מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסתמה וקור... מה הכי חכם לעשות?שני14/11/2019
שלום,
אני בחורף אהיה בחדר עם מקרן חום ואשים גיגיות מים ללחות כי הבנתי שמזגן בעייתי לאסמתים. בסלון, במטבח ובמסדרון ההורים שלי לא יחממו. במידה כזאת: האם היציאה מחום לקור היא טריגר בעייתי להתקף אסתמה ועדיף כבר שאני אהיה בחדר בלי לחמם אותו ואשים פשוט יותר בגדים?
אין לי בעיה של קור בחורף, ואני יכולה להסתדר עם כמה שכבות ולא קר לי. הסיבה שרציתי בחורף הזה להתחיל לחמם היא כי האסתמה החמירה לי לאסתמה קשה, וכי הבנתי שקור בעייתי באסתמה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קור ואסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו15/11/2019שלום,
חשיפה לקור/אוויר קר בעקר, עלולה להחמיר אסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה של האף ותהליך לקיחת משאףמירי12/11/2019
שלום רב,
אני לוקחת סרטייד 250 ולעיתים צריכה 500. כשאני לוקחת את הסרטייד כדי להצליח לשאוף כמו שצריך והרבה בתהליך הנשיפה אני מתכופפת קדימה ואז לוקחת שאיפה גדולה וחוזרת לגבוה המקורי שלי. האם זה אולי לא טוב לעשות ככה?
כי אם אני לא עושה את התנועה נראה לי שלא אוכל לשאוף שאיפה מלאה חזקה ומהירה.
ובלי קשר: האם לסתום את האף כמה שניות ביום בתרגיל של שחרור אף סתום זה משהו שלא מומלץ כשיש אסתמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סתימת אף.
ד''ר שבתאי ורסנו13/11/2019שלום,
אין תרגילי אף כאלו.מה שחשוב בשאיפה הוא שהיא תהיה עמוקה ומלאה ואחרי זה להשהות את הנשימה 5 שניות כדי שהחלקיקים ישקעו בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סתימת אף.
אין תרגילי אף כאלו.מה שחשוב בשאיפה הוא שהיא תהיה עמוקה ומלאה ואחרי זה להשהות את הנשימה 5 שניות כדי שהחלקיקים ישקעו בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר אדים לחדר בחורפים להעלאת לחותאיילת12/11/2019
שלום,
האם מכשיר אדים או מכשיר שמעלה לחות בחדר בחורפים כשמחממים אמור להיות טוב למי שיש לו אסתמה?
והאם יש מצבים שאסתמה בינונית במשך 15 שנים עוברת בהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אדים
אדים לא נכללים בטיפול לאסתמה. את יכולה לנסות. אסתמה של גיל מבוגר בד"כ לא נעלמת. יש לאזנה אך תתכנה תקופות של החרפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסמה ואף סתום.. האם מומלץ לנשום דרך הפה?שני12/11/2019
שלום,
יש לי אסתמה בינונית ואלרגיה לאבק. אני דווקא לא מתעטשת ובלי טיפול תרופתי לאלרגיה, אבל האף סתום לא קצת.
אני יודעת לשאוף ולנשוף מהאף. במידה והאף סתום לא לגמרי האם מומלץ לעבור לנשום מהפה?
מדובר על מצב שעוד אפשר לנשום מהאף... אבל פחות טוב ממצב רגיל ככל הנראה.
והאם זה נכון שבכי יכול לגרום להתקף אסתמה?
אף סתום
אף סתום על רקע אלרגי גם מחייב טיפול אנטיאלרגי לאף (תרסיסי סטאורידים ו/או אנטיהסטמין כמו רינולסט). נשימה דרך האף עדיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביולוגי באסתמה... מתי מומלץ להפסיק?אפרת12/11/2019
שלום,
אחרי כמה חודשים או כמה שנים ניתו להפסיק את הטיפול בזולייאר על מנת שהתוצאה תשמר כמה שנים? במידה וזה עוזר אחרי חצי שנה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
XOLAIR
מקובל לטפל מספר שנים/כל זמן שאין תגובות לוואי משמעותיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Nsip lung disease hpoxmiaיאלוש11/11/2019
שלום
לאחר ביקורת ריאות ולאור היתלקחויות הוחלט על צורך במחולל חמצן נייד
בשל רמה נמוכה של חמצן במאמץ מינורי כגון הליכה בבית קצרה האם ונאמר כי חשש להחמרה במחלה מטופלת באימורן לעיתים טבאניק בהיתלקחות ולעיתים פרדניזון לתקופה קצרה בשל תופעות לוואי חמורות
מה דעתך תודה בת 38* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
NSIP
הסיבות ל NSIP מגוונות. לעיתים ברקע מחלת רקמת חיבור ולעיתים ללא סיבה ידועה (אידיופטי). במידה ולא במעקב מרפאה אימונולוגית, אני מציע להגיע אליהם להתייעצות. ב NSIP שלא מגיב לטיפולים יש כאלו שמטפלים ב RITUXIMAB. בנוסף, לפני שבועיים התפרסם מחקר משמעותי ב NEJM שמצא כי טיפול בנינטדניב (אנטיפיברוטי) מעכב התקדמות המחלה גם במחלות פיברוטיות שאינן IPF (כולל NSIP). כדאי לברר במקום בו את מטופלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בדרישות הלא ברורותיגאל09/11/2019
שלום דוקטור!
בד"כ משרד הבריאות דורש ניקוד ה-LAS מעל 70 על מנת לקבל אישור לחיפוש התורם, עקב מחסור של התורמים.
בארה"ב ובאיחוד האירופי, בגרמניה בפרט, ממוצע LAS של המושתלים הינו 41.
בארה"ב רפואה פרטית, בגרמניה ביטוח בריאות מטעם המדינה כמו אצלנו.
מה הסיבה שמשתילים בחו"ל עם נקוד ה-LAS כל-כך נמוך, אם ידוע ששרידות אחרי ההשתלה די גרועה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדלים בדרישות
ד''ר שבתאי ורסנו11/11/2019שלום,
מציע לשאול במרכז השתלות ריאה בבילינסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות כשמצפצפים אבל זה לא ממש התקף חמור?אפרת09/11/2019
שלום,
אני עם אסתמה ומאוזנת עם סרטייד 250 ויש תקופות של החמרות שמעלה ל 500 ולעיתים צריך פרדניזון.
קראתי בקבוצת פייסבוק שבחורה שיש לה אסתמה וכתבה בנוגע לאובך שהיה אתמול בתגובה לשאלה על איך עוברים את האובך ,שהיא מצפצפת המון ומשתעלת כמו כלב נובח. האם לא אמורים להגיע למיון אם לוקחים וינטולין והוא לא עוזר ועדיין מצפצפים?
אני תוהה אם אולי אני חרדתית מידי בנושא הזה ומפחדת יותר מידי, ואולי למעשה נשימה כבדה עם צפצופים שניתן לנשום בה(אומנם בכבדות) לא מצריכה הגעה למיון.
ובכלל, האם ישנן הנחיות כלשהן מתי כן להגיע למיון או לעזרה רפואית? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פנייה למיון
כשאסתמה מחמירה למרות אנהלציות/משאף ונטולין , יש לפנות לעזרה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינהלציה או משאף וינטולין... מה עדיף?שני09/11/2019
שלום,
בהתקף אסתמה, במידה ושני הדברים קלי לתפעול וזמינים, האם אינהלציה של וינטולין יותר יעילה לעומת משאף וינטולין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקף
בהתקף ממשי אנהלציה עשוייה להיות יעילה יותר (לוקחת כרבע שעה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נוספות לאסתמה? אין דבר כזה?אורי08/11/2019
שלום,
האם חוץ ממשאפים, מבחינת תרופות בכדורים לאסתמה אין עוד תרופות חוץ מסינגולאייר ופרדניזון?
והאם זה נכון שלחות לא טובה לאסמה? כי במקום אחד קראתי שיובש לא טוב... ובמקום אחר לחות.
תרופות נוספות
יש היום מגוון משאפים גדול. בנוסף ישנם טיפולים אימונולוגיים בזריקה תת-עורית בד"כ לאסתמה אלרגית קשה או לאסתמה אאוזינופילית קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זולייאר... האם זה יעיל רק לתקופת הטיפול?מירב08/11/2019
שלום,
בבדיקות האיזופילים אם אכן עושים אותה בבדיקות דם כלליות אז הכל יוצא לי תקין. ה IGE יוצא לי 300.
יש לי אסתמה בינונית עד קשה שמחמירה עם הזמן. האם ישנן בדיקות דם נוספות לבדוק האם זולייאר יהיה יעיל עבורי?
והאם זה נכון שברגע שמפסיקים עם הטיפול אז כל האפקט תוך חודש או קצת יותר נעלם וזה לא כמו חיסוני אלרגיה שאחרי תקופה האפקט יכול להשאר לכל החיים?
בעצם זה עוזר...(למי שעובד לו) רק כל עוד ממשיכים?
XOLAIR
לקבלת קזולייר יש להוכיח אסתמה קשה: כזו שמטופלת במינונים גבוהים של משאפים משולבים, ולמרות זאת היה צורך ב 12 החודשים האחרונים להוסיף פעמיים גם סטרואיד סיסטמי (בכדורים או בזריקה) ובנוסף, הוכחה של רקע אלרגי לאלרגן כל-שנתי (למשל קרדית אבק בית, שער חתול ועוד) על ידי תבחיני עור. האפקט לא עובר אחרי חודש הפסקה, אך הטיפול במידה והוכח שעוזר אחרי 6 חודשים נמשך בד"כ מספר שנים. במידה ולא עוזר- יש להפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עץ ברוש ואלרגיה לברוש ואסתמהשירלי07/11/2019
שלום,
אני אלרגית לעצי ברוש ואני גרה בקומה 15 ויש לא צמוד לבניין אבל לידו עץ ברוש בבניין שליד. האם זה נכון שאם הוא היה משפיע עליי מבחינת האסתמה אז הייתי צריכה לחוות גם תסמינים אלגים כמו עיניים דומעות, נזלת או התעטשות? כי אני גרה כאן חצי שנה והכל היה בסדר מבחינת האסתמה. המצב היה מאוזן עם סרטייד 250 ועכשיו יש לי החמרה שדורשת מינון כפול של סרטייד. תופעות אלרגיות לא היו בכלל.
עץ ברוש
ד''ר שבתאי ורסנו08/11/2019שלום,
אם האלרגיה שלך, מניסיונך, מתבטאת גם בתגובה של עיניים, אף או שילוב הרי שסביר יותר כי התגובה האלרגית לא תהיה רק אסתמטית, אך לא ב 100%. חוץ מאלרגיה יש עוד סיבות להחמרת אסתמה ולכן כדאי להיבדק עי רופא מקצועי שגם יתאים את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Nsip והפנייה לשיקום ראותיאלוש06/11/2019
שלום
רופא ריאות מטפל הפנה לשיקום ריאות אבל בהתחלה ניצלה במאמץ מינורי ירידה של החמצן והקוצר נשימה שגם גם סובלת ממנו כבר זמן הסיטורציה יורדת במאמץ הכי קטן ל77 שמו חמצן פיזוטרפיה השאלה האם מצב זה מעיד על החמרה ??יש לציין שמאז שסבלתי ממחלת הריאה יש קוצר נשימה אבל במאמץ הכי קטן אני לא יושנת הסיטורציה כמובן יורדת
תודה בת 38* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
NSIP ושיקום ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו08/11/2019שחום,
ריווי חמצו שיורד במאמץ לעומת מנוחה מהווה ביטוי לחומרת מחלה (ירידה של כ 5%). תוספת חמצן במאמץ עשויה להקל. "שיקום נשימתי" אינו מטפל במחלה אלא נועד לנסות לשפר במקצת את איכות החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קור בחורף שנכנס לסימפונותשלומי06/11/2019
שלום רב,
האם בחורף קור יכול להגיע לסימפונות אם מקפידים לנשום רק מהאף?
בנוסף, האם זה נדיר למות מאסתמה מתוך שינה ולא להתעורר?
יש לי חרדה לעיתים לפני השינה בתקופות של חוסר איזון שאם יהיה התקף אחנק ולא אתעורר לאספיק לקחת וינטולין. השינה שלי מאוד קלה מצד שני, אבל תהיתי אם אולי לא מגיע מספיק חמצן למוח אז לא אצליח להתעורר.
קור
התקף אסתמטי לא נמנה בין הסיבות למוות תוך שינה. מתעוררים בהתקף. נשימה דרך האף מעלה במקצת את טמפרטורות האוויר הנשאף אך בקור משמעותי היעילות כמובן פחותה ואוויר קר יגיע לסמפונות, בעקר בעת מאמץ גופני. מסכת אף ופה יכולה להוסיף להגנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צימחי מרפא לאסתמה או טיפול שמועיל?רעות06/11/2019
שלום,
אני עם אסתמה בינונית ולעיתים קשה. כמובן שאני לוקחת משאפים במינון מקסימלי, אבל תהיתי האם ישנם אולי תוספים או צימחי מרפא שנחקרו או יודעים שעוזרים על מנת לקחת עם התרופות?
והאם אדים חמים יכולים לעזור קצת בהרפיית הסימפונות לאחר שוינטולין כמובן נלקח?
צמחי מרפא
הרפואה המערבית לא תומכת בשימוש בצמחי מרפא או בטיפול באדים לאסתמה שאינה מאוזנת. יש היום אמצעים תרופתיים רבים ויעלים יותר מבעבר לאזן אסתמה, כולל טיפולים אימונולוגיים/ביולוגיים, ומציע שתתייעצי, על פי נתונייך האישיים, עם רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)