פורום פגים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחליף לזנטק
    יעלי
    17/05/2009

בוקר טוב,

ביתי נולדה בשבוע 30+2 כיום בת 4.5 חוד' (מתוקן 2.5 חוד') וסובלת מריפלוקס.
    אני נותנת לה פעמיים ביום זנטק 0.7 מ"ג בשילוב של מים עם סוכר ענבים מכיוון שהתרופה מרה!!! בצורה שלא תאמן.
    בגלל שביתי סובלת נורא בזמן לקיחת התרופה אני לא ממש מקפידה לתת לה.
    רציתי לדעת האם יש תרופה חלופית במקום הזנטק או עד כמה זה הכרחי שהיא תיקח את התרופה.
    ביתי ניזונה מהנקה ובשילוב של אינפמיל (בערך 3-4 בקבוקים ביום). את האלגיקל הפסקנו כי זה ממש לא עזר לה.

אשמח לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לזנטק

הוספת תגובה

• סליחה על ההתערבות

לימור
    17/05/2009

שלום לך
    בני גם סובל מריפלוקס וגם אני הייתי מביאה לו זנטק (כבר לא )
    בפגיה שאני הייתי היו נותנים את התרופה (כל תרופה) יחד עם האוכל.
    הסבר: לוקחים את הפטמה של הבקבוק מוזגים לתוכה קצת חלב נותנים לילד למצוץ ובאותו זמן מוסיפים לו את הזנטק לתוך הפטמה ואח"כ עוד קצת חלב. זה היה מצויין והוא לא הרגיש כלל. אני עושה את זה גם בבית עם הברזל והויטמין D. כמו כן אני יודעת שהוא בולע את כל התרופה וששום דבר לא נשפך.
    כך גם עשיתי עם החיסון של הרוטה- האחות בקופ"ח אמרה שהיא תלמד את כל האמהות.
    מקווה שלא תצטרכו תרופות ותמיד תהיו בריאים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה הוא חולה היום?

ד''ר אילן גור
    18/05/2009

ליעלי בקר טוב ( אני בסן דייגו)
    ילדך כבר גדול והשאלה האם הוא מקיא המון? האם הוא מכחיל בזמן ההקאות או בין הארוחות?
    באם התשובות שליליות ניתן להפסיק את הטיפול. חלק גדול ממקרי הריפלוקס נעלמים כאשר הפגים גדלים.
    מאחר ואת בכל מקרי מזייפת במתן התרופה אולי כדאי להפסיקה ולראות מה קורה איתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד מח
    יעל
    16/05/2009

שלום,
    ילדתי לפני כחצי שנה פגית בשבוע 25+6. בבדיקה בבית החולים התברר - בבדיקת אולטרה סאונד מח אחרי מספר ימים כי יש לה דימום בדרגה 3-4 . במהלך הפגיה החל הליך של ספיגה ובסופו של דבר כאשר עזבנו נמצא בבדיקת האולטרה סאונד כי המוח נראה תקין (רקמת המוח נראית תקינה, אין ציסטות, אין הרחבה של חדרי מוח, קו אמצע שמור וכו') לפיכך קבעו הרופאים כי ככל הדימום היה דרגה שלוש.
    שאלתי היא כמה אנו נמצאים בקבוצת סיכון לעומת פג שנולד ללא דימום מוחי? כלומר האם מצבנו הנוכחי הוא כמו פג ללא דימום מלכתחילה?
    עד איזה גיל של ילדתי יכולות להתגלות פגיעות" קשות"? מתי אוכל לנשום לרווחה שככל הנראה הפגיעה לא תיהיה קשה (קשה כוונתי שיתוק שנראה לעין בצורה ברורה, פגיעה קוגניטיבית וכו')
    תודה מראש על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרה סאונד מח

הוספת תגובה

• לא ברור מה הדרגה כעת

ד''ר אילן גור
    16/05/2009

לאמא (כדאי לכתוב שם שמאחר וכולן אמהות) שבת שלום
    מהשאלה שלך לא ברור באיזה דרגה של דימום הוגדרה הילדה בשחרורה.
    אני מבין שחל שיפור ניכא במימצאי ה-US של הראש והחשש הגדול מנזק קשה חלף.
    אין גיל ואו תאריך שירגיע אותך בדומה לילוד רגיל שאינו פג. מי מבטיח לאמא שילדה תינוק בשל שהילד לא יהיה עם בעיות בעתיד? אנחנו כהורים מקווים שהכל יהיה בדר והאופטימיות שלנו והרצון לקדם את התינוק מביא בוף לתוצאות טובות. גם פה אותו דבר. לפי התיאור שלך בבדיקה לפני שחרור המימצאים בראש חלפו ללא כל שרידים ולכן יש לקוות שהכל יהיה בדר ועליכם כהורים חובה להשקיע כמה שיותר על מנת לקבל תוצאות מירביות בהתפתחות. מאחר ואין כל נזק נמקי במוח ( ציסטות או לחץ על מרכיב זה או אחר במוח) איני רואה כל סיכוי לשיתוק בגפים. לגבי המושג שיתוק מוחין ( CP) כאן הסל כ"כ רחב וכל דבר יכול להיחשב כפגיעה כולל הפרעות למידה בעתיד. אני ממליץ לקוות לטוב ולהשקיע ולדחוק אסונות וסכנות לפינות ולא לרכז אותם.
    מקווה שתאמינו כמוני ביכולת ההתאוששות של הפגים ואז ייקל עליכם לגדלה בנחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלונת?

יעל
    17/05/2009

תודה על תשובתך המעודדת, אכן אני מאמינה ובטוחה שיהיה טוב למרות ההתחלה הקשה מאוד....
    לגבי הדרגה בשחרור- לפי מה שהבנתי "מה שהיה-היה" ולא משפרים את הדרגה בדיעבד (הרי היה דימוםו גדול) ואולם לאחר שכבר סברו כי מדובר בדרגה 4 נוכח הממצאים התקינים בUS החליטו כי היה מדובר בדרגה 3 בלבד (הבדל משמעותי מאוד להבנתי)
    מה לגבי פגיעה קוגניטיבית? לא הפרעת קשב וריכוז וכיוב אלא פיגור ודומיו (אציין כי היא יוצרת קשר עין ומחייכת, 7 שבועות מתוקן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ענקית, לא שאלונת...

ד''ר אילן גור
    18/05/2009

לאמא,
    אין לאף אחד תשובה ברורה לגבי ההתפתחות העתידית שלה. לפי דבריהם יש הרחה של חדרי המוח ללא עדות לנזק ברקמת המוח. זה מקטין את הסיכון לפגיעה מוטורית קשה כמו שיתוק בגפיים ובשרירים אחרים. לגבי התפתחות קוגנטיבית זה יכול להיות ללא כל פגיעה אך יכולה להופיע פגיעה התפתחותית ברמה זו או אחרת.
    מה שדרוד מכם זה השקעה גדולה ברמה החיובית ולא ברמה של מוכרחים. להיות חיוביים ולהבין שניתן לתקן פגיעות כאלה בעבודה נכונה, מתמידה ומודרכת.
    החשוב מכל שהיא חיה והאיכות חיים שלה לא תהיה גרועה בכל מצב וכעת יש לשפר באם יש נזק ובאם אין יש להיות אופטימיים ולהמשיך ולהינות ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות אוכל
    לימור
    13/05/2009

שלום לך ד"ר גור

שאלתי היא מהי כמות האוכל שתינוק בגיל חודשיים וחצי (מתוקן) צריך לאכול?
    כרגע בני אוכל ביום 500 cc סימילאק נאושור + קורנפלור 3% להסמכה מפני שיש לו ריפלוקס.
    המשקל שלו הוא 5.200 ק"ג.

לקביעת תור
    סגירה
    כמות אוכל

הוספת תגובה

• גבולי

ד''ר אילן גור
    14/05/2009

ללימור ערב טוב,
    הכמות הנוזלים הינה 140 סמק/קג. למשקלו הוא צריך לאכול 700 סמק
    הבעיה היא שהאוכל מאד מרוכז ומגיע סה"כ לכמעט קלוריה לכל סמק וזה המון.
    הייתי רק מוסיף לו מים על מנת שיקבל מספיק נוזלים מאחר ומבחינת קלוריות הוא מסודר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה מים?

לימור
    15/05/2009

איזה מים מומלץ? רתוחים/מינרלים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים רתוחים בלבד

ד''ר אילן גור
    16/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחר יום הפג
    ד''ר אילן גור
    11/05/2009

לכל משתתפי הפורום. מחר בגני התערוכה במשך כל היום מתקיים יום הפג הנערך על ידי עמותת לה"ב אשר עוזרת רבות לפגים.
    יש לברך את העמותה בראשותו של אורן העושה המון למען הורי הפגים ומשפחותיהם.
    אני מרצה בכינוס בצהרים ואשמח לראותכם שם על מנת לקדם את המודעות לפגים, למשפחות הפגים ולצוות המטפל בהם
    נוכחותכם חשובה ביותר

לקביעת תור
    סגירה
    מחר יום הפג

הוספת תגובה

• האם הכניסה חופשית?

אירית
    12/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני נימצא בפגיה
    לירן
    10/05/2009

שלום בני נמצא עדיין בפגיה במעייני הישועה נולד לפני 3 שבועות במשקל של 1790 אחרי שיד קיום הוא 1850 יש בעיה קטנה שהוא נוטה לפלוט גם בהאכלה מזונדה מה יכולות להיות הסיבות לפליטות ומה עושים עם זה אנחנו קצת מודאגים כי הוא גם אוכל רק 28cc *8 וזה נראה לא מספיק עוזר להתפתחות.

לקביעת תור
    סגירה
    בני נימצא בפגיה

הוספת תגובה

• פליטות

ד''ר אילן גור
    11/05/2009

ללירן ערב טוב,
    פליטות בפגים זה מימצא שכיח בשל בעיות באנטומיה שלהם ובזוית בין הקיבה לושט. אני צופה שהתופעה תשתפר בהמשך. לגבי כמות האוכל זה נקבע לפי כיצד הילד מעכל את המזון וסופג אותו. היי סבלני ותן אמון בצוות המטפל ובטוחני שתהיו בבית די מהר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדידת חום ופניה למיון לפגים
    אמא לאלעד
    10/05/2009

אלעד שלי יליד שבוע 24. הוא רגיש ויש לנהוג איתו משנה זהירות.

בפגיה מדדנו חום בבית השחי. האם להמשיך כך או בטוסיק?

באיזה חום עלי לפנות לעזרה דחופה (נניח בשבת כשאין אפשרות לרופא)?

לא אפרט את ההתלבטות שעברה עלינו רק שהבנתי שבטוסיק החום גבוה יותר- האם זה נכון?

הפחד לפנות למיון הוא לשהות איתו במקום מלא חיידקים.

הוספת תגובה

• חום

ד''ר אילן גור
    11/05/2009

לאמא של אלעד בקר טוב,
    חום גוף ניתן למדוד במספר שיטות. המדוייקת ביותר הינה מדידה ב"טוסיק" למשך דקה עם מד חום דיגיטלי.
    חום גוף מעל 38 מעלות מחשיד לכיוון של בעיה. אין סיבה לרוץ למיון בשל חום גבוה ועדיף להיות מטופל אצל הרופא המוכר של הילד המכיר אותו ואת רקעו ולכן יכול לספק טיפול עדיף. לא חייבים לחפש עזרה רפואית מייד כשיש חום וניתן לחכות אפילו 36 שעות עד אשר רופא יבדוק את הילד אלא באם מלבד חום יופיעו סימנים מדאיגים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת סטורציה
    עמית
    09/05/2009

לפני כשבועים ילדתי בניתוח קיסרי בשבוע 25 תינוק במשקל 750 גרם. הספקתי לקבל שתי זריקות להבשלת ריאות קודם לכן. לאחר מספר ימים הורד התינוק מהנשמה וקיבל רק חמצן באמצעות משקפים, אך לאחר מספר ימים ובעקבות הורדת סטורציה ודופק הוחזר להנשמה. כעת הוא מונשם כבר כמה ימים, היום הוא החל להוריד סיטורציה שוב והעלו את הלחץ ל11, מה המשמעות של זה? לאיזה נזק עתידי זה עשוי לגרום? מדוע הוא עדיין מוריד סיטורציה ?

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת סטורציה

הוספת תגובה

• הפסקות נשימה

ד''ר אילן גור
    11/05/2009

לעמית בקר טוב,
    קשה לי להסביר לך מה קורה עם ילדך מאחר ואיני הרופא שמטפל בו ויודע את כל התמונה של מצבו הקחיני.
    אני יכול לאמר בגדול שתינוקות בשבוע כ"כ מוקדם נוטים להפסיק לנשום ואז מורידים סטורציה ולמנוע מצבים כאלה אין ברירה אלא להנשימם. השינויים בלחצי הנשמה נובעים ממצב הריאות ומהצורך לייצב את חימצון הדם שלהם.
    אני מציע לך לבקש מהרופא הבכיר בפגיה לשבת אתכם בסבלנות ולהסביר את מצב הילד. אל תתביישי לשאול מספר פעמים עד שתביני ושאלות לרופאים במצבך אינו מעמד מבייש אלא להיפך. אנחנו כרופאים חייבים לשבת בסבלנות ולהסביר את הכל במילים פשוטות ולך הזכות להבין בדיוק מה קורה ולהישאר אופטימית ככל שניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת פגים
    גילי
    08/05/2009

שלום רב.
    ראשית תודה על הפורום הנהדר הזה, על התשובות המפורטות והאיכפתיות.

הבנים שלי נולדו בשבוע 36 (מלא) והיו שבועיים וחצי בפגיה.
    כעת בני 5 חודשים והם אוכלים חלב אם שאוב מלידתם ועד היום (ובכוונתי להמשיך).
    לגבי תוספת מוצקים לתזונה שלהם:
    1. באיזה גיל (כרונולוגי) להתחיל?
    2. האם עלי להתייעץ לגבי סוגי מזון ומינונים עם רופא הפגים או עם האחיות בטיפת חלב, או אולי תזונאית?
    3. האם היותם פגים משפיעה על אופן ההאכלה שלהם מגיל חצי שנה?...
    4. לגבי כמויות החלב: הם שוקלים 6.200 ו- 6.600 ק"ג.
    אוכלים 140CC-180CC כפול חמש פעמים ביום. האם זה מספיק? (יש ארוחות שהם מחסלים וארוחות שהם "עושים טובה".הם לא אוכלים בלילה, ארוחה אחרונה ב 23:00 - אותה הם די מחפפים... האם להקפיד איתם על כמויות גדולות או לזרום?....

תודה וכל טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת פגים

הוספת תגובה

• ועוד משהו לגבי יציאות... סליחה מראש

גילי
    10/05/2009

אופי היציאות של הילדים משתנה מידי פעם.
    בתקופה האחרונה לשניהם היו יציאות פעם ביום-יומיים וחצי, קצת יותר סמיך וכהה. חום - צהוב.
    ועכשיו נהיה די מיימי, פעם-שלוש פעמים ביום, ירוק-צהוב.
    לפעמים יותר ירוק, לפעמים יותר צהוב...

ממש קשה להבין משאלות של אנשים באינטרנט מה זה נקרא "נורמלי".
    באלו מקרים כדאי לגשת לרופא?

תודה
    ושוב סליחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת שפיספסת בטעות את שאלתי...

גילי
    11/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות

ד''ר אילן גור
    11/05/2009

לגילי,
    מה שנורמלי בעינייך זה הנכון. לא חשוב הצבע ואו המירקם אלא חשוב שהם נותנים יציאות לא יותר מדי ולא פחות מדי.
    את קובעת את הנורמלי של ילדייך ולא כותבים ואו יועצים חיצוניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש להתייחס אליהם כאל תינוקות

ד''ר אילן גור
    11/05/2009

לגילי ערב טוב,
    לא פספסתי אותך אלא פשוט נקראתי למשהו דחוף והפסקתי את הכתיבה.
    לשאלתך התינוקות שלך בריאים ומפותחים היטב לפי משקלם היום ולפי גיל ההריון ויש להתייחס אליהם כעת כמו לתינוקות אחרים בכל הקשור לאוכל ולהתפתחותם
    לא הייתי ממליץ על ייעוץ דווקא של רופא פגים אלא של רופא ילדים טוב ואו אחות מנוסה שמקרינה בטחון בטיפול.
    ניתן להתחיל עם פירות וירקות ואין צורך להתעקש על מידות של אוכל אלא לזרום עם רצונם לאכול וכך ליצור אוירה יותר רגועה בבית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וכל טוב

גילי
    13/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו!
    hilanmn
    08/05/2009

בתי בת חודש וחצי (לא מתוקן) ומאז הלידה אני שואבת חלב. הקטנה התרגלה בפגיה לשתות בבקבוק, פה ושם ניסיתי בפגייה הנקה לפני ארוחות אבל זה הלך ממש קשה והסבירו לי שהיא עוד ממש קטנה ואוכלת במאמץ גם ככה, אז לא להתעקש.
    עכשיו היא שוקלת שני קילו פלוס, וביום שלישי השתחררנו הביתה. בכל תחילת ארוחה "שאובה" אני קודם מנסה לתת לה שד, אבל גם אם היא תופסת אותו היא בקושי יונקת ומתחילה להראות סימני עצבנות כעבור זמן קצר, וחוץ מכמה מציצות היא מסרבת להמשיך וצורחת מרעב, אז אני נכנעת ונותנת לה את הבקבוק עם החלב השאוב. עכשיו היא כבר בקושי רוצה אפילו לתפוס את השד, ומעדיפה כל הזמן בקבוק. אני כבר מיואשת - ! - ואם זה לא מספיק, אז למרות השאיבות התכופות, כמות החלב אינה גדלה אלא קטנה, ואני אוטוטו לא עומדת בביקוש מול הצריכה של הילדה. מה עושים כדי לא לעבור לתחליפי חלב וסימילאקים למיניהם? איך אוכל לגרום לקטנה לינוק ממני ולהגמל מהבקבוק שהרי ממנו קל יותר לינוק?
    מצב הרוח שלי מאוד ירוד כתוצאה מכל עניין ההאכלה ואני בייאוש מוחלט, לא יודעת אם לוותר ולהרים ידיים כי זה גובה ממני מחיר נפשי ופיזי יקר.
    נ.ב. ודאי שחשבתי גם על יועצת הנקה, אבל האם לא ייתכן שלילדה פשוט עוד אין מספיק כוח פיזי לינוק?
    אשמח לתגובה וסיוע...

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו!

הוספת תגובה

• כותרת לא מתאימה

ד''ר אילן גור
    10/05/2009

לאם היקרה בקר טוב,
    הבעיה של בתך אינה מסכנת חיים ואינה כ"כ יחודית ולכן הקריאה להצילו יאנה מתאימה.
    בראשית החשוב מכל לדעת שחלב האם הניתן דרך בקבוק הינו אותו חלב אם הניתן דרך השד ולכן בתך לא ניזוקה עד כה בכלל ואינה מפסידה מבחינה תזונתית כלום. דבר שני חשוב שגם נשים המניקות מהשד לא תמיד מניקות עד גיל שנתיים אלא נעצרות בדרך בשל הפסקה בתנובת החלב שלהם. דבר שלישי חשוב שלחץ נפשי הנובע מהתיסכול שלך שבתך לא יונקת ישירות מהשד רק מפריע לתנובת החלב ומקטין את כמותו. והדבר האחרות כאשר כלו כל הקיצין ובתך "תצטרך" לאכול תחליף חלב אם היא לא תיפגע ולא תסכן את חייה .
    כאשר כל זה ברור לך אני מציע לך להיות פחות לחוצה על הנקה מהשד ולנסות לשפר את כמות החלב השאוב ( תתיעצי עם הרופא השלך על טיפוך תרופתי לזה) ותביני שהחשוב מכל זה החלב ולא דרך המתן ואז משוכנע אני שהחלב יספיק לדריששות הילדה ותוכלי לספק לה תזונה זו ככל שתוכלי.
    לפי שאלתך לא ברור לי באיזה שבוע הריון נולדה ובת כמה היא בגיל מתוקן. זה פרט חשוב ביותר על מנת שאחרים בפורום יוכלו אולי להציע לך עצות טובות
    בקר טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב אם
    דנית
    07/05/2009

שלום ד"ר גור,
    קראתי מחקר שאומר שככל שמניקים לתקופה ארוכה יותר כך חלב האם הופך מועשר והרכבו משתנה עם גדילת התינוק קרי יותר שומני.
    ולשאלתי- אני שואבת חלב לביתי מזה יותר מ-8 חודשים, מתוקן כמעט 6. נולדה בשבוע 28. שוקלת מעל 6 ק"ג. נולדה 900 גר.
    בבוקר כשהיא מתעוררת היא אוכלת 180 CC חלב אם, ואח"כ היא אוכלת רק כעבור 5 שעות ואף יותר. האם זה בסדר שעוברות כל כך הרבה שעות ללא מזון? האם חלב האם כל כך עשיר בשלב זה שזה מספק אותה לשעות רבות? אולי כדאי לשים לה פחות בבקבוק וכך אולי לקצר את הזמן בין הארוחות?
    אני מודאגת כי כרגע אוכלת רק 4 ארוחות ביום.

סופ"ש טוב

לקביעת תור
    סגירה
    חלב אם

הוספת תגובה

• הנקה

ד''ר אילן גור
    07/05/2009

לדנית עאב טוב,
    הנקה הינה בריאה ורצויה אך היא צריכה להיות משולבת עם כלכלה אחרת מעל גיל חצי שנה.
    ניתן כעת להוסיף לכלכלה ארוחה אחת של ירקות ועוף וארןחה אחת של פירות. באם כך תנהגי יספיקו 3-4 הנקות ביממה להשלים את מטען הקלוריות של הילדה והנוזלים שהיא זקוקה.
    לגבי איפיון החלב צר לי לאכזב אותך אך החלב נשאר באותו איכות.לכל אורך התקופה בה הוא מופק למעט הימים הראשונים שהוא שמן יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה מודאגת
    מעיין
    07/05/2009

מחר אני נכנסת לשבוע 37 הייתי אתמול בבית החולים בגלל צירים שלבסוף שוחררתי לביתי שתיים מהאחיות אמרו לי שללדת בשבוע 37 זה לא טוב כי התינוק לא מספיק בשל ושהראות של תינוק בשבוע 37 לא מספיק מפותחות אם הם לא מתפתחות בשבוע 37 מתי הם מתפתחות כי אני סובלת מצירים חזקים וסינפיוליזיס ועכשיו אני מפחדת שתתפתח לידה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה מודאגת

הוספת תגובה

• אין סיבה לדאוג

ד''ר אילן גור
    07/05/2009

למעין צהרים טובים,
    שבוע 37 הינו תינוק בשל ( תחילת חודש תשיעי ) ולכן אין כל סיבה לדאגה.
    הדברים שנאמרו לך אינם נכונים ואינם מדוייקים.
    לא כל לידה בחודש תשיעי מסתיימת ללא בעיות אך זה לא קשור לפגות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדדים והיקף ראש
    מודאגת
    05/05/2009

ד"ר גור שלום,
    בני נולד בשבוע 32 בשל בעיית זרימה בגל הדיאסטולי. לאורך כל ההריון היה היקף ראשו כשבועיים עד שלושה מעל גיל ההריון כששאר המדדים תקינים.
    הוא נולד במשקל 1.830 , 40 ס"מ גובה עם היקף ראש 31 ס"מ.
    הוא השתחרר מהפגיה בן 4 שבועות עם היקף ראש 34 ס"מ.בגיל 9 שבועות היקף 38 ס"מ וכיום בן 15 שבועות היקף ראשו 41.5 . אני מודאגת מאד מהצמיחה בהיקף הראש, למרות שאני רואה שיש התמתנות בעלייה בחודש האחרון מה גם שגם במשקל היתה עליה מרשימה הוא שוקל 4.950 (כמעט שילש משקלו) וגם גובהו כבר 54 ס"מ.
    בפגיה בוצעו 2 בדיקות אולטרסאונד ראש, כאשר היה בן 4 ימים ובן שבועיים וחצי. שתיהן נמצאו תקינות.
    אציין כי לי ולבעלי היקף ראש מעל הממוצע.
    באחד הביקורים אצל רופאת הילדים ציינה כי ראשו מעט גדול אך זה נראה לה משפחתי.האם יש צורך בהמשך בירור?
    לתשובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מדדים והיקף ראש

הוספת תגובה

• תוספת

מודאגת
    06/05/2009

אציין רק כי הילד מתפתח יפה. מרים את ראשו כאשר הוא שוכב על בטנו, הופך אותו לשני הכיוונים.מחייך הרבה בעיקר בשעות הבוקר (אחה"צ נהיה בכיין יותר) , שולח ידיו לצעצועים בעיקר זוהרים ואף דוחף את עצמו קדימה בעזרת רגליו בשכיבה על הבטן ומתקדם קדימה.
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקפי ראש

ד''ר אילן גור
    06/05/2009

לאמא ערב טוב,
    הבדיקה הכי משמעותית היא בדיקת US ראש שהתינוק בצע פעמיים והדגים מוח תקין ללא כל פתולוגיה.
    הילד שלכם גדל במהירות וכך גם מוחו ולכן היקף הראש עולה
    לא הייתי מייחס לזה כל משמעות קלינית ולא קשור כיצד היקף הראש של ההורים במקרה כזה.
    באם התינוק מתפתח כרגיל אין שום סיבה להמשך ברור ואו בדיקות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מודאגת
    06/05/2009

מודה לך מאד.
    יישר כח על עבודתך הנאמנה.
    אמא (הרבה פחות מודאגת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל
    גלית
    05/05/2009

ד"ר גור שלום,

בני בן 8.5 חוד' כרונו', 6 מתוקן, נולד 910 גר' שבוע 29+0, כיום שוקל 6.5 ק"ג.
    אני די מוטרדת מנושא ההאכלה, בזמן האחרון יש לנו קצת קשיים עם האוכל, לפעמים בין ארוחה לארוחה עוברות גם 6 שעות והוא לא מוכן לאכול, האם זה תקין?\
    יש לציין כי עד כה מבחינת המשקל הוא עולה בקצב של בערך 100 גר' לשבוע. האם הגיוני שיאכל לפעמים כמות של 600 מ"ל ליממה? מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל

הוספת תגובה

• כלכלה

ד''ר אילן גור
    06/05/2009

לגלית ערב טוב,
    כתבתי רבות על נושא זה והבעיה חוזרת כל פעם מחדש כאשר הורים לפגים רוצים שהילדים שלהם יהיו כמו ילדים שנולדו בשלים.
    ילדך עלה יותר מ-5 קג במשך 8 חודשים וזה המון יחסית לפג שהיה תקופה ארוכה בפגיה.
    מה שחשוב כעת שהוא ממשיך לעלות במשקל ופחות חשוב קצב העליה ושהוא פעיל וערני ולא ישן כל היום.
    כמות האוכל וקצב העליה במשקל בגיל זה הינם ירודים יותר ותואמים את אופיו וקצב הגדילה של התינוק
    אז תהיי יותר שקטה וצפי בגדילתו גם אם היא לא מהירה כפי שאת או הגרפים רוצים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיתי כאן התייחסות לבעיית נחירות?
    רונית
    04/05/2009

אני לא בטוחה איך הגעתי לזה אבל עכשיו זה נעלם. הופתעתי לגלות שזה פורופ לפגים.
    האם תוכלו להסביר לי אם אפשרי לשאול על נחירות?
    ואם טעיתי אני כמובן מתנצלת ואשמח לשמוע לאן אני יכולה להפנות את שאלתי.

הוספת תגובה

• במקרה אני פתחתי מכשיר כזה

ד''ר אילן גור
    04/05/2009

לרונית ערב טוב,
    אכן זה פורום פגים אך במקרה אני גם מפתח מכשיר להפחתת נחירות ומכאן הקשר לאתר. החיבור בין שני הנושאים הוא בשל פיתוח מוניטור לפגים שיהיה מתחת למזרון ולא על גופם וכך ימנע זיהום.
    באם טת רוצה יותר פרטים על המכשיר לנחירות אני ממליץ לך לפנות לחברת גזית שהיא המשווקת שלו. תתקשרי ליובל האחראי על השיווק בסלולרי 050-5761015 או לאתר חברת גזית.
    שיהיה בהצלחה
    ד"ר אילן גור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור אילן גור:אני מודה לך

מיטל רותם
    04/05/2009

על תשובתך,אני חושבת שאתה עושה מלאכת קודש עימנו ההוריםן,אשר מוכנים לשמוע כל דיעה שהיא.יישר כח.השם יברך אותך.מיטל רותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף דחוף-פגית שנולדה בשבוע 24
    מיטל רותם
    04/05/2009

שלום רב..בבקשה מצפה לתגובתך,ילדתי בשבוע 24,פגית,במשקל 655 גרם,היום היא בת חודש 4.5.09 ,מצבה קשה,מטופלת בטיפול נמרץ פגים בבית חולים תל השומר,ע"י דר" מזכרת,היא סובלת מדימום מוחי דרגה 4,בצקות כל הגוף,הראש התנפח,היא מונשמת,לטענת הרופאים אין סיכוי ממשי לחזרה לחיים תקינים אם בכלל היא תשרוד,הציעו לנו כמה פעמים להפסיק טיפול,אך איננו מסוגלים.פנייתי אלייך היא האם תוכל לספר על מקרה דומה ואיך הסתיים,למרות שכל מקרה לגופו,אך לפי הסטיסטיקה איך מסתיימים מצבים כאלה.היא מקבלת כל מיני תרופות,ומה אפשר לדעתך לעשות בנוגע לבצקות...?קראתי עלייך,ושמעתי על כך שאתה רופא גדול בתחומך,ואני מקווה לתשובתך או כאן באתר או למייל שצויין למעלה.
    בתודה ותקווה לטוב,יישר כח על פועלך,
    רותם מיטל.קרית אונו.0508224927

הוספת תגובה

• מצב קשה

ד''ר אילן גור
    04/05/2009

למיטל ערב טוב,
    מבין אני לליבך ועל הרצון להילחם על חיי התינוקת שלך בכל האמצעים.
    דימום בדרגה 4 הינו דימום קשה הפוגע ברקמת המוח. בנוסף לזה הדימום גורם להצטברות נוזלים בחדרי המוח הגורם להגדלת היקף הראש ויצירת לחץ נוסף על רקמת המוח הפגועה ממילא.
    הסיכוי שילדה כזאת תהיה פגועה מוחית בעתיד גבוה מאד וחומרת הפגיעה תלויה בעד כמה נרחב הדימום במוח.
    לגבי השאלה האם להפסיק טיפול איני יכול לענות ואו להמליץ על דבר כזה קודם כל מבחינה מצפונית ושנית מהסיבה שאיני מטפל הילדה ואיני מכיר את כל הפרטים
    ד"ר מזכרת רופא מצוין ומנוסה ויודע כיצד לנהל את המקרה ועלייך לסמוך על הטיפול שהוא נותן.
    הסיבה לדימום המוחי היא בעקר הפגות הקיצונית של 24 שבועות בה המערכות קורסות ולא מפותחות דיין.
    אני רוצה להיות אופטימי אך קשה לי להיות גם אופטימי וגם הגון כמו במקרה של ילדתכם.
    מאחל לך רק טוב
    ד"ר אילן גור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיטל רותם

לימור
    05/05/2009

קראתי את המקרה שלך ואני מאחלת לך שילדתך תבריא במהרה ותצא מהמצב בו היא נמצאת ותגדל לחיים בריאים, נורמליים, וטובים .
    יש ניסים!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת

גילי
    11/05/2009

ומתפללת לשלומה של בתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאמיני

אירית
    12/05/2009

אני מקווה שמצבה של ביתך השתפר ומתפללת בשבילך ובשבילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה