מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצא ARSA בסקירה מוקדמתירין15/01/2017
אני בהריון בשבוע 17 בסקירה המוקדמת אובחן בעובר ממצא arsa. היינו בייעוץ גנטי והומלץ על דיקור מי שפיר וציפ גנטי בכדי לשלול תסמונות ואקו לב עוברי. כל הבדיקות שלי עד כה תקינות: שקיפות עורפית 0.9 מ"מ והסיכון המחושב לפי גילי בשילוב עם תוצאות הבדיקה 1:10000. בסקירה המוקדמת אובחן רק arsa בלי ממצאים נוספים.
מה שהלחיץ אותנו בייעוץ הגנטי היו הסטטיסטיקות 1:100 חולים בתסמונות וגם לאחר הלידה 1:20 מהילודים נזקק לניתוח כי העורק מפריע.
רציתי לדעת האם הסטטיסטיקות מדוייקות? בנוסף מה הסיכוי שנצטרך ניתוח לאחר הלידה? נתקלתם בהרבה תינוקות עם ARSA שנזקקו לניתוח? האם מדובר בניתוח מסובך ומסוכן? האם הניתוח משאיר בתינוק צלקות רציניות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ARSA
פרופ` ישראל מייזנר15/01/2017הממצא שנוי במחלוקת: בד"כ הגנטיקאים בעד דיקור מי שפיר והקרדיולוגים נגד. אין בידי סטטיסטיקות מדויקות - אותן יש לקבל מהקרדיולוגים של הילדים. למיטב ידיעתי, הניתוח אינו מסוכן או מסובך, ואינו משאיר צלקות גדולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקינות הריון כשיש דופק איטי שבועייםשני10/01/2017
שלום
שבוע 8+0. דופק הופיע בשבוע 6+2 ומאז איטי - ללא שיפור. סביב 80-100 לדקה.
האם ההריון לא תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק איטי
פרופ` ישראל מייזנר10/01/2017קשה לומר אם ההריון תקין או לא. יש לחכות בסבלנות ולראות מה קורה בשבוע - שבועיים הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידות חולייה סקלרית תחתונהגלי10/01/2017
שלום,
אני בת 37 בהריון שבוע 23+6. הריון תקין עד כה כולל תוצאות בדיקת מי שפיר וצ׳יפ גנטי.
היום עברתי סקירה מורחבת. הסקרינה תקינה אולם עדיין לא הודגמה הסתיידות של החוליה הסקלרית התחתונה. הומלץ לי לחזור לביקורת בשבוע 32.
עד איזה שבוע לכל המאוחר יכולה להתרחש ההסתיידות ומאיזה שבוע מתחילים ברור לגבי הנושא?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידות עמוד השדרה התחתון
פרופ` ישראל מייזנר10/01/2017ההסתיידות של עמוד השדרה התחתון מתרחשת לקראת אמצע ההריון, אך אין זאת אומרת שלא יכולה להיות גם מאוחר יותר. בד"כ לא מבצעים כל בירור בנושא, ויש לחכות בסבלנות עד תום ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים שבוע 8שני לבקןביץ06/01/2017
היי גיליתי לפני יומיים שאני בהריון עם תאומים מצרפת תמונה לחוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
פרופ` ישראל מייזנר10/01/2017לא ברור לי מה השאלה. לפי התמונה מדובר ככל הנראה בהריון תאומים בשק הריוני אחד - קשה לראות אם יש מחיצה בין השקים. צריך לחכות עוד כשבוע ולראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית הריון תאומיםחנה בננה05/01/2017
שלום.
בת 37, תאומים לא זהים מ ivf, שבוע 12+ 3. מבחינת גיל הסבירות לת.ד. 1:219. היום שקיפות עורפית. עובר ימין, 64 ממ אורך, 1.37 נוזל, נצפה עצם אף (סבירות 1:1219). עובר שמאל, 67 ממ אורך, 2.23 נוזל, נצפה עצם אף (סבירות 1:319). לקח לרופא בערך 30 שעה לגרום לעובר שמאל לזוז כך שהוא יוכל לבצע את הבדיקה, ומיד כשנצפה הנוזל הוא שאל אם אני נגשת לעשות ניקור מי שפיר. שאלתי צריך? ענה "כן".
א. האם לא כדאי לבצע סיסי שליה? במקום מי שפיר
ב. האם יש סיבה משמעותית לדאגה (כי אני מנסה להסביר לעצמי ש 2.2 זה בטווח הנורמה).
ג. האם סקירה מוקדמת עשויה להוסיף ממצאים (נאמר להפריך אפשרות לבעיות לב או להציף נתונים פיסיים שיקטינו את החשש לת.ד.?).
טוב ממש הגזמתי. תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
פרופ` ישראל מייזנר05/01/20171. בדיקת סיסי שליה בתאומים אינה פשוטה, ותלויה במיקום השליות שעלול לעיתים להיות בעייתי. דיקור מי שפיר פשוט יותר ועם סיכון, ככל הנראה, קטן יותר.
2. אינני יכול להתנבא, אך ערך של 2.2 הינו גבולי ביותר.
3. גם אם הסקירה המוקדמת תהיה תקינה לגמרי, לא הייתי מהסס מלבצע דיקור מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה קלה חדר שלישיליאת01/01/2017
שלום,
בסקירה שנייה שבוע 21+6 נצפה הרחבה קלה של חדר מוח שלישי, פרט לכך הסקירה הייתה תקינה, מלבד הרשום לעיל, שקיפות עורפית סקירה ראשונה חלבון עוברי מי שפיר וצ'יפ גנטי כולם תקינים, בנוסף בדיקת CMV שבוצעה לפני כחודש תקינה
הומלץ ע"י מבצע הסקירה השנייה סקירה מכוונת בשבוע 32
מה משמעות הממצא, לא מצאתי שום חומר על חדר שלישי מורחב כממצא בודד, מה מומלץ הלאה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר שלישי
פרופ` ישראל מייזנר01/01/2017אכן, לא ברורה לי משמעות הממצא. נראה לי כי מבצע הבדיקה גם הוא בספק. האם תוכלי לשלוח את התמונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת דף 1 מתוך 6
ליאת02/01/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת 2 מתוך 6
ליאת02/01/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת 3 מתוך 6
ליאת02/01/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת 4 מתוך 6
ליאת02/01/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת 5 מתוך 6
ליאת02/01/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת 6 מתוך 6
ליאת02/01/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת חדר שלישי
פרופ` ישראל מייזנר02/01/2017ליאת שלום, צר לי אך לא ניתן מהתמונות או הדו"ח להבין לגבי ההרחבה הקלה של החדר השלישי. צריך לבדוק את העובר ע"מ להתרשם אם באמת יש ממצא חריג בחדר השלישי של המוח. לא ניתן להבין למה התכוון הרופא הבודק באשר להרחבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת חדר שלישי
ליאת02/01/2017תודה בכל זאת פרופסור מייזנר, מתי אתה ממליץ על בדיקה חוזרת בשבועות הקרובים או מאוחרים יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוספת
פרופ` ישראל מייזנר03/01/2017רצוי מוקדם ולא מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת בטא אחרי החזרת עוברים במחזור ivfא.י29/12/2016
הוחזרו 2 עוברים בתאריך 16.12 נשאבו בתאריך 13.12 התקבלה בטא 489.11 האם תקין ? האם יכול להיות שזה תאומים? ובמידה וכן הריון איזה שבוע זה נחשב. תודההה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` ישראל מייזנר30/12/2016קשה לומר כי הבטא אינו מדד לפיו ניתן לחשב גיל הריון. רצוי לחכות ולראות בבדיקת האולטראסאונד!! סבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעיר - דופק איטישרית29/12/2016
שלום,
הריון שבוע 6 פלוס 5.
באולטראסאונד- יש דופק, שק הריון פחוס, דופק נמוך 80 לדקה. האם הדופק הנמוך ונשק הפחוס מבשרים רעות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה כי הייתה הכפלת בטא תקינה
ש29/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק איטי
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2016בשלב זה של ההריון, דופק אטי יכול להיות עדיין תקין. יש לעקוב שכן הדופק אמור תוך ימים לנסוק עד למעל 160. לא ניתן לשלול ממצא לא תקין, ויש להיעזר בסבלנות. הכפלת הבטא רק תומכת בסיכוי להריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- מה לגבי שק ההריון הפחוס בבקשה?
ש29/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשק פחוס
פרופ` ישראל מייזנר30/12/2016ככל הנראה חסר משמעות. מה שחשוב זה העובר והדופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אעדכן
ש30/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד ראשונה בהריון שנימורן23/12/2016
שלום,
הריון שני לאחר הריון ראשון תקין.
וסת אחרונה 4.11. בדיקת בטא כבר ביום ה28- ב1.12 75 ובדיקה נוספת ב4.12 207.
היינו בבדיקת אולטרסטונד ראשונה ב22.12, כביכול שבוע 6.6.
הרופא מצא שק הריון 8*16, ושק חלמון. לא נצפה הד עוברי.
הוא העריך שגיל ההריון צעיר יותר, 5.4, וביקש שנגיע שוב עוד 10 ימים.
האם בהתחשב במועד בו גיליתי את ההריון ייתכן שזה אכן שבוע 5? יש לציין שהרגשתי כאבי ביוץ סביב היום ה15~ כך שלא חשבתי שהיה ביוץ
מאוחר החודש.
כמובן שאנחנו מאוד מודאגים, זה הריון שהגיע אחרי מעל לשנה של ניסיונות..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקינות הריון צעיר
ד``ר רון ברדין23/12/2016היי מורן
מאוד הייתי שמח לקצר לך טווחי זמן לודאות. לפי אולטרהסאונד כשרואים שק חלמון וכשעדיין לא מודגם קוטב עוברי זה מתאים לסביב 5 שבועות+
דופק וקוטב עוברי רואים סביב 6+שבועות . אני בהחלט מסכים עם גישתו של הרופא שלך לביקורת עוד כ 10 ימים .עד אז נסיון להצליב עם הבטא לא תמיד לפי הספר ולכן אין מנוס אלא להמתין אלא אם כמובן יהיה דימום חריג או כאבי בטן קשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי במיקום עוברים לא זהים ברחםשרון21/12/2016
שלום, בשבוע 14+4,תאומים לא זהים עם שליחות נפרדות בשקים נפרדים. בסקירה המוקדמת נראו התאומים אחד מעל השני, האם בשבוע כזה מיקום התאומים ברחם יכול להשתנות (שהעובר התחתון והעליון יתחלפו ביניהם), או שזהו המנח שיהיה לכל אורך ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום עוברים
פרופ` ישראל מייזנר21/12/2016מיקום העוברים לא יכול להשתנות, אך עם גדילת הרחם יתכן ויתמקמו במיקום מעט שונה. החלפה ביניהם - לא הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל עובר- Bpd הולך וקטןיעל20/12/2016
שלום רב
אני בשבוע 38. בהערכות משקל עד כה העובר שומר על יציבות במדדים של ראש מעט גדול, בטן מעט קטנה וירך מתאימה לגיל ההריון.
היום הייתי בהערכת משקל והופתעתי שפתאום מדד ה bpd היה קטן בשבוע מגיל ההריון והתאים לשבוע 37.2. גם ה hc שבבדיקה הקודמת התאים לשבועיים יותר, הפעם עדיין מעט גדול אך רק שבוע יותר ומתאים ל 39.2. האם יכול לרמז על בעיה שמדד ה bpd הולך וקטן?
ריכוז נתוני המדידות:
שבוע 28.3
Hc- 75 מתאים לשבוע 30.2
Bpd-270 מתאים לשבוע 29.3
Ac- 238, מתאים לשבוע 28.1
Hc/ac- 1.13
Fl- 54 מתאים לשבוע 28.1
שבוע 31.1
Hc-294 מתאים לשבוע 32.4
Bpd-80 מתאים לשבוע 32.1
Ac-260 מתאים לשבוע 30.1
Hc/ac- 1.13
Fl- 60 מתאים לשבוע 31.3
שבוע 34.1
Hc- 321 מתאים לשבוע 36.2
Bpd- 85 מתאים לשבוע 34.2
Ac- 290 מתאים לשבוע 33
Hc/ac- 1.1
Fl- 66 מתאים לשבוע 34.1
שבוע 36.1
Hc-333 מתאים לשבוע 38
Bpd- 89 מתאים לשבוע 36.1
Ac- 312 מתאים לשבוע 35.6
Hc- 1.06
Fl- 70 מתאים לשבוע 35.6
שבוע 38.1
Hc - 240 מתאים לשבוע 39.2
Bpd- 92 מתאים לשבוע 37.2
Ac-328 מתאים לשבוע 36.5
Hc/ac - 0.73
Fl- 74 מתאים לשבוע 37.6
בכל הבדיקות הערכת משקל סביב אחוזון 50 (בבדיקה היום הערכת משקל 3190, אחוזון 57 לפי דולברג). כמות מים תקינה.
אני מוטרדת בעיקר ממדד הbpd שנראה שהולך וקטן.. גם היחס בין הראש לבטן נהיה קטן יותר..
הרופאה אמרה שהכל תקין ואין צורך בבדיקה נוספת עד הלידה..
מה דעתכם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BPD קטן בשבוע
ד``ר רון ברדין20/12/2016היי יעל
תודה על התצוגה המסודרת כל כך של הנתונים
מסכים בהחלט עם הרופאה שלך. אין צורך בבדיקות נוספות . BPD בפער של שבוע נחשב לכל הדעות תקין ! לידיעה, מדד ה PBD הוא הפחות אמין בשבועות אלה וסטייה של אפילו שבועיים + נחשב תקין
בהצלחה בלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות לפני וסתשירה18/12/2016
לפני 4 חודשים התחתנתי אני בחורה ששומרת טהרת המשפחה ונתנו לי כדורים לפני החופה לעיכוב המחזור כדורי פרימולוט נור לפני החתונה הייתי מקבלת מחזור כל 28 יום אחרי החתונה קבלתי פעמיים אחרי 32 יום והאחרון היה לאחר 41 יום כמובן שבוע לפני שקבלתי וסת היתה לי הפרשה חומה על התחתונית אז עשיתי בדיקה פנימית עם פד ןראיתי דם שיארתי לעצמי שכבר למחרת בבוקר או בערב אקבל וסת.
הוסת לא הגיע ואפילו לאחר בדיקה פנימית נוספת הייתי נקיה ללא דם. את הדם ראיתי ביום ראשון ובשני בערב הייתי כבר נקיה ברביעי בערב ראיתי שוב הפרשה חומה ושוב עשיתי בדיקה פנימית ושוב היה דימום בפנים ועדיין לא קבלתי מחזור לא היתה הפרשה חיצונית רק פנימית בחמישי שוב הייתי נקיה ורק ביום שבת קבלתי וסת שהיה בן 3 ימים שבדרך כלל יש לי וסת 5 ימים וביום השישי אני כבר נקיה יש לציין שהוסת היה עם דימום קל ולא כמו בכל חודש רגיל.
הייתי אצל רופאת נשים והיא אמרה לי "שזה קורה" והדימום שראיתי זה דימום לפני וסת ! בתור אישה שומרת טהרת המשפחה לא הגיוני הדבר הזה כי מעולם לא היה דם פנימי כי מן הסתם אם לי יש דם פנימי אז זה משהו שיהיה לאחר מכן על האיבר מין הגברי.
היא עשתה לי אולטראסאונד ולא אמרה לי מה זה אומר אמרה לי קחי וזהו רק אמרה לי לקחת חומצה פולית ולעשות בדיקות גנטיות.
בבקשה ממך אפשר הסבר של מה שאני רואה.
האם זה תקין הדימום הזה ? יש לציין שלא קבלתי מכה ומעולם לא היה לי איחורים כאלו הייתכן זה בגלל הכדור?
אשמח לתשובה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום וגינלי
ד``ר רון ברדין20/12/2016שירה שלום
מהתמונות ש צירפת אינני רואה מימצא חריג אם כי זו בהחלט התייחסות מוגבלת ולא מלאה רק על פי 3 תמונות אלה. מאחר ופורום זה עוסק כעיקרון בנושא האולטרהסאונד מציע בכל זאת שתפני להסבר מהרופא המטפל שלך אם אינך " סגורה" על סיבת הדימום . ראוי לציין שלא תמיד נימצא הסבר ברור לכל תופעה של דימום שאיננו סדיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה לבנה
שירה20/12/2016אוקיי תודה רבה הבנתי.
