פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש שם למה שחוויתי
    חיים
    30/12/2008

שלום, אני לא בטוח לגבי השאלה שלי ואם זה המקום אבל אני הולך עם זה כבר זמן מה ואני תוהה אם יש שם למה שהרגשתי. לפני כמה חודשים מצאתי את עצמי במרכזה של התרחשות לא נעימה. הסתבכתי בחובות וזה התגלגל לתביעות משפטיות והוצאה לפועל, קיצורו של דבר שהרגשתי מאוד לא נעים ומה שלא מקל על המצב הוא שהייתי די לבד מול כל זה, גם כלכלית וגם רגשית\נפשית או איך שאפשר לקרוא לזה. העניין הוא שבאותו פרק זמן הרגשתי כל כך לא טוב במובן הנפשי, שבשלב מסוים הרגשתי שאני ממש מתפרק לחתיכות קטנות ומתפזר. זה כאלו ירד איזה מסך כזה של חושך שלא הצלחתי לראות הרבה בעדו. זה כאילו ששדה הראיה שלי הצטמצם מאוד ואני רואה את מה שקורה מסביב דרך חור מנעול. גם שכחתי המון דברים. זה נראה כאלו הרבה דברים הלכו לאיבוד ואני אפילו לא יודע מה, אני רק יודע שנהייתי חסר. הבטחון העצמי שלי ,או מה שהיה ממנו, התערער לגמרי. גם באינטראקציה שלי עם אנשים הרגשתי כאילו אני בארץ זרה, אפילו לא הייתי בטוח שאני מדבר נכון עברית, ועברית זו השפה היחידה שאני מדבר. ויש גם תחושה שהדרדרתי אחורה. שמשהו קמל ונבל אצלי בקופסה. וזה מאוד מפחיד. אני זוכר עוד שתי הזדמנויות בחיים שהרגשתי ככה ואני תוהה אם אני מזדקן. אני בן 32 אבל אבא שלי בן 80 וכבר שנים (אולי 15) שעל משפט בודד צריך לחזור לו כמה פעמים , כי נראה שכאילו חלקי המשפט לא מתחברים אצלו. אני גם לומד כרגע, ומיותר לומר כמה זה מקשה. אני לא ממש מצליח להתרכז בקריאה ולהתמיד במטלה לימודית. מעולם לא אובחנתי עם לקות כלשהיא אבל אני לוקח כבר 4 שנים תרופה (ונלה) נגד דיכאון (דיסתימיה) ובאותו זמן אומלל גם הפסיכיאטר רשם לי שילוב עם תרופה נוספת (מירו) אבל אחרי חודש וחצי הפסקתי אותה גם בגלל מה שהרגשתי. עכשיו יש רגעים שאני מרגיש מעט טוב יותר אבל הרבה פעמים אני כה מיואש שאני רוצה לברוח, אני מרגיש שהחיים לא בשבילי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש שם למה שחוויתי

הוספת תגובה

• המחשבות לא אמיתיות

חיים
    30/12/2008

אם לתת לזה משל.. המחשבות הם כמו הקצף שמעל הגלים, תוצר לוואי. היום אני חושב ככה ובטוח בזה, אבל אתמול חשבתי הפוך מזה והייתי בטוח לא פחות. זה לא משנה מה חושבים גם אין כלכך שליטה על זה. אנחנו לא שולטים על מה שאנו חושבים אבל יש לנו אשליה נעימה שאנו הבעלים של המחשבות שלנו. פעם אני מסתכל על פנים בתמונה ומרגיש כמה הוא מחייך ופעם אחרת אני מסתכל על אותה תמונה וחושב כמה הוא עצוב. אתמול הייתי אצל הפסיכיאטר. הוא שאל איך המצב בלימודים? איך המצב החברתי? אז אמרתי "איך המצב החברתי?... טוב. בגדול" אני לא יודע למה אמרתי את זה. זה לא נכון. למה אני אומר דברים שאני לא מסכים איתם אח"כ? שהם פשוט לא נכונים. למה אני לא מצליח לייצג את מה שאני מרגיש? איך אני יכול לעמוד אחרי דברים שאני אומר? אני עלה נידף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המחשבות לא אמיתיות

ד''ר אירנה נתנאל
    01/01/2009

חיים שלום,

כדי להבין ממה אתה סובל נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. אתה יכול לשאול את הרופאה המטפל שלך כיצד הוא איבחן אותך?

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אירנה

חיים
    09/01/2009

לפני 7 שנים אובחנתי כדיסתמי והפרעת אישיות נמנעת. מאז אני לוקח תרופות נגד דיכאון. עם תחילת הטיפול הרגשתי טוב, גם במצב רוח וגם מבחינה חברתית, אלא שזה דעך. ניסיתי סרוקסט, אדרונקס וסרוקסט, אח"כ ונלה ,וונלה עם מירו. את השילוב האחרון הפסקתי אחרי חודש וחצי כי ממש הרגשתי כמו זומבי עם המירו. אני ממשיך רק עם ונלה אבל האנרגיות שלי נמוכות, אני מרבה לישון, וחושש מסיטואציות חברתיות. הפסיכיאטר המשיך לרשום לי ונלה (הוא אומר שזו התרופה הכי טובה שהוא מכיר) ונגד הצעקות מתוך שינה הוא רשם לי קלונקס לקחת לפני השינה. חוץ מזה יש לי פאזת שינה דחויה. רציתי לשאול על טיפול בנזע חשמלי. זה צץ אצלי ונשקל מידי פעם, אבל קראתי איפשהו שזה פוגע בזיכרון . רציתי לדעת על מידת היעילות של טיפול בנזעי חשמל לעומת טיפול בתרופות מהדור החדש. ובכלל, מה עוד אפשר לעשות? לגבי שיחות.. ניסיתי 3 פעמים וזה, איך לומר.. עשה לי לא טוב (בלי לפגוע) . תודה. חיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבחור להרגיש טוב

משהי שמבינה
    31/12/2008

מניסיון בטיפול התנהגותי קוגנטיבי יכול לסייע במצבים אלו אני ממליצה לך על הספר בוחרים להרגיש טוב ישנם תרגילים שאתה יכול לבצע לבד שאכן יכולים לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל..

חיים
    09/01/2009

אני באמת מודה לך על ההתייחסות. אני גם בטוח שאת אומרת אמת על עצמך שאת מבינה. אבל אני מכיר הרבה תגובות ברוח דומה לזו, שמגלגלים במידה כזו או אחרת (בעידון כזה או אחר) אחריות/אשמה/דרישה ליוזמה ממי שסובל מדיכאון. וזה מקומם. יש פה אי הבנה בסיסית של המצב. אי אפשר לבקש יוזמה ממי שלא רואה סיבה למה. אני לא מתכוון לתגובה שלך ספציפית. יש מצבים גרועים יותר כשזה בה מצד המטפל וזה רק מוכיח כמה אין לו מושג איפה אתה. זה מכעיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון מג'ורי וספרים צעד אחר צעד
    זמיר
    30/12/2008

אני סובל מדיכאון מג'ורי שנים רבות . אין הטבה משמעותית עם כדורים-דיכאון עמיד. כמו כן אובחנתי כסובל מהפרעות אישיות בינהם אישיות נרקסיסטית ,הפרעת אישיות פרנואידית , הפרעת אישיות סכיזואידית , הפרעת טישיות גבולית. יש לי שאלה קצת כללית : האם ניתן לצאת מדיכאון ע"י ספרים שכתבו פסיכיאטרים מה שנקרא צעד אחר צעד ודרכים לצאת מהדיכאון כמו לדוגמה :התגברות על הדיכאון הגברי ועוד ?

הוספת תגובה

• דיכאון מג'ורי

ד''ר אירנה נתנאל
    01/01/2009

שלום לך,

הבעייה עם ספרים שהם מתכון כללי ומתאר עיקרונות בלבד. הדיכאון שלך מפעיל אותך באופן מאוד ספציפי האופיני רק לך. לכן, לטיפול יעיל נדרשת התערבות שנועדה אך ורק לך. אני ממליצה לך לעזר באנשי מקצוע בעלי ניסיון רב בתחום, שקראו הרבה יותר ספרים ומחקרים ממך, עשו אינטגרציה של החומר ויעזרו לך לפתח דרכי התמודדות שהם יחודיים לך.

