מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוטיקריה האם מומלץ לקחת אנטיהיסטמינים?אורלי10/10/2019
שלום,
אני עם אסתמה שמאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום וסינגולאייר למעט לעיתים בחורפים. יש לי אלרגיה לאבק אבל בזכות חיסונים לאלרגיה היא במצב טוב, אז אני לא נאלצת לקחת אנטיהיסטמין.
בנוסף יש לי אוטיקריה. בעצם מופיעים לי סימנים אודמים כמו שריטות שחולפים אחרי כחצי יום. לאחרונה יש לי עלייה במספר בימים בחודש עם האוטוקריה, לעיתים זה אפילו כל יום. העניין לא מפריע כי אין גרד וזה רק אסתטי.. ואני לא לוקחת אנטיהיסטמין. רק שאני תוהה: האם בכך שאני לא לוקחת אנטיהיסטמין אני מסכנת את עצמי מבחינת האסתמה וזה מעלה את הסיכוי שהאסתמה תצא מאיזון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטי היסטמין ואסתמה.
ד''ר שבתאי ורסנו10/10/2019שלום,
אנטיהיסטמין איננו טיפול לאסתמה ולא מומלץ כטיפול כזה. יחד עם זאת אם יש תופעות אלרגיות עוריות, אז יש להשתמש בו. בד,כ אינו גורם להחמרת אסתמה ונחשב בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בזמן התקף אסתמה, האם יש טעם לקחת בכלל פרדניזון?רעות08/10/2019
שלום,
בזמן התקף אסתמה לא קל, האם בכלל יש טעם לקחת פרדניזון אם התרופה משפיעה רק לאחר 6 שעות?
עבורי בבית האופציות היחידות הן למעשה וינטולין כמה פעמים.
אם אני מגיעה למיון עם התקף אסתמה, מהן האופציות שהם יכולים לתת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה ופרדניזון
בהתקף אסתמה משמעותי, שלא מגיב מייד לונטולין חוזר/אנהלציות (3 בשעה), מקובל להתחיל פרדניזון. גם אם ההשפעה אינה מיידית הרי שמוטב לקחתו ברגע שמתרשמים מהתקף חריג מכוון שהחמרת אסתמה נמשכת לרוב ימים ועלולה להתעצם ולסכן חיים. עד להשגת השפעת הפרדניזון הטיפול הוא במרחיבי סמפונות. אם תוך הזמן הזה האסתמה מתעצמת יש לפנות לחדר מיון שם יישקלו מתן אדרנלין או מגנזיום סולפט לוריד, בד"כ לפי הגיל וגורמי סיכון אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאות.... קצת מבלבל... אשמח להבהרהמיכל08/10/2019
שלום ד"ר,
ראית שענית למישהי שלתפקודי ריאות כשיש אסתמה ורוצים לאמת אותה כי יש ספק צריך להפסיק עם משפאים עם סטרואידים ל 3 שבועות. אצלי מגיל 21 עד היום גיל 36 הייתי עם סרטייד 250 פעמיים ביום ורופא אלרגיה פתאום טען שהוא חושב שאין לי אסתמה והוא רוצה שאעשה תפקודי ריאות.
אז בעצם אם לא אפסיק עם הסרטייד ל 3 שבוועת לא תהיה תשובה אמינה? אני לא יכולה להפסיק ליום אחד אפילו.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאות
אבחנה של אסתמה מתבססת על סימפטומים מחשידים ועל הוכחה דפניטיבית בתפקודי ריאות. תפקודי היאות צריכים להראות הפרעה חסימתית שהיא גם הפיכה משמעותית 0לפי הגדרות מוסכמות). תפקוד תקין לא שולל אסתמה ואם יש חשד אז צריך לבצע מבחן תגר (למשל תגר מטאכולין או מאמץ). במידה ומי שחשוד לאסתמה כבר נוטל משאפים כולל מרכיב סטרואידי הוא צריך להפסיק את הטיפול לכ 3 שבועות אבל יכול להעזר בונטולין לפי הצורך, עד 6-8 שעות לפני בדיקת התגר.
הרופא שלך צריך ללכת לתפקודים קודמים ולראות האם הם התאימו אי פעם להפרעה חסימתית הפיכה. אם כן - זה מספיק אם לא והוא רוצה להוכיח שאתה אסתמטי אז הפתרון הוא מבחן תגר כנ,ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בליחה חשש ממזותליומה.אופיר03/10/2019
אתמול היתה לי ליחה דמית לאורך היום בינתיים היום כבר אין דם.. אאג שלל בעיה אצלו. עשיתי צילום ריאות שהיה תקין. ללא תפליט או תסנין, ללא שינוי מצילום קודם מלפני שלושה חודשים. לפני 35 שנה נישפתי לאזבסט, יתכן גם מתפורר ולכן אני חושש ממזותליומה. סיטי לפני שלוש שנים תקין. אין קוצר נשימה. האם זוהי תמונה מדאיגה בהקשר זה? סובל מריפלוקס. לאחרונה היה לי וירוס עם התעטשויות מאוד קשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזוטליומה
ד''ר שבתאי ורסנו07/10/2019ראה תגובתי הקודמת. ייתכן גם כמשני לזיהום וירלי המלווה שיעול חזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בליחה חשש ממזותליומה.אופיר03/10/2019
אתמול היתה לי ליחה דמית לאורך היום בינתיים היום כבר אין דם.. אאג שלל בעיה אצלו. עשיתי צילום ריאות שהיה תקין. ללא תפליט או תסנין, ללא שינוי מצילום קודם מלפני שלושה חודשים. לפני 35 שנה נישפתי לאזבסט, יתכן גם מתפורר ולכן אני חושש ממזותליומה. סיטי לפני שלוש שנים תקין. אין קוצר נשימה. האם זוהי תמונה מדאיגה בהקשר זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דם בליחה
ד''ר שבתאי ורסנו07/10/2019שלום,
מזוטליומה היא ממאירות של קרום הריאה ולא אמורה לגרום להמופטיזיס. חשיפה ממושכת לאסבסט נשאף עלולה לגרום גם לסרטן ריאה, בעקר במעשנים, שעלול להתבטא בליחה דמית. לא ברור לי עד כמה נחשפת לאבק אסבסט ולאורך כמה זמן והאם עישנת. בכל מקרה דם בליחה עלול לנבוע מסיבות רבות, כולל דלקתיות, ולא בהכרח מממאירות. חזור למעקב רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת אצל חולי אסתמה- טיפול תרופתישני02/10/2019
שלום,
אני עם אסתמה שמאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום וסינגולאייר, ובחורף לעיתים סרטייד 500 פעמיים ביום לא מספיק.
אני חוששת מהדבקות בשפעת כי הבנתי שהחיסון השנה פספס זן אחד וגם יגיע רק בנובמבר ועד שישפיע זה כמה שבועות.
האם לחולי אסתמה במצב שלי כדאי להחזיק בבית תרופות לשפעת לכל מקרה על מנת לקחת ממש בהתחלה?
ואיך יודעים מתי השלב שבו כדאי למהר למיון כשיש שפעת ואסתמה בינונית עד קשה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שפעת ואסתמה
שפעת באסתמטיים עלולה לגרום להחמרה מסכנת חיים. מומלץ חיסון בתחילת כל חורף. במקרה של מחלת חום גבוה ותסמינים ריאתיים (שיעול/קוצר נשימה שלא מגיב מיד לונטולין/אנהלציה) מומלץ להגיע לחדר מיון ולבצע בדיקה לשפעת, וטיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב - יתר לחץ דם ריאתידניאל02/10/2019
בן 64 סובל כרגע ממחלת ריאות boop אשר נמצאת בנסיגה משמעותית מאופל כיום בפרדינזון 20 מ"ג בשילוב עם סלפסט פעמיים ביום. מוטרד מבדיקת האקו אשר מצורפת ושאלותי האם נתון של 37MMHG מראה על בעיה ביתר לחץ דם ריאתי ? האם נתון זה הנו משמעותי והאם יש סיכוי שנתון זה ירד, לציין במרץ 2018 סבלתי מתסחיף ריאתי pe אני מטופל במדללי דם כמו כן כ 3 חודשים לאחר מכן בבדיקת האקו התוצאה הייתה 30mmhg
להלן בדיקת אקו לב אודה לחוות דעתך
ערך ערך נורמלי למבוגר
אאורטה עולה 37 34 - 21
שורש האאורט 37 37 - 20
פרוזדור שמאלי 41 40 - 19
שטח פרוזדור שמאלי 21 18 - 16
קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה
35 40 - 23
קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 50 54 - 35
עובי המחיצות בין חדרית 13 11 - 06
עובי דופן אחורית 10 11 - 06
סיכום:
חדר שמאל אינו מורחב הסמפטום מעובה התכווצות הגלובלית תקינה מקטע פליטה מוערך % 60-55, הפרעה בולטת בהתכווצות האיזורית
עליה שמאלית מורחבת במידה קלה, חללי לב ימניים גודל תקין, התכווצות תקינה של חדר ימין, שורשי האאורטה ברוחב גבולי, האאורטה העולה מעט מורחבת, המסתם האאורטלי מסוייד פתיחתו טובה, אי ספיקה מיטרלית מזערית, אי ספיקה טריקוספידלית קלה,
עדות ללחץ דם ראתי קל, הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך ב 37 ממ"כ
הוריד החלול התחתון אינו מורחב הודגם תמט שאיפתי תקין לא נמצא תפליט פריקרדיאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתר לחץ דם ריאתי
ערך של 37 ממ"כ הינו מעט גבוה/גבולי. אין באקו סימנים משניים ליתר לחץ דם ריאתי. כיום מקובל להעריך את הסבירות ליתר לחץ דם ריאתי על פי אקולב, לפי ערכו של peak TRV וקיומם/העדרם של סימנים משניים באקולב. מציע שתברר זאת עם רופא הלב וגם שהרופא המטפל ישקול לחזור/לבצע מיפוי ריאות מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרופה החדשה אקריזקסמיכל01/10/2019
שלום,
יש לי אסתמה שמאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום וסינגולאייר, ולעיתים בחורפים גם עם סרטייד 500 לא מאוזנת וצריכה פרדניזון. אני גם אלרגית לאבק.
ישנו עכשיו טיפול חדש בשם אקריזקס שזה טיפול בייתי שמהווה תחליף לחיסונים נגד אלרגיה לאבק. במשך 3 שנים צריך לקחת את אותו המינון של האבק.
האם במצב של אסתמה כמו שלי, עדיף לי להעדיף לעבור את החיסונים במרפאה וכך לדעת שבאותו יום של החיסון אני בהשגחה במרפאה?
או שלא אמורה להיות בעיה עם הטיפול הבייתי לחולי אסתמה במצב כמו שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקריזקס
מציע שתתייעצי עם רופא אלרגיה (אלרגולוג) או בפורום אלרגיה.
ההחלטה תלויה במידת האיזון של האסתמה שלך והאם מדובר באלרגיה לאלרגנים מרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוויר קר וחורף.. האם זה מיתוס?רותי01/10/2019
שלום,
הבנתי שהקור בחורף מחמיר אסתמה.
מצד שני, מזגן לא טוב לחולי אסתמה ומייבש.
מהו המצב הכי מומלץ לחולי אסתמה בינונית עד קשה? להיות בעצם רוב הזמן עם תנור חימום אפילו אם לא קר לי, אז לשים תנור חימום ולהיות עם חולצה קצרה רק כדי שהאוויר לא יהיה קר? כמובן שהחלון סגור.
קור
קור יכול להוות טריגר להתכווצות הסמפונות באסתמטיים, אך לא בכולם. ניתן להשתמש במזגן, ולדאוג ללחות האוויר על ידי אוורור החדר מדי פעם או תוספת משטחי מים גלויים (מגשים בחדר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון- תוך כמה זמן הוא משפיעיעל01/10/2019
שלום,
תוך כמה זמן מרגע נטילת פרדניזון הוא משפיע כשמדובר על התקף אסתמה? כמובן שגם אקח וינטולין.
והאם ביצוע תפקודי ריאות במצב של אסתמה קשה שבו יש צורך להפסיק עם הסרטייד 500 פעמיים ביום ולא לקחת בזמן לא עלול להיות מסוכן? ועד שבאותה בדיקה עושים גם בדיקת מאמץ...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרדניזון
פרדניזון מתחיל להשפיע רק לאחר כ 6 שעות.
תפקודי ריאות, כאשר האסתמה מאובחנת כבר, עושים תחת טיפול, ללא הפסקתו. גם בדיקת מאמץ (או תגר אחר), במידה ואינה לצורך אבחנה, יש לעשות תוך טיפול בכדי להתרשם האם הטיפול ממלא את יעדו. אם הבדיקות דרושות לצורך אבחנה של אסתמה , למרות שאת כבר מטופלת כאסתמטית (אם יש ספק באבחנה המקורית), הרי שיש להפסיק טיפול במשאפים המכילים סטרואידים- לפחות 3 שבועות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות ראתיות אסתמה וכאבמ01/10/2019
שלום דר
מאובחנת כחולת אסתמה בשנים האחרונות.
בסיטי נמצאו קשריות בודדות .האם הקשריות האלה יכולות לגרום לכאב בצלעות? וקוצר נשימה? מטופלת במשאף סימבוקורט שעוזר חלקית.לא עישנתי מעולם וספורטאית. מה הסיכוי שהקשריות האלה ממאירות? ואיך מטפלים בהם?
קשריות ריאתיות
קרוב לוודאי הקשריות האלו לא אחראיות לתלונותייך. מדוב ר בממצא אקראי ככל הנראה. לקשריות ריאתיות יש להתייחס לפי גודלן, צורתן וגורמי סיכון אישיים/משפחתיים/סביבתיים.
חזרי לרופא ששלח אותך/רופא ריאות כדי שיחליט איך להתייחס לקשריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה פענוח סיטי ריאות ללא חומר ניגודMe24/09/2019
שלום אשמח לעזרה בענוח סיטי ללא ניגוד (חזה)
מפתח עליוון תקין
מיצר תקין ללא גושים או בלוטות מוגדלות
אאורטה ברוחב תקין
עורק ראתי מורחב עד 33 ממ -יתר לחץ דם ראתי??
לב מוגדל
שערי ריאות בגדר נורמה
אירור ראתי תקין
קשריות 2 ממ אונה עליונה שמאל
3 ממ אונה תחתונה שמאל
קשרית 7 ממ אמצעית אונה ימין
רק קשרית 2 ממ בליגנולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצאי CT חזה
ד''ר שבתאי ורסנו29/09/2019שלום,
הממצאים שדורשים התייחסות הם הרחבת עורק הריאה והגדולה מבין הקשריות.
רצוי שרופא ריאות יראה את הצילומים עצמם, יתחקר את הרקע שלך/גורמי סיכון וימליץ על בדיקות כגון אקו לב בשאלת יתר לחץ דם ריאתי, וגם ברור הקשרית של 7 ממ' בין בבדיקות הדמייה, מעקב או ביופסיה, על פי התרשמותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ct ריאותמהודגם תפתחו פלאורלי או וזה אווירתמר חדד05/09/2019
בסיטי ריאות הודגם תפליט פלאורלי או חזה אוויר
שינויים אמפיזמטיים שרה לובולריים בשתי הריאות בעיקר בעונות עליונותו"צ.האם זה מסוכן.מה זה אומר.ואם יש לזה טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם מסוכן?
שינויים אמפיזמטיים משמעותם כי נגרם נזק לרקמת הריאות,קרוב לוודאי על ידי עישון. חובה להיגמל. תפליט פלוירלי וחזה אוויר הם דברים שונים. האם שניהם קיימים בצילום? בכל מקרה עלייך לחזור לרופא המפנה בהקדם ולהתייעץ עם רופא ריאות שבין היתר יבצע גם בדיקת תפקודי ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל והקשר לאסתמה... האם זה יעזור?מיכל04/09/2019
שלום,
אני שוקלת 65 על 1.61 ועם השמנה בטנית. היקף בטן 87.
האם ירידה במשקל למצב של היקף בטן תקין כמו למשל 60 יש לה סיכוי לשפר מצב של אסתמה? או שמדובר רק במצבים של אנשים שנמצאים בהשמנה?
השמנה ואסתמה
אכן ישנו קשר בין השמנה משמעותית לבין שכיחות וחומרת אסתמה, בעקר בנשים. את אינך שמנה ולא סביר שירידת משקל תשפיע על איזון האסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד דלקת ריאות לחולי אסתמהאילנית31/08/2019
שלום,
יש לי אסתמה בינונית. חשבתי שקיבלתי לפני כ 8 שנים מנה אחת של חיסון נגד דלקת ריאות, אבל עכשיו אני כבר לא בטוחה שאני זוכרת נכון. עברתי קופה באמצע ואין רישום.
האם ישנם זסיכונים במידה ואקבל עכשיו חיסון לדלקת ריאות וכן קיבלתי לפני 8 שנים את החיסון? כי הבנתי שזה משהו שלוקחים רק פעם בחיים.
חיסון כנגד פנוימוקוקים
לאסתמטיים מומלץ חיסון Pneumovax-23 כנגד חיידקים פנוימוקוקליים פעם אחת לפני גיל 65 ופעם שניה לאחריו (בניגוד לאנשים ללא כל מחלה או גורם סיכון המקבלים חיסון לאחר גיל 65 פעם אחת), בתנאי שעבר לפחות 5 שנים מאז הפעם הקודמת. לפי גרסה אחרת ניתן לחזור על החיסון הזה אחת ל 10 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)