פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מה עושים אם פרדניזון לא עוזר?
    רעות
    30/10/2019

שלום,
    אם לא מאוזנים באסתמה ונאלצים להגיע לפרדניזון ושבועיים, מורידים מנינון בהדרגה ושוב לא מאוזנים עם מינין מקסימלי של משאפים ישר אחרי. האם לוקחים שוב פרדניזון? או שאין תרופות אחרות לאסתמה קשה במצב כזה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרדניזון

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/11/2019

שלום,

במצב כזה ייתכן והירידה בפרדניזון הייתה מהירה מדי, אבל יש גם לבדוק מהן הסיבות להחמרה, והאם אתה נמצא בהגדרת אסתמה קשה המתאימה לטיפולים אימונולוגיים כאלו ואחרים על פי סל הבריאות. רצוי להיבדק לשם כך על ידי רופא ריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד שפעת - האם לא בעייתי להתחסן?
    אפרת
    30/10/2019

אשמח לברר: יש לי החמרה באסתמה ואני לא מאוזנת כרגע. האם זה לא בעייתי להתחתן חיסון שפעת כשהאסתמה לא מאוזנת?
    ואולי עדיף לחכות.
    ובנושא אחר: לגבי איזון אסתמה. האם זה נכון שניתן להגיד שהאסתמה לא מאוזנת אפילו שאין התקפים וצפצופים, אבל מספיק שצריך לקחת שאיפות עמוקות כמה פעמים בשעה ותהליך הנשימה יותר מורגש ולא טבעי כמו תמיד?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• חיסון שפעת ואסתמה.

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/11/2019

שלום,
    מומלץ לכל אדם בריא, כל שכן כל חולה אסתמטי ,להתחסן כל חורף כנגד שפעת. החיסון המומת לא גורם מחלה אך יכול לגרום תופעות לוואי דמויי מחלה ולכן מומלץ לקחתו לא במצב חריף של מחלה פעילה. צורך בשאיפות עמוקות הן לאו דווקא מצב אופייני להחמרת אסתמה, ורצוי לבדוק תפקודי ריאה ולהיוועץ עם הרופא שמכיר אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וינטולין ומשאף פוסטר
    שיר
    30/10/2019

שלום,
    לגבי משאף פוסטר. בעצם כשמשתמים בו אסור להשתמש בוינטולין ובמקרה חרום צריך להשתמש במשאף?
    והאם אין עדיפות להשתמש בוינטולין בהתקף חמור?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    וינטולין ומשאף פוסטר

הוספת תגובה

• פוסטר וונטולין

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/11/2019

שלום,

מותר להשתמש בונטולין, לפי צורך ולא קבוע, כאשר ניתן טיפול קבוע בפוסטר (או דומיו). יחד עם זאת, מעדיפים כיום להשתמש גם במשאף משולב (סטרואיד+ מרחיב סמפונות מהיר פעולה) המכיל מרחיב סמפונות הפועל מיידית (כגון פוסטר, סיבמיקורט, פלוטיפורם) חוץ מבטיפול הקבוע בוקר וערב גם לפי הצורך שאיפה, במקום ונטולין, במיוחד כשמדובר במשאפים אלו במינון הנמוך (למשל פוסטר 50). הגישה הזו והמינונים זקוקים להתאמה אינדבדואלית, בעצה אחת עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדניזון... מהו הזמן המומלץ לקחת?
    אפרת
    27/10/2019

שלום,
    במידה ובחורף אני נאלצת לעבור מסרטייד 250 לסרטייד 500 וגם אז לא מאוזנת ונאלצת לעבור לפרדניזון.
    במידה ואחרי 3 ימים אני מאוזנת עם הפרדניזון, האם זה כדאי להפסיק את הטיפול לפני סיום כל הימים שצריך לקחת?
    ובכלל, מהו הזמן המומללץ לנטילת פרדניזון במקרה כזה?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• פרדניזון באסתמה.

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/10/2019

שלום,
    ככלל, ההנחיות/מינון צריכות להינתן על ידי הרופא המטפל שלך, שמכיר אותך ואת חומרת מחלתך. בעקרון, הטיפול ניתן למשך 10-14 יום, תלוי בחומרת ההתקף, מכוון שהדלקת בסמפונות נמשכת יותר מ 3 ימים והמצב יכול להחריף בטיפול קצר. אני מעדיף במינון יורד לאורך תקופה זו. יש שנותנים את אותו מינון לכל התקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס שמתחפש לאסתמה
    מיכל
    27/10/2019

שלום,
    במידה וריפלוקס מתחפש לאסתמה, האם זה אומר שסרטייד ומשאפים בסגנון יעזרו? או שהם לא אמורים לעזור?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס שמתחפש לאסתמה

הוספת תגובה

• רפלוקס ואסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/10/2019

שלום,
    רפלוקס סימטומטי עלול באנשים שלא סובלים מאסתמה לגרום לשיעול כרוני (לא לאסתמה). במקרה כזה הטיפול הוא ברפלוקס. באסתמטיים מאובחנים רפלוקס סימפטומטי יכול לגרום להחמרת אסתמה ושוב הטיפול הוא ברפלוקס ובאסתמה במקביל. אין להשתמש במושג רפלוקס"מחופש", הוא מטעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה... איך יודעים מתי להעלות מינון..?
    רוני
    26/10/2019

שלום,
    אני מאוזנת עם סרטייד 250 (עם אסתמה) וסינגולייאר, חוץ מחלק מהחורפים. אשמח לברר:
    1. במידה ואין לי התקפי אסתמה, אבל הנשימה קצת יותר כבדה וגם ואני צריכה לקחת שאיפות עמוקות בשעות מסויימות כמה פעמים בשעה או באוכל, אחרי כמה ימים כאלו זה הזמן לעבור ל סרטייד 500 פעמיים ביום? או שבכלל לא צריך וכל עוד אין התקף אסתמה להשאר על המינון הנמוך?
    2. במידה ויש לי החמרה בחורף ו 500 סרטייד פעמיים ביום גורם לי להיות קרובה למאוזנת, אבל עדיין עם נשימה כבדה מידי פעם והתקף אסתמה לעיתים אחד ליום שהוא קל ומצריך וינטולין. האם עדיף ישר לרוץ ולקחת פרדניזון, או שהאם יש מספר ימים מקסימלי שאני יכולה לתת לעצמי לראות האם המצב משתפר ועדיף לחכות?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• אסתמה- מינונים..

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/10/2019

שלום,

ממליץ שתפני לרופא הריאות המטפל שלך שישקול לעבור למשאף המשלב סטרואיד עם מרחיב סמפונות מהיר פעולה (סרטייד איננו כזה) , ואז תוכלי להעזר באותו משאף גם כ SOS, ובכלל כדאי שייבצע תפקודי ריאות וישקול את המשך הטיפולים. מאז סרטייד נוספו תרופות רבות ושונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפים עקב סיליקוזיס?
    יגאל רוזמן
    26/10/2019

שלום דוקטור!
    סילקוזיס קשה (FVC 39%). סטורציה במנוחה 97, בהליכה 6 דקות 79. בבדיקות רסטריקציה, אין סימני אובסטרוקציה. חמצן בהליכה ובלילה 2 ליטר.
    חצי שנה האחרונה במנוחה הופיעו התקפים רבים בשעות יום של חנק קשה למספר דקות, נאלצתי מייד להתחבר לחמצן. אותם התקפים קשים בשכיבה על הגב.
    האם עקב סיליקוזיס יכולים להיות התקפים כאלה במנוחה ללא שום גירוי חיצוני? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפים עקב סיליקוזיס?

הוספת תגובה

• סיליקוזיס והתקפים

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/10/2019

שלום,
    סיליקוזיס איננה מחלה התקפית ולכן מה שתארת, ללא גורמי החמרה כגון זיהום, חשיפה לחלקיקים/גזים/עשן נשאפים, לא סביר שקשור לסיליקוזיס עצמה. יש לחפש במקביל סיבה אחרת, פנה לרופא המטפל במחלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון שפעת.... והכנה לחורף
    רעות
    26/10/2019

שלום,
    האם חיסון שפעת מומת עלול לגרום לכמה ימים שאחרי החיסון להחמרה באסתמה למי שכבר יש אסתמה בינונית עד קשה?
    והאם זה נכון שבכי עלול לגרום לנשימה לא להיות מאוזנת ולמעיין התקף אסתמה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שפעת.... והכנה לחורף

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת באסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/10/2019

שלום,

לא נמצא כי לחיסון וירוס מומת כנגד שפעת יש השפעה מחמירה על אסתמה. כל אסתמטי, בוודאי בדרגה בינונית-קשה, מומלץ שיקבל חיסון כזה כל חורף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנאומוקוק חיסון נגד דלקת ריאות
    שני
    22/10/2019

שלום,
    אני בת 37. יש לי אסתמה בינונית עד קשה. לפני 10 שנים קיבלתי חיסון נגד דלקת ריאות פנאומוקוק.
    האם אני אמורה לקבל את המנה הנוספת עכשיו, כעבור 10 שנים?
    או רק אחרי גיל 65?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• חיסון כנגד פנוימוקוקים באסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/10/2019

שלום,

החיסון הבא לאחר גיל 65. כל חורף חיסון כנגד שפעת חובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט כמה זמן אחרי החמרה באסתמה?
    אפרת
    20/10/2019

שלום,
    בחורף הקודם מאיזון של סרטייד(אסתמה) 250 פעמיים ביום נאלצתי לעבור לסרטייד 500 פעמיים ביום, ועדיין לא הייתי ממש מאוזנת. הכל התחיל עקב אובך כבד. אחרי שבועיים של חוסר איזון, חזרתי לאיזון עם סרטייד 250 פעמיים ביום ואחרי כשבוע מהאיזון חזרתי לעשות ספורט, שהפסקתי לעשות בתקופת ההחמרה(יש גם אסתמה של המאמץ ולוקחת וינטולין לפני).
    כשבוע אחרי שחזרתי לעשות ספורט שוב חזר חוסר האיזון שנמשך חודש וחצי והצלחתי בלי פרדניזון לעבור את התקופה, עם סרטייד 500 פעמיים ביום שוב..
    האם החזרה לספורט אחרי שחלפו 7 ימים שבהם הייתי מאוזנת ובמצב הרגיל היתה אולי טעות ןאולי צריך להקפיד על יותר ימים?
    כי הבנתי שבדקלת ריאות אחרי ההחלמה אסור 3 שבועות לעשות ספורט.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• ספורט אחרי התקף אסתמטי.

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/10/2019

שלום,
    לאחר התקף/החמרה משמעותית באסתמה, החזרה של מצב הסמפונות, בעקר הקטנים, לנורמה, עלולה לקחת מספר שבועות ולכן הטיפול המוגבר בהחמרה צריך להיות ממושך (פרדניזון ביידה הדרגתית 3-4 שבועות, ומינון משאפי משולב מוגבר במשך תקופה ארוכה יותר לפחות עד לביקורת עם ספירומטריה), והחזרה לפעילות צ"ל הדרגתית. האם את במעקב מקצועי תקופתי?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות.... כיצד יודעים להבדיל?
    מיכל
    20/10/2019

שלום,
    אני עם אסתמה בינונית. לרוב בחורפים יש לי החמרה, שלעיתים מצריכה פרדניזון. כיצד ניתן להבדיל בין החמרה באסתמה לבין דלקת ריאות? כי הבנתי שזה לא חייב לבוא עם חום.
    האם ברגע שיש לי החמרה באסתמה בחורף מומלץ ללכת למוקד לעשות צילום חזה?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• דלקת ריאות? החמרת אסתמה?

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/10/2019

שלום,
    אין כללים של 100% להבדיל. יחד עם זאת, דלקת ריאות לרוב מלווה בחום (אלא אם את מקבלת פרדניזון ודומיו בו זמנית), וגם ההרגשה הכללית היא של חולי, לא כמו באסתמה שהתחושה קשורה בעקר לנשימה/ריאות.
    אין צורך לבצע צילום חזה בכל החמרה של אסתמה, אך אם התחושות הן כנ"ל/חום, או ההתקף חמור במיוחד, יש לפנות בהקדם לבדיקת רופא שישקול לבצע גם צילום חזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבק באוויר... האם ישאר?
    רעות
    18/10/2019

שלום,
    יש לי אסתמה בינונית ואלרגיה לאבק. בבניין הצמוד עומדים להתחיל תהליך של הוספת מרפסות שמש. רציתי בבקשה לברר: אני עובדת מהבית. במידה וכל היום החלונות בדירה יהיו סגורים כשהם עובדים. ונאמר שלוש שעות אחרי שהם יסיימו לעבוד בערב נפתח חלונות ונאוורר את הבית, האם האבק שהיה באוויר נשאר אחרי 3-4 שעות?
    אני תוהה האם כדאי לשנה לעבור דירה ואז לחזור, או שהפיתרון הזה כן יעיל.
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    אבק באוויר... האם ישאר?

הוספת תגובה

• אבק באוויר

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/10/2019

שלום,
    השארות האבק באוויר תלויה בין היתר במשטר הרוחות, כמות האבק, גודל חלקיקים ועוד.
    מה שאת מציעה יכול להקטין את הסיכוי לחשיפה משמעותית לאבק, אבל לא מהווה תעודת ביטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח חזק של מרכך כביסה
    עודד
    17/10/2019

שלום, אני שוכר דירה קטנה, היום לאחר שהפעלת מכונת כביסה בשילוב מרכך כביסה, תליתי את הכביסה על מתקן ושהיתי בסמוך אליו (כמטר ממני), היה ריק חזק של מרכך כביסה, האם מעבר לריח החזק יש גם סיכון/חשש כלשהו לבריאות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריח חזק של מרכך כביסה

הוספת תגובה

• תוספת

עודד
    18/10/2019

הכוונה ששהיתי ליד המתקן מיד לאחר שתליתי את הכביסה, למשך משהו כמו חצי שעה, לא היו תופעות כלשהן חוץ מהריח שהיה חזק, השאלה האם הריח הזה יכול להזיק בטווח הארוך? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאפת שומן בקור.. האם בעייתי עם אסתמה?
    רונית
    12/10/2019

שלום רב,
    ישנו טיפול של הקפאת שומן בקור שבו שמים יחידה מלאה בקרח גם בד מגן בבטן. הבנתי שקור עלול להחמיר אסתמה. האם זה תקף גם במקרה כזה? או להגיע לסימפונות אם זה בבטן?
    תודה!

הוספת תגובה

• הקפאת שומן בקור

ד''ר שבתאי ורסנו
    13/10/2019

שלום,

גם קור של הגוף (למשל טבילה במי קרח) עלול לגרום לרפלקס של התכווצות סימפונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה או מחלה שהתחפשה לאסתמה
    מיכל
    12/10/2019

שלום,
    בגיל 20 היתה לי דלקת ריאות ולאחר מכן אבחנו לי אסתמה ללא תפקודי ריאות, והייתי חייבת לקחת משאפים עד גיל 36 כיום, סרטייד 250 פעמיים ביום וסינגולאייר, וב 3 חורפים פרדניזון. כשקיבלתי לעשות תפקודי ריאות כעבור שנה מאבחון האסתמה, הם יצאו תקינים, אבל הפסקתי עם הסרטייד ל 13 שעות כי נכתב להפסיק ל 12. בחורף האחרון היתה לי החמרה, כשהגעתי לרופא ריאות הגעתי עם 2 שאיפות וינטולין וסרטייד 500, ותפקודי הריאות הקצרים במכשיר אצלו יצאו תקינים, לאחר החוף האסתמה השתפרה למצב הרגיל של סרטייד 250 פעמיים ביום. העניין הוא שאני מקבלת חיסונים נגד אלרגיה לאבק ורופא האלרגיה שלי שהוא גם מבין באסתמה אמר שהוא נוטה לחשוב שאין לי אסתמה כי מוזר לי שתפקודי הריאות יצאו תקינים. יש לי רפלוקס ואני לוקחת נקסיום פעמיים ביום שנים, והוא אמר שזה לא ממש יכול לגרום למצב כזה. מהם בעצם המצבים הרפואיים שיכולים להתחפש לאסתמה?
    אני לא מעשנת.... במידה ואני לא לוקחת סרטייד מעל ל 13 או 14 שעות כבר הנשימה מאוד כבדה. קראתי כאן שיש צורך להפסיק עם סרטייד ל 3 שבועות כדי שתפקודי הריאות יהיו אמינים, אז לכן אני לא מבינה מדוע רופא האלרגיה חושב ככה. תודה מראש

הוספת תגובה

• אסתמה?

ד''ר שבתאי ורסנו
    13/10/2019

שלום,

אבחנה דפניטיבית של אסתמה דורשת הוכחה בתפקודי ריאות של חסימה הפיכה משמעותית !!. מאידך, תפקודי ריאה תקינים לא שוללים אסתמה. כשיש חשד קליני לאסתמה- בנוכחות תפקודי ריאה תקינים- יש לבצע מבחן תגר (מטאכולין או מאמץ). במידה והמטופל/ת נמצאים כבר על טיפול במשאפי סטרואידים ורוצים להוכיח אסתמה (שלא הוכחה בעבר על ידי תפקוד מתאים), אזי יש להפסיק משמאפים מכילי סטרואידים ל 3 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה