליץ ואם לא תורגש הטבה במצב תפני שוב לרופא המטפל ותעשו חושבים יחד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול TMS לא רק לדיכאון
    אור
    10/02/2009

האם יכול לעזור לחולי נרקולפסיה ועייפות ? (הרי זה יכול לעורר פעילות מוחית ולהשפיע על גלי המוח)

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול TMS לא רק לדיכאון

הוספת תגובה

• טיפול TMS

ד''ר אירנה נתנאל
    12/02/2009

אור שלום,

טיפול ב TMS די חדש, המחקרים שנעשו התמקדו עד היום במספר מאוד מצומצם של תחומית. התחום העיקרי שנחקר הוא דיכאון. מקווה שבעתיד ירחיבו מחקרים לנושאים טיפוליים רבים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה