מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שק הריון ריקענת ח27/12/2015
שלום רב. טיפול ivf. שאיבה 19.11.15 החזרת בלצטוטיסט ב 24.11.15. לפני 10 ימים היו לי כאבי בטן חזקים. הרופא ראה באולטרסאונד שק הריון בלבד של 3 מ"מ ואמר שזה שבוע 5 פלוס 2 ביום שלישי 22.12.15 הייתי בבדיקה לפי התאריך שנקבע לי. ובאולטרסאונד ראו שק הריון ושק חלמון. ללא עובר ודופק. הרופא ביקש שנחזור ביום שני הקרוב לבדיקה נוספת. הרופא לא אמר שום דבר מיוחד חוץ מזה שהוא טוען שזה כנראה עדיין מוקדם וכרגע הכל בסדר. השאלה שלי - האם יש סיכוי להריון תקין? האם העובדה שבבדיקה הראשונה בשבוע 5 לא ראו שק חלמון ועכשיו כן רואים זה יכול לעודד? אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון ריק - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר28/12/2015בהחלט יתכן הריון תקין, והקוטב העוברי עם הדופק יראה כפי שהרופא ציין. צריך הרבה סבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 30ויקי23/12/2015
שלום רב
היום נכנסתי לשבוע 28
ואמרו לי שיש לילוד אשכים טמירים וכליה אגנית בצורה U
מה זה אומר?
אני מבולבלת
זה הריון ראשון שלי אחרי המון נסיונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 30 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר26/12/2015האשכים נמצאים בד"כ בבטן ויורדים לשק האשכים החל משבוע 25 לערך. אם לא ירדו לאחר הלידה לשק האשכים, הם נקראים אשכים טמירים. אי זיהויים בשק בשלב זה, עדיין אינו אינדיקטיבי למצב של אשכים טמירים, והייתי מחכה וחוזר על האולטראסאונד מאוחר יותר בהריון.
כליה אגנית, פירושה שלא עלתה למקומה במותן עד שבוע 9 להריון. אינני יכול לומר לך מאומה לגבי צורתה גודלה או מיקומה ללא בדיקתך. בכל מקרה, יש מקום לבדיקת אולטראסאונד על ידי מומחה, וייעוץ תואם על ידי נפרולוג ילדים בהסתמך על ממצאי הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומים בעוברויקי21/12/2015
אני בשבוע 35 ואובחן אצלי בסריקת מערכות כלית פרסה,
לאחר מכן בשבוע 28 אובחן עורק יחיד לעובר,
בשבוע 32 אובחן אשכים טמירים,
ועכשיו בשבוע 35 אובחן מים סביב הריאה,
אני יודעת שהכליה והמים זה מומים,
כמו כן יש לי ריבוי מי שפיר כ 230,
ביצעתי חלבון עוברי וציפ שיצאו תקינים גם אקו לב יצא תקין,
אני מודאגת ממה שיכול לקרות לעובר,
ובאיזה מצב הוא יכול להוולד?
האם יש השפעה לאחר לידה?
ואם יש כאלו מומים כיצד לא ראו את זה בחלבון עוברי ובציפ?
אוןדה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומים בעובר - תגובה
ד``ר רון ברדין22/12/2015היי יעל
לא ניתן תמיד לאגד אוסף מימצאים לכדי כותרת אחת ובהחלט לא פעם לא מוצאים קשר בין מימצאים והופעתם אקראית. כאשר מתגלים מספר מימצאים בעובר חושבים על אפשרות של סנדרום . לא ניתן כעת מהמפורט על ידך להצביע בודאות איזה ואם אכן סינדרום. תשובתה תקינה של קריוטיפ בהחלט מעודדת אם כי צריך לדעת שלא כל הסינדרומים מאופיינים בבעייה מוגדרת גנטית. לא ברורה לי שאלתך לגבי חלבון עוברי . האם לא יצא תקין? האם בצעת אקו לב עובר?
פרקטית אני מציע שתבצעי ייעוץ גנטי בהקדם לגבי שילוב המימצאים
אני מניח שעברת בדיקת אולטרהסאונד מפורטת ומכוונת נוכח המימצאים הנ"ל בשבוע מתקדם זה הדמייה יכולה להיות כבר מוגבלת אני מציע לשקול הערכת אולטרהסאונד מכוונת ביחידת אולטרהסאונד בין אם בבית חולים או במרכז רפואי של הקופה להערכה נוספת בתאום עם רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ויקי22/12/2015ביצעתי חלבון עוברי תקין
ביצעתי ציפ תקין
אולטרא סאונד מכוונת היו רק הממצאים האלו,
אקו לב תקין
ואני דואגת איך הילד יצא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עוד משהו
ויקי22/12/2015עוד משהו קטן
אם אכן ויש חשש לסינדרום זו הרי תסמונת שהיו רואים בציפ?
לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עוד משהו - תגובה
ד``ר רון ברדין22/12/2015לא חייב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רון ברדין22/12/2015יעל היי
למען נעשה סדר
" מים בריאות" אינם מום בפני עצמם. הם תוצאה של משהו/אירוע כל שהוא בהנחה שלא היו קודם
עורק טבורי בודד איננו מום אך יכול להימצא בקשר למימצאים שונים
כליית פרסה קשורה בהתפתחות כלייה עוד בשלבים מאוד מאוד מוקדם
ריבוי מי שפיר - לא מוחלט יחסי כאן סיבות שונות לו
הנקודה העיקרית היא האם כולם קשורים לסינדרום. שוב ייעוץ גנטי במקום במצבים אלה והערכה סונוגרפית חוזרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל22/12/2015את המים מסביב לריאה גילו רק עכשיו,
אני במעקב של ניטור כל יום.
מה ההשלכות ללב ולריאה במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רון ברדין22/12/2015יעל
עם כל הרצון הטוב לא ניתן להתייחס מיקצועית במלל - כמה נוזל, האם דוחק את הלב וכו. מניח שהתייחסו לפרמטרים אלה בבדיקה. המשך המעקב ייעוץ וטיפול אנא תאמי עם רופא נשים מטפל שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מכוונת מוחנעמה13/12/2015
שלום. מהו השבוע האידיאלי לביצוע בדיקה זו? בהתחשב כמובן בקצב בתפתחות מוח העובר? האם תחילת 30 אמור לתת תמונה מהימנה או שעדיף בשבוע יותר מתקדם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מכוונת מוח - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/12/2015הזמן המומלץ הוא סביב שבוע 30 להריון. לכן, הזמן אליו את מתייחסת סביר לביצוע הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת חלבון עוברי + מי שפירבר06/12/2015
שלום רב,
בת 36 הריון שלישי (ילד בריא והפלה ספונטנית בשבוע 8 )
תוצאות חלבון עוברי:
סיכון לפי גיל 1:290
AFP 0.58 MOM
HCG 1.61 MOM
Estriol 0.84 MOM
בשקלול סיכון 1:2500
חשוב לציין שכל הבדיקות (שקיפות+ סקירת מערכות מוקדמת) עד כה מצוינות.
מאוד מאוד חוששת מביצוע מי שפיר עקב הסיכון להפלה.
האם לאור תוצאות הבדיקה מול ההסתברות להפלה ממי שפיר מומלץ לבצע את הדיקור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת חלבון עוברי + מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/12/2015תשובת הבדיקה הינה סטטיסטית, עם רגישות של 65% בלבד, לזיהוי תסמונת דאון. לעומת זאת בדיקת מי השפיר נותנת תשובה חד משמעית. בגילך, בו הסיכון לתסמונת דאון הוא 1:250, לא הייתי מוותר על דיקור מי השפיר, ומוסיף גם את בדיקת הצ'יפ הגנטי! אם ברצונך לקבל תשובה רק לגבי תסמונת דאון, קיימת גם האופציה של בדיקת דם לתסמונת דאון (קיימות מס' חברות). בכל מקרה, רצוי להתייעץ עם יועץ גנטי מוסמך לשאלות אלו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההיי06/12/2015
שלום..
