פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות שינה
    מור
    26/02/2009

האם יש פתרון לשינה תקינה לנוטלי כדורים אנטי דיכאוניים? אני ממש סובלת משינה מקוטעת ושטחית ואין מזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה

ד''ר אירנה נתנאל
    26/02/2009

רווית שלום,

את לא כתבת מה את נוטלת. בוודאי שיש תרופות אנטי דיכאוניות שמווסתות שינה (לדוגמא, MIRO REMIRON ועוד....). תתיעצי עם הרופא המטפל שלך (רצוי פסיכיאטר ולא רופא משפחה).

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבים חזקים וחוסר חשק
    דינה
    25/02/2009

שלום. אני כבר כמעט שנה אחרי לידה ועדיין בבית כיוון שהתפטרתי מעבודתי. יש לי עוד ילד בן 4 . אני כל הזמן עצבנית, מאין עצבים פנימיים שלא נותנים לי מנוח . זה משפיע על זה שאין לי חשק לכלום, הכל קשה לי . אני צועקת על בעלי ועל הילד סתם על כל שטות שהם עושים. ובסך הכל הם מקסימים ואני יודעת שאני הלא נורמלית בנושא. אני רוצה לחפש עבודה אבל אין לי כוחות לזה. מעין יאוש פחד ולחץ ללכת לראיונות ולחפש את עצמי. כמו כן יש לי משקל יתר ,אני מנסה לרדת במשקל אך כל הזמן כמו גלגל אוכלת מעצבים . בקיצור אני מרגישה חסרת אונים. מרגישה שאני רוצה לעשות שינוי בחיי. שינוי במשקל, מציאת עבודה חדשה , רוצה להיות יותר רגועה ואמא טובה יותר לבני ואישה טובה לבעלי ואין לי את הכוחות לעשות זאת. כל יום אני מרגישה שזהו יהיה טוב ושוב מתפרצים העצבים הבלתי נשלטים ושוב היאוש והבכי תוקפים אותי. אני כועסת על כל העולם ומאוד רגישה על כל מילה שאומרים לי. כועסת גם על הוריי שלא עוזרים לי כל כך .כלכלית המצב שלהם טוב מאוד ואני לא עובדת עכשיו והם לא עוזרים לי אפילו בשקל וזה מטריף אותי ומרגיז אותי. בקיצור שאלתי היא האם מה שאני מרגישה זה דכאון? התחלתי לקחת אומגה 3 1 גרם ביום האם זה יכול לעזור או שעליי לקבל גם טיפול תרופתי? האם יש תרופות נגד דכאון שלא גורמות להשמנה כי מספיק אני בעודף משקל? אודה על תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    עצבים חזקים וחוסר חשק

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    25/02/2009

דינה שלום,

כדאי שתפנה להתיעצות פסיכיאטרית. הרופא ימליץ לך על התרופות שישפרו את הרגשתך. אני מאוד ממליצה לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) שבמהלכה תלמדי כלים להתמודדות יעילה עם מצבים שונים בחייך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה מוזרה של רובוטיות
    דוד
    24/02/2009

שלום. יום אחד שוטטתי לי באינטרנט, ופתאום ראיתי כתבה על איזה מחלה: דה פרסונליזציה. נכנסתי לויקיפדיה כדי לראות במה מדובר וראיתי שמדובר על אנשים שמנותקים מעצמם, פועלים כמו רובוטים, מרגישים שהם מנהלים שגרה בלי יכולת ממשית לשליטה. אמרתי לעצמי, בעיה ממש קשה, והעניין הוא שבחנתי את עצמי, ומאז שקראתי את הכתבה אני לא מפסיק לחשוב שאני מתנהג כמו רובוט. זאת אומרת, שמתי לב שאני יכול לדבר עם חברים, הורים, משפחה וכדומה, ואז שאני מתחיל לחשוב על הדה פרסונליזציה אני מתחיל להרגיש כמו רובוט. בכאילו אני מדבר אבל הראש שלי נמצא במקום אחר, מן הרגשה של רובוטיות. ההרגשה הזאת התחילה אחרי שקראתי על התופעה, מישהו מוכן להסביר לי למה אני מרגיש "רובוט"? בכאילו אני יכול לדבר אבל "לא באמת לדבר", אלא להרגיש רובוט?

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה מוזרה של רובוטיות

הוספת תגובה

• הרגשה מוזרה של רובוטיות

ד''ר אירנה נתנאל
    24/02/2009

דוד שלום,

כול אדם במך היום עושה אלפי פעולות כמו רובוט וזה טבעי ולגמרי נורמלי. אלה הן פעולות אוטומטיות. אפילו נהיגה, הליכה וכו'. אם נקרה אינציקלופדיה של רפואה בוודאי נמצא אצלינו אין ספור סימפטומים של כול המחלות. מצב כזה בוודאי יגורם ללחץ, מתח, פחד ועוד. אנחנו לא חושבים על הפעלת כול שריר ושריר תוך כדי הליכה, לא כדאי להתקע על מחשבות לא רלוונטיות. תמשיך את התנהלותך בחיים כרגיל, אל תייחס חשיבות רבה למה שקראת והמחשבות יעלנו לך בהמשך.

באופן כללי, דה פרסונליזציה יכולה להיות סימפטום של הפרעות שונות וגם הפרעה עצמה. היא מופיעה במצבים של לחץ, מתח, חרדה. היא סוג של ניתוק וכפי שציינתי ניתוק הוא חלק מהתנהלות הרגילה שלנו ביום יום, אפילו חיונית במצבים מסוימים. היא חלק ממנגנון הישרדותי ונועדה כדי להגן עלינו במצבים של איום וסכנה ממשיים.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעולות אוטומטיות

דוד
    24/02/2009

השאלה היא האם גם דיבור יכול להחשב לתהליך אוטומטי, כי לפעמים אני מרגיש שאני מדבר "בצורה אוטומטית" כזאת, בלי ממש לחשוב ולתכנן את הדיבור, זה טבעי? אני לא נמצא בחרדה, לחץ או כאלה דברים. האם עצם המחשבה על הדה פרסונליזציה גורמת לי לנתח את הפעולות שאני עושה במהלך היום ואז זה נראה לי בכאילו זה אוטומטי? תודה על התשובה המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעולות אוטומטיות

ד''ר אירנה נתנאל
    24/02/2009

אין לך שום דה פרסונליזציה, אל תייחס לעצמך מה שאין לך. דיבור, פעולות, חשיבה בוודאי לרוב הם תהליכים אוטומטיים. מאט מאוד פעולות או דיבור שהוא מודע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה - המשך
    לירון
    22/02/2009

אירנה שלום, ראשית תודה רבה על היחס. רציתי לספר לך והדגיש שלא ראיתי את התמונות בכללותן. אני הסתכלתי על התמונה הראשונה ולאחר מכן הסתתי את מבטי מהמחשב. חבריי דיברו בינהם על התמונות שראו ותיארו את התמונות לידי. ואני פיתחתי אותן במוחי. מאז אני נזכרתי בתמונות של זוועות שהיו בראשי. האם עדיין להסתכל באמת בתמונות למרות שלא ראיתי אותן? את חושבת באמת שזה יעזור לי ולא יפתח תמונות חדשות בראשי? מומחה אחר ייעץ לי ללכת למטפל בEMDR או מטפל התנהגותי קוגנטיבי, מה את חושבת על זה האם כדאי ללכת באמת ? ואם כן למי? תודה רבה לירון

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה - המשך

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    22/02/2009

לירון שלום,

חשיפה הדרגתית שהצעתי לך היא חלק מהטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT). בנוסף, אפשר לעזר בתרופות הרגעה, לתקופה קצרה וכשמצבך ישטפר להפסיק את הכדורים. EMDR הינה טכניקה יעילה בנוסף לטיפול ולא כטיפול עצמו. חשוב להבהיר שבגלל שאתה לא ראית את התמונות, יכול להיות שדמיינת זוועות שמאוד מוגזמות לעומת התמונות האמתיות שיחסית מתונות. העולם הפנימי שלנו מאוד עוצמתי ואנו נוטים להפרז מאוד בפנטזיות שלא פרופורציונליות למציאות. סביר להניח שהתמונות במציאות קשות אך בראשך דמיינת תמונות קשות כפליים מהתמונות המקוריות. אני מציעה לך לחזור לחשיפה הדרגתית, להסתכל שוב ושוב בתמונה אחת שראית כבר עד שהיא תפסיק להפחיד ולהטריד אותך, לאחר מכן תעבור לתמונה נוספת וכך תמשיך עד שתוכל להביט בכול התמונות ללא פחד וללא התרגשות. זה מבחינה התנהגותית. מבחינה קוגניטיבית חשוב לאזן את המחשבות המפחידות, להבין שכולנו חיים בעולם מסוכן ומפחיד ועל החיים והמוות אין שליטה לאף אחד. יש בעולם הרבה רוע, הרבה סבל וזה מה שיש והדבר לא בשליטתינו. חשוב לקבל בשלווה את מה שלא בשליטתך ולהיות אמיץ לשנות את מה שכן בשיטתך, והכי חשוב זה שתהיה לך תבונה להבחין בין השנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם גירוי TMS באזור הקורטקס הפרה
    ניר
    22/02/2009

פרונטלי(קליפת המוח החיצונית קדמית) יכול לסייע להפרעות קשב? הרי זהו האזור שבו הריטלין עובד ומעורר פעילות מוחית (או חשמלית) גבוהה יותר האם השינוי הוא זמני? והאם מבוצעים ניסויים? ובנוסף הבנתי שד"ר אברהם צנגן עשה זאת והרגיש יותר מפוקס

הוספת תגובה

• האם גירוי TMS באזור הקורטקס הפרה

28/02/2009

לניר שלום
    אין שום עדות ש TMS מסייע בטיפול של הפרעת קשב. ידוע שהגרייה המגנטית יכולה לשפר ריכוז-או להקטינו- לפי אזור בו ניתן הגירוי. אבל לא בטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי מגנטי שמשפר ריכוז

ניר
    01/03/2009

האם זאת אומרת שגירוי מגנטי כן משפר ריכוז (באופן זמני)? האם כדי שזה יהיה כטיפול יש צורך להשתיל קוצב VNS אשר יגרה את אותו אזור במוח באופן קבוע ובכך יגרום לשיפור קבוע בריכוז? והאם מבוצעים ניסויים בקשר לקוצבי vns והשפעתם על הקשב והריכוז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי מגנטי שמשפר ריכוז

03/03/2009

לניר שלום
    לא מטפלים ב הפרעת קשב עם TMS או VNS
    לא ידוע לי על מחקרים בתחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב-tms
    קובי
    22/02/2009

היי לפני כשבועיים פרסמתי שהטיפול ב-tms של חברת brainsway הביא לשיפור במצבי מקץ חודש של טיפולים אני יכול לעדכן ולאמר שהמצב חזר לקדמותו ואין שום שיפור השיפור שחשתי הוא כנראה תגובה למה שקורה אצלי כל פעם שאני מתחיל טיפול או תרופה חדשה לצערי אני לא איש בשורות לגבי הטיפול הנ"ל וכל תסמינים חזרו

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב-tms

הוספת תגובה

• שלום לך

serj
    23/01/2012

האם ניתן לדבר איתך דרך אימייל ?
    אני פשוט חווה את אותם דברים
    השב לי בבקשה אם תקבל את ההודעה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב-tms

28/02/2009

לקובי שלום
    חבל שכך. TMS לא שונה מטיפולים אחרים בפסיכיאטריה. צריך לחזק את התוצאות המיידיות על ידי טיפול מוצלח המשכי. כמו בטיפולי ECT טיפול תרופתי יעיל חייב לבוא אחרי טיפול מוצלח ב TMS

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצות תמיכה
    רונית
    22/02/2009

ברצוני להקים קבוצת תמיכה לאנשים החיים עם חולי מניה דיפרסיה . 0546515077

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצות תמיכה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה

28/02/2009

לרונית שלום
    נראה מאוד חשוב מה שאת מנסה לעשות. מניה דפרסיה לא נמצאת בתודעת הציבור. אשמח לשוחח עם הקבוצה עם תירצו בכך. למעשה צריך להקים עמותה לקידום הידיעה והטיפול הפרעה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    לירון
    21/02/2009

שלום רב, לפני בערך חודשיים הייתי אצל חבר, הוא התחיל להראות לי תמונות של אנשים מפיגועים. סתם ככה. אני מהר מאוד נמנעתי מלהסתכל. אבל בלילה אני לא יכולתי להירדם כל הזמן אני חשבתי על זה, בסופו של דבר נרדמתי מעייפות. מאז ועד היום אין יום שאני לא חושב על אותם תמונות שראיתי ופיתחתי לעצמי בדמיון. גם כשאני לא רוצה לחשוב על זה אני מוסת לשם כמו תגובה בלתי רצונית שכזו. קשה לי להירדם בלילה , כשאני חושב על זה אני חש מן כאבים בשרירי בטני, לאחרונה גם התגלה לי חור בשיער של הראש (רופא עור נתן לי כדורים ומשחה כנגד זה). כשאנ י ישן אצל חברתי קל יותר להירדם. דבר כזה לא קרה לי בעבר ראוי לציין שאני הייתי רואה זוועות עוד הרבה לפני אבל עכשיו פתאום התגובות הם ממש קיצוניות. אני מדבר על הדברים הללו עם הקרובים שלי במטרה שע"י שיתוף חוויות אולי אני יצליח להדחיק זאת. אך זה לא עוזר . אני מקווה שתוכלו לעזור לי . האם בעיה זו מוכרת? איך לטפל בה? ללכת לטיפול אצל פסיכולוג? מה לעשות כדי לחזור לשגרת חיים נורמלית? בברכה רבה לירון

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    21/02/2009

לירון שלום,

הדרך הכי טובה להתגבר על החרדה היא לחזור ולהסתכל באותן התמונות שוב ושוב עד שהחרדה תעבור. תהיה אמיץ לחשוף את עצמך לתמונות. בהתחלה אתה תרגיש שרמת החרדה עולה, אך ככול שתמשיך בחשיפה היא תקטן עד שתעלם.

תרגיש טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי שינה וחוסר ריכוז
    שרון
    21/02/2009

שלום רב, בן זוגי חווה אחד למספר שנים אפיזודה של שינה במשך מספר ימים. (20 שעות ביממה) וכאשר הוא קם הוא לא מעוניין לדבר. הוא בוהה בתוכניות ואומר לי שאין לא כח להתמודד עם שום דבר. הוא לא הולך לעבודה, רק במיטה. לאחרונה הוא חווה התקף דומה. האם זהו מצב של דכאון? איך אוכל לתמוך בו (במיוחד שאני מאד חרדה בעצמי) מהם סיכויי ההחלמה?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי שינה וחוסר ריכוז

הוספת תגובה

• התקפי שינה וחוסר ריכוז

ד''ר אירנה נתנאל
    21/02/2009

שרון שלום,

כדאי לעבור אבחון מקצועי ומעמיק. ייתכן ומדובר בגלי דיכאון חוזרים. חשוב להבין מה הסיבה: לחצים סביבתיים? קשיים ביחסים זוגיים או בינאישיים? לצץ בעבודה? חוסר איזון כימי במוח? זיהוי של הטריגר מאפשרת בחירה בדרך התמודדות יעילה, מונעת התדרדרות ומאפשרת שליטה במצב. את צריכה לשמור עמדה כפולה: מצד אחד להיות אמפטית ומצד שני לא לעשות מצידך התנהגויות מאפשרות דיכאון (לא לעביר אחריות מבעלך, לא לכפות עליו בעבודה וכו').

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה בקשר לIXEL
    יפה
    21/02/2009

תודה לדר אירנה על תשובתה המהירה. לא ברור לי , אם הסבל שאני חווה ,שהוא הרבה הרבה מעבר לרמה החרדתית והדכאונית שממנה התחלתי בעצם את הטיפול , נובע ממצבי הטבעי , או שהוא תגובה לטיפול בכדור הIXEL , מה שנראה לי יותר , זאת מכיון שאני מרגישה החמרה במצבי מדי יום , לעומת הצפיה לאיזה שהיא הטבה ולו מינמילית עקב הטיפול אותו אני לוקחת כבר 3 שבועות. בברכה יפה

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת לשאלה בקשר לIXEL

הוספת תגובה

• IXEL

ד''ר אירנה נתנאל
    21/02/2009

הגברת תחושת המתח והחרדה הינה תופעת לוואי מוכרת של הכדור. היא חולפת לרוב עם המשך הטיפול. כדי לאפשר לגוף הסתגלות קלה לתרופה יש להתחיל לקחת אותה באופן מאוד הדרגתי. מומלץ להתחיל את הטיפול ב-50 מ"ג, פעם ביום, עבור 4 ימים ואז לעלות המינון ל-100 מ"ג ביום, בחלוקה ל-2 מנות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ixel
    יפה
    21/02/2009

שלום אני בת 55, וסובלת כל חיי מחרדות. לפני שנתיים טופלתי בהצלחה בציפראלקס , אולם עקב מחלה אוטואימונית כבדית , הוחלט לתת לי עקב התקף חרדה ודיכאון קשה מזה 6 שבועות, איקסל. אני מטופלת בה כבר 3 שבועות , 50 מג לפי עצת הפסיכאטר, ועדין סובלת קשה מחרדה דיכאון חוסר תאבון , ירידה במשקל , והכי נורא אי יכולת לישון בכלל , רק בעזרת כדור ( אלפרוליד או ואבן) וגם אז רק שעה או שעתיים . מה דעתכם האם התרופה מתאימה לי? כדאי להמשיך בסבל הנוראי וחוסר התפקוד המשוע? או להעלות את מינון התרופה? להחליף למשהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    ixel

הוספת תגובה

• ixel

ד''ר אירנה נתנאל
    21/02/2009

יפה שלום,

צר לי על הסבל שאת עוברת! לגבי התרופות כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך. באופן כללי, זאת תרופה מצויינת, השפעתה מורגשת בד''כ תוך שבועיים עד ארבעה שבועות ולעיתים רק אחרי שמונה שבועות כאשר מגיעים למינון הטיפולי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה
    יוני
    20/02/2009

שלום אני למעלה מ 8 חודשים ,נטלתי סרוקסט.(בין אחד וחצי ל שתיים וחצי כדורים ליום) אחרי שהכרתי בחורה איתה יצאתי הפסקתי עם הכדורים. החלטתי להפסיק עם הסרוקסט בגלל מצבי שהשתפר והרוב בגלל שהחשק המיני שלי ירד . לאחר חודשיים הבחורה ואני נפרדנו . והייתי שוב בדיכאון עמוק ,מה שגרם לנשירת שיער מסיבית ביותר שגרמה לעוד יותר דיכאון .הפרעות שינה,היה חם לי בגוף שאני ישן ועוד בחורף! ולפעמים הייתי מתעורר עם כאבים בחזה כמו פאניקה . לפני חודש ,אחרי 4 חודשים בלי הכדורים התייאשתי וחזרתי לסרוקסט.חצי כדור ביום. אני כרגע יושן ממש טוב.אין לי התקפים ו והכי חשוב הפסיק לי נשירת השיער. השאלה הנשאלת היא אם השיער שנשר יחזור למצבו הקודם לפני 3 חודשים אחרי שהפסיקה לי הנשירה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מטרידה

הוספת תגובה

• נשירת שער

ד''ר אירנה נתנאל
    21/02/2009

יוני שלום,

טוב מאוד שחזרת ליטול כדורים. חשוב שתקפיד ואל תפסיק. השאלה החשובה שכדאי לברר בינך לבען עצמך זה לא האם השער יחזור או לא אלא למה זה כול כך מטריד אותך? ייתכן ומנהלות אותך אמונות מוטעות שכדאי לברר מה הן ולהחליף אותן לאמונות אחרות, יותר מציאותיות ומאוזנות. שינוי אמונות תביא לשינוי הרגשה. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד יכול לעזור לך להבין את הקשר שבין מחשבה לרגש ולהתנהגות.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה
    ענת
    20/02/2009

אחותי סובלת מהתקפי חרדה. לפני עשר שנים חוותה לראשונה התקף ובמשך חודשים ארוכים היה לה קשה לתפקד. היא פנתהל טיפול פסיכולוגי וכעבור כמה חודשים התאוששה.מאז הצליחה לקיים אורח חיים נורמלי. לפני שבועיים שוב קבלה התקף חרדה. למעלה משבועיים היא לא מגיעה לעבודה,אומנם היא נעזרת בפסיכלוג אבל זה לא ממש מקל עליה. היא מסרבת לקבל טיפול תרופתי והודיעה כי היא לא מסוגלת לחזור לעבודה. מה יש לעשות כדי לסייע לה? חוששת שהטראומה מכך ששוב חייה מתפרקים יזיקו לה יותר בגלל שלא הצליחה להתמודד עם הבעיה. האם צריך ללחוץ באסרטיביות שתקבל טיפול תרופתי? מסרבת לצאת מהבית.

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה

הוספת תגובה

• התקף חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    21/02/2009

ענת שלום,

מומלץ לשלב פסיכותרפיה ותרופות. מבחינה מחקרית ומתוך ניסיון קליני טיפול CBT (התנהגותי - קוגניטיבי) ותרופות הינו השילוב הכי יעיל בהתמודדות עם החרדות. נראה, שמצבה של אחותך מורכב (לא יוצאת מהבית, רוצה להפסיק את עבודתה וכו'), וללא תרופות יהיה לה קשה מאוד להתמודד. לדעתי, במצבה הכרחי לקחת טיפול תרופתי. התרופות יכולות להקל על מצבה ברמה כמאט מיידית ולהביא לשיפור משמעותי בהרגשה ובתפקוד.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרומי
    דרומי
    19/02/2009

לחץ אטומי, אני מתפרק הבוס מתנהג אליי בצורה הכי לא מובנת שיש , ולא ניתן לדבר איתו.

לקביעת תור
    סגירה
    דרומי

הוספת תגובה

• לחץ

ד''ר אירנה נתנאל
    21/02/2009

צר לי,תנסה להחזיק מעמד. התנהגות אסרטיבית יכולה לעזור לך להתמודד עם מצבך!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה צחי
    שלומי
    19/02/2009

לקביעת תור
    סגירה
    תודה רבה צחי

הוספת תגובה

• בשמחה

צחי
    19/02/2009

מקווה להיות שליח טוב ולעזור ...יש גם מחקר ברמבם .אם אתה מעונין תכתוב לי ואני אתן לך את הטלפון שם ,,שתרגיש טוב צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה