מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיבן ודיכאוןיעלי25/05/2009
שלום רב,
אני לוקחת זיבן כבר כחודש ימים, הפסקתי לעשן לאחר 8 שנים של עישון (קופסא ביום). לפני השימוש בתרופה סבלתי מדיכאונות בתדירות נמוכה, לאחר כשבוע של נטילת זיבן תדירות הדיכאונות עלתה באופן משמעותי. הגעתי למצב שאני פורצת בבכי ללא שליטה והעתיד נראה לי יותר מיאש מבעבר. רציתי לדעת האם יש קשר לזיבן או שזו מקריות? בכל מקרה מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיבן ודיכאון
ד''ר אלונה גוברמן25/05/2009ליעלי שלום. יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בזיבן בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה תסמינים דיכאוניים, בדרך כלל זה חולף . במידה וקיים מרכיב של חרדה ותסמינים דיכאוניים בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה . כל זה בתאום עם הרופא המטפל.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותגיל24/05/2009
שלום ד"ר אני בן 27 בריא לחלוטין אני כבר 5 שנים נוטל כדור בשם ריסטל האבחנה של הרופא משפחה שלי חרדה שמתבטאת בצורה גופנית הייתי כל הזמן מתלונן על זרמים בראש וכאבים בחזה עשו לי כל הבדיקות הכל תקין ואמר לי לקחת את הכדור הזה ואני לוקיח אותו פעמיים או 3 פעמיים בשבוע .כשאני לוקיח אותו אין זרמים ואין כאבי ראש אפשר להגיד שהקופסאה יושבת איתי חודש וחצי או יותר אבל לא פה הבעיה הבעיה כשאני מפסיק אותו יותר משבוע אני מרגיש שאין לי יציבות בכלל כאילו שהכל זר סביבי לא יודע איפה אני נמצא כאילו אני יודע אבל הרגשה כזו כאבי ראש עצבנות וחרדה ועצבות ואי ריכוז שבחיים כל אלה לא היו לי .הלכתי לרופא שלי שלח אותי לפסיכאטר ספרתי לו אמר לי תפסיק אותו ואני מסביר לו אני לא יכול וכשאני לוקיח אותו עוד פעם הכל חוזר להיות בסדר .. רציתי בבקשה הסבר ד"ר מה זה שקורא לייי למה אני לא מצליח להפסיק את זהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות
ד''ר אלונה גוברמן24/05/2009ערב טוב גיל. מצבך השתפר ואתה מרגיש טוב וזה סימן שרסיטל עזר לך. לא מומלץ להפסיק כדורים במיוחד את אלה שעוזרים לך. כשתפסיק את לקיחת הכדור גם אם זה באופן הדרגתי הסימפטומים יכולים לחזור. רסיטל הוא כדור מצוין, לא ממכר בכלל, אפילו לא לטווח ארוך.
כדי לענות על שאלתך צריך הכירות איתך מקרוב. אתה יכול להתייעץ עם עוד פסיכיאטר (חוות דעת השנייה).
ניתן להפסיק כדורים רק כאשר למדת לשלוט בסימפטומים כדי למנוע חזרתיות של תסמיני של חרדה. את השליטה לומדים בשיטת טיפול התנהגותית - קוגניטיבית עם מטפל צמוד.
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
יצחק24/05/2009אני מסכים עם הרופא , צריך להמשיך לקחת תרופה. גם אני לוקח רסיטל מספר שנים עקב חרדות. לאחר שהפסקתי הכול חזר. תמשיך לקחת, חבל לסבול. רסיטל -תרופה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל
גיל24/05/2009תודה לך ד"ר על התשובה שלך אבל אני רוצה להגיד לך שלא הייתה לי שום חרדה ושום מצב נפשי כלומר לפני לקיחת הכדור לא היה לי את התסמינים האלה של איי ריכוז או לחץ או עצבות וכל מה שספרתי בהודעה הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת פחד בשניתליז24/05/2009
הי בוקר טוב
הבוקר התעוררתי לבוקר רע במיוחד ..... שוב תחושת פחד אמתיתי שאוחזת אותי פשוט מבפנים מתוך הבטן .... שוב תחושת מחנק.... בחילות ורצון להקיא...... המח שלי לא מפסיק לחשוב דברים רעים לגבי מחלה שעברתי לפני כשלוש שנים...... אני מטופלת בציפרלקס ולעיתים רק אם צריך גם בוואבן..... מה קרה ששוב חוזר הניגון הישן..... מאיפה זה בא.... ואיך עלי להתייחס אליו פשוט נמאס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת פחד בשנית
ד''ר אירנה נתנאל24/05/2009ליז שלום,
להפרעות יש נטייה לחזור. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי בנוסף לתרופות יכול מאוד לעזור לך במניעה של גלים חוזרים.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלנועה24/05/2009
שלום רב.
אני נוטלת מזה שנתיים כדורים מסוג לוסטרל. בחודש האחרון העליתי את המינון מכדור אחד לאחד וחצי אולם אני חשה דכאון, חוסר חשק לקום בבוקר וחוסר טעם. מעין "עצב קיומי", כמעט כמו שהיה לי פעם - לפני הכדורים. האם יכול להיות שהכדורים אינם עוזרים לי יותר? האם קיימת תופעה כזו בכלל וללוסטרל בפרט - שהגוף "מתרגל לכדורים"?
אשמח לתשובתכם.
בתודה מראש,
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל
ד''ר אירנה נתנאל24/05/2009נועה שלום,
ללוסטרל אין תופעות של התרגלות אך מסיבה כול שהי אצלך הוא איבד מאפקטיביות במינון של כדור אחד. טוב עשית שהעלת את המינון (מקווה שהתיעצת עם הרופא המטפל). אני מאוד ממליצה לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית שיכולה לסייע בהתמודדות עם הדיכאון.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי יש לי בעיה שמטרידה אותי מאוד....ערן24/05/2009
הי אני בן 28 וחצי ויש לי בעיה שכל פעם שיש לי משהו (למשל עם זה לקום בבוקר לראיון עבודה או לפני יציאה למסיבה או ממש כל דבר אפילו קטן) אז לפני זה אני בחרדה מתח לחץ אני חושב על זה תמיד ולא יושן כמה ימים לפני זה ואין לי תיאבון מה הבעיה הזאת ולמה זה קורה לי ומה עושים שזה יפתר? זה נורא מטריד אותי נורא אני ישמח מאוד לתשובות תודה רבה ערן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות ורגשות
ד''ר אירנה נתנאל24/05/2009ערן שלום,
יש השפעה מאוד חזקה של מחשבות שעוברות בראש על רגשות. חשוב שתשים לב על ה"תקליט" שמנגן בראש, תבחן את המחשבות ותנסה למתן אותן על סמך בחינה מבוססת על עובדות ומציאות. ניתוח זה יעזור לך לאזן את הרגש ואילי ישפיע על תפקוד יותר טוב. אני מאוד ממליצה על תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית שמתמקדת בשינוי מחשבות, רגשות והתנהגויות. זהו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך איפה עושים את זה? וכמה זה
ערן24/05/2009עולה? תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCBT
ד''ר אירנה נתנאל25/05/2009רוב המטפלים התנהגותיים - קוגניטיביים עובדים באופן פרטי, מעט מנהלים יחידות CBT בבתי חולים פסיכיאטריים או במרפאות חוץ של בית חולים פסיכיאטרי. לא ידוע לי על מטפלים כאלה בקופות חולים.
בטיפול פרטי העלות משתנה ממטפל למטפל ובמוסדות ממשלתיים הטיפול הוא חינם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות וגלולות למניעת הריוןגלי23/05/2009
שלום רב.
אני מטופלת בלפונקס, ציפרלקס ודפלפט. האם יש חשש בנטילת גלולות למניעת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות וגלולות למניעת הריון
ד''ר אירנה נתנאל24/05/2009גלי שלום,
אין השפעה בין תרופתית עם תרופות למניעת הריון. את יכולה ליטול ללא חשש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדי חרדה ותפקוד מיניאביבית23/05/2009
ד"ר שלום אני חייב עזרה
מה הכדור שיעזור היטב בהפרעות חרדה אבל שלא יפגע בתפקוד המיני
שאני אומר תיפקוד מיני אני מתכוון לחשק מיני ופגיעה בזיקפה?
אנא עזור לי אני אובד עצות.
יש לציין שכרגע אני לוקח 20 מ"ג רסיטל ביום.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדי חרדה ותפקוד מיני
ד''ר אירנה נתנאל24/05/2009צחי שלום,
לצערינו אין תרופות שלא פוגעות בתפקוד מיני. זאת תופעת לוואי שכיחה ובדרך כלל חולפת עם הזמן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אומנם קצת מוזרה,אבל בכל זאת...shosaana22/05/2009
שאלה אומנם קצת מוזרה - אבל בכל זאת ,פאניקה!?
אז ככה משהו באמת מוזר,
אני בן 25, מה שקורה לי לימים האחרונים מאוד מוזר, קיצר היה לפני שבועיים בערך אירוע מסויים - "שמח" ,על כל פנים נכנסתי בחצר לבניין שקט מוחלט! וחשוך!, ואז אחד האנשים שאני מכיר ,"הבהיל" אותי , כלומר זינק בהרחבה (אזור השיחים), נופף בחושך מולי עם הידיים וצעק!! "בא",
קיצר הרגשתי באותה שניה ,שאני "קופץ" מפחד ,תחושה פנימית כאילו "הלב" צנח וזו תחושה מוזרה של פחד או בהלה משהו כזה וזה לקח משהו כמו סה"כ שניה או שתיים בלבד!! ,הקטע של הבהלה--הרגשה באמת מוזרה של "פחד" האמת קשה לי לתאר במילים.
אני רוצה להדגיש שבעבר גם עשו לי "תרגילים" כאלו וגם הרגשתי "מבוהל" שניה!
אבל בניגוד לפעמיים קודמות ,אני מרגיש כבר כמעט שבועיים מאז "האירוע" קרי הבהלה האחרונה - מוזר!
הכוונה היא שפתאום ללא סיבה אני מרגיש את "הבהלה" כלומר את התחושה של השניה הזאת! בלבד! , אבל כל כמה דקות! , ובעיקר מרעש פתאומי של טריקת דלת,צילצול וזה מאוד קשה, תחושה לא נוחה,
זה גרם לי פחות לצאת לארועים למרות שיצאתי בימים האחרונים "בכוח" ולמרות שאמרתי זה יחלוף..אבל זה לא חלף!
1.ראשית האם הרפואה מכירה בתופעה כזאת -ואני מדגיש אני בריא 100% ללא עבר כלשהו, גם בצבא שרתתי ביחידה קרבית פרופיל 97!.
2. אם כן מזה ? למה זה "תפס" אותי פתאום ויש לזה טיפול, אם כן מהו המקובל?
3. קראתי פה שנותנים לחרדות (אולי בהלה ניגזרת של זה) ,כדורים אנטי דיכאוניים) , האם זה הטיפול המסורתי לעניין זה?
4. באמת תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אומנם קצת מוזרה,אבל בכל זאת...
ד''ר אלונה גוברמן24/05/2009שלום לך. תחושות קבועות ותמידות של בהלה ופחד , בהחלט יכולים להיות קשורות לחרדה.
במידה ותחושות הפחד ובהלה שמלוות אותך גורמות להפרעה בתפקודך והימנעות מאירועים חברתיים ,כדאי לשקול בדיקה מעמיקה ע" איש מקצוע .
בהצלחה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון ?הילה21/05/2009
שלום , קוראים לי חן ולאחרונה אני עצובה , מסתגרת הרבה בחדר - לא אוהבת לצאת מהחדר , בכיתה אני מתבודדת ולא אוהבת להימצא בחברה , אני אדישה . . .
למשל אם מדברים איתי וצוחקים איתי אני עונה "יבש" ובלי הבעה בפנים . . .
וגם כאשר אני הולכת עם חברה לעיר או לקניון אני לא מחייכת הרבה או צוחקת וירדתי ירידה משמעותית בלימודים [ = המצב נמשך למעלה מחצי שנה]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל21/05/2009חן שלום,
אני מצרפת לך כתבה עם שאלון לבדיקה עצמית של דיכאון. בנוסף, אני מאוד ממליצה לך לשתף מישו בהרגשתך (הורים, קרובים, מורה, מחנכת, יועצת). לא כדאי לשמור רגשות "בפנים", כדאי לשוחח על מה שקורה לך ונסות למצוא פתרונות למצבך. אנשים קרובים יכולים לעזור לך להתמודד. אל תשארי לבד במצב זה.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
תרגישי טוב,
חזקי ואמצי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
הילה16/06/2009עשיתי את השאלון ויצא שאני בדיכאון . . .
וכשאני מדברת על זה עם חברה שלי היא אומרת לי שזה שטוית . . .
רציתי לדעת מה לעשות . .
אני חושבת על התאבדות ] =* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
ד''ר אלונה גוברמן16/06/2009לחן שלום. חשוב שתביני שהסבל הוא זמני וחולף וניתן להתמודד איתו, ניתן להתגבר בעזרת טיפול, אנשים סובבים וכו'. האם ניסית לפנות לעזרה מקצועית? כדאי שתפנה בהקדם לעזרה מקצועית.
אני מאוד ממליצה לך לפנות בהקדם לעזרה מקצועית. תפני לפסיכיאטר בקופת חולים, תחנה לבריאות הנפש לפי מקום מגורך או באופן פרטי. חשוב קודם כול לאזן את מצבך מבחינה תרופתית (במידה ואת זקוקה) ובמקביל טיפול פסיכולוגי , כמו תרפיה קוגניטיבית התנהגותית.(CBT)- הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שדפוסי חשיבה משפיעים על ההרגשה ועל ההתנהגות. הטיפול נעשה ע"י זיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי של הטיות חשיבה
לא להתייאש !!!!!
תרגחשי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל . .
הילה23/06/2009אין מצב שאני ידבר עם מישהו זר על הרגשות שלי ויפתח אליו .
הדיכאון נמשך אצלי כבר שנה .
יש עוד פיתרונות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל23/06/2009חן שלום,
ללא ספק את מאוד סובלת וזקוקה לעזרה מקצועית. אני מאוד ממליצה לך ללא דיחוי לפנות להתיעצות אצל פסיכיאטר ולהתחיל טיפול בדיכאון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד משהו?
הילה25/06/2009יש עוד פיתרון חוץ מפסיכיאטר ותרופות ?
רשמתי את זה כבר בהודעה הקודמת : אין מצב שאני ידבר עם מישהו על איך שאני מרגישה [פנים מול פנים] אם יש עוד פיתרונות אני אשמח לשמוע אם לא אני יחכה שהדיכאון יעבור . . .
נ.ב ניסיתי כבר לדבר עם היועצת שלנו בבצפר והיא עזרה לי להתגבר על הדיכאון אבל לתקופה מאוד קצרה - כשבוע ואז זה שוב חזר . . .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל25/06/2009חן, אם את לא מעוניינת בטיפול תרופתי / שיחות כדאי שתמשיכי להיות בקשר עם היועצת. את זקוקה לתמיכה ועידוד. כדאי שתמצאי לך מקורות תמיכה שתוכלי לבטוח בהם ולשתף במה שאת מרגישה.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הילה26/06/2009אוקיי תודה . . .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר משהו אולי יותר ספציפי?
יהודה26/06/2009אני לא מכיר מקומות כאלה כי אף פעם לא יצא לי לבקר בהם..
והאם אפשרי לעשות את זה אנונימי- בלי שאף אחד מסביבי ידע?- הורים? משפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס.. טעיתי באשכול..
יהודה27/06/2009סליחה- התכוונתי לרשום בשלי- אבל במקרה גם הצצתי בזה- ובטעות רשמתי את תגובתי כאן- אני מתנצל.. :/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגרייה מגנטיתריקי20/05/2009
שלום לצוות הרפואי
יש לי דכאון עמיד כבר הרבה שנים, ונוטלת גם כן תרופות הרבה שנים, אך התגובה היא חלקית ויש לי הרבה נפילות בדרך, רציתי לשאול על הטיפול בגרייה מגנטית האם הוא נמצא בסל הבריאות? אני חברה במכבי
אודה על תשובתכם
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגרייה מגנטית
ד''ר אלונה גוברמן21/05/2009לריקי שלום. TMS מיועד לטיפול בדיכאון עמיד. הטיפול הוא חדשני ועדין לא ניתן בכל המדינות בעולם.
הטיפול הוא לא מכוסה על ידי סל הטיפולים ,טיפול זה מתבצע במסגרת מחקרית בבית חולים שלוותה או פרטית במיינד קליניק. לפרטים את יכולה להתקשר למיינד קליניק 03-6962733
מידע על טיפול בגרייה מגנטית (TMS) לדיכאון עמית ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- seroxatאילן20/05/2009
אחותי התחילה טיפול בסרוקסת נגד דיכאון. במשך מספר שבועות היא הוזה דברים ויש לה מחשבות שווא (פוחדת שרודפים אחריה ורוצים להרוג אותה). האם תופעות אלו קשורות לנטילת הכדור? האם צריך לתת לה טיפול אחר ? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר seroxat
ד''ר אלונה גוברמן20/05/2009לאילן ערב טוב.
עקב שינויים משמעותיים במצב הקליני של האחותך תפנו בדיפות לרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון19/05/2009
שלום. אני לוקח ריספירדל 2 מג' ורודנל האם מותר לי לקחת תמצית שמן אורגנו ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אלונה גוברמן19/05/2009לירון שלום. מותר לקחת .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות שהופכות לאובססיהגולדי18/05/2009
שלום רב,
שמי גולדי , אני בת 38 נשואה + 2 ילדים מקסימים , בן בן 11 עוד מעט ובת בת 7 בעוד חודש.
בשנה האחרונה , אני בבית עקב פיטורין מהעבודה , אני סובלת דיי הרבה זמן מחרדות , עקב המצב הכלכלי הקשה , עקב זוגיות שלא משגשגת כל כך אך בעיקר החרדות שלי הן לילדים. הבת שלי לאחרונה סובלת מדלקת ויראלית בבלוטת התריס, היא במעקב של אינדוקרינולוג.מאותו הזמן החרדות שלי בעיקר אליה גברו מאוד. כל נקודה שמופיעה לה בגוף, כל וריד שבולט כל דבר הכי קטן שאני רק מוצאת אצלה , אני נתקפת חרדות , הראש לי לא מפסיק לחשוב על מחלות כל היום. אני משגעת את הילדה , אני מעבירה לה את החרדות שלי, אני ממש חונקת אותה.אני כל כך מודעת לבעיה החמורה שלי , אני כל כך רוצה שהבעיה תחלוף,אני בקושי ישנה בלילות , יש לי המון סיוטים, זה בהחלט מפריע לתיפקוד היום יומי שלי וכמובן שאני עצבנית וחסרת סבלנות.
אני ממש מרגישה חסרת אונים , לחיות בפחד יום יומי שהנה משהו רע עומד חס וחלילה לקרות , זה נורא , אני עייפה נפשית וחסרת אנרגיות. אשמח ליעוץ דחוף.תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות שהופכות לאובססיה
ד''ר אלונה גוברמן18/05/2009לגולדי ערב טוב. כדי לתת אבחנה מדויקת נדרשת בחינה מעמיקה של מצבך. תיארת מחשבות שתטרידות אותך , מחשבות אלו גורמות לך תחושות לא נעימות ומעוררות פחד ואיימה. חולשה גופנית, חוסר ריכוז, עייפות, בעיות שינה יכול להיות סימפטומים גם של התקפי חרדה וגם של דיכאון.
התקפי חרדה ומחשבות שמטרידות אותך הן נכללות בקבוצה של הפרעות חרדה. הפרעה זו מאוד שכיחה באוכלוסיה ואין אדם שלפחות פעם אחד בחיים לא חווה חרדה. זו תופעה מאוד אנושית ,אך ללא טיפול מתאים היא יכולה להוות פגיעה משמעותית באיכות החיים ולגרום לסבל רב.
אני מאוד מציעה לך לפנות להתייעצות מקצועית.
תרגישי טוב גולדי,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
גולדי19/05/2009תודה רבה להתייחסותך
על איזה טיפול את ממליצה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: גולדי
ד''ר אלונה גוברמן19/05/2009ערב טוב גולדי. אני ממליצה על תרפיה קוגניטיבית התנהגותית (CBT)-לפי מחקרים וניסיוננו -הטיפול קוגניטיבי התנהגותי ( באופן אישי וקבוצתי) הוכיח את עצמו כיעיל בהפרעות חרדה ודיכאון. במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול את רוחשת מיומנויות להתמודד עם מצב בעתיד . טיפול ?BT קצר, ממוקד ועוזר לטווח ארוך.
אצלנו במרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" קיימים טיפולים אישיים ,גם מתארגנת קבוצת לטיפול בחרדה בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).ניתן ליצור קשר. בטלפון שמספרו כתוב בכותרת שבראש העמוד.
על טיפול קוגניטיבי בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
תרגישי טוב !
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מרגיש מת מזמןשימי17/05/2009
אין לי כח להתקפות החרדה אני כבר לו יכול לסבול את זה בנוסף הרעש אשר באוזן משגע אותי אני לוקח כרגע כדורי אלפרייד אין כח לכדורים חזקים הגוף שלי כבר מת מכול המצב הזה אין מה לעשות אני כבר 3 שנים סובל בבית והמדינה רוצה רק כסף ולא לתת עזרא אלוהים למה הייתי חייל במלחמת לבנון מה רע בקריה היום אף אחד לא מכיר בך אתה כלב רחוב יותר טוב הוא עושה פיפי בלי לחשבן.אני בין 46 עם משקל של 155 קילו בדיקות מפה עד שם אך לא עוזר דבר זה נקרא טניטוס ורטיגו וזה הביא לי חרדות קשות מאוד מאוד מאוד.כתוצאה מרעש הפגזים אשר ירינו ללא הפסקה היום זה מה שקורא אתה הולך לביטוח לאומי אומר צבא אתה הולך צבא ביטוח לאומי 3 שנים ללא פרנסה עם חרדות ותסכול עמוק.מה נשאר לעשות אנשי המומחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מרגיש מת מזמן
ד''ר אלונה גוברמן18/05/2009לשימי ערב טוב. הצטערתי לשמוע כמה אתה כואב וחרד.התגובה הרגשית האופינית למצב זה היא תחושה של חוסר אונים, חוסר ישע, מתיחות, כעס, דיכאון. הצפה רגשית גורמת לחשוב שיש רק פתרון אחד כדי להפסיק את הסבל. במצבך הנוכחי אינך מאמין כי בכוחותיך לשנות את המצב ולכן אתה מרגיש חסרת אונים ותחושה שאין מוצא. מצבים בעייתיים בחיים הם חלק בלתי נפרד מהחיים ורובם ניתנים לפתרון יעיל. לכן, מצבים שגורמים לך למצוקה ניתנים לפיתרון.
אבחון מקצועי ומעמיק יכול לעזור להבין את מצבך ולמצוא את הטיפול המתאים לך. אתה יכול לפנות לתחנה או מרפאה לבריאות הנפש, קופת חולים או קליניקה פרטי.
תרגיש טוב,
לא להתיאש !!
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגישהיצחק17/05/2009
ד"ר אלונה שלום. איך אפשר לקבוע תור אצלך? איפו את מקבלת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגישה
ד''ר אלונה גוברמן17/05/2009לאיתן שלום. אני מקבלת מטופלים במיינד קליניק, שד' דוד המלך 1 ת"א. אפשר להתקשר ולקבוע פגישה טל: 03-6962733 036962745 .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)