מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא אכפת לי מכלוםיוסי09/02/2009
אני לא יכול לרצות כלום,לא יכול להרגיש כלום,אין לי כלום,אני כמו רובוט,אני לגמריי לא יכול להשתמש בראש או להיזכר בכלום, קשה לי לחשוב ולהיתרכז,הכל טכני ואני מנותק מהכל. אני כבר שנה ככה ובגיל 25.בבקשה רוצה לשאול מאיזו מחלה אני סובל ומה הטיפול.האם זה יכול להיות דיכאון למרות שאני לא מדוכא ולא עצוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה
ד''ר אירנה נתנאל09/02/2009יוסי שלום,
צר לי מאוד על הרגשתך! אתה מבקש אבחנה של מצבך על סמך 3 שורות שכתבת במכתבך.
ללא ספק אתה מאוד סובל ולכן, כדאי שתפנה לאבחון פסיכיאטרי מקצועי ומעמיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בהקשר לילדיםיעל09/02/2009
שלום. אני אמא לילדה מקסימה בת שלוש. תמיד הייתי מאד חרדה לה, אבל לאחרונה החרדות ממש התחילו להציף אותי. אני כל הזמן חושבת על תרחישים גרועים ביותר כשהיא יוצאת מהבית, אני כל הזמן רואה אותה בדמיוני פצועה, קוראת לי לעזרה, רואה ממש אסונות - וזה מיד מעלה לי הדופק ואני מנסה להרגיע את עצמי שאלו בעצם הפחדים שלי ואני צריכה להתמודד איתם. אבל, זה קורה הרבה בימים האחרונים (אין שום סיבה ממשית הנראית לעין) וזה ממש מכניס אותי לחרדות ואני כל הזמן נמצאת במצב שאני צריכה להרגיע את עצמי ולנסות להפסיק את המחשבות האלו. בנוסף זה מלווה גם בהמון נקיפות מצפון בסוף היום - אם כעסתי עליה יותר מדי כי זה כבר סוף היום ואני עייפה אבל בעצם לא מגיע לה, אם לא חיבקתי אותה מספיק.... וכו' וכו'. היום שלי, בקיצור, מתרכז סביבה וסביב החרדות שלי וזה לאחרונה ממש יותר מדי. מה אני יכולה לעשות כדי להפסיק או להקל לפחות על המחשבות הללו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה בהקשר לילדים
ד''ר אירנה נתנאל09/02/2009יעל שלום,
התקפי פאניקה שאת מתארת מוקרים, שכיחים וניתנים לטיפול. אנחנו נוטים להיות מאוד דאגניים כלפי אנשים שחשובים לנו, שאנחנו אוהבים במיוחד. רק שבמקרה שלך דאגתך מופרזת ברמה קיצונית עד שזה פוגע באופן מאוד משמעותי בך ובבתך. שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכולה מאוד לעזור לך. CBT הינו טיפול קצר וממוקד שבמהלכו תלמדי להתמודד בצורה יעילה עם התקפים ותתגברי על החרדה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופהסאלי08/02/2009
לפני 4 חודשים פתאום לקיתי בהתקף חרדה בעבודה והגעתי לבית החולים ושם עשו לי בדיקות והכל יצא תקין. אמרו לי שזה התקף חרדה. התחלתי ליטול ציפרלקס 10 מ"ג ליום, כבר ארבעה חודשים. המצב מתנדנד כל 3 שבועות חלה נסיגה לשבוע ימים ואז שוב פעם אני חוזרת לעצמי. הרופא משפחה ממליץ לעבור לרסיטל ולהפסיק את הציפרלקס. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תרופה
ד''ר אירנה נתנאל09/02/2009סאלי שלום,
התאמת תרופה הינו עניין מאוד אישי. לאחד יתאים יותר ציפרלקס ולאחר רסיטל. הרופא המטפל מחליט לפי התרשמות מקצועית ומתוך הכרות עם האדם. כדאי להקשיב לרופא. בנוסף, מומלץ לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. במהלך התרפיה לומדים כלים ומיומנויות של התמודדות עצמית יעילה עם התקפי החרדה.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדיכאוןמור08/02/2009
בעיקבות נטילת כדור רסיטל נוגד דיכאון נעלם לי החשק המיני כליל . בת 58. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל08/02/2009נעה שלום,
פגיעה בחשק המיני הינה תופעת לוואי מוכרת של התרופה. בדרך כלל היא זמנית וחולפת כעבור מספר חודשים. חשוב להבין שלכול תרופה יש השפעה חיובית והשפעה שלילית. אם התוצאות החיוביות גוברות על השליליות כדאי להמשיך בנטילת הכדור. אם בכול זאת תופעות לוואי בלתי נסבלות, כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל ולשקול אפשרות של החלפת הכדור.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עוזרים לסובלים מדיכאון?lola07/02/2009
בן הזוג שלי סובל מדיכאון עמוק ומבטא תכופות רצון להתאבד. אני לא מצליחה לשכנע אותו ללכת לטיפול ואני דואגת לו כל שניה. כשאני מעלה את זה הוא אומר שאין טעם בטיפול כי עוד מעט כל זה יגמר ממילא, שאין לא עתיד, שהמצב הזה בלתי הפיך. איך אפשר לעזור לו? איך אפשר לשכנע אותו לנסות ללכת לטיפול? אנחנו לא גרים ביחד וכל שניה שהוא לא איתי או שהוא לא עונה לטלפון (מה שקורה לעיתים קרובות) אני חרדה לשלומו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך עוזרים לסובלים מדיכאון?
ד''ר אירנה נתנאל07/02/2009לולה שלום,
במצבים של יאוש ותסכול עמוק ליעתים קרובות אנשים מאבדים תקווה, מפסיקים להאמין שמצבם ישתפר ללכן, שוקלים התאבדות כמוצא אחד ויחיד לסים קץ לסבל. חברך יהיה יותר מוגן מפני מחשבות אובדניות עם יחשוב על סיבות לחיות ולא על סיבות למות. כדאי שיערוך רשימה של סיבות בעד ונגד וישקול גם השלכות של מעשיו על האנשים הקרובים שישארו. חשוב שיבין שהסבל הוא זמני וחולף וניתן להתמודד איתו, ניתן להתגבר בעזרת מאמץ רפואי, טיפול, אנשים סובבים וכו'. כדאי להבהיר לו כמה אנשים שבסביבתו אוהבים אותו, עד כמה הוא חשוב וכו'. אהבה ואמפטיה לכאב ולסבל יכולים להגן עליו או /ו להכניס לדילמות של בעד ונגד ההתאבדות כאשר מה שיחזק את הכיוון של הנגד זה הוכחות בלתי פוסקות של אהבה ותמיכה של סביבתו הקרובה. כדאי לשתף במחשבותיו עוד אנשים שקרובים לבחור. אני מקווה שהמאמץ המשותף יעזור לו ולכם לעבור את התקופה.
כמובן, שחשוב טיפול מקצועי ותרופתי.
תודה על פנייתך לפורום,
חזקי ואמצי,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עובר עליMICAL05/02/2009
שלום הנני רווקה כבת 36 מחפשת מזה כ 4 וחצי שנים עבודה ולא מצליחה כמובן עבודה קבועה. וזה לאחר פיטורין . כלומר שיניתי גם מקום מגוריון וזה קצת יותר הקשה . כמו כן גם קשרים עם גברים בלתי מוצלחים. עבודות זמניות ממש בודדות וגם זמניות. עם כל הזמן זה שעובר השמנתי ממש השמנת יתר. ונהייתי יותר עצבנית ויותר חושבת המון ודיכאונית. מעדיפה להיות בבית או לישון או מול טלויזיהה או מחשב. כמו כן גם עצלנות שלטה עלי. וחוסר ביטחון ירד לרמה מתחת לאפס מה שפעם הייתי חברמנית והואהבת אנשים היום שומרת מרחק למנוע ביקורות ופחד מהכל. בשבועים האחורינים הייתי מאוד עצבנית כך שכל מי שאומר לי משהו אני לוקחת ללב והפכתי להיות רגישה מאוד . להכל ממש להכל. יצא שמרוב שהתעצבנ תי וגם בגלל משהו אישי צעקתי צרחתי ונתנתי מכות לראשי מרוב עצבים ואחר כך התחלתי לבכות. והלכתי לחדר והסתגרתי שם יותר מ - 24 שעות. ולאחר מכן אכן כאב לי הרשא ונבהלתי מעצמי ומהתנהגותי. קרובי חושבים שעלי להתייעף עם פיסכולוג- .ואין לי מושג זה גם כסף. בקיצור אשמח לשמוע תגובה מה עבר עלי ומדוע התנהגתי כך והאם התנהגות כזו זה כזו למשהו מורשת במשפחה. כלומר הדור הקודם שלי מתנהג אכן כך . אבל אני ילידה פה בחורה חכמה למה זה קרה . וזה מפחיד . אשמח על כל הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עובר עלי
ד''ר אירנה נתנאל07/02/2009שלום לך,
קשה לי לדעת מה עבר עליך, אני יכולה רק להבהיר לך שיש קשר מאוד חזק בין הרגש למחשבה וכתוצאמ מכך באה התגובה ההתנהגותית. אז נתחיל לנתח מהסוף: הכית את עצמך בראשך כהרגשת עצבנית/רגישות יתר/נפגעת אישית/כעס וכו'. ההרגשה נובעת ממחשבות שעוברות בראשנו במצבים קונקרטיים. כנראה, שפרשת דברים בראש שגרמו לך להתרגז כי פגעו בך בצורה מאוד קיצונית. לכן, הגבת כפי שהגבת. אם תחקרי את מה שעבר בראשך שניה לפני שהתחלת להתרגז, ייתכן ותביני פשר התנהגותך מצב שהיה. תחקרי את הקשר בין מחשב, רגש והתנהגות במצבים ספציפיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך יש לי שאלה נוספת .
MICAL16/02/2009שלום רב,
טוב רשמתי לך את האימל הזה לפני שבועיים בערך.
אז כך נכון שהכל נבע מתסכול שאין עבודה ואין אהבה ועוד ועוד וגם עוד סיבה אישית.
יש לי שאלה כללית בזמן אחרון גם את בטח ראית באימיל האחרון יש הרבה שגיאות כתיב.
עליי לציין שמשהו כמו שנתיים אחרונים לא קראתי ספרים.
ב. אני צופה יותר בסדרות אנגלית .
ג. איזה ידיד" לא ממש ידיד שראה שרשמת עם שגיאות כתיב אמר לי שאני דלסקטית וזה מאו ד פגע בי.
עליי לצייון משהו שהייתי קטנה מילים כמו אינצקילופדיה וכאלה אכן היה קשה לי להגות ועד היום מילים כמו יותר באנגלית קשה לי לבטא.
וגם יש קצת זה משנים קודמים בלבול במילה פשוטה כמו עם ואם.
עליי לציין שאני דוברת שפת אם שונה מעברית. וגם יוצא לי לדבר אנגלית במיוחד בשנתיים אחרונות. פה ושם עם מכירים אם זה עם מחשב הקלדה או בדיבור.
אז תגידי לי באמת יש משהו בדברים של הי"דיד או שהוא סתם אדם רע יורד עלי כי אני לא מוכנה לצאת איתו.
מצטערת שאני משתפת אותך בדברים כאלו אבל אלוהים יש אנשים גם רעים בעולם ואם הוא צודק אז זה באמת מלחיץ
אשמח על תשובה כנה ופיתרון תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל
ד''ר אירנה נתנאל16/02/2009מיכל שלום,
גם אני כותבת עם שגיעות כתיב וזה לא מוריד מהביטחון העצמי שלי ומהערך העצמית שלי. את שוואה גם עם יש לך שגיעות. אפשר לעזר בתוכנות שמתקנות שגיעות (WORD). אנשים יעריכו אותך כמו שאת ומי שמבליט את החיסרונות שלך כנראה שהוא מתוסכל. אני בטוחה שיהיו אנשים שיעריכו אותך כמו שאת!!! אל תסימי לב להערות של ה"ידיד" הזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלי05/02/2009
אמא שלי בת 62, חולת סכרת מזה שנים, מזריקה אינסולין פעמיים ביום, מעשנת כבדה ומעל הכל - חולה בדיכאון שהיא לא מודה. מאשה פורחת, פלפלית וחיה - היא אבדה את החשק לחיים, לא מענין אותה שום דבר, נכנסת למיטה לישון וזהו. חיה לבד, לא מעונינת להכיר מישהו, לצאת, לנשום, לא רוצה לשמוע על טיפול פסיכולוגי/פסיכאטרי, אני יודעת שהיא לוקחת תרופות כמו ואבן כדי להירדם יותר בקלות (בטח עוד כמה תרופות למיניהן..) בשנת 2000 היא פוטרה מעבודתה לאחר שנים, בן הזוג שלה נטש אותה לטובת אחרת והיא עברה התקפת לב עם ניתוח מעקפים. מאז, המצב הולך ומתדרדר. אחותי ואני חסרות עצות, לא יודעות איך לעזור, מאיפה מתחילים, היא כל כך שלילית, איך לדבר איתה, איך להניע אותה מלשבת על הספה כל היום ולעשות משהו מועיל. בתקוה שתוכלו לעזור לנו ואולי מפה תגיע הישועה. תודה. לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לגרום לאמא לקבל טיפול
ד''ר אירנה נתנאל07/02/2009לי שלום,
תנסו לפעול בשיתוף פעולה עם רופא המשפחה. הרופא יכול לתת לאמא טיפול תרופתי אנטי-דיכאוני בסיסי, להבהיר לה את חשיבות הטיול בדיכאון אצל מומחה ולהסביר מה השלחות הבריאותיות של המנעות מקבלת עזרה מקצועית בנושא. בנוסף, גם בלי אמא אתן יכולות להתיעץ עם איש מקצוע מומחה לטיפול בדיכאון כיצד לנהוג נכון עם אמא וכיצד אתן יכולות להניע אותה לטפל בעצמה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהרונן ב.03/02/2009
שלום אני סובל מתופעות חרדה. עובר טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי וטיפול הומאופטי 3 חודשים. התופעות עולות ויורדות ולא נעלמות לגמרי. אני שוקל לקחת כדורים לחרדה אבל מאד חושש. מאד חושש: 1) מתופעות הלוואי, כולל בעיה בתיפקוד המיני. אפשר לקבל דיכאון רק מלקרוא את עלון היצרן. 2) מהרושם שקיבלתי אם נכנסים לתרופות, לא ניתן לצאת מזה וזה לכל החיים. 3) מהתחושה "שזה לא אני" ואובדן רגש. מה דעתכם ? יש הצדקה בדבריי או שאני מגזים ??!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל03/02/2009רונן שלום,
לכול תרופה יש השפעות חיוביות והשפעות שליליות. אם ההשפעות החיוביות גוברות על השליליות - כדאי לקחת את התרופה. היום נמצאות בשוק תרופות רבות ומגוונות שמשפיעות מהר ועם פחות תופעות לוואי כך שאפשר להתאים לכול מי שסובל מחרדה את התרופה שהכי תתאים לו. אנשים שנוטלים תרופות מדווחים על איכות החיים מעולה! אין שום סיבה לסבול.
מידע נוסף בנושא זה ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצאת מהדיכאון חרדות אפשרי
ארנה07/02/2009בעבר עברתי תקופה קשה להלן מספר עצות: יש ללכת הליכה מרובה כל יום בין 10 דק לשעה ניתן לשתות מים עם כף כמון (לבלוע את הקמון). ישנו צמח רוטה לשתות אותו בתה כמו (נענע). פעם ביום ומעט עלים להקיף את עצמך הרבה חברים לחזור לעבודה במהירות עם הקלות כאשר יש קשיי שינה יש לשתות כמון + קצת ערק ולמרוח על הגוף על החזה ערק הדברים שספרתי לך עזרו לי הרבה ויצאתי ממצב מאוד קשה בלי כדורים בהצלחה מכל הלב שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדהמעיין03/02/2009
שלום. אני חדשה בפורום הזה... אני לא יודעת אם זה הפורום הרלוונטי- זה נראה לי פשוט הפורום שהכי מתאים לבעיה שלי... אני בת 22... לפני שנה וחודשיים בערך ניסיתי להירדם בלילה ופתאום נתקפתי במין התקף כזה שכלל דפיקות לב חזקות שמייד אחריהן התחלתי לרעוד בכל הגוף ולקח לי בערך 3 שעות להירגע . חשבתי שאני בתהליך קבלת התקף לב...אני זוכרת שזאת הייתה תקופה לחוצה בשבילי. בדיוק השתחררתי מהצבא וגיסי נפטר ואחותי ילדה את הבת הראשונה שלהם שבוע אחרי שהוא נפטר והייתי בחיפושים אחרי עבודה...לא ממש חשבתי באותם רגעים על כל הדברים המלחיצים האלה וההתקף הזה הגיע לי בצורה מפתיעה ומלחיצה. יומיים אחרי הלכתי לרופאה ועשיתי בדיקות שיגרתיות להכל. כל הבדיקות יצאו תקינות , והיא אמרה לי שמדובר בהתקף חרדה אבל לא המליצה על איזשהו טיפול מונע או משהו כזה. היא רק הסבירה לי פחות או יותר מה זה אומר ואמרה לי שפעם הבאה שנדמה לי שזה עומד לקרות פשוט לנשום נשימות קצרות...בלי להיכנס ללחץ... במרבית הפעמים העצה שהיא נתנה לי עזרה וקרו 2-3 פעמים שלא ממש... לפניי כמה ימים זה קרה לי שוב... ב2 בלילה ניסיתי להירדם ופתאום התחילו לי דפיקות לב היסטריות והתחלתי לרעוד בצורה איומה...מהלחץ לקחתי את מד הלחץ דם של אבא שלי ובדקתי אם הכל בסדר. היה לי לחץ דם מאוד גבוה. לקח לזה שוב פעם בערך שעה עד שנרגעתי ונרדמתי לבסוף בסלון של הבית שלי... כמובן שאני נכנסתי לחרדות שאולי באמת מדובר באיזה משהו יותר רציני מזה אבל כל הבדיקותל שעשיתי יצאו תקינות... אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות... אני מתחילה לפתח חרדות שאולי הדבר הזה יקרה לי שוב במקום הכי לא צפוי... אני צריכה לציין שכרגע גם מדובר בתקופה שהיא מעט לחוצה בשבילי... חזרתי מאוסטרליה ותאילנד לפני 3 שבועות אחרי 4 חודשים והתחלתי ישר ללמוד בקורס פסיכומטרי כשהמועד הוא באפריל. אני גרה בבאר שבע כך שגם הגעתי לארץ כשעדיין הייתה פה מלחמה ונפלו גראדים כל יום. אני לא יודעת אם הבעיה הזאת נגרמת מלחץ או שאולי זה קצת יותר מורכב מזה... מה אני אמורה לעשות? איך אני יכולה להתמודד עם זה? יש איזשהו טיפול שאני צריכה לעבור? אף אחד לא יודע על הבעיה הזאת שאני סובלת ממנה כבר שנה וחצי בערך...יש לי דיי הרבה התקפים שעל חלקם אני מצליחה להתגבר לפני שהם מתפרצים. רוב ההתקפים הם בלילות כשאני רוצה ללכת לישון והראש מוצף במחשבות...אני מנסה לנקות את הראש ממחשבות והצלחתי מעולה בתאילנד ואוסטרליה ושם לא קיבלתי אפילו התקף אחד... אשמח לתגובתכם ועזרתכם במידה והנושא הזה רלוונטי לפורום הזה... תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל03/02/2009ללא ספק חווית התקפי חרדה שבאו בעקבות תקופה לחוצה בחייך. כנראה שאת רגישה ללחצים סביבתיים (חזרה לארץ, לימודים מלחיצים, מלחמה, מבחן בעוד מספר חודשים וכו'). התקף חרדה מתבטא בסימפטומים גופניים של קוצר נשימה, דפיקות לב מואצות, נימול בידיים / רגליים, גלי חום/קור, כאבי בטן, לחץ בחזה ועוד. סימפטומים אלה יכולים להיות מאוד מפחידים וממש לא נעימים אבל הם כלל לא מסוכנים. נדמה לך שאת הולכת לקבל התקף לב או להתעלף אבל אף פעם ולאף אחד זה מעולם לא קרה. התקפי חרדה מפחידים מאוד אבל הם ממש לא מסוכנים. לחשבות שעוברות בראש ולהתנהגויות שלך יש תרומה מאוד משמעותית "לתדלק" את ההתקף. לכן, טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) הכי יעיל בהתמודדות עם התקפי חרדה. זהו טיפול קצר, ממוקד ולא יקר יחסית.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה יכול להיות?עידן03/02/2009
שלום בזמן האחרון ירד לי הבטחיון העצממי שלייי קודם כול אין לי בטחון בכככל אני מתביש לדברר ליד אנישםם ותמיד אנייי שקט בגגל שאין לי בטחון לדבררררר היתי רוצה לדעת עם זה נקרא חדרה?ועם יש איזה כדור משו שיעזור לייי להיות עם בטחוןן עצמי גבוהה?אני עובד באיזה מקום ואני מתביש לדבררר עם העובדים שםם וזה אני תמיד בשקט ולא מכיר אנשים שםם מה יכול לעזור לי לצאת מיזהה אני מרגיש שמשוו חוסם אותי מלדברר ואני לא בנאגם שקט רק בגגל שירד לי הבטחוןן אני כבר לא מדבר עם אנשים מנסה לתחמק שמנסים לדבר איתי גם במחשב ששולחים לי הודעותת אנשים אני לא עונה להם ואמרתי לך למה מה יכול לעזור לי לצאת מיזה?ואני עובד כבר כמה ימים באיזה עבודה כול יום אני חושב עם ללכת לעבודה או לא כי אין לי בטחון ללכת פעם לא היתי ככה רק בזמן אחרוןןן התחיל לרדת לי הבטחון ממש מה עושיםם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל03/02/2009עידן שלום,
כדאי שתפנה להתיעצות עם פסיכיאטר. הרופא יאבחן אותך ויציע דרכים לעזור לך להתגבר על מצבך. ייתכן וטיפול תרופתי בשילוב עם טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) יכול לעזור לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחון..דור02/02/2009
שלום יש לי שאלות מקווה שפניתי אל הפרום הנכון, אני בת 20 נשואה פלוס ילדה באושר יש לי חוסר ביטחון בצורה מפחידה אני באמת מנסה להתגבר על חוסר הביטחון שלי אבל קשה לי אני כל הזמן פוחדת שיצחקו עליי אם אני במועדון או סתם באירוע אני תמיד זו שתשב ולא אזוז מהכסא בשל חוסר הביחטון שלי שעם אני אקום אנשים יצחקו עלי לוקח לי הרבה זמן להתחבר לאנשים אני לפעמים מרגישה מגוכחת שאנ מתה לישאול משהו עם אני נמצאת בקבוצת אנשים שלא אצחקו עלי או יחשבו שאני מפגרת אני נורא ביקורתית כלפי עצמי אני לא מאמינה שנותנית לי מחמאות כמו את יפה , מבשלת טעים וכו.. הגעתי למצב שלאנשים מרשי לעצמך לצעוק עלי אני מרגישה שאני חייבת דין וחשבון לכל העולם הייתי שמחה עם תעזרו לי תודה רבה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ביטחון
ד''ר אירנה נתנאל02/02/2009דניאל שלום,
הגעת לפורום הנכון. המצב שאת מתארת דומה לתמונה של חרדה חברתית. נראה, שחוסר הביטחון שלך הוא סימפטום של חרדה חברתית. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד יכול מאוד לעזור לך להתגבר על החרדה ולבנות ביטחון עצמי. במהלך הטיפול בוחנים את ההנחות שלך על עצמך, על העולם ועל האנשים הסובבים, עושים תרגילי חשיפה הדרגתית למקורות הפחד (למשל, פחד מביקורת של האהשים). באופן כללי, לאט ובהדרגה מתגברים על הבפחד ובונים ביטחון עצמי.
טיפול CBT מומלץ מאוד.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דור02/02/2009אין מגיעים למקום שאפשר לטפל בזה?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטחון עצמי
ד''ר אירנה נתנאל02/02/2009אשמח לעזור לך להתגבר על החרדה ולחזק בטחון עצמי. אם תרצי, תפני אלי דרך מיינד קליניק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דור02/02/2009עם תגידי לי בתור התחלה מה אפשר לעשות זה כבר יעזור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתית
ד''ר אירנה נתנאל02/02/20091. תנסי לשים לב על המחשבות שעוברות בראש במצבים חברתיים, כאשר את מרגישה תחושת אי נוחות.
2. תכתבי את כול המחשבות על הדף.
3. תתיחסי למחשבות שכתבת בתור הנחה או השערה שניתן להפריך או לאושש.
4. תתחילי לבחון את ההנחות על סמך עובדות וראיות משמעותיות וחד משמעיות.
5. תגיעי למסכנה מאוזנת לגבי ההנחה שלך על סמך הבחינה שעשית, על סמך בחינה מציאותית ועובדתית.
6. סביר להניח שהסתכלות אובייקטיבית על מצבים חברתיים תשפר את הרגשתך.
7. בהמשך תשני את התנהגותך מהמנעות לאינטרקציה אקטיבית.
כמובן, שהאצות הן שטחיות כי לא מבוססות על הכרות אישית ואבחון מקצועי ומעמיק. לכן, הן לא יכולות להיות תחליף לטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהשאלה01/02/2009
קודם כול אני מודה לכם שאתם עוזרים לאנשים פה.... יש לי חרדה חברתית ואני מטופלת ע"י פסיכולוגית היא אומרת לי לעשות דברים אבל אין לי תאומץ לנסות אותם למרות שאני יודעת שהדברים האלה אלה הם שיגרמו לפחד להעלם אולי תיעצי לי מה לעשות בנושא אני אשמח :)
ד''ר אירנה נתנאל01/02/2009הדס שלום,
אכן, כדי להשתחרר מהחרדה צריך להתחיל לעשות דברים. אל תחכי קודם שתתגברי על הפחד ורק אחר כך תתחילי לעשות דברים. אם תחכי הפחד לא יעלם אלא יתעצם ויתחזק. כדי להתחיל לעשות חשיפות (חלק מהטיפול ההתנהגותי) את זקוקה לאומץ. תחשבי על החיילים שנכנסו לעזה להילחם. זה לא שהם לא פחדו, כול אחד ואחד מהם מאוד מאוד פחד, אבל מה שעזר להם לעמוד במשימה זה אומץ לב. הבדרים שאת צריכה לעשות הם עבורך ממש כמו להיכנס לעזה. תנסי יחד עם המטפלת שלך לפרק את המשימות שלך למשימות הכי פשוטות שעל מנת להתמודד איתן את תצטרכי לגייס מאט אומץ. תתקדמי במשימה לאט לאט ובסוף את תנצחי!!! בנוסף, חשוב לציין שטיפול תרופתי אנטי חרדתי יכול מאוד לעזור לך להתחיל לעבוד על עצמך ויקל על התמודדות עם המשיות שעליך לבצע במהלך הטיפול.
הטיפול המשולב של תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) ותרופות הינה הדרך הכי יעילה להתמודד עם החרדה.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגיגדי01/02/2009
שלום רב, האם טיפול פסיכולוגי עשוי לסייע בתחושות ומצבי תסכול? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי
ד''ר אירנה נתנאל01/02/2009בוודאי!!! במיוחד גישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך הטיפול בגישה זו ניתן לחקור את המחשבות בעוברות בראש ומשפיעות על התעוררות רגשות התסכול. ניתן לבחון גם את התגובה ההתנהגותית שלך למצב זה. כדי לשנות הרגשה כדאי לבחון מה עובר בראש וגורם להרגשה זו. כול זה ניתן ללמוד בטיפול CBT. זהו טיפול יחסית לא יקר, קצר וממוקד.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר ליאון גרינאהוסארמנדו31/01/2009
לאחר ביקור אצל פסיכאטר קבלתי סיווג קוד לבעייתי הקוד הוא - F.43.2 -לשאלתי מה אומר קוד זה הרבה תודה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות הסתגלות
ד''ר אירנה נתנאל31/01/2009F.43.2 זהו קוד של הפרעות הסתגלות לפי הסיווג והאבחון הפסיכיאטרי של ארגון הבריאות העולמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובלmoche30/01/2009
כבר הרבה זמן מדפרסונליזציה וקבעתי תור עם מישהוא שמתמחה בטיפול cbt אבל הוא לא צריך לדעת מה זה דפרסונליזציה ???, יכול להיות שהוא לא שמע על זה בחיים טוב בכל אפן למה אין כמעט התייחסות לישראלים דוברים עברית כמוני שסובלים מזה (זה סבל נורא) אין כלום באינטרנט כמעט ובאנגלית יש כבר ספרים על זה ומלא מלא באינטרנט על הדבר הזה אז למה לא לתרגם אחד מהם ? נדפקתי מכל הכיוונים אני סובל ממשהוא שאין מה לקרוא עליו ולהיעזר בניסיון של האנשים שחוו את זה שלושים שנה אני לא יכול בגלל שאני לא קורא אנגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפרסונליזציה
ד''ר אירנה נתנאל30/01/2009גם אני מקווה שהמטפל שלך מבין מה זה דפרסונליזציה ואיך מתמודדים איתה. שיהיה לך בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)