פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חיסון נגד דלקת ריאות
    צביקה
    01/09/2009

בן 55 בריא. כל שנה אני לוקח זריקה נגד שפעת. לפני 4 שנים בקיץ פתאום היה לי דלקת ריאות שבגינה אושפזתי לכמה ימים.

האם היית ממליץ לי לקחת חיסון נגד דלקת ריאות וכל כמה זמן לוקחים אותה ? האם במקביל לקחת את החיסון נגד שפעת ? האם מדובר בחיסון שניקרא pneumovax 23 inj

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד דלקת ריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/09/2009

חיסון לדלקת ריאות הינו חיסון PNEUMOVAX שהינו מחסן נגד מחלה ע"י חיידק פנאומוקוקוס (דבר אינו מונע דלקת ריאות מחיידקים רבים אחרים). במידה ואין מחלות כרוניות, אין חובה להתחסן ע"י חיסון זה אך דבר מומלץ באופן כללי. במקרה הזה ניתן להסתפק בחיסון חד פעמי.
    - חיסון PNEUMOVAX אינו קשור לחיסון לשפעת שאמור למנוע מחלה ויראלית (שפעת).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בנשימה עים לחצים וקול חיכוך עצ
    ניר
    01/09/2009

שלום רב
    אני בן 30 ומעשן בסביבות קופסה ביום
    בתקופה האחרונה היתה תקופה לחוצה בחיי
    וכניראה כתוצאה מיכך חודש סבלתי מבעיות נשימה
    הייתי אצל רופא ריאה שטען לאחר היתבוננות בצילום ריאה ובדיקת תיפקודי ריאה בנשיפה שככול הניראה הקושי במילוי הריאה הוא כתוצאה מילחץ.
    ביקרתי אצל אורטופד שלאחר צילום גב נתן לי מישחת וולטרן וטען שהצילום תקין.
    רופא המישפחה נתן לי כדורים לטיפול במתח וחרדה
    אך עדיין אני מרגיש לחץ בגב העליון ורעשי חריקות בזמן נשימה מלאה ותזוזת האיזור,האים יכול להיות שניפוח יתר של הריאה יפגע בשריר או בעצמות סביבה? ואים כן איך כדאי לטפל?
    בתודה מראש ניר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/09/2009

תסמינים של מחלות שונות ומצבים שונים לפעמים דומות מאוד. לפעמים קשה להבדיל בין מחלה לבין מצב תקופתי קשור ל"מתח". במידה ונבדקתה ע"י רופא ריאות שבחן חומר עובדתי רלוונטי (צילום חזה ותפקודי ריאות) , קרוב לודאי אין סיבה ריאתית לתסמינים הנ"ל . אם תסמינים אינם חולפים גם בעתיד הקרוב, רצוי לפנות ליעוץ חוזר (לפעמים תמונה נראת אחרת אחרי זמן מסוים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונטולין וונטולין FHA
    אבי
    01/09/2009

שלום רב,
    אני עושה עבודה בנושא התרופה וטולין. במהל מחקר לעבודה ראיתי כי יש גם ונטולין FHA.
    רציתי לדעת מה ההבדל בין הונטולין הרגיל (התכלת) לבין ונטולין FHA (עם הפס האדום).

בתודה,
    אבי

לקביעת תור
    סגירה
    ונטולין וונטולין FHA

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/09/2009

מדובר על הבדל חומר אינרטי באארוזול שעל זה "מתלבשת" תרופה פעילה (ונטולין או סלבוטאמול).
    ניתן למצוא מידע מלא בקישורית:
    http://us.gsk.com/html/media- news/pressreleases 2006/2006_06_15_GSK917.htm

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריאות ושפעת
    פרץ
    01/09/2009

האם חולה ריאות שנדבק בשפעת יפתח בהכרח סיבוכים?או שיכול לעבור את המחלה בקלות וללא סיבוך?תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריאות ושפעת

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/09/2009

רוב חולים במחלות ריאות כרוניות שונות לא יפתחו סיבוכים בעקבות שפעת. החלק שיפתח סיבוכים הוא גבוה יחסית לאוכלוסיה ללא מחלות ריאה כרוניות, עקב כך חולי ריאה כרוניים נחשבים בסיכון גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה
    דברת
    31/08/2009

שלום,

בחודש האחרון אני סובלת מתופעות רבות ומלאת חששות. ראוי לציין שאני חולת אסטמה המאובחנת מלידה עם רגישות לקרדית האבק. התקף חמור שכלל אשפוז קרה בגיל חמש ואח"כ בגיל 10 ללא אשפוז. שני האירועים כללו זריקת כורטיזון. מאז כל צינון לעיתים לווה בקוצר נשימה וטופלתי במשאף ונטולין או באינהלציות של ונטולין וארובנט. בחודש האחרון אני מרגישה ממש גירוי סימפונות עם מעט לחצים בחזה. ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות בהם ההמוגלובין והברזל מחוץ לנורמה אך רופא המשפחה לא התרגש מכך. בעקבות פעימות מוקדמות ומעט דופק מהיר ביצעתי א.ק.ג שיצא תקין וגם הולטר שתשובתו תגיע ב"ה ביום רביעי.

חשוב לי לציין שאני משתעלת בשיעול יבש ללא ליחה מגיל 18 בערך. חודש שעבר הלכתי לרופא מומחה לריאות והא בדק וראה שריאותיי נקיות. סיפרתי לו את כל ההסטוריה והתסמינים והוא המליץ על טיפול מונע של סינגולר פעם ביום ואם זה לא עוזר אז להוסיף משאף של כורטיזון. הוא ציין גם שאני מאנפפת ושם לב שלרוב אני נושמת מהאף ולכן נתן לי גם כדורי אריוס. הוא המליץ גם לבצע בדיקת תגר. הראיתי לרופא זה תפקודי ריאות שלי משנת 2007 ואמר שזה תקין. לא התלחתי לקחת את הטיםול המונע כי אני חוששת מאוד מתופעות הלוואי ומפחדת מהכורטיזון. הרופא טוען שזה יעביר את השיעולים.

שאלתי היא מה כדאי לעשות? האם כדאי לבצע את בדיקת התגר והאם אני נמצאת בסיכון? אני מאוד חוששת במיוחד עכשיו עם כל השפעת חזירים. אני מאוד מפחדת מסבוכים של המחלה ולא יודעת מה לעשות.

רציתי לשאול האם הטיפול מונע הזה הוא טוב כי הרופא רוצה שאקח זאת בטופן קבוע.
    אודה לתשובה מהירה...

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    31/08/2009

תסמינים האלה יכולים להיות קשורים לאסתמה וגם להיות מסיבה אחרת. מומלץ לבצע תפקודי ריאות ולהגיע לבדיקה אצל רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון וטיפול בשיעול מתמשך וליחה
    גל
    30/08/2009

שלום רב,
    כבר למעלה מחודש שאני סובלת משיעול חזק מתמשך וליחה. מרגישה עומס בריאות.
    רופא משפחה איבחן סינוסיטיס ואחרי טיפול של 10 ימים באנטיביוטיקה המצב נשאר כפי שהוא.
    רופא א.א.ג שלח לצילום ריאות וסינוסים שהראו שהכל תקין, ואמר שכנראה אלרגיה, שתחלוף לבד.
    שבועיים אחר כך השיעול החמיר הליחה שינתה צבע משקוף לצהוב-ירוק, ועושה רושם שזה לא עומד לעבור בקרוב.
    אני חסרת אונים, לא ניתן לי שום טיפול תרופתי, ובינתיים מרגישה כמו מצורעת במקום העבודה ובחברה. כמו כן חוששת שיתפתח למשהו חמור יותר כמו דלקת ריאות.
    אנא, מה זה יכול להיות? אולי ברונכיט?
    אודה על כל עצה,
    גל.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    31/08/2009

ישנן מספר אפשרויות שיכולות להסביר תסמינים האלה: תהליך דלקתי בדרכי אויר עליונות (סינוסיטיס או אחר) שטרם חלף, תהליך זיהומי בסימפונות (ברונכיטיס ויראלי או חיידקי) או תהליך דלקתי לא זיהומי בעץ הסימפונות (ברונכיטיס ללא זיהום). במידה ורופא א.א.ג לא גילה פטולוגיה בבדיקתו יש לפנות ליעוץ אצל רופא ריאות (לבדיקה יש להביא צילום חזה ורצוי לפני היעוץ לבצע תפקודי ריאות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• c.t בדיקה
    אביבית
    30/08/2009

שלום,
    אבי עשה צילום סיטי בריאות.
    השובה הייתה שיש "נגיעה בריאה",

מה הפירוש

תודה מראש אביבית

לקביעת תור
    סגירה
    c.t בדיקה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    31/08/2009

מבקש לציין הכל מה שכתוב בפענוח של CT חזה. אמירה "נגיעה בריאה" הינה כללית מדי ולאור זה לא ברור למה הכוונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    פרץ
    30/08/2009

אני סובל מחסימה הפיכה לא משמעותית וראיתי שהאבחנה אצל רופא הריאות היא:chronic astma ,מה המשמעות של זה?מאחר ואני נמצא בקבוצת סיכון של שפעת החזירים כדאי לנסוע לאירופה לכמה ימים?

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    31/08/2009

אבחנה אומרת שמדובר באסתמה (היא הינה מחלה כרונית), לאסתמה יש דרגות (מקלה עד קשה). סיכון לפתח זיהום ויראלי (כולל שפעת מכל סוג שהוא) הינו מוגבר אך לא מאוד גבוה. אין הוראה גורפת להמנע מנסיעות לחו"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין אסטמה ו COPD
    יונתן
    29/08/2009

שלום ד"ר
    שמי יונתן בן 26 סובל מאסטמה
    לאחר בדיקת תיגר מטוכולין ברמה של 8%
    נימצא חיובי
    מטופל בסרוטיד דיסקוס פעמיים ביום ומטופל ב בעוד סוג של משאף לבן עים ידית דריכה עגולה בצבע סגול (שכחתי את שמו)

שאלתי היא כזו מה האבדל בין אסטמה לCOPD דרכי אבחנה של COPD .

כמו כן בעת ניפוח מלא של הריאות מרגיש כאב קל בראיות
    למה?
    כמו כן בבדיקת ספירומטריה במנוחה 97% FEV1 מהמצופה
    העים ערך זה תקין ויש סיבה לדאגה בדיקה זו בוצעה 23.4.2009 ובדיקה דומה עים תוצאה דומה בוצעה ב 30.7.2009
    לפי הממהים הנ"ל לדעתך מה רמת ה ההסטמה שממנה אני סובל

בתודה יונתן

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל בין אסטמה ו COPD

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין אסטמה ו COPD

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/08/2009

שלום,
    ההבדל הוא בסיבות למחלה, במכניזם המחלה ותגובה לטיפול.
    אסתמה היא לרוב מחלה על רקע אלרגיה לחומרים נשאפים או ביטוי 0לא אלרגי) של מערכת החיסון.
    COPD גם היא מחלה חסימתית של הסימפונות ולעיתים פוגעת גם ברקמת הריאה הנובעת מחשיפה לחקיקים וגאזים מזיקים כגון אלו המצויים בעשן סיגריות (90% מהסיבות) או לאבק מזיק במקום המחייה/עבודה.
    אסתמה לרוב מגיבה טוב לטיפול במשאפים סטרואידליים וןמרחיבי סמפונות בניגוד ל COPD שמגיב פחות.
    במקרה שלך ככל הנראה מדובר באסתמה ולא ב COPD. תפקוד הריאות שלך תקין וכנראה רק בתגר מטאכולין נמצאה תגובה אסתמטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר שבתאי

יונתן
    30/08/2009

תודה ד"ר אני מעריך מאוד את היתיחסותך ורצינותך
    תהיה בריא וחג שמח יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה
    חיים
    29/08/2009

שלום שוב
    וסלחה האם יכול להיות כאב מעל החזה בגלל ליחה מהקיבה?

יום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    ליחה

הוספת תגובה

• ליחה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/08/2009

שלום,
    איני יודע למה אתה מתכןן ב "ליחה מהקבה". שיעול חזק וממודשך יכול לגרום לכאבי חזה. מאידך צרבת ועליית חומצה מהקבה לושט יכולה להתבטא בכאבי "שרפה" בבית החזה ובטן עליונה מתחת לעצם החזה. ליחה לכשעצמה אינה גורת לכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב מעל החזה
    חיים
    29/08/2009

שלום

רציתי לציין בן 29 יש לי כאב מעל החזה כבר יחסית הרבה זמן
    עשיתי בדקות צלום חזה+ראות הכל יצא תקין
    +א.ק.ג+בדקות דם
    +בדקה שך רופא אף אוזן גרון עם צנורית לתוך הגרון
    הרופא אומר זה שריר כנראה או משהו מה עוד יכול להיות
    אולי בצלום לא רואים הכל?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב מעל החזה

הוספת תגובה

• שלום חיים

יונתן
    29/08/2009

שלום חיים אני לא רופא אבל עים יש לך כאב כמו תעוקת החזה וכיך סמיך יכול להיות סיפור של אסטמה לידיעתך הכיך מגיע מחלל האף הוא מהסימפונות
    זה ממה שאני בדיוק סובל
    גש לרופא הריאות ותבקש בדיקת תיגר מטוכולין וזה יגיד בודאות עים מדובר האסטמה וגש לבצע בדיקת אלרגיה יכול להיות שאתה אלרגי למשהו שמעורר תגובה בסימפונות
    תהיה בריא יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב מעל החזה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/08/2009

שלום,
    ראה תשובתי הנוספת אלייך. אכן צילום לא מזהה את כל הסיבות. במידה והכאב נמשך ללא סיבה יש להשלים הברור במיפוי עצמות ואולי CT חזה בתאום ובשיקול הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליך פוקלי של רקמה רכה
    ד``ר שבתאי ורסנו
    27/08/2009

אימי ביצעה CT לריאות והתקבלו הממצאים הבאים:

נראה תהליך פוקלי של רקמה רכה עם ברונכוגרם אוויר בצפיפות זכוכית מאט בעל שוליים בלתי סדירים בקוטר 1.8 ס"מ באונה העליונה מימין.
    בהבחנה מבדלת: תהליך ראשוני של ריאה, פנוימוניה מאורגנת , תהליך אחר.
    דרוש המשך בירור הסטולוגי
    בנוסף נראה נודול זעיר לא מסוייד תת פלאורלי באונה התיכונה מימין בקוטר 3 מ"מ (חתך 108).
    ללא עדות למחלה אינטרסטיציאלית או ברונכיאקטזיות

אנא, האם תוכל להסביר את הממצאים, ומה נהוג לעשות במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    הליך פוקלי של רקמה רכה

הוספת תגובה

• פיענוח CT ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/08/2009

שלום,
    קיים ממצא שה CT לא יכול לתת את אבחנתו המדוייקת. יש לפענח את הממצא על פי נתונים כגון חום וחשד לזהום סביב אירוע הממצא, גורמי סיכון כגון חשיפות/כולל עישון גם בעבר הרחוק, סיפור משפחתי או אישי של גידולים.
    בהתאם לנ,ל יש לקול האם להמתין ןלעקוב רנטגנית (למשל בחשד קליני לדלקת ריאות שבנסיגה) או לבצע פעולה להשגת חומר כגון ברונכוסקופיה (כניסה למערכת דרכי הנשימה עם מצלמת וידאו ואפשרות לדיגום הממצא).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד דלקת ריאות
    ארנון
    26/08/2009

שלום,

בן 71 ברקע קצרת לא פעילה הודות לתרופה סינגולייר שאני לוקח בקביעות כל יום.בשנת 2000 קיבלתי חיסון נגד דלקת ריאות שתוקפו חמש שנים בלבד.בשנת 2006 נתבקשתי ע"י רופאת המשפחה לחדש את החיסון והפעם הדגישה שזה לכל החיים .כמה שזכור לי

קיבלתי את החיסון, למרות זאת הודע לי במרפאה כי אין עדות ברישומים הרפואיים שלי שקיבלתי חיסון כזה.

אדגיש כי אני משוכנע מעל לכל ספק כי אכן קבלתי את החיסון ב-20006.

שאלותיי,

1)האם יש צורך לקבל חיסון למרות האמור לע"ל.

2)נניח שכן קיבלתי חיסון האם יש בזה סכנה לקבל פעמיים אותה זריקה.

ממתין בתודה, לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד דלקת ריאות

הוספת תגובה

• חיסון נגד דלקת ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/08/2009

שלום,
    אם קיבלת חיסון ראשון בשנת 2000 משמע היית בן 62. במקרה כזה ניתן לתת לך חיסון שני כעת ולא לחזור עליו יותר. תתכן תגובה אלרגית לחיסון אך אין לצפותה מראש. חשוב לקבל גם את חיסון השפעת הרגילה כמובן, וניתן לתת את שניהם בו זמנית בשני אזורי גוף שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה
    אור
    24/08/2009

רציתי לדעת אם קושי לדבר הרבה קשור לאסטמה?
    קשה לי לדבר הרבה ובקול גבוה,לשיר וכו'..כמו כן אני מתנשפת בהליכה.והכול התחיל כשחליתי באסטמה.אך אינני יודעת אם זה קשור כיוון שיש לי מחלות נוספות(ASD'פיברומילגיה ועוד..)
    מטופלת תרופתית,גם למניעה.
    מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

• אסטמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/08/2009

שלום,
    התקף אסתמטי או אסתמה קשה עם ירידה בתפקודי הריאה עלולים לגרום לקושי בדיבור עקב קוצר נשימה. במידה ותפקודי הריאות שלך (אם לא ביצעת, בצעי) תקינים הרי שיש לחפש סיבה אחרת לקשיי הדיבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר

אור
    27/08/2009

תפקודי הריאה שלי לא תקינים.אבל כול פעם יוצאים אחרת-קצת יותר טוב,קצת פחות...
    האם יש משמעות לבדיקה הזאת?
    לפעמים הרופא אומר לי יותר טוב וכעבור שבוע יש לי התקף,ולפעמים הרופא אומר שיצא לא טוב ודווקא מצבי יחסית טוב.
    האם זאת בדיקה אמינה,כלומר-בודקת את המצב רק באותו רגע שאתה במרפאה?
    אני יציין רק שאני מטופלת בפרדניזון(עקב מחלה אחרת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר מלח

חדר מלח
    09/09/2009

טיפול בחדר מלח משפר תפקוד ריאות
    ראיתי גברת שהתחילה עם 25 % נפח ריאות וסימה עם 60%

שווה לתת לזה צ'אנס
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס טייס- בדיקת ספירומטריה
    גל
    24/08/2009

אהלן,
    אני מועמד לקורס טייס, כרגע נמצא בשלב הבדיקות הרפואיות, כאשר נותרה לי בדיקה אחת- נפח ריאות (ספירומטריה).
    מכיוון שמכשיר הבדיקה התקלקל ביחידת הרפואה האווירית הם שלחו אותי לעשות את הבדיקה בקופת חולים.
    הגעתי לבדיקה, לאחר שחליתי בשפעת והבראתי אך נשארה לי קצת ליחה ושיעול קל.
    כאשר עשיתי את הבדיקה, אמרתי לרופאה שאני כרגע יצאתי ממחלה אך היא אמרה שזה לא קשור למרות שהרגשתי שזה כן מפריע!

עשיתי את הבדיקה ובתוצאות נרשם:

1. נפחי ריאה- עליה בTGV וביחסו לסך נפח.
    2. מכניקת הנשימה- מכניקת הנשימה תקינה ושעורי זרימה בגדר הנורמה.

סיכום- תפקוד ריאות תקינים פרט ללכידת אוויר בינונית.

שאלתי היא כזאת- האם ניתן לפסול אותי בגלל סעיף הלכידת אוויר? אני יודע שאינכם רופאים בצהל ואינכם יודעים את הדרישות לקורס טיס, אך האם קיים סיכוי שדבר זה יהווה בעיה?
    חשוב לציין שאני בכושר מעולה, רץ 3 פעמים בשבוע ומתאמן בג'ודו ובחדר כושר מעולם לא היו לי בעיות נשימה!
    שלחתי את הבדיקה בפקס לחיל האויר אני מחכה לתשובות ולחוץ מאוד! האם כדאי לי לערוך בדיקה חוזרת?

תודה רבה, רבה לכם על העזרה!

הוספת תגובה

• קורס טייס- בדיקת ספירומטריה

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/08/2009

שלום,
    ככלל יש לחכות 6-8 שבועות מאז חלוף זהום בדרכי הנשימחה ועד לביצוע ספירומטריה או תפקודי ריאות אחרים. במקרה שלך באם הצבא יעשה בעיות בקש לחזור על הבדיקה מהסיבה הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ר בה על התגובה המהירה

גל
    24/08/2009

השאלה שלי האם לאור התוצאות עלי לערוך בדיקה נוספת או שהתוצאות בגדר הנורמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה