מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה - חשיפה למזון מוצקחני17/06/2009
בני נולד פג בשבוע 26.
כיום הוא בגיל 8 חודשים כרונולוגי ו-5 מתוקן.
ניזון כעת רק מסימילק נאושור. שוקל 5.4 ק"ג (נמוך...)
האם ניתן לתת לו כעת (בנוסף לנאושור) אוכל מוצק ואם כן אז איזה.
הבנתי שקיימת חשיבות התפתחותית לעניין.
זהו בני הראשון אז אינני יודעת מה נותנים בהתחלה (ירקות מבושלים מרוסקים?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה הודעתי (-:
חני22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מיסטיקה בירקות
ד''ר אילן גור25/06/2009לחני בקר טוב,
ראשית משקלו של בנך לא נמוך יחסית לגילו ופגותו.
שנית יש להתחיל עם ירקות ופירות בגיל זה.
שלישית אין כל מיטיקה בחשיבות איזה ירקות ופירות ואת רשרית להתחיל לפי המלצת טיפת חלב ללא חשש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים שבוע 29בר16/06/2009
יש לי תאומים בני חצי שנה(גיל כרונולוגי).נולדו בשבוע 29.ז"א שהם בני שלושה וחצי חודשים-גיל מתוקן.אחד מהם נבהל בקלות ואבריו נעשים נוקשים מאוד.נלחץ כאשר מנגבים לו את העיניים או מקנחים את האף.איך אני יכולה לעזור לו?האם זה ישתפר?האם כדאי לעשות להם עיסוי תינוקות,טיפול במים?איך אני יכולה לקדם אותם?תודה מראש,בר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על העיכוב
ד''ר אילן גור25/06/2009לבר בקר טוב,
שאלתך "ברחה" לי מהעיניים.
לגבי ילדך הנבהל בקלות איני חושב שזה מעיד על מחלה כלשהי אלא יותר על אופי. כל גירוי בעור יכול לעזור ולכן עיסוי שלך ולא של מומחה כלשהו שאינו יכול להיות רגיש כמוך יעזור
לא ציינת באם עבר את התקופה בפגיה בשלום ואם בדיקת US ראש היתה תקינה ואני מניח שהכל היה תקין.
הקשחה של הגוף בעקבות גירוי חיצוני היא תגובה תקינה ולא פתולוגית
באם את לא שקטה עד הסוף מומלצת בדיקה על ידי רופא פכים ואו נוירולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות לטווח ארוךמירב16/06/2009
שלום שמי מירב. ילדתי את נבו בשבוע 34 והוא היה כ 20 יום בפגיה.היום הוא בין שנתיים ושלושה חודשים. הוא מתפתח יפה מבחינה מוטורית ומילולית, אך מאוד חסר ביטחון, ביישן ומפחד מסיטואציות שהוא לא מכיר. הרופאה בטיפת חלב שייכה את ההתנהגות לפגות. אשמח לשמוע את דעתך וגם אם יש לך המלצות על ספרים או מאמרים בנושא אני אשמח.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בטחון
ד''ר אילן גור17/06/2009למירב ערב טוב,
ילדך נולד בשבוע 34 במשקל תקין וללא סיבוכים בפגיה
אין לייחס את התנהגותו כעת בשל פגותו.
סיבות להתנהגות כפי שציינת רבות מאד ובמקום לחפש את הסיבות נסו לעודדו ולהגדיל את בטחונו.
לא הייתי מייחס את 20 הימים לשהותו בפגיה כגורמים לבעיה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג שבוע 26אורית15/06/2009
אחותי ילדה השבוע פג בשבוע 26 כשמשקלו 690 גרם. לידה ראשונה בעקבות רעלת הריון.אנחנו מלאי שאלותמאחר ואנחנו לא מכירים את הנושא. בכל האתרים כתוב שחשוב להניק או לשאוב אך היא לא מצליחה- פשוט אין לה חלב!!! האם בכלל יש סיכוי?? בלוטות החלב אמורות ליצור חלב בשלב כלכך מוקדם של הלידה??
מה הסיכויים של הפג?? מה השאלות הנכונות שצריך לבדוק עם הצוות הרפואי??
כרגע, הוא מוזן באמצעות תחליפי חלב, עשו לו אקו לב שנמצא תקין, סיטי ראש שנמצא תקין, הוא פותח עיניים מדי פעם ואפילו לופת ( בחלק מהאתרים קראתי שזה בדרך כלל שלב מתקדם יותר)
מתי אפשר להיות רגועים?? מתי הוא יוצא מכלל סכנה??
אשמח לתשובה מהירה מאחר והיא באמת מצוקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג בשבוע 26
ד''ר אילן גור16/06/2009ךאורית בקר טוב,
חלק מהטיפול בפג עולל טיפול בהורים. הצוות המטפל בפג הקטן מסביר להורים מה מצבו נדי יום ומה הסיכויים בגדול לגבי הצלחת הטיפול וגדילתו בצורה תקינה. רב השאלות ששאלת נשאלות על ידי כל הורה ולא משנה מה רמת הידע שלו ברקע בתחום הפגות.
איני יודע פרטים על מצבו של התינוק כעת אך ממה שכתבת נראה שהוא יציב ומתקדם יפה עד כה.
לכל יחידה ויחידה סטטיסטיקה שלה לגבי הצלחה בטיפול בפגים קטנים אך החשוב מכל שכל פרט בעיבוד הססטיסטי הינו תינוק חי ונושם וסיכוייו הם או 100% או אי הצלחה.
כל שחשוב הוא להתעדכן מדי יום על מה שקורה איתו ולחיות את ההווה ולא את העתיד ולעבור כל יום בדיוק כמו בהריון.
לגבי חלב אם הוא רק בתחילת הכלכלה והכמויות מאד קטנות ובאם אחותך רוצה להיניק היא צריכה לשאוב חלב מדי 4 שעות ולאט לאט יופיע החלב אפילו בכמויות שנראות קטנות מדי. גם אם החלב לא יגיע התינוק יוזן מחלב שאינו רע לתינוק ויכול להוות תחליף לחלב אם ולכן היא יכולה להירגע גם בתחום הזה.
לסיכום שאחותך ובעלה יישבו עם רופאי המחלקה ישאלו שאלות על מצבו העכשווי ולא על עתידו בשלב זה ונקווה שזה יוריד את הלחץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית משקל מספקת?תמר15/06/2009
שלום
הבננות שלי בנות אוטוטו 5 חודשים כרונולוגי ונולדו בשבוע 30 במשקל 1200 ו1160. היום שוקלות 4400 ו4200 בהתאמה. הן עולות בצורה עקבית בין 100-200 גרם בשבוע וכן עולות בצורה עקבית גם בגובה ובהיקף הראש. מבחינה התפתחותית הן ממוקמות איפהשהו בין הגיל המתוקן לכרונולוגי.
קראתי בחיפוש שעשיתי פה בפורום כי המינימום לעלייה לפי דעתך המלומדת הוא 700 גר' לחודש.
הן לא מגיעות לכך.
עד עכשיו הייתי רגועה- ועכשיו פחות...
עד עתה הן ניזונו מחלב אם שאוב+ מטרנה פגים ובכוונתי להפסיק עם חלב האם ב5 חודשים.
הן תינוקות רגועות ומקסימות וחייכניות שפשוט אוכלות (רק מבקבוק) כמה שהן רוצות (בערך 600 מ"ל ליום)
יש סיבה להגביר כלכלה לדעתך? ואם כן אז איך?
כמו כן רציתי לשאול לגבי השימוש בפורמולות פגים. הבנתי שהדעות חלוקות לגבי עד מתי להמשיך ורציתי לשאול לדעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשיכי להיות רגועה
ד''ר אילן גור15/06/2009לתמר ערב טוב,
התאומות שלך עולות במשקל בקצב טוב בכל המדדים ולכן אין לך כל סיבה להיות מודאגת. לא הייתי משנה כלום בטיפול אלא ממשיך להינות מגידולים ללא להכניס לחצים מיותרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בפירכוסים?אביגיל12/06/2009
ד"ר גור בוקר טובֱ!
הבת שלנו נולדה בשבוע 32 במשקל 1.930 והיום היא בת 35 ימים (כרונולוגית) ומשקלה הוא: 2.600 ק"ג. אשתי ואני שמנו לב כי בזמן שינה לעיתים היא כאילו נבהלת ועושה מעין "טיקים" לא רצוניים ולא מוסברים כמו רעידות קצרצרות ביד או ברגל או בכלל. לעיתים גם בזמן עירות.
