מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעול חזק ועמוק לפעמים עם ליחהמ27/11/2019
שלום,
אני משתעלת ממש חזק ומידי פעם (פעם בשעה נגיד) בגלל השיעול עולה לי ליחה (או גוש רוק סמיך) שאני חייבת לירוק. אבל לרוב השיעול יבש בלי ליחה. כל שנה אני סובלת משיעול כזה.. כשהייתי קטנה היו לי המון ברונכיט ודלקות ריאות אבל בשנים האחרונות (אני בת 29) הכל בסדר ויש שיעול כל חורף בלי שמוצאים סיבה (נבדקתי בשנים קודמות).. אני לא מעשנת... הצלעות והחזה כואבים ממאמץ.. אין חום.. יש שלשולים אבל בכללי אני מרגישה טוב.. השנה לא הלכתי לרופא אבל זה לא שונה משנים קודמות... התחלתי לקחת "רקוד" לפני שלושה ימים אבל אין הטבה... אודה להמלצה נוספת להקלה.. אני לא יודעת אם יש קשר- אבל יש לי פצע ניתוחי שפתוח כבר 11 חודשים ובבדיקות דם ראו אימונוגליבינים ו ESR גבוהים כנראה בגללו...אבל ההרגשה הכללית שלי טובה (לא מרגישה חולה)- חוץ מהשיעול כלב. מה יכול להקל על השיעול? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול וליחה
ד''ר שבתאי ורסנו28/11/2019שלום,
עלייך להבדק על ידי רופא ריאות שימליץ עם בדיקות כגון הדמיית בית החזה, תפקודי ריאות, ליחה לתרבית וכו' בכדי לברר את פשר התלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד ריאות וטיפול בפרדינזון - אשמח לחוות דעתדניאל25/11/2019
שלום רב בן 64 עברתי מחלת boop עדיין מטופל ליתר ביטחון בפרדינזון 10 מל אודה לחוות דעתך בנושא תקוד ריאות
FVC L %PRED 66
FEV1 L %PRED 77
FEV1/FVC % %PRED 119
FEF 25% %PRED 121
FEF 75% %PRED 132
FEF 25-75% %PRED 106
FEF MAX %PRED 108
FIVC 2.83
FIP MAX %PRED 55
TLC %PRED 73
SVC %PRED 69
RV %PRED 90
RV/TLC %PRED 112
RAW %PRED 170
GAW %PRED 39
TGV %PRED 72
DLCO %PRED 62
DL/VA %PRED 99
VA %PRED 60* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקוד ריאות
תפקוד הריאות מדגים רסטריקציה (הפחתת קיבולות/נפחים)קלה- בינונית וכנראה גם ירידה בינונית בכושר הדפוזיה. יש לדעת מה מצב הריאה גם על פי HRCT- ברר זאת עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול לאחר מאמצים קליםשירה25/11/2019
שלום,
בני הקטן הוא בן 7.5 עם נטייה להתקפות שיעול. לפני כ- 3 חודשים פיתח שיעול חריף שהתמתן מאוד לאחר קבלת אזניל, למרות שצילום החזה היה תקין. שמנו לב שלאחר כל פעילות גופנית קלה הוא משתעל. הוא מסיים לעלות מדרגות ומקבל שיעול חריף. כמו כן, לאחר בכי או צחוק הוא מקבל התקפת שיעול. האם זה תקין? האם יתכן כי הוא אסטמתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול לאחר ריצה
שיעול לאחר ריצה יכול להיות ביטוי לאסתמה אך יש צורך להוכיח זאת. מכוון שזהו לא פורום למחלות ילדים, מציע שתפני לכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפול מניעתי לשחפתאברהם24/11/2019
ערב טוב,
לפני כשנה אובחנתי כחולה קרוהן.
כהכנה עתידית לטיפול ביולוגי ביצעתי בדיקות שונות ביניהן בדיקת מנטו שיצאה חיובית.
מאחר ויליד הארץ ללא ביקורים בארצות מועדות ככל הנראה חשיפה לא ברורה בעבר.
צילום ריאות תקין ועכשיו אני צריך להתחיל טיפול מניעתי בריפמפין או איזוניאזיד למשך 6 חודשים.
שאלותיי:
איזה טיפול מבין השניים עדיף ?
מה היתרונות והחסרונות של כל אחד ?
האם לטיפול יש תופעות לוואי שישפיעו עלי במהלך הטיפול ?
אודה לכל מידע ויעוץ
בן 50, לא מעשן ולא שותה עם סכרת מאוזנת וקולסטרול מאוזן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מניעת שחפת
אתה צריך לפנות למרפאת שחפת של משרד הבריאות באזור מגורייך (מלש"ח) , שם יסבירו לך את כל הדרוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון פרדניזון... מה לרוב נותנים?רלי23/11/2019
שלום,
עקב חיסון לאלרגיה לאבק שקיבלתי פעם בחודש היה לי התקף ומצב האסתמה החמיר. נאלצתי להעלות מסרטייד 250 ל 500 וסינגולאייר, ועדין יש לי כשני התקפים (לא קשים) ביום שעוברים עם ויינטולין, וזה המצב כבר 3 שבועות והנשימה לעיתים כבדה. התור הכי קרוב לרופא ריאות אחרי שהקדימו לי הוא עוד 3 שבועות. הזמנתי רופא הביתה שפחד לתת פרדניזון ונתן אינהלצות של ארובנט וינטולין ובודיקורט, וזה לא עזר. הוא אמר שאם לא יעזור שאברר מהו המינון שנותנים לפרדניזון במצבי ומהו המינון שקיבלתי לפני 2 חורפים(רק שאני לא זוכרת), ושאז הוא אולי יכתוב לי. אני שוקלת 65, אשמח לברר: מהו לרוב המינון שנותנים במצב כזה, ולכמה שבועות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרדניזון
אינני מכיר אותך ומה שאכתוב כאן לא בהכרח מתאים לך. עקרונית בעת החמרה קשה נותנים פרדניזון במינון שבין 20-60 מג תלוי בחומרת ההתקף ובגורמי סיכון אחרים (כיב, סכרת, לחץ דם), תמיד עם ארוחת הבוקר, וכל 2-3 ימים יורדים ב 5 מג עד להפסקה. לפי גישה אחרת נותנים מינון קבוע ל 10-14 ימים ומפסיקים באחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספייסר האם זה מומלץ למשאפך סרטייד או פוסטר?רוני22/11/2019
אשמח לברר:
לאסתמה למבוגרים, האם ספייסר מומלץ למשאף סרטייד או פוסטר?
האם זה נכון שאיתו החומר יותר יכנס לריאות ושזה מפחית סיכוי לפטריה בלשון?
ובגלל מהם היתרונות או החסרונות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספייסר
ספייסא מיועד למשאפים שמשחררי ספריי. לכן לא מתאימיפם לסרטייד. הייתרון הוא בביטול הצורך בקוארדינציה אופטימאלית בין הלחיצה לבין השאיפה (ובכך שיפור בהגעת התרופה לסמפונות), הפחתת סיכוי להופעת צרידות ו/או לפטרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטייד 250 כפול 2 לעומת סרטייד 500שירן22/11/2019
שלום,
הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 ועקב החמרה נאלצתי להעלות לסרטייד 500 פעמיים ביום.
האם זה אותו דבר אם לוקחים סרטייד 250 2 שאיפות בבוקר וכך גם בערב שזה סך הכל 500 לעומת לקחת שאיפה אחת של 500 פעמיים ביום? יש הבדל בין שתי האופציות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרטייד
לא, זה לא אותו דבר מכוון שבסרטייד ישנה תרופה שנייה (מרחיבת סמפונות) שבנטילת סרטייד 250/50 פעמיים תקבלי 500 מקג מתרופה אחת ועוד 100 מהשנייה לעומת 500/50 מסרטייד שהוא מלכתחילה במנה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים... כשאר רק הרופא שומע אותם ואני לאאורטל22/11/2019
שלום,
במקרה של אסתמה בינונית האם זה נפוץ כשאני לא אשמע אצלי צפצופים ורק כשהרופא אומר לי לנשום עמוק מהפה והוא בודק עם הסטטוסקופ הוא יגיד שיש צפצופים? כי זה מה שקרה לי.
והאם אני אחרי מספר השאיפות המקסימליות של הוינטולין והרופא שמע צפצפים אז לא מצב שמצריך מיון או פרדניזון?
כי רק קיבלתי מרשמים לאינהלציות של ארוונט ובודיקורט ממנו. אני לוקחת פוסטר מינון מקסימלי אחרי החמרה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צפצופים
אין בהכרח קשר בין שמיעת צפצופים לבין חומרת החסימה באסתמה. לעיתים הצפצופים כאלו שניתן לשמוע ללא סטטוסקופ (מקורם בדרכי הנשימה הגדולים/עליונים), ולעיתים רק בסטטוסקופ. את צריכה לברר מהו הטיפול הקבוע המומלץ לך ומה לעשות אתו בעת החמרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה שהפכה לקשה, האם יהיה ניתן לקבל אישור לזולאייר?שני22/11/2019
שלום,
האסתמה שלי החמירה ועברתי מסרטייד 250 ל 500 וגם זה לא הספיק, אז הזמנתי רופא עד הבית שרשם קורס פרדניזון(שנה שעברה בחורף גם מאוד החמירה האסתמה אבל הצלחתי למשוך בלי פרדניזון).
במידה ועוד חודשיים שלושה שוב תהיה החמרה ורופא עד הבית ירשום לי פרדניזון ואני אצלם את ההוכחות שרכשתי את התרופה האם זה יספיק על מנת לקבל אישור לזולאייר? יש לי גם אלרגיה לאבק. IGE כ 300 ואוטיקריה.
ובמידה ומקבלים אישור, במידה והמצב השתפר ואחליט לדחות את הטיפול נאמר בשנה, האם האישור עדיין יהיה תקף? ואם לא, האם אצרך מחדש לקבל שוב פעמיים פרדניזון כדי להגיש או שזה יהיה מספיק מהאישור הקודם?
קזולייר
מבחינת השימוש בפרדניזון או דומיו הדרישה היא לפחות פעמיים בשניים עשר החודשים האחרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטייד מינון של 750 פעם ביוםשירלי21/11/2019
שלום,
אני עם אסתמה ולרוב מאוזנת עם סרטייד 250 וסינגולאייר,
אך בחורפים לעיתים עולה לסרטייד 500. הפעם בעקבות חיסון אלרגיה לאבק שהחלטתי להפסיק אותו אני כבר 3 חודשים עם סרטייד 500 ומאוזנת ב כ 80 עד 90 אחוזים. אין לי התפקים, אך הנשימה לעיתים כבדה. קשה לי לעיתים לדבר זה לדבר לא קצת או להקריא משהו, ויש ימים שאני צריכה לקחת שאיפות גדולות.
פרדינזון הוא דיי בעייתי עבורי עקב סוכרת, אוסתרופורוזיס וגם כי יש לי קורטיזול לא בנורמה גבוה בבדיקות(לא קושינג)
ניסיתי יום אחד לקחת סרטייד 750 רק בבוקר, ובערב 500 וזה מאוד שיפר את המצב ואיזן אותי לגמרי.
האם זה לא אפשרי למעשה לנסות תקופה ככה ואולי אחרי שהדלקת תפחת אז להפחית מינון?
ובכלל, גם אצל אנשים שאין להם בעיה עם פרדניזון כמוני, למה לא מנסים להעלות סרטייד ב 250 אם המצב לא קשה ואין התקפים במקום ישר ללכת לפרדניזון?
סרטייד
ד''ר שבתאי ורסנו24/11/2019שלום,
מציע שתפני לרופא הריאות שלך, שגם יבצע בדיקת תפקודי ריאה וינחה בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים בקומה 15 האם מרגישים יותר קור?יעל21/11/2019
שלום,
יש לי אסתמה וגם אלרגיה לברוש וזית אז לכן חשבתי לקנות דירה בקומה 15.
מצד שני, הקור בחורף מאוד בעייתי לאסתמה.
האם במקרה ידוע לך ד"ר האם בקומה 15 יהיה יותר קר לעומת נאמר קומה 6?
תדוה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קור בקומה 15
ד''ר שבתאי ורסנו24/11/2019שלום,
אני לא מומחה לקומות אבל מניח כי בתוך הדירה הטמפ' תהיה תלויה בחימום/בידוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וינטולין בעת התקף אסתמה. האם לחכות 10 דקות?מיכל16/11/2019
שלום,
הבנתי שלוינטולין לוקח 10 דקות להשפיע.
במידה ויש התקף אסתמה ולקחתי 2 שאיפות וינטולין, האם אז זה אומר שרק אחרי 10 דקות אפשר להעריך אם זה עוזר ואם לא אז לקחת שוב וינטולין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ונטולין
ד''ר שבתאי ורסנו27/11/2019שלום,
ונטולין מתחיל להשפיע תוך 3 דקות וההשפעה מתעצמת בדקות הבאות. בהתקף שלא מגיב מקובל להשתמש בונטולין 3 פעמים בהפרש של 20 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התרופה תאופילין יכולה לעזור או שלא מומלצת?מיכל15/11/2019
שלום,
קראתי שבעבר השתמשו יותר בתקופה תאופילין לאסתמה.
האם היום היא לא מומלצת לאסתמה במידה ואני הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 אך יצאתי מאיזון ועברתי ל 500 והאיזון הוא 90 אחוזים, זאת אומרת שאין עוד צורך בפרדניזון ואין התקפים, אבל הנשימה קצת כבדה. אז תהיתי האם הוספה שלה יכולה למנוע ממני להגיע לפרדניזון.
ובלי קשר, מהו המינון של הפרדניזון שלרוב נותנים להחמרה כזאת של אסתמה שסרטייד 500 כבר לא עוזר?
תאופילין
ד''ר שבתאי ורסנו20/11/2019שלום,
היום כמעט ולא משתמשים בתרופה זו בגלל אפקט בטיחות נמוך ויעילות מועטה יחסית. פרדניזון בהחרפה משמעותית המינון משתנה בין 0.5-1.0 מג לק"ג ביום, במינון מיורד בד,כ, לפי עצת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף חדש trelegy למחלות ריאה חסימתיתגידי15/11/2019
קראתי שיש משאף חדש בסל הבריאות בעל פעילות משולשת.אני משתמש באינקרוז אליפטהשאני מרגיש איתו טוב יחסית ואין לי החמרות משמעותיות בשנים האחרונות.האם כדאי לבקש להחליף למשאף החדש כדי לשפר יותר את התיפקוד?מה שמרתיע הוא הרכב הסטרואידים שהוא עצמו עלול לגרום להחמרות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טרלוג'י
ד''ר שבתאי ורסנו15/11/2019שלום,
זהו משאף המשמש לCOPD קשה, לא לאסתמה. אין להשתמש בתרופות מיותרות. התייעצי עם רופא הריאות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי לא קראת את השאלה עד הסוף...
גידי17/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר אינהלציה... האם חשוב לחטא או לנקות אותו?אפרת14/11/2019
אשמח לברר: האם חשוב לחטא ולנקות מכשיר אינהלציה אחרי כל שימוש כי גם בו כמו במכשיר אדים קרים יכולים להצטבר חיידקים מסוכנים?
והאם ישנה תועלת לאינהלציה רק עם מי מלח במקרה של אסתמה? והאם מבחינת אף סתם?
הכוונה לא בהתקף... אלא יותר בתקופות שהאסתמה לא ב 100 אחוזים מאוזנת והנשימה קצת כבדה.
אנהלצי ניקוי מכשיר
ד''ר שבתאי ורסנו15/11/2019שלום,
בהחלט יש לדאוג לניקוי מסודר של כל אביזרי המכשיר, לעתים קרובות. אינהלציה עם תמיסת מחל פיזיולוגי (!) יכולה לדלל במעט את ההפרשות, אך בהחמרה מוסיפים תמיסות של מרחיבי סמפונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)