פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• נטילת כמוסות קפאין יעזרו לאסתמה?
    רלי
    06/06/2020

שלום,
    האם לקיחת כמוסות קפאין, עד 200 מ"ג ביום (קפה אני לא אוהבת) יכולות מעט לעזור לאסתמה? כמובן שבנוסף למשאף סרטייד שקבוע אצלי.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קפאין

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/06/2020

שלום,
    קפאין יכול להרחיב סמפונות אבל אינו הטיפול המקובל לאיזון אסתמה ואינו מונע/מטפל בהליך הדלקתי שבאסתמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס שני של פרדניזון וסיפיריבה
    שירי
    06/06/2020

שלום ד"ר
    כתבתי שהייתי מאוזנת 12 שנים עם סרטייד 250 ולפני כשנה עקב אובך המצב החמיר, לאחר קורס פרדניזון הייתי מאוזנת עם סימביקורט 160 8 שאיפות. העניין הוא שכבר כמעט שנה שאני לא מצליחה לחזור למצב הריאות הקודם. IGE 300 אייזונפילים תקינים והרופא אמר שכרגע עדיף להמנע מזולאייר.
    האם יש סיכוי שקורס פרדניזון שני יחזיר את מצב הריאות לקדמותו?(סרטייד 250 או המקבילה בסימביקורט).
    הבנתי שאפשר לקחת סיפיריבה בנוסף, אבל הייתי מאוד שמחה לנסות ולדעת שעשיתי הכל כדי שמצב הריאות יחזור לקדמותו, ושלא איבדתי את חלון ההזדמנות אם יש כזה.. לפני שתחלוף שנה.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• פרדניזון

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/06/2020

שלום,

ההחלטה על פרדנזון תלוייה בחומרת הסימפטומים שלך, תוצאות תפקודי ריאות מלאחרונה, מידת ההקפדה על הטיפול המשאפי והאם יש טריגרים שניתן לטפל/למנוע אותם. התייעצי על כל זה עם רופא הריאות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT ריאות בשאלה של סרקואידוזיס
    א.ק.
    04/06/2020

בת 42. בבדיקת MRI של הלב נמצאו מוקדי האדרה מאוחרת "בתבנית חשודה מאוד לסרקואיד". ביופסיה מהלב שלילית. עשיתי CT חזה ברזולוציה גבוהה וכך נכתב בפענוח: "מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. מוקד מסוג ground glass בקוטר 0.3 ס"מ ב-RUL. שינויים פיברוטיים קלים בפסגות הריאות. עיבוי קל של דפנות הסימפונות. לא הוגדמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאות. הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. במעבר חזה/בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות. הכבד, הטחול, הלבלב והכליות אשר נכללו בסריקה ללא ממצא פוקאלי גס. מבנה גרמי שמור."
    השאלה: האם התוצאות האלה תומכות בחשד לסרקואידוזיס (לרבות בעבר)? שוללות?
    תודה.

הוספת תגובה

• סרקואידוזיס?

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/06/2020

שלום,
    CT חזה לא תומך אך גם לא שולל לחלוטין. רצוי לבדוק גם מערכות אחרות דרך רופא ריאות (עיניים, סידן הדם והשתן ועוד) ובכל מקרה לעקוב אחר מצב הלב לאורך השנים הבאות דרך קרדיולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורך לקחת נשימות עמוקות בדיבור
    רלי
    04/06/2020

שלום ד"ר,
    האסתמה החמירה לי ממצב בינוני לקשה. אחרי קורס פרדניזון עם 8 שאיפות פוסטר אני מרגישה מאוזנת. העניין הוא שכשאני צריכה לדבר שיחות שהן לא של פחות 5 דקות, אני מרגישה שיש לי צורך לקחת נשימה ממש עמוקה כדי להמשיך לדבר לא קצת פעמים במהלך השיחה. כשהאסתמה הייתה בינונית זה לא היה כך.
    האם זה אומר שזה סימן שהאסתמה לא מאוזנת? או שזה אומר שהאסתמה כן מאוזנת וככה זה באסתמה קשה לרוב האנשים?
    תפקודי ריאות תקינים אבל עשיתי אצל הרופא עם טיפול תרופתי ולקחתי גם 2 שאיפות וינטולין לפני היציאה מהבית.
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• נשימות עמוקות בדיבור

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/06/2020

שלום,

תפקודי ריאות תקינים לא תומכים בחוסר איזון של אסתמה. אם יש תחושת קושי נשימתי גם במאמצים או באירעים אחרים, ותפקודי הריאות תקינים תחת טיפול, ניתן לוודא יעילות הטיפול/הגנה אופטימאלית על ידי ביצוע מבחן תגר מטאכולין תחת טיפול קבוע בפוסטר (להמנע רק מונטולין 6 שעות לפני).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה במאמץ, לאחרונה קוצר נשימה ומספר התקפים שהצריכו סטרואידים
    יוסי
    03/06/2020

שלום,
    אני מאובחן כאסטמטי במאמץ. אני מטופל בסימביקורט ובוונטולין לSOS. לאחרונה אני חש קשיי נשימה שלא חוויתי בעבר.
    זאת הבדיקה האחרונה שביצעתי (לא באממץ) שלמיטב הבנתי היא תקינה. האם אפשרי לקחת סימביקורט יותר מפעמיים ביום?
    תודה.

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה הקודמת

יוסי
    03/06/2020

מציין שהאבחון עצמו התבצע בעת ביצוע מבחן מאמץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה במאמץ

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/06/2020

שלום,

אם קשיי הנשימה מופיעים רק לאחר מאמץ ספורטיבי הייתי נשאר עם ונטולן שתי שאיפות רבע שעה לפני. אם הארועים קורים במאמץ של יום יום, כמה פעמים ביום - הייתי מגדיל את מינון הסימביקורט (למשל תוספת של עוד פעם /פעמיים ביום, על המינון קבוע של פעמיים ביום בהפרש 12 שעות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס פרדניזון שני האם כדאי לנסות?
    שירי
    02/06/2020

שלום,
    12 שנים הייתי עם אסתמה שמאוזנת עם סרטייד 250. לפני כשנה עקב אובך האסתמה החמירה ואני עם שאיפות סימביקורט ביום.(צריכה עוד אחת נוספת בבוקר) זה המצב לאחר לקיחת קורס פרדניזון במשך חודש לפני חצי שנה.
    (לפני הקורס היה יותר חמור).
    למרות זאת מצב הריאות לא חוזר למה שהיה עם הסרטייד 250 שנים.
    קיבלתי מרופא הריאות קורס פרדניזון שני אך הוא אמר שאני אחליט מתי לקחת אותו כל עוד אני מאוזנת כרגע עם 9 שאיפות סימביקורט ביום.(רמת אייזונפילים תקינה ו IGE 300 ולא רציתי להתחיל עדייין עם זולאייר).
    האם עדיף להתחיל עם הקורס השני עכשיו ומהר, כי בזה אני מחכה דווקא זה מעלה את הסיכוי שמצב הריאות לעולם לא יחזור למה שהיה?
    או שדווקא אין הבדל אם אחכה עוד 3 או 4 חודשים?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• נמחק לי שזה 9 שאיפות סימביקורט ביום

שירי
    02/06/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס פרדניזון שני

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/06/2020

שלום,
    אם תפקודי הריאות (ספירומטריה) הנוכחיים שלך מראים ירידה לעומת קודמו או חסימה קשה למרות טיפול מקסימאלי בסימביקורט יש לשקול תוספת ספיריבה אודומיה לעומת פרדניזון. אם לא ביצעת ספירומטריה כדאי שתבצעי כעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיטי של בית החזה בקרינה נמוכה
    דפנה
    31/05/2020

להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בית החזה
    הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. בקרינה נמוכה.
    ישן? אחר? TB ? סיבת ההפניה: בת 68 . ברקע עישון כבד. ממצאים בצילום חזה. אמפיזמה
    בדיקות קודמות לצורך השוואה. PACS אין ב
    ממצאים:
    ללא ממצא חריג בבסיס הצוואר.
    ניפוח יתר של הריאות.
    שינויים פיברוטיים בפסגות הריאות.
    סימני אמפיזמה ריאתית ניכרת במיוחד באונות העליונות.
    ללא קשריות ריאתיות. ללא מוקדים מסויידים בריאות.
    אין עדות לקשריות ריאתיות או ממצא מוקדי אחר.
    ללא הגדלת בלוטות לימפה במפתח בית החזה, במדיאסטינום, בשערי הריאות או בבתי השחי.
    ללא תפליטים פלאורליים או פריקרדיאלי.
    המדיאסטינום שמור.
    אין עדות לברונכיאקטזיות. ללא נגעים אנדוברונכיאליים.
    בקע היאטלי זעיר.
    בסריקת הבטן העליונה: האיברים הכלולים ללא ממצא גס הראוי לציון.
    שינויים טרשתיים באאורטה האינפרה רנלית.
    מבנה גרמי ללא ממצא חריג.
    סיכום: אמפיזמה ריאתית ניכרת.
    שינויים פיברוטיים בפסגות הריאות.
    ללא סימני שחפת ישנה.
    שאר הממצאים כמפורט.

הוספת תגובה

• סי טי

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/06/2020

שלום,
    כפי שהפענוח מתאחר הממצאים הם אמפיזמה בולטת (על רקע עישון* ושינוייםפיברוטיים בפסגות. בפסגות ייתכנו שינויים פיברוטיים ללא משמעות אך רצוי להראות הצילומים לרופא וגם לבצע תפקודי ריאות מלאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות בדיקת סיטי חזה
    קארין
    30/05/2020

שלום
    בת 37. ביצעתי סיטי חזה, אשמח לדעת מה זה אומר, אני מאוד מודאגת.
    קשרית ggo היקפית עדינה עד 0.5 ס"מ וקשרית במקביל לסדק הבין אונתי הקטן באספקט התחתון. קשרית נוספת במקביל לסדק הבין אונתי בבסיס הריאה משמאל בגודל עד 0.2. התרשמות: שינויים קלים ביותר בrul עם ציור אינטרסטיציאלי תת פלאורלי מעט מוגבר, 3 קשריות ריאתיות זעירות, אחת מבינהן גרנולומה וקשרית תת פלאורלית מזערית ב lll.
    מה זה אומר? אני ממש בלחץ.
    אודה לתשובה.

הוספת תגובה

• קשריות

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/06/2020

שלום,

את צריכה לחזור לרופא ששלח אותך לבדיקה, אני מניח שהייתה לו סיבה להפנותך ל CT. בד"כ קשריות בגדלים האלו כאלו דורשות מעקב רנטגני ב CT אחת למספר חודשים עד פרק זמן מסויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה כגורם סיכון לנגיף הקורונה
    דניאלה
    28/05/2020

שלום רב, בת 48 עם אסתמה.
    מטופלת במשאף סריי טייד ובסטרואידים פרנדזון.
    האם הנני נמצאת בקבוצת סיכון לנגיף הקורונה?
    עקב חששי שהנני בקבוצת סיכון פניתי למעביד וביקשתי לעבוד מהבית, המעביד אישר אך בתנאי להסכמתו ביקש שאציג מסמך המלצה מהרופא המטפל. כאשר פניתי לרופא המטפל הוא סירב לתת לי המלצה וטען שאסתמה אינה נמנית כסיכון לנגיף הקורונה.
    שאלתי היא:
    האם אכן מחלות ריאה כגון אסתמה אינן נמנות כגורם סיכון לנגיף הקורונה?
    תודה.

הוספת תגובה

• אסתמה וקורונה

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/06/2020

שלום,
    מחלות ריאה נחשבות כקבוצת סיכון לסיבוכים קשים יותר לעומת כאלו שאינם חולים במחלות אלו. לגבי אסתמה תלוי בחומרת המחלה ובחומרת החסימה. פני לרופא תעסוקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה וקורונה כגורם סיכון

דניאלה
    01/06/2020

דוקטור שבתאי
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת דירה באותו בניין לחולת אסתמה קשה
    שני
    28/05/2020

שלום,
    יש לי אסתמה קשה ואלרגיה לאבק. אני אמורה להחליט על קניית דירה בבניין ויש 2 אופציות באותו הבניין: 1. דירה בקומה 15 שפונה לפארק שבו אין כבישים 2. דירה בקומה 15 שפונה לכביש דו סטרי. זה לא כביש מאוד סואן, אבל בבוקר כשאנשים נוסעים לעבודה ושעות שחוזרים מהעבודה לפחות שעתיים יש כל הזמן תנועה.
    האם עשן המכוניות יכול להוות בעיה אפילו כשמדובר על קומה 15 ועדיף לבחור דירה שפונה לפארק? החיסון שלה הוא שקצת יותר רועש, אבל אעדיף שיהיה יותר רעש לטובת הבריאות.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• דירה לאסתמטי

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/06/2020

שלום,

קשה לי לומר מה עדיף. סביר בעיני שבקומה 15 עניין זיהום האוויר הישיר שמגיע מהכביש כבר לא משמעותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באסתמה בעל הפיכות נמוכה שנראה כמו copd
    נתי
    27/05/2020

האם טיפול באסתמה בעל הפיכות נמוכה ושנראית כמו copd - ניתן כמו לאסתמה או כמו לcopd?הכוונה לסוגי המשאפים כמובן. תודה.

הוספת תגובה

• אסתמה הדומה ל COPD

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/06/2020

שלום,

בתנאי שה COPD משני לאסתמה הטיפול דומה רק השפעתו פחותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לקרדית האבק ואסתמה
    יוספה
    26/05/2020

שלום,
    יש לי אלרגיה לקרדית האבק ומבדיקות דם לאלרגיה זה יצא תוצאה של 25 שזה בעוצמה 4. בנוסף ישנה אסתמה קשה.
    אין לי תסמינים של התעטשויות אך יש לעיתים לא קרובות גודש באף. אני לוקחת משאף אוואמיס אבל גם בלי המשאף אין התעטשויות. האם במקרה של אסתמה קשה כאשר קרדית האבק נמצאת בכל מקום למרות ניקיון והקפדה על הכללים לזהירות ממנה, עדיף לקחת גם כדור אנטי היסטמין מידי יום לא עבור האלרגיה שלא מפריעה לי אלא עבור האסתמה שלא תחמיר עוד? כמובן שבאסתמה זה טיפול במינון מקסימלי במשאפים בנוסף. השאלה היא לא במקום... אלא בנוסף כמובן.
    ו/או שמספיק להוסיף תוספים טבעיים שיש עליהם מעט מחקרים שכן משמים כמו אנטי היסטמינים כמו קוורציין, רוטין ועוד?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• קרדית אבק הבית

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/06/2020

שלום,

דלקת כרונית של האף בעקבות אלרגיה יכולה להתבטא גם בגודש ללא נזלת, או עם נזלת אחורית ולא חיצונית. לאיזון אופטימלי של אסתמה יש צורך באיזון אופטיאלי של דלקת האף באמצעות משאפים כגון אבמיס ולעיתים בשילוב עם רינולסט (תרסיס אנטיהסטמיני). אנטיהסטמינים השפעתם באופן ישיר על הריאות עצמן מוגבלת ולא משתמשים בהם לצורך זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה אסתמה ובעיות נשימה
    רלי
    26/05/2020

שלום,
    יש לי אסתמה כבר כ-17 שנים ואנמיה כ-10 שנים. תכשירי הברזל לא נספגים אצלי טוב ועשיתי טעות שלא התמדתי בעירויים.
    קראתי שתסמיני אנמיה גם יכולים לגרום לבעיות נשימה.
    האם זה יכול לגרום להחמרת אסתמה בלתי הפיכה בסופו של דבר?
    או שאם אקח עכשיו עירויים והכל יהיה תקין מבחינת המוגלובין וברזל ב-100 אחוזים אז התסמינים של הקושי בנשימה עקב האנמיה בטוח יתוקנו? האסתמה היא בינונית עד קשה אז תהיתי האם זה יכול לגרום לנזק תמידי מבחינת האסתמה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה אסתמה ובעיות נשימה

הוספת תגובה

• אנמיה ואסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/06/2020

שלום כדי שאנמיה תשפיע על תחוש הנשימה היא צריכה להיות חמורה ומהירה. אנמיה לכשעצמה צריכה ברור וטיפול בכל מקרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום חזה במקרה של אסתמה. יעיל בכלל?
    רוני
    26/05/2020

שלום ד"ר,
    האם צילום חזה במקרה של החמרה באסתמה שהסיבה להחמרה היתה חשיפה לאובך, יכול לעזור במשהו?
    האם בצילום חזה רואים משהו כשהאסתמה קשה?
    תודה

הוספת תגובה

• צילום חזה באסתמה.

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/06/2020

צילום חזה אינו מדד רגיש לשינויים במצב האסתמה. עדיף תפקודי ריאות וסממנים קליניים/איכןות חיים הקשורה לאסתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה שהפכה לקשה ואסתמה של המאמץ
    שני
    26/05/2020

שלום,
    כ-13 שנים הייתי עם אסתמה בינונית, אך בשנה וחצי האחורונה האסתמה החמירה ואני עם סימביקורט 8 שאיפות. יש לי גם אסתמה של המאמץ. לפני ההחמרה הייתי עושה ספורט כל יום והייתי בכושר עם 2 שאיפות וינטולין, אך עכשיו זה בלתי אפשרי וזה מחמיר לי את האסתמה. העניין הוא שהכושר מאוד ירד מאז... מה שאומר שהרבה דברים מעלים לי את הדופק... ואז פעילות פשוטות כמו קבלת משלוח מהסופר וסידור מזון, או הליכה של 2 דקות עלולים לגרום לי לקשיי נשימה ולעיתים רחוקות להתקף.
    אשמח לברר:
    1. האם במקרה כזה משאף ספיריבה בנוסף יכול לפתור את העניין כי הוא מכסה את כל היום מבחינת האסתמה של המאמץ?
    2. או שספיריבה לא יעזור לאסתמה של המאמץ ויש צורך לקחת פעמיים ביום 2 שאיפות וינטולין או פעם אחת בשעות שמועדות לפורענות?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• אסתמה שהפכה לקשה

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/06/2020

שלום,

הערכת חומרת האסתמה כוללת גם ראיון ובדיקה וגם ביצוע ספירומטריה. מציע שתגיע לרופא ריאה להערכת מצבך, גם האובייקטיבי, נסיון לגלות סיבות להחמרה וטיפול בהתאם. ספיריבה מוסיפים לאסתמה שלא נשלטת במשאפים משולבים במינון מקסימאלי לאחר איזון יתר הסיבות להחמרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה