מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקירה שניהאני123415/08/2015
שלום. אוטוטו בת 30.
בסקירה הראשונה הכל תקין. עוד שבוע סקירה שניה (22+4). אם בסקירה הראשונה הכל תקין, מה הסיכויים שייצפו מומים בסקירה השניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה שניה - תגובה
ד``ר רון ברדין15/08/2015היי
חשובה הבהרה ותיאום ציפיות לגבי משמעות סקירה 2. מעבר לסקירה חוזרת על כל המערכות שניסקרו בסקירה מוקדמת הרי שמספר מטרות חשובות נוספות יש לה :
1. איתור "מומים מתפתחים" כלומר כאלה שעוד לא התבטאו בסקירה מוקדמת ורק כעת בשבוע 22-23 באים לדי ביטוי בכליות לב מח ועוד
2. מבנים אנטומיים בעובר שהשלימו התפתחות אחרי סקירה מוקדמת סביב 19 שבועות כך שלא ניתן היה לראותן בסקירה מוקדמת אלא רק במאוחרת
3. הערכת גדילה - משקל . לעיתים בשלבים אלה באים לידי ביטוי פערי גדילה
על כן חשובה ביותר הבדיקה למרות שסקירה מוקדמת הייתה תקינה. לא ניתן לומר לך באחוזים אך אם מוקדמת תקינה כבר מוריד סיכוי לבעיות בהמשך אך לא מבטלן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע נוספת?שירי12/08/2015
בסקירה ראשונה אצל אחד המומחים הפרטיים (שכללה אקו לב) נצפו כל האיברים ולא נראו מומים. מזווית מסויימת היה נראה כאילו לעובר יש אצבע נוספת בצד הזרת ברגל ימין. העובר כל הזמן זז והקשה על ווידוא הממצא, אבל אחרי כמה בדיקות המומחה אמר שב99% אין אצבע נוספת.
במידה וכן נגלה בבדיקה הבאה אצבע נוספת, מה מומלץ לעשות?
מדובר בהריון מאוד יקר שהושג על ידי ivf + icsi עקב בעיית זרע קשה ולא ידוע על סיפור משפחתי של אצבע נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע נוספת? - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/08/2015מומלץ ייעוץ גנטי לגבי הצורך בדיקור מי שפיר עם צ'יפ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית בהריון עם תאומיםשירה08/08/2015
שלום רב,
אני בהריון ראשון, עם תאומים לא זהים (2 שקים נפרדים), שבוע 9 + 1.
הופניתי ע"י רופא הנשים שלי לביצוע שקיפות עורפית בבית חולים (היות ולא ניתן לעשות בקופ"ח לפי דבריו). רציתי לשאול, מהי הסיבה שבדיקה זו נעשית בבי"ח? והאם היא נעשית ע"י רופא מומחה או ע"י מתמחים (במקרה שלי, קבעתי תור באיכילוב).
בנוסף, נאמר לי ע"י רופא הנשים שבהריון תאומים לא עושים בדיקות סקר ביוכימי לאחר השקיפות העורפית. האם תוכלו להסביר לי מדוע? והאם יש בדיקה חלופית שכן ניתן לעשות כדי לקבל תמונה מדויקת יותר לגבי בריאות העוברים?
בתודה רבה מראש על תשובתכם,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית בהריון עם תאומים - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר11/08/2015ההחלטה על בדיקה בבית החולים, נובעת ככל הנראה מהרצון להוריד עומס של בדיקה קשה יותר בתאומים מן הקהילה.
הבדיקה יכולה להערך הן ע"י רופאים והן ע"י טכנאיות מוסמכות.
בדיקה חלופית הינה בדיקת דם (NIPT) הבודקת תסמונת דאון גם בתאומים.
דיקור מי שפיר הוא כמובן האופציה הטובה ביותר והאמינה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי בדיקת הדם
אני12/08/2015בהמשך לתשובתך..אשמח לדעת האם הכוונה בבדיקת דם - NIFT לבדיקת דם כמו מטרניטי 21 ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי בדיקת הדם - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר13/08/2015בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד לבדיקת מי שפירי02/08/2015
שלום רב,
בעקבות תוצאות גבוליות של בדיקת סקר שליש ראשון הייתי מעוניינת לבצע את בדיקת מי השפיר בהקדם האפשרי.
אודה אם תוכלו לציין מהו המועד המוקדם ביותר בו ניתן לבצע את הבדיקה,
לצערי סיסי שילייה איננו אופציה עבורי מאחר וכעת אני כבר בשבוע 14.
תודה והמשך יום מצוין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מי שפיר וצ'יפ גנטייעלי02/08/2015
שלום,
רציתי לדעת אם יש הבדל בסוג הצ'יפ הגנטי שעושים בבדיקת מי שפיר בין בית חולים בלינסון לאסותא. האם בשניהם משתמשים בצ'יפ מסוג SNP או שבאסותא משתמשים ב-OLIGO? ואם הצ'יפים שונים, מה ההבדל ביניהם?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר וצ'יפ גנטי - תגובה
ד``ר רון ברדין02/08/2015יעלי שלום רב
שמחים על הידע והעמקה שאת מפגינה אך מתבקש שתבצעי ייעוץ גנטי בשאלות אלה. ייעוץ שנכון לבצעו בכל מיקרה לקראת דיקור מי שפירבטח אם מבצעים בדיקת צ'יפ גנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר וצ'יפ גנטי - המשך
יעלי03/08/2015שלום,
ראשית, תודה על התשובה.
אני שוקלת לבצע בדיקת מי שפיר בכל מקרה, למרות שאני מתחת לגיל הנדרש ולכן לא הייתי בייעוץ גנטי. האם מומלץ לבצע ייעוץ כזה לפני בדיקת מי שפיר גם אם היא אינה נדרשת?
והאם יש איזשהו דף הסבר על ההבדל בין הצ'יפים בכל זאת?
אני רואה שרוב הרופאים הפרטיים מבצעים את הבדיקה באסותא, ובכל זאת הייתי רוצה לדעת מה ההבדל לעומת בלינסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר וצ'יפ גנטי - המשך - תגובה
ד``ר רון ברדין04/08/2015יעלי היי
א. כן מומלץ ייעוץ גנטי ללא ללא סיבה של מימצא חריג כלשהו. בדיוק זו ההזדמנות לשאול פרטים כמ ששאלת לעיל ובכלל תיאום ציפיות בין מה שבדיקה נותנת למה שההרה חושבת
ב. אסותא נותן מענה כבית חולים פרטי ובבלינסון ציבורי. לא ניתן לבחור את המדקר בבית חולים ציבורי. כמו כן לפחות אצלנו בבלינסון לא קיימת האופציה לדיקור ללא אינדיקציה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות עובראני29/07/2015
הי,
שבוע 35 עשיתי היום אולטרסאונד ולהלן נתוני
המדידות:
Bpd- 9.14 מתאים לשבוע 37.1
Hc- 32.44 מתאים לשבוע 36.5
Ac- 30.14 מתאים ל- 34.1
Fl- 6.88 מתאים ל- 35.2
Tib- 5.48 מתאים ל- 32.2
Fib- 5.38 מתאים ל-32.6
Ulna - 5.01- מתאים ל- 31.4- מתחת לטווח
Hl-6.15- מתאים ל-35.4
Rad-4.60 מתאים ל- 33.
מטריד אותי העצמות הקצרות ובמיוחד ulna, tib, fib
והפער בין הראש שיחסית גדול.
אשמח לדעתך על התוצאות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות עובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/08/2015טווח הפרש גדילת העצמות שציינת, אינו מרמז ככל הנראה על חשש לגמדות. בכל מקרה, קשה לי לענות ללא בדיקה של מבנה העצמות או לפחות התבוננות בתמונותיהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 9 עובר ללא דופקמודאגת29/07/2015
אתמול עשיתי אולטרסאונד מעקב הריון שבוע 9+1 והטכנאית הסבירה שאין דופק. לפני 10 ימים בשבוע שבע וחצי נראה דופק ועובר תקין לגמרי. הופנתי דחוף לרופא שלי שעשה אולטרסאונד נוסף ולא נראה דופק. הרופא הפנה אותי למיון לביצוע גרידה. קראתי הרבה והבנתי שיכולות להיות טעויות באבחנה. האם כדאי לחכות עוד כמה ימים ולבצע אולטרסאונד נוסף? האם אכן יש סיכוי לטעות למרות שנבדקתי בשני מקומות? האם כדאי לעשות גרידה או שניתן לקחת את כדור הציצוטק? אשמח לעזרתכם ועצתכם אנחנו ממש מתוסכלים ועצובים ולא יודעים מה לעשות. קשה לנו להשלים עם דברי הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 9 עובר ללא דופק - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/08/2015לפי שתי בדיקות עורבות ללא דופק, סביר שהעובר לא תקין. שתי השיטות להפסקת ההריון טובות, והתייעצי עם הרופא המטפל. בכל מקרה, טרם כל פעולה, רצוי לחזור, לאימות סופי, על בדיקת האולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לפני מי שפירקורל29/07/2015
שלום, לאחר הבצקת העורפית שנמצאה שלחו אותי למיי שפיר בטענה שהדבר היחיד שבא בחשבון זה לצערי תסמונת דאון אני מעוניינת לבצע את בדיקת הד. אני יודעת שזה לא מיי שפיר אולם הבצקת עדיין בטווח הנורמה ולכן לפני שאני מסכנת את העובר עם הדיקור אני אבדוק בעזרת בדיקת הסקר העניין הוא שיש 5 חברות והלכתי לאיבוד. האם יש שוני בנתונים הסטייסטיים שלהם? למי כדאי לפנות? ממתינה לתשובתך מכיוון שאני רוצה לבצע אותה בהקדם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לפני מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/08/2015כל אחת מן החברות טובה לצורך העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר
קורל02/08/2015לצערי אחרי שהרופא שלי שמע מה היה בייעוץ הגנטישלח אותי למי שפיר :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות ברחם שבוע 20+5טלי29/07/2015
שלום רב,
אני נמצאת כרגע בשבוע 20+5 להריון, אתמול בסקירה התגלה כי הופיעה לי לפתע הדבקות ברחם. הרופא לא התרגש, רק אמר שצריך מעקב (שאני צריכה ממילא כי יש לי עבר בעייתי ) וקבעו לי סקירה נוספת לעוד חודש וחצי.
השאלה שלי היא האם זה בהכרח מוביל לסיבוכים? כי כבר הספקתי לקרוא תסריטי אימה של לידות מוקדמות ועיכוב בגדילה. אני במצב רגיש, אחרי עבר לא פשוט בכלל, של הפסקת הריון מאוחרת בגלל מום ריאתי לבבי לא בר חיות ואחריה הפסקת דופק בשבוע 7, וממילא חרדתית בטירוף.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות ברחם שבוע 20+5 - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/08/2015השאלה היא מהו סוג ההידבקות, ומה ראה הרופא על כך אינני יכול לענות בלי לצפות בתמונות האולטראסאונד או בעובר עצמו. בגדול, אם לא מדובר בהידבקויות מסוג amniotic band, בד"כ אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בקיבת העובר בסקירה מאוחרתלי29/07/2015
שלום, ביצעתי סקירת מערכות בשבוע 22.5 והרופא הזמין אותי לבדיקה מכוונת קיבה בעוד שלושה שבועות. זה מה שכתב הרופא באבחנה:
הקיבה הודגמה קטנה בקוטר מקסימלי של 5.5 מ״מ. בחלל הקיבה הודגם החזר אקוגני בקוטר 1 ס״מ היוצא מדופן השמאלי וחוסם את החלל. הממצא יכול להתאים למבנה האנטומי או לממצא פתולוגי.
מה זה יכול להיות? תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בקיבת העובר בסקירה מאוחרת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר01/08/2015רוב הסיכויים שהמבנה הקיבתי תקין. אם הקיבה עדיין קטנה, יש מקום לייעוץ גנטי בשאלה של דיקור מי שפיר, לאור הודעות בספרות על הקשר בין תסמונת דאון וקיבה קטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה ראשונה- שבוע מומלץיעל27/07/2015
שלום,
ברצוני לשאול האם ישנו שבוע מועדף בתוך הטווח שניתן לסקירה מוקדמת.
כמו כן במידה וקבעתי סקירה לשבוע 15 , האם יהיה ניתן לזהות את מין העובר בוודאות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה ראשונה- שבוע מומלץ - תגובה
ד``ר רון ברדין28/07/2015היי יעל
שבוע 15 מצוין לביצוע סקירה. לרוב מבוצע בטווח שבין 14-16שבועות . בסקירה זו מזהים את מין העובר. נדירים המיקרים בהם בסקירה מוקדמת לא ניתן לזהות בןוודאות את מין העובר אלא שאז יש לחשוד במשהו לא תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל28/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירשמשיה27/07/2015
שלום רב
השבוע הייתי בבדיקה רוטינית אצל הרופא שלי בה התגלה כי יש לי ריבוי מי שפיר.
בערך AFI נרשמה המילה ריבוי ללא ציון מספר.
יש לציין כי כל הבדיקות והסקירות יצאו תקינות עד עתה כולל
העמסת סוכר 50- תקינה (126).
הנתון היחיד שחורג מהנורמה הינו הפרשה של גלוקוז בשתן- לטענת הרופא שלי זה שכיח אצל נשים בהריון שהכליה מפרישה גלוקוז למרות שאין רמות גבוהות בדם. כמו כן הוא אמר שאין קשר בין שני הדברים.
לא נשלחתי לבדיקות נוספות בנתיים.
כעת אני ממתינה לפגישה נוספת עימו בעוד כחודש (שבוע 30) בה הוא אמר שאולי אשלח לבצע העמסת סוכר 100 ג
אשמח לדעתך בנושא.
האם יש לבצע העמסת סוכר כבר עכשיו? מדוע לחכות?
האם יש צורך באקו לב?
תודה
שמשיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין28/07/2015שמשיה שלום רב
רוב מיקרי ריבוי מי השפיר במיוחד הקלים ( במיקרה שלך לא מצויין הערך)הוא ללא גורם פתולוגי וללא משמעות מיוחדת. במקרים שיש סיבה סכרת נימנית עליהם אם כי לרוב יתבטא בסכרת לא מאוזנת . הסבירות שאצלך סכרת היא גורם קטנה. לא נישלחת מניח להעמסה 100 גרם כי מייד כניראה הריבוי גבולי . את מוזמנת בהחלט לשאול שאלה זו את רופא שלך . אקו לב עובר היא המלצה רוטינית במיקרי ריבוי אם כי אם 2 הסקירות תקינות סבירות נמוכה ביותר למום לבבי
נהוג לבצע ייעוץ גנטי בשאלת הצורך בדיקור מי שפיר. בכל מיקרה יש לעעקוב אחרי גדילת העובר וכמות מי השפיר. באם מרובה יש לבצע סקירה מכוונת לריבוי מי שפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס בהריוןאני26/07/2015
הי, האם כל חולת לופוס צריכה לעבור אקו לב בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקת Verifyרונה22/07/2015
בת 29 הריון ראשון שבוע 22
שקיפות תקינה
חלבון עוברי תקין
סקירה ראשונה ושנייה תקין
כדי לנסות ולוודא עד כמה שאפשר (בלי לעשות מי שפיר) שאין בעיה כרומוזומלית אני רוצה לעשות בדיקת Verify אבל הרופא טוען שאין צורך והוא לא ממליץ.
מה דעתך? הרי זו סה״כ בדיקת דם פשוטה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת Verify - תגובה
ד``ר רון ברדין23/07/2015שלום רב
אכן בדיקת דם פשוטה אבל בראש ובראשונה חשוב תיאום ציפיות בין מה הבדיקה נותנת למה שמצפים ממנה. אכן בדיקת סקר טובה אך עדיין איננה תחליף לדיקור- מתישהו זה בטח יבוא. כעת זו בדיקת סקר ברמת דיוק גבוהה מאוד למספר כרומוזומים בלבד כולל לתסמונת דאון לא לכולן . זה בהחלט לא טעות לבצע הבדיקה ויש הבדלי גישות בין רופאים לגבי אם כן או לא לבצעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת עורפיתקורל22/07/2015
שלום, אני מודאגת שקיפות עורפית יצא 1.2 ובסקירה המוקדמת יצא לי בצקת עורפית 4.3 ממצא יחיד שלחו אותי לייעוץ גנטי. האם הגיוני שזה גדל בצורה כזאת? יכול להיות שהשקיפות לא בוצעה בצורה נכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת עורפית - תגובה
ד``ר רון ברדין23/07/2015קורל שלום
קשה להתייחס לשאלה כשלא רואים הבדיקה השקיפות והסקירה.....התפתחות פתאומית של בצקת בטווח זמן קצר בין שקיפות לסקירה כמימצא יחיד וכל השאר תקין ? בכל מיקרה אני ממליץ שתבצעי את הייעוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
קורל23/07/2015כן ממצא יחיד הרופא אשר עשתה את הסקירה המליצה על אקולב בשבוע 23 ובינתיים נשלחתי לייעוץ גנטי. היא אמרה שביא לא רואה סיבה לדאגה כי זה עדיין בטווח אך בכל מקרה חשוב לבדוק זאת, מה הטווח? אני שבוע 17 ובסיכום היא רשמה בצקת עורפית גבולית 4- 4.3 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר רון ברדין24/07/2015הגדרה רשמית נעה בין 5-6 ממ בשבועות אלה אך כניראה שלמרות שבבדיקה הערך לא ענה על ההגדרה בדיוק, התרשמה הרופאה שמעובה באופן שמבקשת ייעוץ גנטי. אכן חשוב שאין כל מימצא חריג אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)