מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול בסטרואידים לילד שסובל מאסטמה וסיכון מקורונהדנה19/03/2020
שלום
בני בן שנה ו8 חודשים, סובל מאסטמה ילדים, מקבל טיפול מונע של סינגולייר ובזמן של התקפים בדרך כלל מקבל אינהלציות עם בודיקורט וטרבולין. כרגע משתעל מאוד, אך אני חוששת לתת טיפול בבודיקורט משום שקראתי שהוא מחליש את המערכת החיסונית ועלול להגדיל סיכוי הדבקה בקורונה.
האם ההמלצה היא לתת טיפול סטרואידי בימים אלו?
רופאת הילדים אמרה שכן, אשמח לדעה נוספת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאפי סטרואידם באסתמה בימי קורונה
ד''ר שבתאי ורסנו23/03/2020שלום,
ההמלצה היא להמשיך בטיפול, כולל סטרואידים בשיאוף, ולשמור על אסתמה מאוזנת בצורה אופטימאלית. סטרואידים בשיאוף לא ממש משפיעים על יכולת החיסון של הגוף. לעומת זאת אסתמה לא מאוזנת מהווה סיכון יתר לסיבוכים, גם בעקבות קורנה. לגבי סטרואידים וקורונה ההמלצה היא לא להשתמש בסטרואידים סיסטמיים (כדורים או ערוי) כחלק מהטיפול בדלקת ריאות שבגלל קורונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דנה23/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבישת מסיכה לחולי אסטמה וגירוי בגרוןבר18/03/2020
היי בת 27 אסמטית.
אתמול לבשתי מסיכה מאחר והלכתי למראה הייתי איתה
לפחות חצי שעה, אציין שלא היה הכי נעים לנשום בפנים
ולפעמים הרגשתי שזה מקשה עליי ומאוד מחניק
לאחר כשחזרתי הורדתי אותה ומאז אני מרגישה גירויי בגרון
ושיעול האם יש קשר? יכול להיות והמסיכה לא מתאימה
לאסמטיים? גם היום אותן תחושות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מסכה ואסתמה
מסכה לא אמורה להחמיר את האסתמה. התחושה אמנם פחות נעימה ויש גם השפעה פסיכולוגית. במקרה של ספק ניתן לשאוף ונטולין לפני לבישת המסכה ולהתרשם מהתחושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפליט פלאורלי - ממצא אקראי ב mri גבזיו17/03/2020
שלום
במסגרת בדיקת Mri עמוד שדרה שביצעתי בגלל כאבים ברגליים ובגב נמצא בין היתר 2 תפליטים פלוארלים קטנים משני הצדדים.
ביצעתי צילום חזה אתמול שיצא תקין ולא נצפו תפליטים. כמו כן ברצוני לציין כי ב ct בטן שביצעתי לפני חודש וחצי (במסגרת בירור הכאבים בצלעות הגב) גם שם לא נראו תפליטים (הרופאה הסתכלה על הדיסק ואמרה שלא היו שם נוזלים) שאלתי היא מה עלי לעשות עם הממצא הזה שנמצא בבדיקת mri ממצא אקראי זה בייחוד שגם הסיטי וגם הצילום של אתמול תקינים.
יש לציין כי יש לי שיעול יבש מזה מספר ימים
תודה רבה
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפליטים פלוירליים
אין לי מושג כמה התפליטים האלו קטנים, אך כדאי לחזור על ביקורת שלהם באמצעות אולטראסאונד בהפרש של כמה שבועות מה MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי טיפול ואימוראן עם חמצן קבועיאלוש17/03/2020
Nsip cellular type lung disease
שלום רב
בעקבות אישפוז והחמרה של המחלה
אני מטופלת באימורן
כמו כן בביקורת רופא ריאות הוחלט על שינוי טיפול ב rituximab (כרגע עדין עם אימוראן
עם חמצן קבוע בעקבות hypoxia וכן dlco נמוך
מה ידוע על התרופה rituximab והאם זה גם תרופה מדכאת חיסון
תודה בת 39* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
NSIP וריטוקסימב
אכן גם ריטוקסימב הינה תרופה מדכאת חיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה רדומה נחשב בקבוצת סיכון מבחינת קורונה?ג.16/03/2020
היי
יש לי אסטמה רדומה.
האם אני בקבוצת סיכון מבחינת הקורונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה רדומה
אסתמה בכלל היא גורם סיכון לסיבוכים בשל הקורונה. יחד עם זאת קרוב לוודאי שאסתמה לא מאוזנת או חמורה עם רזרבה תפקודית נמוכה יותר מהווה סיכון גדול יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקוידוזיס וסיכון מוגבר מקורונהטל16/03/2020
האם הקורונה מסוכנת יותר לחולי סרקואידוזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרקואידוזיס וקורונה
סרקואידוזיס שפוגעת בריאות היא לרוב מחלה שלא גורמת לפגיעה תפקודית. אין לנו נתונים ספפציפיים לחולי קורונה שהם חולי סרקואיד אך לגדעתי אם התפקוד תקין ואין פגיעה באברים אחרים, הסיכון דומה לשאר האוכלוסיה. בכל מקרה חובת הזהירות במגע ובהגיינה אישית היא חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורונה והשפעה על אסתמה ומדוכאי חיסוןמאיה16/03/2020
שלום,
יש לי 8 מחלות כרוניות ואני מדוכאת חיסון, בנוסף יש לי אסתמה חמורה. אני לא יוצאת מהבית בתקופה הזאת בכלל. ניסיתי להסביר לאחותי שזה שהיא תבוא פעם בשבוע אליי עלול לסכן אותי, כי במקום העבודה שלה ממשיכים לעבוד מחוץ לבית, והיא נוסעת בתחבורה ציבורית ונפגשת עם חברים. היא חשבה שרופא לא יגיד את מה שאני אומרת.
האם לפי דעתך ד"ר אני צודקת?
אמרתי לה שניתן לעשות שיחות וידאו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קורונה ואסתמה או דיכוי חיסוני
את צודקת לחלוטין.ץ אסור לך לבוא במגע עם אנשים שלא חיים בביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאות נמוכים מהנורמה והשלכותאבי13/03/2020
שלום רב. לפני 4 שנים נשלחתי לבצע בדיקת תפקודי ריאות, לא בגלל שהייתה לי איזה שהיא בעיה בנשימה, אלא בגלל שהתגלה אצלי סרטן אשכים והייתי צריך לקבל 3 תרופות כימותרפיות שאחת מהן לא נותנים למי שיש תפקודי ריאות נמוכים. תוצאות בדיקת תפקודי הריאות היו שהתפקוד נמוך מהנורמה ולכן קיבלתי רק 2 תרופות כימותרפיות ואת התרופה השלישית לא קיבלתי. יש לציין שהפסקתי לעשן לפני 30 שנה (כיום בן 50). היום ברוך השם אני רק במעקב אונקולוגי. שאלתי היא...
1-האם לאחד כמוני שיש תפקודי ריאות נמוכים מהנורמה יש מה לדאוג יותר בגלל הקורונה שלפי מה שהבנתי פוגעת בשלב השני בריאות(דלקת ריאות)?
2-אם יש לי תפקודי ריאות פחות מהנורמה, האם אני נחשב כאחד שיש לו מחלת רקע של הריאות, למרות שאין לי ב"ה שום בעיה בנשימה או בריאות?
תודה ובריאות לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאות והסיכון בקורונה
התשובה חיובית לשתי השאלות. הסיכוי שלך להדבק בקורונה הוא אמנם כמו של אדם עם תפקודי ריאות תקינים, אך הסיבוכים באדם שנדבק ועם תפקוד ריאתי לא תקין עלולים להיות חמורים ומסוכנים יותר. עלייך להקפיד שבעתיים על בידוד חברתי והגיינה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי שיעול וסיכון מדלקת ריאותגילה13/03/2020
האם התקפי שיעול יכולים להסתבך לדלקת ריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול ודלקת ריאות
השיעול עצמו לא גורם לדלקת ריאות. זיהום בדרכי הנשימה הוא שיכול להתבטא בשיעול וגם בדלקת ריאות. לא כל שיעול סיבתו זיהום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייל קרבי ותפקודי ריאה שעלולים להוריד פרופילאמא11/03/2020
חייל קרבי בן 19. היה חשד לאסטמה שנשלל. כרגע קיבל תשובה מתפקודי ריאה: ספירומטריה במנוחה ללא הפרעה חסימתית, ללא תגובתיות יתר למאמץ אך הפיכות למרחיבי סימפונות. מה זה אומר? הילד לא מעוניין בהורדת פרופיל ומודאג מאוד.
תפקודי ריאה בחייל
לדעתי אם בדיקת מאמץ שבוצעה כיאות הינה תקינה, הסיכוי כי מדובר באסתמה הינה נמוך. הייתי מוסיף בדיקת תגר מטאכולין שהיא בדיקה רגישה יותר, בכדי להסיר ספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת פרדינזון והחלשת מערכת חיסונית - חשש מקורונהשרה10/03/2020
שלום
אני בת 30, עם אסטמה לא מאוזנת שהחלה לפני כשנתיים. טיפול קבוע בפוסטר 2 * 2 ביום + שאיפות נוספות במקרה הצורך.
לפני כשבועיים התחיל כאב גרון, ובשבוע האחרון החמרה בנשימה. (ללא חום)
הסטורציה נמוכה - במדידת סטורציה ביתית זה הרבה פעמים יורד למתחת ל90 (86 הכי נמוך) ולאחר נשימה עמוקה זה עולה בדר"כ ל91-93.
הדופק מהיר במצב מנוחה - לרב מעל 90 ויכול להגיע ל110+ (בעיקר במאמץ בנשימה)
הוספתי אינהלציה פעם ביום. ללא הטבה משמעותית.
קושי עד חוסר יכולת בהירדמות בלילה.
לאחר התייעצות עם רופא משפחה המליץ לקחת פרדינזון 8 ימים (50 יומיים, 40 יומיים, 20- 4 ימים)
השאלה כזו - האם נטילת פרדינזון שווה את הסיכון של הידבקות והסתבכות בקורונה, במיוחד לאחרונה כשקצב ההדבקה גודל?
האם יש טיפול תחליפי שלא מחליש את המערכת החיסונית?
במידה ולוקחים פרדינזון - איך אפשר להחזיר את היכול החיסונית כמה שיותר מהר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרדניזון וקורונה
מתנצל שלא ראיתי את פנייתך קודם. רצוי להמנע במידת האפשר מסטרואידים סיסטמיים ובמידת הצורך להגדיל סטרואידים בשיאוף (למשל להוסיף משאף QVAR). במידה ואין ברירה אז לשלב קורס קצר בפרדניזון עם מינון מוגבר של סטרואידים בשיאוף לזמן ארוך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזופילים ורמת IGE קצת הבהרותמירב10/03/2020
שלום,
האם זה נכון שככל שרמת ה IGE (שלא בנורמה כמובן) יותר גבוהה אז הרבה פעמים האסתמה(כשיש אלרגיה גם ברקע) תהיה יותר חמורה? ואם כן, לי יש 286, האם ניתן להסיק על זה משהו?
והאם זה נכון שאם רמת האיזופילים תקינה אז האסתמה יותר קלה לעומת מי שיש לו איזופילים גבוהים, או שאין קשר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
IGE ואאוזינופילים
רמת Total IgE לא עומדת ביחס לחומרת האסתמה. גם רמת האאוזינופילים לא בהכרח מעידה על חומרת האסתמה. יחד עם זאת, תתכן אסתמה שהתנהגותה קשה ולא מגיבה לקורסי סטרואידים תוך טיפול מקסימאלי במשאפים משולבים ואם היא גם מתאפיינת במספר גבוה (מעל 300 או 400 /מל') היא נכנסת להגדרה של אסתמה אאוזינופילית קשה וניתן לטפל בה בתרופות חדשות כגון Anti-IL5 (בסל הבריאות כעת יש מספר תרופות כאלו, למשל נוקלה, פסנרה ועוד). תתכן גם אסתמה קשה על רקע אלרגי ואז במידה ועומדת בקריטריונים ספציפיים ניתן לטפל בתרופה הנוגדת IgE (קזולייר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים זה לא מצב שמצריך מיון?אפריים10/03/2020
שלום,
קראתי ברשת כתבה שחולי האסתמה הקשים סובלים מלילות רבים או אפילו כל הלילות בשינה עם צפצופים.
האם צפצופים שלא עוברים זה לא מצב שמצריך להגיע למיון מהר?
או שיש חומרות שונות ואם הצפצפוף עדין ואין התקף חמור אז זה בסדר להיות בבית?
צפצופים וחדר מיון
הפנייה לחדר מיון ךלא צריכה להעישות בגלל הציפצופים אלא בגלל חומרת תחושת קוצר הנשימה ואי-התגובה שלה לאנהלציות ולטיפול הקבוע המוגבר (למשל הכפלת מינון המשאף המושלב הקבוע ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסולאייר טיפול ביולוגי לאסתמהמיכל10/03/2020
שלום ד"ר,
האם ישנם נתונים לכמה מחולי האסתמה טיפול ביולוגי בקסולאייר עוזר?
הבנתי ששוק אניפלקטי ניתן לקבל גם אחרי שחוזרים מהטיפול הביתה. האם ידוע לך כמה אחוזים חווים את זה?
הבנתי שיש מדינות שבהן המטופלים מזריקים לעצמם את הזריקה בבית. זה לא מסוכן לעשות את זה ללא השגחה רפואית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קזולייר
עוזר בערך ל 40-50 % מהאסתמטיים הקשים שלא נזקקים לטיפול קבוע בסטרואידים בכדורים/זריקות. בכאלו שכן נזקקים עוזר פחות בכ 25%. שוק אנפילקטי הוא נדיר אבל קיים. במרבית המקרים קורה בשעתיים הראשונות, אך נדירות גם מאוחר יותר. בשתי הפעמים הראשונות של ההזרקה מומלץ להשאר במרפאה שעתיים. אח"כ חצי שעה. לא הייתי ממליץ על הזרקה ביתית לפי שעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של משאפים ופוסטר 12 שאיפותשירלי10/03/2020
שלום,
12 שאיפות של משאף פוסטר גורמות לאסתמה שלי להיות מאוזנת ולהמנע מפרדניזון.
האם באופן עקרוני רופא ריאות יעדיף להשאיר את המטפל על מינון כזה שהוא מעל מה שמותר, או שחיייבים להוסיף קבוע פרדניזון? והאם יכולה להיות יעילות לשילוב 2 סוגי משפאים כמו פוסטר חצי מהשאיפות וחצי השני סרטייד או רלבר באופן מותאם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוסטר 12 שאיפות
מי שנזקק לפוסטר 12 שאיפות ביום לאורך זמן, רצוי וייראה בהקדם רופא ריאות מיומן שייבצע גם תפקודי ריאה ויינסה להבין ולזהות את הסיבה/ות לחומרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)