פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• האם פרדניזון שלקחתי שיש לי בבית נחשב באישור זולייאר?
    ירדן
    06/11/2019

שלום,
    שנה שעברה בחורף היתה לי החמרה באסתמה ואחרי שסרטייד 500 לא עזר, רופאה שבאה הביתה מהביטוח רצתה לרשום לי פרדניזון ואמרתי לה שלא צריך כי יש לי ואז לקחתי אותו שבועיים.
    עכשיו יש לי שוב החמרה וככל הנראה אצטרך פרדיזון, והתחלתי לחשוב שאולי כדאי שאנסה את הטיפול בזולייאר. האם הם חייבים לראות הוכחות שרכשתי בטווח של שנה את הפרדניזון או שמספיק שרופא ריאות יכתוב שלקחתי מה שהיה לי בבית כדי שיאשרו?
    והאם זה נכון שהזולייאר משפיע רק כל עוד לוקחים ואין לו השפעה ארוכת טווח כמו חיסוני אלרגיה?
    זאת אומרת, שברגע שאפסיק, תוך חודש או קצת יותר כל ההפשעה תעלם?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קזולייר

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/11/2019

שלום,

לטיפול בקזולייר במסגרת סל הבריאות יש קריטריונים מאד ברורים, אחד מהם הוא לפחות 2 התקפי אסתמה בשנה האחרונה, עם צורך בטיפול בפרדניזון או דומיו. קופת החולים יכולה לבדוק האם פרדניזון נופק לך ולא לאשר במידה ולא נופק. יש להתייעץ בנושא זה עם רופא ריאות, על פי נתונייך הספציפיים, כדי שיוודא האם את עומדת בכל הקריטריונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן להעריך את חומרת האסתמה לפי זה?
    אפרת
    06/11/2019

שלום,
    האם רמת ה IGE יכולה קצת לתת מידע על חומרת האסתמה?
    ובמידה ובבדיקות הדם האאוזינפילים תקינים האם זה יכול לה להעיד שאין אסתמה קשה או חמורה?
    תודה

הוספת תגובה

• IGE ואאוזינופילים.

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/11/2019

שלום,
    רמה גבוהה של T.IGEבחולה אסתמטי מעידה לרוב על רקע אלרגי. אין בהכרח קורלציה לחומרת האסתמה. תתכן אלרגיה עם רמת T.IGE תקינה. אאזינופיליה יכולה להיות גם בחולה אסתמטי הניתן לאיזון אבל באסתמטיים שיש קושי באיזונם התרופתי (אסתמה חמורה), אלו שיש להם יותר אאוזינופילים עשויים להתאים לטיפול אימונולוגי כנגד אוזינופילים, עם סיכויי איזון משופרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרק אפיפן... בהתקף אסתמה חמור?
    יעל
    06/11/2019

שלום,
    ראיתי שציינת שמי שיודע שעלולים להיות לו התקפי אסתמה חמורים יכול להצטייד במזרק אפיפן. במידה והאסתמה שלי החמריה, אך עדיין לא היה לי התקף כזה.. האם עדיין יתנו לי?
    והאם המזרק זה הטיפול שבעצם עוזר אם הוינטולין לא עוזר ויכול למנוע ממני להגיע למיון? והאם אין לו סכנות בהזרקה?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• מזרק אפיפן באסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/11/2019

שלום,
    המזרק נרשם על ידי רופא מקצועי רק במקרים שהמטופל האסתמטי חווה בעברו התקף חמור עד כדי סיכון חיים. יש צורך בהדרכה איך להזריק ולשאת על הגוף. תוקף לחצי שנה. המזרק לא נועד להחליף פניה לחדר מיון אלא במקרה של התקף חמור/מסכן חיים להזריק ובמקביל להזעיק אמבולנס (האפיפן "מרוויח" זמן). המזרק עלול להיות מסוכן חולי לב, או לסובלים מלחץ דם לא מאוזן ולכן רק במרשם רופא והנחיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בפה, האם יש קשר לאסתמה?
    רוני
    04/11/2019

שלום,
    לפני שבוע שעה אחרי שקיבלתי חיסון נגג אלגיה לאבק במנת אחזקה היה לי קושי לנשום ובעצם תחושה של יובש בפה וחוסר ברוק שגם הקשו. מאז האסתמה החמירה. האם יובש בפה הוא תופעה מוכרת שיכולה לקרות בהתקף אסתמה? כי מעולם לא היה לי את זה.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• יובש בפ]ה ואסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/11/2019

שלום,

אסתמה לכשעצמה לא גורמת ליובש. קוצר נשימה עם נשימות מהירות דרך הפה כן יכול לגרום ליובש פה. שימוש במשאפים אנטיכולינרגיים (לעיתים ניתנים באסתמה) גם יכול לגרום לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים בהגעה למיון? והאם עדיף להזמין אמבולאנס?
    שרון
    04/11/2019

שלום,
    אשמח לברר: בהתשף אסתמה שלא עובר עם וינטולין ואני צריכה להתפנות למיון למרות שהוא לא מאוד חמור. האם עדיף להזמין אמבולאנס ואז מקבלים את הטיפול כבר כשהם מגיעים הביתה?
    ובכלל, מהו הטיפול במיון אם אני לקחתי בעצמי פרדניזון בבית והרבה וינטולין?
    תודה

הוספת תגובה

• התקף אסתמה חמור

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/11/2019

שלום,

בהתקף אסתמה משמעותי ניתן לקחת ונטולין כל 20 דקות 3 פעמים (כלומר במשך שעה). ניתן להתחיל במקביל סטרואידים בכדורים אך אלו מתחילים לפעול רק לאחר 6 שעות. בהתאם לתגובה לונטולין/חומרת ההתקף יש להזעיק פינוי רפואי. במידה ואת/ה ידועים כמי שמקבלים התקפים חמורים הרי שיש לפנות לרופא ריאות בהקדם שיעריך את האסתמה שלכם, יברר האם מתאימה לטיפול אימונולוגי, ינחה וימליץ במידת הצורך גם על מזרק אדרנלין (אפיפן) לנשיאה על הגוף ולשימוש חרום - עד להגעת אמבולנס וכיו"ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף סתום חלקית עם אסתמה
    שירן
    04/11/2019

שלום,
    האם אף שהוא לא לגמרי סתום או נחיר אחד סתום בנשימה מהאף יכול לגרום לקושי בנשימה אצל חולי אסתמה ואם חושדים שיש סתימה הכי קטנה אפילו באף אז מומלץ לנשום דרך הפה?
    כי יש מצבים שאני מרגישה שסתום לי צד אחד ואני מצליחה לנשום בסדר ויש מצבים שהנשימה קשה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אף סתום חלקית עם אסתמה

הוספת תגובה

• אף ואסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/11/2019

שלום,
    כ 50% מחולי האסתמה בממוצע סובלים מאף סתום או נוזל (דלקת אף כרונית). יש לזהות הבעיה ולטפל באף במקביל (בד"כ תרסיסי אף סטרואידיים ו/או אנטיהסטמיניים). לא מומלצת מנשימה דרך הפה (אויר יבש וקר שעלול לגרות הסמפונות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דום נשימה ובדיקת קולנוסקופיה
    רז
    03/11/2019

שלום

אדם שסובל מדום נשימה בשינה או כשיש חשד לדום נשימה בשינה, האם יש הגבלות או הנחיות כלשהן לגבי בדיקת קולנוסקופיה?

האם הטשטוש שיש בקולונוסקופיה יכול לגרום להפסקות נשימה כמו בשינה או שזה לא משפיע כמו בשינה?

ובאם יש הפסקות נשימה מתעוררים מיד כמו בשינה ונושמים או שעקב הטשטוש אין את העוררות הזו ועלולים להגיע למצוקה נשימתית?

תודה רבה

הוספת תגובה

• דום נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/11/2019

שלום,

חובה להודיע לרופא שמבצע את הקולונסקופיה, מראש, שקיים דום נשימה בשינה וכמה הוא חמור (דו"ח מעבדת שינה). במידה וקיים חשד מומלץ לוודא/לשלול. הרדמה עלולה להחמיר מצב בעקר כשהיא עמוקה (הרדמה כללית) בתלות בחומרת ההפרעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זולייאר האם יאשרו לי?
    שירלי
    02/11/2019

שלום,
    האם זולייאר הוא טיפול שאפשר לקחת לשנה או שנה וקצת ואז התוצאה תמשך שנים רבות, או שחובה לקחת את זה להרבה שנים?
    ובמידה והגעתי לפרדניזון פעמיים בחורפים אבל לא חורף אחרון, האסתמה עם פוסטר מינון הכי גבוה ולא תמיד מאוזנת, ויש לי אוטיקריה כרונית כל יומיים. האם יאשרו לי את הטיפול?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    זולייאר האם יאשרו לי?

הוספת תגובה

• קזולייר

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/11/2019

שלום,

התרופה מאושרת למי שיש אסתמה קשה לא מאוזנת גם על טיפול מקסימאלי במשאף משולב שהוכח בתבחיני עור שהוא אלרגי לאלרגן כל-שנתי (למשל קרדית אבק בית, שער חתול), לפחות 2 התקפים בשנה אחרונה שהצריכו סטרואידים סיסטמיים (לא במשאפים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר אימון לנשימה... האם טוב לאסתמה?
    אפרת
    02/11/2019

שלום,
    האם זה נכון שככל שניתן לעצור את הנשימה לכמה שפחות זמן זה מעיד על חומרת האסתמה באסתמה? יש לי ספר של שיטת בוטייקו שבו הם מציינים שאם זה מתחת ל 10 שניות זאת הרמה הכי קשה שיש.
    והאם מכשיר לאימון הנשימה עם הכדורים הוא טוב לאסתמה או שרק לנושאים אחרים?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• עצירת נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/11/2019

שלום,

לפחות בעולם המערבי זה לא הטיפול. מטפלים בגורמים מגדילי סיכון להחמרות כגון גורמים סביבתיים (אלרגנים/איריטנטים), ברפלוקס במידה ויש, בנזלת/סינוסיטיס וכמובן באסתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרת האסתמה לאחר חיסוני אלרגיה
    מאי
    02/11/2019

שלום,
    לפני כשבוע כשקיבלתי את חיסון האלרגיה לאבק שאני מקבלת פעם בחודש אחרי כמעט שעה היה לי קוצר נשימה ובעצם מצב האסתמה החמיר מאז כבר שבוע כי נאלצתי לעבור מסרטייד 250 פעמיים ביום לסרטייד 500 פלוס סינגולאייר.
    מקריאה בקבוצה,הבנתי שלאחר החמרה מצב החזרה של מצב הסימפונות, בעיקר הקטנים לנורמה עלולה לקחת זמן.
    מהו הזמן המינימלי שעדיף לי להמשיך עם הסרייד 500 ולא לעשות ניסויים שם הפחתה?
    עם חיסוני האלרגיה החלטתי להפסיק כי זה עוד חודש בדיוק 3 שנים והגעתי למסקנה שהם החמירו לי את האסתמה גם בעבר. אז לא אחכה 4 שנים, ואסתפק ב 3.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• החמרת אסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/11/2019

שלום,

הייתי ממליץ לא להפחית מינון סרטייד לפחות 1-2 חודשים, תלוי בחומרת ההחמרה, ולהגיע לביקורת רופא ריאות שיבצע לפני ההפחתה תפקוד ריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדיאסטינום עליון ובלוטת תריס
    לי
    02/11/2019

שלום ד"ר
    מאובחנת עם אסתמה של המאמץ בשנים האחרונות
    אחרי כריתה של חצי אונה בלוטת תריס
    ולא מזמן גילו שיש גם גוש נוסף במדיאסטינום עליון ( פפילרי) האם זה הגיוני שזה גורם לי לקשיי נשימה?במשאף מעט מוקל אבל הרגשה של מישהו שחונק ועייפות גדולה כל הזמן.
    האם ניתוח להוציא גוש מהמדיאסטינום מסובך? תודה

הוספת תגובה

• מדיאסטינום

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/11/2019

שלום,

במידה והגוש המדיאסטינלי לוחץ משמעותית על קנה הנשימה זה עלול לגרום לתחושת חנק/ק"נ. ניתן לראות הלחץ בצילומי CT, תפקודי ריאה ו/או הסתכלות פנימית (טראוסקופיה/ברונכוסקופיה). מורכבות הניתוח תלויה בקרבת הגוש לאברים חיוניים/כלי דם. במידה ומנתח מיומן בניתוחי אלו יבצע כמובן שהסיכונים ייפחתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאת מינון במשאף פוטסר לאחר החמרה
    שני
    02/11/2019

שלום רב,
    אשמח לברר: האם זה נכון שאם יש החמרה באסתמה ועברתי למינין המקסימלי של פוסטר אז זה לא חכם אחרי נאמר 3 ימים של איזון איתו לנסות לחזור למינון הקודם כי לוקחים כמה שבועות שהדלקת בסימפונות נמשכת? או שלא הבנתי נכון?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• הגדלת מינוטן פוסטר

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/11/2019

שלום,
    באופן כללי זה נכון ויש להשתמש במינון המוגדל מספר שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים טבעיים לאסתמה - תרופות סבתא
    יעל
    31/10/2019

שלום,
    האם ישנן שיטות שניתן לעשות בבית כשיש התקף אסתמה כמובן כמובן בנוסף לוינטולין?
    קראתי באיזה מקום על שתיית מים חמים, או עיסוי החזה, או קפאין.. אשמח לדעת האם זה נכון, ואם יש עוד דברים מוכרים?
    והאם וינטולין היא התרופה הכי טובה כיום להתקפים?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תרופות סבתא

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/11/2019

שלום,

בהחמרת אסתמה אין להשתמש בתרופות סבתא למינהן אלא להעזר מיד בונטולין או במשאף משולב המכיל מרחיב סמפונות הפועל מיידית כמו הונטולין. במידה ויש מכשיר אנהלציות וונטולין במקום, עדיף בהן. כמו כן יש לקבל מהרופא המטפל תוכנית פעולה לשעת החמרה הן מבחינת שימוש במרחיבי סמפונות והן מבחינת התחלת פרדניזון והתפנות לחדר מיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר אל משאף פוסטר
    מאי
    31/10/2019

שכחתי לשאול:
    אם עברתי מסרטייד 250 ל סרטייד 500 פעמיים ביום ועם זה האזסתמה לא לגמרי מאוזנת, אבל אין התקפים קשים, רק התקף קל ביום והנשימה בכלליות כבדה, האם זה חכם להתחיל לעשות ניסיונות ולעבור מסרטייד לפוסטר או שעדיף לעשות ניסיון כזה רק בתקופה שאני מאוזנת?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר אל משאף פוסטר

הוספת תגובה

• מעבר לפוסטר

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/11/2019

שלום,

ניתן לבצע מעברים אך יש לחשב את מינון הסטרואידים שיקביל ביעילות שלא לא פחות מהמשאף הקודם. ישנם משאפים (פוסטר הוא אחד מהם) שהחלקיקים הנשאפים בהם קטנים במיוחד וחודרים עמוק יותר לתוך הריאות ועשויים לכן להוות יתרון לעומת הסרטייד למשל. כמו כן חשוב ללמוד את טכניקת השאיפה הנכונה והתפעול הנכון, שהיא מעט שונה בכל משאף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרה בעקבות חיסוני אלרגיה נגד אבק
    מאי
    31/10/2019

שלום,
    אני כבר כמעט 3 שנים מקבלת פעם בחודש במנת החזקה חיסון נגד אלרגיה לאבק. יש לי אסתמה שמאוזנת עם סרטייד 250 בוקר וערב. לפני כמה ימים הייתי בחיסון אלרגיה. ביום של החיסון אלרגיה אני לוקחת אריוס שעתיים לפני וערב קודם מתחילה לקחת סרטייד 500 במקום 250 וכך גם בבוקר החיסון, ולפני היציאה מהבית לחיסון לוקחת 2 שאיפות וינטולין.
    האחות שחררה אותי אחרי חצי שעה והכל היה בסדר, אך אחרי 45 דקות במונית היה לי קושי לנשום. לא התקף קשה, אבל נשימה מאוד כבדה וצורך לקחת אוויר המון. מאז הסתמה החמירה לי כבר כעמט כשבוע וגם עם סרטייד 500 פעמיים ביום אני בקושי מאוזנת.
    האם במקרה כזה רופא ריאות יכול להגיד שזה לא חכם שאמשיך עם החיוסנים?
    כי הרופא אלרגיה שלי לא מתרגש מזה והם רק מורידים לי מינון ואז אחרי חודש שוב מעלים.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• החמרת אסתמה בקבות חיסונים לאלרגנים

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/11/2019

שלום,
    זו תופעה מוכרת, ולפעמים מסכנת חיים. עלייך לחזור ולהוועץ באלרגולוג (לא באחות), ובמקביל לשמוע גם חו"ד רופא ריאות שיבדוק אותך, את נתונייך בבדיקות דם ותפקודי ריאות, ויעריך את חומרת מחלתך והאם אין טיפולים חדשים שניתן להוסיף לטיפול במקום חיסונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה