מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון עוברי גבוה בבדיקהשמרית08/12/2016
שלום וברכה. אני בת 32 וחצי אם לחמישה. בבדיקת חלבון עוברי יצאו ערכי החלבון העוברי גבוהים מהנורמה- 2.83. כל שאר הבדיקות המקדימות יצאו ברוך ה תקינות לחלוטין. קיבלתי הפנייה לסקירה מכוונת מערכת עצבים. אשמח מאוד לדעת באם הבדיקה תצא תקינה-האם זה מספיק על מנת לשלול מומים או שיש לערוך בדיקות נוספות. כמו כן אשמח לדעת האם התוצאה מדאיגה מאוד ועד כמה קורה שהחלבון העוברי יוצא גבוה והכל בסדר בסוףץץ המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי גבוה
ד``ר רון ברדין08/12/2016שלום שימרית
רמת החלבון העוברי בדמך אמנם מעל הגבול העליון המקובל (29 אבל לא גבוהה באופן קיצוני. מקובל אכן לבצע סקירה מכוונת למומים פתוחים . לשאלתך האם הבדיקה תצא תקינה קושי לענות עד שתבוצע. אינני יודע אם ביצעת סקירה מוקדמת אך אם אכן ביצעת כזו הרי הסבירות למום פתוח לא רק בעמוד השדרה בבדיקה הבאה נמוכה ביותר. במיקרים בהם ערך החלבון העוברי הוא מעט מעל הנורמה ניתן לצפות לרוב לבדיקה תקינה בהקשר המומים הפתוחים
בהצלחה בסקירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
שמרית08/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר צלעות אנורמלי בעוברטלי08/12/2016
שלום רב,
אני בשבוע 23, בבדיקת סקירה מאוחרת שביצעתי נמצא כי לעובר יש 11 צלעות בצד ימין לעומת 12 בצד שמאל (שגם הצלע ה12 נראית קטנה למדי). שאר הבדיקה היתה תקינה, והרופא אף שלל דברים נוספים שעשויים להצביע על מומים כמו תסמונת דאון.
נאמר לי כי עלי לפנות לייעוץ גנטי.
מה משמעות הממצא? האם ידוע על בדיקה, למעט דיקור מי שפיר, העשויה לשלול מומים במקרה זה?
תודה רבה!
נ. ב- מצרפת לעיונך אחת מתמונות הסקירה, אני לא בטוחה שלא ניתן לראות צלע 12, אם כי קטנה.. אולי הזוית לא היתה טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלע חסרה
פרופ` ישראל מייזנר08/12/2016נוכחות 11 צלעות במקום 12, הנה ממצא מוכר שבד"כ הנו חסר משמעות. כיון שבעבר , הממצא נחשב אולי לקשור לבעיות כרומוזומליות, מה שכנראה אינו נכון, אינני פוסל בדיקת מי שפיר. בהעדר מומים אחרים בעובר, לא הייתי מבצע כל פעולה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות צבע מי שפיר בשבוע 20אפרת25/11/2016
שלום,
רציתי בבקשה לדעת האם קיים איזשהו קשר בין צבע המי שפיר (שבוע 20) לבעיה כרומוזומלית בעובר.
במידה ולא, מה כן ניתן ללמד ממים בצבע צהוב כהה.
תודה רבה מראש,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע מי השפיר
פרופ` ישראל מייזנר25/11/2016בד"כ צבע מי השפיר צהוב בהיר, כצבע השתן (מדובר בסופו של דבר בשתן עוברי). כל עוד אינו כהה חום או ירקרק (מעיד על דימום ישן) צבע צהוב כהה אינו בעל כל משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור מייזנר היקרהילה25/11/2016
היי, רק רציתי לעדכן בהמשך להודעות הקודמות שלי על הריון צעיר לאחר 2 הריונות מחוץ לרחם וכריתת חצוצרה לפני חודש וחצי, שאתמול הייתי בבדיקת אולטראסאונד בשבוע 7 פלוס יום וראו עובר וראו דופק והכל תקין וזה בתוך הרחם :) תודה רבה לך על כל העזרה ורק בשורות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תקין
פרופ` ישראל מייזנר25/11/2016שימחת אותי בבשורה על ההריון התקין! בהצלחה!!
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדי עובר והיקף ראש בהערכת משקל- שבוע 34יעל22/11/2016
שלום רב
אני בשבוע 34.1, בהערכת משקל היום המדדים שנמדדו היו:
Bpd- 85, מתאים לשבוע 34.2
Hc- 321, מתאים לשבוע 36.2
Ac- 290, מתאים לשבוע 33
יחס hc/ac 1.1
Fl- 66, מתאים לשבוע 34.1
הערכת משקל 2270, אחוזון 48.
אני מוטרדת מכך שהראש גדול בשבועיים+יום.. לי ולבן זוגי אין ראש גדול במיוחד.. הרופאה אמרה שזה תקין ונמצא בין הממוצע לסטיית תקן אחת ושזה בסדר, שחדרי המוח לא מורחבים והמבנה נראה תקין.
בהערכות משקל קודמות הראש גם היה גדול אבל פחות..
בשבוע 31.1 היקף הראש היה 294, מתאים לשבוע 32.4.
בשבוע 28.3 היקף הראש היה 270, מתאים לשבוע 29.3.
גם בהערכות אלה הבטן קטנה בשבוע משבוע ההריון והירך בדיוק בגודל ההריון.
מצד אחד היקף הראש נשאר לאורך ההערכות בין ממוצע לסטיית תקן אחת, אך מבחינת התאמה לשבוע נראה שהפער גדל כשהתחיל בפער של שבוע משבוע ההריון, וכיום שבועיים ויום...
האם התמונה נראית מדאיגה או בעייתית? האם נדרשות בדיקות מיוחדות מעבר להמשך מעקב גדילה?
אציין ששקיפות עורפית הייתה מעט מוגברת (2.5 ממ, crl, 69). סקירה ראשונה ושניה תקינה אקו לב (בשבועות 20, 27 ו31) תקין למעט tr קל, מי שפיר וציפ גנטי תקין.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי עובר בשבוע 34
ד``ר רון ברדין22/11/2016יעל שלום רב
סיפקת מידע רחב ומצויין שעוזר לענות
נתחיל עם היקף הראש הגדול ולגביו את מוטרדת. חשוב לדעת שמבין כל המדדים בהיקף הראש יש טווחי סטייה במדידה בשליש השלישי אפילו טווח של שבועיים שלשה שנחשב תקין . ב. היקף ראש גדול המקבל התייחסות רחבה יותר לשבוע 34 הוא 350 ממ כך שעוברך רחוק משם ! ואמנם פער של שבועיים אבל בתחום התקין. תתייחסי לכך שהערכת המשקל סביב אחזוון 50 שזה מצויין. את יכולה לבצע הערכת משקל ומדדים נוספת בטווח שלב לפחות שבועיים מהבדיקה הנוכחית במטרה לראות מגמה-כלומר סטטי , גדל וכדומה
לסיכום על פניו מהמידע שצירפת אינני רואה מימצא מעורר דאגה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורפוס קלוזום קצר ורמסי תקיןn22/11/2016
שלום וברכה,
עשיתי אתמול סקירת מערכות מאוחרת. אני נמצאת בשבוע 23-24. ווסת אחרון 9.6.16 . בבדיקה נצפה קורפוס קולוסום באורך 22 מ"מ שזה מעט פחות מאחוזון 5 לשבוע. ורמיס תקין וכן שאר הבדיקה תקינה.
הרופא המליץ על בדיקה מכוונת למוח עוד 6 שבועות.
אני מאד בלחץ. האם זה מראה על בעיה? מה משמעות הדבר?עד כמה צריך לחשוש והאם יש לך המלצות נוספות?
האם ביוץ מאוחר יכול לשנות את התמונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורפוס קלוסום קצר
פרופ` ישראל מייזנר22/11/2016לפי הספרות האחרונה, קורפוס קלוסום קצר בנוכחות אנטומיה מוחית תקינה, נחשב לממצא חסר משמעות. בכל מקרה, יש לחזור על הבדיקה כפי שהוצע לך, וניתן לבצע MRI למוח העובר סביב שבוע 30 להריון ולקבל מידע נוסף מרגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
תודה ועוד שאלה22/11/2016ראיתי מידע באינטרנט שזה יכול להעיד על עיכוב התפתחותי או פגיעה מטורית ועד פגיעה מוחית. האם אין סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורפוס קלוסום קצר
פרופ` ישראל מייזנר22/11/2016קשה לתת תשובה חד משמעית. בכינוס האחרון בו נכחתי, דובר על קורפוס קלוסום קצר או עבה ככזה שלא קשור בהכרח עם בעיות בילוד. קיימת גם ספרות מהארץ הטוענת כי לא צפויה בעיה בילודים. אין 100% ברפואה, אך לפחות הספרות מרגיעה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורפוס קולוסום בסקירת מערכותאביטל15/11/2016
שלום רב. אני בשבוע 25 ויום. אתמול ערכתי סקירת מערכות. נצפה אורך קולזום 27 ממ הרופא טוען שזה דק מהרגיל לשבוע זה וממליץ לעשות סקירה מכוונת לראש. האם יש מקום ללחץ או שכדאי לחכות וזה יסתדר? חדרי מח 4 ממ. גומה אחורית 3.9ממ וצרבלום 29ממ.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מראה CORPUS CALLOSUM
ד``ר רון ברדין15/11/2016שלום רב
מאחר ואין את תמונת הCORPUS CALLOSUM מהבדיקה ואיינני רואה את אופןהמדידה התייחסותי מוגבלת. ככל אורך 27 ממ תקין לשבוע הריון. אני מניח ששאר סקירת המח כולל היקף הראש ובכלל הסקירה כולה תקינים. עובי מצויין כאן כהתרשמות הרופא סובייקטיבית. מציע שאכן תבצעי ביקורת ומדידת עובי להתייחסות מול הטבלאות . בהתאם ניתייחס בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 פלוס יום- ממצאי אולטראסאונדהילה11/11/2016
שלום, בת 36. לאחר 2 הריונות מחוץ לרחם וכריתת חצוצרה לפני חודש. להפתעתי בהריון חדש. שבוע 5 פלוס 1. אולטראסאונד מהיום הראה שק הריון תוך רחמי קטן. מחזור אחרון לאחר ניתוח 6.10. ביטא אחרונה מיום ראשון (לפני 5 ימים)הייתה 1222. אין לי דימומים כלל ולא נראה נוזל באגן באולטראסאונד. מעט כאבים בבטן תחתונה ובגב תחתון. האם זה תואם את שבוע ההריון? האם אני יכולה להיות אופטימית שהפעם זה לא מחוץ לרחם? אודה לתשובתכם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר
פרופ` ישראל מייזנר11/11/2016על פניו יש מקום לאופטימיות זהירה. אשמח לשמוע על קיום קוטב עוברי בשק עם דופק (סביב 6 שב'). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה ראשונה-- אשמח לתשובהדנה07/11/2016
ברוך השם עברתי סקירה ראשונה והכל היה תקין ללא ממצאים חריגים .
כשעיינתי בבית בסקירה והתסכלתי על המדידות- יש פער של כמה ימים
לפי וסת אחרון-תאריך מחושב- 14+2
hc- 9.64- 14+4
ac-8.42 - 14+6
fl- 1.43 14+1
האם הפערים בין המדדים עצמם לשבוע זה תקינים? גודל הפמור תקין לשבוע?
לציין כי זהו הריוני הרביעי- וברוך השם שלושת ילדי נולדו בגובה ממוצע
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה ראשונה
פרופ` ישראל מייזנר08/11/2016כל המדדים הנם בתחום סטיות מקובלות במדידות פרמטרים שונים של גיל ההריון בסקירה מוקדמת. לגבי הפמור, מדידה מעט קצרה שלו מוכרת ואינה מהווה כרגע כל סיבה לדאגה. העצם תיבדק כמובן, שוב, בסקירה המאוחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות קרומים ובדיקת מי שפיראפרת06/11/2016
שלום,
אני בשבוע 18 להריוני והתגלתה באולטרסאונד אחרון היפרדות קרומים קלה. במידה וההיפרדות לא תחלוף אך גם לא תחמיר, האם יש אפשרות תאורטית לעבור בדיקת מי שפיר?
האם קיים קשר סטטיסטי כלשהו בין ההיפרדות לבעיה כרומוזומלית בעובר?
תודה רבה מראש,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרדות קרומים ומי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר08/11/2016אם מדובר בהיפרדות קרומים קלה, רוב הסיכויים שתיספג תוך שבועיים, והייתי דוחה את הדיקור לשבוע 20. בעיקרון, חשוב למי שמבצע את הבדיקה לראות את הממצא טרם הדיקור ולוודא את מיקומו. אם ההיפרדות לא בקיר הקדמי של הרחם, הסיכון קטן יותר.
אין שום קשר בין ההיפרדות לסיכון לבעיה בכרומוזומי העובר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים papp aדנה03/11/2016
שלום רב,
אני בת 36, קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם לסקר שליש ראשון.
בשורה התחתונה נראה שהתוצאות טובות מאד.
מה שצד את עיני הוא ערך papp a מאד גבוה. אני יודעת שערך נמוך זה לא תקין אבל מה המשמעות של ערך גבוה אם בכלל קיימת משמעות?
התוצאות:
גיל ההריון לחשוב הסיכון :11+4
papp a- ריכוז - 12186 mul
mom- 6.93 (turncated to 3 mom in risk caculation)
free bhcg- 29.8 ng/ml
0.69 mom
nt- 0.9 mm , 0.88 mom
סיכון לפי גיל- 1-280
סיכון משוקלל לתסמונת דאון- 1:10000
סיכון משקולל לטריזומיה 18- 1:10000
בכל מקרה בכוונתי לבצע מי שפיר בשל הגיל- מה שמטריד אותי האם ערך זה (6.93)יכול להצביע על משהו שלא ניתן לגלותו בבדיקת מי שפיר?
לא יודעת אם זה רלוונטי אבל העובר גדול ב5 ימים לפי הus מחישוב לפי תאריך וסת אחרון
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PAPP A גבוה
פרופ` ישראל מייזנר03/11/2016למיטב ידיעתי,לערך גבוה של PAPP-A אין כל משמעות קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות הרופא ב-מין העוברהילה29/10/2016
בסקירה מאוחרת שבוע 22+3 הרופא רשם בדף (לבקשתי) "בן"
כך שבשעת מעשה לא שאלתי אותו אם זה ודאי,
השאלה אם יש טעויות בשלב כזה?
(אי אפשר להתבלבל עם חבל הטבור?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר
פרופ` ישראל מייזנר29/10/2016בד"כ בשלב זה של ההריון, הדיוק בקביעת המין מתקרב ל 100%, למעט אצל נשים עם השמנת יתר, או כשתנוחת העובר אינה אופטימלית. נא לא לשכוח כי אין מאה אחוזים בשום דבר ברפואה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר שבוע 32ליאת28/10/2016
שלום. בת 31אני בשבוע 32 ביצעתי עד עכשיו את כל הבדיקות אולטרסאונד סקירה ראשונה ושניה ,שקיפות והכל יצא תקין. בהעמסת.סוכר של מאה יצא פרמטר 1 165 במקום 155 והשאר יצא תקין. שלחו אותי לדיאטני. מנסה להקפיד. קניתי מכשיר ביתי ולרוב זה מראה לי בגדר התקין. לעתים אחרי שעה של ארוחה מראה לי 150. הלכתי לפני שבןע למוקד ובאולטרסאונד אמרו שיש לי ריבוי מי שפיר יחסי של 250,ושאר התוצאות כמו גודל העובר וכו יצאו תקינים.וממש נלחצתי מזה. האם יש סיבה לדאגה? כי קראתי המון על זה ואני מחכה לתור לרופא.האם אני צריכה לעשות משהו דחוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר28/10/2016ריבוי מי שפיר בשלישי השלישי של ההריון הפך לממצא די שכיח במעקב ההריון. קיימות לריבוי המים סיבות רבות ביניהן: סוכרת לאם, מו ים עובריים כמו חסימות מעיים או מומי פנים ועוד. הבירור כולל סקירת מערכות נוספת, אקו לב עובר ודיקור מי שפיר למי שלא בצעה אותו כולל צ'יפ גנטי. הסיכוי לבעיה אצל אישה שכבר עברה סקירות ומעקב תקין - קטן ביותר, וזו גם הערכתי לאור מקרים רבים שנבדקו ביחידתי בבילינסון. אבל יש מקום לבירור הנ"ל עבור המקרים הנדירים בהם תתכן בעיה. על מי השפיר הייתי ממליץ בחום, שכן האינפורמציה חשובה והסיכון ללידה מוקדמת בגיל הריון זה, נמוך ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא חשוד בסקירת מערכותג27/10/2016
שלום,
בסקירה מאוחרת נראה לב דחוק לצד ימין והריאה ממלאת שטח רב בבית החזה, אתמול הייתי באקו לב שיצא תקין, אך הרופא גם אמר שהלב מאד דחוק לצד ימין...
מה הפרוגנוזה, מה אלולות להיות הסיבות? והאם יש סיכוי לילד הזה להיות בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב דחוק
פרופ` ישראל מייזנר27/10/2016הסיבה ללב דחוק יכולה להיות מקומית - ריאתית,כתוצאה מגוש ריאתי הדוחק את הלב, או מסיבה אחרת, כמו למשל, בקע סרעפתי הגורם לכניסת מעי לחלל בית החזה ולדחיקת הלב. יש מקום לבדיקת אולטראסאונד במרכז שלישוני, וייעוץ תואם לממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדי עובר בהערכת גדילה/משקלנעמה13/10/2016
שלום רב
אני בשבוע 28+3. היום הייתי בהערכת גדילה ואלה המדדים שנמדדו:
BPD:
75 מ"מ, מתאים לשבוע 30.2
HC:
270 מ"מ, מתאים לשבוע 29.3
AB.Cir:
238 מ"מ, מתאים לשבוע 28.1
יחס HC/AC:
1.13
Femur Length:
54 מ"מ, מתאים לשבוע 28.4
גיל הריון us:
28.1
הערכת משקל: 1246 גר, מתאים לשבוע 28.1.
אחוזון:54.
בסיכום נכתב בהערות: היקף ראש בתחום הנורמה 1.3+ SD לפי צרבנק. ביומטריה לפי הדלוק, הערכת משקל לפי הדלוק/אחוזון לפי דולברג.
הרופא אמר לי שהבדיקה תקינה וקבע המשך מעקב רגיל להערכת משקל בשבוע 32.
אני קצת מוטרדת מכך שהיקף הראש נראה גדול ויש פער של שבועיים ויום בין המדד הקטן ביותר (בטן) לבין הגדול ביותר (BPDׂׂ)
מה דעתך? האם לדעתך יש סימן לבעיה או צורך במעקב נוסף מעבר לרגיל?
בסקירות עד עכשיו מדדים היו מתאימים לגיל ההריון. בוצעו מי שפיר וציפ גנטי- תקינים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש
פרופ` ישראל מייזנר18/10/2016אני מסכים לחלוטין עם הרופא, התשובה תקינה, והינה בתחום הסטייה הנורמאלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)