יש לציין שאין לה שום סיבה לבהלה כי אנו משתדלים לשמור בבית על רוגע, נועם ושלווה.
תופעה זו חוזרת על עצמה לעיתים ובעיקר בזמן השינה.
לפי חיפושים באינטרנט, קראתי כי יש לשים לב לפירכוסים.
מהם פירכוסים , איך מזהים זאת??
האם לדעתך זוהי התופעה?
האם זה דבר טבעי ? ממה זה נובע?
יום נעים,
גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעי
ד''ר אילן גור15/06/2009לגבריאל שלום,
תנועות הבהלה של התינוקת שלכם הינם נורמליות לחלוטין. חלקם יכולים לבוא בעקבות רעש פתאומי ואחרות בעקבות חלומות רעים ולעיתים סתם תנועות לא רצוניות משינה. התכווצויות 0(פירכוסים ) באים יחד עם מחלה נוירולוגית ואינם קצרים ולא נעצרים כאשר מחבקים את התינוק בניגוד לתנועות לא רצוניות ללא קשר לבעיה נוירולוגי.
המנעות טוטלית מרעשים לא תמנע תנועות כאלה וחבל על המאמצים הרבים שכם ותנו לילדה לגדול בסביבה רגילה גם היא קצת רועשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה על ששטלי11/06/2009
שלום רב לך דוקטור.
בני היקר (נולד שבוע 33 1.480 ק"ג),כיום בן 10 חודשים כרונולוגי,החל לזחול על שש בכל הבית (אושר גדול!!!),רק שהוא "פסח" על שלב זחילת הגחון המסורתית.
אציין כי כן זחל מעט על גחונו רק שזה היה אחורנית ולא בצורה ה"רגילה",והשלב הבא היה כבר הרמת הטוסיק וכאמור זחילת שש.
האם זה אומר משהו לגבי תשומת לב מיוחדת שיש לתת בעתיד?
מודה מראש על תשובתך,
שיהיה סופ"ש נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
ד''ר אילן גור15/06/2009לטלי צהרים טובים
הילד אינו זוחל על 6 מאחר ויש לו רק 4 גפיים.
הזחילה הינה שלב בהתפתחות שאינה חייבת לבוא בשלבים אלה ואו אחרים וחלק מהילדים אף לא זוחלים כלל ולא קורה להם כלום מבחינה התפתחותית . היי שמחה בכל שלב של התקדמותו ללא השוואה לאחרים ואו לספרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי במתן יציאותאביגיל11/06/2009
ד"ר אילן גור היקר,
שלום ובוקר טוב.
ביתי היום בת 34 ימים, נולדה בשבוע 32 במשקל 1.930 ק"ג. שוקלת היום 2.660 ק"ג.
אני לא מניקה מסיבות בריאותיות ואנו מאכילים אותה מבקבוק תמ"ל - מטרנה המשך לפגים.
אוכלת בין 40 - 60 cc בדר"כ. מקבלת ויטמין די - 2 טיפות ליום.
כאשר מלאו לה 30 ימים, הומלץ ע"י רופאי הפגייה להתחיל במתן ברזל בטיפות במינון של 4 טיפות.
גם לפני מתן הברזל וגם כעת מאוד קשה לה לתת יציאה. היא נעשית אדומה ומתאמצת נורא. רק לאחר עיסוי בבטן ועזרה עם הרגליים יוצא לה לבסוף וזה פעם ביממה בקושי נורא.
בטיפת חלב המליצה לנו האחות להוסיף פעם ביום לבקבוק שלה חצי כפית שמן קנולה -
ניסיתי זאת וזה לא ממש עזר.
1. מה אתה ממליץ לעשות ע"מ להקל על הקטנה כמה שיותר מהר ?
2. האם אפשר / מומלץ לתת טיפות מקלות שמוכרים ללא מרשם בפארמים? האם הגוף לא יתרגל ל"סיוע" הזה מאוחר יותר?
3. האם ההתאמצויות הללו יגרמו לירידה במשקלה ?
ממתינה לייעוץ ותשובתך בקוצר רוח.
בברכה, ציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
ד''ר אילן גור15/06/2009לגבריאל צהרים טובים,
יציאה פעם ביממה הינה תדירות תקינה ולא צריכים להיות מודאגים מזה. עצירות בתינוקות מוגדרת כיציאה יותר מפעם בשבוע.
כל תינוק מתאמץ לתת צואה וזה טבעח ולא צריכים לנסות להקל עליהם.
ההתעסקות במתי העביר צואה, כמה קשה היה וכמה אי שקט היה לפני כן מיותרת כמו גם טיפולים נילווים הכוללים שמן, עגבניה ועוד..
הבעיה העיקרית הינה הבעיה של החשש שלכם ההורים שהיא סובלת וצריכים להקל עליה. בטוחני שרופא בדק אותה לפחות פעם אחת ושלל בעיה בפי הטבעת
אז תשדלו לשחרר לחצים אצלכם והכל יסתדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון נכון - האכלה מבקבוקאביגיל09/06/2009
ד"ר שלום רב וצהריים טובים.
ביתי נולדה בשבוע 31+5 במשקל 1.930. הייתה בפגייה מס' ימים ומייד עלתה להמשך טיפול בתינוקייה (טיפול מיוחד). היום היא בת 32 ימים. שוקלת 2.660 ק"ג.
אני מאכילה אותה בבקבוק ( מטרנה המשך לפגים ) כפי שהומלץ לנו בבית החולים.
(אינני מניקה מסיבות בריאותיות).
שאלותיי הן:
1. היא אוכלת מהבקבוק פעם 30 מ"ל, פעם 40 מ"ל, פעם 60 מ"ל ופעם 50 מ"ל. האם מינונים אלו הם סבירים ?, האם אינם מעטים בהתייחס למשקל גופה? בפגייה לימדו אותנו ההורים כי יש לחשב: 170 * משקל הגוף לחלק למס' הארוחות ביום שזה 8. לפי החישוב הנ"ל, ביתי אמורה לאכול כמעט 60 מ"ל.
היא לא תמיד ואפילו לעיתים רחוקות אוכלת את המינון הנ"ל . לרוב אוכלת פחות מזה.
מה דעתך?? האם עליי להיות מודאגת מכך?
2. מה המשקל שעליה להיות כעת לאור העובדה שעדיין לא הגיעה לגיל המתוקן. מה הגובה והיקף ראשה אמורים להיות ?
האם תוכל לעזור?
אמא צעירה ומודאגת....
המשך יום נעים,
ציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל ואוכל.
ד''ר אילן גור10/06/2009לציפי בקר טוב,
תינוק אמור לעלות 600-800 גרם החודש. ילדתך עלתה במשקל יותר מהממוצע בחודש בהתחשב בעובדה שבשבוע הראשון לחייהם התינוקות יורדים במשקל.
רצוי שלא תיכנסי כבר עכשיו ללחץ לגבי כל המדדים מאחר והמשימה שלך בחיים זה לגדל בכיף ילדה ולא להיות מכונה ממוחשבת למדדים ובהתאם לזה לתת אוכל במויות אלה ואחרות.
כדאי שתבקשי ייעוץ רגוע אצל רופאי הפגיה בה נולדתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהז'אנה09/06/2009
שלום ד''ר אילן גור!
ילדתי בת בשבוע 26 650גר' הינו בפגיה שלושה חודשים. כיום היא בת 3 שנים,היא אוכלת מעט מאוד ומאוד רזה המשקל שלה 9ק"ג גובוה 87ס"מ,פשוט היא עוד לא יודעת ללעוס אוכל מוצק אבל אנחנו מטפלים בזה. זה האוכל ש היא אוכלת במהלך היום ב-9 בבוקר יוגורט מילקי או יוגורט אחר או קצת חביטה אבל ממש קצת סלט , חתיכה קטנה קטנה של תפוח, בשעה- 13 קצת פסטה ודייסת מטרנה עם סימילק 150cc, בשעה 18 מרק עוף עם ירקות 120cc, ובשעה 9 בערב או דייסת מטרנה 120cc או יוגורט גמדים, ואולי 3או4 במבות ביום או ביסקוויט אחד, או קצת שוקולד זה מספיק לילדה בת 3 פשוט אני רואה שיותר מזה היא פשוט לא מסוגלת לאכול אולי אפשר לעשות משהו כדי לפתוח לה את התאבון. תודה רבה לך מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תרופה כזאת
ד''ר אילן גור10/06/2009לז'אנה בקר טוב,
אני מבין שאת בטיפול במרפאה לבעיות אכילה וכפי שהם הבהירו לך בודאי אין תרופה ל"פתיחת" תיאבון אלא רק סבלנות.
איני יכול לתת לך עצה מלבד סבלנות והרבה סבלנות.
באם ההתפתחות הכללית שלה תקינה והיא הולכת, מדברת ומפותחת שכלית תסתפקי בזה יותר ממשקלה מאחר וזה חשוב יותר.
היא לא תישאר 9 קג ו 87 סמ אלא תמשיך לגדול בקצב שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסות ועודגלית09/06/2009
שלום ד"ר גור,
ביתי בת 9 חודשים כורנול', 6 מתוקן. נולדה בשבוע 29, 860 גר'.
שוקלת כרגע כ-7 ק"ג.
מתי יש לשלב דייסות בכלכלה?
האם כדאי לשלב על מנת להרגילה לאוכל מוצק וסמיך יותר? אולי לגיוון?
אם כן, עם איזו להתחיל..
שאלה נוספת, הילדה כבר זוחלת, דילגה על שלב זחילת הגחון. האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בדייסות
ד''ר אילן גור10/06/2009לגלית בקר טוב,
מטרת העשרת החלב בדייסות הינה להעלות את כמות הקלוריות לילדים שלא אוכלים מספיק ולא עולים במשקל.
לפי משקל הילדים אין כל סיבה לעשות זאת ולכן תמשיכי עם חלב ותתחילי כלכלת פירות וירקות הנחשבת ככלכלת מוצקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקות בני חצי שנה.גילי07/06/2009
שאלתי כאן כבר מספר שאלות בעבר, תודה על כל תשובותיך עד כה.
ילדיי נולדו במשקלים 1.600 ו- 2.000 ק"ג בשבוע 36.
גילם הכרונולוגי הוא חצי שנה, ולפיו אנו פועלים.
(הם עלו מאחוזון 3 לאחוזון 25 (אני יודעת שאתה נגד מדידה באחוזונים :-) ) והתפתחותם תואמת את גילם הכרונולוגי (מתהפכים מצד לצד, עושים "דיו" וקצת התחילו לזחול.)
הם שוקלים כעת כ-7 ק"ג.
התחלנו עם מוצקים, ובשילוב על חלב - סדר היום התזונתי שלהם כעת הוא:
7:00 בקבוק של 180CC חלב אם.
10:00 4 כפות פרי מרוסק.
12:00 בקבוק של 180CC חלב אם.
בין השעות 15:00-17:00 בקבוק של 160CC ובנוסף 4 כפות ירק.
19:00 100CC +- סימילאק.
23:00 60CC -160CC חלב אם (לפעמים ממש רוצים לפעמים ממש לא...)
האם זה בסדר?
אני יודעת שבדרך כלל אתה אומר שאם הילד שמח, מרגיש טוב וכו'... אז זה אחלה. אבל בכל זאת, האם לדעתך יש להעלות/להוריד מינונים כלשהם? מתי להוסיף דברים מורכבים יותר (קטניות, עוף, דגנים)?...
תודה ושבוע נפלא!
שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלכלה
ד''ר אילן גור08/06/2009לשירי בקר טוב,
הילדים עולים יפה במשקל ואני מניח שהם מרוצים. מכאן שאין צורך להוסיף עוד לכמויות אלא באם הם דורשים
איני מבין מדוע מקבלים רק 4 כפיות פירות ולא 180 סמק קרי בקבוק מלא
לגבי ירקות ועוף יש להוסיף את הארוחה הזאת כבר כיום ואין צורך לחכות וגם פה לתת ארוחה מלאה ולא 4 כפיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4 כפות, לא כפיות...
גילי08/06/20094 כפות גדושות.
נראה לי ממש המון לתת 180CC בארוחה, לאט לאט אנחנו מעלים את הכמויות.
לתת בבת אחת כמות כזו גדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מינון של ארוחה
ד''ר אילן גור10/06/2009בקר טוב שירי,
הכוונה לתת ארוחה של פירות וארוחה של ירקות ועוף ולא טעימות ולכן זה המינון ולא כפות של אוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... :-)
גילי10/06/2009הכנתי מנות של 180CC ובפעם הראשונה זכיתי להקאה של הכל, כולל החלב ששתה קודם... (אכלו כ-120)
בארוחה הבאה סירוב עד למצב של סגירת הפה כדי לא לאפשר לי להכניס עוד אוכל אחרי 50-60 CC.
ככה זה בדרך כלל?....
אולי כאן צדקתי בתחושה שזה יותר מידי בבת אחת ולהעלות את הכמויות לאט לאט, עד לכמות של 180 במנה (נגיד תוך שבועיים?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בהקצנה
ד''ר אילן גור15/06/2009לשירי צהרים טובים
בתינוקות ופגים יש לשנות מינונים וטיפולים בצורה הדרגתית
אין כל הגיון בלדחוף כמויות של אוכל בצורה מהירה.
תעלי כל יומיים ב-10 סק עד שתגיעי ל-180
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה אדומהענבר06/06/2009
שלום ד"ר גור,
בני בן שנה וחודש. לפני כשלושה ימים הבחנתי בפריחה אדומה על פני הגפיים (לא בבטן /בגב/ בפנים).
לקחתי אותו לרופאה והיא אמרה שזה לא משהו שצריך להדאיג ושזה יחלוף מעצמו (אמרה שאם אני רוצה אפשר לתת לו טיפות פניסטיל לחלב- לא נתתי לו).
מאתמול הפריחה החמירה והפכה לאדומה הרבה יותר (אך לא התפשטה לאזורים אחרים).
השאלה היא האם כדאי לפנות מחר בבוקר לרופא פעם נוספת או להמתין שזה יחלוף מעצמו?!
לציין כי הפריחה לא מלווה בשום תופעות אחרות (כמו חום וכד'), אלא רק בחוסר תאבון שאני לא בטוחה שקשור לפריחה כי הוא עושה בעיות עם האוכל זמן ממושך.
כמו כן, החלים מאדמדמת לפי כשבוע.
מה דעתך? האם לפנות בהקדם לרופא או שזה סובל דיחוי?
ממה זה יכול לנבוע?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד''ר אילן גור06/06/2009שבת שלום ענבר,
הפריחה רינה דבר שאפשר לראות דרך מייל ולכן איני יכול לאבחנה אלא רק לאחר בדיקה
באם היא לא מתפשטת הייתי ממליץ לחכות למחר ולהראותה לרופאה שמכירה את ילדך.
זה לא נראה מחלה סיסטמית אלא כעיה מקומית.
האם הפסקת להשתמש באבקות כביסה לתינוקות?
באם כן זה יכולה להיות סיבה שכיחה לבעיה.
בדקי אותו מחר ואל תתרוצצי היום אצל רופאים שלא מכירים את התינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם האוכלענבר05/06/2009
שלום ד"ר גור,
בני בן שנה וחודש (נולד בשבוע 32 במישקל 1.500 גר'). היום הוא שוקל כ- 9 ק"ג.
הוא מעולם לא היה תינוק שאכל הרבה, אך ניתן לומר שהיה אוכל בסדר.
בשלושת החודשים האחרונים החל לעשות ה-מ-ו-ן בעיות עם האוכל. כל ארוחה איתו הופכת לממש סיפור. קשה מאוד להאכיל אותו כי הוא מסובב את הראש ולפעמים ממש סוגר את הפה (גם בגן וגם בבית).
אני משערת שאתה חושב שמבחינת המשקל הוא הדביק את הפער (למרות שפיסית הוא תינוק רזה).
אני מתחילה להיות מתוסכלת מהעיניין וכבר לא יודעת איך לגרום לו לאכול כמו שצריך.
מה דעתך? מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם יש בדיקות שניתן לבצע כדי לעלות על הסיבה לחוסר התאבון שלו? האם יכול להיות שהוא מסתפק במעט אוכל ולהניח לזה כך?
(לא שקלתי אותו כחודש כך שאני לא יודעת להגיד לך האם הוא ירד/ עלה/ ללא שינוי במשקל).
אודה מאוד לעצתך ולעזרתך המיקצועית.
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בצריכת הקלוריות
ד''ר אילן גור06/06/2009לענבר שבת שלום,
צריכת הקלוריות משתנה עם הגיל בשל שינוי בקצב הגדילה. בחודשים הראשונים התינוק מכפיל את משקלו פי 3 עד גיל שנה ולאחר מכן עולה ב1-2 קג בשנה. מכאן שהצריכת קלוריות יורדת והוא אוכל פחות. הרצון שהילד יעלה כל פעם במשקל הינה בעיה של ההורים ולא צורך של הילד. כל עוד הוא פעיל ולא מותש הרי הוא מרבל מספיק כלכלה.
כך תתיחסי לזה ותחסכי מעצמך דאגות מיותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות עם האוכל-תוספת
ענבר06/06/2009ראשית תודה רבה על התשובה.
כתבת בתשובתך שכל עוד הילד פעיל ולא מותש אז כנראה שכמות הקלוריות שהוא אוכל מספקת אותו.
חשוב לי לציין שכל עוד הוא ער הוא מאוד פעיל וחיוני, אך לאחרונה הוא התחיל לדרוש לישון יותר וגם משך השינה התארך בכל פעם..
האם יתכן שיש קשר בין הדברים? (אי רצון לאכול הרבה ושעות שינה מרובות יותר מאשר בעבר)
יכול להיות שאני סתם "מחפשת בעיות" אך בכל זאת הייתי שמחה לדעת מה דעתך..
ושוב תודה על הכל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לבודקו
ד''ר אילן גור08/06/2009לענבר בוקר טוב,
מאחר ואת לא רגועה לגביו אין כל ברירה אחרת אלא לבודקו ולהתייחס לכל העובדות כולל:
סך הכלכלה שהוא אוכל ביממה ( רישום מדויק של כל כמות האוכל כולל מים באם הוא מקבל)
מצבו הכללי
רישום שעות השינה ביממה
והתייחסות לגרף הגדילה שלו
כל זה יענה לך טוב יותר על שאלה האם הוא בסדר או לא.
אשמח להתעדכן לאחר בדיקה כזאת אצל רופא הילדים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עולה מספיק במשקלשירה04/06/2009
שלום רב,
ילדתי לפני חצי שנה בת במשקל 960 גר', לאחר חודשיים השתחררנו מהפגיה והיא שקלה 2.145. במשך 3 חודשים בערך שאבתי לה חלב והיא אכלה מבקבוק, עד שהרופא ילדים שלה אמר שאני יכולה להתחיל להניק אותה (שקלה בערך 3 קג').
מאז אני מניקה אותה הנקה מלאה. כיום היא כמעט בת שלושה חודשים לפי הגיל המתוקן ושוקלת 4.240.
אתמול היינו במעקב פגים והרופא אמר שהיא לא עולה מספיק במשקל, ולכן צריך לתת לה לאכול בחצי מהארוחות ביום מטרנה פגים.
השקעתי הרבה כדי שאוכל להניק אותה והייתי מאוד רוצה להמשיך ולהניק אותה הנקה מלאה.
רציתי לדעת האם היא באמת שוקלת מעט מדי, והאם ישנה אפשרות אחרת לגרום לה לעלות במשקל חוץ מלתת לה מטרנה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עולה במשקל
ד''ר אילן גור05/06/2009לשירה לילה טוב
אכן ילדתך לא עולה במשקל ברמה מספקת. שאלה מעניינת מה היה משקלה לפני שעברת להנקה מהשד ולא מהבקבוק. האם מאז לא עלתה במשקל הרי קשה לה לשאוב מהשד. באם היא גם עד אז לא עלתה במשקל אזי אין לך מספיק חלב והיא צריכה תוספת
ישנה אפשרות שתקחי כדור הנקרא מוטיליום המגביר את יצירת החלב ואולי זה יעזור להשאירה על הנקה בלבד.
היא צריכה לעלות לפחות 700 גרם בחודש.
נקווה שתוכלי להסתדר עם הנקה בלבד ובאם לא זה לא סוף העולם והדה חשובה יותר מרצונך להיניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)