אז מה זאת הנקודה הלבנה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספק שק הריון 7ממ ללא תוכןאני16/12/2016
לפי מחזור שבוע 6.1 מאוד שמנה. ראו רחם שרירני וגדול ואחרי לחיצות שק של 7ממ לא ראו תוכן. איך הרחם שרירני עשוי להשפיע? האם עצם זה שמאוד שמנה עשוי להשפיע על מדידת גודל השק או צפיה בתוכן שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון ללא תוכן
פרופ` ישראל מייזנר16/12/2016אין ספק כי השמנת יתר + רחם שרירני הנם גורמים המפריעים לקבלת תמונת אולטראסאונד טובה. הרחם השרירני, לעתים מסויד, וההסתיידויות מהוות מחסום למעבר גלי הקול. לכן, בשלב זה של הריון צעיר ביותר, הייתי ממתין וחוזר על בדיקת האולטראסאונד לאחר שבוע ימים בתקווה לצפייה בעובר עם דופק ברור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א סמטריה של חדרי מוח הלטרלייםעמית12/12/2016
שלום, בסקירה מורחבת בשבוע 22 נמצא א סמטריה של חדר מוח שמאלי 9 וימני 6. היום בשבוע 26 נמצא כי חדר מוח שמאלי 2.2 וימני 8.8. הרופא המליץ מעקב אולטרסאונד בבית חולים. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב חדרי מח
ד``ר רון ברדין12/12/2016עמית שלום רב
ראשית נתחיל עם זה שבשתי הבדיקות רוחב החדרים הוא בתחום התקין ( 10 מ"מ הוא גבול עליון) ! . שנית ההיפוך בין חדרים פעם אחד רחב יותר ופעם השני יתכן תוצאה של טעות במיקום ימין שמאל/ בכתיבה? בסבירות גדולה יותר מאשר שחלה כאן דינמיקה ברוחב החדרים . לגבי למה לעקוב כי מקובל המעקב בערכם סביב 9 מ"מ ליתר ביטחון" אך שוב זהו ערך תקין!! .
לכן אני מציע שתבצעי ביקורת בהתאם להמלצת הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא סמטריה של חדרי מוח הלטרליים
ׁעמית12/12/2016תודה על התשובה. אין טעות כתיבה זה מה שהרופא כתב בדף שקיבלתי. האם זה שכיח? עלי לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסימטריה בחדרי המח
ד``ר רון ברדין12/12/2016עמית יקרה
במידה ןהאנטומיה המוחית נימצאה תקינה בסקירת המערכות ו רק אסימטריה בתחום הנורמלי אינני מוצא בעיה אם כי יש לבצע מעקב מכוון לוודא שאין דינמיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא סמטריה של חדרי מוח הלטרליים
עמית12/12/2016כן האנטומיה תקינה. זו הייתה סקירה מכוונת ולכן מכאן המליץ להמשיך מעקב בבית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימדי ראש קטנים בהערכת משקלנופר11/12/2016
שלום,
אני בשבוע 32 אחרי טיפולי ivf.
עשיתי הערכת משקל והרופא הפנה אותי לבדיקה מכוונת מוח וגולגולת בביהח וולפסון.
להלן הנתונים:
Bpd 72.3 תואם שבוע 29 ויום
Ofd 93.8
Hc 266.8 תואם שבוע 28 ויום
Ac 269.9 תואם שבוע 31 ויום
Femur 60.4 תואם שבוע 30 +6 ימים
ממוצע גיל 29 + 3 ימים
משקל 1.670 קג
ממש לחוצה מהפערים
עזרתך הדחופה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש קטן
ד``ר רון ברדין12/12/2016נופר שלום רב
הערכת המשמעות של היקף הראש בין אם גדול או קטן מושפעת ממספר מרכיבים ביניהם אכן מדידת ההיקף שבמיקרה שלך אכן קטן אך בנוסף גם היקף הראש של ההורים ( כלומר שלך ושל בן זוגך) ,האם יש עוד ילדים ומה ההיקף הראש שלהם?
בנוסף מה שאר מדדי גודל העובר ובנתונים שנתת היקף הבטן והירך די מתאימים לשבוע ( קטנים בשבוע). כמו כן האם בוצעו בדיקות נוספות להערכת גדילה אליהם ניתן להשוות ההיקף הנוכחי?
פרקטית, אין מנוס אלא לבצע סקירה מכוונת למח העובר ובהתאם המלצות ( ייעוץ גנטי ואחרות) .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)