מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס 10 מג" מינון??אורנה23/12/2008
היום התחלתי לקחתי ציפרלקס בגלל בעיות חרדה מתמשכות. ניסית יבמשך חודש רמוטיב , ולא עזר לי כלל. לקחתי בעברי לפני 3 שנים והפסקתי. הרופאה אמרה להתחיל ברבע כדור בערב. משום שהכדור כל כך קטן לקחתי חצי. האם זה נורא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס 10 מג" מינון??
25/12/2008לאורנה שלום
ממש לא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר מדוכא ממדוכאמנחם22/12/2008אני בתוך הבור הזה של הדפרסונליזציה היום בבוקר הייתי בדיכאון הכי גדול של החיים שלי , התחושות של דפרסונליזציה הן קשות מאוד וחוץ מהתרופות שאני אגיד לכם עכשו אי אפשר לעשות כלום? אולי יש עוד איזה תרופה בשביל לצאת מה"חרדה דיכאון דפרסונליזציה בלגן" ? אני לוקח "פרוקסטין" עשרים גרם בבוקר ועשרים גרם בערב , "סרוקל" מאתיים גרם בבוקר ומאתיים גרם בערב , "clonazepam" אפס נקודה חמש פעמיים בבוקר ופעמיים בערב , "wellbutrin" שלש מאות גרם בבוקר , אבל משום מה אני מרגיש מדוכא מתמיד רע לי מאוד ואני לא מרגיש שאני חי ואני חי הפוך , הגוף שלי מבולגן לגמרי , מחשבות מופשטות שאין להם כל קשר למציאות העכשווית תחושת ניתוק ,ובעיקר בלגן , שנאה וכעס על כולם שלא מבינים אותי , מה אתם אומרים ? מציעים? יש לי רעידות ואני מתוח 24 שעות ביממה כי אני לא בתוך עצמי זה נורא מוזר לי , תגידו לי אתם , יש סיכויים לצאת מזה ולהיות נורמלי כמו שהייתי פעם? אולי התרופות לא מספיקות , אני מרגיש כלוא , זה כזה דפוק , איך יוצאים איך יוצאים איך יוצאים? למה יש לי חשש שזה כרוני וככה אשאר? שאני אף פעם לא אמצא את האני האמיתי שלי בחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכל הבעיה היא שאני
מנחם22/12/2008לא חי עם עצמי אז איך מרפאים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שלחתם לי אימייל שיש תגובה?
מנחם22/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרויות מעבר לתרופות
יעל22/12/2008נראה שהתרופות לא עושות את העבודה. אני מנסה לחשוב בשבילך מה עוד אפשר לנסות. יש לך עם מי לדבר? מעבר לפסיכולוג? מעבר לפורום הוירטואלי? מישהו שיתן לך אהבה?... אני חושבת שזה יוכל לעזור לך. האם אתה מסוגל להחזיק כלב ולטפל בו? נראה לי שזה יוכל להוציא אותך קצת מהעיסוק התמידי בעצמך שבטח לא מועיל לך ולבעיה שלך. מעבר לזה, נסה לעשות דברים- לנקות, לסדר, לעבוד בגינה (אם יש), לצייר, לנגן (אם אתה יודע). כל דבר שיש לו ערך של תרפיה ועשייה. נסה גם לעשות ספורט. אני מקווה שמשהו מזה יועיל וישפר את מצבך. פז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד שאת מתייחסת
מנחם23/12/2008אבל הקטע הוא שעם כל הרצון שלך לעזור לי וכל הכבוד על זה ., אני מבין שאת לא פסיכיאטרית אז את לא יודעת בדיוק מה זה דפרסונליזציה , דפרסונליזציה זה שאני לא שולט כל כך על המחשבות והרגשות שלי (מה שכן אפשר לעשות כשנמצאים בדיכאון) , ואהבה אפילו מי שיחבק אותי מאוד חזק , זה לא יזיז לי בגרוש אבל ממש ככה מה שאת שומעת , כי כשהוא יחבק הוא לא יחבק אותי כי אני לא נמצא.... זה נשמע מוזר אבל זאת המציאות , יש כזה דבר , כל העולם תומך בי , אבל האני שלי לא נמצא , ואיך להחזיר לעצי את "אני" . אני לא יודע , בכל אופן מחר אני מתחיל לעבוד , וחוץ מזה אני גם רוצה התייחסות מפרופסור גרינהאוס או אירנה נתנאל שהם בוודאי הבינו מה כתבתי , מה ניתן לעשות ? עכשו פסיכולוג אין ענין , פשוט זה לא בעיה פסיכולוגית זה פסיכיאטרי , ואני רוצה להיות כמו כולם בלי בעיה פסיכיאטרת , אז אולי אתם הרופאים יש לכם מה להגיד , תרופה שונה? משהוא אחר? אני פשוט רוצה להיות בריא ושאני אהיה בשליטה על החיים , שההגה יהיה בידי , זה לא המצב כשסובלים מדפרסונליזציה נכון רופאים? אז מה עושים ? פרופסור גרינהאוס אני מנחם ועשיתי tms אצלך אם אתה זוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד שאת מתייחסת
25/12/2008למנחם שלום
אתה מתאר מצבים שאין עבורם תרופה מספיק טובה בפסיכיאטריה. כאשר אדם מתלונן על דפרסונליסציה והעדר רגשות הוא נמצא מחוץ לקטגוריות הרגילות של אבחון. מה שצרים לעשות זה לבדוק תרופה תרופה ולנסות למצאו אחת שתעזור. צריכים לזכור שתרופות פועלות על חומרים כימים במוח והאיזון בינהם הוא הקובע שאדם ירגיש שלם. במצבים כמו שאתה מתאר צרים לנסות גם שינויים אישיים כמו עבודה, יחסים עם אחרים, התעניינויות שונות, ועוד כדי לבדוק עם שה משפיע לטובה. צרים לנסות אפילו עם מרגישים ריקנות
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בסוף יוצאים מזה?
מנחם25/12/2008אנשים בדרך כלל יוצאים מזה באיזשהוא שלב , או שיש מצב שאני אסבול מזה הרבה? אנא עידוד או הכוונה משהוא קצת יותר מעודד תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בסוף יוצאים מזה?
27/12/2008למנחם שלום
תשובתי כוונה לעודד אותך וגם לדרבן אותך לעשייה. אני מאור מקווה שתצא מזה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס או אפקסור?יעל22/12/2008האם יש תרופה שנחשבת טובה יותר לטיפול בחרדה ודיכאון מאשר תרופות אחרות, ושכדאי לנסות אותה ורק אם לא מגיבים עוברים לתרופה הבאה?... האם קיים מדרג כזה? אני התחלתי לקחת אפקסור לפני שנים. לפני שלקחתי אפקסור ניסיתי מספר תרופות אחרות ואפקסור הייתה הטובה בינהם מבחינת תופעות לוואי. לקחתי שנים במינון 75 מ"ג עם הטבה חלקית, ובגלל הרעה בתקופה האחרונה, הפסיכיאטרית הציעה שאעלה מינון.. במקביל יצא לי לשמוע מחברים שמשתמשים בציפרלקס שזו תרופה "מוצלחת", וגם ממה שקראתי על התרופה התרשמתי ככה. את הציפרלקס לא ניסיתי אף פעם. אני מתלבטת מה עדיף, להעלות מינון או לנסות להחליף תרופה? בנוסף, קראתי באינטרנט, כי האפקסור עשוי להיות מאד קשה להפסקה ועשויה להיות תרופה לכל החיים אם היא נלקחת במינון גבוה. האם זה נכון? זה גם הלחיץ אותי וגרם לי לחשוש מלהעלות את המינון... שיקול "לטובת" האפקסור יכולה להיות העובדה שאני סובלת גם מקושי בריכוז, ואני מבינה שהאפקסור יעיל בנושא הזה, ולא ידוע לי אם גם לציפרלקס יש השפעה דומה. אודה לכם מאד על התשובה. אני מאד מתלבטת ורוצה לעשות את הבחירה הטובה ביותר. עבורי זה מהותי מאד. (כשהייתי אצל הפסיכיאטרית, התחושה שלי הייתה שלא כ"כ אכפת לה, ואיכשהו היא דחקה בי לסיים את הפגישה כשאני מרגישה שאין לי תשובות, ושאני לא משוכנעת לגבי נכונות שיקול דעתה. לא הרגשתי ביטחון לפעול לפי עצתה לפני שאני עושה עוד בירורים בעניין. בסה"כ זה החיים שלי...). תודה מראש, יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס או אפקסור?
25/12/2008ליעל שלום
לשאלתך אין תשובה אחת. גם אפקסור וגם צ'פרלקס תרופות טובות שנחשבות כמאוד יעילות, קרוב לוודאי יעילות באותה מידה. יש כמובן הבדלים אישים. המינון של אפקסור הוא בין 150-300 מג ליום לטיפול בדיכאון. ההפסקה של אפקסור בדרך כלל מתבצעת ללא קשיים מיוחדים אך ישנן אנשים שמצריכים ירידה מאוד הדרגתית של המינון בחודשים ולא בשבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTMS (גרייה מגנטית למח)יעל21/12/2008נשמע מצוין. מה החסרונות של השיטה? מה הסיכונים? למה משתמשים בזה רק לחולים שלא מגיבים לטיפול תרופתי, ולא מלכתחילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרTMS (גרייה מגנטית למח)
ד''ר אירנה נתנאל23/12/2008מידע על TMS בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי...
יעל24/12/2008מה החסרונות של השיטה? מה הסיכונים? למה משתמשים בזה רק לחולים שלא מגיבים לטיפול תרופתי, ולא מלכתחילה? (אין תשובה בכתבה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTMS גרייה מגנטית
ד''ר אירנה נתנאל24/12/2008עד כמה שאני יודעת אין תופעות לוואי, אין חסרונות ואין סיכונים ב TMS. ניתן להשתמש בו בכול שלבי הטיפול: לפני מתן תרופות, יחד עם תרופות כדי לעלות את יעילותן וכמובן כשהתרופות לא משפיעות במקרים של דיכאון עמיד.
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. עוד כמה שאלות...
יעל24/12/2008תודה רבה רבה על התשובות. יש לי עוד מספר שאלות: 1. האם TMS יעיל גם כנגד חרדה? 2. למה אף פסיכיאטר לא העלה את זה כאופציה? (האם זה חדשני ועדיין לא ידועות ההשפעות ואולךי בגלל זה חוששים?) 3. האם זה טיפול יחיד או טיפולים חוזרים ונשנים? 4. מה אחוזי ההצלחה בטיפול כזה? (האם יש מחקרים בנושא) 5. מה עלות הטיפול? האם יש השתתפות קופ"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
יעל24/12/2008(הרחבה של שאלה 1) האם זה יכול להועיל לחרדה כללית? (המאמר התייחס רק לדיכאון) האם יש לכם נסיון בטיפול כזה בחרדה? (הבהרה לגבי שאלה 3 שלי) קראתי שזה סדרה של טיפולים, אבל השאלה היא האם כשנגמרת הסדרה הטיפול "מחזיק", או שכעבור תקופה מסויימת צריך לחזור לסדרת טיפולים נוספת? ועוד שאלונת- האם הטיפול תמיד ניתן כתוספת לטיפול התרופתי או שהוא יכול להיות תחליף? תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTMS גרייה מגנטית למוח
ד''ר אירנה נתנאל25/12/2008TMS הינו טיפול חדשני ועדיין לא נצבר ניסיון מחקרי בתחום של חרדה כללית. הניסיון העיקרי סביב הדיכאון מראה תוצאות טובות של יעילות הטיפול כטיפול נפרד וכתוספת לטיפולים תרופתיים. הניסיון הוכיח את בטיחות המכשיר והטיפול ללא תופאות לוואי. למרות שפסיכיאטרים מכירים את סוג הטיפול עדיין אין הרבה רופאים שמומחים בארץ ל TMS, בתי חולים מעטים מאוד מצוידים במכשיר זה. הטיפול כולל סדרה של טיפולים כאשר מספר הטיפולים, תדר, עוצמה נקבעים על ידי הרופא לאחר אבחנה מעמיקה של מצב המטופל. לאחר תקופה מסויימת ניתן לחזור לסדרת טיפולים נוספת.
פרטים נוספים ועליות ניתן לקבל במיינד קליניק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדיכאון שלי...יעל21/12/2008שלום, אני בת 30, סובלת מחרדות ובעקבותיהם דיכאון כבר 11 שנים. כרגע הבעיה העיקרית שלי היא דיכאון. אני עצובה, לא נהנית משום דבר, מתקשה להתרכז, משתעממת, נוטה למחשבות פסימיות ונזכרת כל הזמן באירועי עבר קשים (בעיקר מימי החרדות הקשים), כל דבר קשה לי, קשה לי לקבל החלטות, ההערכה העצמית שלי ירודה, אני בוכה הרבה מאד. אני מרגישה שאני חיה בעולם עצוב משלי, כששאר האנשים נראים לי מאד שמחים, שמחה שלא מובנת לי. עם כל זה אני מצליחה כן לצאת לעבודה בבוקר, אם כי אני לוקחת לאחרונה יותר ויותר "ימי מחלה" ועושה ימים קצרים יותר בעבודה. לפני 9 שנים התחלתי לקחת תרופות, ובאמצע היו לי 2 נסיונות הפסקה שלא צלחו... היום אני לוקחת 75 מ"ג אפקסור. הייתי אצל פסיכיאטרית והיא המליצה לי להעלות את המינון ל-150 מ"ג. אני חוששת מתופעות הלואי ומהתמכרות קשה יותר לתרופה, ובינתיים לא מעלה. בעבר העליתי את המינון למשך תקופה לא ארוכה ולאחר שחשתי שאין שיפור, רק תופעות לוואי, הורדתי את המינון שוב, ולא חשתי שום הבדל. באותה תקופה סבלתי מחרדה ולא מדיכאון. הפסיכיאטרית אמרה שבמינון היותר גבוה גם הנוראפינפרין נהיה פעיל וזה עשוי להועיל, אבל לפי מה שקראתי זה קורה במינונים גבוהים יותר גם מ-150 מ"ג... האם יש סיכוי שאצא מזה באמצעות כח הרצון והזמן בלי להעלות את מינון התרופה? האם כדאי שבמקום להעלות מינון אנסה תרופה אחרת או טיפול אחר? מה הייתם ממליצים לי לעשות? שאלה נוספת: חברה המליצה לי על טיפול הומואופטי שלדבריה עזר לה מאד. לפי מה שקראתי אין שום הוכחות מדעיות לטיפולים האלו. מה הידע שיש לכם לגבי יכולת של טיפול כזה לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל23/12/2008יעל שלום,
מומלץ לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). בנוסף, ניתן לתגבר את התרופות עם טיפולים לא תרופתיים אחרים כמו למשל, TMS (גרייה מגנטית למוח) או ECT (טיפולי חשמל). מידע נוסף על CBT עבור דיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
על גרייה מגנטית TMS:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
יעל24/12/2008תודה על התשובה. 2 שאלות לא נענו: 1. אפקסור: הפסיכיאטרית אמרה שבמינון היותר גבוה גם הנוראפינפרין נהיה פעיל וזה עשוי להועיל, אבל לפי מה שקראתי זה קורה במינונים גבוהים יותר גם מ-150 מ"ג... האם ב-150 מ"ג יש כבר השפעה של הנוראפינפרין? 2. חברה המליצה לי על טיפול הומואופטי שלדבריה עזר לה מאד. לפי מה שקראתי אין שום הוכחות מדעיות לטיפולים האלו. מה הידע שיש לכם לגבי יכולת של טיפול כזה לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליעל
ד''ר אירנה נתנאל24/12/2008יעל שלום והתנצלות על תשובה לא מלאה,
1. אפקסור היא תרופה שפועלת על סרוטנין וגם על נוראפינפרין בכול מינון (גם במינון הנמוך). כמובן, שאם עולים במינון (עד למינון המקסימלי המותר) האפקטיביות של התרופה עולה.
2. לא ידוע לי על בחינה מחקרית כל שהי על השפעת טיפול הומואופטי על הפרעות פסיכיאטריות. לדעתי הם לא יעילים ולא מזיקים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יעל
אלונה25/12/2008היי יעל, מאד מבינה לליבך. עוברת בעצמי משהו דומה בזמן האחרון. אם תרצי לדבר, כתבי לי וניצור קשר אחת עם השנייה. החזיקי מעמד, קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מפסיקים את זה?!קים20/12/2008(אני בת 20) לפני איזה 3 חודשים אמא של חבר שלי נפטרה פתאום,אני מאוד אהבתי אותה והיה לנו קשר לא רע בכלל...אחרי זה מתו 20 ומשהו אנשים בכביש באילת...ואתמול אבא של חבר של אמא שלי מת. אני ממש מפחדת למות ואני פשוט הבנתי כמה שהחיים הוגנים,הרבה פעמים אני כועסת על זה שאלוהים,אם הוא קיים לקח את אמא של חבר שלי וככה משאיר אותו...אני לא ממש התמודדתי עם מוות בחיים שלי עד עכשיו... בשבוע האחרון: בלילות אני מפחדת להרדם כי נראה לי שיקרה משהו ואני חייבת להיות ערה ובשליטה,רק כשיש אור בחוץ ואני ידועת שסבתא שלי קמה כשיש אור,אז אני נרדמת...אני מנסה לעשות הכול רק לא לחשוב על זה,לילה אחד ממש הפחיד אותי,אני לא יודעת,פשוט ממש פחדתי וכאבה לי הבטן ממש,והלב שלי פתאם דפק ממש ממש חזק ונחנקתי,לא היה לי אוויר,כאילו שרצתי ממש ממש הרבה ומהר. אני לא רוצה את זה ואיך אני מפסיקה את זה!?כל דרך שרק תציעו אני אנסה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל23/12/2008קים שלום,
אחד הדברים שאין לנו שליטה עליהם זהו חיים ומוות. את מנסה להיות בשליטה על דבר שאינו בשליטתך (אם יקרה משהו רע או לא יקרה ממש לא בשליטתך). ניסיון להפעיל שליטה גורם לך להתקפי חרדה שאת מנסה להירדם. כדי להפסיק את המצב את צריכה להבין ולקבל שאת לא יכולה לשלוט ולכן, חשוב ביותר שתוותרי על השליטה, תרפי, תשתחררי ואז הכול יעבור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס בזמן הריוןאאא17/12/2008אני כבת 39 לוקחת כדור אחד של ציפרלקס ביום כ- 4 חודשים , כעת אני מתכננת להכנס להריון ומאוד פוחדת מתופעות של הכדור על ההריון והתפתחות העובר. האם יש סיכון לקחת את הכדור בזמן ההריון? ואם כן מה לעשות בכדי לא להגיע למצב שהייתי בו לפני לקיחת הכדור (מצב רוח רע) . האם הורדה ל- חצי כדור ביום ישפיע פחות על עובר, כי אני הבנתי שיש מחקרים בבעלי חיים שנטלו ציפרלקס ונודו גורים עם מומים, מה נכון לגבי בני -אדם? האם זה בסדר לקחת כדור בזמן ההריון ? אני מאוד לחוצה ומחכה לתשובה מהירה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס בזמן הריון
17/12/2008לאאא שלום
בכל קופת חולים היות קיימת מחלקה לייעוץ תרופתי בזמן ההיריון. נראה לי שטוב שתפני אליהם ותקבלי יעוץ מתאים כולל השפעת הגיל על הריון והשפעת התרופות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמימה אני סובליוסי עזרא17/12/2008תודה על ההיתיחסות בשאלה הקודמת. אני מתוסקל מאוד מישום שאני לא מבין מימה אני סובל.מיזה שנתים שאני מיתעורר בבוקר ולאחר שעה אני חש חוסר נוחות היתכוצויות בילבול וחוסר איזון כמו ששום דבר בראש לא מסודר הישתמשתי בצפרלקס. וללא תוספת של לוריון זהלאעזר הומלץ על פקסט וגם זה לא עוזר להפך התחושה של חוסר נוחות היתגברה היום אים אני לא נותל 3-4 לוריון ביום אני חש חוסר יציבות חנק מיתמשך בילבול וסלט בראש. מיתלווה לזה כמובן היכוצויות בילתי ניסבלות באזור עמוד השידרה והראש מימה לעזזל אני סובל ומה אני אמור לעסות בכדי ליצב את מצבי ללא שימוש בתרופות הרגעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמימה אני סובל
17/12/2008ליוסי שלום
פסיכיאטריה לצערי הינו מדע בהתפתחות. עדיין הרבה דברים של המוח נסתרים מאיתנו. לכן הטיפול הרבה פעמים הוא ניסוי ותהיה. תפנה לרופא, על תתייאש, תשנה תרופות, בסוף תמצא את התרופה שמתאימה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות, תפקוד לקוידוד17/12/2008שלום, מזה זמן רב (מאז שאני זוכר את עצמי) אני שרוי בחרדות כמעט בכל ומכל נושא, התסמינים קופצים לי מדי יום או ברוב ימות השבוע שכוללים בעיקר מחנק בגרון, בחילה וכאב בטן חד, בהמשך אני עשוי להרגיש חולה ושאר תופעות פיזיות משתקות וגם נפשיות, דכאון, עצב, בכי. אני בן 20 והדבר פוקד אותי משאני זוכר את עצמי מימי גן-הילדים ובהמשך דרך כל בתי הספר ולבסוף הצבא. הבעיה העיקרית שלי היא חוסר תפקוד והמנעות כמעט מכל דבר, לדוגמא מעולם לא עשיתי שעורי בית בבית הספר, מאוחר יותר גם הפסקתי להכנס לשעורים ובשנותיי האחרונות לא הגעתי בכלל. הצבא כמובן היה טראומתי וכל יום הרגשתי שאני בכלא, בכל זאת הצלחתי להשאר קצת מעל לשנה. הבעיה היא שלא אוכל להגדיר את החרדה ממצבים מסוימים (למראת שמצבים חברתיים ומלחיצים אחרים נכנסים לקטגוריה) אלא שרוב החרדה היא מפני ציפייה למשהו, שיכול להיות כל דבר. חרדה עזה יכולה להתחיל אם אני מתבשר לדוגמא, שיום למחרת אני צריך לעבוד (עובד כפרילנס) או להגיע לאירוע משפחתי, ללכת לפגישה, ואפילו דברים שאמורים להיות כיף בלבד כמו ללכת להופעה או לסרט עם חברים. מרגע שאני מתבשר על אירוע מסוים שצריך להספיק לעשות, להגיע, לעמוד בזמן לא משנה אם קריטי או לא, אני ישר מתמלא פחד וכל תסמיני החרדה עולים, אני אמשיך לחשוב ולא-להצליח לתפקד (לא להצליח לעשות בערך שום פעולה חוץ מלצפות בטלויזיה) עד שאני יפקוד את האירוע או עד שאהיה משוכנע שהחלטתי להמנע ממנו ויהי מה. כל חיי עד עכשיו ניסיתי לחיות בידיעה יום-יומית שאין לי שום דבר מחייב יום למחרת, לא משנה באיזה דרגת חשיבות, ולא משנה לאיזו מטרה בין אם של חשיבות מסוימת או כיף. אני מטופל אצל פסיכולוג והתחלתי לקחת רסיטל לאחרונה העניין הוא שאף אחד לא מצליח להזדהות עם התחושה ולהבין על מה אני מדבר, כך שהחלתטי לבדוק אם מישהו כאן מכיר מקרים דומים. נ.ב שכחתי לציין, התפקוד לקוי ברמה בלתי-רגילה פעולות אינדיבידואליות והחלטות כמו ללכת לעשות משהו, לקנות משהו, ללמוד משהו כל דבר שעל דעת עצמי לא עולה בחשבון אפילו. פעולות שמוצעות או דרושות מגורם חיצוני נעשות על פי דרגת חשיבות ורק מה שאי-אפשר להתחמק ממנו, ומלוות בצורך עז להקיא, כאבי בטן, ראש הרגשת אי נוחות, כאבי גב, וכו' וכו' בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמעניין
מנחם17/12/2008היום התעוררה לי שאלה מה זה בעצם החיים ובשביל מה כח זה ? לאחרים אולי זה נשמע מוזר , אבל אני לא מבין בשביל מה כל העניין הזה לעזאזל , להתמודד עם תופעות עם מחלות וכולי , אני לא יודע אם זה קשור אבל בכל אופן אולי נתכתב? אני פשוט מה מעייפות העניים שלי נסגרות הכתו. [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכים
דוד17/12/2008השאלה התעוררה אצלי כבר מזמן, והיא מתחזקת ונחלשת לפי מצבי רוח משתנים. ברגעי ייאוש יומיומיים אני יכול להגיע לדיעה שהחיים לא שווים מעומה ועדיף לסיים את הסבל וההתמודדות הדבילית כמה שיותר מהר. מצד שני אני לא מרגיש שאני מסוגל לקחת את חיי, אני נורא פוחד מכאב ומלא-להצליח. תגובות הסביבה מייאשות, אף אחד לא מבין על מה אתה מדבר, האנשים הרגילים לעולם לא שואלים את עצמם, או שעושים כן בסתר סתרים. ויותר מכל, אין לזה סוף. כמה שאין לזה סוף, כמה שלא נגיד שאין לזה סוף לא נוכל להתחיל לחשוב על קצה האין סופיות של המשוואה. ליקום יש יותר סוף מלחרא הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכים
17/12/2008לדוד שלום
מחלת החרדה יכולה להתחיל בגילאים מאוד מוקדמים. כאשר החרדה מתחילה בגיל צעיר היא יכולה מאוד להשפיע על ההתפתחות האישיות ועל תפיסת העולם של הסובל. הדבר החשוב הוא לשלוט על החדרה ואז האדם יכול להתחיל להתפתח מבחינה אישיותית. לפי מה שאתה מתאר החרדה שלך לא בשליטה טיפולית מספקת. אתה צריך יעוץ וטיפול יותר יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דוד21/12/2008כנראה שזו המסקנה באמת, למראת שאני נמצא כבר בשלבים שפשוט לא בא לי לעשות כלום, גם לא לעזור לעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יהיה.?מיכל16/12/2008הדיכאון שלי עמיד-כבר יותר משנה שאני בסבל אדיר. אני בייסורים קשים מאוד יש לי תחושה של מוות שמלווה אותי ממש כל הזמן, אני על סף בכי ממש כל הזמן. אני קמה בבוקר ברבע לאחת עשרה דוחפת לעצמי סנדוויץ לפה כדי לקחת כדורים(אני לא מקפידה על זמן נטילת הכדורים, לפעמים יש איחור של שעה בנטילת הכדורים.) ואח"כ אני יושבת על הספה אני מסדרת קצת את הבית משהו כמו חמש דקות ואז יושבת על הספה . אני מכריחה את עצמי לשתות כליטר וחצי ליום. ככה כל היום אני יושבת על הספה וכל שנייה שלי היא ייסורים אני מתייסרת ומיוסרת על ידי מחשבות הכי קשות כואבות ומייסרות. וככה עוברת לי כל שנייה בייסורים עד כדי כך שאני לא יודעת איך אני יהיה מסוגלת להעביר את השנייה והדקה הבאה שלי!!!!!!!!!! כבר יותר מחודש שאני לא מצליחה לישון בלילה , ככה שאני חווה את הדיכאון בסרט נע ללא הפסקה. אני מטופלת אצל פרופסור גרינהאוס מתחילת הדיכאון, והוא ממליץ לי כבר על חשמל(ect) בשבילי זה יותר גרוע ממות לעשות חשמל, אני מתה מפחד לעשות טיפול שהוא בהרדמה מלאה ,ועוד חשמל.....ומדובר במספר טיפולי חשמל זה לא טיפול אחד וגמרנו- אני לא יכולה לשאת את זה בשום אופן !אי אפשר לשכנע אותי בנושא, ככה שזה מחוץ לתחום. פרופ' גרינהאוס אמר לי גם ,שלי לא מתאים הגרייה המגנטית. הייתי אצל אירנה לשיחות וזה גם לא עזר לי . אני בטוחה שאני ימות , אין לי תקווה כל הכדורים שאני לקחתי לא עזרו לי. אין לי תקווה ואני מצויה בפחד נורא ואיום שמלווה אותי כל הזמן ! הדיכאון שלי עמיד כזה שלא מגיב לתרופות איזה פחד מוות !!!!!!!!!! אני כפייתית ובשום אופן לא יכולה לרדת מהדברים שמכאיבים לי ואשר מעציבים אותי עד מוות! אני חושבת שבגלל שאני כפייתית הכל אצלי מקובע בראש אי אפשר לשנות אותי אני ניסיתי שיחות. אני כותבת את הדברים האלה כשאני בוכה בכי מר........ אני כל כך מפחדת למות, אין דבר שאני מפחדת ממנו יותר מאשר למות ואני כל הזמן חושבת על המוות. כל שנייה שלי היא יותר גרועה מהגיהנום קשה לי לתאר במילים, למצוא את המילים המתאימות, כדי לבטא עד כמה אני לא יכולה לסבול את הדיכאון הזה יותר. כל שנייה היא ייסורים ועצב. אני לא רואה שאני יגיב לאיזה טיפול תרופתי אני מפחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבחור
אשמח לעזור16/12/2008תשמעי גם לי בא מאוד למות בגלל הדפרסונליזציה והשגעון הזה אולי יש לך אימייל או משהוא שנוכל אולי להתכתב ולהתחלק ולראות אולי באמת יש קצת בשביל מה לחיות אני קצת ממהר אז אני מביא לך את הכתובת שלי (אולי יש לך מסן?) בכל אופן [email protected] והמסן שלי [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך משהו קרוב שתומך בך?
אלישבע טל17/12/2008את כל כך סובלת ואני כל כך מבינה אותך, אני באותו מצב, היום התחלתי טיפול בהיפנוזה, בנתיים לא קרה כלום, תליתי בזה הרבה תקוות ואני מקוה שבהמשך ישפיע, גם אני ניסיתי אל כל הכדורים, עד לפני חצי שנה סבלתי רק מחרדות, אבל הייתי יצירתית וחייונית ומאושרת ופתאום משהו סגר עלי ואני לא מצליחה לצאת מזה.מתחננת לפניך,אל תותרי,זאת תקופה קשה, אבל את תצאי ממנה איכשהו,למה את מפחדת מהחשמל?זה לא מכאיב.אשמח לשמוע ממך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה...
יעל20/12/2008גם אצלי הסיפור התחיל מחרדות, אבל הייתי יצירתית וחיונית (אבל לא ממש מאושרת, בגלל החרדות), ורק בהמשך התחיל הדיכאון הזה. לגבי ההיפנוזה- קבעתי בעבר תור וביטלתי כי לפי ממה שקראתי זה לא ממש עוזר לחרדה כללית (עוזר אולי לפוביות), ועלול אפילו להזיק לדיכאון. אשמח לשמוע על הנסיון שלך עם ההיפנוזה, ובכלל. אשמח גם לשמוע בת כמה את, מה את עושה ואיך את מתמודדת. פז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יהיה.?
17/12/2008למיכל שלום
מספר פעמים כתבת בפורום הזה. המלצתי לך על טיפול בחשמל. אני יודע שאת פוחדת ממנו אבל הטיפול הזה הוא עדין היעיל ביותר בדיכאון. חבל שאת לא מסכימה לעבור אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל...
יעל20/12/2008מיכל, זה נשמע נורא, ודווקא משום שאני יודעת היטב על מה את מדברת. אולי באמת כדאי שתנסי את הטיפול בחשמל? שמעתי על מישהי שעשתה את זה והשתקמה לגמרי. (אם את חוששת אולי אוכל להשיג בשבילך את מספר הטלפון שלה כדי שתדברו). אפשר אולי לשאול בת כמה את? איפה את גרה? האם תרצי אולי לדבר עם מישהו שמבין את הסבל הזה? (אני...) שיהיה שבוע מוצלח יותר... פז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל22/12/2008שלום פז אני בת 35 וגרה בת"א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצירת קשר
פז22/12/2008אני בת 30, גם כן גרה בתל אביב.
את יכולה לכתוב אלי ל- [email protected]
(כתובת אימייל "אנונימית", בהמשך אתן לך כתובת אחרת...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תמיכה
אנונימוס23/12/2008אני בנכנסת עכשיו לתקופה כזאת שחורה אחרי כמה חודשים של "בסדר" אחרי שבצבא היה לי גם דיכאון וגם בתיכון,וביסודי הייתי ילדת כפות נראה לי שמגיל ממש קטן רע לי אבל עכשיו אני מרגישה שהגעתי לשיא רציתי לדעת אם אפשר לפתוח או אם אולי יש קבוצות תמיכה או משהו בסיגנון כי זה יכול לעזור לראות עוד אנשים במצב ולדעת שאנחנו לא לבד ואולי כשנסתכל זה על זה המצב יראה פשוט יותר ואולי נרכוש חברים שיבינו אותנו וזה יכול ממש לעזור לחלק את הקבוצה לגילאים ולקטגוריות או משהו אני ממש רוצה לצאת מזה ואני לא רואה דרךת ועם "חברים" אני כל הזמן משחקת אותה שמחה כשאני לא אני שקטה בטירוף, פעם עוד היתה לי דעה על מצבים עכשיו אני מרגישה שאיבדתי את זה ואני לא מכירה את עצמי בכלל. ככה יהיו לנו אנשים שיבינו אותנו ואולי נצליח ביחד לצאת מזה. צעד אחר צעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיגמלות מציפרלקס והשפעתהאיילת16/12/2008שלום, שמי איילת, אני בת שלושים ונוטלת ציפרלקס 20 מג במשך שנה וחודשיים. לאחר החלטה, החלטתי להיגמל בהדרגה מן התרופה, הורדתי ל15 ולאחר מספר ימים ל10 עד שכשבועיים אחר כך הפסקתי ליטול את התרופה לחלוטין. ברצוני לדעת מהן תופעות הלוואי להיגמלות. מיום רביעי שעבר אני חשה בסחרחורות הולכות ומתגברות כך שכמעט ואינני מצליחה לעמוד. נבדקתי וכל הסימנים הויטאליים שלי בסדר לחלוטין. האם אתם חושבים שזה קשור? הגמילה והסחרחורות הנוראיות? יש לציין כי מעולם אינני חשה שום תופעות לוואי לתרופות, אין לי שום רגישות, גם לא כשהתחלתי לקחת את התרופה. מודה לכם על תגובותיכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפסקת תרופות
ד''ר אירנה נתנאל16/12/2008איילת שלום,
אינני יודעת מדוע היית נוטלת את התרופה ולמה הפסקת. מה שאת מרגישה כעת זה לא תופעות גמילה אלה חזרה של סימפטומים של אותה הפרעה שסבלת ממנה בעבר (דיכאון או חרדה). לעיתים קרובות אנשים נוטלים תרופות, מצבם משתפר בזכות התרופה והם מפסיקים ליטול אותה כי מרגישים טוב וחושבים בטעות שכבר לא זקוקים לכדור. ההפרע חוזרת כי בגוף חסר חומר כימי שהתרופה הייתה מספקת. לדוגמא, אם היית סובלת מלחץ דם גבוה והיית לוקחת תרופות להורדת לחץ הדם. היית מרגישה מצויין אבל לא היה עולה על דעתך להפסיק את התרופה. אותו דבר בדיוק מתייחס גם לציפרלקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפרסונליזציהמתוסכל ומיואש15/12/2008כשמישהוא מדבר לידי אני חושב בצורה מוזרה , שמה זה אומר שהוא מדבר (נכון זה מחשבה מוזרה), אני כבר לא מסתכל על בני אדם כבן אדם , אלא כל היום אני חושב על זה שיש מילים שאנשים מדברים אחד עם השני , ואני גם לא חושב על המצב מה שקורה כרגע בשטח והאווירה והמצב רח והכל ואני חושב על אבא שלי שיכול לדבר ,יש לי קטעים שאני לא מרגיש, או שאני מרגיש רע או שאני חרד ולא שולט על הגוף שלי ועל עצמי ועל התנהגותי,ולפעמים אני מרגיש שאני כלום , אין לי זהות , לפעמים אני מרגיש מת , אוקיי מה אני עושה עם כל זה איך יוצים מזה ? עכשו למשל אני לא יודע מה אני רוצה לעשות לא בא לי כלום רע לי ודפוק ,המחשבות שלי מטורפות לא כמו כל בן אדם נורמלי כל דבר אני חושב ומנתח ונמאס לי אני חי בעולם מישהוא ואני לא מרגיש "מרגיש" לא מרגיש כלום אני לא מרגיש שאני קיים וחוץ מזה גם אוכל לא מדבר אלי יותר אני אף פעם לא רעב אני לא שולט אל כלום, אוקיי, אם יש לכם עצה .....אנא , למרות שאני כבר לא מאמין שאצא מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדפרסונליזציה
ד''ר אירנה נתנאל15/12/2008שלום לך,
ללא ספק אתה מרגיש מתוסכל ומיואש, התנהגותך נראת לך מוזרה. האם התייעצת עם פסיכיאטר בנושא? היום בשוק ישנן תרופות רבות ומגוונות שיכולות מאוד להקל ולשפר את המצב.
תפנה לרופא, חבל שאתה סובל!!!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושכחתי להגיד
בחור16/12/2008שאני רועד הרבה , אבל בנוגע לתרופות הוא אמר לי עד כאן , אתה צריך לעבוד וזהו זה וככה תבריא , אי אפשר רק תרופות , אבל מה זה המחחשבות הבלתי פוסקות האלה שיש סיבה לזה שאני כותהב עכשו ומה המצב הפסיכולועי עכשו ומי ומו ולמה וכמה , מה איכפת לי לעזזל כל הסיפור זהז תן לי לחיות בשקט ולהנות , וזהו , למה כל תנועה שלי כבדה ומלאת מחשבות , קשה לי להסביר את מה שאני מרגיש ולכן אני חושב שגם הפסיכיאטר לא מבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי
יובל16/12/2008אין אפשרות להיפטר מדפרסונליזציה ע"י הסחת דעת ולחץ מכוון. בשביל להיפטר מהניתוק ומהתחושות שסובבות סביב הדפרסונליזציה, אתה חייב לקבל עזרה. יש תרופות שיכולות להפחית את הרמה של הדפרסונליזציה ותעדן אותה (לי אישית הן מאוד עזרו). אולי הן אפילו יעלימו את הניתוק לגמרי. הבנתי שגם טיפול קוגנטיבי עשוי לעזור. בכל מקרה, אתה ממש לא לבד. ויש מוצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם
בחור16/12/2008על היחס אבל אני מתחיל לבכות עכשו (קצת דמעות בעניים) אחרי הרבה זמן שזה לא קרה לי בגלל הניתוק הארור למה?למה?למה? אני מת, פשוט לא פגשתי את עצמי הרבה זמן , עכשו רע לי מאוד מאוד מאוד אני בודד במלא מובן המילה , אני מדבר איתכם מתוך הבור העמוק(מאה מטרים בערך) שאני תקוע בו , רוב היום אני קבור שם (הייתי מעדיף שהתיאורים המציאותיים שאני נותן לכם כרגע יהיו מציאותיים באמת (אפילו אם בבור יש נחשים) מאשר שזה יהיה תיאורים על מצבי הרגשי ) אני מת שמה בבור , מה ניתן לעשות ? הפסיכיאטר נתן לי seroquel ו paroxetineu clonazepam , האם יש לכם עוד תרופה שיכולה לעזור לי לצאת מזה ? אם לא אני חושב שהשיקול שאני לא רוצה להעלותו על הכתב פה , יהיה ההחלטה הנכונה , אבל לא ,אני לא אעשה את זה , אבל בכנות , יש מצב לצאת מזה ולהרגיש טוב ? או שאני אסבול מזה לעד? אין לי טעם בסגריה , באורז ,בעוף או בגלידה או במקלחת או בצחצוח שניים אני מת שמתהלך ברחוב , אבל מה ההבדל? שמת לא סובל מחרדה ואני חרד מוות כאילו אני לא יודע מה, מי שלא עבר את זה לא יכול לדעת באיזו מין חרדה מתואר.......מקווה שיהיה יותר טוב , והאמת הלואי ידרוס עלי משאית , הייתי חייב להגיד את זה , סליחה אם הפחדתי אותכם , אבל פשוט נמאס לי , אני אובד עצות (קפה לא טוב לדפרסונליזציה? אשמח לדעת מה עוד אסור ) תודה רבה לכם על זה שאתם מתייחסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקראו בבקשה את מה ש בכותרת תודה לכם
בחור16/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתגעתי לגמרי , "לאן האני ברח"
בחור בדיכאון16/12/2008אני לא מבין מה קרה לי? פשוט מהשהוא כימי בראש שלי השתנה ולקח לי את האני שהמצא בתוכו (אני לא יודע איך זה עובד) וחוץ מזה יש לי כל מיני מחשבות ברוח כאילו מחוץ לעזמי שאני בעצמי קשה לי להבין אותם כמו העובדה ששפות ודיבור נועדו לשמש לבן אדם שהוא הדבר החשוב פה והוא אם הוא רוצה הוא יכול להשתמש במילים כדי ש....לבא על הצרכים שלו , וגם אני חושב אלף פעמים ביום שפשוט אין כזה דבר שבן אדם מדבר שתי דברים ביחד , אלא בדיבור או בכתב הכל צריך להיות מילה אחרי מילה , וחוצמזה מה אני אמור לעשות כשאני מרגיש שאני אוויר כאילו מלאך כזה כלוןם לא מחשבות ולא רגשות ולא שום דבר המשך יבוא תודה , פשוט זה המקום היחיד שאני מפרק את התסכולים שלי , אבל מה שיהיה הכי מעניין זה כשאני אהריא ואחזור לעצמי ,אני אישית לא מאמין בזה , אבל אם זה יקרה , באיזה צורה זה יקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויש עוד כל מיני מחשבות שמשגעות אותי
בחור בדיכאון16/12/2008כמו שכל יום קורה משהוא אסונות וכולי אז בטח שהחיים זה חוויה וחשוב וכיף , ויש אנשים ששותים אלכוהול כל יום ואני לא שותה , אז אם המחשבות האלה יעברו באשכם תצחקו , אבל לי זה מפריע, עכשו אני סוגר את העניים ואני אומר לעצמי , עד שאני אגיע לעצמי ויהיה משוחרר זה יהיה תהליך ארוך , חוצמזה אין לי זהות כי אני כלוםאני לא מחפש להיות שמח , אני מחפש להיות כמו כולם , נורמליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על הטירחה ושוב תודה רבה
נמאס לי מעצמי16/12/2008האם פעם יחזור לי החשק בטוח? האם אני אפסיק להרגיש שונה מהאנשים סביבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מת בלי שום חיות זה מה שאני מרגי
בחור בדיכאון16/12/2008מרגיש שאני חי בעל כורחי ואני רוצה למות , והתאבון בכלל דפוק לגמרי , אני אף פעם לא רעב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לבחור
ד''ר אירנה נתנאל16/12/2008כמובן שניתן לצאת ממצבך. היום שוק התרופות מאוד מגוון ומאפשר להתאים תרופות באופן אישי. הטיפול המשולב של תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית ותרופות מאוד יעיל. אמנם הבור שאתה נמצא בו נראה לך מאוד עמוק אבל אולי לא שמת לב, נפלת לתוכו עם סולם. השלב הראשון בהתקדמות בסולם למעלה הוא לפנות לפסיכיאטר אחר לקבלת חוות דעת שניה. השלב השני בסולם הוא למצוע מטפל CBT.
יש תקווה ויש מוצא!!!
במרכז של מיינד קליניק עובדים פסיכיאטרים ומטפלים מהשורה הראשונה מומחים ומקצועים.
נשמח לעזור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחוצמזה
בחור16/12/2008אני באמריקה אני לא גר בארץ ,דבר שני האם קפה וסיגריות(האמת אני יודע שסיגריות זה לא בעיה ככה הפסיכיאטר אמר לי) אבל קפה מותר או אסור? וחוצמזה מה זה מטפל cbt ?ועכשו אני סתם רוצה לספר מה שקורה לי ( אני מעתיק ממה שכתבתי בדף כשחזרתי מהמסיבה) אם זה לא מעניין אותך את לא חייבת לקרוא , הלילה הייתי במסיבה בשביל להיות בחברה והרגשתי כלום ,אני מחכה מחכה עד שהרגשתי משהוא ,אני חושב על כל המחשבות המוזרות אבל אני לא מגיב לסביבה אני שואל את עצמי מה עושים האנשים פה במסיבה עד שרגע אני חזרתי לעצמי (יש לצייןשחבר שדברתי איתו איזה שעתיים לפני זה ומאוד הזדהיתי איתו , אבל אחר כך כאילו אני לא מכיר אותו "אני" לא פה, והמת הזה זה לא רק מת , זה מת פעמיים , אני לא מחליט מתי אני חי ומתי אני מת ,המחשבות שמסתובבות להם שם במוח מוזרות ביותר ,(אפילו אני לא יכול להסביר את זה, אני פשוט לא הרגשתי את עצמי במסיבה , אני לא מדבר כמובן ,בגלל שאין לי מה לומר,אני המת הוא משעמם מאוד , זה בעיה בהורמונים? במערכת העצבים שלא עובדת טוב? מה זה? זה ניתוק ארוך מאוד מאוד מאוד, אין שליטה על עצמי ,לא מרגיש שייך לעצמי , ואז לפעמים כשאני מתעורר מהמיתה הזאת , זה חרדה , אז אני מחכה מה יהיה הלאה , האני שלי יתעורר? כן?לא?מתי? איזה ריקנות בראש זה פשוט יותר מפחיד ממפחיד ,רוב היום אני אומר לעצמי הנה העולם ממשיך לחיות ואני מת (לפעמים , אני כל כך מת שהמוח לא חושב על זה אפילו ) אבל דבר אחד לא עוזב אתי יומם ולילה ,לאן אני ברחתי? אני בדווקא לא אומר "האני" , כי על עצמי אני לא מתבטא "ה" ,אף פעם לא אגיד המנחם שלי ברח,כי מנחם זה אני ואני ברחתי!!! אני מקווה שזה מובן , אני כמעט לא מתקשר עם אנשים , אני פשוט לא חי עם אנשים ,אני מתכוון שאני לא מתקשר אז אני בודד , תחושת הניתוק חריפה במיוחד , ככה זה נראה, להרבה אנשים זה קורה? אבל לפני המסיבה התווכתי עם מישהוא וזה היה מאוד לא נעים לי , הקול לא היה שלי. והרגשתי נורא דפוק עם עצמי , הקטע הבא הוא קצת מסובך , היה תקופה לפני חצי שנה שלקחתי אפקסור ואז הכל הכלהכל היה מצויין רק מה היו קטעים שהייתי צריך לשתוק כדי לא להבהל יותר מדי ולהרגע ואז תמיד קנאתי באלה שיכולים לדבר כמה שהם רוצים(אז היה לי כיף לדבר) אז לכן עכשו בתקופה זו אני מסתכל על אנשים שמדברים ואני מאוד מרוכז בעניין ועצם העובדה שהם יכולים לדבר , אבל זה כאילו שכחתי שלדבר זה עניין של האדם באופן טבעי הוא מדבר גם אם לפעמים הוא מדבר ולפעמים הוא שותק , ועכשו כיון שאני לא אני אז בכלל לא מדובר על לדבר או לא אלא הראש שלי עובד הפוך(ואפילו כשאני מדבר עכשו זה לא כיף לי כי זה לא דיבור שלי וזה דיבור שלא כמו כל בן אדם שחושב והוא רוצה להגיד מה שהוא רוצה להגיד אז הוא מוציא את המילים , אבל עכשו זה דיבור של ההוא המת שלא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו והוא כרגע חושב על זה ש"לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו " זה ביטוי כזה ואני מצייר לעצמי אנשים שאומרים את המשפט הזה כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לסבלנים ולמתענינים
בחור16/12/2008ככה בערפל , וכל מחשבה שעוברת לי בראש זה בצורה כזאת (יותר מדי מסובך אה? תארו לעצמכם שאתם בפנים )ומה שגורם לזה שאני מרגיש משוגע והכל מוזר לא משנה עם מי אני מדבר ,וגם אין לי תאבון , מה עושים עם זה ?יש תרופה גם לזה? אני אף פעם לא צמא או רעב, נו,,,, חוצמזה הניתוק מתבטא הן במחשבות והן ברגשות ,וחוצמזה ,זה נורמלי שהדפרסונליזציה מלווה במחשבות כאלה מטורפות?שאני בתור בן אדם נורמלי כמו שהייתי פעם לא הייתי חושב עליהם? הכל כבד לי אוי מה יהיה , נראה איך נצא מזה, פשוט נהייתי משוגע אין על מה לדבר , אשמח לדעת מה זה מטפל cbt (רוב הדרשה העתקתי מדף שכתבתי אחרי המסיבה כזכור) מעניין איך בן אדם חוזר להיות נורמלי ולהיות הוא על ידי תרופה , באמת מעניין..... אירנה אם קראת את הכל אני מודה לך מאוד על האכפתיות והעזרה בחינם כל הכבוד ,את ממש מנחה אותי אני לא צוחק אוקיי ביי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיה חזק
יעל20/12/2008אני מכירה את התחושות האלו, וליבי איתך. אני חושבת שאתה צריך לקחת תרופות כדי לצאת מהמצב, וכדי להיות שוב בשליטה. מבינה את התחושה שהיית רוצה להידרס... לפעמים זה כ"כ קשה... אני קוראת לתקופה הזאת בחיי "הגיהנום". גם היום קשה לי, ואפילו מאד, ועדיין "הגיהנום" עבורי מתייחס לתקופה החשוכה ההיא. דע לך שהתחושות האלו של הניתוק הן לא שיגעון, אלא חלק מהחרדה. אתה תוכל לצאת מזה. האם אתה מקבל תמיכה מהמשפחה? תמיכה מפסיכולוג? תהיה חזק! קח נשימה ארוכה ונסה לזרום עם החיים בטוח שיגיעו זמנים טובים יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי שאלתך
יעל20/12/2008CBT זה טיפול קוגנטיבי התנהגותי. דרך אגב, בן כמה אתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פז על היחס
בחור סובל21/12/2008אני מנחם ואני בן18 הגהינום זה לא מילה , זה הרבה יותר מזה אין בפי מילים לתאר את מה שקורה לי עכשו למשל , כל גופי רועד מפחד כאילו הולכים להרוג אותי למרות ששום דבר לא קורה מסביבי , איך מתפטרים מהחרדה ? תגיד לי פז איך מתפטרים מהחרדה וואלה אין לי חשק לכתוב פה אפילו מרוב אי שייכות ודיכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתפטרים?
יעל21/12/2008לא יודעת איך מתפטרים. אבל תרופות יכולות לעזור בשביל איכות חיים טובה הרבה יותר לדעתי, אתה חייב ללכת לפסיכיאטר. במצבי חירום, כמו מה שנשמע לי שמצבך עכשיו, הייתי לוקחת כדור הרגעה. אבל באמת כדאי שתלך לפסיכיאטר ותהיה בטיפול. דרך אגב, את התחושות שאתה חש (דפרסונליזציה) הרגשתי בסביבות הגיל שלך, ואח"כ זה עבר. נראה לי שאולי זה יכול להיות קשור לגיל. תתעודד. אני מבינה שלא התגייסת, האם קיבלת פטור בגלל מצב נפשי? מה אתה עושה ביום יום? האם מישהו עוזר לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי פז
בחור סובל21/12/2008אני בקנדה כרגע והפסיכיאטר מפציץ אותי בכדורים ומחר אני אתחיל לעבוד כהוראתו אני מקווה שזה ילך לי כי כרגע המחשבות שלי מבולגנות בכל אופן תודה לך פז על ההתייחסות ועזרה , אם את מעונינת להתכתב הכתובת דוא"ל שלי הוא [email protected] והמסן שלי [email protected] ביי לילה טוב תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה כדאי להפסיק נטילת ציפרלקס?מורן15/12/2008שלום רב אני בת 26, נוטלת ציפרלקס כחמישה חודשים בעקבות סחרחורות שנגרמו בעקבות חרדה. מאז תחילת השפעתו של הכדור עברתי שינוי חיובי החיים יותר קלים, פחות לחוצים אני אדם שונה כל חיי לא הסכמתי לקחת כדורים אף פעם החרדות לא כל כך הפריעו לי עד אותה התפרצות והיום אני אומרת לעצמי...למה נזכרתי רק עכשיו אני יודעת שגם הטיפול נפסיכולוגי משפיע אך אני מרגישה מבחינה פיזית שיותר קל לי, הפתיל שלי כבר לא כזה קצר, אני לא מתעצבנת או נלחצת בקלות אני בוכה היום בעיקר מהתרגשות ולא מכל דבר קטן אז למה בעצם להפסיק את נטילת הכדור? הוא לא מפריע לי, אני מנהלת חיים רגילים - זוגיות, חברים, עבודה אפילו מערכות היחסים שלי עם בני משפחתי נעשו טובות יותר, פסקט המריבות? האם אפשר להמשיך ליטול את הכדור ךטווח הארוך? אני לא מוצאת סיבה להפסיק... (פרט לעלות) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה לא כדאי להפסיק נטילת ציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל16/12/2008מורן שלום,
ציפרלקס בהחלט תרופה מצויינת ואני שמחה שהיא מאוד עוזרת לך.
אל תפסיקי על דעת עצמך. לדעתי אין שום סיבה להפסיק.
שיהיה לך הרבה בהצלחה!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של ציפרלקסצחי15/12/2008כרגע אני נוטל כדור וחצי של ציפרלקס בבוקר וכדור אחד וחצי בערב , שאלתי היא האם כדאי לקחת 3 כדורים ביחד בבוקר וזהו הוא להמשיך בצורה שכזו כדור וחצי בבוקר וכדור וחצי בערב ,מבחינת התועלת של הכדור זה משנה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל16/12/2008ציפרלקס נוטלים בבוקר ולא בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפרסונליזציהבחור15/12/2008היום קמתי בבוקר כולי חרדה ענקית אני מרגיש צף באוויר ובעיקר לא רגוע , אני לא מרגיש שייך לעצמי , וכלום לא מדבר אלי לא סרטים ולא כלום , מה אני עושה נמאס לי אני נורא מפחד מעצמי ומאנשים , קשה לתאר את הפחד הגדול , פשוט פחד פחד חרדה והרגשה רעה כזאת מאוד רעה אני לא מרגיש שייך לשום מקום הפחד הוא ענקקקקקק ומפחיד , מה זה ? זה הפרעה שכיחה ? שאנשים לא מרגישים טוב עם עצמם? שייכים לעצמם? אני לוקח סרוקל ופרוקסטין ועוד משהוא ששכחתי את השם , יכול להיות שאני צריך לקחת עוד נוגד חרדה ? וחוץ מזה ,זה נכון שזה לא טוב לשתות קפה כשאני חולה בדפרסונליזציה? תודה על היחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדפרסונליזציה
17/12/2008גבוה מזה נחשב לחריג
התקפי חרדה ודפרסונליזציה מאוד קשורים זה לזה. תפנה לרופא עם הבקשה לשינוי או התאמה של הטיפול. הרושם שאתה מעביר הוא של טיפול שלא מספיק עוזר לך. תפנה!!
קפה יכול להחמיר חרדה אצל אנשים שרגישים לקפאין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
האם אתם מכורים לאינטרנט?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)