רציתי לדעת איך מרגישים ויודעים שחס וחלילה ניקשר לעובר השילייה!!?ואיך מונעים דברים כאלה?!וממה זה ניגרם?!אשמח לקבל מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר06/12/2015השאלה לא ברורה. נא להסביר בצורה ברורה יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6+0יוכי25/11/2015
היום אני בדיוק מתחילה שבוע 6+0 הייתי בבוקר אצל הטכנאית אמרה שהכל נראה מעולה ,
ז"א שק הריון שק חלמון, קוטב עוברי אבל לא נצפה דופק,
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 6+0 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר28/11/2015בהחלט תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6 פלוס אחדאור19/11/2015
בת 36, שבוע 36 פלוס אחד. בטא עלתה יפה והגיעה ל11500 באותו יום בסונר שק הריון בלבד תואם גיל הריון. האם אבוד? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 6 פלוס אחד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר21/11/2015צריך סבלנות, ולאחר מספר ימים לחזור על האולטראסאונד. אם גם אז לא יראה העובר, יש להתייעץ עם הרופא המטפל. כולנו מכירים מקרים בהם לאחר מספר ימים, נצפה עובר ואפילו עם דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AFP גבוה מאודאורלי17/11/2015
שלום רב,
אני בשבוע 19 להריון.
בבדיקת חלבון עוברי קיבלתי תוצאה של AFP גבוה פי 8 מהנורמה (Mom = 8.54)
יש לציין אני סובלת מאפילפסיה ונוטלת למיקטל.
מה יכולות להיות הסיבות?
אילו בדיקות נוספות עלי לעשות. אני אמורה לעבור בדיקת מי שפיר וסקירת מערכות שנייה. האם יש בדיקות נוספות שצריך לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AFP גבוה מאוד - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2015התשובה עלולה להחשיד למום פתוח בעובר: במע' העצבים המרכזית או בדופן הבטן. ערך דבוה יכול להיות גם סמן לבעיה שחלתית אצלך. יש לפנות לייעוץ גנטי ולבדיקה של שחלותייך אצל רופא הנשים בשילוב אולטראסאונד לבדיקה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי סקירה שנייהרונית16/11/2015
שלום,
בת 32 , הריון שני (הראשון ב"ה תקין). בסקירה מורחבת שבוע 22, התגלו הממצאים הבאים:
מעיים אקוגניים ב-2 נקודות בודדות
הסתיידות בודדת בכבד 4 על 5 מ"מ
אציין כי בבדיקות גנטיות שעשיתי לפני ההריון הראשון נמצא כי איני נשאית של CF.
האם המשמעות היא שלא אלד עובר בריא? מוטרדת מאד..
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי סקירה שנייה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2015הממצאים אינם חד משמעיים ואינם מעידים בהכרח על בעייה. יש מקום להערכה של יועץ גנטי ולבירור לכיוון של זיהומים שונים בהריון, בהנחה שכל המוטציות ל CF אמנם נבדקו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית גבוהה ועובר הידרופי?מוריה15/11/2015
שלום רב.
אני בשבוע 14 כרגע. בשבוע 11.2 נמדדה שקיפות של 4.5. יומיים אח"כ עשיתי עוד בדיקה בבית חולים ונמדדה 5.1 ציסטיק הגרומה ועובר הדרופי.
אחרי סיסי שיליה תקינים אנחנו מתלבטים אם להמשיך את ההריון או לא.
אודה לך מאוד אם תוכל לומר לי האם בתמונה רואים בצקת? עובר הדרופי?
זה יועיל לנו בהמשך הבירורים.
תודה! מוריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית גבוהה ועובר הידרופי? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/11/2015העובר הידרופי והבצקת בעורף ניכרת. למרות תקינות הכרומוזומים, עדיין קיים סיכון גבוה לבעיה עוברית שלא ניתן עתה לגלותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצמות ארוכות קצרותשואלת14/11/2015
מדובר בהריון ivf שגילו חושב מתאריך שאיבת הביציות כי תאריך קבלת מחזור אחרון לא רלוונטי.
בסקירה מכוונת בבילינסון תחילת שבוע 16 בדיוק נמדד פער של כמעט שבועיים בפמור ובהומרוס.FL מתאים לשבוע 14.3 HL מתאים ל-14.0.
שאלתי היא האם ישנם עוברים שמדביקים את הפער בהמשך ועד כמה מימצא זה מדאיג מבחינת סטיית התקן?
מובן שאנחנו כרגע בתהליך בירור בבדיקות ונפגשנו עם יועץ גנטי.הומלץ לנו על סקירה נוספת בשבוע 19 ובשבוע 22 (גם למעקב על סמנים "רכים" נוספים שנמצאו בסקירת האולטרסאונד).
האם חשוב גם שבסקירות המכוונות הבאות (בתקווה שנגיע לשלב הזה...) יהיה נוכח גם רופא מומחה בחדר בזמן בדיקת האולטרסאונד?
האם מן ההכרח לבצע את הסקירות הבאות בבי"ח ולא במרפאת רופא ה-ivf שמטפל בנו מבחינת הציוד והמומחיות בנושא פיגור בגדילה של עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמות ארוכות קצרות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2015אני מכיר את המקרה, ונבדקת ע"י רופא מומחה. בהתייחס לעצמות הארוכות, יש כמובן לוודא כי בני הזוג אינם קטני קומה, ויש בהחלט מקום לייעוץ גנטי. כאשר תגיעי לבדיקה הבאה בבילינסון, בקשי מן הפקידה שתדווח לי, ואשמח להצטרף לבדיקתך. תחום השלד הוא ה baby שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri המשךעדי14/11/2015
בהמשך להודעתי הקודמת.אני בשבוע 23 להריון.ביצעתי בדיקת mri לאיזור הבטן והכליות( הבדיקה עבורי ולא עבור העובר)
מהם למעשה הנזקים הפוטנציאליים לעובר?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri המשך - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר17/11/2015למיטב ידיעתי, אין סיכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה 2עדי11/11/2015
שלום דר מייזנר. מה חמעשה אתב בודק בסקירה 2?
1. האם נוזלים ובצקות והאם מומים בלב , במוח ובשאר איברים נבדקים?
2. אם העובר סובל מאנמיה, ניתן לאבחן זאת בסקירה?
3. במקרה של חלילה הדבקה בcmv יהיו סימנים בבדיקה?
4. על מי לבצע סקירה 3 ובאיזה שבוע זה מתבצע?
תודה רבה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה 2 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/11/2015בסקירה שניה, נבדקים איבריו של העובר לפי קריטריונים רפואיים מוכרים, וכל מה שהזכרת נבדק. אנמיה עוברית יכולה להיבדק בבדיקת דופלר של המח, אך סימני הדבקה ב CMV תלויים באם העובר נבדק בשלב מוקדם ביותר של ההריון.
המושג סקירה שלישית הינו המצאה ישראלית. למיטב שיפוטי, בבדיקה זו רצוי לבדוק איברים שעלולה להופיע בהם פתולוגיה מאוחרת כמו מח, לב, ריאות וכליות, בנוסף להערכת הגדילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mriעדי10/11/2015
אני בשבוע 22 להריון ועלי לבצע בדיקת mri לאיזור הבטן
מה ההשלכות של הבדיקה לעובר?
כל מה שידוע לי זה שהיא מותרת לשימוש אבל המחקרים לא סופיים. מה למעשה יכול לגרום נזק בבדיקת תהודה מגנטית ואילו נזקים יכולים להיות לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר10/11/2015למיטב ידיעתי, בדיקת MRI אינה אמורה לגרום לכל נזק לעובר. לא מדובר בקרינה, והאפקטים של המגנט אינם פוגעים בעובר. רצוי להתייעץ עם רדיולוגים המומחים בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)