בהצלחה ותרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    חן
    29/12/2008

שלום רב, האם יש דרכים טבעיות לטפל בדיכאון בינוני וחרדות? בין אם זה כדורים או כל דבר אחר? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    01/01/2009

יאיר שלום,

תרופה רמוטיב נועדה לדיכאון קל עד בינוני, טיפול התנהגותי - קוגניטיבי, גרייה מגנטית למוח (TMS) ייתכן ויכולים לתת לך את המענה.

מידע נוסף על TMS:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705

מידע על טיפול קוגניטיבי בדיכאון:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס וחרדות
    נורה
    29/12/2008

נוטלת ציפרלקס כ 4 חודשים ושלושה במינון מקסימלי, מטופלת בטיפול התנהגותי קוגנטיבי החרדות באות והולכות בעוצמות משתנות ולא פשוטות. לפסיכיאטרית אין התנגדות לשנות את התרופה אך טוענת שהכל במחשבות ועל זה צריך לעבוד. אני גם לא רוצה כל כך לשנות תרופה ולעבור את תופעות הלואי. השאלה האם טיפול התנהגותי יכול לסייע וכמה זמן זה אמור לקחת? האם אני אסבול עוד הרבה מחרדות בעוצמות כאלו?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס וחרדות

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    01/01/2009

שלום לך,

צר לי שאת סובלת אך לצערי אין נוסחה שיכולה להגדיר כמה זמן את תסבלי מחרדות. העניין מאוד אישי ותלוי בגורמים רבים (אופי החרדה, עוצה, אחריות אישית לתהליך, ועוד). שילוב של טיפול תרופתי ועבודה התנהגותית -קוגניטיבית הוככיחו את עצמם כהתמודדות הכי יעילה עם חרדה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות אל מול התמודדות אישית?
    דוד
    28/12/2008

שלום אני סובל מדיכאון מזה מספר חדשים , כנראה על רקע של תסכולים אישיים בחיי הנישואין וכן אכזבות בעבודה. אני בן 42 נשוי ואב ל 4 ילדים מקסימים. כל חיי הצלחתי להיות שמח פעלתן והיגעתי להישגים יפים. לפני חצי שנה התחלתי להרגיש תופעות גופניות מציקות כמו רעידות ומתח רב של הרבה חלקי גוף.בעצת הפסיכולוגית שלי נפגשתי עם פסיכיאטר והתחלתי טיפול תרופתי.: חודש לקחתי צ'יפרילאקס למרות שבשבועיים הראשוניים תופעות הלוואי זרקו אותי חזק , חודש לקחתי רמוטיב שלא הועיל ובחודש האחרון אני לוקח אפקסור 225 מ"ג . אני מרגיש דרדור מתמיד בתפקודי ולא שיפור , לקחתי שבועיים חופשה מהעבודה וברחתי למיטה כל הזמן...אני מרגיש רע מאוד ובהדרדרות ., הרופא שלי חושב שזה נורמאלי וממליץ להמשיך כרגיל עם התרופה , מצב הרוח שלי משופר מאוד בשעות הערב אך אינני מצליח לצאת מהמיטה עד הצהריים. אני מתחיל להרגיש חוסר אמון בטיפול. עצות ממישהוא?

הוספת תגובה

• תרופות מול התמודדות - תוספת

דוד
    28/12/2008

שכחתי לציין שלאחרונה אשתי ומספר אנשים נוספים מסבירים לי שהמפתח להחלמה הוא אני - זה כמובן הגיוני אבל רציתי לשמוע מה התרופות אמורות לבצע ביחס למאמץ שאני צריך להשקיע???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    29/12/2008

דוד שלום,

כמובן שמפתח להצלחה בידיך. התרופות לא יכולות להקים אותך מהמיטה ובזה עליך להשקיע מאמץ. כדאי לקחת אחריות על עצמך ולא רק בתרופות. נראה, שהתרופות מעט עוזרות לך אך לא מספיק. לכן, ייתכו וכדאי לקבל חוות דעת שניה בנושא התרופתי. בנוסף, טיפולים לא תרופתיים כמו TMS (גרייה מגנטית) וטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) בנוסף לתרופות מאוד עוזרים בהתמודדות עם דיכאון.
    מידע נוסף על TMS ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705

מידע נוסף על טיפול קוגניטיבי בדיכאון:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מנחם
    28/12/2008

למה אין אתר תמיכה בעברית לסובלים מדפרסונליזציה , זה סבל נורא ואיום , וזה לא נורמלי שאין אתר תמיכה, אנחנו אנשים או לא? הסבל הוא 24 על 24 , זה עינוי לא נורמלי לחיות מחוץ לעצמך , איזה דיכאון לא נורמלייייייייי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דפרסונליזציה

ד''ר אירנה נתנאל
    29/12/2008

מנחם שלום,

טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם דפסונליזציה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה ניתן לרכוש SAD LIGHT
    בולי
    27/12/2008

שלום, שמעתי שישנה מנורה אשר עוזרת במצבים של דיכאון חורף. אשמח לדעת היכן ניתן לרכוש מנורה כזו בארץ. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    איפה ניתן לרכוש SAD LIGHT

הוספת תגובה

• איפה ניתן לרכוש SAD LIGHT

01/01/2009

לבולי שלום
    מצטער אבל לא ידוע לי היכן ניתן לרכוש את המנורות לטיפול בדיכאון חורף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת, עצובה לחוצה
    אורנה
    25/12/2008

בוקר טוב וחג שמח יש לי שני הורים מבוגרים. אבי אובחן כחולה דמנציה . עדיין מתפקד למרות שיש אפיזודות שמראות על בלבול , חוסר התמצאות בזמן ומקום. יש לי ילד שאותו אני מגדלת לבד. [ בן 8 ] אני מורה במקצתועי וכרגע נמצאת בחופשה. מצד אחד מרגישה מתוסכלת, רגשי אשם על כך שהורי לבדם. יום ג' לקחתי אותם לקניות. אתמול הבן שלי והבן של אחותי מהצפון היו שם בארוחת ערב והדליקו איתם נרות. הילדים של אחותי אצלי. צריך לעשות גם איתם קצת כיף. בני בבית. ואני מרגישה יסורי מצפון שהורי כל הזמן לבד. אבי נשמע מעוצבן בטלפון , אמי מבשלת , לפחות מעסיקה את עצמה. גשום וקר ואין לאן ללכת. מרגישה נורא. מתוסכלת, לחוצה , חרדה. התחלתי [על פי המלצת רופאת המשפחה] חצי כדור צירפרלקס. נ.ב : שוחחתי עם רופאת המשפחה ודעתה זה ממש לא הזמן להכניס מטפל הביתה. זה יעשה פעולה הפוכה לאבי, שיבין עד כמה מצבו קשה. תודה על ההקשבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת, עצובה לחוצה

הוספת תגובה

• מתוסכלת, עצובה לחוצה

ד''ר אירנה נתנאל
    25/12/2008

אורנה שלום,

צר לי מאוד על מצב אביך. נראה, שאת תזדקקי להרבה כוחות כדי לעזור ולתמוך בהוריך ובעיקר באמך. תעזרי בבני משפחה אחרים. אספי כוחות ואל תרפי את ידייך. טוב שלקחת תגבור תרופתי. את צריכה להיות חזקה. כנראה, שבחופשה את פחות עסוקה ויש לך יותר זמן לחשוב על מצבך. בקרוב תחזרי לשגרת העבודה והתעסקות סביב המצב תדחה.

חזקי ואמצי!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרמוטיב שלום
    רמוטיב
    25/12/2008

שלום רב איזו תרופה טובה לחרדות? כיום בן 26. חושש מתקשורת עם אנשים ונכנס להיסטריה כשחייב לצאת החוצה. (טיפול רפואי וכו...). ולא נרדם כל הלילה. מתבודד בבית, לא נפגש עם אנשים, לא יוצא לבילויים ולא לקניות בסופר. לא פוגש משפחה מעבר למאבא אמא ואח. כל כמה שבועות, לאחר שאוגר מספיק אנרגיות, מנסה לצאת לעולם גם כשכבר מסיג הצלחות עדיין חוזר הביתה ומרגיש מופסד מבחינה רגשית, שוב מרגיש מאוד רע וככה הגלגל חוזר על עצמו שוב ושוב ללא נקודת יציאה או התקדמות. כיום מקבל רמוטיב. 500 מלגרם. הפסיכיאטר אמר שאין טעם לשנות את המינון או לשנות את התרופה בגלל שציפרלקס (לדוגמה שביקשתי ממנו) "יש לה את אותה השפעה בדיוק רק שבנוסף יש לה תופעות לויי". מאוד מוזר שאנשים בפורום ובמקומות אחרים מדברים על ציפרלקס וכמה שזה עוזר להם, כמו קסם. אני כעמור עם רמוטיב, קסם אני לא רואה, הקוסם כל הזמן מוציא נחשים מהכובע ולא ארנבות. בקרוב התחיל טיפול קוגניטיבי התנהגותי. האם זה נכון מה שקורה פה? במבחן התוצאה, סובל, כל הדרך ואין התקדמות אמיתית. האם יש תרופה שאכן מסיגה נחת ועוזרת להסיג הישגים? למה הפסיכיאטר מדבר כך כשיש בפורומים המון תגובות לטובת התרופה? בתודה והמשך יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    לרמוטיב שלום

הוספת תגובה

• רמוטיב

ד''ר אירנה נתנאל
    25/12/2008

שלום לך,

לא ברור למה הרופא שלך מתעקש על רמוטיב במיוחד שהטיפול לא עוזר לך.
    אין שום סיבה שתסבול. תפנה להתיעצות שניה אצל פסיכיאטר אחר.
    טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) בשילוב עם תרופות מאוד יעיל בהתמודדות עם החרדה.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בנזעי חשמל
    אריאל
    24/12/2008

עד כמה הוא בכול אחד מהמקרים של דיכאון \ אגרסיביות \ עצבנות \ חוסר מנוחה ,מתח ,חרדות וכו'? האם מחשבות על המוות שלי ללא ביצוע או מחשבות על ביצוע \ תכנון נחשבות מחשבות אובדניות ?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בנזעי חשמל

הוספת תגובה

• טיפול בנזעי חשמל

ד''ר אירנה נתנאל
    25/12/2008

שלום לך,
    טיפול בניזעי חשמל מאוד יעיל במצבים שתיארת. משבות מהסוג שכתבת הן מחשבות אובדניות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מנחם
    24/12/2008

מהם הסיכויים להתרפאות מדפרסונליזציה , אני מרגיש משוגע מתמיד הכל בלגן בראש , אז זה החיים שלי ועלי להששלים עם זה שחיי הם בעצם גהינום עלי אדמות או שיש מצב שיום אחד אני אהיה נורמלי כמו כולם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מדפרסונליזציה

ד''ר אירנה נתנאל
    24/12/2008

מנחם שלום,

אשמח אם תפרט יותר מה בדיוק אתה מרגיש ב"דפרסונליזציה".
    עיקרונית, טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם תופעה זו.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות \ סף גירוי נמוך והתפרציות
    חיים
    24/12/2008

ראשית אשאל האם יש קשר בין עצבנות רבה(סף גירוי נמוך ) לדיכאון ? האם נהוג לטפל בעצבנות באותן תרופות שמטפלים בדיכאון כמו: פרוזק וכו' או שאולי הכיוון הוא פסיכותרפיה? האם שימוש בחומצת אמינו טריפטופן במינונים של 1 גרם ליום יכול לסייע לדיכאון ובמיוחד לעצבנות רבה ? אחרי שנים רבות (12)הפסקתי את הטיפול בכדורים נגד דיכאון מאחר ולא הייתה הטבה משמעותית במצבי ,להוציא רגיעה בעצבנות ובתמורה שלמתי על היותי זומבי רוב הזמן עם חוסר חשק מיני. סוכם עם הפסיכיאטרית שלפי שעה אין טעם להמשיך בטיפול התרופתי ויש לשקול טיפול עם נזעי חשמל ממנו אני חושש. בימים האחרונים יש לי תחושה \ פחד שאני עומד לאבד שליטה אם מישהו יעצבן אותי -הפתיל ממש קצר וכך גם המרחק להתלקחות ולכן אני מסתגר וממעט לצאת מהבית כדי לא להסתבך. קסאנקס עוזר במקרה כזה ,אבל אני משתדל לא ליגוע בו כי הוא ממכר והוא לא פתרון לטווח ארוך. תודה על ההתייחסות וחג אורים שמח ! תודה מראש

הוספת תגובה

• עצבנות \ סף גירוי נמוך והתפרציות

25/12/2008

לחיים שלום
    מורכב לייעץ בפורום לאדם שסובל כ"כ הרבה שנים. טיפול בחשמל (או ב TMS)
    מומלץ לאנשים שסובלים מדיכאון עמיד משמעותי. עליך להתייעץ עם הרופא על זה.
    חשוב לזכור שאפשר לעזור אפילו במצדים שנראים קשים ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופפסור: טיפול במכות חשמל ?
    שולה שמיר
    23/12/2008

לפרופסור גרינאוס למי מתאים טיפול במכות חשמל , מאיזה גיל ניתן להתחיל בטיפול . האם הטיפול מחייב שילוב של כודרים ? כמה טיפולים ובאיזה תדירות יש לבצע על מנת להבין אם הטיפול אפקטיבי . ומה אם הטיפול לא עוזר מה הלאה?

הוספת תגובה

• מה קורה??

מיכל
    24/12/2008

מה באמת קורה אם הטיפול בנזעי חשמל לא עוזר לדיכאון, מה עושים הלאה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחשמל

25/12/2008

אני ממליץ לקרוא את הכתבות על טיפולי חשמל בהמשך אוכל לענות על שאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימא מוטרדת ...
    מאי
    23/12/2008

שלום אני בת 24 נשואה פלוס 2 בנות.. מזה חודשיים אני מרגישה מועקה עצב חוסר אמונה באחרים.. משתלטות עליי מחשבות "פריקיות" שהחברה הכי טובה שלי עושה לי עין רע ושמה לי כל מיני דברים להזיק לי כי היא הידיד שלה הוא "מיסטיקן" ועושה דברים....אני רוצה לציין שהחיים שלי הן הכלכליים והחברתיים במיטבם. אני לומדת באוניברסיטה ועד לפני חודשיים הייתי קורנת משמחה הייתי הכי מאושרת הייתי מפנה זמן לבנותיי יוצאת מהבית תמיד עם חיוך... ואז לפתע אני לא מרגישה טוב פיזית ונפשית התחלתי לעשן ג'וינט בסופי השבוע ..אני מעשנת סיגריות רגילות אבל לא הרבה 4 סיגריות ביום..אני לא יודעת מה קורה לי כל הזמן באמצע מין אני חושבת שיקרה משהו לבנות שלי ואני לא נהנית .. אני הרזתי מאוד..ומתקשה להתרכז בלימודים..מפחדת שלי יקרה משהו.. מפחדת שאפסיד את החיים עם משפחתי..זה משתלט עליי וגורם לי להיות תוקפנית כלפיי הבנות שלי..אני חושבת ללכת לפסיכולג באוניברסיטה ..ואני מאוד מתלבטת... אנא עזרו לי בכדי לתפקד כאימא -לפני הכל... אני רוצה לציין שאני בחורה אינטלגנטית ומאוד יפה וחכמה ולא רוצה להתדרדר נפשית.. ואני רוצה לדעת האם אני לוקה בדיכאון או שזה התקפי חרדה..אבא שלי נפטר כשהייתי בת 6 אולי יש פוסט טראומה?

לקביעת תור
    סגירה
    אימא מוטרדת ...

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    23/12/2008

מאיה שלום,

לפי התרשמות שטחית ממה שאת מתארת מצבך נראה דומה להפרעת חרדה. כדאי שתעשי איבחון מקצועי ומעמיק למצבך וללא דיחוי תתחילי טיפול. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל להתמודדות עם הפרעות חרדה. CBT הינו טיפול קצר מועד, ממוקד ומאפשר לרכוש מיומנויות של שליטה במצב לטווח קצר וגם לעתיד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאירנה נתנאל

מאיה
    24/12/2008

אני קראתי את תגובתך ומודה לך על ההתייחסות אבל יש לי שאלה : האם הפרעת חרדה שונה מהתקפי חרדה או שזה אותו דבר ? האם הפרעת חרדה זה משהו חמור? אני רוצה לציין כשיילדתי את הבת הראשונה שלי בגלל חוסר ידע לא ידעתי שבאותו עת אני שקעתי בדיכאון אחרי לידה וזה לא טופל... לא הייתי קמה מהמיטה ..לא שיחקתי איתה ולא אהבתי לשמוע אותה בוכה אבל לא הייתי אלימה והייתי בשליטה תמיד..אבל העייפות וחוסר היכולת וההזנחה הייתה ברורה מצדי .. ואפילו בעלי לא שם לב לזה..אבל הוא טיפל בה ..היום אני יותר מודעת ויותר מרגישה אשמה על כך שבשנתה הראשונה לא הענקתי לה את מרבית החום.. אני אימא טובה ותמיד חושבת על טובת בנותיי..אני רוצה לשאול גם האם זה יכול המשך של תופעת הדיכאון.. אני חושבת כששהריתי שוב פעם ההורמונים שלי חזרו לעצמם כי אחרי הלידה השנייה לא היו התופעות שהיו אחרי הלידה הראשונה.. אשמח לקבל עצה ותשובה.. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    24/12/2008

מאיה שלום,

כדי לתת אבחנה מדויקת נדרשת בחינה מעמיקה של מצבך. עניתי לך תשובה כללית מתוך ההתרשמות על סמך מה שכתבת. תיארת מחשבות טורדניות שחודרות לראשך בלי שאת מזמינה אותן, מחשבות אלו גורמות לך תחושות לא נעימות ומעוררות פחד ואיימה. חולשה גופנית, חוסר ריכוז, ירידה במשקל יכולות להיות סימפטומים גם של התקפי חרדה וגם של דיכאון. יש לך היסטוריה של דיכאון אחרי לידה. אם הפעם זה דיכאון אחרי לידה או דיכאון שמתלווה להפרעת חרדה ממש קשה לאבחן דרך אינטרנט. אין ספק שעישון סמים יכול להחמיר את המצב עוד יותר כי גם הוא גורם לתופעות שאת מתארת (חרדה, דיכאון, ירידה במשקל, חוסר ריכוז, חוסר אנרגיה וכו'). אני מציעה לפנות להתייעצות מקצועית. התקפי חרדה ומחשבות טורדניות הן נכללות בקבוצה שלמהפרעות חרדה. הפרעה זו מאוד שכיחה באוכלוסיה ואין אדם שלפחות פעם אחד בחיים לא חווה חרדה. זו תופעה מאוד אנושית אך ללא טיפול מתאים היא יכולה להוות פגיעה משמעותית באיכות החיים ולגרום לסבל רב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין וציטאלופרם
    אלמוני
    23/12/2008

שלום רב רציתי לדעת האם נטילת ציאטלופרם יחד עם ריטלין יכול לגרום נזק כלשהו הריטלין מסוג 10 מ"ג שאלתי השניה לאחר כמה זמן השפעת התרופה עובדת לגבי חרדות בלבד ולא דכאון בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין וציטאלופרם

הוספת תגובה

• ריטלין וציטאלופרם

25/12/2008

לאלמוני שלום
    אין בעיה בלתת ריטלין וצ'טלופרם ביחד תוך מעקב רפואי. לוקח כ 3-4 שבועות עד שההשפעה מורגשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה